Dodaj do ulubionych

Usługi - reklamacje?

18.03.25, 13:55
Rzeczy jak się psują można złożyć reklamację (oczywiście nie zawsze może być uznana).

A jak z usługami? Reklamujecie spartaczoną robotę? Od tych drobniejszego kalibru typu fatalnie obcięte czy ufarbowane włosy, źle zrobione paznokcie …. po grubsze np. krzywo położone kafle czy te gdzie chodzi o zdrowie czyli usługi medyczne.

Udało Wam się osiągnąć zamierzony reklamacją cel?

U mnie były jakieś reklamacje butów żadne chyba nie uznane. Teraz mam zamiar napisać na usługę medyczną bo przez błędną diagnozę jestem gdzie jestemsad Obawiam się, że skończy się jak z butami ale może już ten konkretny lekarz będzie bardziej dokładny w swojej pracy.
Obserwuj wątek
    • arthwen Re: Usługi - reklamacje? 18.03.25, 14:38
      Z usług reklamowałam raz fryzjera (trwała, która miała być trwała rozkręciła się po niecałym tygodniu - reklamacja uznana, dostałam pakiet zabiegów regeneracyjnych na włosy i jeśli chcę to powtórkę trwałej inną metodą - chciałam i druga trzymała się pięknie), a parę razy jakieś usługi budowlano-remontowo-meblowe, wszystko uwzględnione i poprawki wykonane w ramach rękojmi.
      Medycznych nigdy nie reklamowałam, nawet nie wiem jakby to miało wyglądać, tu nikt nie daje gwarancji, a rażących błędów lekarzy udało mi się uniknąć - i w takim przypadku to właśnie nie żadna reklamacja, a oficjalna skarga leci.
    • czekamnawiatr Re: Usługi - reklamacje? 18.03.25, 15:06
      Tak . Reklamuję. Spalone przez rozjaśniaczy włosy - poszłam następnego dnia, gdy umyłam włosy i połowa została mu w rękach, a druga połowa nie dała się rozczesac. Fryzjerka stwierdziła, że jest niewinna albowiem takie mam włosy a poza tym to ona nie wie, czy sobie jeszcze czegoś tam wczoraj nie rozjaśniłam we własnym zakresie.
      Zbyt mocno wypolerowane paznokcie przy hybrydzie - tak się robi i już. Więcej tam nie poszłam, a jeden paznokieć do tej pory nie rośnie.
      Źle ułożona kostka brukowa - pan poprawi. Poprawia już piąty rok.
      Źle skrócona sukienka - pani przeprosiła i poprawiła
    • mysiulek08 Re: Usługi - reklamacje? 18.03.25, 15:33
      z reklamacjami rzeczy nie ma problemu, czasami tylko trzeba wlozyc wiecej wysilku i skladac skarge do wyzszych instancji
      z uslugami roznie, choc zwykle chca poprawiac, z roznymi efektami

teraz wlasnie zaczynam batalie z zwrot kasy za suszarke, ktorej serwis nie jest w stanie naprawic, gdyz nie ma czesci pomimo deklaracji

medycznie mam tylko jedno doswiadcznie, z bardzo bardzo pozytywnym finalem ale tu juz adwokat musial sie wtracic, sama z systemem bym raczej szans nie miala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka