astomi25 15.12.24, 10:58 ...na Slowacji? 🤔 Jak zwal tak zwal...warto? Polecicie jakies konkretne miasto/ osrodki narciarskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Narty w Slowacji? 15.12.24, 11:07 Chopok i miejscowosc Jasna na nocowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
agiq_agiq Re: Narty w Slowacji? 15.12.24, 11:50 Będziemy w okolicy Swiat na Chopoku, mogę się potem podzielić wrażeniami Ładnych kilka lat temu byłam w Dolinie Vratnej i było sympatycznie, porzadna zima wtedy byla. Teraz na Słowacji skipassy gopass obowiązują w kilku miejscach więc w sumie można zmieniać lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
agiq_agiq Re: Narty w Slowacji? 15.12.24, 11:55 A jeszcze mi się przypomniało ze jeździłam w Bachledowrj Dolinie ale był wypad z Polski na 1 dzien. Ale też było fajnie. Kiedyś na Słowacji były mniejsze tłumy niż w Białce a dla mnie oprócz liczby stoków bardziej liczy się spokój na nich... Oczywiście żadne miejsca w Polsce i na Słowacji nie dorównają Włochom czy Austrii ale w sezonie wyjazd do Włoch czy Austrii robimy jeden a wcpozostałe weekendy staramy się wyrwać gdzieś bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Narty w Slowacji? 15.12.24, 13:29 Jasna, Malino Brdo, Łomnica, Smokovce. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Narty w Slowacji? 15.12.24, 14:30 szkoda by mi było mojego czasu i pieniędzy owszem, bywaliśmy, ale narty nie są wtedy priorytetem, na ogół rozjeżdżamy się przed wypadem w alpy. czyli pobyt 4-5 dniowy, bierzemy deski i zaliczamy pierwsze szusy. potem prosto na południe. zrobiliśmy tak ze dwa razy. teraz uznaliśmy, że to bez sensu i rozjeżdżamy się w jakimś miłym malutkim ośrodku narciarskim w austrii, by na kolejny tydzień odpalić pełny sezon już we włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Narty w Slowacji? 15.12.24, 14:39 My w Alpach, w malutkim miasteczku pod Chur , rozjeżdzamy się przed wypadem do Aspen, chociaż Spen już powoli się robi nudne. Myślimy o BC albo o Andach. volta2 napisała: > szkoda by mi było mojego czasu i pieniędzy > owszem, bywaliśmy, ale narty nie są wtedy priorytetem, na ogół rozjeżdżamy się > przed wypadem w alpy. czyli pobyt 4-5 dniowy, bierzemy deski i zaliczamy pierws > ze szusy. potem prosto na południe. zrobiliśmy tak ze dwa razy. teraz uznaliśmy > , że to bez sensu i rozjeżdżamy się w jakimś miłym malutkim ośrodku narciarskim > w austrii, by na kolejny tydzień odpalić pełny sezon już we włoszech. > Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Narty w Slowacji? 15.12.24, 17:05 jakoś tak nigdy nie wspominałaś że szusujesz w spen, a już się zrobiło nudne? Odpowiedz Link Zgłoś