Dodaj do ulubionych

Polski cham na stacji

• imponderabilia20 Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 19:42
      Nie masz pralki i żelazka?
      • alexis1121 Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 20:24
        Puchowej kurtki i rzeczy z kaszmiru wolę nie prać w pralce, na metce jest napisane pranie chemiczne.
    • m_incubo Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 20:49
      Nie odpowiadam, nie reaguję, w ogóle nie zwracam uwagi, niezależnie od tego, kto tankował i gdzie.
      Facet to pieniacz i to jego problem, ale ty wdajesz się w dyskusje z idiotami i aż wątki musisz zakładać, żeby się uspokoić, to też problem, nawet większy.
    • 3-mamuska Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 20:58
      W takich sytuacjach/chwilach ostentacyjne wkładam sluchawki w uszy. Tak aby osoba draca ryja widziała.
      Po pierwsze nie widze poowdu aby go sluchać, po drugie aby dyskutować.
      Jakby mi powiedział ze jestem bezczelna , to bym powiedziala, a dziekuje tak jestem.
      Podobna sytuacja stawiania malych koszykow w kolejce na podlodze wez sie domysl ze ktos tu "stoi"
      Ja jak czegoś zapomnę to idę po to w momcie kiedy kasierka zaczyna skanować moje produkty/albo leza juz na tasmie. O ile wiem ze zdarze.
    • waleria_bb Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 21:05
      Nie przejmuj się, bo chamstwo nie było pewnie wymierzone w Ciebie. Jest taki typ facetów bardzo agresywnych w miejscach publicznych, skłonnych do awantur, potyczek słownych. Natura pieniacza, ot co. Założę się, że opisany buc pewnie podobny cyrk odstawi w sklepie itd.
    • wrota.do.lasu Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 22:19
      Bucom na drodze np trąbiącym, wymachującym...zazwyczaj puszczam całuskasmile lub fucka przy wyprzedzaniu w zał.od chumoru.
      • asia.sthm Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 22:25
        Chumor to skrót od muchomora?
        Bardzo praktycznie 👍
        • wrota.do.lasu Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 22:45
          smile tak mam problem z ortografią, dopiero jak drugi raz przeczytam to czasem zauważę 🤦‍♂️
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 22:43
      Wiem co czujesz - również mocno przeżywam takie niby pierdoły.

Jak ja sobie z tym radzę:
      - głębokie i wolne oddychanie, serio pomaga;
      - przekonanie sama siebie, że po co mam siebie krzywdzić (stres niszczy mnie) przez trudności mentalne jakiegoś randoma, którego pewnie więcej nie spotkam;
      - sprowadzam historię do absurdu - pomyśl, że miałabyś o tym opowiedzieć przy piwie znajomym, ale nie w tonie, że zrobił Ci przykrość, ale w tonie prześmiewczym, patrzcie jaki palant.

A na przyszłość: słuchawki w uszy i ignoruj kretyna.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 22:53
        I Ci dodam jeszcze historyjkę z tego samego miasta i z Orlenu również. Wszyscy stoją w jednej kolejce, mają wlew po lewej. Wszystkie lustrzane dystrybutory, dla samochodów z wlewem po prawej stoją puste. Ja też mam wlew po lewej. Zamiast stać w tej durnej kolejce objechałam dystrybutory i wjechałam jakby „pod prąd” do tego prawego. Jakaż gownoburza się rozpętała! Bo jak to śmiałam pomyśleć. Powinnam karnie stać jak idiotka, gdy polowa dystrybutorów stoi pusta. Orleny w Szczecinie to stan umysłu wink
        • taki-sobie-nick Re: Polski cham na stacji 01.03.25, 22:54
          jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> I Ci dodam jeszcze historyjkę z tego samego miasta i z Orlenu również. Wszyscy
          > stoją w jednej kolejce, mają wlew po lewej. Wszystkie lustrzane dystrybutory, d
          > la samochodów z wlewem po prawej stoją puste. Ja też mam wlew po lewej. Zamiast
          > stać w tej durnej kolejce objechałam dystrybutory i wjechałam jakby „pod prąd”
          > do tego prawego. Jakaż gownoburza się rozpętała! Bo jak to śmiałam pomyśleć. P
          > owinnam karnie stać jak idiotka, gdy polowa dystrybutorów stoi pusta. Orleny w
          > Szczecinie to stan umysłu wink

To nie Szczecin. To ogólna społeczna tendencja do działania zgodnie z rutyną. Dlatego przekonanie ludzi o jakimś oczywistym zjawisku potrafi zająć całe dekady.
        • 3-mamuska Re: Polski cham na stacji 02.03.25, 00:58
          Zamiast stać w tej durnej kolejce objechałam dystrybutory i wjechałam jakby „pod prąd” do tego prawego. Jakaż gownoburza się rozpętała! Bo jak to śmiałam pomyśleć. Powinnam karnie stać jak idiotka, gdy polowa dystrybutorów stoi pusta. Orleny w Szczecinie to stan umysłu wink

Niby ok pomyślałaś...
          Ale to tak samo jak parkowanie na miejscach uprzywilejowanych/czy innych sytuacjach gdzie "to" powinno być wolne dla danej grupy, no stoja puste ,więc skorzytam. Tyle ze nie wiesz czy za chwile ktoś kto powinien nie moze skorzystac bo ty tam jestes.
          • freja08 Re: Polski cham na stacji 02.03.25, 09:43
            Tylko że stanowisko z wlewem po prawej stronie nie jest miejscem uprzywilejowanym. Podjeżdżasz, widzisz że zajęte, to grzecznie czekasz. Nie ma znaczenia czy zajmujący ma wlew po prawej czy lewej, ważne że korzysta.
            • 3-mamuska Re: Polski cham na stacji 02.03.25, 15:44
              freja08 napisała:

> Tylko że stanowisko z wlewem po prawej stronie nie jest miejscem uprzywilejowan
              > ym. Podjeżdżasz, widzisz że zajęte, to grzecznie czekasz. Nie ma znaczenia czy
              > zajmujący ma wlew po prawej czy lewej, ważne że korzysta.

Niewazne czy uprzywilejowane.
              Zajmuje miesjce komuś dla kogo to miejsce jest przeznaczone.
              Ktoś z wlewem z prawej storny musiałby czekać, gdyby nie ona. Niby nic powaznego, ale jak w kolecje w sklepie ktoś sie guzdra i przez to opoznia wasze zakonczenie zakupow to juz wkurza.
              Wjechala zdaje sie po prad wiec z wyjazdem moglby być problem. Jak w poscie startowym na wprost auta z wlewem po prawej stornie.
              • heca007 Re: Polski cham na stacji 02.03.25, 15:51
                Nadal tak to nie działa. Rura od dystrybutora jest tak długa, że większość samochodów może tankować zarówno z lewej jak i z prawej. Wcale nie podjeżdżając od przodu. Tylko prosto z kolejki. Po prostu łatwiej podjechać do tego dystrybutora gdzie mamy bliżej. Ale nikt nie zakłada, że jest on przeznaczony tylko dla konkretnego auta.
          • heca007 Re: Polski cham na stacji 02.03.25, 09:49
            No jednak inaczej. Bo dystrybutory z prawej nie są dla uprzywilejowanych tongue_out Jeśli nie ma nikogo przed tobą kto mógłby tam zatankować to wjeżdżasz z drugiej strony. Tym samym zmniejszając kolejkę. I nie ma, że zaraz może ktoś przyjechać. To nie są miejsca dla tylko jednej grupy samochodów.
            A jak ktoś przyjdzie z kanistrem żeby nalać sobie paliwa do kosiarki to z której strony wolno mu podejść? Czy musi przyjechać na kosiarce? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka