Dodaj do ulubionych

Spanie razem czy osobno

• nnnnnnnn Re: Spanie razem czy osobno 14.12.24, 23:40
      Ja wyjechałem za granicę tak zawsze spaliśmy razem ogólnie czasem po klutniach nie
      Ale gdy już wróciłem pracować w kraju myślałem że będziemy spać razem jednak dalej śpimy osobno
      Mam podobnie jak ty tylko ze jak śpimy osobno wybudzam się nie mogę później zasnąć i ogólnie to czasem się czuje jak bym woogule nie spał
      Rozmowy nic nie dały jak długo jeszcze wytrzymam to nie wiem ale jak się nic nie zmieni w ciągu miesiąca to po prostu pora się spakować i rozstać
    • simonna Re: Spanie razem czy osobno 14.12.24, 23:51
      Razem, z przyjemnością. Mąż trochę chrapue, ale ja mam mocny sen. Mamy duże łóżko i kołdrę.
      • bywalec.hoteli Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 00:02
        Ciekawe czy autorka po 3 miesiącach śpi razem czy osobno
    • bei Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 01:41
      U nas nikt nie chrapie, lubimy spać razem. Gdy mąż wyjeżdża gorzej zasypiam.
    • 3-mamuska Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 01:59
      Ja mu wspoczuje bo nie wyobrazam sobie spać sama. A tez mam słaby sen i spie w zatyczkach przestałam sie budzić co chwile.
      Spanie osobno z wyboru dla mnie jest wstępem do rozwodu. Szkoda ze nie szukasz innych rozwiazań.

Jak rozumiem wyprowadzisz sie z sypialny czy wyrzucilaś z niej meza? Skoro to tobie nie pasuje spanie razem to spij gdzie indziej , a nie wywasz faceta z jego lozka.
      Aha i napisalabym ci to samo gdybyś byla facetem. Ze jestes egoistyczna/y.
      • ikonieckropka Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 16:16
        Dwie kołdry to też wstęp do rozwodu?
    • srubokretka Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 04:44
      Osobno. Ja bardzo malo spie. Mam plytki sen.
    • katie3001 Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 05:53
      Jesteśmy prawie 20 lat razem. Od pierwszego dnia mieszkania razem śpimy osobno.
    • lilia.z.doliny Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 07:41
      Razem. Gdy okoliczności wymuszają osobne spanie, żadne z nas się nie wysypia.
    • mayaalex Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 10:11
      sama spie duzo lepiej, choc niestety rzadko mam okazje - nawet jak meza nie ma to zawsze ktores z dzieci sie wprosi, zazwyczaj corka, ktora w nocy kreci sie, rzuca, odkrywa, potem jej zimno, trzeba ja przykryc, potem zgubi pluszaka, etc. Maz przychodzi do lozka duzo pozniej niz ja, zazwyczaj okolo 3, budzi mnie wtedy choc stara sie byc cicho, szybko zasypia i zaczyna chrapac i wtedy ja nie moge zasnac. Najlepszy jest moj syn, kladzie sie, zasypia i tak spi, bezdzwiecznie i bez wiekszych ruchow. Przydalaby sie nam dodatkowa sypialnia ale to by oznaczalo wyprowadzke do domu gdzies poza centrum a to dla mnie z bardzo roznych powodow jest opcja po moim trupie.
    • szmytka1 Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 10:24
      Gdybym miała możliwość, to oczywiście osobno, a że nie mam, to się męczę. Też mam lekki sen. Budzi mnie wszystko, chrapbie, nawet głośny oddech, on sapie jak parowóz, budzą mnie nawet zapachy. Z czynników zewnętrznych, krople o parapet, samochody, pazury psa nade mną i inne hałasy. Potrzebuję ciszy absolutnej.
    • figa_z_makiem99 Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 10:33
      Już dawno temu odkryłam, że posiadanie osobnego pokoju i spanie oddzielnie daje komfort, dzięki temu jeszcze się nie pozabijaliśmy. Dla mnie nie do zniesienia jest robienie wszystkiego razem, oglądanie tych samych programów w tv, bo przecież się różnimy, on ma inny rytm dobowy, chrapie. Potrzebuję pobyć trochę sama ze sobą, puścić bąka, beknąć, nie wąchać czyjegoś oddechu po czosnku czy cebuli, proza życia zabija intymność. A jak chcemy spać razem, jesteśmy pachnący, radośni bo chcemy.
    • kropkacom Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 11:17
      Razem. Nawet bardziej mi pasuje jak łóżko jest mniejsze. Nie tylimy się ale lubię przylgnąć do jego ciała. Poza tym czas ucieka jak szalony i im jesteśmy strasi tym bardziej mam chęć być blisko.
      • kropkacom Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 11:19
        Oczywiście rozumiem komfort jaki daje spanie osobno. Ja jednak mam obecnie inną potrzebę.
    • anorektycznazdzira Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 14:52
      U nas: spanie razem z dobrymi zatyczkami w (moich) uszach
    • mama-ola Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 15:31
      Wyłącznie razem smile Uwielbiam zasypiać obok. Nic mi nie przeszkadza. Co nie znaczy, że nie chrapiemy czy się nie wiercimy, po prostu ta obecność mi odpowiada.
    • ikonieckropka Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 16:11
      Nie znoszę spać sama.
    • ikonieckropka Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 16:12
      Nie znoszę spać sama.
    • sueellen Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 16:52
      Im jestem starsza tym częściej stwierdzam że wspólne spanie jest przereklamowane. Dlaczego dzieci mają całe pokoje dla siebie a ja muszę dzielić szafę, komodę i łóżko ?
    • alfa36 Re: Spanie razem czy osobno 15.12.24, 22:33
      Właśnie mi uświadomiłyście, że powinnam spać sama. Rzeczywiście, jak mąż wyjeżdża śpię zdecydowanie lepiej.
    • wena-suela Re: Spanie razem czy osobno 16.12.24, 10:35
      Śpimy oddzielnie, w odrębnych sypialniach, żadne tam 2 kołdry. W weekendy razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka