Dodaj do ulubionych

Drinki są be

09.11.24, 15:33
Nie lubię drinków. Im bardziej udziwniony drink, tym gorszy jest. Wolę kieliszek wódki przepić coca colą.
Jedyny drink, który mi smakował to krwawa Mary ale było to jakieś 20 lat temu w jakiejś knajpie i teraz nawet nie pamiętam w jakiej.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Drinki są be 09.11.24, 16:03
      Jedyny drink jaki lubię, to Aperol spritz.
      Ale kieliszka wódki czy czegokolwiek też nie wypiję:p
      • lena.morgenstern Re: Drinki są be 09.11.24, 16:30
        Moge się pod tym podpisać. Tyle że Aperol piję jedynie na wakacjach we Włoszech - tylko tam robią taki dobry (albo to piękne otoczenie dodaje mu smaku).
        Kiedyś lubiłam też Cuba Libre, ale piłam je wiele lat temu, więc nie wiem czy dziś by mi smakowało.
        Wszelkie kolorowe drinki, koktajle - nie. Wódka też jest dla mnie obrzydliwa, tak samo jak koniak, whisky czy gin. W ogóle coraz rzadziej piję alkohol. Na szczęście dziś nie jest to już nic dziwnego, nawet na imprezach czy w pubach coraz więcej ludzi wybiera coś bezalkoholowego.
        • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:04
          A co jest w robieniu tego skomplikowanego? Ze tylko Wlosi znaja? Aperol + woda sodowa, aperol+ sekt i ewentualnie woda sodowa. Do tego plasterek pomaranczy i masz. Nie wiem dlaczego trzeba byc Wlochem, zeby to ogarnac. 🤔
          • szarmszejk123 Re: Drinki są be 09.11.24, 17:13
            To raczej o to chodzi: (albo to piękne otoczenie dodaje mu smaku).
            :p
            • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:25
              Chyba tak. 🙂
          • lena.morgenstern Re: Drinki są be 09.11.24, 17:13
            Nie wiem - ale mam takie same spostrzeżenia jak ga-ti. W DE zawsze ten Aperol Spritz jakiś niedorobiony. Ale może we Włoszech po prostu wszystko smakuje lepiej wink
            • szarmszejk123 Re: Drinki są be 09.11.24, 17:24
              Ja w sumie piłam tylko we własnym domu w nl ( ale i tak robiony przez Włocha) i we Włoszech, więc nie mam porównania 🤣
              • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:28
                Ja stalam za barem przez 4 lata. Nie jestem Wloszka a klienci sie nie skarzyli, moze nie wiedzieli, ze nie jestem Wloszka 🤔
                • szarmszejk123 Re: Drinki są be 09.11.24, 17:34
                  Bo może nie pili we Włoszech i nie mają porównania w drugą stronę:p
                  • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:46
                    Zapewne Twoj maz ma tajemna wiedze, jak te skomplikowane skladniki wymieszac. 🤪😎
                    • szarmszejk123 Re: Drinki są be 09.11.24, 17:50
                      Mój mąż w młodości pracował za barem, więc jakąś tam wiedzę ma wink a że dodatkowo pracował za barem we Włoszech, to cóż, tylko plus dodatni w sprawie Aperol spritzwink
                      • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:53
                        Ok... nie mam szans w tej walce. 😂
                      • lena.morgenstern Re: Drinki są be 09.11.24, 18:00
                        🤩🤩 Powiedz jeszcze, że robi super kawę to będzie mąż idealny 😇
                        • szarmszejk123 Re: Drinki są be 09.11.24, 18:22
                          Powiem tylko, że córka odmawia picia mojego cappuccino, tylko taty ...
                • lena.morgenstern Re: Drinki są be 09.11.24, 17:35
                  Może wyglądasz groźnie i się ciebie bali 😉
                  Albo jesteś w tym tak dobra jak rodowity Wloch?

Nie będę się spierać. Powiem tylko, że jak dla mnie to: kawa, pizza i Aperol we Włoszech smakują najlepiej smile
                  • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:57
                    Wybieram to drugie, jesli moge. Tylko cicho, bo zaraz mnie maz shark zjedzie. 😅😂
    • ga-ti Re: Drinki są be 09.11.24, 16:19
      A Ty nie jesteś facetem? To dziwne by było gdybyś lubił bardzo 😜
      Lubię wódkę z colą, do tego cytryna i lód.
      Aperol, ale musi być dobry, piłam w różnych miejscach, w części z nich był słaby, "oszukany".
      Mojito, ale znowu, musi być dobre, a nie szklanka lodu kiepskiej jakości, trochę soku i kiepski rum.
      A więc, drin żeby był dobry to musi być z dobrych składników.
      Ale to lubię latem, teraz wolę nalewki i likiery, piwko czasem, grzańce.
      • lena.morgenstern Re: Drinki są be 09.11.24, 16:34
        Ja też lubię grzańca - ale właśnie musi być dobry. Piję więc kubeczek białego wina grzanego raz lub dwa w roku i tylko na pewnym kiermaszu bożonarodzeniowym 🙂
        • szarmszejk123 Re: Drinki są be 09.11.24, 16:37
          Ja ciepłego alko nie dam rady przełknąć, a bardzo bym chciała lubić grzańca, bo w sumie jest tam wszystko, co generalnie lubię:p
          A najgorsze, czym kiedykolwiek zostałam uraczona, to grzane piwo z koglem-moglem, omg! Kto coś takiego wymyślił i dlaczego?!!
          • lena.morgenstern Re: Drinki są be 09.11.24, 16:43
            Aż mnie wzdryga na myśl o ciepłym piwie z koglem-mogłem… Współczuję!
            Zapomniałam napisać, że nie cierpię również ajerkoniaku…

A piłaś kiedyś białego grzańca? Bo czerwony mi osobiście nie smakuje, ale ten biały - na dobrym winie i nie słodki jak ulep - już tak.
      • czcigodnystarzec Re: Drinki są be 09.11.24, 16:39
        ga-ti napisała:
        > A Ty nie jesteś facetem? To dziwne by było gdybyś lubił bardzo 😜

A to mnie uspokoiłaś. Jestem normalnym facetem nielubiącym drinków.

Ale napił bym się tej krwawej Mary sprzed 20 lat.
        Masz jakiś dobry przepis na smaczną krwawą Mary?
        • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:09
          Wodka, tabasco, sok pomidorowy, czasem sol, pieprz. Kostki lodu. Dla smakoszy nac selera.
          • czcigodnystarzec Re: Drinki są be 09.11.24, 17:14
            andallthat_jazz napisała:
            > Wodka, tabasco, sok pomidorowy, czasem sol, pieprz. Kostki lodu. Dla smakoszy n
            > ac selera.

OK.
            Ale jakie proporcje składników, żeby smakowało?
            • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:34
              Normalnie robilam 4cl wodki+ ok 10 cl soku pomidorowego. Tabasco, albo harisse do smaku. Sok z limetki tez moze byc do podkrecenia. Sol i pieprz.
              • straszliwywypadek [...] 09.11.24, 17:42
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • laura.palmer Re: Drinki są be 09.11.24, 17:26
        ga-ti napisała:

> A Ty nie jesteś facetem? To dziwne by było gdybyś lubił bardzo 😜

Mój mąż lubi drinki, im słodszy tym lepszy. Ja z kolei na odwrót, lubię piwo z mocną goryczką, wytrawne wina i prędzej wypiję czystą wódkę niż drinka na słodko.
        • straszliwywypadek [...] 09.11.24, 17:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ga-ti Re: Drinki są be 09.11.24, 18:40
          Nie no spoko, mój lubi mojito i smakowe piwa, też ponoć dziwne to.
          Ale my się nie dziwimy tym, co lubimy, albo czego nie lubimy, w przeciwieństwie do Czcigodnego.
    • primula.alpicola Re: Drinki są be 09.11.24, 17:20
      Moje ulubione to Campari Orange i Aperol Spritz. Lubię też Kir Royal.
      Czysta wódka, nieeeee.
    • asia.sthm Re: Drinki są be 09.11.24, 17:49
      Tylko gin tonik i ewentualnie w ostateczności dry martini jak jestem głodna, bo oliwka wtedy ratuje.
      Żadnych kolorowych z parasoleczkami nie trawię.
    • andallthat_jazz Re: Drinki są be 09.11.24, 17:51
      Gin & tonic (nigdy wiecej z ogorkiem!), manhattan i to by bylo na tyle
    • eagle.eagle Re: Drinki są be 09.11.24, 17:52
      Dla mnie szarlotka jest do wypicia i ewentualnie shoty- najlepiej na wódce np wściekły pies. Wszystkie inne mnie zamulają. Chociaż uwielbiam malibu - najlepiej czyste. A tak to preferuję wódkę.
      Aperol spritz lub sangria tylko na wakacjach.
      • asia.sthm Re: Drinki są be 09.11.24, 17:57
        > tylko na wakacjach.

Na plaży na Bahamach do rizłupanego kokosa dolano rumu i to o dziwo było okej. Nigdzie indziej bym tego nie zmogła. Coś się z człowiekiem robi na wakacjach.
    • mayaalex Re: Drinki są be 10.11.24, 08:22
      piña colada na wakacjach plazowo-basenowych, aperol spritz i podobne jak jest cieplo i mozna siedziec na zewnatrz, g&t na pozostale okazje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka