Dodaj do ulubionych

Dorosłe dzieci

07.03.25, 12:52
Ile czasu spędzacie ze swoim dorosłymi dziećmi? I jak ten czas spędzacie? Chodzi mi o " dzieci" w przedziale wiekowym 18-23 lata 😁
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 14:58
      Niewiele. Corka w wieku 18 lat wyjechala na studia, syn bedzie mial 18 za kilka miesiecy i tez wyjedzie.
    • malaperspektywa Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 15:04
      Nie wiem jak to liczyć. Jeżeli chodzi o rozmowę to szacuję 30 minut dziennie, może 46 minut się uzbiera. Ale jakby doliczyć czas drzemki obok mamusi zalegającej na kanapie i oglądającej tv albo grzebiącej w komórce to ze dwie godziny. Nie wiem czemu synuś uskutecznia drzemki w mojej obecności, a nie w swoim pokoju. No po prostu lubi tak zalegnąć obok mamusi i przyciąć komara. Nadrabia sen, który traci przesiadując do późna w internecie. No niestety. Ale dlaczego zawsze w mojej obecności to już nie wiem.
    • ministra_prawdy Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 15:04
      Mało. Zajęta swoim światem, studiami i znajomymi big_grin
    • volta2 Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 15:13
      tydzień zimą, tydzień latem w porywach do miesiaca, zależy który dzieciak, bo mają albo wymagane praktyki miesięczne, albo pracę i nie mogą sobie pozwolić na dłuższe przerwy.
      do tego doliczam rozmowy typu 10-15 minut co drugi dzień, ale bywa, że rzadziej, bywa też że krócej taka rozmowa trwa.
    • gryzelda71 Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 15:25
      Malo.
    • fogito Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 15:34
      Przed świętami i po cały miesiąc. Potem w lutym kilka dni. Od maja będa kolejne 3 miesiące razem. Generalnie w sumie dużo aktualnie,
    • atoness Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 15:49
      Na co dzień albo dużo rozmawiamy i razem jemy, albo prawie się nie widzimy. Razem spędzamy niektóre weekendy z odpowiednią pogodą. Część wakacji zajmuje nam wspólna wyprawa. Jesienią tydzień do dwóch wspólnych wakacji.
    • em_em71 Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 16:14
      Różnie. Z 18-latkiem więcej, bo mieszka w domu więc siłą rzeczy widzimy się codziennie 😀 Student wpada co ok. 3 tygodnie na weekend, ale prawie codziennie gadamy chwilę przez telefon.
    • heca007 Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 16:27
      Z synami pewnie około godziny dziennie z każdym. Z córką bardzo mało, najczęściej piszemy na messengerze (codziennie i dużo zdjęć). Dzwonimy do siebie tylko w razie jakby komuś rekin nogę odgryzł. Bo ona nie znosi telefonów. Przyjedzie pewnie dopiero w lipcu albo w sierpniu na tydzień.
      • miurielamirsa Re: Dorosłe dzieci 07.03.25, 21:50
        Córka mieszka w innym mieście, uczy się i pracuje. Widzimy się raz na kilka tygodni, ale często rozmawiamy przez telefon.
        Syn mieszka z nami, ogólnie sporo czasu spędzamy razem, bo uczy się w domu smile
        I uwielbiamy planszówki, które uskuteczniamy praktycznie co wieczór

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka