mondaymorning1987 23.06.25, 20:09 Prognozy nie są złe...poproszę o kciuki, wiem, że ematka może wiele,,,za oknem burza, armagedon, musiałam konewki schować, bo prawie odleciały Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:10 Włosy odrosną. Ważne że prognozy dobre. Ściskam kciuki z całych sił Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Chemia, tracę włosy ale 24.06.25, 09:03 A bywa, że odrosną wymarzone! Lata temu koleżance po chemii odrosły całkiem proste, wymarzona tafla, a wcześniej miała falowane i prostowała :p Odpowiedz Link Zgłoś
ender_celebi Re: Chemia, tracę włosy ale 26.06.25, 13:41 Mojej siostrze z kolei odwrotnie z jasnej blondynki z prostymi włosami zrobiła się ciemnoblond laska z kręconymi. Autorko trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:21 Mondaymorning, dobrze, że się odzywasz, bo my tu wszystkie za Ciebie trzymamy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:23 Kochana my tu wszystkie o tobie myślimy, nawet wątek był założony chyba przez bazie ♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:41 Ojej nie wiedziałam, nie zaglądałam dłuższy czas nigdzie ale super, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:24 Trzymam kciuki za siły i zdrowie, dobre prognozy najważniejsze! Włosy odrosną Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:24 Brawo dzielna ty. Włosy odrosną. Czasami podobno odrastają ładniejsze. Ważne, że masz dobre prognozy. Pewnie czasem będzie ciężko i kijowo ale każdy dzień to bliżej końca choroby. Myśl wtedy o tym, że światełko w tunelu bliżej z każdym dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:27 fajnie, że jesteś czekałyśmy na wieści od ciebie, te dzisiejsze brzmią bardziej optymistycznie, niż to, co pisałaś wcześniej... walczysz, walczą lekarze, moc trzymanych kciuków, dobrych myśli, modlitw i co tam kto ma w podorędziu - czyli musi być dobrze! z każdym zgubionym włosem giną również komórki nowotworowe! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:29 Zycze ci duzo duzo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:29 Wytrwałości. Będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:29 Kobieto! Myślałyśmy tu o Tobie! Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:32 Wracaj do zdrowia jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:50 Staram się mam dla kogo żyć Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:32 Oczywiście, że trzymam, dasz radę Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:39 Z całego serca wszystkim dziękuję, bardzo potrzebne mi dobre słowa♥️bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
edith52 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 21:44 Zdrowiej dziewczyno, jeszcze będziesz miała warkocze. Przesyłam moc życzeń i mnóstwo dobrych myśli! 😀 😗 Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 15:47 mondaymorning1987 napisała: > Z całego serca wszystkim dziękuję, bardzo potrzebne mi dobre słowa♥️bardzo > To i ja dokładam swoje dobre słowa dla Ciebie, bo wiem jak to jest. Życzę Ci dużo zdrowia, pomyśl że ten czas kiedyś minie i będzie dobrze. We wrześniu miną dwa lata od mojej diagnozy, w trakcie leczenia myślałam, że to się nigdy nie skończy, ale wszyscy mówili przejdziesz przez to, zobaczysz, i mieli rację. Czekam teraz na wynik rezonansu (usg i mammografia ok) i na operację usunięcia jajników (i wynik histopatologii). Jednocześnie bardzo skomplikowało się moje życie osobiste, więc problemów ciąg dalszy. Mocno trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 18:31 Czy rezonansy masz w rutynowo w ramach kontroli po zakończeniu leczenia? Pytam dlatego ze u mnie tylko usg i mammo jest obowiazujacym standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 18:33 W wielu krajach tak jest. Ubezpieczalnie oszczędzają, gdzie się da... Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 18:38 Dostałam skierowanie na rezonans, bo w usg wyszło, że mam poszerzone przewody mlekowe z jakimś gęstym płynem (czy coś takiego). Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 18:48 Ja mam dokladnie to samo - znowu. Ciekawe czy po mammo wyślą.mnie na rezonans Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 19:45 Tego nie widać w mammo, tylko w usg. Po usg powinni Cię wysłać. Bierzesz tamoksifen? Bo po nim mogą być poszerzone przewody. Ja niestety mam teraz też problemy z jajnikami, mam bardzo duże torbiele, zmiany wyglądające na torbiele. Dostałam skierowanie na tomografie i operację w trybie pilnym. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 21:49 To dużo sił i zdrowia. Trzymaj się, dasz radę. Te torbiele to po tamoksifenie mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Chemia, tracę włosy ale 12.07.25, 01:54 anajustina napisała: > To dużo sił i zdrowia. Trzymaj się, dasz radę. Te torbiele to po tamoksifenie m > ogą być. Dziękuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 22:01 Właśnie wiem, to widać przede wszystkim w usg. Naciskają jednak na mammo aby zdecydować co dalej. Chyba na rezonans marne szanse- tu gdzie mieszkam jest bardzo ciężko o rezonans tak, biore tamoksifen Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 22:28 A gdybyś była gotowa zapłacić prywatnie za to badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Chemia, tracę włosy ale 12.07.25, 12:31 infinitypool napisał(a): > Właśnie wiem, to widać przede wszystkim w usg. Naciskają jednak na mammo aby zd > ecydować co dalej. Chyba na rezonans marne szanse- tu gdzie mieszkam jest bardz > o ciężko o rezonans tak, biore tamoksifen Poproś onkologa o skierowanie na rezonans, może Ci da, w końcu po coś te badania są. Rezonans może pokazać takie małe zmiany, których nie widać na mammo i USG. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:42 mondaymorning1987 napisała: > Prognozy nie są złe...poproszę o kciuki, wiem, że ematka może wiele,,,za oknem > burza, armagedon, musiałam konewki schować, bo prawie odleciały > U mnie burza dopiero idzie. Spoko, kumpla żona już dochodzi po chemii. Włosy odrastają. Miała raka krtani. Nie dał ciąć. Dla Ciebie dużo zdrowia. > Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:46 U mnie to rok, góra dwa ale ja sie bardzo cieszę, bo myśłałam, że to już koniec Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Chemia, tracę włosy ale 26.06.25, 15:18 Hej rok, gora dwa - to wystarczający czas, by weszły nowe terapie! Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 27.06.25, 22:35 Dziękuję za wszystkie wpisy, niestety przerzuty ale kciuki ematki mogą wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Chemia, tracę włosy ale 11.07.25, 15:52 Ponieważ sama chorowałam, to dużo czytałam i medycyna i onkologia bardzo poszły w ostatnim czasie do przodu. Jest mnóstwo nowych leków, terapii itp. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:47 Mam 6 peruk. Do wyboru do koloru. Długie, krótkie , w życiu nie miałam tyłu fryzur co podczas chemii. No i zawsze idealne, zawsze ładne i zero problemów.. wstajesz rano i sobie myślisz: na jaką fryzurę mam dzisiaj ochotę... Sąsiadka myśla że mój chłop to jakiś babiarz. Codziennie inna kobietą wchodziła lub wychodziła z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:49 Ja dobie zamówiłam jedną, też blond jak moje naturalne, chociaż i tak zawsze rozjaśniałam żeby mieć całkiem białe Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 21:20 mondaymorning1987 napisała: > Ja dobie zamówiłam jedną, też blond jak moje naturalne, chociaż i tak zawsze ro > zjaśniałam żeby mieć całkiem białe > Też tak zaczęłam przygodę z perukami. Potem zamówiłam jeszcze pięć w tym jedna z włosami do pasa 🤣. Nigdy nie miałam tak długich to w czasie chemii zaszalalam. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:48 Trzymam bardzo, bardzo mocno!❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:48 Włosami się nie przejmuj. Zdrowia, trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:50 Kciuki trzymam. A Tobie dużo siły i wiary w sukces ✊️✊️✊️ Odpowiedz Link Zgłoś
johana7419 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:52 Pogody ducha i zdrowiej. Czas leci wariacko, zaraz będzie po wszystkim i będzie pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
miurielamirsa Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:55 Zdrowiej. Włosy możesz sobie ogolić, nie będzie cię przerażało ich wypadanie Piszę to z doświadczenia . Mi też nie dawali szansy, a żyję już 16 lat, p drodze był inny nowotwór ale znaleziony i zniszczony w zarodku. Oby u ciebie było tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:57 Dzięki za te słowa♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:56 Dzięki że piszesz, trzymam kciuki za solidne i trwałe zdrowienie. Dajesz! Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:59 Będzie cięzko, bo są przerzuty ale nadzieja umiera ostatnia Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 22:46 Chemia poradzi sobie i z przerzutami. A jak ogólnie znosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 22:49 Nie za dobrze, torsje, wymioty ale daję radę♥️dziękuję za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 22:55 Dostajesz razem z chemią zastrzyk przeciwwymiotny? Albo tabletki? Trochę pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Chemia, tracę włosy ale 24.06.25, 08:18 Jestem w szoku ze przy obecnych lekach ktos jeszcze miewa torsje i wymioty w czasie chemii... Monday, zapytaj o lek Akynzeo... Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chemia, tracę włosy ale 24.06.25, 09:25 Jak się już pojawia, bardzo ciężko zatrzymać. Rób notatki i obserwacje, kolejnym razem będzie lepiej bo będziesz wiedziała czego się spodziewać i kiedy brać leki (zanim się pojawią). Pierwsza chemia zawsze jest najtrudniejsza bo nie wiesz czego się spodziewać. Potem już będziesz wiedzieć jak to kontrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 20:59 Uj z włosami ważne, że prognozy są dobre! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 21:04 Mocno, bardzo mocno trzymam kciuki i sil duzo życzę, zeby przetrwac tę cholerną chemię ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 21:05 Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i ślę dobre myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Chemia, tracę włosy ale 23.06.25, 22:34 Trzymam bardzo mocno i często myślę, co tam u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś