Dodaj do ulubionych

w temacie butów

04.05.25, 15:33
Miałyście ostatnio jakieś buty polskich marek oprócz Ryłko lub Wojas (te sklepy pewnie w tygodniu odwiedzę)?
Anis? Zapato? Ohbutik? Oleksy? Sporo takich firm, ale nie wiem jak z jakością.
A potrzebuje dwóch par, czegoś podobnego do jazzówek i jakiś balerin ale z paskiem, jasno brązowych lub czemu nie złotych wink Tylko czy się da kupić wygodne? Takie co by nie obcierały i dodatkowo były dość elastyczne (problemy z kolanami). Kocham sneakersy gdy ciepło i botki/trzewiki zimą ale chciałabym odmiany - wersji bardziej eleganckiej na co dzień. Te wklejone jak się Wam podobają?
https://www.anis.com/wp-content/uploads/2460H_1.jpg
https://zapato.com.pl/img/imagecache/17001-18000/1275x1700_product_media_17001-18000_130201-j.webp https://zapato.com.pl/img/imagecache/20001-21000/699x960_product_media_20001-21000_119924.webp
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: w temacie butów 04.05.25, 15:40
      Mam z hoho buty. Są ok. Wygodne.
      • asiairma Re: w temacie butów 04.05.25, 16:47
        A tych nie widziałam jeszcze. Fajne są ...
    • pani.asma Re: w temacie butów 04.05.25, 15:46
      Nie
      Złote buty
      Jesteś Kopciuszkiem ?
      • asiairma Re: w temacie butów 05.05.25, 09:16
        A on to nie w szklanych?
    • primula.alpicola Re: w temacie butów 04.05.25, 15:52
      Te pierwsze ładne, chociaż wolałabym bez paseczka. Uwielbiam złote buty.
      Neścior, Roman Polański, Oleksy, Saway, no, sporo tego jest.
    • homohominilupus Re: w temacie butów 04.05.25, 15:53
      Śliczne te złote.
    • maslova Re: w temacie butów 04.05.25, 16:18
      Mam jazzówki z Zapato kupione w tym roku i polecam je bardzo: są to jedne z najwygodniejszych butów, jakie kiedykolwiek miałam, a stopę mam wymagającą.

W zeszłym kupowałam buty z Venezii - dwie pary balerinek i jedne jazzówki. Jedne balerinki mega wygodne, z mięciutkiej skóry, w drugich niestety po kilku godzinach noszenia miałam zmęczone stopy. Jazzówki z Venezii to w ogóle porażka: po dwóch dniach noszenia strasznie mnie otarły, w życiu chyba żadne buty nie otarły mnie tak mocno. Próbowałam je "rozluźnić" na różne sposoby, ale nic nie pomogło. Są kompletnie nie do noszenia. Nie wiem, co mam z nimi zrobić.
      • asiairma Re: w temacie butów 04.05.25, 16:39
        Zaryzykuje zatem te z Zapato. Z Venezii lata temu (z kilkanaście) miałam oxfordy, które przetrwały grubo ponad 5-6 lat. Potem już u nich niewiele było dla mnie tak wygodnych, a na tamtą stara trwałość nie liczę już u żadnej marki.
    • gris_gris Re: w temacie butów 04.05.25, 16:28

> A potrzebuje dwóch par, czegoś podobnego do jazzówek i jakiś balerin ale z pask
      > iem, jasno brązowych lub czemu nie złotych wink

Jak polskie i takie, jak opisałaś, to Bałagan Studio
      • asiairma Re: w temacie butów 04.05.25, 16:43
        Ciekawe... miałaś? Tak z stówę lub lub dwie mogły by być tańsze. Nie wiesz czy promocje na ich stronie to taki standard czy nieczęsto bywają?
        • gris_gris Re: w temacie butów 04.05.25, 16:49
          asiairma napisała:

> Ciekawe... miałaś? Tak z stówę lub lub dwie mogły by być tańsze. Nie wiesz czy
          > promocje na ich stronie to taki standard czy nieczęsto bywają?

Nie mam pojęcia! Byłam w sklepie w Krakowie, buty bardzo mi się podobają i wyglądają na bardzo dobra jakość. Nie kupiłam, bo mam za dużo butów smile wlasnie w tym stylu, bo lubię.
          • jakis.login Re: w temacie butów 04.05.25, 20:58
            Bałagan ma jakość delikatnie mówiąc niewysoką. Podeszwy są bardzo cienkie i ścierają się dosłownie po paru wyjściach, i bardzo szybko widać spękania w miejscach zginania.
            • gris_gris Re: w temacie butów 04.05.25, 21:06
              jakis.login napisała:

> Bałagan ma jakość delikatnie mówiąc niewysoką. Podeszwy są bardzo cienkie i ści
              > erają się dosłownie po paru wyjściach, i bardzo szybko widać spękania w miejsca
              > ch zginania.

Dobrze wiedzieć, chociaż niezależnie od marki takie cienkie podeszwy z reguły trzeba podzelować (jeśli mowa o całych skórzanych), choć ja nie zawsze to robię.
    • mikams75 Re: w temacie butów 04.05.25, 18:13
      nie lubie zwierzecych motywow ale te drugie mi sie podobaja.
    • la_felicja Re: w temacie butów 04.05.25, 20:53
      Helios robi trwałe i wygodne buty
    • kachaa17 Re: w temacie butów 04.05.25, 22:20
      Na te jazzówki z Zapato też mam oko, tylko w innym kolorze ale nie zamawiałam.
    • kanna Re: w temacie butów 05.05.25, 22:09
      Abstrahując od urody butów - bo to kwestia subiektywna - one nie mają prawa być wygodne. Podeszwa cienka jak papier, zero amortyzacji
    • simonna Re: w temacie butów 05.05.25, 22:16
      Na pierwsze wlasnie czekam, lubię buty z Anis. Fajne jazzowki są też w ho ho buty, ja mam lofki i są super wygodne. Z zalinkowanych drugie i trzecie mi się nie podobają ( szczególnie trzecie).
      • simonna Re: w temacie butów 05.05.25, 22:20
        Na te miałam chrapkę, ale rozmiarow już nie ma.
    • waleria_bb Re: w temacie butów 05.05.25, 22:30
      Odradzam Ci model 1 i 3. Te paseczki są ładne, ale upierdliwe, potrafią obcierać, długo się to zapina. Model jak 1 kupiłam na próbę z Zary na wyprzedażach i nawet nie podchodzę do droższych butów w tym stylu. Nosek zjechałam po pierwszym spacerze, one są za płaskie. Buty do biura i na krótkie wyjścia i mało zalet poza wyglądem.
      Zapinane podobnie jak 3 i też tak wycięte miałam dawno temu z Prima Moda i nie były wygodne. Paseczek wkurzał, niestabilne przez te niezabudowane boki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka