claudel6 Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 14:13 u nas wyszło, że to mononukleoza... ktos chorował? Odpowiedz Link Zgłoś
agjot Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 18:01 Moja córka rok temu. Objawy to 10 dni gorączki nasilającej się wieczorami, lekko powiększone węzły na szyi. Diagnoza po morfologii z rozmazem ręcznym, miała atypowe limfocyty o charakterze zapalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ameliya_85 Re: Wirus - u was też? 11.01.25, 09:36 ja mialam, ale juz jako dorosla osoba. Pamietam, ze 2 lub 3 razy mialam robione usg jamy brzusznej. Gardlo i powiekszone wezly chlonne szyi i ogolna ogromna slabosc. Brak apetytu. Poczatkowo dostalam anytbiotyk na gardlo (i o dziwo pomogl) ale bylam tak slaba, ze poszlam do innego lekarza i wlasnie zrobil mi badania na wirusa EBV. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 14:21 Właśnie się z tym zmagam, z tym że jednego dnia miałam bardzo wysoką goraczkę. Straciłam węch, smak i apetyt całkowicie. Testy combo wyszły negatywnie na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztypl Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 14:24 i krztusiec. Teraz to podobno bardzo rozpowszechnione combo. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 14:57 Mam nadreaktywmosc oskrzeli po infekcji (która była banalna, ot, trzy dni katarku i obniżenia energii). Jestem wyczerpana kaszlem. Zanosi się na kolejny tydzień L4 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 17:51 Mam chyba teraz coś podobnego. Przez 7 dni suchy kaszel, ale lekki. Potem dołączył potężny katar, z kichaniem ( nigdy nie kicham, oprócz alergii), gorączki brak. Ale ogromne osłabienie na poczatku.Mija prawie 2 tyg i wciaz katar Dostałam antybiotyk, ale słabo działa , więc to chyba jednak wirus. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 17:52 tak, u nas zachorował cały dom, najpierw mąż a potem dzieci i na końcu ja, i trzymało ponad tydzień. jeszcze takich świąt i urlopu nie miałam, cały czas łóżko i tona leków... u mnie osłuchowo czysto na płucach, ale syn jeden zapalenie oskrzeli i angina Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Wirus - u was też? 10.01.25, 18:15 Ja od Sylwestra do początku tego tygodnia. Niby zwykłe przeziębienie które przechodzi u mnie w 2/3 dni a jednak się. Ciągnęło Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Wirus - u was też? 11.01.25, 14:25 Znajomi, rodzina - kilka osób w listopadzie-grudniu chorowało przez miesiąc, jedna z nich usłyszała u lekarza, że COVID teraz tak wygląda. Mój pierwszy COVID wyglądał tak, że przez tydzień ćmiło mnie w gardle i dopiero ósmego dnia choroba się rozwinęła konkretnie. COVID potrafi nie wyjść w testach, zwłaszcza płytkowych, ale w PCR-ze też może wyjść dopiero po paru dniach, a potem przestać wychodzić, mimo że to jest dalszych ciąg choroby. Co nie znaczy, że u córki to właśnie COVID, a nie inny wirus. Odpowiedz Link Zgłoś