jolie Re: 14 latka... 24.06.25, 14:16 Piękna dziewczyna, klasyczny przykład urody zapisanej w genach. Kojarzy się faktycznie z Viki Gabor albo starszą córką Bellucci Devą. Mocny makijaż postarza takie południowe piękności. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: 14 latka... 24.06.25, 17:40 Ale się nabrałam. Obejrzałam pierwsze zdjęcie, widzę na nim małżeństwo, faceta nawet może i kojarzę z tv. Oglądam te zdjęcia dalej i wciąż szukam tej 14 latki... dopiero pod koniec zdałam sobie sprawę, że żona to ta w srebrnej sukience. Ale ze mnie trąba XD. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: 14 latka... 24.06.25, 19:12 Piękna dziewczyna, niemniej jako rodzic nie puściłabym jej na "wystawkę". Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: 14 latka... 24.06.25, 20:10 Nie wygląda na 14 lat. Jak przypomnę sobie jak ja wyglądałam w tym wieku to nie pojmuję czemu ta dziewczynka wygląda na 30. Myślałam, żw ten aktor jest na zdjęciu z żoną. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: 14 latka... 25.06.25, 11:24 Wszystko zależy od genów i typu urody ale w okolicy jest kobieta 40+-, która wygląda porównywalnie odnośnie całokształtu. Dają Jej 30-35 lat. Dziewczyna na zdjęciu jest piękna, ma tylko dojrzałą urodę. Wieku dodają różne dorosłe akcenty tutaj, w tym bardzo wyrazisty makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: 14 latka... 25.06.25, 07:04 Wiele forumek uważa, że nastolatka to dorosła kobieta, powinna regularnie współżyć i używać antykoncepcji, więc skąd zdziwienie? Dzisiejsza kultura seksualizuje dzieci i nie pozwala im na bycie dziećmi, nastolatkami, na przeżywanie emocji i doświadczeń adekwatnych do wieku i rozwoju psychiki. Stąd zaburzeni ludzie lądujący u psychiatrów i nie wiedzący kim są, uzależnienia itp. Młode dziewczyny dodają w mediach prowokujące zdjęcia, są narażone na hejt i niewybredne komentarze mężczyzn, nie mają szansy dorosnąć jako dzieci i nastolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: 14 latka... 25.06.25, 11:06 To smutna prawda. Niestety seksualizacja ostro postępuje. U nas wiele dziewczyn chwali się, że od dawna współżyją, odkąd skończyły 13. Niektóre z nich kłamią dla atencji i chwalenia się rekordami, inne rzeczywiście są nadaktywne, inne jeszcze próbowały raz i już nie chcą. A inne po prostu mają różne priorytety i odkładają współżycie, w tym także sporo chłopaków. Nam Mama zabroniła nie tyle samego seksu, co spotkań poza domem i z nieznanymi, dokąd nie mamy 18, choć zgodnie z prawem możemy. Obecnie jest mnóstwo zaginięć, w tym masa nieodnalezionych dotąd nastolatków. Trzeba wyjątkowo uważać. Wiadomo, że 16-17 to prawie dorosły człowiek ale wolę cieszyć się rozwojem osobistym, z chłopakiem poznawać różne upodobania i cechy charakteru, cele niż od razu się mocno angażować. Wystarczy się pocałować i przytulić, dokąd trwa nauka i nie mamy 18, nie pracujemy na stałym etacie i nie odpowiadamy za siebie w pełni. Większość ( nie twierdzę, że wszystkie) znajomości w wieku nastu lat rozpadają się i rzadko dają trwałe związki. A na takim mi zależy i na jednej osobie na całe życie, choć jest to mało realne. Nie można popadać w skrajności - trzeba zarówno poznawać ludzi, którzy mam się podobają, jak i pracować nad swoimi celami. Ale najpierw zawsze stawiać siebie, co nam służy najbardziej. Na pewno nie pomogą przelotne i liczne znajomości intymne. Odpowiedz Link Zgłoś
trzebasiebawic Re: 14 latka... 25.06.25, 11:31 Nie wydaje mi się aby był to efekt nie wiadomo jakiego makijażu. Ona bez makijażu wygląda bardzo dojrzale i poważnie. Przy takim wyglądzie +tak charakterystycznej urodzie większość makijaży ją przytłoczy i sprawi że będzie wyglądać na jeszcze starszą. Odpowiedz Link Zgłoś