Dodaj do ulubionych

Paletka cieni

01.01.25, 12:33
Polecuciec jakaś paletkę cieni - dla brunetki oczy brązowe jakby bursztynowe. W sklepach nic nie znalazłam więc chce zamówić.

Najlepiej jakby były one kremowe w konsystencji i nie obsypywały się. Może się błyszczyć.
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Paletka cieni 01.01.25, 12:48
      www.sephora.pl/p/glam-eyeshadow-palette---paleta-cieni-do-powiek-P10011393.html

Koniecznie baza pod cienie, np. Urban Decay ale niekoniecznie.
      Teraz dodatkowo -20%

• imponderabilia20 Re: Paletka cieni 01.01.25, 12:58
        Ładne
        • kropkaa Re: Paletka cieni 01.01.25, 13:08
          Kiedyś Princess polecała i jeszcze Pat McGrath. Cienie obu marek są dobrze napigmentowane, ale też dość mocny blink blink robią. Ja to akurat lubię, więc dla mnie to duży plus.
          Natasha ma jeszcze małe paletki, po 5 szt. dobrane tonacją.
          Pat McGrath nie mam, bo dla mnie były zbyt kolorowe, bardziej imprezowe niż do pracy, wybrałam więc ND.
          • princesswhitewolf Re: Paletka cieni 01.01.25, 13:16
            Bo wlasnie te male, paletki Natasha Denona sa swietne.

>Pat McGrath nie mam, bo dla mnie były zbyt kolorowe

No właśnie nie do konca. One sie takie wydaja a jak sie wrzuci na oko okazuje sie ze te mocniejsze kolory sa polprzezroczyste

Ta Glam tu polecana jest Cool Tone. To bardzo chlodne odcienie. Wiec jesli ktos lubi chlodne to ok. Mi nie pasowaly do koloru skory i zle wygladam w niej. Ale ND ma jeszcze Bronze, I need a Nude- palety z cieplejsza lub neutralnym tonem

• princesswhitewolf Re: Paletka cieni 01.01.25, 13:18
              A i mowie o duzych czarnych Motherships palettach Pat McGrath. Ona ma tez mase mniejszych w kolorowych opakowaniach i te rzeczywiście maja gorsza jakosc i wsciekle kolory
              • kropkaa Re: Paletka cieni 01.01.25, 13:25
                Małą ND mam, od niej zaczynałam i w zasadzie na początek wystarczy zupełnie, zwłaszcza jeśli chodzi o jakiś klasyczny makijaż.
                • princesswhitewolf Re: Paletka cieni 01.01.25, 14:32
                  Te male sa swietne. Zawsze zabieram 3 jak jade w jakas podroz. I w zasadzie to jest zawsze " essencja" tych wiekszych.
    • turzyca Re: Paletka cieni 01.01.25, 13:56
      Zastanów się, co chcesz osiągnąć makijażem. Jeśli pójdziesz w brązy, to będzie Ci makijaż konkurować z kolorem oka albo też według innych będziesz miała harmonijne zestawienie. Możesz też podkreślić kolor oczu przez użycie kolorów komplementarnych - tych z drugiej strony koła kolorystycznego. Brązowy jest podchwytliwy, bo to kolor złożony, możesz próbować wyciągnąć albo bardziej zielone albo bardziej pomarańczowe tony, używając albo czerwieni albo błękitów w makijażu. Choć może to być też tylko kreska, nie musi być cała powierzchnia.
      Ustal też czy potrzebujesz chłodnych czy ciepłych tonów, żeby Ci się kolorystyka nie gryzła.
      • snakelilith Re: Paletka cieni 01.01.25, 14:30
        Brązowe oczy mogą bardzo dobrze wyglądać w fioletach, albo w bardziej codziennym makijażu w przydymionych, albo perłowych różach. Przy chłodniejszym typie, nawet szarość się sprawdzi.
        W ciepłych brązach i złotych odcieniach tak naprawdę tylko, gdy jest się ciepłym typem, inaczej oko będzie wyglądać na zmęczone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka