Dodaj do ulubionych

Botoks na lwa

17.02.25, 12:01
Ile wam trzyma botoks na lwia zmarszczke? U mnie kiedys to bylo 6 mies a tera widze, ze juz po 4 pojawia sie wifi.
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: Botoks na lwa 17.02.25, 14:59
      Ciesz się, że w ogóle zadziałało...
      Ja, po paru latach zastanawiania się, wybrałam się na botox lwiej zmarszczki i.... prawie nie było efektu.
      Owszem marszczę brwi od wczesnego dzieciństwa i zmarchy mam konkretne w tym miejscu, ale i tak byłam bardzo zawiedzona. Zabieg był na pewno wykonany dobrze i odpowiednim preparatem, ale najwyraźniej potrzebuję kombinacji wypełnienia i rozprostowania (na razie się nie zdecydowałam, bo boję się wypełniacza w czole, za duże ryzyko powikłań).
      • primula.alpicola Re: Botoks na lwa 17.02.25, 16:12
        6-7 miesięcy
    • pffpffpff Re: Botoks na lwa 17.02.25, 18:29
      Zalezy od prowadzenia się 😁
      Od 6 do 11 mcy.
      Co tyle robię botoks.
      Sauna, intensywny wysiłek (regularne), solarium, słońce - zmniejszają u mnie skuteczność.
      • primula.alpicola Re: Botoks na lwa 17.02.25, 18:42
        Myślałam że zrezygnowałaś z botoksu na rzecz masaży?
        • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 06:56
          No już bez przesady.
          Do świtezianki w białym gieźle mi jeszcze trochę brakuje. Poza tym nie mam czasu na regularne chodzenie na masaż, bo zamieniłam to na Access bars i reiki.

Uważam, że doszłam do idealnego punktu równowagi.
          Z medycyny estetycznej botoks i sculpra. Z natury kolagen, ćwiczenia (pilates, joga, callanetics), sesje oddychania i właśnie reiki i Access Bars. To co w głowie, bardzo przekłada się na wygląd. Bardzo.
          • primula.alpicola Re: Botoks na lwa 18.02.25, 08:43
            Ale co, bez przesady? Ja Ci przecież niczego nie zarzucam, sama latam na botoks, tylko się zdziwiłam, bo mi utkwiło w pamięci, że zamieniłas zastrzyki na masaże i ze jest efekt.
            Chętnie bym chodziła regularnie na kobido itp, ale niestety- koszty i czas.
            • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 14:42
              No nie… bo ja kiedyś lubiłam eksperymentować z med est.
              Nici, mezo igłowa, wypełniacze, laser itd.
              Od pięciu lat tylko botoks i raz na rok sculptra.
              • primula.alpicola Re: Botoks na lwa 18.02.25, 14:52
                Pogooglam tę sculptrę🙂
              • gr.uu Re: Botoks na lwa 18.02.25, 16:42
                A dlaczego zrezygnowałaś z mezo? Ja właśnie chciałam zacząć bo większość chwali że mezoterapia/dermapen dają dobre efekty.
                • primula.alpicola Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:01
                  Shell sobie robi sama😱
                  • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:04
                    Tak, ale nie polecam każdemu. To jednak jakby nie patrzeć, narusza ciągłość skóry i wymaga porządnego przygotowania pod względem higieny / sterylności. Mam na tym punkcie pie.dolca.
                • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:02
                  Zrezygnowałam z igłowej, bo czas i kasa oraz komfort się dla mnie liczą, a efekty nie były specjalnie zauważalne. Mikroiglowa (dermapen) robię samodzielnie (do 0,5 głębokości).
                  • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:06
                    A! Z igłowej byłam zadowolona przy osoczu i fibrynie, ale jak zrobiłam głębszy research, to jednak żeby to miało ręce i nogi, powinno się nie mieć chorób autoimmunologicznych oraz być młodszym sad
                    • gr.uu Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:57
                      Mnie w ogóle chodzi nie o to, żeby coś zmienić tylko żeby się nie zmieniało wink Dlatego trudno mi ocenić skuteczność różnych zabiegów. A chciałabym po prostu utrzymać jak najdłużej gładką i napiętą skórę
    • dni_minione Re: Botoks na lwa 17.02.25, 18:59
      Tez mi się wydaje, że po którymś razie puszcza szybciej, choć powinno właśnie dłużej, bo człowiek już przyzwyczajony się nie marszczyć w tych miejscach. Ale lwia mnie akurat trzyma najdłużej, tak z 6-7 miesięcy. Gorzej z kurzymi łapkami i poprzeczną, chyba ruszam nimi już po 4-5 miesiącach.
    • memphis90 Re: Botoks na lwa 18.02.25, 07:05
      U mnie bardzo szybko puszcza.
    • babsee Re: Botoks na lwa 18.02.25, 07:46
      Około 6-8 miesiecy ale teraz doznaje szoku, bo po 8 miesiącach kiedy lew zaczął być widoczny i pozioma na czole zaczelam ćwiczyć joge twarzy i regularnie masowac twarz i zmarcha zaczęła się wypłycać aż wreszcie prawie jej nie ma...mija więc 13 miesiąc od ostatniego botoksu a ja rozważam czy robić kolejny.
      • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 07:52
        Bo to tak działa. Regularne masaże, ale tak faktycznie regularne.
        Ja mam zrywy systematyczności. Więc z botoksu nie rezygnuję. Może na emeryturze 😁
        • gr.uu Re: Botoks na lwa 18.02.25, 16:43
          Ale masaże u kogoś czy samodzielnie?
          • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 16:59
            Obojętnie. Byle robić je właściwie. Samodzielne wychodzą taniej 😁
            • gr.uu Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:03
              To dawaj instrukcję do właściwego smile
              • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:09
                😁 dobra! Nagram filmik!
                Ale nie w tym miesiącu 🤭🙃
                Mam kilka profili w obserwowanych na insta, z dobrymi instruktażami.
                Ja robię sobie skróconą procedurę typowego Kobido. Ale jestem niesystematyczna.
                • gr.uu Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:58
                  To możesz mi na insta wrzucić jakiś dobry instruktaż. Jak wiadomo jestem mistrzynią samodyscypliny, to zamiast kompulsywnie ćwiczyć będę się kompulsywnie masować wink
                • swinka-morska Re: Botoks na lwa 19.02.25, 21:39
                  pffpffpff napisał:

> Mam kilka profili w obserwowanych na insta, z dobrymi instruktażami.

Daj linki proszę.
        • dni_minione Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:01
          A masaże nie skracają efektu działania botoksu? Niektórzy reklamujący się z kobido piszą, żeby nie być po botoksie (nawet miesiące).
          • primula.alpicola Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:02
            dni_minione napisała:

> A masaże nie skracają efektu działania botoksu? Niektórzy reklamujący się z kob
            > ido piszą, żeby nie być po botoksie (nawet miesiące).

Skracają
          • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:11
            Skracają, dlatego powinno się omijać okolice „zbotoksowane”.
            Bardzo ostrożnie podchodzę do pań, które wydają mi się zbyt gładkie, a zarzekają się że nic nie robiły. I bardzo delikatnie opracowuje wtedy taką okolicę.
      • swiecaca Re: Botoks na lwa 18.02.25, 10:30
        jakie ćwiczenie robisz na lwa?
    • mayaalex Re: Botoks na lwa 18.02.25, 07:58
      Kiedys trzymal dluzej, po kilka miesiecy (6-8), tym razem ledwo chwycil. Nie wiem, czy to organizm przestal reagowac czy zaczeli “udoskonalac” preparat ale jak tak dalej pojdzie to zostanie mi tylko joga smile
    • obrus_w_paski Re: Botoks na lwa 18.02.25, 08:48
      Wg mojej lekarki kiedyś się rzymal 6-7 miesięcy teraz ok 4. Ja i tak robię 2 razy w roku tylko.
    • beaucouptrop Re: Botoks na lwa 18.02.25, 10:22
      Podepne się tutaj z trochę innym pytaniem, ale też dotyczącym botoksu.
      Po ostatnim botoksie na lwia zmarszczke i czoło opadły mi powieki. Teraz już jest ok, bo botoks prawie szedł. Zdarzyło wam się to? Dodam, że robiłam botoks po raz pierwszy u tej lekarki. Dac jej jeszcze jedną szansę i wytłumaczyć, co się stało poprzednim razem czy zmienić gabinet?
      • beaucouptrop Re: Botoks na lwa 18.02.25, 10:23
        Botoks prawie zszedł, miało być.
      • andace Re: Botoks na lwa 18.02.25, 11:03
        Zmienić gabinet, nie powinno być takiego efektu.
        Robiłam botoks na razie tylko raz, podany w czoło w okolicy brwi żeby właśnie podnieść opadające powieki. Efekt świetny bo powieki się lekko uniosły a zachowałam pełną ruchomość i czoła i brwi też mogę unieść.
        A nie przedyskutowałaś tego z lekarką na wizycie kontrolnej?
      • pytajacakinga Re: Botoks na lwa 18.02.25, 13:43
        beaucouptrop napisała:

> Podepne się tutaj z trochę innym pytaniem, ale też dotyczącym botoksu.
        > Po ostatnim botoksie na lwia zmarszczke i czoło opadły mi powieki. Teraz już je
        > st ok, bo botoks prawie szedł. Zdarzyło wam się to? Dodam, że robiłam botoks po
        > raz pierwszy u tej lekarki. Dac jej jeszcze jedną szansę i wytłumaczyć, co si
        > ę stało poprzednim razem czy zmienić gabinet?

Chyba zwariowałaś z tą szansa , chcesz żeby jeszcze raz ci to zrobila??? Napisz jej zla opinie i zapomnij .
      • pffpffpff Re: Botoks na lwa 18.02.25, 14:44
        Zmień lekarza. Moj umie botoksem podnieść brwi i powieki.
      • memphis90 Re: Botoks na lwa 18.02.25, 15:01
        1. Co masz na myśli „opadły powieki”? Ciężkie brwi i nawis skóry czy porażona powieka, która zasłania źrenicę? Nawis i ciężkie brwi łatwo zrobić, jak się poda botoks za nisko nad brwiami, natomiast żeby porazić dźwigacze powiek (i to obustronnie) to już trzeba się wyjątkowo postarać i mieć ujemne umiejętności…
        • memphis90 Re: Botoks na lwa 18.02.25, 15:06
          To jest opadanie brwi https://drtimpearce.com/wp-content/uploads/2022/04/brow-ptosis-brows.jpg

To jest opadanie powieki
          https://i.ytimg.com/vi/JEOLhRl9Rt4/maxresdefault.jpg
        • beaucouptrop Re: Botoks na lwa 18.02.25, 15:36
          No nie, aż tak tragicznie nie było, żebym miała porazone dźwigacze powiek. Chodzi o ciężkie brwi i nawis skóry. Mam ładnie otwarte oko. Nigdy nie miałam problemu z malowaniem np. kresek, a tu nagle kilka dni po botoksie nawet ciężko było mi rzęsy dobrze pomalować.
          Robiłam już botoks kilka lat temu u kogoś innego i takiego efektu nie było. Byłam zadowolona.
          Przekonalyscie mnie. Pójdę gdzie indziej.
          • memphis90 Re: Botoks na lwa 18.02.25, 18:38
            To pół biedy, bo gdyby Ci opadła powieki, to bym radziła uciekać w popłochu. Ja po pierwszym botoksie nie miałam opadania brwi, ale czułam, jakby mi było tak mega, mega ciężko na oczach. Jeśli miałaś ciężkie brwi to można:
            1. Zwrócić uwagę, żeby podawać wyżej albo w ogóle tak, żeby był efekt liftingu
            2. Zmienić gabinet, ale również zwrocic uwagę, że masz tendencje do tej ciężkości, żeby nie podawali za nisko
      • primula.alpicola Re: Botoks na lwa 18.02.25, 15:02
        Ptoza, rzadko się zdarza, no ale.
        Mnie uprzedzono że zdarza się taki efekt uboczny, szczęśliwie mnie ominęło.
        To nie zawsze jest wina podającego.

Na Twoim miejscu poszłabym jednak do innego gabinetu, i tam koniecznie powiedz o tych powiekach.
        • obrus_w_paski Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:48
          Moja koleżanka tak miała i widziałam ten efekt dość często u Amerykanek.

Jakby daszek z brwi
      • zyciemniekocha2000 Re: Botoks na lwa 18.02.25, 17:10
        Mi sie na ok 3 tygodnie obnizyla brew ( po jakims czasie) Mialam mine jakbym miala wiecznego wkurwa. Botoks na lwia zmarche trzyma juz od maja czyli 9 miesiacy ( robie juz 3 raz) .Pewnie bede powtarzac za jakis czas ale boje sie tego efektu wkurwionego oka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka