Dodaj do ulubionych

Bandzior z ustawek

23.05.25, 08:51
Dziennikarze z WP ujawnili udział Nawrockiego w kibolskich ustawkach.
W towarzystwie bandytów czy handlarzy narkotyków.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 08:53
      Nie kłam, to były różne moduły szlachetnych walk!
      • lajtova Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 08:56
        Bardzo przepraszam.
        • bkn25 Re: Bandzior z ustawek 28.05.25, 18:04
          "Jarosław Kaczyński w latach 2020–2022 przewodniczący Komitetu Rady Ministrów do spraw Bezpieczeństwa Narodowego i spraw Obronnych. " - cyt.Wikipedia

bum , a tymczasem w 2021 certyfikat bezpieczeństwa od ABW dostaje kto ? Karooool Nawrockiiii !!!
          Przepchnięte kolanem , bo wicie rozumicie to nasz zaufany tarzysz chociaż wicie rozumicie /tu oko/ formalnie bezpartyjny , bo on wali w tego "Bolka" razem z innym tarzyszem Cenckiewiczem , stawia pomniki i przyczepia tablice mojemu bratu , więc tarzysze dajcie jednak jemu ten certyfikat w przeciwnym wypadku...
      • trampki-w-kwiatki Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:02
        To była szlachetna walka wręcz, ku pamięci Rzeczypospolitej!
        • bkn25 Re: Bandzior z ustawek 28.05.25, 18:55
          trampki-w-kwiatki napisała:

> To była szlachetna walka wręcz, ku pamięci Rzeczypospolitej!

Oczywiście , szlachetna walka , sporty leśne.
          wiadomosci.wp.pl/karol-nawrocki-i-32-rozbojnikow-wszystkie-przestepstwa-uczestnikow-slynnej-ustawki-oto-z-kim-ramie-w-ramie-bil-sie-kandydat-pis-7161585238543072a
      • bene_gesserit Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:48
        To było tylko 6 i pół minuty, poza tym Nawrocki się nie wyparł, ale stanął w prawdzie, więc Polacy, nic się nie staoooo.

Oczywiście, to odkrycie nie będzie miało wpływu na wynik drugiej tury sad

Zastanawiam się, co by mogło mieć.
        • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:56
          Nic nie będzie miało wpływu.tylko i wyłacznie nasza moblizacja może coś zmienić. Wiadomo jak bylo w USA. Oni jak napisał mataka kurka nawet gdyby go złapali na gwłaceniu kozy to by na niego zagłosowali i mówiliby, że te kozę mu ktoś podstawił. Ogólnie Norwegia dąży do wejścia do UE my będzimey wychodzić, jeszcze trochę ruskiej propagandy....
          • pani.asma [...] 23.05.25, 16:58
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:57
          Zasada jest taka tłumaczę wam od lat że jak się przegrało jedne wybory to już zawsze się przegra

Więc już nic nie zmieni wyniku
          • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:08
            I dlatego Trzaskowski po przegraniu jednych wyborów wygrał inne, i to w pierwszej turze, logiczne.
            • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:12
              angazetka napisa�a:

> I dlatego Trzaskowski po przegraniu jednych wyborów wygrał inne, i to w pierwsz
              > ej turze, logiczne.
              >
              To, ze Trzaskowski ma poparcie w Wawie nie oznacza, ze mieszkancy wioch typu Pierdziszew Maly tez oddadzą na niego glos.

To inne wybory, o innym zasiegu i kompletnie sie nie przekladaja na samorzadowe.

Czy to oznacza tez, ze jesli Sutryk wygral wybory na prezydenta Wrocka, to wygra ogolnokrajowe wybory prezydenckie? big_grin Serio?
              • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:13
                Yyy, wut? Odpisuję Asmie i jego wspaniałej zasadzie, że jak się raz przegrało wybory (dowolne), to się przegra już zawsze.
                • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:26
                  angazetka napisa�a:

> Yyy, wut? Odpisuję Asmie i jego wspaniałej zasadzie, że jak się raz przegrało w
                  > ybory (dowolne), to się przegra już zawsze.
                  >
                  E, to pierniczenie asmy. Albo sie wygra, albo sie nie wygra. I w tych wyborach to nie Trzaskowski jest problemem a polityka uprawiana przez Tuska oraz przystawki. Trzaskowski tutaj najmniej zawinił.
                  • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:36
                    yenna, czego nie rozumiesz w logicznym ciągu konsekwencji: Jeżeli nie zagłosujesz na Trzaskowskiego, głosujesz na Nawrockiego &co

• yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:46
                      mocca25 napisa�a:

> yenna, czego nie rozumiesz w logicznym ciągu konsekwencji: Jeżeli nie zagłosuje
                      > sz na Trzaskowskiego, głosujesz na Nawrockiego &co
                      >
                      Nie pomylil ci się wątek?

Przewiduję skorzystac z prawa obywatelskiego i oddac niewazny glos.
                      • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:49
                        yenna_m napisa�a:

> mocca25 napisa�a:
                        >
                        > > yenna, czego nie rozumiesz w logicznym ciągu konsekwencji: Jeżeli nie zag
                        > łosuje
                        > > sz na Trzaskowskiego, głosujesz na Nawrockiego &co
                        > >
                        > Nie pomylil ci się wątek?
                        >
                        > Przewiduję skorzystac z prawa obywatelskiego i oddac niewazny glos.

Albo rzeczywiscie zaglosuję na Nawrockiegi, przeciez juz zostalam okrzyknieta pisią, to nic nie tracę. Lepiej wiesz, na kogo glosuje wiec zamierzam wpasowac sie w ten wizerunek, aby ci nie robic przykrosci i nie zawieźć twoich oczekiwan i projekcji.
                        • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:51
                          Ja wiem tylko o tobie to co sama o sobie piszesz.
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:59
                            Ale wcale nie bo sobie wiele dopowiadasz 🙃😂
                        • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 18:19
                          yenna_m napisa�a:

> Albo rzeczywiscie zaglosuję na Nawrockiegi, przeciez juz zostalam okrzyknieta p
                          > isią, to nic nie tracę. Lepiej wiesz, na kogo glosuje wiec zamierzam wpasowac s
                          > ie w ten wizerunek, aby ci nie robic przykrosci i nie zawieźć twoich oczekiwan
                          > i projekcji.

Przestań histeryzować, podobno się dobrze bawisz
                          A kandydatura Nawrockiego jest nie do obrony. Tu już wszystko (może i nie, ale wystarczająco dużo) zostało powiedziane
                          No chyba, że bliżej Ci do poglądów, które dobitnie wyraził mały_fiołek - To interes, sq.syn, ale nasz, choćby kradł, pił i bił, jest nasz
                          Jednocześnie atakowany i wyszydzany jest człowiek za kulturę, obycie, wykształcenie - w tym znajomość języków
                          To nad czyją głupotą ubolewasz?
                          • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 18:49
                            margit49 napisa�a:

> Jednocześnie atakowany i wyszydzany jest człowiek za kulturę, obycie, wykształc
                            > enie - w tym znajomość języków
                            > To nad czyją głupotą ubolewasz?

Cos ci sie pomylio. Ani za kulture nie jest wyszydzany , bo jej nie ma, ani za obycie, bo tez mu go brak, Wyszydzany jest za brak wiarygodnosci i polityczna niekonsekwencje, zeby tak delikatnie i w bardzo wielkim skrocie powiedziec. Brak kregoslupa, brak emaptii do ludzi, kretactwo, nisprawczosc i mozna by tak dlugo jeszcze wymieniac. A jego kampania, to pozal sie Boze wrzski i glupie odzywki, ze o debatach juz nie wspomne, bo to juz byla katastrofa.

Nie zgadzasz się ze mną, to przedstaw argumenty jak człowiek, albo skorzystaj z prawa do milczenia, bo ujadaniem tylko się osmieszasz. - by ministra _prawdy
                            • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 07:22
                              Jestem bardzo ciekawa jak poradzi sobie u Mentzena bo na debatach nie wypada najlepiej. Sztuczny usmiech robi wrazenie falszu. A wlasnie to, że Koalicja lamie obietnice wyborcze i sklada obietnice bez pokrycia, jest wielkim zarzutem dla tej frakcji. Ja tez osobiscie Koalicji jestem wdzieczna za sprezentowanie Wroclawiowi Sutryka.

Naprawde szkoda, ze to nie Adrian przeszedl do drugiej tury. Mielibysmy do wyboru czlowieka, ktory ma poglady i nie szmaci sie dla stolka tylko szanuje swoich wyborcow, a i wazna.jest tez kwestia nienaciągania panstwa na kilometrowki i nie robienia sobie z publicznej kasy dojnej krowy.
                              Naprawdę szkoda.
                              Czy ktos, kto jest wiceprezesem PO moze odzegnywac sie od kursu nierobstwa, ktory przyjela partia? Jak to wplywa na wiarygodnosc?

Z jednej strony jakis dziwny kolo od "zucia gumy" a z drugiej klamca i kretacz. Tez mi wybor. Juz lece zakreslac krzyzyki.
                              • pursuedbyabear Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 08:31
                                Pierwszemu poświęciłaś dwa długie akapity, drugiemu trzy krótkie zdania.
                                Napisz to w końcu wprost, yenna: "NIE IDĘ NA DRUGĄ TURĘ".
                                • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 08:35
                                  pursuedbyabear napisa�a:

> Pierwszemu poświęciłaś dwa długie akapity, drugiemu trzy krótkie zdania.
                                  > Napisz to w końcu wprost, yenna: "NIE IDĘ NA DRUGĄ TURĘ".
                                  >
                                  A po co mam wypisywac wasze zarzuty? Przeciez je znacie. Przekonywanie przekonanych nie obrazaloby twojej inteligencji?
                                  Moge przekleic, jesli zapomnialas, jakie wady ma przeciwnik.
                                  • paskudek1 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 08:59
                                    Najwyraźniej chcesz zniechęcić do tej drugiej tory jak najwięcej osób. A to oznacza, czy ci się to podoba czy nie, wygraną Nawrockiego, jeszcze większe wejście do polityki Konfy i Brauna. Gratuluję.
                                    • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 09:03
                                      Dokładnie tego chce podobnie jak ci wszyscy "symetryści" walący tylko w jedną stronę typu sroczyński, wiadomo dlaczego. Teść może o tym opowiedzieć. Jest pożyteczna.
                                    • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 09:05
                                      paskudek1 napisa�a:

> Najwyraźniej chcesz zniechęcić do tej drugiej tory jak najwięcej osób. A to ozn
                                      > acza, czy ci się to podoba czy nie, wygraną Nawrockiego, jeszcze większe wejści
                                      > e do polityki Konfy i Brauna. Gratuluję.
                                      >
                                      Rece opadaja. Serio.
                                      Powiem ci, ze to wlasnie wasze zachecanie mnie skutecznie zniechecilo i obrzydzilo kandydata. Wiec warto krytycznie spojrzec na siebie i swoja pistawe. O tym tez pisze Soroczynski. I uwierz mi, agresywne araki spowoduja to, ze zaszczuwani sie wqreia i pojda wam "te karte do glosowania wcisnac w ryj", cytujac GW.
                                      Bo propaganda, ktora uprawiacie, najbardziej szkodzi waszemu kandydatowi.

I teraz czas na proces myslowy. Czy szczujnia TVP zachecila cie do glosowania na PIS? A agresywne szczucie na kobiety ze strajku kobiet w przestrzeni publicznej?

Tu bedzie ten sam mechanizm. Nikt tak nie zaora tego kandydata jak jego agresywni klaskacze jezdzacy po niezdecydowanych jak po burych kobylsch. Tu zdecyduja niezdecydowani a nie staly, betonowy, zdyscypliniwany elektorat, z ktorego nic wiecej nie wyciszniesz.
                                      • paskudek1 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 09:22
                                        Wiesz, ja tam mam SWÓJ rozum ale jak widzę ty musisz mieć cholera wie co. Ten niedobry bo cie zachęcają do niego.
                                        • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 09:37
                                          paskudek1 napisa�a:

> Wiesz, ja tam mam SWÓJ rozum ale jak widzę ty musisz mieć cholera wie co. Ten n
                                          > iedobry bo cie zachęcają do niego.
                                          >
                                          Mnie wystarczy zwykly ludzki szacunek, merotoryczna rozmowa bez personalnych atakow. I moge dyskutowac. Nie musze sie zgadzac, ale wolalabym prowadzic dyskusję na innym poziomie.
                                          • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:27
                                            , ale wolalabym prowadzic dyskusję na innym poziomie.

sądząc po twoich wulgarnych wpisac , smiem wątpićwink
                                            • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:40
                                              😂😂😂🤡
                                              Yeblam
                                          • jakornelia12345 Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 13:58
                                            "Mnie wystarczy zwykly ludzki szacunek, merotoryczna rozmowa bez personalnych atakow. I moge dyskutowac. Nie musze sie zgadzac, ale wolalabym prowadzic dyskusję na innym poziomie."
                                            Hey, baby. Przypomnę się. Dostanę wreszcie merytoryczną odpowiedź na merytoryczne pytanie o twoje rozumienie procesu ustawodawczego w Polsce? Czy też dalej będziesz mi odpowiadać emocjonalnie i ad personam?
                                            Chcesz prowadzić dyskusję na poziomie merytorycznym, to ją prowadź. Zacznij od tego, że sama nie będziesz starać się poniżać interlokutorów.
                                            A, jeżeli mówisz o szacunku. Jaki masz szacunek do interlokutorów, którzy posługują się językiem polskim? Bo dla Polaka używanie polskiej czcionki jest oczywistą oczywistością, ruSSki trollu.
                                        • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 09:44
                                          paskudek1 napisa�a:

> Wiesz, ja tam mam SWÓJ rozum ale jak widzę ty musisz mieć cholera wie co. Ten n
                                          > iedobry bo cie zachęcają do niego.
                                          >
                                          Czekaj. Masz swoj rozum ale wczesniej piszesz, ze zniechecam do glosowania.

I ja mam kilka pytan
                                          - cze emamy sa bluszczowatym tworem bez wlasciwosci i wlasnego zdania, ktore, gdy tylko przeczytaja cos, to zaraz chlona te ideologie jak gabkę bez krytycznego zastanowienia się nad pochlonietymi tresciami?
                                          - czy emamy trzeba chronic przed tresciami sprzecznymi z ich swiatopogladem?
                                          - czy przeczytanie czegos kontrowersyjnego o Rafalku sprawi, ze ematka chwyci za kartke wyborcza i wcisnie mu ją wcryj pomimo tego, ze pol godziny temu go kochala?

Wiec dlaczego tak histerycznie boisz sie przeczytac czegos, co powoduje u ciebie dyskomfort? Szczegolnie, jesli innym polecasz na glosowanie na mniejsze zlo?
                                          • paskudek1 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 15:11
                                            MNIE nie zniechęcisz. Ale innych pewnie tak.
                                      • dramatika Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:14
                                        yenna_m napisa�a:

> Nikt tak nie zaora tego kandydata jak jego agresyw
                                        > ni klaskacze jezdzacy po niezdecydowanych jak po burych kobylsch.

U pisowców jest to samo - jadą po braunistach jak po burych kobyłach, próbując ich zachęcić w ten sposób do głosowania na Nawrockiego big_grin
                                        Na x-e spokojnie wyjaśniałam dlaczego nie uczestniczę w wyborach, to dostałam bana na twarz od debila "mimo wszystko PiS" Wielguckiego big_grin

Jedyne co można, to toczyć bekę z tych sekciarzy.
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 07:12
                            Czyli pozostaje zostac w domu.lub oddac niewazny glos. Niech inni wybiorą sobie prezydenta na miare swoich marzen i oczekiwań. Bo zaden kandydat mi nie lezy. Jak i nie lezy mi wizja demokracji w wykonaniu obu bloków.
                            • riki_i Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:14
                              yenna_m napisa�a:

> Czyli pozostaje zostac w domu.lub oddac niewazny glos. Niech inni wybiorą sobie
                              > prezydenta na miare swoich marzen i oczekiwań. Bo zaden kandydat mi nie lezy.
                              > Jak i nie lezy mi wizja demokracji w wykonaniu obu bloków.

Intensywnie zniechęcasz w tym wątku do pójścia na drugą turę, co jest działaniem jednoznacznie promującym Nawrockiego.
                              • dramatika Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:21
                                riki_i napisa�:

> Intensywnie zniechęcasz w tym wątku do pójścia na drugą turę, co jest działani
                                > em jednoznacznie promującym Nawrockiego.

Ona niczego nie promuje, za to ty stosujesz szantaż emocjonalny niczym pierwsza lepsza Grażyna. Prawem obywatela jest wypiąć się na te wybory, na przykład w geście protestu przeciwko kretyńskiej i nieuczciwej kampanii oraz robieniu z debaty publicznej ścieku.
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:21
                                riki_i napisa�:

> yenna_m napisa�a:
                                >
                                > > Czyli pozostaje zostac w domu.lub oddac niewazny glos. Niech inni wybiorą
                                > sobie
                                > > prezydenta na miare swoich marzen i oczekiwań. Bo zaden kandydat mi nie
                                > lezy.
                                > > Jak i nie lezy mi wizja demokracji w wykonaniu obu bloków.
                                >
                                > Intensywnie zniechęcasz w tym wątku do pójścia na drugą turę, co jest działani
                                > em jednoznacznie promującym Nawrockiego.

Zniechecam? I nie pojdziesz? A wtzwani pojda?
                                Dla swietego spokoju przytskną a potem po cichutku pokazą wam srodkowego palcs.

Zaprawe, powiadam wam., tylko ten moze sie wypowiadac na forum, to glosi tylko bliskie nam poglady. A reszta zamknac mordy albo wy3,14erdalac ❤️
                                • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:26
                                  Zaprawe, powiadam wam., tylko ten moze sie wypowiadac na forum, to glosi tylko bliskie nam poglady. A reszta zamknac mordy albo wy3,14erdalac ❤️

Wręcz przeciwnie yenna, dobrze, że piszesz. To pokazuje doskonale jak działa #winatuska
                                • riki_i Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 12:21
                                  Yenna_m, masz na tym forum całą paletę nicków o poglądach pisowskich. Więc kto niby "zamyka reszcie mordy"? To, że owe pro-pisowskie nicki nie są w stanie wygenerować z siebie niczego konstruktywnego, to nie jest wina osób, które z nimi polemizują. Ja chyba wczoraj napisałem, że chętnie podyskutuję o obiektywnych sukcesach tej formacji typu mocne podniesienie płacy minimalnej , ale takich dyskusji nie ma tutaj z kim toczyć. Nicki pro-PiS i pro-Nawrocki to jest bez wyjątku szurstwo, debilizm i powtarzanie po 1000 razy haseł-głupot obliczonych na podprogowe działanie na umysły o myśli małej i tępej, czy wręcz z pierwszymi obajwami demencji.
                                  • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 12:28
                                    riki, sprawdz o ile % wzrosła płaca minimalna w latach 2007-2014/2015
                                    • riki_i Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 15:10
                                      mocca25 napisa�a:

> riki, sprawdz o ile % wzrosła płaca minimalna w latach 2007-2014/2015

No sprawdziłem, sprawdziłem i PiS jest górą, jakbyś tego nie liczyła (i kwotowo i procentowo).

W latach 2007-2015 placa minimalna wzrosła o 814 złotych, co stanowiło wzrost o 87%

W latach 2016-2025 płaca minimalna wzrosła o 2.776 zł, czyli o 150%.

Jest całkiem prawdopodobne, że krocząc wzorcami Matuszki Rassiji i Orbana , przy dalszych rządach PiS-u doczekalibyśmy się wielkiego deficytu budżetowego i inflacji, przez co owe podwyżki byłyby guzik warte. No ale tego nie wiemy.

Również jest kwestia słabą, że już 3,5 mln Polaków leci na płacy minimalnej, a w wielu zawodach , zwłaszcza w budżetówce, specjalista z 30 letnim stażem potrafi mieć pensję wyższą o 500 zł brutto od minimalnej.

Ale bezsporne pozostaje to, ze PiS podwyższył minimalne zarobki w Polsce (także ustanawiając minimalną stawkę godzinową) i np. w ochronie nie zarabia sie juz 2 zł za godzinę, co świetnie pamiętam.
                                      • evening.vibes Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 15:12
                                        riki_i napisa�:
                                        > mocca25 napisa�a:
                                        >
                                        > > riki, sprawdz o ile % wzrosła płaca minimalna w latach 2007-2014/2015
                                        >
                                        > No sprawdziłem, sprawdziłem i PiS jest górą, jakbyś tego nie liczyła (i kwoto
                                        > wo i procentowo).
                                        >
                                        > W latach 2007-2015 placa minimalna wzrosła o 814 złotych, co stanowiło wzrost o
                                        > 87%
                                        >
                                        > W latach 2016-2025 płaca minimalna wzrosła o 2.776 zł, czyli o 150%.

W teraz policz w ujęciu realnym czyli uwzględniając inflację smile
                                  • dramatika Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 13:44
                                    riki_i napisa�:

> > Nicki pro-PiS i pro-Nawrocki

Gdzie ty widzisz na tym forum jakichś pisowców oprócz asmy i bodajże żanetki, która jest raczej tylko trollem robiącym celowo pisowi krecią robotę? big_grin
                                    • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 14:08
                                      ojej, nie zauważyłeś?

jakies wyprawy, wrotki, purchawki, taniuszki, kornizy, arwenki itp itd
                                      • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 14:09
                                        p.s. ty też robisz Pisowi/Konfederacji krecią robotę gdybyś znowu czegoś nie zauważył

p.s. 2 jak mogłam zapomnieć o małgosigosi, zbanowanej kiedyś za uzywanie dwóch nicków w jednej dyskusji, engine, śrubokrętki
                                • tania.dorada Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 15:01
                                  yenna_m napisa�a:

> Zaprawe, powiadam wam., tylko ten moze sie wypowiadac na forum, to glosi tylko
                                  > bliskie nam poglady. A reszta zamknac mordy albo wy3,14erdalac ❤️

Nie no, przeciez nikt ci nie plaże wypierdalac,
                                  możesz sobie głosować na czlowoeka który kłamie i na którego gangsterzy mają kompromaty, noale Trzaskowski nie ma samych zielonych znaczków na demagogu, więc jest gorszym kandydatem. Na pewno twoje dziecko będzie bezpieczniejsze. Na pewno.
                                  www.facebook.com/share/r/15VCkPvaDM/
                      • primula.alpicola Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 06:55
                        yenna_m napisa�a:

>
                        > Przewiduję skorzystac z prawa obywatelskiego i oddac niewazny glos.

Miałam Cię za bardziej inteligentną.
                        • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:30
                          primula.alpicola napisa�a:

> yenna_m napisa�a:
                          >
                          > >
                          > > Przewiduję skorzystac z prawa obywatelskiego i oddac niewazny glos.
                          >
                          > Miałam Cię za bardziej inteligentną.

Inteligencja, nawet nieduża, idzie się paść gdy człowiekiem targają emocje #winatuska
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 10:39
                            mocca25 napisa�a:

> primula.alpicola napisa�a:
                            >
                            > > yenna_m napisa�a:
                            > >
                            > > >
                            > > > Przewiduję skorzystac z prawa obywatelskiego i oddac niewazny glos.
                            > >
                            > > Miałam Cię za bardziej inteligentną.
                            >
                            >
                            > Inteligencja, nawet nieduża, idzie się paść gdy człowiekiem targają emocje #win
                            > atuska
                            Nareszcie zrozumialas, ze w kwestii zrozumienia mechanizmow demokratycznych wychodzisz na misia o malym rozumku! Brawo!
                        • tania.dorada Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 15:01

> yenna_m napisa�a:
                          >
                          > >
                          > > Przewiduję skorzystac z prawa obywatelskiego i oddac niewazny glos.
                          >
                          > Miałam Cię za bardziej inteligentną.

Ja też, tak do przedwczoraj.
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 16:23
                            tania.dorada napisa�(a):

> primula.alpicola napisa�a:
                            >
                            > > yenna_m napisa�a:
                            > >
                            > > >
                            > > > Przewiduję skorzystac z prawa obywatelskiego i oddac niewazny glos.
                            > >
                            > > Miałam Cię za bardziej inteligentną.
                            >
                            > Ja też, tak do przedwczoraj.

Czyli wyznacznikiem inteligencji jest to, czy sie glosuje na Trzaskowskiego. I sie kupuje brudną kampanie wyborczą oraz brak realizacji chocby niewielkiej ilosci obietnic wyborczych, ktore mialy byc dowiezione w 100 dni pomimo Dudy?
                            A wiesz, ze nie swiadczy to o Waszej inteligencji najlepiej?
                            Przypuscmy, ze partia Tuska uzyskalaby 51 proc glosow w wyborach parlamentarnych. Jak Tusk dowiozlby te 100 konkretow w 100 dni? Bo sie przeciez po wyborach wycofal z obietnic mowiac, ze te 100 konkretow to bylo mozliwe do zrealizowania tylko wtedy, gdy PO bedzie rzadzic samodzielnie.
                            Ej, czekaj, ale przeciez jest Duda, ktory te konkrety TEŻ zawetuje! Tak samo, jak by wetowal Koalicji!

Realny scenariusz na zmiany to taki, gdzie Tusk zbierze wiekszosc konstytucyjną.

A wy durne lykacie te obietnice z dudy...
                            • riki_i Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 18:28
                              A oto prawdziwy bandzior Jacek Murański o Karolu Nawrockim, 4 minuty.

youtu.be/etM_9nt6xB8?si=Y7P2bkIbmcjBvIjq

No jakoś nie cały półświatek pali się do popierania "kandydata obywatelskiego".
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 18:51
                                m.youtube.com/watch?v=mBVRKQSsEJQ

Slowo przeciwko slowu.
                            • tania.dorada Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 19:43
                              Nie, wyznacznikiem jest styl argumentacji.
                              Co do dowożenia - Doskonale wiesz że kiedy robił kampanię to to była kampania KO a nie PSL, ktore mogło wejść do rządu ale nie musiało, na etapie kampanii to nie do końca wiadomo.
                              I już było fafnascie razy powiedziane - być może oni używają pisowskiego prezydenta jako pretekstu. Jedyny sposób żeby to sprawdzić to zmienić prezydenta na niepisowskiego, nieuku.
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 20:32
                                Dobrze, ale nadal to byly gruszki na wierzbie bo nawet, gdyby mial samodzielny rząd bez większości konstytucyjnej, a na pewno wiekszosci 3/5 na weto (celowo piszę o 2/3 konstytucyjnych a nie 3/5 bo to daje wieksze pole działania chocby ustrojowego) to nie za wiele zwojuje.

A tu byky plany na totalną refirmę panstwa.

Ja jestem za, ale po co byly te kity?
                            • pade Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 20:30
                              Yenna, specjalnie dla Ciebie:
                              demagog.org.pl/analizy_i_raporty/100-konkretow-tuska-po-roku-rzadzenia-ile-zrealizowano/?fbclid=IwY2xjawKejEZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBUS2xBZ0dQcUowS0lZM0xaAR47pqb0Wr9kE2dmAD0guzOwVEcz4d-Yv_HtUGtbV4f58EUqWRm-nwak6vILKQ_aem_6dt7KNhnK-pHIKEuAvvPzA

A tu rozliczenie z 50 a nie 100, po czterech latach...
                              demagog.org.pl/analizy_i_raporty/czy-pis-realizuje-swoje-obietnice-sprawdzilismy-50-z-nich/
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 20:48
                                Dzięki!
                            • primula.alpicola Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 12:42
                              yenna_m napisa�a:

>
                              > Czyli wyznacznikiem inteligencji jest to,

Nie. Chęć oddania nieważnego głosu.
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 13:16

> yenna_m napisa�a:
                                >
                                >
                                > >
                                > > Czyli wyznacznikiem inteligencji jest to,
                                >
                                > Nie. Chęć oddania nieważnego głosu.
                                Mam inne zdanie 😎
                            • jakornelia12345 Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 15:10
                              "Czyli wyznacznikiem inteligencji jest to, czy sie glosuje na Trzaskowskiego. I sie kupuje brudną kampanie wyborczą oraz brak realizacji chocby niewielkiej ilosci obietnic wyborczych, ktore mialy byc dowiezione w 100 dni pomimo Dudy?"

Lalunia, polska czcionka się kłania!!! Zgłoś oficerowi prowadzącemu. Macie tam bardzo duże braki w oprogramowaniu. Czyżby matiuszka rossija bankrutowała? Smuteczek.🤣
                  • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 18:38
                    yenna_m napisa�a:

I w tych wyborach
                    > to nie Trzaskowski jest problemem a polityka uprawiana przez Tuska oraz przysta
                    > wki. Trzaskowski tutaj najmniej zawinił.

Nie odpowiada Ci polityka KO - to zaledwie 1,5 roku. Oczekujesz cudów?
                    Po 8 latach rządów pis 🤦‍♀️ Sprzątanie po nich zajmie więcej czasu niż Ci się wydaje

• pkt4a Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 12:33
                      www.youtube.com/watch?v=roZAjQsKFCg
                • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 16:11
                  A ok.
        • asiairma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 18:00
          Jasne że się nie wyparł! I nie wyparł się niejakiego Śledzia. Bo walczy o ten właśnie elektorat, ten aktywny i ten z taką przeszłością (a to spora grupa) czy również o glosy takich którym bandziorstwo imponuje.
          A starego elektoratu już nic nie zrazi.
      • pkt4a Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 13:21

mem z Ruch Ośmiu Gwiazd fb
        .
        https://scontent-waw2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/500118057_4116513168667803_1394679167298314714_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296_tt6&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=aa7b47&_nc_ohc=N-hQ2Bs1o8IQ7kNvwHJHKo0&_nc_oc=Adm3SRmFCemKEg5WkWI2IGC8KAbg8EJIPfGqrRX4VdwftGwAWsKh8-QZURFjG4PaMzE&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-waw2-1.xx&_nc_gid=RI0WunvTR5qPLc1JxncxaQ&oh=00_AfLPAQJHFNwfVVUNP_WWeMLXdvtlSGFJ5f5XJnBJXKvDRw&oe=6838E0DC
    • evening.vibes Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 08:58
      To były grupowe zawody sportowe 70 na 70!
      • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:22
        W rezultacie
        • paskudek1 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:23
          O mać, i teraz wypisz formy realizacji do tego 🤣🤣
    • hrasier_2 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:05
      lajtova napisa�a:

> Dziennikarze z WP ujawnili udział Nawrockiego w kibolskich ustawkach.
      > W towarzystwie bandytów czy handlarzy narkotyków.
      >
      >Ma tatuaże i pistolet. Ratunku. Jak to Stanowski podsumował -młodzi wolą ustawki kiboli niż walki na torebki.
      >
      • droch Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:35
        To prawda, że wolą, ale to niekoniecznie dobrze
      • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:53
        hahahahah
      • mava12 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:28
        >Ma tatuaże i pistolet. Ratunku. Jak to Stanowski podsumował -młodzi wolą ustawki kiboli niż walki na torebki.

No, na torebki tez lubią. Czy raczej na te, które torebki noszą, czyli kobiety.
        Właśnie najnowsza informacja, że kibol "zglanował" dziewczynę bo miała bluzę przeciwnej drużyny. Jak smiała!
        No to ją skopał, w tym po głowie, i zerwał z niej bluzę.
        Oto szacunek "powszechnie znany", kiboli do kobiet.
        Czy karolek-kibol bedzie równie szarmancki?
        • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:46
          x.com/JakubKubunio/status/1925813889524011437 Danuta pisowska coś mówiła kiedyś obietywizmie dziennikarskim.
          • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:49
            Zagłosuje na każdego kto odsunie Dobrosz Oracz od ekranu
            • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:13
              Wiemy ruski trollu i ułaskawi ruskiego gaśniczakasmilewiadomosci.wp.pl/ulaskawienie-za-poparcie-nawrocki-zlozyl-propozycje-braunowi-7159698624003008a
    • piwoniawpiwnicy Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:12
      A ustawki schabowe, a soroskie?
      O tym przecież nie wolno się wypowiadać..
      Tylko co robił w Polsce syn prominenta globalisty, niejaki Alex czy tam Alexander?
    • zanetka.x Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:19
      Co w tym złego? Jeśli biją się między sobą i nie robią krzywdy bezstronnym osobom to nie ma problemu.
      Poza tym to są męscy faceci, a nie tacy w spodniach rurkach pijący sojowe latte.
      • lajtova Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:44
        Rurki już niemodne. Nawet późniejszy oversize ma najlepszy czas za sobą.
        Sojowe latte to może 15 lat temu.
        Ale u was w Piździchowce pod Nowosyfilskiem to jestescie opóźnieni.
      • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:10
        Nie wiem, czy Batyr nosi rurki, ale na pewno różowe gacie

x.com/NawrockiKn/status/1782065318195511368
        • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:11
          a kijowski nie nosil ich?
          • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:28
            Ty to wiesz, ja takich szczegółów nie znam 🤷‍♀️ tu Batyr publicznie się pochwalił
          • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:15
            Tak go kochasz, że pewnie wiesz.
        • pkt4a Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:39
          margit49 napisa�a:

> Nie wiem, czy Batyr nosi rurki, ale na pewno różowe gacie
          >
          > x.com/NawrockiKn/status/1782065318195511368

Czy te różowości to z dynamicznych spotkań z Cyckiewiczem ? Tak tylko pytam dla Bedronia. ❤️❤️
      • lauren6 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:54
        Łobuz kocha najmocniej? Lubisz obrywać po pysku od faceta żanetka, przyznaj się suspicious
      • jasnozielona_roslinka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:18
        A urazy to między sobą leczą czy jednak na NFZ
        A jak coś się któremuś stanie poważniejszego to sami dochodzenie i sąd organizują czy jednak aparat państwa szuka mordercy.
        I wcale to nie eskaluje? A potem jak się mszczą to nie ganiają z maczetami po osiedlu ?
        No sorry ale jak nie żyjemy w stanie natury to jednak stosujemy się do zasad społecznych i nie ma czegoś takiego jak bijatyki które nikogo nie powinny obchodzić

• kachaa17 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 18:35
        Bijatyki kiboli to nic złego? Wybacz ale kandydat na prezydenta jest powinien brać udział w rozróbach.
        Czy jakby Twój mąż brał udział w czymś takim to też nie byłoby w tym nic zlego?
        • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 18:39
          Gorzej, że gdyby wygrał, to ułaskawiałby podobnych sobie, a jeszcze gorzej, że będzie mial dostęp do tajnych informacji.
    • lajtova Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:20
      Orędzie prezydenckie.
    • wyprawa32768 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:33
      Akurat to działa na korzyść Nawrockiego - trzeba prawdziwego kozaka na urząd prezydenta żeby twardo sprzeciwiał się UE przysyłającej tu nielegalnych , czy zielonemu ładowi.
      • droch Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:37
        Przecież kibolski honor polega na tym, że biją się na pokaz, a po cichu wspólnie handlują proszkiem.
      • sabek81 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:49
        No cóż mamy ci.pę obecnie na prezydentialnym stołku to teraz gangster pokaże w jakiej czarnej dudzie będziemy
        • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:53
          halo halo Rafal nie jest na razie prezydentem
        • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:16
          Dlaczego obrażasz narządy rodne kobiet?
          • pani.asma [...] 23.05.25, 13:21
            • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:23
              Cipa to nie d.pa. Doucz się, bo to dość istotne. Pomaga w seksie.
              • pani.asma [...] 23.05.25, 13:26
                • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:27
                  Nie umiesz czytać drzewka, to smutne.
      • mava12 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:31
        > trzeba prawdziwego kozaka na urząd prezydenta żeby twardo sprzeciwiał się UE

no jakos mencenowi się "twardo" nie przeciwstawiał, podpisał wszystko co tamten chciał. Nawet swojego prycynpała zrównał z ziemią.
        Oni (kibole) sa tylko mocni w gębach a jak przychodzi co do czego, to im rury (czy też rurki nawet) miękna.
    • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:52
      i takiego wlasnie czlowieka potrzebujemy przeciwko Rosjji!

dzieki za podniesienie tematu, facet ma tez bron, na miejscu putina mialabym drgawki
      • mdro Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:04
        Takiego żałosnego, skamlącego u Mencena facecika? Putinowi też wszystko by podpisał...
      • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:04
        pani.asma napisa�a:

..na miejscu putina mialabym dr
        > gawki
        >
        Drgawki to raczej z radości. Batyr/Nawrocki jest prorosyjski, kultura zachodu jest mu obca
      • hrasier_2 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:16
        pani.asma napisa�a:

> i takiego wlasnie czlowieka potrzebujemy przeciwko Rosjji!
        >
        > dzieki za podniesienie tematu, facet ma tez bron, na miejscu putina mialabym dr
        > gawki
        >
        Jestem przekonany, że Karol Nawrocki nie jest lękliwym człowiekiem i w obliczu zagrożenia istnienia państwa i narodu polskiego, stanie w jego obronie, zamiast zakładania w panice plecaka ewakuacyjnego.
        • trampki-w-kwiatki Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:05
          Dlatego siorbie Mentzenowi na kolanach?
          • pkt4a Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:46
            trampki-w-kwiatki napisa�a:

> Dlatego siorbie Mentzenowi na kolanach?

Ale łyknął Sławkowi tykę po same pomidory , jak Cyckiewiczowi
        • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:32
          Tak taniusza i z pisu się wypisze i 8 podpisze i 5 również.
    • pkt4a Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:54
      oj lajtowa
      Przeciez to tylko leśne gry i zabawy karków , alfonsów i dealerów różnych , czasami na autostradach , rekreacja taka jak ta :
      x.com/okiemtomkaw/status/1925795769811919225?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
      • pani.asma [...] 23.05.25, 09:57
        • mdro Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:06
          Fakt, Nawrocki tylko po polsku umie piszczeć, co wczoraj zaprezentował u Mencena.

Siła polityka nie polega na prężeniu napakowanych na siłce muskułów i pokazywaniu kibolskich dziar.
          • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:11
            Kochaniutenka niedlugo bedzie wojna. Zamknij oczy i Wyobraz sobie teraz z Putin wchodzi do Polski, czy bardziej sprawdzi sie twardy wysportowany facet z pozwoleniem na bron czy bezbronne chucherko mowiace w pieciu jezykach?
            • hrasier_2 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:18
              pani.asma napisa�a:

> Kochaniutenka niedlugo bedzie wojna. Zamknij oczy i Wyobraz sobie teraz z Putin
              > wchodzi do Polski, czy bardziej sprawdzi sie twardy wysportowany facet z pozwo
              > leniem na bron czy bezbronne chucherko mowiace w pieciu jezykach?
              >
              No nie na darmo ma karę śmierci od Rosjan.
              • mdro Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:21
                Nie bredź, taniutki.
            • mdro Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:21
              W czym sprawdzi, nasze ty źródełko idiotycznych wpisów?

Nawrocki to tchórz i miękiszon, pęka nawet przed takim Mencenem.
              • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:26
                Czy Rafal umie strzelac? Czy kiedykolwiek sie bil czy tylko zaliczal panny?
                Jak nas ma zamiar bronic jak rosjanie zajma warszawe?
                • mdro Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:33
                  Jasne, trolliku. Rolą prezydenta jest rzucać się na wroga z gołą wydziaraną klatą i pistolecikiem w ręku. Poza tym Nawrocki to tchórz, zaraz poleciałby do Putina całować go po stopach.
                  • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:44
                    mdro napisa�a:

> Rolą prezydenta jest rzucać się na wroga z gołą wydziaraną kla
                    > tą i pistolecikiem w ręku.

Jak wam się, spin doktory, spina to psioczenie na wydziaraną klatę z panem brudnopisem Józefciakiem, czy jak mu tam? big_grin
                    • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:04
                      Józefaciuk nie ukrywa tatuaży w przeciwieństwie do Batyra - ten się chyba wstydzi, bo dziary wskazują na kibola/ gangusa?
                      A niechże Batyr się odsłoni, będzie można porównać 😀

• dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:11
                        margit49 napisa�a:

> Józefaciuk nie ukrywa tatuaży w przeciwieństwie do Batyra - ten się chyba wsty
                        > dzi

Nie zauważyłam, aby zarzut wobec Nawrockiego polegal na tym, że się wstydzi, tylko że w ogóle jakieś dziary posiada, bo dziary = gangster big_grin
                        Poza tym przypuszczam, że Nawrocki ukrywa swoje dziary na podobnej zasadzie, jak ty ukrywasz sutki big_grin
                        • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:45
                          dramatika napisa�(a):

> Nie zauważyłam, aby zarzut wobec Nawrockiego polegal na tym, że się wstydzi, ty
                          > lko że w ogóle jakieś dziary posiada, bo dziary = gangster big_grin

To podobno kibolskie dziary, więc się z tym nie obnosi. Wywodzi się z półświatka 🤷‍♀️

> Poza tym przypuszczam, że Nawrocki ukrywa swoje dziary na podobnej zasadzie, ja
                          > k ty ukrywasz sutki big_grin

Sutki to nieodłączna część piersi. U Ciebie jest inaczej? Nie mam nic do ukrycia 😀

• dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:52
                            margit49 napisa�a:

> To podobno kibolskie dziary, więc się z tym nie obnosi.

Kibolskie czy nie kibolskie, postulujesz, aby politycy prezentowali się w żonobijkach, aby można było ocenić estetykę ich tatuaży, lub ich braku? big_grin
                            • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:23
                              dramatika napisa�(a):

> Kibolskie czy nie kibolskie, postulujesz, aby politycy prezentowali się w żonob
                              > ijkach, aby można było ocenić estetykę ich tatuaży, lub ich braku? big_grin

Też. W tym przypadku jak najbardziej pożądane
                              Poza wszystkimi innymi cechami jak intelekt/kultura, znajomość j.obcych, wykształcenie/, etyczno-moralne/uczciwość, reputacja i takie tam
                              Nawrocki znosił krytykę w czasie kampanii, nazywano go sutenerem, gangusem, oszustem, lichwiarzem
                              Odpalił się dopiero wtedy, gdy zakwestionowano jego maxy na ławie 😀
                              • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:39
                                margit49 napisa�a:

> Też. W tym przypadku jak najbardziej pożądane

Politycy w żonobijkach? big_grin Brzmi zachęcająco, bo można by jeszcze zażądać, aby pokazali napletki big_grin
                                • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:05
                                  Aleś się odpaliła. Niczym Nawrocki😀 czyli antysemityzm to tylko pretekst 😀
                            • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:09
                              dramatika napisa�(a):

> margit49 napisa�a:
                              >
                              >
                              > > To podobno kibolskie dziary, więc się z tym nie obnosi.
                              >
                              > Kibolskie czy nie kibolskie, postulujesz, aby politycy prezentowali się w żonob
                              > ijkach,

Ja bym raczej postulowala o badanie krwi na obecnosc narkotykow, aby Polska nie miala prezydenta cpuna.

Nie zgadzasz się ze mną, to przedstaw argumenty jak człowiek, albo skorzystaj z prawa do milczenia, bo ujadaniem tylko się osmieszasz. - by ministra _prawdy
                              • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:21
                                malgosiagosia napisa�a:

> Ja bym raczej postulowala o badanie krwi na obecnosc narkotykow, aby Polska nie
                                > miala prezydenta cpuna.

Można rozważyć, ale póki co proponuję wstrzymać lejce - niczego panu Bążurowi nie udowodniono, są tylko medialne doniesienia i heheszki, a temu jestem przeciwna bez względu na to, wobec kogo te insynuacje są kierowane. Rozumiesz, ten miecz jest obosieczny i to nim zrobiono z Nawrockiego "złodzieja mieszkań", choć zgodnie z prawem nic złego nie zrobił.
                                • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:24
                                  dramatika napisa�(a):

. Rozumiesz, ten mie
                                  > cz jest obosieczny i to nim zrobiono z Nawrockiego "złodzieja mieszkań", choć z
                                  > godnie z prawem nic złego nie zrobił.

Ja bym zrobila badania wszystkim kandydatom. I badania zdrowia tez.
                                  • pani.asma [...] 23.05.25, 13:27
                                    • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:28
                                      Asma, czy ty możesz zamknąć czasem ryj? Są granice k...stwa i obrażanie wczesniakow jest poza nimi.
                                      • pani.asma [...] 23.05.25, 13:30
                                        • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:36
                                          Zamknij ryj.
                                          • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:39
                                            angazetka napisa�a:

> Zamknij ryj.
                                            >

wygaś ją, ona specjalnie to robi, żeby Cię wytrącić z równowagi
                                            szkoda zdrowia, serio
                        • ta Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:49
                          dramatika napisa�(a):

> Nie zauważyłam, aby zarzut wobec Nawrockiego polegal na tym, że się wstydzi, ty

Mało zauważasz…

Nie chodzi o fakt posiadania tatuaży, ale ich TREŚĆ.

Wytuatuowane emblematy obcych klubów piłkarskich - w wypadku N. londyńskiego Chelsea - są bezczelną zniewagą, niewybaczalną dla wszechoberpolskich kiboli. Ukrywa je, bo całkiem możliwe, że tłumaczenie mu przez kiboli braku „patriotyzmu” byłoby bolesne.

Jego kumpel gangster „Śledziu” ma wytatuowaną m.inn. swastykę, a mogłby różyczkę…

• dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:54
                            ta napisa�a:

> Wytuatuowane emblematy obcych klubów piłkarskich - w wypadku N. londyńskiego Ch
                            > elsea - są bezczelną zniewagą

A, rozumiem. Pracownicy sztabów wyborczych są zdesperowani - walczą o głosy tych pięćdziesięciu kibiców, którym może się nie podobać, że Nawrocki ma tatuaż niesłusznej druzyny big_grin
                            • ta Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:03
                              dramatika napisa�(a):

> A, rozumiem.

Nie rozumiesz, to niemozliwe.
                        • riki_i Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:00
                          dramatika napisa�(a):

W Salwadorze za posiadanie określonego typu dziar jest automatyczna kwalifikacja za członka gangu i bezterminowa odsiadka w ciężkim więzieniu.
                          • pani.asma [...] 23.05.25, 15:06
                          • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:55
                            riki_i napisa�:

> W Salwadorze za posiadanie określonego typu dziar jest automatyczna kwalifikacj
                            > a za członka gangu i bezterminowa odsiadka w ciężkim więzieniu.

A USA deportują z powodu tatuaży związanych z przestępczością/ przynależnością do gangu/
                      • mdro Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:28
                        "Józefaciuk nie ukrywa tatuaży"

Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że pojawiło się tu wygaszone przeze mnie trolliszcze dramatiś.
                        Nie jestem entuzjastką tatuaży, niemniej różnica między tym, co eksponuje Józefaciuk a tym, co pokazał Nawrocki jest mniej więcej taka, jak między street artem a napisem "Legia pany".
                        • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:36
                          mdro napisa�a:

> różnica między tym, co eksponuje Józef
                          > aciuk a tym, co pokazał Nawrocki jest mniej więcej taka, jak między street arte
                          > m a napisem "Legia pany".

Kwestia gustu. Pracownicy sztabów wyborczych będą teraz nam mówić, co ma się nam podobać? Bo mnie na przykład najbardziej odstręczają "przepiękne" tatuaże tej dziennikarki, która wygląda przez nie, jakby cały czas nosiła kołnierz ortopedyczny big_grin
                          • pani.asma [...] 23.05.25, 11:44
                            • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:20
                              Ciebie jako niemowlaka karmili tylko głupotą.
                        • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:35
                          mdro napisa�a:

> Nie jestem entuzjastką tatuaży, niemniej różnica między tym, co eksponuje Józef
                          > aciuk a tym, co pokazał Nawrocki jest mniej więcej taka, jak między street arte
                          > m a napisem "Legia pany".

Przeciez to skrajnahipokryzja z twojej strony.
                        • livia.kalina Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 21:29
                          Albo jak różnica pomiędzy Biedroniem ze Smiszkiem, którzy wzięli ślub i żyją jak Pan Bóg przykazał a Kanthakiem, który w klubach gejowskich narzuca się nieznanym mezczyznom propozycjami seksu oralnego.
                      • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:39
                        margit49 napisa�a:

> Józefaciuk nie ukrywa tatuaży

A szkoda, bo jak sie na nigo patrzy, to sie rzygac chce.big_grin
                        • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:45
                          malgosiagosia napisa�a:

> A szkoda, bo jak sie na nigo patrzy, to sie rzygac chce.big_grin

I w dodatku nieuk.
                • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:34
                  Fajnie, że tak się troszczysz, bo podobno nie mieszkasz w Polsce - pisałaś coś o harówce z nauką języka, bo Twoje dzieci nie chcą mówić po polsku
                • hrasier_2 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:40
                  pani.asma napisa�a:

> Czy Rafal umie strzelac? Czy kiedykolwiek sie bil czy tylko zaliczal panny?
                  > Jak nas ma zamiar bronic jak rosjanie zajma warszawe?
                  >
                  Strzelać, chyba z procy? Nie udaje się oddzielić kandydatury wiceprzewodniczącego Platformy Obywatelskiej od fatalnej jakości rządów przewodniczącego tejże partii premiera Donalda Tuska. Sondaże rosną Nawrockiemu mimo klaty w tatuażach, kawalerki zajumanej i walk w ustawkach kibolskich. Co za ludzie.

• malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:15
                    hrasier_2 napisa�:

Sondaże rosną Nawrockiemu mimo klaty w tatuażach,

Ja tam tatuazy nie znosze ale dziwi mnie, ze koalicja majac takiego wydzirganego posla, czepia sie goscia, ktory przeciez idzie z trendami, popieranymi tutaj, na ematce.
                    • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:21
                      Ematka popiera symbole nazistowskie?
                      • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:25
                        jak juz to niemieckie trolle
                      • malgosiagosia [...] 23.05.25, 13:25
                        • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:26
                          Słucham?
                    • pkt4a Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:29
                      malgosiagosia napisa�a:

> hrasier_2 napisa�:
                      >
                      > Sondaże rosną Nawrockiemu mimo klaty w tatuażach,
                      >
                      > Ja tam tatuazy nie znosze ale dziwi mnie, ze koalicja majac takiego wydzirganeg
                      > o posla, czepia sie goscia, ktory przeciez idzie z trendami, popieranymi tutaj,
                      > na ematce.
                      >
                      >
                      >

W aktualnym wydaniu papierowego tygodnika "NIE" jest na ostatniej stronie info o naziolskim tatuażu i skąd on się tam wziął.
                      • ta Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:57
                        „dziwi mnie, ze koalicja majac takiego wydzirganeg
                        o posla, czepia sie goscia, ktory przeciez idzie z trendami”
                        —
                        Nie chodzi o sam fakt posiadania tatuaży, ale ich treści.
                        Sa tatuaże i są „dziary”.
                        Kumpel N., za którego ów poręczał, niejaki „Śledziu” ma wydziaraną m.inn. swastykę.
                        N. ma emblematy londyńskiego klubu Chalsea. O kibolach Chalsea sobie doczytaj.
                        • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:59
                          Kumple gangusa mają fajne dziary.
                          • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:00
                            Nie poniżej niemieckich Trolli
                        • ta Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:21
                          Ma także dziary „Chuligani Wolnego Miasta” na pleckach.

Ci chuligani to bojówka Lechii Gdańsk, do której kandydat na prezydenta RP należał i w której szeregach bił się w karalnej „ustawce” z kibolami z Poznania.

Każdy prezydent RP z racji urzędu otrzymuje najwyższe odznaczenie RP Order Orła Białego na poczatku kadencji. Pan N. jeśli wygra wybory będzie tym orderem odznaczony. Podoba się? 😱
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:22
                            ta napisa�a:

> Ma także dziary „Chuligani Wolnego Miasta” na pleckach.
                            >
                            > Ci chuligani to bojówka Lechii Gdańsk, do której kandydat na prezydenta RP nale
                            > żał i w której szeregach bił się w karalnej „ustawce” z kibolami z Poznania.
                            >
                            > Każdy prezydent RP z racji urzędu otrzymuje najwyższe odznaczenie RP Order Orł
                            > a Białego na poczatku kadencji. Pan N. jeśli wygra wybory będzie tym orderem od
                            > znaczony. Podoba się? 😱

Dla mnie to argument z cyklu: a młody Biedroń lał matkę 🙃
                            • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:46
                              yenna_m napisa�a:
                              >
                              > Dla mnie to argument z cyklu: a młody Biedroń lał matkę 🙃

Jasne
                              To się nazywa interes. Może i s...n, ale nasz s...n. Nawrocki reprezentuje intereresy
                              - ludzi starszych; mówi o podwyżce rent/emerytur
                              - wsi oraz szerzej właścicieli zwierząt, zawetuje ustawę antyłańcuchową.
                              Mógłby kraść, pić bić - to nieważne. I uważam że to akurat jest... wyrazem rozsądku wyborców!
                              / mały_ fiołek
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:00
                                margit49 napisa�a:

> yenna_m napisa�a:
                                > >
                                > > Dla mnie to argument z cyklu: a młody Biedroń lał matkę 🙃
                                >
                                > Jasne
                                > To się nazywa interes. Może i s...n, ale nasz s...n. Nawrocki reprezentuje i
                                > ntereresy
                                > - ludzi starszych; mówi o podwyżce rent/emerytur
                                > - wsi oraz szerzej właścicieli zwierząt, zawetuje ustawę antyłańcuchową.
                                > Mógłby kraść, pić bić - to nieważne. I uważam że to akurat jest... wyrazem rozs
                                > ądku wyborców!
                                >
                                / mały_ fiołek

Nie, bo dopóki sąd nie stwierdzi winy, to czlowiek jest niewinny. Przepraszam, a gdzie byly sluzby i Koalicja, ze przez 1,5 roku akceptowali na tak waznym urzedzie bandyte? Gdzie Bodnar i prokuratura?

Jest rzeczywiscie Nawrocki jest bandytą, to fakt, że pod nosem MSW i Tuska tak ważny urząd sprawowal bandyta, powinien spowodowac skutek w postaci natychmiastowego poddania sie premiera albo co najmniej ministra spraw wewnetrznych oraz szefa sluzb do dymisji. Bo znoszenie bandyty na waznym panstwowym urzędzie powinno niesc za sobą takie konsekwencje. I przepraszam, ale rownie mocno taka sytuacja obnaża nieudolnosc rządzących jak i tych, co go wystawili. Oraz oczywiscie tez kompromituje. Bo to jest gruby skandal i kompromitacja panstwa polskiego.
                                • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:05
                                  Yenna, sama pisałaś wczoraj, że sprawy sądowe ciągną się długo i to normalne big_grin

Nagle okazuje się, że wszystko się da w 18 miesięcy ??? big_grin
                                  • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:08
                                    mocca25 napisa�a:

> Yenna, sama pisałaś wczoraj, że sprawy sądowe ciągną się długo i to normalne big_grin
                                    >
                                    > Nagle okazuje się, że wszystko się da w 18 miesięcy ??? big_grin

Czyli rozumiem, ze jak sie odegnie wajcha za 2 lata to godzisz sie, zeby twoich kandydatow tak traktowal PIS, jak ty teraz proponujesz? Czyli winni bez wyroku bo procesy sie ciagna 5 lat? Bo wiesz, ze to miewa wlasnie taki skutek?

Aha.
                          • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:22
                            Pewnie ma podobne do tych śledzia.
                          • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:00
                            Nza pewno żaden dupiearz nie powinien takiego oznaczenia otrzymać!!!!
          • stasi1 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:22
            Bez przesady, wziął około 100 tyś naukę angielskiego z muzeum. Teoretycznie miał je zwrócić ale następca podarował mu to lekką ręką. I dworkom też, ale mniej
    • bmtm Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 09:57
      Dziwny jest nagły przeskok tego człowieka z takiego środowiska do kręgów politycznych i instytucjonalnych (nie mylić z naukowymi). Kto mu to umożliwił?
      • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:00
        geniusz jarek ?
    • pkt4a Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:06

hmm...

Uchwałą Rady Wydziału Historycznego Uniwersytetu Gdańskiego

z dnia 15 listopada 2013 roku
      Karol Tadeusz Nawrocki

na podstawie przedstawionej rozprawy doktorskiej pod tytułem:

Opór społeczny wobec władzy komunistycznej w województwie elbląskim 1976 - 1989

oraz po złożeniu przepisanych egzaminów uzyskał stopień naukowy

doktora nauk humanistycznych

w zakresie Historii, specjalność: historia najnowsza Polski

Promotor w przewodzie doktorskim: prof. UG, dr hab. Grzegorz Berendt

Recenzenci: prof. dr hab. Antoni Kazimierz Dudek, prof. dr hab. Wojciech Józef Polak
      Dyplom nr 3718.
      bip.ug.edu.pl/st-tyt_nauk/33097/karol_tadeusz_nawrocki
    • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:13
      Yhm
      • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:16
        x.com/Morgenstern616/status/1925816768645255616 „Dzidek tak siekał maczetą, że mięso fruwało”
        • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:22
          wiadomosci.radiozet.pl/swiat/w-usa-beda-uczyc-o-skradzionych-wyborach-uklon-dla-trumpa . Obowiązek nauczania o "skradzionych wyborach" Trumpa to jedna z wielu zmian, takich jak obowiązek przechowywania Biblii we wszystkich klasach, wprowadzonych do programów szkolnych przez republikańskiego administratora stanowych szkół publicznych Ryana Waltersa - wyjaśnia dziennik. To nas czeka z gangusem. Pożyteczne mocno na to pracują.
          • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:28
            ja uwielbiam biblie w roznych hotelach jak podozuje, fajna tradycja

nawet tusk cytuje biblie na twitterze wiec sie doksztalc
            • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:30
              wpolsce24.tv/polska/tusk-cytuje-protestancka-biblie-i-znow-manipuluje-,31521

kochaniusienka niewyksztalconas nie znasz biblii i dlatego jestes na smyczy donalda
            • mdro Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:37
              Ale wiesz, źródełko idiotyzmów ty nasze, że te biblie po hotelach to podkładali ewangelikanie, dość radykalny odłam protestancki?

Swoją drogą dawno nigdzie nie jeździłaś, ostatni raz to tak ze 20 lat temu. Nic dziwnego zresztą, w tak zaawansowanym wieku lat twój dłuższe podróże są niebezpieczne.
            • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:45
              Tak, a w których poza USA? W europejskich to raczej nie, choć podobno w Anglii się zdarzały
    • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:28
      Menelstwo ma swojego kandydata, uszytego na miarę, więc na niego głosują.
      To dowodzi, że nie wszyscy powinni mieć takie samo prawo wyborcze, bo to nie fair, że głos profesora i menela znaczy tyle samo.
      Niestety to prawda
      • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:35
        husky_cat napisa�a:

> To dowodzi, że nie wszyscy powinni mieć takie samo prawo wyborcze, bo to nie fa
        > ir, że głos profesora i menela znaczy tyle samo.

Demokratom znowu śmierdzi demokracja, stare, znałam smile
        • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:09
          Nie demokracja, tylko menelstwo
          • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:13
            husky_cat napisa�a:

> Nie demokracja, tylko menelstwo

No demokracja na tym między innymi polega, że głos menela ma taką samą wagę jak głos profesora, ergo nie podoba ci się demokracja, demokratko big_grin
            • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:39
              Powtarzam, nie poda mi się menelstwo, menelko
              • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:48
                husky_cat napisa�a:

> Powtarzam, nie poda mi się menelstwo, menelko

Co proponujesz demokratko, cenzus majątkowy, czy sprawdzanie czystości moralnej? Żeby się nie okazało, że jako przeciwniczka migracji zostaniesz przez swoją partię okrzyknięta menelką bez prawa głosu big_grin
                • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:01
                  A choćby.
                  Moja partia wzmocniła mur na granicy, przyjęła ustawę o azylu i nie wpuszcza imigrantów
                  Twoja hurtowo sprzedawała wizy.
                  • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:27
                    To akurat wady tej twojej partii. Łamanie praw człowieka to.slsby powód do dumy.
                    • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:31
                      Czasy się zmieniły, kraje Europy mają obowiązek dbać o prawa Europejczyków, nie mamy obowiązku zbawiac świata.
                      Ludzie, zwłaszcza młodzi, nie chcą imigrantów, więc to dobrze, że KO wychodzi naprzeciw oczekiwaniom naszych obywateli
                  • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:38
                    husky_cat napisa�a:

> A choćby.
                    > Moja partia wzmocniła mur na granicy, przyjęła ustawę o azylu i nie wpuszcza im
                    > igrantów
                    > Twoja hurtowo sprzedawała wizy.

A jej partia ten mur ezniosla, kiedy twoja partia w necie darla ryja, że to zwykly płot.
                    I cyk wybory czarodziejsko zmienilo plot w mur a wstrepni zolnierze, przez ktorych brak empatii na granicy umierali migranci potrzebujacy pomocy, nagle stali sie bohaterami narodowymi broniacymi Polskę w wojnie hybrydowej przed atakami Rosjii i Lukaszenki.

Ten wątek jest dlammnie zrodlem radosci.

Moze jakas ustaweczka? Albo wytargania sie za kudly?
                    • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:43
                      Jej partia wzniosła plotek, który dało się pokonać zwykłym lewarkiem.
                      Idź się leczyć, za żadne skarby nie dotkne twoich kudlow, musiałabym się potem godzinami dezynfekowac
                      • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:46
                        Ale ja nie nastawiam moich kudlow. Proponuje ci jej kudly. Pozavtym Wzielam popkorn i mam radoche, ze mozna sie tak dać wypusic politykom.
                        • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:51
                          Nie dotykam brudnych kudlow, z zasady.
                          Od tego wyboru zależy los naszego kraju
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:00
                            Odklejka - poziom ekspert.
                            • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:02
                              U fanów Alfons? Pełna zgoda ☺
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:17
                                Co u fanów Alfons? Do fanklubu sie zapisalas czy jak?

Co za emocje! Tego trzeba wyborcom! Hop! Hop! Łap za kurly, dosr@j jej, niech jej pojdzie w piety!

Ludzie to jednak są glupi.
                                • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:53
                                  Odklejka u fanów Alfonsa
                              • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:51
                                husky_cat napisa�a:

> U fanów Alfons? Pełna zgoda ☺

U fanow Dupiarz? Pelna zgoda. smile
                                • pani.asma [...] 23.05.25, 15:54
                                  • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:02
                                    Naprawdę chciałabym zobaczyć licealiste, który marzy o zobowiązaniach i długotrwałych relacjach😂 No może jeśli wygląda jak granatem od pluga oderwany i z koniecznosci i desperacji zadowala się Batyrem z odrzutu
                                    No cóż, Alfons dla menelstwa to wzor ☺
                                • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:55
                                  Rozumiem, że Alfons zazdrości Rafalowi powodzenia u kobiet. Jego samego było stać tylko na Batyra w peruce, z odrzutu z dzieckiem niewiadomego pochodzenia. Jak to na prawicy bywa 😂
                                  Az dziwne, że dresiarstwo nie gardzi takim frajerem 😂
                                  • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:01
                                    Najbardziej zazdrości że tuż po urodzeniu siedział na łonie położnej która karmiła go łyżeczką

A ty nie ?
                                    • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:04
                                      Haha, no widzisz jak trafiłam w punkt 😂
                                      Wasz Alfons to frajer i desperat😂
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:06
                            Nic nie zalezy. TK wlasnie uwalil rozporzadzenie MEN dotyczace ocen z reli na swiadectwie. Uwalil na wniosek grupy poslow PIS.

Kiedy wreszcie zrozumiecie, ze ostry kurs na konflikt zniszczy kraj a projekty niezgodne z przepisami konstytucji będą uznawane przez TK za niezgodne z przepisami ustawy zasadniczej? A więc przestaną obowiazywac?

I bez Trzaska na stolku PIS moze skutecznie blokowac glupie pomysly Koalicji. Ale zeby to wiedziec, trzeba miec chocby jakaś szczatkową wiedzę na tematy ustrojowe.

Rozumiem, ze pomyslem bedzie niepublikowanie orzeczenia. I czym sie bedzie roznic wtedy rzad Koalicji od rzadu Szydlo?

Jak to bylo? Szydlo opublikuj? big_grin
                            • pani.asma [...] 23.05.25, 15:09
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:11
                                Asma, chodzi mi o hipokryzję koalicji.
                                Rzad PIS nie byl milusi. Mial duzo za uszami.
                              • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:34
                                za kopiuj wklej nie ma bana?
                            • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:58
                              TK w obecnym składzie to pomyłka.
                              A ostry kurs to wina pisiorow, którzy przez 8 lat niszczyli ten kraj
                        • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:34
                          yenna_m napisa�a:

> Ale ja nie nastawiam moich kudlow. Proponuje ci jej kudly. Pozavtym Wzielam pop
                          > korn i mam radoche, ze mozna sie tak dać wypusic politykom.

ej no, sama w tym bardzo aktywnie uczestniczysz
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:37
                            Bawi mnie to.
                    • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:25
                      yenna_m napisa�a:

> Ten wątek jest dlammnie zrodlem radosci.
                      >
                      No, wyraźnie widać, że aż łkasz z tej radości
                      Tak, jak w dwóch wątkach, które popełniłaś
                      • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:38
                        margit49 napisa�a:

> yenna_m napisa�a:
                        >
                        > > Ten wątek jest dlammnie zrodlem radosci.
                        > >
                        > No, wyraźnie widać, że aż łkasz z tej radości
                        > Tak, jak w dwóch wątkach, które popełniłaś

Tak, bo jestem przerazona glupotą ematek.
                        • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 18:48
                          yenna_m napisa�a:

> margit49 napisa�a:
                          >
                          > > yenna_m napisa�a:
                          > >
                          > > > Ten wątek jest dlammnie zrodlem radosci.
                          > > >
                          > > No, wyraźnie widać, że aż łkasz z tej radości
                          > > Tak, jak w dwóch wątkach, które popełniłaś
                          >
                          > Tak, bo jestem przerazona glupotą ematek.

A ja jestem przerażona tym, że od kilku dni punktujesz koalicję non stop, a na temat pisu i ich osmioletnich rządów słowem się nie zająknęłaś. To nie jest obiektywizm Yenna.
                          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 20:57
                            pade napisa�a:

> A ja jestem przerażona tym, że od kilku dni punktujesz koalicję non stop, a na
                            > temat pisu i ich osmioletnich rządów słowem się nie zająknęłaś. To nie jest obi
                            > ektywizm Yenna.
                            >
                            >
                            Pade, 8 lat pisalam o rzadach PIS. Wystarczy. Czasy sie zmienily. Rzady PO tez mi wychodzą uszami.

Polecam komentarz Soroczynskiego na glownej. Tylko czy dotrze?
                            • runny.babbit Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 21:47
                              yenna_m napisa�a:

>
                              > >
                              > >

> Polecam komentarz Soroczynskiego na glownej. Tylko czy dotrze?
                              Ten w którym gładko przechodzi nad antysemityzmem, homofobią i agresywną ksenofobią, bo najważniejsze żeby był socjal, a w ogóle to brunatnienie Polski nie jest problemem? Faktycznie, dużo mówi o autorze.
                              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 21:57
                                Ten, ktory mowi, ze atakowani ludzie się radykalizują. Tylko czy wy zrozumiecie i nadal bedziecie szerzyc liberalizm ogniem i mieczem? Bo to dziala. Karol śle podziekowania.
                                • runny.babbit Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 23:03
                                  Ogniem i mieczem to działa Braun. I co na to Sroczyński? - oj tam, oj tam, który kraj nie ma Brauna. Podręcznik do historii sobie otwórz, bo ona się lubi powtarzać.
                                  • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 23:16
                                    runny.babbit napisa�(a):

> Podręcznik do historii sobie otwórz, bo ona się lubi powt
                                    > arzać.

Niestety, ale "nigdy więcej" stosowane jest tylko wobec Żydów, mimo że Polacy w wyniku działań Hitlera ucierpieli najbardziej w Europie. Braun jest reakcją na antypolonizm, na ignorowanie polskiego prawa do rządzenia się na własnej ziemi, na zakłamywanie historii. Zaczęło się od słusznego "dialogu polsko żydowskiego", a skończyło na tym, ze państwo polskie współfinansuje antypolskie i antynaukowe wybryki Grabowskiego. Chanuka w sejmie jest tylko symbolem poddaństwa Polski wobec nawet nie judaistycznych, ale jakichś sekciarskich praktyk instytucji, która podobnie jak Jechowi, nie jest nawet religią, tylko prywatnym przedsiębiorstwem.
                                  • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 23:17
                                    runny.babbit napisa�(a):

> Ogniem i mieczem to działa Braun. I co na to Sroczyński? - oj tam, oj tam, któr
                                    > y kraj nie ma Brauna. Podręcznik do historii sobie otwórz, bo ona się lubi powt
                                    > arzać.
                                    Nie Braun bierze udzial w wyborach.

A Rafal zbyt czesto klamie i manipuluje
                                    demagog.org.pl/analizy_i_raporty/debata-tvp-trzaskowski-konta-nawrocki-fact-checking-na-zywo/
                                    • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 23:18
                                      *chodzi mi o uczestnictwo Brauna w 2 turze.
                                    • simonna Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 00:05
                                      Ile razy to jeszcze wkleisz? Masz jakąś misję?
                                      • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 00:07
                                        A co? Odebralas te informację personalnie?
                                        • simonna Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 00:28
                                          Pudlo, RT mnie ni ziębi ni grzeje, ale zdecydowanie wiem, kogo NIE wybrać. A na wybory chodzę. Ale zastanawia mnie, po co ty to wszędzie wklejasz? Jaki masz cel? Chociaż właściwie pytanie retoryczne, intencje widać.
                                          • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 00:40
                                            simonna napisa�a:

Ale zastanawia mnie, po co ty to wszędzie wklejasz? Jaki masz
                                            > cel? Chociaż właściwie pytanie retoryczne, intencje widać.

Cel jest oczywisty, zeby prawda trafila pod ematkowe strzechy.
                              • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 22:58
                                runny.babbit napisa�(a):

> Ten w którym gładko przechodzi nad antysemityzmem, homofobią i agresywną ksenof
                                > obią

W Polsce problemem jest agresywny antypolonizm uprawiany przez takich osobników jak Hartman, Bilewicz, czy Markowski oraz to, że Po-Pis daje żydowskim polakożercom kasę na swoje pseudobadania o tym, że Polacy zabili więcej Żydów niż Niemcy. Art 256 kk (nawoływanie do nienawiści na tle wyznania czy narodowości) jest szeroko w praktyce stosowany, ale tylko wobec wybryków antysemickich. Wybryki antypolskie czy antykatolickie są powszechnie ignorowane, czego koronnym przykładem jest to, że uznano prawem kaduka (i przeproszono ustami Kwacha), że to Polacy zabili Żydów w Jedwabnem, mimo braku na to dowodów i blokady ekshumacji.
                                Żyjemy jako Polacy - katolicy w rezerwacie, swoistym obozie o złagodzonym rygorze, gdzie nie dobija się nas "pracą, która czyni wolnym", ale zwykłą banksterską lichwą - Polska ma najdroższe kredyty w Europie.
                                • irma223 Re: Bandzior z ustawek 24.05.25, 02:50
                                  "Mimo braku na to dowodów"? Czyli sugerujesz, że sprawcy, którzy zostali za PRLu (chyba w latach 50-tych) za to skazani, to były niewinne ofiary PRLowskiego sądownictwa? Ojej, kto by przypuścił... To może jeszcze niech krewni o odszkodowanie wystąpią i o medal dla krewniaków, choćby pośmiertny?
                                  Sprawcy to byli miejscowi chuligani i bandyci, których miejscowi sami się bali i którzy najpierw chętnie donosili NKWD, a potem, gdy przyszli Niemcy, to chętnie chcieli zamordować i obrabować miejscowych Żydów zanim zrobią to Niemcy. Motywem tak naprawdę był rabunek. Sprawcy zostali osądzeni przez polski wymiar sprawiedliwości krótko po wojnie, tak, że jeszcze świadkowie żyli (ci, którzy żyli) i mogli zeznawać. Po prostu Gross kilkadziesiąt lat później napisał o tym książkę "Sąsiedzi", z tym, że sugerował, że takie mordy odbywały się wszędzie i chętnie i przypisał każdą śmierć Żyda poza obozem polskiemu sprawstwu, tak, jakby Niemcy nigdy nigdzie nikogo poza obozem nie mordowali i nigdy nigdzie nie biegali z karabinami szukać uciekinierów.
      • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:35
        Oni są impregnowani na wiedzę. Teflonowi buu tusk nietaki jak trzeba więc nie pójdę, albo zagłosuję na gangusa, na złość libikom i innym z 3D, z NL, bo ktoś mi coś niemiłego napisał w necie. I zniechęcanie i "syemtryzowanie" .Mają do wyboru gangusa i normalnego człowieka, ale nie.. nie dziwi mnie 123 zaborów wcale.
        • runny.babbit Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:55
          Za kilka lat będzie lament że mamy tu drugie Węgry, no ale są priorytety. Nie może być za grzeczny i z warszawki. Po prostu trzeba wybrać gangusa, czego nie rozumiesz?
          • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:04
            runny.babbit napisa�(a):

> Po prostu trzeba wybrać gangusa

Dla jednych gangus, a dla innych chłopak z sąsiedztwa, który jak trzeba, to się wbije w garnitur i nie wygląda jak przebrany - same plusy big_grin
            Generalnie czarna kampania, że gangus, alfons i kibol to taki piękny strzał w kolano big_grin

• husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:13
              Nie każdy miał w sąsiedztwie dresiarzy i gangusów.
              Ależ on wygląda jak przebrany, to typ, który został oderwany granatem od pluga
          • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:23
            Widzę co się dzieje i jak jeszcze się staram, to coraz mniej przestaje mi na tym zależeć. To jest po prostu wybór cywilizacyjny wschód i ułaskawianie brauna i gangusów, brak praw kobiet ( na pewno)ja wiem co te szurskie trolle piszą o kobietach i niedobrze mi się robi, powolny polexit staczanie się jak USA, betonowanie propagandy, nienawiść do gejów, bicie dzieci, rozmontowywanie demokracji prasy, sądów, ułaskawianie złodziei z pisu, albo zachód kulawy bo kulawy nieidealny, ale jednak dużo bardziej ludzki. Rumuni, Francuzi, Niemcy są od nas mądrzejsi po prostu trzeba to przyznać, chociaż oni nie mieli 8 lat pisowskiej propagndy ...po wyborach serio normalniejsze dziewczyny radzę Wam szukać jakiegoś bardziej przyjaznego kobietom miejsca, bo jak brauny z memcenami się rozzuchwalą to po prostu zostaniecie dobytkiem. Kobiety w Iranie też kiedyś nie noisły burek, a te w Afganistanie jeszcze do niedawna mogły mówić. Niech tu zostaną "symetrystki" i inne pożyteczne napawają się cierpieniem tych ...i wstaw odpowiednie.
            • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:01
              ariathedevil napisa�a:

> Widzę co się dzieje i jak jeszcze się staram, to coraz mniej przestaje mi na
              > .

Rozumiem zmęczenie, ale to też jedna z ich taktyk - zamęczyć nas głupim trollingiem, bzdurami, kłamstwami. Po to, żebyśmy odpuścili. Pozwolę sobie powiedzieć brzydko - takiego wala. Oczywiście trzeba o siebie dbać, odpoczywać, odseparować od tego tragicznego nonsensu

Ale jeżeli głupie trolle myślą, że wzięły nas na zmęczenie to się mylą głęboko.

Myślę, że to praca na lata całej Europy do czasu kiedy przyjdzie coś w rodzaju Gorbaczowa.
              • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:10
                mocca25 napisa�a:

> Oczywiście trzeba o siebie dbać, odpoczywać, odseparow
                > ać od tego tragicznego nonsensu

Sami ten nonsens produkujecie, kolportujecie, albo mu bezkrytycznie ulegacie, stąd beka z was big_grin Niestety, czarna kampania na Nawrockiego, że to Seba z blokowiska, to jedna z głupszych rzeczy, jakie zrobiliście big_grin
              • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:16
                Nie zameczycie nas! big_grin
                • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:27
                  Wiemy, że te miliony postów to tez po to, żeby nas zmęczyć, nie przekonać. Żebyśmy jak to pisze dramatis poszły do garów.

Nie, nie i nie smile
                  • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:28
                    pierwsza dama stoi przy garach i obsluguje rafala

co wam sie znowu nie podoba????
              • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:18
                To może też najwyższy czas uświadomić sobie, że to m.in. zabawa w przyjmowanie imigrantów doprowadzila Europe do takiej sytuacji. Taki właśnie był plan Putina, który pozyteczni idioci realizowali.
                Musimy zawalczyć o normalność, czyli Rafała i nie powielać starych błędów

mocca25 napisa�a:

> ariathedevil napisa�a:
                >
                > > Widzę co się dzieje i jak jeszcze się staram, to coraz mniej przestaje mi
                > na
                > > .
                >
                > Rozumiem zmęczenie, ale to też jedna z ich taktyk - zamęczyć nas głupim trollin
                > giem, bzdurami, kłamstwami. Po to, żebyśmy odpuścili. Pozwolę sobie powiedzieć
                > brzydko - takiego wala. Oczywiście trzeba o siebie dbać, odpoczywać, odseparow
                > ać od tego tragicznego nonsensu
                >
                > Ale jeżeli głupie trolle myślą, że wzięły nas na zmęczenie to się mylą głęboko.
                >
                > Myślę, że to praca na lata całej Europy do czasu kiedy przyjdzie coś w rodzaju
                > Gorbaczowa.
      • bmtm Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:41
        Do której grupy zaliczać Pawłowicz czy Czarna?
      • luna3356 Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 14:41
        husky_cat napisa�a:

> Menelstwo ma swojego kandydata, uszytego na miarę, więc na niego głosują.
        > To dowodzi, że nie wszyscy powinni mieć takie samo prawo wyborcze, bo to nie fa
        > ir, że głos profesora i menela znaczy tyle samo.
        > Niestety to prawda

dokladnie tak jest-patusiarnia i agresywne półmózgi widzą w nim siebie -przeciez nie beda identyfikowac sie z kulturalnym,zadbanym i oczytanym Trzaskiem.
        Nawrocki nie potrafi dwoch zdan sklecić w miare normalnie (nawet wspomagajac sie na wizji jakims dopalaczem bo niestety nie udowodniono jednoznacznie coz to było)-z kibolskich ustawek przeskoczył tez do krainy nauki i naści jest doktorem "nałuk " i "puci" .
        Trzeba miec coś z przysłowiowym garem,żeby na to coś głosować .

• yenna_m Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 15:15
          Jak to bylo? Ubeckie wdowy, gorszy sort, element animalny?
          A teraz patusiarnia, agresywne polmozgi, kibolstwo.big_grin

I wy sie macie za leosze od PISu big_grin

Hahaha big_grin
          Paradne big_grin
          • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 15:20
            I jeszcze podam rownie lotny argument jak ten z kibolstwem. Trzaskowski wygrywa za to w wiezieniach bo glosuja na niego kryminalisci big_grin

Naprawde chcesz sprowadzac dyskusję do takich argumentow? W tajemnicy Ci powiem, ze nie bardzo widze roznice miedzy kibolstwem a kryminalistami.big_grin A nie, jednak widzę. Nie wszyacy kibole maja wyroki i siedzą w pierdlu D
            Czyli na kogo glosuje ta patusiarnia?

Naprawde bez sensu są Twoje argumenty. Prosze, nie schodz do tego poziomu.
            • margit49 Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 20:38
              yenna_m napisa�a:

> I jeszcze podam rownie lotny argument jak ten z kibolstwem. Trzaskowski wygrywa
              > za to w wiezieniach bo glosuja na niego kryminalisci big_grin
              >
              Na pewno nie Dzidek, lechita, kompan Nawrockiego, skazany na 15 lat
              Zamordował - maczetą! -nastolatka, kibica Cracovii
              • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 25.05.25, 20:46
                Nie odniosę sie do tego. Ale też nie bardzo chcę odpowiadać za odpały moich kolezanek. Mogę wyłącznie za siebie.
    • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:32
      Wydelikacone spin doktory z najmodniejszym męskim makijażem pouczają lud ciemny i głupi, że bijatyki po szkole są niezgodne z wartościami europejskimi 😶
      • sitniczek Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 10:51
        Ależ skąd, najlepszą metodą jest okopać koledze ryj, najlepiej na śmierć. Puknij się
        • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:13
          sitniczek napisa�a:

> Ależ skąd, najlepszą metodą jest okopać koledze ryj, najlepiej na śmierć. Pukni
          > j się

Powinniście jeszcze zrobić "spin", że na Trzaskowskiego głosuje elita, a na Nawrockiego menelstwo, to zawsze działało - na wasza niekorzyść big_grin
      • trampki-w-kwiatki Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:09
        Ja was proszę, zróbcie tę granicę na Wiśle i zabierzcie sobie tych wszystkich męskich mężczyzn w szalikach na swoją stronę, gdzieś w Podkarpacie. I tam chrońcie się przed wartościami zachodnimi we własnym sosie.
        • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:11

> Ja was proszę, zróbcie tę granicę na Wiśle

Ale to wy się nie zasymilowaliście od 500 lat tongue_out
        • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:46

> Ja was proszę, zróbcie tę granicę na Wiśle

Najnowsza mapa

• angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:25
            Co zrobisz z Łodzią, Warszawą, Białymstokiem?
            • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:26
              angazetka napisa�a:

> Co zrobisz z Łodzią, Warszawą, Białymstokiem?
              >

Wolne Miasta
    • abria Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:08
      przestan jątrzyc, bo jak wygra, to cie znajdzie po IP i obije twarz wieczorem na parkingu
      • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:42
        10/10
    • maly_fiolek [...] 23.05.25, 11:16
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:27
        Rozumiem. Że jak znajdzie się tam - dajmy na to z głupoty - twój 15-letni syn i zarobi kosę to też skwitujesz to wzruszeniem ramion?
        • maly_fiolek Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:37
          twój 15-letni syn i zarobi kosę to też skwitujesz to wzruszeniem ramion?

Trudno, sam się prosił... Za to nie chciałabym aby syn mi zniknął w więzieniu za bójkę, i miał to w papierach na wiele lat...
          • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:18
            A jak żniknie w trumnie to luzik?
            • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:32
              angazetka napisa�a:

> A jak żniknie w trumnie to luzik?
              >

Luzik, wg fiołka lepsza śmierć, niż przeszłość kryminalna
          • droch Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:38
            Lepiej w mamrze niż w kuferku...
          • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:01
            To może go wychowuj na człowieka , tak by nie brał udziału w tego rodzaju rozrywkach?
      • husky_cat Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:00
        Ale państwo polskie ewentualnie musi leczyć ofiary takich bojek.
        • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:03
          A ofiary polityków którzy pędzą po pasach bezpieczeństwa kto niby leczy ?
      • livia.kalina Taka refleksja 23.05.25, 21:31
        Zawsze twój nick czytam jako mały_ fiutek. I nie dzieje się to bez powodu.
    • rb_111222333 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:21
      Po prostu nie wierzę. Jak to indywiduum, gangus może być kandydatem na prezydenta jednej z największych partii w Polsce i w domu zebrać tyle głosów poparcia? To jak zły sen. Dokąd zmierza polska?
      • maly_fiolek Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:36
        Polsce i w domu zebrać tyle głosów poparcia? To jak zły sen

To się nazywa interes. Może i s...n, ale nasz s...n. Nawrocki reprezentuje intereresy
        - ludzi starszych; mówi o podwyżce rent/emerytur
        - wsi oraz szerzej właścicieli zwierząt, zawetuje ustawę antyłańcuchową.

Mógłby kraść, pić bić - to nieważne. I uważam że to akurat jest... wyrazem rozsądku wyborców!
        • bmtm Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:46
          Wątpię. Po prostu Trzaskowski z trudem wychodzi poza wielkomiejską bańkę. Można było poszukać głębiej kandydata np. wśród wojewodów albo mniej znanych polityków (np. Brejza byłby obiektywnie lepszy).
          • maly_fiolek Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:34
            Po prostu Trzaskowski z trudem wychodzi poza wielkomiejską bańkę

Niestety. I reprezentuje taką mentalność charakterystyczną dla Warszawy (identyczną zresztą jak Kaczyński) - że wie lepiej i może wszystkim narzucić swoją rację - a prowincja cicho.
        • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:10
          maly_fiolek napisa�a:

> Polsce i w domu zebrać tyle głosów poparcia? To jak zły sen
          >
          > To się nazywa interes. Może i s...n, ale nasz s...n. Nawrocki reprezentuje inte
          > reresy
          > - ludzi starszych; mówi o podwyżce rent/emerytur
          > - wsi oraz szerzej właścicieli zwierząt, zawetuje ustawę antyłańcuchową.
          >
          > Mógłby kraść, pić bić - to nieważne. I uważam że to akurat jest... wyrazem rozs
          > ądku wyborców!

Kurczę, ten wpis powinno się wydrukować na banerze !
          • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:16
            pade napisa�a:

> Kurczę, ten wpis powinno się wydrukować na banerze !

Zaraz obok zdjęcia libków odwracających oczęta od Bążura, który robi sobie zdjęcia z Zenkiem, ze świętymi obrazkami i zaklinającego się, że jest katolem, ale jednak wciąż głosującymi big_grin
            Póki Bążur nie przyjdzie na ten dywanik do Sławka, to nie napiszę, że zniesiecie nawet to, że wasz kandydat układa się z "wielbicielem gwałtów" i "mordercą kobiet", ale myślę, że i do tego dojdzie i tę żabę też przełkniecie big_grin

Nie ma nic gorszego niż sekciarze Po-Pisu, będący w stanie przymknąć oko na wszystko, nie wymagający od polityków żadnej skuteczności i odpowiedzialnosci i należy was za to kancelować, ośmieszać i ostatecznie zepchnąć na margines życia publicznego.
            • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:25
              Nie wiem do czego odnoszą się te słowa, które napisałaś, ale przypomina mi to strumień świadomości figi.
        • angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:19
          Właściciele zwierząt? Którzy go popierają? Bonikowski?
          • maly_fiolek Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:45
            Właściciele zwierząt? Którzy go popierają? Bonikowski?
            Prawie wszyscy.

Przede wszystkim rolnicy/właściciele stawów hodowlanych, nie będzie można stosować pastuchów, nie będzie można płoszyć ptactwa wyjadającego ryby/wilków/lisów - generalnie dowolnych zwierząt wyczyniających szkody.

Po drugie, właścicielki psów/kotów które musiałyby sporo zapłacić za kastrację, chipowanie, kojec. Nie każda jest tak bogata.

Po trzecie - starsze panie chodzące z pieskami do sklepu, i przywiązujące je przed nimi.

Po czwarte, ludzie którzy zostawiają psy w domu i idą do pracy/gdziekolwiek. Jeśli pies zacznie szczekać to uczynny sąsiad może donieść i jest znęcanie.

Co ciekawe, zakaz łańcucha (w przeciwieństwie do zakazu pastuchów) nie dotyczy zwierząt gospodarskich, więc zgodnie z prawem gospodarski burek na wsi nadal będzie mógł być na łańcuchu ( w sensie uwięzi). Ma to sens, bo zwierzę gospodarskie to pies tropiący, pies obronny, pies przewodnik, pies pasterski. Wszystkie one pracują na uwięzi.
      • hrasier_2 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:49
        rb_111222333 napisa�a:

> Po prostu nie wierzę. Jak to indywiduum, gangus może być kandydatem na prezyden
        > ta jednej z największych partii w Polsce i w domu zebrać tyle głosów poparcia?
        > To jak zły sen. Dokąd zmierza polska?
        Zmień kanał w telewizorni i od razu poczujesz się lepiej. Także zobaczysz barwy biało-czerwone. Media robią wodę z mózgu. Więc tak się nie przejmuj.
        • rb_111222333 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:47
          Nie ma takiego kanału, który byłby w stanie mi wmówić, że kibol powiązany z półświatkiem nadaje się na prezydenta. Pamiętam to bydło w postaci kiboli, które jeździło na mecze, zachowywali się jak zwierzęta i byli niebezpieczni. Od takich to się odchodzi jak najdalej a nie wybiera na najwyższy urząd w kraju.
          • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:52
            rb_111222333 napisa�a:

> Nie ma takiego kanału, który byłby w stanie mi wmówić, że kibol powiązany z pół
            > światkiem nadaje się na prezydenta. Pamiętam to bydło w postaci kiboli, które j
            > eździło na mecze, zachowywali się jak zwierzęta i byli niebezpieczni. Od takich
            > to się odchodzi jak najdalej a nie wybiera na najwyższy urząd w kraju.

Zaraz Ci któraś napisze, że to be i fuj pogardzać kibolami i że strzelamy tym sobie w stopę.
            Do pijanych, naćpanych, demolujących i bijących wszystko co się rusza i nie rusza trzeba mieć szacunek!
            Nie wolno mówić, że coś jest złe, niewłaściwe, niemoralne, albo że na to są paragrafy. Absolutnie! Jeśli tak uważasz to nie masz szacunku do swoich rodaków, nie jesteś patriotką i gardzisz biednymi ludźmi!
            • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:02
              pade napisa�a:

> Do pijanych, naćpanych, demolujących i bijących wszystko co się rusza i nie rus
              > za trzeba mieć szacunek!
              > Nie wolno mówić, że coś jest złe, niewłaściwe, niemoralne, albo że na to są par
              > agrafy. Absolutnie!

Zadziwiające, jak łatwo przychodzi Ci oskarżać innych o brutalność, podczas gdy sama z ironiczną pogardą atakujesz każdego, kto ośmieli się mieć inne zdanie. Mówisz o przemocy, jakbyś jej nienawidziła, a jednocześnie posługujesz się słowami jak kijem bejsbolowym. Hipokryzja aż bije po oczach — ale może właśnie o to chodzi?
              • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:05
                Proszę o dowody na te ataki. Konkrety.
                • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:13
                  pade napisa�a:

> Proszę o dowody na te ataki. Konkrety.
                  >

Caly ten watek jest odrazajacy i ty w nim.
                  • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:15
                    malgosiagosia napisa�a:

> pade napisa�a:
                    >
                    > > Proszę o dowody na te ataki. Konkrety.
                    > >
                    >
                    > Caly ten watek jest odrazajacy i ty w nim.
                    >
                    >
                    ty również tu jesteś hipokrytko
                    nie masz żadnych dowodów i rzucasz oskarżenia bez pokrycia
                    • malgosiagosia Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:24
                      pade napisa�a:

> ty również tu jesteś hipokrytko
                      > nie masz żadnych dowodów i rzucasz oskarżenia bez pokrycia
                      >

Jestem ale w zupelnie innej roli niz ty.
                      I oczywiscie ten watek jest dowodem na moje slowa. To jest hanba GW, iwoniaw i wasza, i twoja.
                      • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:30
                        malgosiagosia napisa�a:

>
                        > Jestem ale w zupelnie innej roli niz ty.
                        > I oczywiscie ten watek jest dowodem na moje slowa. To jest hanba GW, iwoniaw i
                        > wasza, i twoja.
                        >

Że w innej roli to doskonale widaćbig_grin

malgosiagosia
                        Re: Bandzior z ustawek
                        23.05.25, 13:25
                        angazetka napisa�a:

> Ematka popiera symbole nazistowskie?
                        Kolejna panienka sutenera, nawet z nim spala?

Tak, to jest hańba. I powinna na to zareagować moderacja.
                        To, że były kibol jest kandydatem na prezydenta Polski to też jest hańba.
                        • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:36
                          I hańbą są te epitety, którymi non stop szafuje asma, a na które nie reagujesz hipokrytko.
            • runny.babbit Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:00
              Tak, tak, pochyl się nad nimi i z szacunkiem zastanów co nimi kieruje. Pewnie to twoja wina, że tacy są, bo nimi gardzisz lub ich potępiasz....
      • alicia033 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:35
        rb_111222333 napisa�a:

> Po prostu nie wierzę. Jak to indywiduum, gangus może być kandydatem na prezyden
        > ta jednej z największych partii w Polsce i w domu zebrać tyle głosów poparcia?

Cóż, zaniechania się mszczą.
        Piss jest organizacją przestępczą, więc naprawdę nie wiem, skąd zdziwienie, że właśnie takiego osobnika wystawia jako swojego kandydata. A wystawia, bo może. A może, bo ktoś, obiecując rozliczenie ich, po prostu bezczelnie łgał. Proste.
        • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:42
          Ale yenna już tłumaczyła, że to nie da się zrobić tak szybko smile

P.s. to jak Alicjo, odpowiesz w końcu na pytanie co trzeba zrobić ,1 czerwca, twoim zdaniem?
    • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:53
      pani.asma napisa�a:

> A mi się nie podoba dupiarzowanie
      >
      Słusznie, Batyr uprawiał dynamiczną politykę zagraniczną w zaciszu hotelowym😀 i sam się do tego przyznał

• pkt4a Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:37
        margit49 napisa�a:

> pani.asma napisa�a:
        >
        > > A mi się nie podoba dupiarzowanie
        > >
        > Słusznie, Batyr uprawiał dynamiczną politykę zagraniczną w zaciszu hotelowym😀
        > i sam się do tego przyznał
        >
        >
        >

Tylko co na to żona Batyra na tą hm hm dynamiczną politykę zagraniczną uprawianą w zaciszu hotelowym Statku Miłości i na Hawajach ?
        www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/burza-w-sieci-po-doniesieniach-o-karolu-nawrockim-to-nie-dzieje-sie-naprawde/z071kp5,79cfc278
    • abria Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 11:59
      właśnie mi mignelo, ze podczas pracy w KAS, jego zona umorzyla bandziorom, kuplom jej meza 40 mln zł
      • pkt4a Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:40
        abria napisa�a:

> właśnie mi mignelo, ze podczas pracy w KAS, jego zona umorzyla bandziorom, kupl
        > om jej meza 40 mln zł

tak za darmochę ?
    • zanetka.x Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:09
      Twardy prezydent = silna Polska
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:29
        Właśnie widać jaki Batyr twardy, wczoraj niemal laskę Mentzenowi zrobił i wszystko bez zająknięcia obiecał nawet wbrew własnemu programowi, byle zyskać namaszczenie z rąk konfiarza . I tak będzie każdemu się nastawiał - człowiek bez kręgosłupa i charakteru
        • dramatika Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:50
          hermenegilda_zenia_is_back napisa�a:

> wczoraj niemal laskę Mentzenowi

Podejrzewam, że "cóż szkodzi podpisać", tylko nie jest na tyle głupi, aby to głośno powiedzieć.
          Obietnice i podpisy można sobie wsadzić w dudę, ale jedno dobre, co z tego wynikło to informacja dla wyborców, że bezwarunkowe poparcie dla swojego pana przez Hołownię czy Biejat to nie tylko frajerstwo, ale przede wszystkim plucie własnym wyborcom w twarz, bo oddali poparcie za frajer, choć można było się targować smile I kto byłby lepszym prezydentem - Dudopodobny sługus, oddający sprzęt Ukrainie za frajer, czy ktoś, kto przynajmniej wiedziałby, że można było za ten sprzęt czegoś zażądać? smile
          • hrasier_2 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:55
            Trzaskowski jest bardzo słabym kandydatem, dużo banału, sloganów, mowy Czerepacha, gdyby rząd Tuska zaczął CPK od razu i chciał udowodnić, że coś potrafią. To na pewno Trzaskowski byłby w innej sytuacji, a tak klapa. A tak mielenie wody na darmo. Sondaże nie kłamią.
            • droch Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:40
              Rząd Tuska natychmiast skończyć z CPK, to jest budowa tak potrzebna, jak kosmodrom
              • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:04
                O Niemcy się odezwali nie chcecie się podzielić pieniążkami za loty ?
                • droch Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:42
                  CPK mają budować niemieckie firmy, za niemieckie pieniądze, wiesz o tym. Zatrzymanie finansowania Niemiec to najważniejszy polski interes.
                  Komu ty służysz, Polsce czy Niemcom?
                  • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:02
                    Tłumaczysz się tak jak Tusk o realizacji 100 konkretów więc lepiej zamilknij
                    • droch Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:14
                      Nie będzie mnie wyciszać niemiecka opcja na forum. Tu jest Polska, nie Niemcy. Ile bierzesz euro za proniemiecką propagandę?
                      • pani.asma [...] 23.05.25, 15:23
                        • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:53
                          pani.asma napisa�a:

> To niemieckie Forum więc jesteś u siebie
                          >
                          > Fuer Deutschland !
                          >

Jawohl Frau As(t)ma😀
                        • droch Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 17:09
                          Fuer Deutschland !

Zostałaś złapana za swoją szwabską rękę, a Ty dalej udajesz, że nie Twoja ręka.
                          Jawhl!
        • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 12:57
          Jest za, a nawet przeciw

„Jestem przeciwnikiem podatku katastralnego/debata SE
          Osoby posiadające kilka nieruchomości powinny płacić podatek od ich wartości/ latarnik wyborczy
          Żadnych NOWYCH podatków i obciążeń ale jednocześnie wprowadzenie podatku od 4 mieszkania w góre/

• angazetka Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:20
      I dlaczego zdradzają żony tak, że cała Polska wie?
    • pani.asma Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:31
      juz tu wole siedziec niz ogladac skamlacego w rezimowej telewizji premiera bez prawa jazdy skamlacego o glosy za nic

kurcze ja musze pracowac zeby dostac kase a donkowi sie nalezy za nicnierobienie?????
      • pade Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:35
        Rozumiem, że bardzo mało ci płacą za te tysiące niechlujnych postów na emamie i stąd ta frustracja. Współczuję. Może postaraj się bardziej i dostaniesz podwyżkę?
      • yenna_m Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:36
        Jako niezdecydowany wyborca obejrzalam material wyborczy obu komitetow u Stanowskiego.
        Material Nawrockiego wbil mnie w podloge i wprawił w stupor, material Rafala wylaczylam w polowie bo nudy i jakies bzdety o Wawie. A co wyborce z Pcimia czy Piławy Dolnej albo innego Zadupia Malego obchodzi to, ze w Wawie Trzaskowski kupil iles tramwajów?
        A material jest tak siermiezny, tak nieprzemyslany, ze dzieciaki robia lepszy, gdy startują do samorzadu szkolnego.

Platformo, co z wami nie tak? Nie chcecie wygrac?
        • irma223 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 21:29
          Jak ja marzę o tym, by ziewać z nudów, kiedy słyszę o politykach, bo od dwudziestu lat czuję tylko wk ..w.
          Wcześniej rzeczywiście ziewało się z nudów.
      • margit49 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 16:51
        pani.asma napisa�a:

> kurcze ja musze pracowac zeby dostac kase a donkowi sie nalezy za nicnierobieni
        > e?????
        >
        Przecież jesteś w pracy😀 mało płacą?
    • evening.vibes Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:40
      yenna_m napisa�a:
      > Puk, puk?
      > Dzien dobry.
      > Ja chcialam powiedziec, ze wystapil arcyciekawy incydent kalowy po obu stronach
      > konfliktu na emamie.

Symetrystka na posterunku big_grin

A jeszcze 2 dni temu płakała, że jej kible dzieciaka obili...
      • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:42
        Ona nie jest żadną symetrystka wink
        • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 13:59
          Ona jest pisówą zniechęcjącą. Pisze to samo co ruskie boty na x pispo jedno zło. Musk im pomaga, Trump strasznie przeżył, że nie udało mu się z rumunią.
          • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:49
            next.gazeta.pl/next/7,151243,31962497,trump-idzie-na-calosc-oglasza-50-proc-cla-na-unie-europejska.html#s=BoxPWD gangus nam załatwił wink Codziennie to widzimy co się dzieje w usa, u nas będzie dużo gorzej
            • ariathedevil Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:54
              www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-trump-znow-uderza-w-harvard-chodzi-o-zagranicznych-studentow,nId,7970809
              • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 15:02
                To tylko dowód na to, że demokracja nie jest dana raz na zawsze.

P.s. gdyby problem dotyczył tylko Polski byłabym spokojniejsza.
            • mocca25 Re: Bandzior z ustawek 23.05.25, 14:58
              To jest tak oczywiste, że chodzi o podział EU, że trzeba bardzo nie chcieć zrozumieć lub mieć jakieś deficyty.

Plus zepchnięcie wielu grup społecznych na margines, wykluczenie ich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka