Dodaj do ulubionych

Ale jajka w majonezie truflowym

20.11.24, 20:31
Boskie, c' nie?
Obserwuj wątek
    • taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 20:52
      Sama robiłaś z oliwy truflowej??
      • lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 21:16
        Jeszcze nie, dojrzewam do tego
        Btw. Kilka dni przed Paryżem odkryliśmy z tt- tka herbatę z rozmarynem. Szok.
        • taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 23:41
          A oprócz rozmarynu co w niej było?
          • mysiulek08 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 00:08
            ostatnio przez niedopatrzenie wink kupilam melise z rozmarynem, pijacy ziolka wspoldomownik stwierdzil, ze bardzo interesujacy smak

trufle, nieee, apage satanas! moze nie jak kumin ale dosc blisko, zadne oliwy/majonezy/sosy/sery truflowe nie wchodza, ale jak juz jestemy przy kulinarnych luksusach tongue_out to kawior lyzkami moge jesc smile - swieza bagietka, swieze maslo, suto kawioru i kapka cytryny - jestem w niebie smile
            • taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 00:17
              To ja mam dokładnie na odwrót - trufle zawsze i we wszystkim, a kawioru nie lubię. Zjeść zjem bo ja wszystkożerna jestem, ale nie czaję fenomenu. Trufli nie lubisz przez smak czy zapach? Niektórym kojarzy się z gazem z kuchenki smile
              • mysiulek08 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 00:36
                smak i zapach, tak wlasnie! gaz 😁
              • szarmszejk123 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 13:06
                Kawior to ja podobnie, zjem, ale bez zachwytu :p
            • szarmszejk123 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 13:06
              A ja akurat trufle to i owszem, bardzo chętnie i te jajka mnie teraz zainteresowały:p
          • lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 05:56
            Pigwa, pomarańcza i miód
    • alicia033 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 22:41
      Sorry, majonez psuje wszystko. Bez względu na to, czy z truflami, czy bez.
      • lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 22:44
        Ile osób, tyle głosów, jak mawiała moja babcia, świec Panie nad jej duszą
    • senin1 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 07:25
      A jest jakas szansa na nieco wiecej informacji? O przepis to nawet nie zapytam, bo to sekret jakis chyba....

Mam paste truflowa, probuje dodawac i tu i tam, ale jakies sprawdzone dania tez by sie przydaly
      • lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 07:55
        Wiesz co, sto lat temu nasza Ingryd mi zarekomendowała podczas wspólnej kolacji te jajka. Ja się zdziwiłam, że przystawka z imienin ma być niby hitem, ale wzięłam. I przepadlam. To są zwykle jajka w majonezie, ugotowane na twardo, przełożone majonezem. Tylko truflowym. Dlaczego to jest absolutnie doskonale? Nie wiem. Nomen omen smaczku dodaje fakt, że ja nie lubię trufli.
        Ps zrobiłam w domu przedwczoraj. Jak to.mowią- pierwsze koty ..
        • senin1 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 08:41
          Chyba wygoogluje jak zrobic ten majonez ( w Polsce pewnie ozna kupic gotowy - u mnie chyba nie) i jutro beda jaja truflowe na sniadanie
          • lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:02
            Zrób to!
            • taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:38
              Tak zachęcasz, że zaczęłam żałować, że nie spróbowałam w Bulionie. Ale ostrygi też były niczego sobie.
              • lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:48
                A proponowałam. Urbi et orbi- bierzcie i jedzcie
            • senin1 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:48
              Wlasnie wygooglalam, ze moge taki truflowy kupic w najblizszym supermarkecie. ale wyglada na to ze
              bedzie mial duzo octu/kwasku ( duzo, to malo powiedziane, bardzo duzo) Jakos mi to nie pasuje, wiec podpowiedz ten od twoich jajek tez taki bardziej kwasny?
              • lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:59
                Ten w buillonie był perfekcyjny. Mój handmade wyszedł.mi bez smaku, niesłony i taki nijaki. Ale oryginał na pewno nie był kwaśny. Na pewno nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka