Dodaj do ulubionych

Kurs makijażu

22.09.24, 17:00
Wiem, że ematka gardzi nastaraniem i pięknie wygląda bez makijażu. Ja jednak lepiej wyglądam w, więc mam pytanie czy ematka brała udział w jakiejs lekcji/kursie makijażu? Taki na własny użytek tylko. Czy są jakieś specjalne szkoły? Znalazłam jakiś pierwszy z brzegu chyba w gabinecie kosmetycznym - 850zl/3 h - jeden makijaż.
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Kurs makijażu 22.09.24, 17:47

To już lepiej idź na profesjonalny kurs 120 godzin za 2,5 tys.
      Wyjdzie 20 zł za godzinę, a nie 280 i w ciągu 120 godzin będziesz miała szansę się czegoś nauczyć.
      • imponderabilia20 Re: Kurs makijażu 22.09.24, 18:02
        Masz rację
    • kotejka Re: Kurs makijażu 22.09.24, 17:59
      Nie poszłabym na sama naukę do jakiejś przypadkowej dziewczyny za te kasę
      To umiejętnośc, która się ćwiczy i nabiera wprawy robiąc i ćwiczy ten mięsień
      A wiedzy jest masa
      Za ułamek tej ceny możesz wykupić dostęp do masterclass gdzie masz dostęp do setek kursów, w tym makijażu, ze światowej sławy fachowcami
      Ja uwielbiam,.choć akurat teraz mam na tapecie inne tematy smile
    • damartyn Re: Kurs makijażu 22.09.24, 18:40
      Tak. Kurs był dwudniowy.
    • eva_evka Re: Kurs makijażu 22.09.24, 23:49
      Ja byłam dwa razy u lokalnej makijażystki (ma dobre opinie, zawsze korzystam z jej usług przed jakąś impreza).
      Pierwszy raz - jakieś 10 lat temu, dwa makijaże (dzienny i wieczorowy), dobór kosmetyków i kolorów. Przez 10 lat trochę się zestarzałam, opadło to i owo i poszłam drugi raz. Za każdym razem to było 3-4 godziny, cena rok temu 500 zł.
      Jestem zadowolona, część kosmetyków miałam dobrych część dobrałyśmy na miejscu i je kupiłam. Dzięki temu mam tylko kilka rzeczy, za to idealnych dla mnie.
    • majenkirr Re: Kurs makijażu 23.09.24, 00:00
      A nie wystarczy odpalić youtube całkiem za darmo i tak się uczyć?
      • is-laura Re: Kurs makijażu 24.09.24, 06:28
        Wystarczy 🙂
        • marta.graca Re: Kurs makijażu 24.09.24, 07:09
          Dla mnie nie wystarczyło smile Czesać też się nie umiem nauczyć z filmików.
    • kropkaa Re: Kurs makijażu 23.09.24, 00:05
      Kilka razy byłam w MAC, ale to było dawno, już chyba odeszli od tego. Czasem coś na YT oglądam, w zupełności wystarczy. Najlepszym kursem jest praktyka.
      Tak naprawdę na początek wystarczy jedna paletka cieni i 2 - 3 pędzle. Na pewno nie zaczynaj od tony zakupów!
    • kaki11 Re: Kurs makijażu 23.09.24, 18:47
      Nie brałam, ale trochę żałuję. Mam bardzo podstawowe umiejętności makijażu, i jak piszę bardzo podstawowe, to mam wrażenie, że poniżej przeciętnej, i kiedy chce się na jakąś imprezę czy spotkanie bardziej nastarać to albo przyjaciółka albo kosmetyczka 🤷‍♀️ tylko niestety cena dla mnie trochę za duża, to jest kategoria niby bym sobie mogła pozwolić, ale jak mogę wydać tyle luźnej kasy to wolę na co innego...
    • homohominilupus Re: Kurs makijażu 23.09.24, 18:54
      Kumpela nauczyła się robić piękne makijaże z tutoriali na YouTube parę lat temu.
    • marta.graca Re: Kurs makijażu 23.09.24, 21:12
      Brałam. Bardzo fajna opcja, dużo się dowiedziałam, kosztowały 350 zł za 6h warsztat, w cenie był obiad, deser, przybory do malowania i cała masa próbek kosmetyków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka