Dodaj do ulubionych

Rower stacjonarny- prośba o polecenie

28.10.24, 15:32
Muszę kupić, możecie polecić model lin na co zwrócić uwagę, co ma mieć a czego nie musi i gdzie najlepiej kupić
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 28.10.24, 15:35
      A to zależy do czego potrzebujesz. Czy dla 80-latka co ma tylko kręcić pedalami, czy dla 40-latka co będzie robić na nim porządny trening?
      • panna_lila Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 02.11.24, 10:03
        Potrzebuję dla 50++++, do porządnego treningu.
        Gdzie stacjonarnie najlepiej kupić? Gosport? Decathlon czy jakieś specjalne sklepy?
        • wapaha Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 02.11.24, 10:22
          panna_lila napisała:

> Potrzebuję dla 50++++, do porządnego treningu.
          > Gdzie stacjonarnie najlepiej kupić? Gosport? Decathlon czy jakieś specjalne skl
          > epy?

jeśli ma być porządny wpie...r..ol to może pomyśl o trenażerze ? suspicious
          • panna_lila Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 02.11.24, 10:36
            Masz na myśli coś, na czym się montuje rower?
    • mysiulek08 Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 28.10.24, 15:47
      mamy poziomy, ze wzgledu na problemy kregoslupowe wspolodomownika, ma od groma programow, 8 rok w uzyciu ale to wielki grzmot jest, od czasow moich problemow ortopedycznych niezastapiony

moze orbiterek?
      • panna_lila Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 12.11.24, 12:11
        no właśnie ktoś mnie namawia na taki poziomy, mówisz że jest dobry? Ja nie mam doswiadczenia ostatni jaki miałam był pionowy

Ktos ma dosiwadczenie z tymi poziomymi? sa lepsze od pionowych?
    • princesswhitewolf Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 28.10.24, 16:00
      Kup takie modele jak sa na porzadnych silowniach w Polsce. Jak kupuja na silownie to na duze zuzycie i sa wytrzymale.

Niech pedaly maja te zaczepy na buty do jazdy na rowerze. No i sprawdz na ile maja rwgulacje siodla i kierownicy. Sa takie gdzie kierwonica ma ograniczone pole manewru
    • hrasier_2 Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 28.10.24, 16:12
      Koło zamachowe 10 kg. Żeby był cichy i plastiki nie trzeszczały. Reszta bajerów to już do wybrania.
    • snakelilith Re: Rower stacjonarny- prośba o polecenie 12.11.24, 12:32
      Nie znam się na nowomodnych wynalazkach. Mam od lat dosyć starego już Kettlera. Model Stratos więc już bardzo stary. Bardzo sobie chwalę. Jak się zepsuje, to kupię sobie coś podobnego, tylko w nowszej wersji. Nigdy nie uzyskałam na nim maksymalnego możliwego obciążenia, choć mam ustawiony na spory opór więc myślę, że się nada do każdego treningu indoor. Kettler jest trochę ciężki i stabilny, co dla mnie jest zaletą. Może mimo tego łatwo przeciągać z jednego pomieszczenia do drugiego. Nie produkuje dużo hałasu, można oglądać filmy i słuchać muzyki. W ostateczności bardzo dobrze nadaje się jako wieszak.
      Mój Kettler miał elektrodę do mierzenia tętna i różne ustawienia treningu, teraz na pewno są już nawet bardziej aktualne rozwiązania kontrolowania aktywności.
      Swoją drogą, kupiłam sobie fitness-trackera do kontrolowania aktywności i to super działa, więc polecam. Na czym się wtedy ćwiczy i czy to jest kompatybilne z nowoczesnym smartfonem, czy jest starym rowerem od wujka Staszka stojącym ostatnie 10 lat w garażu, nie ma znaczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka