Dodaj do ulubionych

Warszawianki- pytanie

30.01.25, 08:35
Czy coś się dzieje w mieście? Od 6 rano słyszę wzmożenie pojazdów na sygnale. Słyszę je na Mokotowie..no aż dziwne to.
Przeszukałem strony z wiadomościami, nic nie znalazłam..
Obserwuj wątek
    • krypteia Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 08:51
      Od wczoraj jeżdżą limuzyny z obstawą radiowozów. Jeden z przechodniów zapytał policjanta OCB i dowiedział się ze to przejazd dyplomatyczny. Pewnie jakąś szycha/szychy sa w Wawie incognito
    • lucadimontezemolo Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 08:58
      Jak szłam do pracy przed 7 rano, na odcinku między pl.zawiszy a Centralnym minęły mnie ze 4 kolumny na sygnale. Chyba coś z prezydencją eu.
    • mia_mia Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 09:00
      Wczoraj to samo
    • heca007 Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 09:11
      U mnie w Wawrze nie. Choć wczoraj koło 22.00 mieli jakąś akcję "gonimy dzika". I radiowozami przeganali dziki po osiedlu. Chyba był też ktoś z nadleśnictwa sądząc po samochodzie. I przez megafon ostrzegali ludzi w stylu- pani z pieskiem, uwaga na dziki!

A odblokowali ten tunel? Bo wczoraj utknęłam w dzikim korku na objeździe.
      • kochamruskieileniwe Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 09:16
        Bo to tak w Warszawie, a nie na wsi suspicious big_grin (u mnie na wsi, jak wychodziłam tylko ptaki nadawały jak wściekłe). O tunele nie wiem, bo jestem na granicy Mokotowa i Śródmieścia. A jeżdżę Łazienkowskim
        • kochamruskieileniwe Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 09:17
          o matulu. co ja powypisywałam... tunelu, Łazienkowskim
        • heca007 Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:06
          U mnie też ptaki śpiewają "jak na wiosnę" a tutaj ma zima przyjść w przyszłym tygodniu uncertain
          A Tunele już otwarte ale podobno bardzo okopcone. Oba.
    • wena-suela Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 09:28
      Też się zastanawiam. Jechała eskorta limuzyny na sygnale świetlnym i dźwiękowym przy Placu Zawiszy, a potem przy Marszałkowskiej.
    • profes79 Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:09
      Prezydencja. Dużo różnych spotkań, w tym także z udziałem VIPów na szczeblu ministrów.
    • lilia-anna Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:09
      U mnie na wsi wink nic nie słychać. Ale zmierzam w kierunku Politechniki, to moze sprawdzę wink
      • kochamruskieileniwe Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:31
        Już się uspokoiło. Pewnie rano przylatywali.
    • lauren6 Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:11
      Dzień jak codzień
    • feniks_z_popiolu Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:23
      Prezydencja Polski w UE i spotkanie ministrów poszczególnych państw w Muzeum na Cytadeli od dzisiaj
      Od wczoraj meldują się w hotelach
      • feniks_z_popiolu Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:24
        tak doniosło wczoraj radiokolor , nasze lokalne
        • kochamruskieileniwe Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 10:31
          Dzięki. No to Wisłostrada pewnie będzie zablokowana.
    • koko8 Re: Warszawianki- pytanie 30.01.25, 11:17
      Spotkania związane z prezydencją w UE. Dzisiaj spotkanie ministrów spraw wewnętrznych, jutro ministrów sprawiedliwości. Sesja robocza dziś i jutro będzie trwała do wieczora, więc trzeba być przygotowanym na utrudnienia w ruchu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka