Dodaj do ulubionych

Piękna matka plus

02.05.25, 01:10
I co sądzicie o takim programie? A po drugie - dlaczego nie ma piękny mężczyzna plus? Ja chcę bon do siłowni. Albo do krawca szyjącego garnitury. To niesprawiedliwe www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2025/news-700-plus-czyli-bon-piekna-dla-mam-kandydat-na-prezydenta-wal,nId,7949085

Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Piękna matka plus 02.05.25, 01:17
      Jest silny ojciec plus i tam masz bon do siłowni.
    • kotejka Re: Piękna matka plus 02.05.25, 02:44
      Ja poprosze piekna matke. Bardzo mi sie przyda.
      Serio, opieki stomatologicznej w ogole w naszym kraju nie ma. Mimo ciezkich pieniedzy placonych co.miesiac na zdrowotne skladki. Zwykle wypelnienie to koszt 540 zl., wiem, bo bylam. Placilam ze swoich juz opodafkowanych pieniedzy. A zeby maja wszyscy i dzieci i.ojciec i matka, dwie trzy wizyty w miesiacu to ogromne obciazenie dla budzetu przecietnej rodziny. A jakby moj mlody kuzyn zrobil na czas pakiet badan to moze jeszcze by zyl i syna nie osierocil. Glupio to kandydaat nazywa i naraza sie na kpiny zapewne, ale sam ponysl inwestowania w zdrowie i forme zabieganych polakow glupi nie jest. Bo opieka zdrowotna i profilaktyka mocno kuleje. Warto i tym mowic. Zastanawia mnie tylko jak wlasciwie te srodki dystrybuowac, zeby to mialo sens
      • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 05:52
        Związek bonu na strzelnice z uzębieniem to przede wszystkim pojedynek Wokulskiego.
        • kotejka Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:11
          mocca25 napisała:

> Związek bonu na strzelnice z uzębieniem to przede wszystkim pojedynek Wokulskie
          > go.

No wyraznie pisze o stomatologu i badaniach. I tu na pewno sa ogromne potrzeby, coa robic trzeba i to systemowo. Ja o tym. Ale faktycznie polaczenie tego razem ze strzelnica i spa dla matki brzmi jak bełkot bialej kobyly.
          • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:40
            Ten pan nic nie mówi o stomatologu i badaniach. Mówi o programie królik plus
            • kotejka Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:48
              Cos bylo
              Oczywiscie, ze program z dupy i kandydat z dupy, ale jednak pomysl zadbania o zeby polakow i nie tylko rodzicow warto dyskutowac.
              Bylo cos kiedys dentyscie dla kazdego ucznia i z tego co wiem, to tez jakas porazka. A ciezko pracujacego polaka ktory ma na glowie kredyt i rodzine moze byc zwyczajnie nie stac na plombe za 540 i korone za 2500.
              • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:51
                ale ten pan nie ma programu na poprawienie usług NFZ
                • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:52
                  pomijając już, że panowie wg niego mogą zostać szczerbaci
                  • kotejka Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:53
                    mocca25 napisała:

> pomijając już, że panowie wg niego mogą zostać szczerbaci

No wazne, zeby umieli strzelac big_grin
                    • anajustina Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:29
                      Każdy sądzi po sobie.
              • ga-ti Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:03
                Program dentysta w szkole ( plusów nie widzę) w mojej gminie wygląda tak, że jest 1 gabinet leczący na nfz. Jest podany termin, do którego rodzice mają wyrazić chęć na przegląd zębów. Wychowawca klasy zabiera chętne dzieci (na kilka tur, bo chyba tylko 5 jednego dnia, limity przychodni, a też dentysta na nfz nie przyjmuje 5xtydz) I idzie z nimi na przegląd. Dziecko dostaję karteczkę z zapisanymi zębami do leczenia. Rodzic może zapisać dziecko na leczenie. Czas oczekiwania na wizytę około rok. Na nfz robią z porządnymi plombami tylko przednie zęby 1-3, od 4 "czarne" plomby, za inne trzeba zapłacić, znieczulenie płatne.
                Więc tak. Szału nie ma.
                Od ogłoszonego programu moje dziecko było raz na przeglądzie, nie wiem co ile lat taki przegląd darmowy szkolny jest realizowany.

Oczywiście że w kwestii dentystycznej opieki zdrowotnej w naszym kraju jest dramat.
                • anajustina Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:14
                  Jak to czarne plomby, skoro Unia ich zabroniła?
      • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:46
        Z 800+ co miesiąc nie wystarczy na zęby?
        • ga-ti Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:06
          Wystarczy, pewnie, na dentystę wystarczy, na ortodontę wystarczy, na okulistę wystarczy, na dodatkowe lekcje angielskiego wystarczy, na korepetycje wystarczy, na rozwijanie pasji i zainteresowań dziecka wystarczy, a jeszcze zostanie by na wakacje odłożyć!
          • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:34
            >Wystarczy, pewnie, na dentystę wystarczy, na ortodontę wystarczy, na okulistę wystarczy, na dodatkowe lekcje angielskiego wystarczy, na korepetycje wystarczy, na rozwijanie pasji i zainteresowań dziecka wystarczy, a jeszcze zostanie by na wakacje odłożyć!

a to przepraszam, twoje dziecko czy np. moje? dlaczego m.in. JA mam całkowicie utrzymywaywać cudze dzieci? ortodontę, okulistę, lekcje ang, korepetycje i zabezpieczać "zainteresowania"?
            Ja swoje wychowałam za swoje zarobione pieniądze i nie skarzyłam się, że osiemseta (którego nie było) nie wystarczy na to czy tamto...Sama pracowałam więcej jeśli brakowało.
            Osiemsetki mają być pomocą a nie całkowitym utrzymaniem wszystkich dzieci. Tak mi sie wydawało. A nie, że ja mam kupować skarpetki cudzym dzieciom. Jeśli tak to chociaż chciałabym decydować jakiego koloru...
            W podstawówce moich dzieci, na początku lat 2000, był gabinet stomatologiczny i działał b. dobrze. Dzieci miały przeglady i leczone zęby. Chociaż u moich dzieci akurat nie było co leczyć (twoje mają zęby w tak złym stanie?). Wszystkie dzieci miały zalakowane zęby i była pełna profilkatyka. Nie trzeba było się zapisywać ani na przeglady, ani na wizyty. Ale to były jeszcze czasy, kiedy nie trzeba było pytać rodzica o zgodę na byle co, np. czy pielęgniarka może zaopatrzeć, rozbite na boisku, kolano.
            Działalnosc gabinetów szkolnych zleży od samorządów = od sprawczości dyrektora szkoły. Moze przejdź się do swojej gminy i spytaj dlaczego w twojej szkole jest tak źle. Czyli, dlaczego dają tak mało kasy.
            • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:53
              Nic dodać, nic ująć.
              • kropkaa Re: Piękna matka plus 02.05.25, 17:30
                Wierzcie mi na słowo, że NIE dokładacie się do moich dzieci. Raczej to my dokładamy się do worka, z którego wy korzystacie.
                • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:20
                  Ja nie pobieram żadnych świadczeń.
                  • kropkaa Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:26
                    Nie jeździsz drogami publicznymi', nie korzystasz z infrastruktury, raka i zawał serca czy inny udar wyleczysz w enel-medzie? Uczyłaś się i studiowałaś w 100% prywatnie?
                    • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:51
                      Ale płacę podatki od kilkunastu lat, wczesniej moi dziadkowie i rodzice, skąd pomysł, że dokładasz się więcej ode mnie, skoro podwątek dotyczy 800+?
                • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:21
                  >Raczej to my dokładamy się do worka, z którego wy korzystacie.

??? w jaki sposób dokłada się osoba pracująca (odprowadzająca podatki) i mająca już dorosłe (także pracujące) dzieci?
                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:35
                    Mava, a gdybyś urodziła się później, odmówiłabym pobierania 500/800 plus?
            • ga-ti Re: Piękna matka plus 02.05.25, 10:14
              Medal dostajesz!
              Ale sobie też przyznaję! Bo mam dorosłe dzieci, na które pięcetek czy osiemsetek a jakoś je wychowaliśmy.

