wiosennedni5 19.06.25, 22:08 Co powinna włożyć na siebie pani po 40ce w upalny dzień na obronę pracy magisterskiej? Proszę o przykłady stylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Stylizacja, egzamin, upał 19.06.25, 22:23 To zależy jaji strój uniesiesz bez wysiłku. Musisz się czuć w tym dobrze, coś wypróbowanego co pozwala nie myśleć o stroju. Albio klasyk albo swoboda. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Stylizacja, egzamin, upał 19.06.25, 22:41 Kremowa, kopertowa sukienka z dobrego materiału Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 08:05 Mam taką, może być? Jest pognieciona. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 08:15 Ciężko się ją prasuje, 52% len, reszta bawełna. Kupiłam jeszcze biała koszulę ale jest z długim rękawem, więc raczej za gorąco i czekoladowe spodnie szerokie. Też pogniecione są teraz i niezbyt się prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:21 Spodenki ok po odprasowaniu, ale nie do tej koszuli. Sukienka fajna, po odprasowaniu, ale pasek zamienialanym na jakis jakosciowy, solidny, skora,.klasyczna sprzaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:30 A co do tych spodni by pasowało? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 11:02 wiosennedni5 napisała: > A co do tych spodni by pasowało? Prosta bluzka z naturalnej tkaniny. Nawet tshirt. Warunek - nieskazitelny, nowy, prosty w kroju i swietny gatunkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:24 Koszula bylaby fajna z kolei do kakichs lejacych spodni typu palazzo, albo dowolnej dluzszej spodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:29 Nigdy nie wpadlabym na inny pasek do tej sukienki, możesz podać przykład? Co z butami, nie lubię obcasów. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:47 wiosennedni5 napisała: > Nigdy nie wpadlabym na inny pasek do tej sukienki, możesz podać przykład? Co z > butami, nie lubię obcasów. Mokasyny, sling backi na kitten heelu Stylizacja z sukienka i paskiem na przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:56 Nie, fajny, ale weekendowo. Na egzamin bardziej formalny Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 10:13 sukienke wyprasowac i ozdobic dodatkami - skorzany pasek, elegancka torebka, jakas bizuteria i bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 10:55 Dziewczyny ja jestem ubraniowym beztalenciem, dajcie plis konkretne przykłady z netu torebki i paska. Jak wrócę to wkleję jaką mam torebkę, może się nada Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:10 zalezy jakie dodatki, ale albo brazowy albo bezowy, trzeba by przymierzyc, co lepiej pasuje: ecsmedia.pl/c/skorzany-pasek-damski-do-spodni-brodrene-brazowy-do-sukienki-zlota-klamra-b-iext168812563.jpg image.ceneostatic.pl/data/products/160256197/p-pasek-damski-skorzany-do-spodni-sukienki-szeroki-bezowy.jpg Do tego delikatna zlota bizuteria. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:28 > ale albo brazowy albo bezowy, trzeba by > przymierzyc, co lepiej pasuje: Ale nie latać, szukać, wybierać i kupować nowe. Kilka paskòw zawsze jest w szafie do wyboru, można użyć krawatu, apaszki, szaliczuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 15:06 Akurat nie mam nic pasującego Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 19:33 Nie, nie może. Letni garnitur (są takie), choćby z domieszką lnu. A jeśli najważniejsza jest wiedza, to w czymkolwiek z rozwalonymi butami sportowymi włącznie [sarkazm]. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Stylizacja, egzamin, upał 19.06.25, 23:01 Dowolna sukienka (poza ewidentnie plażowymi). Np taka moraj.pl/234400-sukienka-lniana-damska-maxi-granatowy Ewentualnie lniane spodnie i jasna bluzka. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 07:43 Top, szorty i japonki. Przecież najważniejsza jest wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
advanced48 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 07:46 Właśnie. Zgodnie z watkami dotyczącymi strojów, najbardziej wygodny i wyrażają y osobowość noszacej. Nic nikomu do cudzego ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 08:01 Prosta sukienka do kolan z przewiewnego materiału, garnitur lniany w jasnych stonowanych kolorach, beżowym, gołąbkowym, błękitnym. Na ciemnych ubraniach widać plamy z potu i nie będziesz czuła się komfortowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:36 Tak, też mogą być wearmedicine.com/p/szorty-z-domieszka-lnu-damskie-gladkie-kolor-bezowy-1039451?channable=0096a566726f6e74656e645f6964005a5059412d535a443830305f30385890&ref=Channable&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax%3A%20szorty_062025&utm_id=22677355429&gad_source=1&gad_campaignid=22673639699&gbraid=0AAAAADsuEUvY8jHGC3dMGxzxTk__rw8wZ&gclid=Cj0KCQjwjdTCBhCLARIsAEu8bpKTCui50fKFccOqMxvTmw0v2mlwtvAaaG3mHEK1bSWpQ35e7vgrOhEaAqzrEALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:39 Odpadają bo jestem po skleroterapii i mam nogi w siniakach. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 09:58 jestem świeżo po egzaminie dyplomowym, co prawda dla trochę młodszych, ale to nie ma znaczenia w tym roku studencie zaskoczyli na + i wynikami , i ubiorem to co pokazałaś nadaje sie po wyprasowaniu ty idziesz tam żeby zdac jak najlepiej, a komisja aby wysłuchać, a wszystko odbyło sie zgodnie z regulaminem, bez ekscesów nikt nie ocenia pod względem modowym, tylko, żeby było schludnie nie pasują dresy, golizna, cekiny, japonki, klapki w tym roku mielismy dość chłodno (na sali i tak jest klima) ale w poprzednich latach było upalnie i widziałam, że niektórzy mieli bluzkę/koszulę do przebrania Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 11:09 Akurat oglądam sandalki Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 12:28 Zupełnie niestosowne Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:26 Świetne. Jeśli wygodne to zakładaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:44 Tak, te lepsze. Paseczek znalazlas? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:12 te buty beda dobre, sandalki nie. Przyklady paskow wrzucilam wyzej. Niby sie juz nie nosi komplecikow ale ten jasniejszy bedzie do tych butow lepiej pasowac. I serio lepszy pasek bardzo dobrze podrasowuje przecietna sukienke. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:19 > A skąd ten beżowy? www.ceneo.pl/160919827 google lens na przyszlosc polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:19 to byl pierwszy lepszy z googla, ktory mi wpadl w oko, zeby pokazac kierunek/styl. Tu mi sie wyswietla ale pewnie trzeba poszukac, zeby go znalezc do kupienia: www.ceneo.pl/160256197 Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:20 Znalazłam takie w wojas Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:27 ladne, ten drugi mi sie bardziej podoba o ile to zloto nie jest zbyt zlote w realu. Ten pierwszy pasek bezpieczniejszy. Chyba, ze mozesz obejrzec w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:16 > I serio lepszy pasek bardzo dobrze podrasowuje przecietna sukienke. powaznie? ja tego jakos nie widze - nie, zebym sie czepiala, ale takie stwierdzenia (na temat paskow, butow, torebek - no dodatkow) czytam czesto, a sama (chyba?) w ogole nie zwracam na to uwagi u innych. liczy sie calosc (mozliwe, ze na ta calosc wplywa pasek, ale ja tego "paska" to prawie nigdy nie zauwazam, chyba, ze jest zupelnie odjechany, jak u Shakiry w jednej piosence ). moglabys pokazac jakies przyklady tych samych ciuchow ze zlym i dobrym "paskiem" i jak bardzo im to pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:26 Powaznie. I wg mnie to jest wlasnie to, na co nie zwracasz uwagi a widzisz efekt calosciowy. Nie mam teraz czasu, zeby szukac fotek ale ta bezowa sukienka autorki watku bylaby idealnym przykladem. Zwykla codzienna sukienka z nijakim paskiem. Gdzies sie wyzej pojawil pasek z plecionki - nada styl wakacyjny, do tego slomkowy kapelusz, pleciona torebka i zupelnie inna sukienke mamy. Jak do tej sukienki zalozy sie dobry skorzany pasek z jakas lepsza klamra, delikatna zlota bizuteria to ta sukienka od razu zmieni styl na elegantrzy. Sama mam jedna taka sukienke dosc neutralna z bawelny jersey a po dodaniu paska od razu nabiera klasy. Tych drobiazgow sie nie widzi jak sa dobrze dobrane, nie rzucaja sie w ogole w oczy ale nadaja wlasnie konkretny styl ubraniom. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 11:14 A taka torebka do tej sukienki? Czy iść w inny kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 11:28 torebka?? przeciez przed komisją nie będziesz paradować z torebką to co masz wydać na torebunię, dołóż do butów, kup ze skóry Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 11:35 Wydaje mi się, że do tej sukienki ze zdjęcia pasują i te sandały i torebka. Osobiście wybrałabym sukienkę niż te czekoladowe spodnie z bluzką.Coś w kolorze złota na szyję i w uszy i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 12:15 uważasz, że ona ten egzamin będzie zdawać z torebką na ramieniu? co najwyżej wejdzie do sali i odłoży ją na stolik/krzesło a przed komisją egz. stoi/siedzi więc lepiej zainwestować w skórzane buty (bo te ze zdjeca takie nie są) będzie wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:03 Ale sandały nie pasują do okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:17 No patrz, mowilam że się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:38 Jaka torebka? Kolor? Ta chyba nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:45 Nie przejmuj się czy pasuje, i tak jà odłożysz. Dobra jest, bierz i przestań się martwić nieistotnymi szczegółami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:48 Kolor torebki dowolny, bardziej styl i fason. Jesli zdecydowalas sie na sukienke i bezowe baletki to taka bezpieczna baza, nawet fioletowa torebka da rade jesli akurat nic innego nie masz, a na sile nie kupuj. Na egzaminie w ogole nie jest wazna Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 13:58 obie torebki są takie sobie, bardziej na wesele i do knajpy niż na egzamin, ta fioletowa to juz całkowicie nie do tych ubrań a jaką nosisz do pracy? albo jaka być wzięła na rozmowe kwalifikacyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:09 Do pracy noszę dużą, shoperke Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:16 poprzymierzaj najpierw z tym co masz w domu albo co mozesz pozyczyc od kogos bliskiego. Szoperka - zalezy jaka. Musisz miec ze soba jakas teczke? Dokumenty? Cokolwiek? Dziewczyny wyzej maja racje - do tego stroju w zasadzie kazda bedzie pasowac byle nie jakas typowo urlopowa. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 11:55 Bylam w tej sytuacji. Wlozylam po prostu granatowa olowkowa sukienke i buty na lekkim obcasie. Nie szalalabym z tymi rozkminami. Prosty, elegancki, klasyczny ubior zawsze sie obroni. Powodzenia na obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:09 tutaj masz tych co już zdali (zdjęcia ogólnodostępne pod wpisaniu w google egzamin dyplowmowy jak widać stroje "normalne" bez spiny, stresu i specjalnych zakupów, sandały też są, komisja egz. to nie policja modowa Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:24 hah i te zdjecia przypomnialy mi, dlaczego nie lubie "ubierania sie elegancko" - nuuda zeby nie bylo - na najwazniejsze okazje tez sie podobnie ubieram! choc nie lubie LOL w zasadzie zadna z tych stylizacji mi sie nie podoba, no moze oprocz pani na pierwszym zdjeciu po prawej, w granatowej kopertowej sukience, i jeszcze na tej samej fotce pani w zielonym - tylko obie buty maja fatalne ... oczywiscie wszyscy ubrani sa poprawnie i nikt za bardzo nie zwroci uwagi na ciuchy, ale nie o tym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:33 bo na nienudne, modne, stylizacje to jest 1000 różnych innych okazji na egzaminie wystarczy czysto, schludnie i lepiej błysnąc świetnym wystąpieniem, niż najmodniejszym garniturem od RL Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:35 > bo na nienudne, modne, stylizacje to jest 1000 różnych innych okazji > na egzaminie wystarczy czysto, schludnie i lepiej błysnąc świetnym wystąpieniem, > niż najmodniejszym garniturem od RL tak, oczywiwscie - ale i tak nie lubie (u siebie, odkad jestem "stara" i na zdaniu innych mniej mi zalezy, staram sie dokladac cos "spoza" kanonu, na ogol buty lub naszyjnik - i na pewno zdarzaja sie krytykanci ) Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Stylizacja, egzamin, upał 28.06.25, 12:30 bo na nienudne, modne, stylizacje to jest 1000 różnych innych okazji Na egzamin też można przyjść w "nienudnej" stylizacji, kwestia podejścia. Praktycznie wszystkie panie ze zdjęć "na dzień dobry" dostały plus 5 lat przez taki dobór strojów. Odpowiedz Link Zgłoś
jeste_m_sobie Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 14:35 Zależy też od figury magistrantki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 15:30 Ta mniejsza brazowa Jest minimalistyczna, prosta, ma ladny kolor, a zmiesci butelke wody czy co tam Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 15:34 No i wiosenna juz ubrana na wazny dzien w upał. Wszystko dobre co sie dobrze konczy, na wyniki obrony czekamy i oblewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 15:32 Ja to widze tak. Bardzo poprawnie Jak za nudno, chociaz ja akurat lubie nude mozna malenka kolorowa apaszke przy szyi Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 18:23 ladnie, ja bym tylko dorzucila zlota klamerke w pasku i delikatna zlota bizuterie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Stylizacja, egzamin, upał 20.06.25, 16:39 Patrzcie jaka aktywna, ile ma energii i zaangażowania, a kiedy ma pomoc corce, to niemoc i otępienie ją ogarnia... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stylizacja, egzamin, upał 25.06.25, 09:51 Zdane na 5, dzięki za porady. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Stylizacja, egzamin, upał 27.06.25, 19:10 wiosennedni5 napisała: > Zdane na 5, dzięki za porady. Pięknie, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś