trzydziestolatka80 25.10.24, 08:37 Czy szkoły waszych dzieci obchodzą takie święto? Na czym to polega? Dzisiaj mam wolne, ale jadę na zakupy potem więc chętnie się przyjrzę czy dzieciaki są kolorowo ubrane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1matka-polka Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 08:58 Nie widzę różnicy między tęczowym piątkiem, a tym: Dlarego nachalne sekty won ze szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:14 Ja widzę, promocja otyłości. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:24 chicarica napisała: > Ja widzę, promocja otyłości. > Grubancypancja! Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:43 No, jak bezrobotnym, bo robotą to oni się nie kalają raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:29 Niczym kopciuszek...ale słabą kieckę wróżka wyczarowała. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:45 Różnica jest taka, że propaganda katolicka w polskich publicznych szkołach jest wszechobecna a teczowychnpoatków jak na lekarstwo a jeśli są to nie wynikają z przymusu aparatu państwowego w kolaboracji z kimkolwiek, tylko z inicjatywy samych uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_stokrotka Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 22:22 Jasne... Uczniowie na pewno sami się domagali tęczowego piątku. Aha aha aha 🙈 Uczę w szkole, żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 01:09 a kto niby twoim zdaniem organizował w szkołach tęczowe piątki? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 10:47 livia.kalina napisała: > a kto niby twoim zdaniem organizował w szkołach tęczowe piątki? > Szóstoklasiści. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 18:12 Dla takiej karocy to warto sie starac byc i ksiedzem i sie wybic. No co? No co? Co tam tesle i ferrari. Karoca a la dynia z Kopciuszka to malo kto jezdzi hle hle Odpowiedz Link Zgłoś
elwirahanckok [...] 25.10.24, 09:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:23 naucz sie pisac po polsku ruski trollu Odpowiedz Link Zgłoś
elwirahanckok Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 11:11 Jak widać trolico to w twojej, ruskiej klawiaturze brakuje POLSKICH znaków. Szch mat. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 12:15 Czy taki prawicowy konserwatywny aktywista może używać feminatywów?!? Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:27 Wszelkie tego typu odgórne inicjatywy wywołują na dłuższą metę wkurzenie, a w dorosłym wieku mocną niechęć. Nic to nie zmienia, jest absurdalnie sztuczne, ale niektórzy uwielbiają się oszukiwać, ze dzięki temu będziemy żyć słodkopierdząco i rzygać jednorożcami. Spektakl dla dzieci o tym, że nie wolno wyśmiewać otyłych? Następnego dnia nagle dzieciom objawiło się, że niektórzy koledzy i koleżanki mają trochę za dużo ciała i zaczęli wyzywać od grubasów (i używać innych epitetów, które poznały w teatrze). Dzień kolorowej skarpetki, czyli dzień solidarności z osobami z zespołem Downa? Następnego dnia dzieci od downów zaczęły wyzywać spokojną osobę ze spektrum autyzmu (w przedszkolu, w którym nie było nigdy dziecka z ZD, w którym ten ze spektrum był do tej pory w ogóle niezauważany i raczej mu się pomagało, niż odsuwało). Tęczowy piątek? KONIECZNIE w podstawówce, aby juz tego dnia wszyscy zaczęli się wyzywać od gejów (nie od ped.., tego nie robią od dawna, przynajmniej nie słyszałam). Czasem o tych gejach zapominają, więc koniecznie trzeba im przypomnieć. Jeszcze proponuję dzień osób z jakiejkolwiek mniejszości narodowej, aby ten Michał, który świetnie gra w piłkę, dobrze się uczy, czasem się z nim kłócą, który ma ciemne włosy i ostatnio wypuści enderdragona na serwerze minecrafta stał Tym Chińczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:34 > Tęczowy piątek? KONIECZNIE w podstawówce, aby juz tego dnia wszyscy zaczęli się > wyzywać od gejów (nie od ped.., tego nie robią od dawna, przynajmniej nie słys > załam). Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:43 Jak ktoś ma wredne i głupie dzieci to takie są skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:54 Dzieci są zawsze takie same. Takie same były, takie same będą, chyba że zastosujemy betryzację i wtedy wyginiemy (bo inne kraje na to pójdą i nas zjedzą). Wystarczy zresztą jeden w całej klasie mocno niedopilnowany rodzinnie i emocjonalnie osobnik, żeby narzucić reszcie idiotyczne zachowania. Tak też zawsze było i zawsze będzie. A im bardziej szkoła jest miła i nie robi problemów, tzn. wychodzi z pomocą, a nie przemocą (wobec tego osobnika), tym jest gorzej. Szkoła jest miła, uśmiechnięta na zewnątrz, przecież nie może wykluczać zgniłych jaj. Z tego co kojarzę, to nie masz dzieci, dlatego bardzo łatwo rzucać ci teksty o dzieciach, prawda? Bo problemów z nimi nie masz. Nikt twojego dziecka nie wyzywa, nikt nie bije, nikt mu nie zalewa plecaka, nikt nie wyklucza itp. Cudownie, tacy zawsze mają najwięcej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 11:14 tromedlov napisał(a): > Dzieci są zawsze takie same. (...) > Z tego co kojarzę, to nie masz dzieci, dlatego bardzo łatwo rzucać ci teksty o > dzieciach, prawda? Bo problemów z nimi nie masz. Nikt twojego dziecka nie wyzyw > a, nikt nie bije, nikt mu nie zalewa plecaka, nikt nie wyklucza itp. Cudownie, > tacy zawsze mają najwięcej do powiedzenia. Ustal narrację - dzieci są 'zawsze takie same' czy jednak 'tamte inne są wstrętne i znęcają się nad moim cudownym bombelkiem'? Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:02 evening.vibes napisała: > Ustal narrację - dzieci są 'zawsze takie same' czy jednak 'tamte inne są wstrętne i znęcają się nad moim cudownym bombelkiem'? Nie zrozumieliśmy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kolejkawosiedlowym Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:17 Ja ci mogę wytłumaczyć bo ja to rozumiem. Chodzi o dzieci jako całość, grupę, populację. Nie ma za co Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:46 kolejkawosiedlowym napisała: > Ja ci mogę wytłumaczyć bo ja to rozumiem. > Chodzi o dzieci jako całość, grupę, populację. > Nie ma za co Odpowiadała na zarzut pod kątem wychowania przez nią dzieci więc nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:51 Wskaż, w którym miejscu piszę o wychowywaniu dzieci przeze mnie i o moim "cudownym bombelku". Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:56 tromedlov napisał(a): > Wskaż, w którym miejscu piszę o wychowywaniu dzieci przeze mnie i o moim "cudow > nym bombelku". Sugerujesz, że twoje dzieci są tymi prześladowanymi, najpierw pisząc, że dzieci zawsze były agresywne i okrutne. Nie spina się. Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 13:19 1. Nigdzie nie piszę o moich dzieciach. Ale mam do powiedzenia coś o dzieciach, bo dużo ich znam, bo je mam. 2. Dzieci zawsze były agresywne i okrutne, dzieci również były prześladowane. Czasem prześladowany oraz agresywny i okrutny to ta sama osoba. Co ci się nie spina? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 13:28 tromedlov napisał(a): > 2. Dzieci zawsze były agresywne i okrutne, dzieci również były prześladowane. C > zasem prześladowany oraz agresywny i okrutny to ta sama osoba. Co ci się nie sp > ina? Jakiś odsetek (mały jednak) zarówno dzieci jak i dorosłych jest agresywny i okrutny. Twoje dzieci do niego należą? Trzeba współczuć. Natomiast nie rozumiem poddawaniu się temu terrorowi a priori. Jeżeli ktoś jest agreswyny to powód znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 11:50 Dla dzieci - szczucie na grubych, gejów i Chińczyków, a dla dorosłych - szczucie na matki z dziećmi w przestrzeni publicznej. Ale jakby co, to oni to wszystko robią w imię tolerancji 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
anglofillka Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:08 W szkole moich dzieci, tęczowych piątków nie ma i nie było, ale wyzwisko 'gej' (rzadziej pedał) jest absolutnie najbardziej popularną inwektywą na szkolnych korytarzach i nie tylko, już od kilku dobrych lat. Gej geja gejem pogania, wszyscy wyzywają się od gejów. Za to dowiedziałam się niedawno, iż dziewczynka z klasy równoległej uważa się za osobę trans, używa męskiego imienia, wizerunek też ma męski. I nie ma problemu wśród rówieśników, zero zdziwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_stokrotka Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 22:28 Mam identyczne obserwacje co do wyzwiska "gej" z niemieckich szkół. Oraz "czarnuch" i innych powiązanych z pochodzeniem i działalnością terrorystyczną. I żadne owocowe czwartki ani tęczowe piątki tego nie zmienią. Każda pogadanka, czytanka i teatrzyk na temat różnorodności i tolerancji kończy się właśnie wzmożonymi docinkami i obrażaniem innych. Dzieci wynoszą te poglądy z domu i szkoła nie jest w stanie tego zmienić. Niektórych życie nauczy, że nie zawsze się jest na górze, innych pewnie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 09:30 Bardzo. Szczególnie księża katoliccy powinni być za. Przestaliby się chować po plebaniach w Dąbrowach, Drobinach, Tarnowach, Sosnowcach i wszystkich innych w tym zamroczonym kadzidłem kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
elwirahanckok [...] 25.10.24, 11:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 11:52 Sadzac po wpisie nie tli sie. Tecza to nie tylko LGBT, to tez akceptacja roznorodnosci. Komuna w glowie nadal w Polsce tkwi jak widac Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 11:59 princesswhitewolf napisała: > akceptacja roznorodnosci. Jak się kogoś sztucznie wyróżnia, każąc innym go kochać i akceptować, to wywołuje to odwrotny skutek. Nie tylko w środowisku dzieci. I te tęczowe pseuodfundacje to doskonale wiedzą 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:20 W Polsce. Takie dylematy w UK to byly w latach 70-80tych. Juz mamy bzdety za soba Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:25 princesswhitewolf napisała: > W Polsce. > > Takie dylematy w UK to byly w latach 70-80tych. Juz mamy bzdety za soba No, Polska nigdy nie miała "dylematów", czy takiego Alana Turinga kastrować, czy nie kastrować. UK nagle w awangardzie tolerancji, koń by się uśmiał 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:32 Kon by sie usmial z twojej ignorancji. Alan Turing zmarl w 1954. Podejscie do homoseksualizmu zmienilo sie w UK w latach 70-80tych. W 90 tych byly masowe coming out y. W 1954 to byly czasy jeszcze przed Gomułka nawet Pitolisz o historii bo ci argumentow brak na temat zacofania mentalnego we wspolczesnej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:43 princesswhitewolf napisała: > Podejscie do homoseksualizmu zmienilo sie w UK No widzisz, a w Polsce nic nie trzeba było zmieniać, bo zwyczajnie nie kastrowaliśmy gejów i nadal nie kastrujemy Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:52 2 pierdlu siedzieli w Polsce A moze pogadaj o tolerancji w Polsce za czasow Arianow? Normalnie jak sie nie ma argumentow to sie bierze z doopy Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:53 princesswhitewolf napisała: > 2 pierdlu siedzieli w Polsce Napisz to jakoś po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
tromedlov Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:46 Nie macie żadnych bzdet za sobą, bo szybki przegląd źródeł wskazuje na to, że problem tylko narasta. I ten problem jest obserwowany we wszystkich krajach różnorodnych i tolerancyjnych. www.bbc.com/news/uk-wales-60257602 "Home Office statistics show hate crimes against people based on sexual orientation have doubled in four years." W Polsce tak naprawdę jest jeszcze znikomy problem. Aczkolwiek sama obserwowałam w mojej byłej, bardzo postępowej korpo, jak przeciętni ludzie, z przeciętnymi poglądami i absolutnie obojętni wobec wszelkich tęczy, stali się pod wpływem przeróżnych kampanii firmowych mocno homofobiczni. Oczywiście po kątach, po cichu. I jak wcześniej tego nie było, to nagle się pojawiło, jakby właśnie kampania za dała nie tyle pozwolenie na cichą kampanię przeciw, tylko sama ją zrodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:52 tromedlov napisał(a): > W Polsce tak naprawdę jest jeszcze znikomy problem. Aczkolwiek sama obserwowała > m w mojej byłej, bardzo postępowej korpo, jak przeciętni ludzie, z przeciętnymi > poglądami i absolutnie obojętni wobec wszelkich tęczy, stali się pod wpływem p > rzeróżnych kampanii firmowych mocno homofobiczni. Oczywiście po kątach, po cich > u. I jak wcześniej tego nie było, to nagle się pojawiło, jakby właśnie kampania > za dała nie tyle pozwolenie na cichą kampanię przeciw, tylko sama ją zrodziła. Po prostu wcześniej nikt im nie dał przyczynku do pokazywania swoich homofonicznych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:54 Bo masa Polakow , i innych emigrantow przyjechaka ktora jest homofobiczna. Poza tym w Polsce nie naglasnia sie przesladowan i malo wyplywa. A w UK wszystko analizuje, publikuje. Jakos w Polsce LGBT, Diversity day odbywa sie w szkolach i nikogo nie dziwi. W Polscr zarsz Olaboga! Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:56 princesswhitewolf napisała: > Bo masa Polakow , i innych emigrantow przyjechaka ktora jest homofobiczna. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:58 princesswhitewolf napisała: > Bo masa Polakow , i innych emigrantow przyjechaka ktora jest homofobiczna. Ty w szczególności. Debigrancja w akcji 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 13:59 Evening Po co sie wlaczasz? idz stad bo kazda rozmowe zamieniasz w burde. Badania pokazuja ze Polska jest jednym z najbardziej rasistowskich i homofobicznych krajow w Europie. Ile tu jest wypowiedzi anty LGBT? No ile? I o czym to swiadczy? Co za bezmyslnosc Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 14:05 princesswhitewolf napisała: > Badania pokazuja ze Polska jest jednym z najbardziej rasistowskich i homofobicznych > krajow w Europie. A ty kto? Dunka? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 14:26 Nie homofobka ani rasistka Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 14:11 princesswhitewolf napisała: > Badania pokazuja ze Polska jest jednym z najbardziej rasistowskich i homofobicznych > krajow w Europie. Tak właśnie działa wciskanie na siłę ideolo - odwrotnie do rzekomych zamierzeń Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 14:26 To nie ideologia ale badania Harvardu i inych instytucji. No sorry moze ty osobiscie nie jestes homofobka albo rasistka ale jest tego duzo wiecej w PL niz w wielu innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo_stokrotka Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 22:33 www.euronews.com/2023/10/25/shocking-levels-of-racism-rising-in-europe-finds-report Ktoś coś zmysla.. Albo Euronews, albo Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 21:18 princesswhitewolf napisała: > Sadzac po wpisie nie tli sie. > > Tecza to nie tylko LGBT, to tez akceptacja roznorodnosci. Ach, jak te czasy się zmieniają, nawet wikipedia nie nadąża[solidny sarkazm]... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 22:43 princesswhitewolf napisała: > Sadzac po wpisie nie tli sie. > > Tecza to nie tylko LGBT, to tez akceptacja roznorodnosci. W związku z tym mówi się w kontekście tęczowego piątku- przynajmniej w necie - wyłącznie o LGBT. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 22:53 No właśnie odpowiadasz na post, który mówi o szerszym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 11:51 Tak, w podstawowce ( do 10 rz). W secondary nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:04 Za kilka miesięcy to się skończy, PiS wróci do władzy. Polacy są niezadowoleni z Koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 12:46 O, żanetce znowu sypnęli kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 14:53 Chyba właśnie nie sypnęli, dlatego zaczyna ostro pracę i wydala posty. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 21:17 A czy uczeń ma prawo to święto zignorować? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 21:17 poprawka: "święto" Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 22:15 taki-sobie-nick napisała: > A czy uczeń ma prawo to święto zignorować? A który się w ogóle odważy? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowy piątek w szkołach 25.10.24, 22:58 Żaden! Dlatego w każdej klasie w polskiej szkole obok godła, a nawet powyżej, wisi tęczowa flaga. W każdej polskiej szkole są lekcje lgbt (cześciej niż fizyki, chemii, biologii czy geografii), która opłacają wszyscy podatnicy. członkowie sekty lgbt są obecni we wszystkich polskich szkołach na etatach. Podobnie również jak w wojsku ( w stopniu generała), więzieniach i szpitalach. A wszystko to żydowski spisek! W związku z tym, że żeby w ogóle mieć z kim gadać, zakładasz coraz to nowe nicki wiec po raz kolejny tłumacze przed wygaszeniem: tobie potrzebna jest fachowa psychiatryczna pomoc a nie pitolenie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 00:36 livia.kalina napisała: > A wszystko to żydowski spisek! Livka właśnie ma załamanie nerwowe 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 10:50 ministra_prawdy napisała: > livia.kalina napisała: > > > > A wszystko to żydowski spisek! > > Livka właśnie ma załamanie nerwowe 😁 Przykra sprawa, ale ona na serio powinna przejść się do psychiatry albo neurologa... Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 11:00 1matka-polka napisała: > Przykra sprawa, ale ona na serio powinna przejść się do psychiatry albo neurolo > ga... Przyszła specjalnie do tego wątku, w którym pisałam do kogoś innego, żeby mi oswiadczyć, że mnie wygasza Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 12:19 Tak, tak. O problemach innych najchętniej pisze na forum facet od lat udajacy kobietę. Coś jak macietewicz szczujacy na gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 12:46 livia.kalina napisała: > macietewicz szczujacy na gejów. Ciekawe czy livka, jedząc na przykład obiad z rodziną, też w kółko napiernicza o Macierewiczu, Mateckim i gejach Odpowiedz Link Zgłoś
0bywatelka87 Re: Tęczowy piątek w szkołach 26.10.24, 07:02 Moje dzieci mialy wczoraj w szkole dzień postaci z bajek . Może to w zastępstwie tego święta? Odpowiedz Link Zgłoś