Dodaj do ulubionych

Strój na Christmas Party

03.11.24, 18:32
Tak, w UK już szaleją, rezerwują lokale, wybierają menu itd. Szykują mi się dwa wyjścia i muszę mieć jakiś strój wpasowujący się w klimat.
Sądząc po tym, co wisi w sklepach, w tym roku znowu będą królowały cekiny - dwa lata temu niektóre panie były w nie spowite od stóp do głów.
Mam czarną sukienkę do kolan, cekinów ma trochę tylko, przy samym dekolcie. Mam też czarne szpilki. I tak się zastanawiam, jakie do tego dobrać dodatki? Jakie rajstopy? W czarnych będę wyglądała jak połyskliwa wdowa, więc chyba nie. Cieliste?
Zastanawiałam się nad dodaniem odrobiny koloru - czy np długie zielone kolczyki i zielone rajstopy byłyby ok? Nie chciałabym się wygłupić, jak tu jedna forumka kiedyś chciała założyć pomarańczowy podkoszulek pod czarną wieczorową sukienkę. Już wolałabym wyglądac jak nudny boomer niż jak śmieszny boomer, a poza tym kolorowe rajstopy ostatnio nosiłam w podstawówce, więc sama nie wiem...ale mnie kusi
Obserwuj wątek
    • la_felicja Re: Strój na Christmas Party 03.11.24, 18:35
      A tu sukienka:
      • asiairma Re: Strój na Christmas Party 03.11.24, 23:28
        O jaka ładna sukienka.
        Buty jakie lubisz, nie musza być szpilki.
        Wiszące kolorowe kolczyki i kolorowe bransoletki lub wiszące srebrne (złote, zależy co bardziej lubisz) i bransoletki.
        Zależy czy chcesz "zabawniej" czy "wytworniej". Rajstopy pasują jak dla mnie i cieliste i czarne.
        Wiesz co, cekinowe kolczyki też były by ok ...
    • 35wcieniu Re: Strój na Christmas Party 03.11.24, 18:38
      Kolczyki spoko ale zielone rajstopy chyba średnio.
      • 35wcieniu Re: Strój na Christmas Party 03.11.24, 18:40
        Ale mogę się nie znać.
        Mam zielone rajstopy od lat, kupione na jakąś przebieraną imprezę i akurat dzisiaj uznałam że do czarnej zwykłej bawełnianej sukienki w sumie można wykorzystać. Przed samym wyjściem zmieniłam bo jednak nie, nie dałam rady big_grin
        • szarmszejk123 Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 20:45
          Mam tak samo, zielone rajstopy od lat i już kilka razy się tak przebierałam, bo jakoś nie mogę się do nich przemóc 😅😅
      • la_felicja Re: Strój na Christmas Party 03.11.24, 18:49
        Czyli jednak cieliste?
        • pffpffpff Re: Strój na Christmas Party 03.11.24, 20:45
          Załóż czarne i nie kombinuj wink
          • princesswhitewolf Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 19:09
            No wlasnie. Jak wdowa to wdowa. A nie wdowa udajaca elfa.
    • enia17 Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 00:06
      To już lepiej sandały na obcasie i bez rajstop
      Całkiem serio to pisze
      • la_felicja Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 19:51
        Wiem, dziewczyny tak chodziły.
        Ale ja akurat nie mam zamiaru w imię elegancji i szyku ryzykować przeziębienia - i potem siedzieć przez tydzień zasmarkana, kaszląca i bez chęci do życia
    • pocieszka Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 19:01
      Tu masz kolorowe rajstopy ze światecznymi wzorkami, na Christmas party się nadadzą snagtights.eu/pages/christmas - pomyśl, czy coś podobnego Ci pasuje do kiecki, czy nie leży Ci taka koncepcja, i idziesz w klasyczną elegancję.
      • la_felicja Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 19:45
        Nie, to opcja po moim trupie.
        Klasyczna elegancja w takim razie. Ale czy cieliste będą OK?
        • nuta15 Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 20:42
          Klasyczna elegancja? W takim razie wybierz cieniutkie cieliste rajstopy, dodatki - długie kolczyki srebrne, złote, bransoletka w podobnym stylu i mała błyszcząca torebka w innym kolorze bordowa, fioletowa, kobaltowa.
        • leosia-wspaniala Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 20:47
          coś się uparła na cieliste, masz 70 lat? załóż normalne czarne rajstopy, a żałoby odejmij dodatkami.
          • la_felicja Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 20:52
            Chciałam rozjaśnić...ok, założę czarne, kupię jakieś cienkie
            • nuta15 Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 21:07
              70 letnie babcie raczej nie noszą tych najcieńszych 6 den. Są eleganckie i mimo, że ich nie widać nogi wyglądają dużo lepiej niż w czarnych.
              • la_felicja Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 21:36
                Nic z tego nie zrozumiałam
    • princesswhitewolf Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 19:07
      >Mam czarną sukienkę do kolan, cekinów ma trochę tylko, przy samym dekolcie. Mam też czarne szpilki.

Czarny Taliban czarny jest dzis bardzo czarny...oh jaki on jest czarny Czarny Taliban czarny 🎶🎶🎵😄

Na takie okazje sie nosi tradycyjne swiatwczne sweterki albo chociaz wesola swiateczna bizuterie do tych czornidel. Polak zawsze sie lubi wyroznic... czarne szpilki i czarna kiecka 🤦🏼‍♀️. Jeszcze moze jakis woal czarny na glowe. Wszak swieta to powod do zaloby
      • la_felicja Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 19:49
        Wiesz, byłam już na kilkuanstu Christmas Party i nikt nie miał świątecznego sweterka. Za to czerń i cekiny królowały. Owszem, w ostatnich latach były też sukienki złote, zielone i błękitne, ale czarne były też.
        Impreza ma być w restauracji, a nie u matki Bridget Jones w salonie.
        Wiem, mogłabym kupićszpilki jakieś kolorowe albo srebrne, ale te co mam, sąwygodn i wiem, że przetrwam w nich całą noc bez bólu i otarć.
        Dlatego pytam o dodatki, żeby trochę rozjaśnić tę czerń.
    • arabelax Re: Strój na Christmas Party 04.11.24, 20:50
      Zawsze mi się wydawało, że mieszkasz gdzies na południu Europy, a tu UK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka