taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 20:52 Sama robiłaś z oliwy truflowej?? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 21:16 Jeszcze nie, dojrzewam do tego Btw. Kilka dni przed Paryżem odkryliśmy z tt- tka herbatę z rozmarynem. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 23:41 A oprócz rozmarynu co w niej było? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 00:08 ostatnio przez niedopatrzenie kupilam melise z rozmarynem, pijacy ziolka wspoldomownik stwierdzil, ze bardzo interesujacy smak trufle, nieee, apage satanas! moze nie jak kumin ale dosc blisko, zadne oliwy/majonezy/sosy/sery truflowe nie wchodza, ale jak juz jestemy przy kulinarnych luksusach to kawior lyzkami moge jesc - swieza bagietka, swieze maslo, suto kawioru i kapka cytryny - jestem w niebie Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 00:17 To ja mam dokładnie na odwrót - trufle zawsze i we wszystkim, a kawioru nie lubię. Zjeść zjem bo ja wszystkożerna jestem, ale nie czaję fenomenu. Trufli nie lubisz przez smak czy zapach? Niektórym kojarzy się z gazem z kuchenki Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 00:36 smak i zapach, tak wlasnie! gaz 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 13:06 Kawior to ja podobnie, zjem, ale bez zachwytu :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 13:06 A ja akurat trufle to i owszem, bardzo chętnie i te jajka mnie teraz zainteresowały:p Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 21.11.24, 05:56 Pigwa, pomarańcza i miód Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 22:41 Sorry, majonez psuje wszystko. Bez względu na to, czy z truflami, czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 20.11.24, 22:44 Ile osób, tyle głosów, jak mawiała moja babcia, świec Panie nad jej duszą Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 07:25 A jest jakas szansa na nieco wiecej informacji? O przepis to nawet nie zapytam, bo to sekret jakis chyba.... Mam paste truflowa, probuje dodawac i tu i tam, ale jakies sprawdzone dania tez by sie przydaly Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 07:55 Wiesz co, sto lat temu nasza Ingryd mi zarekomendowała podczas wspólnej kolacji te jajka. Ja się zdziwiłam, że przystawka z imienin ma być niby hitem, ale wzięłam. I przepadlam. To są zwykle jajka w majonezie, ugotowane na twardo, przełożone majonezem. Tylko truflowym. Dlaczego to jest absolutnie doskonale? Nie wiem. Nomen omen smaczku dodaje fakt, że ja nie lubię trufli. Ps zrobiłam w domu przedwczoraj. Jak to.mowią- pierwsze koty .. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 08:41 Chyba wygoogluje jak zrobic ten majonez ( w Polsce pewnie ozna kupic gotowy - u mnie chyba nie) i jutro beda jaja truflowe na sniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:38 Tak zachęcasz, że zaczęłam żałować, że nie spróbowałam w Bulionie. Ale ostrygi też były niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:48 A proponowałam. Urbi et orbi- bierzcie i jedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:48 Wlasnie wygooglalam, ze moge taki truflowy kupic w najblizszym supermarkecie. ale wyglada na to ze bedzie mial duzo octu/kwasku ( duzo, to malo powiedziane, bardzo duzo) Jakos mi to nie pasuje, wiec podpowiedz ten od twoich jajek tez taki bardziej kwasny? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ale jajka w majonezie truflowym 22.11.24, 09:59 Ten w buillonie był perfekcyjny. Mój handmade wyszedł.mi bez smaku, niesłony i taki nijaki. Ale oryginał na pewno nie był kwaśny. Na pewno nie Odpowiedz Link Zgłoś