Tylko irytujące jest wytykanie rodzicom tych 800 i wyliczanie, ile to mogą za nie kupić, opłacić. No manna z nieba.
              To nie rodzice wymyślili, uchwalili i przyznali. No i z pracy tychże rodziców także kasa na 800+ idzie.
              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 13:59
                >Ale sobie też przyznaję! Bo mam dorosłe dzieci, na które pięcetek czy osiemsetek a jakoś je wychowaliśmy.

to co sie tak burzysz? bo w przeciwnym razie, doskonale wiedziałabyś, jak to wygladało 20 lat temu.
                może to o twoje wnuki chodzi?
                • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:04
                  i skąd masz tak dokładną wiedzę, jak działa gabinet w twojej szkole?
                  cyt.
                  "Program dentysta w szkole ( plusów nie widzę) w mojej gminie wygląda tak, że jest 1 gabinet leczący na nfz"
                  skoro twoje dzieci juz z niego od dawna nie korzystają.
                  Najpewniej chodzi o wnuki... ale zawsze może sie załapać na babcia+
                  • ga-ti Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:12
                    Mam kilkoro dzieci, dorosłe i w podstawówce.
                    Chciałam się obłowić z 500 plusów 🤣
                    • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:46
                      >Chciałam się obłowić z 500 plusów

no i skucha...
                      tu tez nie jesteś na bieżąco bo teraz to 800+
                      ps. to ile tych dzieci masz? że załapały się/nie załapały na świadczenie? jedne dorosłe a drugie w podstawówce..no, kłamac też trzeba umieć (dlatego ja nie kłamię).
              • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:03
                Irytujące są wzmianki o tym, że do czegokolwiek jeszcze państwo powinno dopłacać, w sytuacji, kiedy dziura budżetowa jest ogromna.
              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:10
                >No manna z nieba.

tak, manna z nieba. Mój sasiad, ojciec 3 dzieci i lekarz, właśnie kupił mieszkanie na przeciwko swojego - przebijał ścianę nosną więc, po ogłuszajacym hałasie i dochodzeniu "skąd", wiem.
                No 2400 zł (takze z moich podatków) wystarczy na spłate kredytu.
                • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:13
                  A ty cały czas przeżywasz to mieszkanie w każdym wątku? Słuchaj, może oni po prostu filmiki na OF nagrywają i stąd ta kasa? Skąd wiesz że nie wydają na dzieci tylko na ratę
                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:49
                    >A ty cały czas przeżywasz to mieszkanie w każdym wątku?

nie "przeżywam mieszkania". Tylko uswiadamiam, że nasze podatki (800+) ida w jakiejś/znacznej części na poprawę bytu części społeczeństwa. I ja się na to nie godzę, żeby moje podatki/praca, poprawiały standard życia kogoś "bo tak".
                    To miała być pomoc rodzinie a nie ustawiania ich na życie.
                    Coś tu jednak nie gra, a to my na to pracujemy. Choc niewykluczone, że ty nie pracujesz (na to), a jedynie korzystasz (raczej twoje dzieci)
                    • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:52
                      No to przecież to jest pomoc rodzinie. Jak można się ustawić za 800 zł miesięcznie na całe życie? Jak ktoś ma więcej dzieci to dostaje więcej ale i wydatki ma większe więc proporcje pomocy rodzinie są identyczne. Ja na to pracuję i moje dzieci z tego korzystają i bardzo się z tego cieszę, bo to jest pierwsze świadczenie z którego moja rodzina korzysta. Wcześniej tylko pracowałam na to co dostawali inni
                      • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:07
                        >No to przecież to jest pomoc rodzinie.

przestań bredzić bo już naprawdę czytać się nie da...
                        To miała być bieżąca pomoc, np, żeby dzieci nie chodziły głodne czy wykształciły się.
                        Jak sobie pan doktor poprawi życie? dzieki m.in. moich podatkom, i twoim.
                        a będzie miał dodatkowe mieszkanie (z tego 800+), które może wynająć albo dać dziecku (dziś na osiemset plusie) i dzieciak juz nie będzie sie musiał martwić o mieszkanie w stolicy, w atrakcyjnym miejscu
                        • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:17
                          Nie, to nie miała być pomoc żeby dzieci nie chodziły głodne, bo taka pomoc była już wcześniej. To miała być pomoc dla rodzin z dziećmi - dlaczego zakładasz że sąsiad tych środków nie przeznacza na dzieci?
                          • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:52
                            >Nie, to nie miała być pomoc żeby dzieci nie chodziły głodne,

otóż mylisz się. Na pewno nie miała to być pomoc pt. "uwłaszczenie"
                            ja nie godze się na bycie niewolnikiem, który zapier**la na jedynie słusznych przedstawicieli narodu. I na ich majątki. Np psiorskich bo oni tym kupili naród. W tym ciebie.
                            Niech każdy zapier**la na siebie a nie na cudze (w tym bachory).
                            • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:00
                              A co ja mam wspólnego z PiS? Jak nie podoba Ci się że istnieją podatki i chcesz sama na siebie i swoje bachory to jakiś bantustan sobie znajdź
                              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:21
                                czytaj ze zrozumieniem.
                                Napisalam "np pisiorskich" bo akurat oni są idealnym przykładem.
                                TO NIE ZNACZY, że inni tak nie robią/robia.
                                TO NIE ZNACZY że jesteś pisiorą. I że masz cos wspólnego z nimi (chociaż akurat pińcety, osiemsety, to ich działka)
                                • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:43
                                  500 na 800 to podniosła akurat obecna władza
                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:29
                                    podniosła ale nie wprowadziła. tego podatku od wszystkich, dla wygrania wyborow, głównie dzięki pasożytom, którzy za darmo dostają 800 zł x ilość zdolnosci płodziciela
              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:15
                >No i z pracy tychże rodziców także kasa na 800+ idzie.

o ile pracują.
                Wspomniany przeze mnie lekarz pracuje ale żona/mamusia nie.
                • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:18
                  A skąd wiesz?
                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:00
                    bo ciagle widzę ją np. kiedy przywozi dzieciaki ze szkoły. I slyszę w mieszkaniu (drze się na swoje bachory). To częściej
                    • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:02
                      I co w związku z tym?
                      • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:09
                        i nic. Odpowiadam na twoje pytanie, ktore brzmi "A skąd wiesz?".
                        Zapomniałaś o co pytałaś? nie jarzysz?
                        • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:15
                          To nie jest odpowiedź na pytanie, skąd wiesz, że ona nie pracuje. Myślałam że pokazywała ci PIT
                          • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:19
                            to JEST odpowiedź na pytanie. No chyba że pracuje jako opiekunka swoich własnych dzieci, no to faktycznie nie wiem. I nie wiem czy tak mozna.
                            natomiast sama pracuje od zawsze, mam własne dzieci i POTRAFIĘ ogarnąć, na czym to wszystko polega.
                            • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:21
                              Nie jest.l, nie masz pojęcia o tym, co ta kobieta robi i czy zarabia. Może Cię to przerasta ale można pracować z domu
                              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:58
                                >Nie jest.l, nie masz pojęcia o tym, co ta kobieta robi i czy zarabia. Może Cię to przerasta ale można pracować z domu

daj se spokoj gruu.
                                Tak, słyszę jak drze mo*de na swoje bachory, od rana do wieczora (w przerwach na prace?).
                                Tak, widze jak tatus wystawia swje bachory na balkon "za karę" domniemywam.
                                tak, guano mnie to obchodzi.
                                Ale ty sobie fantazuj dalej.
                                I, generalnie, w dudzie mam, co ta mamuska robi. Pracuje czy lezy odłogiem. Byleby to nie było z mojej pracy = moich podatkow. Bo jakos źle czuję sie w roli niewolnika, zapier***go na innych. Chce być leniem? ok. Ale dlaczego ja cześć moich podatków, musze oddawać na zapełnienie jej gara?
                                • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:01
                                  Nie musisz, możesz wyemigrować lub nie pracować i nie płacić podatków
                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:17
                                    >Nie musisz, możesz wyemigrować lub nie pracować i nie płacić podatków

jakbys nie wiedziała - Polska to mój kraj. Tu sie urodzilam, tu zgineli moi dziadkowie (w czasie II ws a babcia w PW).
                                    Oczywiscie że moge wyemigrować. Dobrze że mi to uswiadomiłaś...
                                    mogłam zrobic to już 40 lat temu. I nadal żałuję, że tego nie zrobilam ale usłużna gru uświadomiła mi to.
                                    Bylabym zapewne w innym miejscu, moje dzieci też. I bez durnowatych "gru', jako komentarz
                                • anajustina Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:02
                                  Twoje podatki idą też na budowę dróg, utrzymanie szpitalu, na kolej etc. Nie tylko na pasożytów. Moje też idą na różne "nie moje" sprawy. Tak funkcjonuje państwo.
                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:31
                                    >Twoje podatki idą też na budowę dróg, utrzymanie szpitalu, na kolej etc

tyle że ja z tych dróg korzystam. Ze szpitala też, w razie co, skorzystam.
                                    Z dzieciakow sąsiada nie korzysatm (hmmm...), nawet przeciwnie.
                                    Wolałabym darmowe autostrady niż pakować w cudze dzieciaki,
            • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:12
              A dlaczego lump z rozbitym łbem ma mieć leczenie za darmo, to jego łeb czy mój albo twój?
              Nikt się nie skarży tylko po prostu argument że osiemset starcza na wszystko jest idiotyczny
              • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:17
                A ktoś tu pisał, że starcza?
                • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:19
                  Przecież na jakąkolwiek uwagę kogoś, kto ma dzieci że coś jest drogie (na przykład obozy wakacyjne), że szkoła publiczna jest słaba, że nie ma dobrej opieki medycznej pada odpowiedź - przecież masz 800 co miesiąc
                  • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:23
                    Ja odpowiadałam na posta kotejki, dotyczącego zębów. Bezdzietni nie potrzebują plomb?
              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:20
                >Nikt się nie skarży tylko po prostu argument że osiemset starcza na wszystko jest idiotyczny

bo "lump" jest w stanie zagrożenia życia. Takim ludziom pomagamy (na ogół bo gruuu niekoniecznie), podobnie jak pomagamy/leczymy alkoholików, grubasów i tych, którym dudy z kanapy nie chce się ruszyc, zeby dbać o swoja sprawność.
                800+ nie miało "starczać" (starczy to jest uwiąd, tak się kiedys mówiło) na wszystko. Miało tylko pomagać.
                Chciałabys utrzymywać, całkowicie, dzieci swoich sąsiadów? Nie? no to zacznij trochę myśleć
                • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:24
                  Wolałabym wspierać sąsiadów dbających o dzieci niż dokładać się do leczenie alkoholików. Ich decyzja że zaczęli chlać to niech sami ponoszą konsekwencje
                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:36
                    no ja wolałabym ratowanie życia bo nigdy nie wiadomo czy to lump, czy akurat twój mąz (ty) upadł na chodniku.Na czole nie ma napisane "jestem lumpem".
                    Poza tym ten lump mógł kiedys pracować, oraz mogli pracować jego rodzice.
                    Ja na przykład, lumpem nie jestem, moje dzieci też nie. Za to całe życie zawodowe płaciłam składki zdrowotne (i nadal płace) a właściwie z nich nie korzystam. Mąż też nie korzysta a płaci, dorosłe dzieci też nie korzystają. I to własnie idzie na ratowanie życia "lumpom". Wole ich wspirać (ratować życie) niz sąsiada, który kupuje kolejne mieszkanie, za osiemseta z podatków.
                    • anajustina Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:39
                      Za 800+ idzie kupić mieszkanie? Gdzie?
                    • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:43
                      A skąd wiesz że z 800 plus?
                      • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:56
                        >A skąd wiesz że z 800 plus?

nie wiem albowiem w kieszeni nikogo nie siedze.
                        natomiast mam na tyle rozumu, że umiem policzyć 800x3=2400. Na rate za mieszkanie wystarczy.
                        Oczywiście, wzmiankowany może sobie napisać (gdzie?) 800+ na szkołe, pensja -800 bo na spłate raty.
                        • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:04
                          Myślisz że nie wydaje tych 800 na dzieci? Zaniedbane są? Nie mają żadnych wyjazdów wakacyjnych, zajęć dodatkowych?
                          • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:16
                            >Myślisz że nie wydaje tych 800 na dzieci? Zaniedbane są? Nie mają żadnych >wyjazdów wakacyjnych, zajęć dodatkowych?

ale zacznijmy od początku.
                            A CO MNIE TO OBCHODZI?
                            Ja urodziłam swoje dzieci, sama je wychowałam i sama (no z meżem) pracowałam na ich potrzeby.
                            Nie widzę powodu, dla którego musiałabym pracować na potrzeby obcego mi faceta (tu sasiada), zresztą nieźle sytuowanego - ze względu na zawód i wiek.
                            Dlaczego mam "dokarmiać" dzieciaki dobrze radzących sobie rodzin, swoją praca? dla nich to tylko jakies kolejne inwestycje.
                            Ja rozumiem, że ty nie masz nic przeciwko temu że pracujesz na dzieciaki trzaskowskiego/nawrockiego (dowolne wybierz) bo oni także mają prawo do 800+, i je dostają z urzędu.
                            • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:20
                              Biorąc pod uwagę że ciągle o sąsiedzie piszesz to bardzo Cię to obchodzi 😀 Nie mam nic przeciwko pracowaniu na wsparcie dla rodzin - za to mam dużo przeciwko pracowaniu na przykład na finansowanie publicznej ochrony prywatnych wydarzeń - jak myślisz, ile kosztuje nas jako podatników to że policja jest angażowana w obstawę meczów? Nie mam ochoty też na finansowanie patologii - całe życie obciąża taki społeczeństwo, nic z siebie nie daje a na stare lat cyk mieszkanko socjalne i jeszcze bony do baru. A mnie nikt jedzenie za darmo nie daje
                              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:38
                                >Biorąc pod uwagę że ciągle o sąsiedzie piszesz to bardzo Cię to obchodzi

nie piszę ciągle a może ze 2-3 raz. A pisze dlatego, że akurat widze to na co dzień.
                                natomiast ty jakos wybitnie sledzisz te "wpisy", skoro twierdzisz że "ciągle piszę".
                                Tak, piszę o nim bo wokół jakoś nie widze rodzin wymagających wsparcia. Z moich podatków. Może dlatego, że mieszkm w Warszawie.
                                • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 15:51
                                  Na przykład moim dzieciom to wsparcie się bardzo przydaje a też mieszkam w Warszawie. I innym znanym mi rodzinom też
                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:08
                                    no to przynajmniej mniej świadomość, że inni na to pracują. Także ja, mój mąż i moje dorosłe dzieci.
                                    • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:21
                                      dżizas... ale gru też na to pracuje .. i ojciec jej dzieci.

p.s. nie jestem jakims wielkim fanem takiej formuly jak 500/800 PLN ale odlatujesz, mava, odlatujesz nieźle
                                      • mava12 [...] 02.05.25, 18:47
                                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                        • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 18:54
                                          Mava czyli rozumiem, że gdybyś urodziła się później i należałoby ci się 500/800 plus to byś nie brała?

P.s uwagi o puszczaniu się łaskawie pomine bo to wskazuje kto jest patologia
                                          • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:14
                                            > i należałoby ci się 500/800 plus

ale co to znczy "należało"?
                                            no chyba jest jakaś granica kupowania głosów, dla swoich, za to za moja prace.
                                            Osiemsety z nieba nie spadają, ktos na nie pracuje i na pewno nie był to kurdupel, który chojnie je rozdawał.
                                            tak trudno to zrozumieć?
                                            Tak, nie chcę zasuwać na konkretne rodziny (czyli każde dzieciate).
                                            Tak, bez problemu zapłace podatek na szkoły, autostrady, szpitale itp. Czyli to, co służy ogółowi, w tym także mnie. Bo, rozumiem, na tym polega wspólnota (państwo), że wszyscy składamy sie na wspólne funkcjonowanie. A nie że jedni żyją kosztem innych. To nie jest wspólnota tylko wyzysk
                                            • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:16
                                              Dlaczego nie odpowiadasz na pytanie?
                                            • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:30
                                              Ale pytanie brzmiało czy korzystałabyś z tego świadczenia.
                                        • gru.u [...] 02.05.25, 19:03
                                          • mava12 [...] 02.05.25, 22:00
                                            • gru.u [...] 02.05.25, 22:03
                                            • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:07
                                              mava, dlaczego nie odpowiadasz na pytanie?
                                              • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:18
                                                chyb odpowiedziałam?
                                                nie siedzę 24h na dobę, na forum.To nie jest centrum mojego życia, raczej "przystawka" do posiłku. teraz właśnie jem kolację.
                                                • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:19
                                                  To po raz trzeci. Gdybyś urodziła się później, miała dzieci później, w czasach kiedy funkcjonuje 500/800 pln to czy zrezygnowałabyś czy pobierała te pieniądze?
                                                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:28
                                                    No to ja odpowiem za ciebie. Wzięłabyś, brałabyś regularnie. Nie mam co do tego cienia wątpliwości.
                                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:52
                                                    >Wzięłabyś, brałabyś regularnie. Nie mam co do tego cienia wątpliwości.

>w ten sposób przyznajesz, bez żadnej wątpliwosci, że jednak żyjecie za kase/prace innych...prawda?
                                                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:55
                                                    mava12 napisała:

> >Wzięłabyś, brałabyś regularnie. Nie mam co do tego cienia wątpliwości.
                                                    >
                                                    > >w ten sposób przyznajesz, bez żadnej wątpliwosci, że jednak żyjecie za kas
                                                    > e/prace innych...prawda?

ale zanim pójdę, ale zanim pójdę, tralala big_grin

My? Ja i moja rodzina?
                                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:35
                                                    >To po raz trzeci.

gdyby babcia miała wąsy to byłaby dziadkiem...
                                                    Bóg jeden wie, jakbym sie zachowała.
                                                    Jesli państwo "rąbałoby" mnie na kasę, jak przykładowo pisiory, którzy zarabiali mln za nic (zreszta także z moich podatków), w ogóle nie przychodząc do pracy, to pewnie nie miałabym oporów.
                                                    Natomiast miałabym na tyle przyzwoitości, że nie udawałabym św. Magdaleny, że "mi się nalezy" itd bo miałabym jednak świadomość, że inni na to pracują (robią zrzutę). I to nie ci najbogatsi ale przeciętniacy (to ja).
                                                    Głosowałam w wyborach parlamentarnych, pprzednich, i jeszcze porzednich, na tych, którzy nie chcieli drążyć mojej kieszeni, kupujac głosy innych za moją kase.
                                                    Ale większość chętnych do darmowej kasiory, zagłosowała na pisiorstwo.
                                                  • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:39
                                                    😀😀😀Czuli korzystałabyś ale z obrzydzeniem do stawia Cię moralnie wyżej od tych co na swoje bachory z puszczania się korzystają ze świadczeń bez obrzydzenia
                                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:48
                                                    >Czuli korzystałabyś ale z obrzydzeniem

tak napisałam???
                                                    chyba muszę przeczytać jeszcze raz...
                                                    Przede wszystkim, i po pierwsze, NIGDY nie głosowałam na pisiorstwo, które lubi grać w takie gry, a jednocześnie żyje NADER DOBRZE (ich milionerzy) z naszej pracy.
                                                    Ale emamuśki to lubią. Bo "oni kradną ale się dzielą", np. pińcetami/osiemsetkami.
                                                    A po drugie, jak wspomniałabym wyżej, jednak siedziałabym cicho, zamiast próbować udowadniać, że "mi się należy".
                                                    Czyli, na pewno nie przeczytałabym twoich pytań bo ich by nie było. Z tejże właśnie przyzwoitosci.
                                                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:50
                                                    Ty coś piłaś do tej kolacji?
                                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 23:02
                                                    >Ty coś piłaś do tej kolacji?

herbatę?
                                                    ale z cytryną...to może tu tkwi sęk?
                                                    Bo wiesz, drzewo jest z lasu. Sie
                                                    ścina, sie rżnie na deski, jest deska, jest sęk.
                                                  • mava12 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 23:52
                                                    I juz na sam koniec dodam tylko - przyczynkiem do tej dyskusji była wypowiedż gati - że 800+ nie wystarcza na dentystę, ortodontę, korepetycje, naukę j. ang i rozwijanie pasji...Wychodzi na to, ze społeczeństwo w ogole powinno przejąc na siebie koszt wychowania każdego bombelka (wg wyliczeń to 500 tys. zł do 18 rż).
                                                    A rodzice mają leżeć i pachnieć, i zbierać medale, że w ogóle go powili. Może nawet jakiś dodatek do emerytury?
                                                  • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:51
                                                    Ja też nigdy nie głosowałam na PiS, co nie przeszkodziło Ci w nazwaniu moich dzieci bachorami i napisać że się puszczam. Siedziałabyś cicho czyli co? Udawała że nie korzystasz z tego świadczenia?
                                                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:51
                                                    Z tejże właśnie przyzwoitosci.

z czego??
                                                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:53
                                                    dobra , idę spać big_grin
                                                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:40
                                                    Obowiązujące przepisy mówią, że się należy i w tym kontekście jest to uzywane.

Nie jest uzywane w kontekście, że należy mi się takie prawo.

I tak, wiem, już napisałam - brałabyś. Ale to by była "zupełnie inna sytuacja".
                                                  • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 22:44
                                                    Teraz możesz tylko napisać co daje ci prawo w monstrualnie agresywny i wulgarny sposób oceniać osoby, które robią to samo co i ty byś robiła?

I czy sama o sobie myślisz tak samo jak piszesz o innych?
                                    • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 16:43
                                      Oczywiście, ja także na to pracuję oraz ojciec tychże dzieci. Jak również pracujemy na wiele rzeczy, z których korzystają inni
                                      • anajustina Re: Piękna matka plus 02.05.25, 19:05
                                        Inni, czyli też Mava.
    • anorektycznazdzira Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:31
      Nie ma wszystkich odpowiedzi, brakuje:
      - ktoś na łeb upadł?!
      • marta.graca Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:48
        Przypominam, że mowa o kandydacie, który ma w programie, by "młoda Polka i młody Polak od 3 do 18 roku życia codziennie o 8.00 rano składali przyrzeczenie wierności RP na flagę i godło polskie".
        • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 06:55
          Mnie to zadziwia, że w każdej kampanii prezydenckiej pojawia się tyle świrów
          • kotejka Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:00
            mocca25 napisała:

> Mnie to zadziwia, że w każdej kampanii prezydenckiej pojawia się tyle świrów

No na tym polega demokracja. Kazdy moze zpstac prezedentem big_grin
            • mocca25 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:04
              i każdy może się dziwić
          • tanebo0001 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:02
            A ten nie jest najgorszy. Jest choćby taki Maciak. Nawet Roman Warszawski się od niego odciął. Może ja powinienem się zgłosić?
            • kotejka Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:13
              tanebo0001 napisał:

> A ten nie jest najgorszy. Jest choćby taki Maciak. Nawet Roman Warszawski się o
              > d niego odciął. Może ja powinienem się zgłosić?
              >

Aaa,.widzialam jak go stanowski wyprosil za.milosc do putina.
              Zglos sie wink
              Masz.jakis program plus? Dziecko plus, mama plus? Zeby plus
              Np haslo
              Prezydent kazdej rodziny i siebie tez. Nie mam dzieci, ale.mam konto na emamie od 2005 i jeszcze kilka zebow
              • tanebo0001 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:21
                Ematce dam talon na buty i torebkę birkinkę. Incelom dam tanie bilety na Filipiny...
            • anajustina Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:27
              Znam tylko Dawida Warszawskiego. Jestem totalnie nie na czasie.
              • tanebo0001 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:32
                www.youtube.com/@romanwarszawskiniebinarnie znaj łaskę Tanebo I Wspaniałego.
          • primula.alpicola Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:10
            mocca25 napisała:

> Mnie to zadziwia, że w każdej kampanii prezydenckiej pojawia się tyle świrów

Prawda?
            I ktoś im daje te wymagane podpisy. To jest przerażające.
            • anorektycznazdzira Re: Piękna matka plus 02.05.25, 21:55
              taki Maciak to jest testowanie polskiego społeczeństwa przez Kreml
              typ wyskoczył sroce spod ogona, nigdy nie był politykiem, radnym, nawet wójtem, starował na radnego we Włocławku czy gdzieś- i się nie dostał, a tu nagle ma 100 000 podpisów, że może być prezydentem całego kraju. Ta jasne.
    • anajustina Re: Piękna matka plus 02.05.25, 07:27
      Ten kandydat jest w moim wieku, a przydałby się co najmniej minilifting. Masakra. Pomysłu z tymi bonami nawet nie skomentuję.
      • danaide2.0 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:47
        Bon dla pana kandydata!
    • primula.alpicola Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:06
      Nie wierzę.
    • danaide2.0 Re: Piękna matka plus 02.05.25, 09:46
      Program "królik plus" big_grin

Tupet, tupet, tupet. Siedzi taki w tych bankach, radach, komisjach i tak wyobraża sobie ludzi, ich motywacje, aspiracje, sens życia.
    • trampki-w-kwiatki Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:12
      Bierę!
    • gru.u Re: Piękna matka plus 02.05.25, 14:31
      Ja bym wolała być dalej brzydka ale dostać kasę na siłownię i strzelnicę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka