bywalec.hoteli 12.07.25, 18:00 Gra wspaniale! Bezwględnie. Skutecznie. Celnie. Ruska przeciwniczka leży praktycznie na deskach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:12 Brawo - mamy pierwszą polską zwyciężczynię Wimbledonu!!! I to w jakim stylu! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:14 Jej przeciwniczka jest Amerykanką. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:25 angazetka napisała: > Jej przeciwniczka jest Amerykanką. > I nawet z urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:28 To dlaczego nazywa się Anisimova a nie Anisimov a oboje rodzice są rosjanami? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:34 bywalec.hoteli napisał: > To dlaczego nazywa się Anisimova a nie Anisimov a oboje rodzice są rosjanami? > Tak, rodzice są Rosjanami. Amanda zna rosyjski, ponieważ w domu mówiło się lub jeszcze mówi po rosyjsku. Ona urodziła się już w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:56 bywalec.hoteli napisał: > To dlaczego nazywa się Anisimova A ty dlaczego sie nazywasz bywalec.hoteli, jak cale życie siedzisz na du..e u siebie na wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:36 bywalec.hoteli napisał: > To dlaczego nazywa się Anisimova a nie Anisimov a oboje rodzice są rosjanami? > Bo może. Bo tak woli. I żebyś się głupio pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:29 Jaka przeciwniczka??? Iga wygrała z Amerykanką. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:40 to w tej sytuacji chyba nie jest najważniejsze? Brawo Iga !!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 18:39 Wielki tryumf Igi i wielka radosc Polakow na calym swiecie. Brawo Iga! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:11 P. Duda pogratulowal Idze w imieniu wszystkich Polakow, w kraju i na swiecie. To mily gest. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:20 A czy panDuda pogratulował też Alanowi Ważnemu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:33 Miejmy nadzieję, że w Warszawie pogratuluje jej osobiście prezydent a także prezydent elekt Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:38 bywalec.hoteli napisał: > Miejmy nadzieję, że w Warszawie pogratuluje jej osobiście prezydent a także pre > zydent elekt Noo, to bylby dla prezydentow prawdziwy zaszczyt, tak osobiscie uscisnac te pierwsza tenisowa polska reke. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 00:16 bywalec.hoteli napisał: > Miejmy nadzieję, że w Warszawie pogratuluje jej osobiście prezydent a także pre > zydent elekt > Dlaczego tak źle życzysz tej dziewczynie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 01:04 Dla normalnych osób uścisk dłoni i gratulacje od prezydenta to zaszczyt. Dla Igi z pewnością też. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 09:26 Duda to co najwyżej może nosić piłki za Igą. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 09:40 iwles napisała: > Duda to co najwyżej może nosić piłki za Igą. > > Premier raczej harata w gałę to nie jego specjalność. No i proszę, każdy powód dobry, by upolitycznili nawet Wimbledon. > Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 10:22 Zobaczmy... kto pierwszy przywołał Dudę. Juz widzisz taniutki? Twoja kumpela. A ty dołożyłeś premiera 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:34 malgosiagosia napisała: > P. Duda pogratulowal Idze w imieniu wszystkich Polakow, w kraju i na swiecie. > To mily gest. To gest nadmiarowy. Ja na przykład nie potrzebuję żadnego pośrednictwa, sama jej pogratulowałam. A tego pana nie upoważniałam, żeby robił to w moim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:40 nojabrina88 napisała: Ja na przykład nie potrzebuję żadnego pośrednictwa, A ja owszem, potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 19:54 malgosiagosia napisała: > > A ja owszem, potrzebuje. To przykre, że nie umiesz sama ogarnąć prostej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 20:18 nojabrina88 napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > A ja owszem, potrzebuje. > > To przykre, że nie umiesz sama ogarnąć prostej sprawy. Dla kogo przykre? Dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 20:59 malgosiagosia napisała: > nojabrina88 napisała: > > > malgosiagosia napisała: > > > > > > A ja owszem, potrzebuje. > > > > To przykre, że nie umiesz sama ogarnąć prostej sprawy. > > Dla kogo przykre? Dla ciebie? Tak się mówi: to przykre, że... to smutne, że... albo niewiarygodne, że... Nie należy tych uczuć odnosić do konkretnych osób. Nie rozumiesz takich zwrotów? Może jesteś w spektrum, bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 21:25 nojabrina88 napisała: > malgosiagosia napisała: > > > nojabrina88 napisała: > > > > > malgosiagosia napisała: > > > > > > > > A ja owszem, potrzebuje. > > > > > > To przykre, że nie umiesz sama ogarnąć prostej sprawy. > > > > Dla kogo przykre? Dla ciebie? > > Tak się mówi: to przykre, że... to smutne, że... albo niewiarygodne, że... Nie > należy tych uczuć odnosić do konkretnych osób. Nie rozumiesz takich zwrotów? Mo > że jesteś w spektrum, bywa. Nie, nie rozumiem takich zwrotow. Moze jestem w spektrum. No co teraz? Masz zamiar dalej udowadniac swoje prostactwo i chamstwo? No to dawaj Popisz sie bardziej jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 21:28 > Masz zamiar dalej udowadniac swoje prostactwo i chamstwo? A gdzie je udowadnia? Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 22:12 🤣🤣 No i peron odjechał, nerwy puściły... Szybko w sumie 🤣 Bez odbioru, kolorowych snów! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 22:17 nojabrina88 napisała: > 🤣🤣 No i peron odjechał, nerwy puściły... Szybko w sumie 🤣 Bez odbioru, kolor > owych snów! Ja piernicze. Zaczepia mnie babsko, atakuje, sugeruje spektrum, czyli wysmiewa ludzi, ktorzy moga byc w spektrum, a potem pisze, ze nerwy mi puscily i peron odjechal. Klasyka tego forum. Idz babo , ogarnij sie, bo wstyd przynosisz swoim bednym rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 22:34 malgosiagosia napisała: > nojabrina88 napisała: > > > 🤣🤣 No i peron odjechał, nerwy puściły... Szybko w sumie 🤣 Bez odbioru, > kolor > > owych snów! > > Ja piernicze. Zaczepia mnie babsko, atakuje, sugeruje spektrum, czyli wysmiewa > ludzi, ktorzy moga byc w spektrum, Zaczepiłam twój niedorzeczny komentarz i na podstawie twoich odpowiedzi wywiodłam pewne wnioski i tyle. Za dużo sobie wyobrażasz, Małgosiu 🙂 Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 22:44 nojabrina88 napisała: > malgosiagosia napisała: > > > nojabrina88 napisała: > > > > > 🤣🤣 No i peron odjechał, nerwy puściły... Szybko w sumie 🤣 Bez od > bioru, > > kolor > > > owych snów! > > > > Ja piernicze. Zaczepia mnie babsko, atakuje, sugeruje spektrum, czyli wys > miewa > > ludzi, ktorzy moga byc w spektrum, > > Zaczepiłam twój niedorzeczny komentarz i na podstawie twoich odpowiedzi wywiodł > am pewne wnioski i tyle. > Za dużo sobie wyobrażasz, Małgosiu 🙂 > Pa! Za dużo alkoholu na dziś złotko. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 22:46 hrasier_2 napisał: > > Za dużo alkoholu na dziś złotko. Ty też za dużo sobie wyobrażasz. A może głodnemu chleb na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:03 nojabrina88 napisała: > Zaczepiłam twój niedorzeczny komentarz i na podstawie twoich odpowiedzi wywiodł > am pewne wnioski i tyle. > Za dużo sobie wyobrażasz, Małgosiu 🙂 > Pa! Niedorzeczne to sa twoje zaczepki, glupie i chamskie. I niczego sobie nie wyobrazam. To ty sobie wyobrazasz Bog wie co, np, ze nie umiem prostych rzeczy, albo, ze jestem w spektrum. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:11 To jest mimo wszystko wątek o sukcesie Igi, spadówa. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:16 😁 Mimo wszystko Amanda pokazała klasę. twitter.com/i/status/1944070478525579380 Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:13 malgosiagosia napisała: > > Niedorzeczne to sa twoje zaczepki, glupie i chamskie. I niczego sobie nie wyobr > azam. To ty sobie wyobrazasz Bog wie co, np, ze nie umiem prostych rzeczy, albo > , ze jestem w spektrum. Zamieściłaś komentarz o panu Dudzie, a teraz się denerwujesz i denerwujesz. I na co ci to było? Spodziewałaś się tutaj poklasku? /Napisałam że nie ogarniasz JEDNEJ prostej rzeczy, nie dopowiadaj sobie czegoś czego nie napisałam./ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:20 nojabrina88 napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > Niedorzeczne to sa twoje zaczepki, glupie i chamskie. I niczego sobie nie > wyobr > > azam. To ty sobie wyobrazasz Bog wie co, np, ze nie umiem prostych rzeczy > , albo > > , ze jestem w spektrum. > > Zamieściłaś komentarz o panu Dudzie, a teraz się denerwujesz i denerwujesz. I n > a co ci to było? Spodziewałaś się tutaj poklasku? Coo? Ja cie przywoluje do porzadku i staje w obronie wszystkich ludzi w spektrum, i ludzi, ktorzy nie ogarniaja jednej prostej rzeczy. Guzik mnie obchcodzi co mysli o mnie taki ktos jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:25 malgosiagosia napisała: > > Coo? Ja cie przywoluje do porzadku i staje w obronie wszystkich ludzi w spektr > um, i ludzi, ktorzy nie ogarniaja jednej prostej rzeczy. > Guzik mnie obchcodzi co mysli o mnie taki ktos jak ty. No naprawdę za dużo sobie wyobrażasz, ego jak stąd do Kuala Lumpur... Ja odpadam, nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:40 nojabrina88 napisała: > No naprawdę za dużo sobie wyobrażasz, ego jak stąd do Kuala Lumpur... > Ja odpadam, nie pozdrawiam. Spadaj, i nie waz sie wysmiewac ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 12.07.25, 23:52 malgosiagosia napisała: > nojabrina88 napisała: > > > > No naprawdę za dużo sobie wyobrażasz, ego jak stąd do Kuala Lumpur... > > Ja odpadam, nie pozdrawiam. > > Spadaj, i nie waz sie wysmiewac ludzi. Małgosiu, wyśmiewam twój komentarz o Dudzie, nie ciebie, zrozum to wreszcie. Nie ma tutaj żadnego wyśmiewania spektrum, ubzdurałaś to sobie, żeby odwrócić uwagę od siebie. A teraz jeszcze jakieś rozkazywanie tu weszło, zluzuj dziewczyno, bo się wykończysz... Dobra, już dwa razy się żegnałam, do trzech razy sztuka. Spróbuj mi już nie odpowiadać, może dobrze ci to zrobi? Iga to wspaniały sportowiec! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 00:09 nojabrina88 napisała: > Małgosiu, wyśmiewam twój komentarz o Dudzie, nie ciebie, zrozum to wreszcie. To przykre, że nie umiesz sama ogarnąć prostej sprawy. Moze jestes w spektrum, bywa - to twoje slowa. Ty wiesz, ze sa tu matki, ktore maja dzieci w spektrum? Kazdym kolejnym postem sie pograzasz. Ni > e ma tutaj żadnego wyśmiewania spektrum, ubzdurałaś to sobie, żeby odwrócić uwa > gę od siebie. A teraz jeszcze jakieś rozkazywanie tu weszło, zluzuj dziewczyno, > bo się wykończysz... > Dobra, już dwa razy się żegnałam, do trzech razy sztuka. Spróbuj mi już nie odp > owiadać, może dobrze ci to zrobi? > > Iga to wspaniały sportowiec! Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 00:29 malgosiagosia napisała: > nojabrina88 napisała: > > > Małgosiu, wyśmiewam twój komentarz o Dudzie, nie ciebie, zrozum to wreszc > ie. > > To przykre, że nie umiesz sama ogarnąć prostej sprawy. Moze jestes w spektrum, > bywa - to twoje slowa. > > Ty wiesz, ze sa tu matki, ktore maja dzieci w spektrum? > Kazdym kolejnym postem sie pograzasz. > Nie nie nie manipulantko, skleiłaś sprytnie dwie części mojej wypowiedzi i wymowa tego sklejonego jest paskudna. Tymczasem w rzeczywistości to o spektrum nie dotyczyło w ogóle ogarniania prostej sprawy. Dotyczyło rozumienia zwrotów takich jak "to przykre, że" i było stwierdzeniem faktu, bo powszechnie wiadomo, że osoby w spektrum mogą rozumieć pewne wyrażenia dosłownie i domagać się uściślenia, tak jak ty to zrobiłaś. Tak bywa /i nie ma w tym nic dziwnego/. Stwierdzam fakt, nie wyśmiewam. Kto tu się pogrąża? Ładnie to tak wyrywać z kontekstu i sklejać cudze zdania, żeby pasowały jak ci wygodnie? Było ci to potrzebne? Musiałaś wepchnąć pana Dudę do tego wątku, choć setki innych znanych ludzi również pogratulowały zwyciężczyni? A teraz miotasz się i miotasz... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 00:55 nojabrina88 napisała: Zacytowalm ci twoje wypowiedzi, a nie sklejalam. Wysmiwalas mnie, moja nieudolnosc i moje spektrum, ale ja mam w nosie, co ty o mnie myslisz, natomiast nie mam w nosie, ze wysmiewasz ludzi w spektrum. Bylo mi to potrzebne? Smiesz mnie pytac, czy bylo mi potrzebne przytaczac slowa Dudy, bo gdybym ich nie przytoczyla nic zlego by mnie nie spotkalo? To tak to ma dzialac? - Nie mow, czego ja nie nie chce slyszec, to nic zlego cie nie spotka? Tak to ma byc? I ty mnie bezczelnie pytasz, czy BYLO MI TO POTRZEBNE?? Ty w ogole nie rozumiesz kim jestes i co robisz. A jestes przemocowcem i uzywasz przemocy w zwyklej rozmowie o sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 01:02 malgosiagosia napisała: > nojabrina88 napisała: > > Zacytowalm ci twoje wypowiedzi, a nie sklejalam. > Wysmiwalas mnie, moja nieudolnosc i moje spektrum, ale ja mam w nosie, co ty o > mnie myslisz, natomiast nie mam w nosie, ze wysmiewasz ludzi w spektrum. > Bylo mi to potrzebne? Smiesz mnie pytac, czy bylo mi potrzebne przytaczac slow > a Dudy, bo gdybym ich nie przytoczyla nic zlego by mnie nie spotkalo? To tak to > ma dzialac? - Nie mow, czego ja nie nie chce slyszec, to nic zlego cie nie spo > tka? Tak to ma byc? I ty mnie bezczelnie pytasz, czy BYLO MI TO POTRZEBNE?? > > Ty w ogole nie rozumiesz kim jestes i co robisz. A jestes przemocowcem i uzywa > sz przemocy w zwyklej rozmowie o sporcie. No jednak peron, i to mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 01:12 nojabrina88 napisała: > No jednak peron, i to mocno. Jedyne co mogalbys tu powiedziec, to - przepraszam, ale oczywiscie brniesz w kolejarstwo, prymitywne i wyswichtane. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 06:53 To wątek o Idze Świątek, kto cię prosił o wstawianie tam prezydentów? Premier też gratulował i co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 10:39 Taaa, a na wyborczej artykuł o tym, jaką straszną tragedią dla kobiecego tenisa jest sukces Igi na Wimbledonie 🤦🏼♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 10:57 Właśnie czytam że tylko Polakom się podobało, dla wszystkich innych widzów nuda i strata czasu. Dla mnie tenis to zawsze nuda i strata czasu bez względu na to kto gra i kto wygrywa. O Idze wiem tyle że przegrywać nie potrafi. Jak przegrywa histeryzuje niczym dwulatek i wtedy jest o niej pierdylion artykułów na wszystkich portalach. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 11:40 sueellen napisała: > Właśnie czytam że tylko Polakom się podobało, dla wszystkich innych widzów nuda > i strata czasu. Dla mnie tenis to zawsze nuda i strata czasu bez względu na to > kto gra i kto wygrywa. O Idze wiem tyle że przegrywać nie potrafi. Jak przegry > wa histeryzuje niczym dwulatek i wtedy jest o niej pierdylion artykułów na wszy > stkich portalach. Jak ktoś taki jak Ty nie lubi tenisa, to nie wchodzi w ten wątek. Także go neguje. Bo prezydent lub premier przesłał gratulacje. To wyżej to koleżanek. Są wzloty i upadki. Iga jest młodą kobietą i jeszcze sporo sukcesów przed nią. Maczka i trawa sporo się różnią. A wygrać taki turniej to chwała jej za to. I w takim stylu. Polska natura to zawiść, hejt i ośmieszanie innych. Takie czasy i dostęp do neta. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 11:45 Wielu sportowców płacze po przegranej, ale musiałaś się przyczepić właśnie do niej. Widziałaś jak płakał Ronaldo jak jego drużyna odpadła w euro albo na mundialu? To nie jest kwestia czy się umie czy nie przegrywać. To są emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 18:41 princy-mincy napisała: > Wielu sportowców płacze po przegranej, ale musiałaś się przyczepić właśnie do n > iej. > Widziałaś jak płakał Ronaldo jak jego drużyna odpadła w euro albo na mundialu? > To nie jest kwestia czy się umie czy nie przegrywać. To są emocje. Nie widziałam, ale gdybym wiedziała jak odstawia histerie i był taki wątek to też bym skomentowała że jest niestabilny emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 11:51 A jak wygrywa, to... oh wait. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 11:56 Byłam wczoraj na meczu kobiecego Euro Polska - Dania. Po meczu łzy były po obu stronach. Obie drużyny żegnały się z turniejem, Polki wygrały. Dziewczyny z obu drużyn bardzo wzruszone żegnały się z kibicami. Każdy turniej, obojętnie w jakim sporcie, to też emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 12:03 Niektore wypowiedzi wiecej mowia o piszacych nizby by chcieli z pewnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:59 sueellen napisała: > Właśnie czytam że tylko Polakom się podobało, dla wszystkich innych widzów nuda > i strata czasu. Dla mnie tenis to zawsze nuda i strata czasu bez względu na to > kto gra i kto wygrywa. O Idze wiem tyle że przegrywać nie potrafi. Jak przegry > wa histeryzuje niczym dwulatek i wtedy jest o niej pierdylion artykułów na wszy > stkich portalach. Weż może poczytaj o Daniele Collins. A może zobacz wczorajszą wypowiedź Anisimovej. W emocjach, zapłakana. Dziękowała mamie, głos się jej rwał. A ludzie klaskali z podziwem, a nie gwizdali, że histeryzuje i twarda ma być! Taki turniej to niewyobrażalny wysiłek i stres. Wyczerpanie, również emocjonalne, daje się we znaki. Okazywanie tego, zamiast twarzy pokerzysty, to normalna, ludzka rzecz. I nie wiem, gdzie wyczytałaś, że dla wszystkich to była nuda. Są zupełnie inne reakcje w przestrzeni publicznej. Rozumiem, że się tym nie interesujesz,całe po co takie deprecjonowanie cudzych osiagnieć? Jak wygra ktoś z Wielkiej Brytanii, też będziesz takie glupotyv wypisywać? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 17:07 Anisimowa musiała na chwilę przerwać, bo tak się rozpłakała, że nie była w stanie mówić. Jej matka na widowni też ocierała łzy. To są ogromne emocje i stres. Jakoś nikt jej nie wygwizdał tylko dostała brawa od publiczności, która nie uznała tego za histerię. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 18:45 elinborg napisała: . > > Weż może poczytaj o Daniele Collins. > A może zobacz wczorajszą wypowiedź Anisimovej. W emocjach, zapłakana. Nie chcę się. Sport mnie zupełnie nie interesuje natomiast bardzo mnie irytuje kiedy zapełnia wszystkie pierwsze strony wszystkich portali informacyjnych. Pół biedy kiedy są jakieś pozytywne wibracje, ale kiedy opisywany są krzyki, histerie i wyzwiska zawodnika który nie jest w stanie znieść porażki, tracę do nich cierpliwość. To tylko sport. No big deal . Nic ważnego. Zupełnie nic ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 18:53 Dawaj linka do tych krzykow, histerii i wyzwisk Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 19:06 Media nie są tylko dla ciebie. Dla innych sport coś znaczy, lubią, przeżywają, wspierają swoich faworytów. Nie chcesz, nie czytasz Ale widać czytasz, jeszcze głupio komentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 22:08 > Pół biedy kiedy są jakieś pozytywne wibracje, ale kiedy opisywany są krzyki, histerie i wyzwiska zawodnika który nie jest w stanie znieść porażki A gdzie i kiedy tak się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 18:47 elinborg napisała: Rozumiem, że się tym nie interesujesz,całe po > co takie deprecjonowanie cudzych osiagnieć? Jak wygra ktoś z Wielkiej Brytan > ii, też będziesz takie glupotyv wypisywać? Ignoruję, chyba że ktoś odstawia wyjątkową szopkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 18:52 No popatrz, a wczoraj nie odstawiła, tylko fajnie się cieszyła. Mimo to postanowiłaś napisać, jaka to histeryczka. Chyba dawno nikomu do kawy nie naplułaś. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 19:39 Nie widziałam , czytałam natomiast artykuł. Nie tylko mnie Iga działa na nerwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 19:42 Chyba się nie spodziewałaś, że wszyscy ludzie wszystkich kochają? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 19:44 A ciekawe czym dziala ci na nerwy skoro nie ogladasz , nie sledzisz ? Tym, ze wygrywa, tym ze wspierala od inwazji ukraine i od tego czasu zaczal sie zmasowany atak troli ? Ciekawe istotnie , ze nawet osobe, ktora sport nie rusza nic a nic udalo sie nastawic przeciwko zawodniczce , o ktorej nic nie wie, ale zasadniczo nie lubi. Bo zdarza jej sie rozplakac, po przegranym meczu ( po wygranym zreszta tez) . Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 20:16 kandyzowana3x napisała: > Ciekawe istotnie , ze nawet osobe, ktora sport nie rusza nic a n > ic udalo sie nastawic przeciwko zawodniczce , o ktorej nic nie wie, ale zasadni > czo nie lubi. Bo zdarza jej sie rozplakac, po przegranym meczu ( po wygranym z > reszta tez) . Bo innym się nie zdarza okazywać emocji, prawda? Tylko Iga płacze, rzuca rakietą itd. Kibice też oczywiście siedzą jak mumie, z zasznurowanymi ustami, broń Boże nie płaczą . O, i trenerzy! No żaden, po prostu żaden trener piłkarzy nie dostał czerwonej kartki za niecenzuralne słowa albo kłótnie z sędzią. Tacy dorośli, a latają w nerwach, wrzeszczą, skaczą i klną podczas meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 19:50 Czyli wyrabiasz sobie opinię o kimś na podstawie zdania innych osób Bardzo obiektywnie Nic nie wiesz o reakcjach innych sportowców, bo nie oglądasz, przeczytasz jakiś artykuł i generalizujesz, że wszyscy uwazają mecz za nudny . Paradne. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 11:59 Widzę, że już go nie ma na głównej. Rano był. www.sport.pl/tenis/7,64987,32100195,triumf-swiatek-to-dramat-dla-kobiecego-tenisa-oto-brutalna.html#do_w=441&do_v=1306&do_st=RS&do_sid=1944&do_a=1944&s=BoxSportImg5&do_upid=1306_ti&do_utid=32100195&do_uvid=1752386013769 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 12:02 Jest na głównej. Ale to jak zwykle "chwytliwy tytul", a w środku jest o tym, że mecz, jak na finałowy, to był mało emicjonujący. Głównie za sprawą Amerykanki. Dziewczynę chyba pokonały emocje z samego faktu grania w finale. I chyba nałożyły jej się prywatne przeżycia. Jej słowa po meczu były bardzo wzruszające. Też płakała. Jednym słowem- artykuł glupi, w stylu pseudopsychoanalizy. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 14:00 bmtm napisał(a): > To mama pewnie dumna! Czy Iga podziękowała kiedykolwiek swojej mamie, czy tylko tacie dziękuje. Jeśli się to choć raz wydarzyło, proszę o informację na ten temat, a ja wtedy spróbuję zmienić zdanie na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 14:21 O Twoim zdaniu nt. Igi Świątek decyduje jej relacja z mamą, choć nie wiesz, jak ta relacja w domu realnie wyglądała? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 14:40 kaki11 napisał(a): > O Twoim zdaniu nt. Igi Świątek decyduje jej relacja z mamą, choć nie wiesz, jak > ta relacja w domu realnie wyglądała? Skąd wiesz, że nie wiem? A ty wiesz? Wiesz na pewno, że matka nie zasłużyła na dziękuję od pannicy, której kariera wisiała na ciężkiej pracy matki, nim Igusia stała się wygrywającą Igą? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 14:48 Z jakiego powodu po rozwodzie dziewczynki (obie!) Zostały z ojcem, co jest w Polsce dość nietypowe. Poza tym - czy byłaś szafką w ich mieszkaniu, że wiesz? Czy, jak Riki, snujesz narrację jak ci pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:30 angazetka napisała: > Z jakiego powodu po rozwodzie dziewczynki (obie!) Zostały z ojcem, co jest w Po > lsce dość nietypowe. Powodów może być wiele, o ile jest to prawda. W niezbyt zawoalowanej formie sugerujesz, że z mama coś było nie tak. Coś tak „ strasznego”, by Iga, której ciężka praca matki przynosząca dobre dochody umożliwiła rozwój kariery nie była w stanie jej podziękować. Siostra Igi „ma inaczej”. >Poza tym - czy byłaś szafką w ich mieszkaniu, że wiesz? A ty czym byłaś w ich mieszkaniu? Krzesełkiem, fotelem, kanapą? Dajpanispokój z takimi tekstami > Czy jak Riki, snujesz narrację jak ci pasuje? Nie wyskakuj mi tu z rikim, marna próba dewaluacji tego, co sądzę. Chcesz być źarliwą fanką Świątek, to sobie bądź, to mnie nie interesuje. Mnie nie podoba się to, co mi się nie podoba, wolno mi. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:49 "Nie wyskakuj mi tu z rikim, marna próba dewaluacji tego, co sądzę. Chcesz być źarliwą fanką Świątek, to sobie bądź, to mnie nie interesuje. Mnie nie podoba się to, co mi się nie podoba, wolno mi. Wywołujesz następną burzę na forum typu, złożył gratulacje prezydent Polski tenisistce. Bywasz na forach specjalistycznych i dobrze wiesz, jakie są relacje córek z matkami. Niektóre wysoko toksyczne. Wnikanie tak głęboko w życie Igi, też niezdrowe. Widocznie przyznała rację ojcu. Mnie tam mało obchodzą układy rodzinne, bardziej sportowe. Nie mieliśmy takiej klasy tenisistki od lat. Dużo kibiców jest tylko w sukcesie zawodnika. Jak ich nie ma to krytyka zamiast wsparcia. Takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 16:00 Nie jestem żadną szczególną fanką Świątek. Wiem po prostu, że ja w sytuacji wygrywania czegokolwiek nie dziękowałabym ojcu, więc rozumiem, że ktoś ma powody, by nie dziękować mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:25 A co znasz ją osobiście i przyjaźniłaś się z jej rodziną, że mam zakładać, ze wiesz coś więcej? bo jeśli tak to zacznij od napisania tego. Ja nie twierdzę, że wiem, ale twierdzę, że skoro nie znam szczegółów ich relacji rodzinnych to znaczy, że ich nie znam, i nie mam powodu oceniać Igi na podstawie relacji z matką, tak samo jak nie mam powodów oceniać jej matki, skoro tak naprawdę nic nie wiemy, o tym jak ich życie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:44 kaki11 napisał(a): > A co znasz ją osobiście i przyjaźniłaś się z jej rodziną, że mam zakładać, ze w > iesz coś więcej? bo jeśli tak to zacznij od napisania tego. Jak to sobie wyobrażasz i co chcesz mi zaproponować!? Coś ci się pomieszało, albo masz dziwne standardy. Uważasz, że jeśli ktoś zna szczegóły czyjegoś życia rodzinnego, to powinien na wezwanie randoma dzielić się nimi publicznie? > Ja nie mam powodu oceniać Igi na podsta > wie relacji z matką Nie oceniam relacji Świątek z matką. Oceniam to co widzę i (nie) słyszę z ust pani Igi. Nie słyszałam nigdy podziękowania dla matki przy wylewnych podziękowaniach dla ojca. To jest sprawa kultury osobistej. Uważam, że nie załatwia się w ten bardzo ostentacyjny sposób animozji rodzinnych na oczach wielomilionowej publiki, zwłaszcza, gdy sprawa dotyczy rodziców. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:51 Nie, oceniasz IGĘ na podstawie relacji i braku wdzięczności do matki. Sama to napisałaś - jesteś gotowa zmienić zdanie na jej temat, jeśli znajdziesz informacje, że ona tej matce dziekuje. Nie zaprzeczaj, teraz swoim własnym słowom- nie oceniasz, tego co słyszysz, z ust Igi, tylko ją. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 16:00 Nie powinien dzielić się publicznie, a ty bardziej rzucać sugestii "wiem, ale nie powiem". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 16:37 ta napisała: > Nie oceniam relacji Świątek z matką. > Oceniam to co widzę i (nie) słyszę. Tiaaaaa, nie oceniasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:45 Zoabacz to #czasnatenis bez klakierów Odcinek 22: Wywiad z matką Igi, panią Dorotą Świątek Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 18:55 ta napisała: > Jeśli się to choć raz wydarzyło, proszę o informację na ten temat, > a ja wtedy spróbuję zmienić zdanie na jej temat. A nie przyszło Ci do głowy, że może nikogo nie obchodzi Twoje zdanie na jej temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 22:01 al_sahra napisał(a): > ta napisała: > > > Jeśli się to choć raz wydarzyło, proszę o informację na ten temat, > > a ja wtedy spróbuję zmienić zdanie na jej temat. al_sahara napisała > A nie przyszło Ci do głowy, że może nikogo nie obchodzi Twoje zdanie na jej tem > at? Oczywiście, że nie bowiem nie zastanawiam się nad tym, co kogo obcego obchodzi lub nie obchodzi, nie moja sprawa i interes Ale widzę, że ciebie obeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 22:20 ta napisała: > Ale widzę, że ciebie obeszło. Ja już tu kiedyś wyjaśniałam, że niewiele spraw obchodzi mnie równie mało, co kariera sportowa Igi Świątek. Ale kiedy czytam różne zupełnie niepotrzebne złośliwości pod jej adresem, to trochę mnie obchodzi, bo chciałabym, żeby na forum jaki-taki poziom dyskursu był utrzymany (wiem, płonna nadzieja). Poza tym Twój wpis był dość arogancki. "Przedstawcie mi dowody, to może zmienię zdanie". Komuś musiałoby bardzo zależeć, żebyś zmieniła zdanie, żeby miał się wysilać w szukanie dowodów, że Iga komuś dziękowała. Podejrzewam, że nie ma tutaj osób, które są zainteresowanie Twoją opinią o Idze i jej ewentualną zmianą i chciałam Ci tylko uświadomić, że najprawdopodobniej będziesz musiała dalej tkwić w nieświadomości . Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 22:42 al_sahra napisała: > Poza tym Twój wpis był dość arogancki. "Przedstawcie mi dowody, to może zmienię > zdanie". Napisałaś zdanie, które wzięłaś w cudzysłów jakby to był cytat ze mnie. Gruba manipulacja oparta na kłamstwie. Nieuczciwie. Wiesz na czym polega cytat? Tymczasem napisałam, cyt.: „ Jeśli się to choć raz wydarzyło [ podziękowanie dla mamy], proszę o informację na ten temat” Nie śledzę pilnie wystąpień pani Igi, mogłam nie usłyszeć, więc proszę o info, jeśli się mylę. Prośba o informację, to chyba coś innego, niż jakieś „ żądanie dowodów”. > Podejrzewam, że nie ma tut > aj osób, które są zainteresowanie Twoją opinią o Idze A twoją opinią o Idze interesują się wszyscy, to się rzuca w oczy Nie jestem zainteresowana co podejrzewasz, serio. Twoje króliki. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 22:45 Ale jakby... po co ktoś ma ci udowadniać, że Iga dziękuje mamie? Nie dziękuje, widać ma swoje powody, nie wywleka tego do mediów, więc w czym masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 23:23 angazetka napisała: > Ale jakby... po co ktoś ma ci udowadniać, że Iga dziękuje mamie? Nie dziękuje, > widać ma swoje powody, nie wywleka tego do mediów, więc w czym masz problem? Już napisałam, powtórzę dla ciebie: „Nie śledzę pilnie wystąpień pani Igi, mogłam nie usłyszeć, więc proszę o info, jeśli się mylę. Prośba o informację, to chyba coś innego, niż jakieś „ żądanie dowodów”. Nie wolno poprosić o info dotyczące publicznych wystąpień pani Świątek? Nie wypada, jest wstydliwe czy jak? Eeeetam. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 23:25 Ale PO CO? Przecież jest wiadomym, że mamie nie dziękuję, więc ta "prośba" zalatuje próbą wywołania inby, jaka ta Iga niewdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 00:45 angazetka napisała: > Ale PO CO? Przecież jest wiadomym, że mamie nie dziękuję, więc ta "prośba" zala > tuje próbą wywołania inby, jaka ta Iga niewdzięczna. Wiadomo, że nie dziękuje? A to dziękuję za to pewne info, o to prosiłam. Jeśli zatem nie dziękuje to jest wdzięczna czy niewdzięczna ? Jak ci się wydaje? Więc MNIE się to właśnie nie podoba, ta niewdzięczność. Niewdzięczność dla matki mi się nie podoba. Wam podoba się pani Iga po całości, mnie podobają się wyłącznie jej wyniki w sporcie, ale niewdzięczność dla matki, która to matka w rozwoju jej kariery miała niemały udział jakoś mi spodobać się nie może. Ostentacja w prezentowaniu tej niewdzięczności jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 06:09 No cóż, skoro tak pogrywasz (niewdzięcznosc?!?!?), to pewnie wiesz, czy mama bywa na turniejach Igi i ją wspiera? Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 06:28 Jestem ogromnie ciekawa tańca pani Igi z Sinnerem🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 07:46 No przeciez od tego zaczęła się ta fascynująca rozmowa, że nie dziękuje, więc jej nie lubisz. A czy w związku z tym jest niewdzięczna? Nie wiem. Nie wiem, co się działo w ich domu. Niejeden rodzic, który "w rozwoju kariery dziecka miał niemały udzial", z perspektywy dziecka jest dostarczycielem traum. Może to ten przypadek, może nie. Ale to już oceniasz. Igę, nie jej matkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 13:47 Matka Igi wypowiada się powściągliwie i taktownie, nie robi ostentacji. Udzieliła zaledwie dwóch wywiadów w 2022 roku, są dostepne, możesz się z nimi zapoznać. Widać zaangażowanie w sprawy córek, duży udział w ich kształceniu nie tylko na polu sportowym. Widać takt w postawieniu granicy przy próbie wyciągnięcia prywatnych spraw rodzinnych w domyśle spornych, może bolesnych. Nie paple, jest powściągliwa, o córce wypowiada się wyłącznie z uznaniem dla jej osiągnięć i z dumą. Dlaczego nie jeździ po świecie za i z Igą? Kto doświadczony, zna życie i realia wie, że ktoś na dobre kształcenie córek i wysłanie różami ich dróg sportowych (karierę sportową drugiej córki przerwała choroba) musi zarabiać. Jeśli już teraz nie musi już tyle pracować, to publicznie demonstrowana niechęć córki ją powstrzymuje? Co jest skutkiem, co przyczyną? Zamykać gabinet lekarski i pracować w nim od czasu do czasu to wyrwa w renomie i budżecie. Nie chciałabyś korzystać z usług stomatologa, który przerywa leczenie, jest niedostępny, trudno umówić wizytę z powodu jego licznychwyjazdów. Ktoś nad chorymi zębami wisiał, by ktoś trenować tenisa i wreszcie wygrywać mógł. Przed okresem, kiedy pani Iga zaczęła się utrzymywać samodzielnie matka wyślęczała w gabinecie miesiące i lata ciężko pracując na karierę Igusi. Wyczerpałam temat. Nie lubię pani Igi? Nie ta kategoria emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 15:07 A wystarczyłoby, gdyby pojechała od czasu do czasu na bardzo ważny mecz, np. finałowy. Był w sobotę o godzi. 17. Na pewno nastapiłby koniec świata, gdyby w sobote po południu gabinet był nieczynny Weź juz przestań pitolić. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 15:38 iwles napisała: > > A wystarczyłoby, gdyby pojechała od czasu do czasu na bardzo ważny mecz, np. fi > nałowy. Był w sobotę o godzi. 17. Na pewno nastapiłby koniec świata, gdyby w so > bote po południu gabinet był nieczynny > Weź juz przestań pitolić. Teraz może JUŻ NIE CHCIEĆ, kiedy córka ją tak demonstracyjnie pomija. Czaisz? > Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 16:09 A ty nie czaisz, że córka ja pomija, bo matce sie nie chce i nigdy nie chciało? Że nigdy nie była obecna podczas ważnych dla niej wydarzen? Nie wspierała, gdy ponosiła porażki i było jej trudno? Dzieci zawsze chca, żeby rodzice byli obecni w ich życiu. Chyba że ty jesteś wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 15:16 Skoro ta matka tyle pracowala (oraz jest matką TEJ Świątek), to chyba o brak renomy z powodu zamknięcia czasem gabinetu nie musi się tak bac... Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 15:47 angazetka napisała: > Skoro ta matka tyle pracowala (oraz jest matką TEJ Świątek), to chyba o brak re > nomy z powodu zamknięcia czasem gabinetu nie musi się tak bac... Ględzisz po prostu, nie znasz specyfiki zawodu i wyobraźnię ci zamknęło. Renomę zawodową matka nie zbudowała na byciu matką TEJ Świątek, ale na wykonywaniu swojego zawodu. I z tego wygodnie żyła jej rodzina i mogły rozwijać karierę jej córki. Gabinet, w którym nie można być pewnym uzyskania pomocy, za to pewnym, że kontynuacja leczenia moze być przerwana w każdej chwili i zostajesz np z rozpoczętym leczeniem kanałowym, z bólem, z problemem z szyną wleczeniu ortodontycznym , słowem z czymkolwiek wymagającym porady traci renomę w bardzo krótkim czasie. Na pozycję w zawodzie i zaufanie pacjentów pracuje się latami, stracić można ja w kilka dni. Daj już sobie spokój. Obstąpiłyście mnie, bo mam inne zdanie, niż wy. Ano mam i co? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 16:10 Czyli to matka, dla której praca zawsze była ważniejsza od dzieci. Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 16:19 Czyli Iga miała nie robić kariery, bo jej matka była dentystką? Bo w sumie to nie bardzo wiadomo, o co ci bangla... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 17:42 Jestes przyjaciółką tej mamy? Bo ten poziom szczegółów nieco zadziwia. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 21:08 angazetka napisała: > Jestes przyjaciółką tej mamy? Bo ten poziom szczegółów nieco zadziwia. Wszystko jest w dwóch wywiadach, ale trzeba czytać ze rozumieniem. Ty nie czytałaś wcale i uparłaś się dowodzić, że nie wolno mi sądzić, co sądzę. Jakie masz do tego umocowania? Na prawdę upór twój godny jest poważniejszych spraw. Gdybyś jeszcze poskładała wypowiedzi ojca o tym, że on przejął praktyczne obowiązki organizowania treningów, sparingów, obozów kondycyjnych i wszelkich innych wyjazdów córek związanych z tenisem, bo tak podzielili się obowiązkami z ich mamą ( mama na to zarabiała) to może łatwiej byłoby dojść ci do jakichś z sensem wniosków. I wreszcie - ucisz proszę swoją kompulsywną potrzebę mielenia tego tematu, to niezdrowe. By. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 21:19 Przeciez to ty mielisz i mielisz. I wbij sobie do główki, jeżeli jesteś matką, że dla dziecka ważny jest czas spędzony z rodzicem i namacalne wsparcie emicjonalne i psychiczne. Nie wierzę, że zarabianie pochłania 200% czasu i NIGDY nie ma już ani chwili na zainteresowanie się dzieckiem. Tak. W takiej sytuacji dziecko, nawet już dorosłe, ma prawo nie czuć więzi emocjonalnej z takim rodzicem. Tylko nie wpieraj, że to wina dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 14:26 iwles napisała: > Przeciez to ty mielisz i mielisz. Jeszcze z tobą przyjemności pomielić nie miałam , adwokacie. A ponieważ prorokujesz, że odezwę się tak i siak, więc cierpliwie tłumaczę, że bynajmniej. > dziecko, nawet już dorosłe, ma prawo nie czuć więzi emoc > jonalnej z takim rodzicem. Nie analizuję czucia/nieczucia więzi emocjonalnych pomiędzy mamą Dorotą ( „takim rodzicem”?) i córką Igą. Obie mają prawo te więzi czuć/nie czuć. Ze strony matki czuć dumę i uznanie dla osiągnięć córki, które to uczucia deklaruje jasno (patrz wywiady) Ze strony córki widać i słychać demonstracyjną na świat i okolice, ostentacyjną niechęć i brak wdzięczności za niezaprzeczalny wkład matki w jej karierę sportową. Można podziękować nawet nie czując więzi emocjonalnej z człowiekiem, który obiektywnie coś ważnego dla nas zrobił. Osoba dojrzała, uczciwa i kulturalna to potrafi. >Tylko nie wpieraj, że to wina dziecka. Nadużycie, nigdzie nie twierdziłam, że pani Iga jest „winna” zaburzonym relacjom z matką. Nie szukam winnych w relacji pań, to są ich sprawy. Wyraziłam wyłącznie niesmak z powodu braku uznania dla roli matki i jej wkładu w osiagnięcia, który powinien być publicznie wyrażony, jeśli dziękuje się imiennie, według listy zasłużonych. Tyle. W ocenie pani Igi ten wkład jest mniej ważny, niż rola obecnego masażysty. I tak może być, ludzie mają różne hierarchie wartości i ważności ale mnie ma prawo się nie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 14:33 No daj z dwa przykłady tej widocznej i słyszalne demonstracyjnej niechęci. A skąd przypuszczenie, że wkład matki jest niezaprzeczalny, bo tak twierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 14:39 Następna A idźże! Wymienianie po kolei „ zasłużonych” i NIGDY matki to nie jest demonstracja? To nie jest conajmniej niechęć? To jest skleroza? Pogrzeb, poczytaj wywiady z matką, ojcem, siostrą i sobie poskładaj. Ręce opadają… Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 15:00 To jest co najwyżej pomijanie, z pewnością nie demonstracyjna niechęć. Jeśli miałabym coś składać z faktów, że po rozwodzie od matki rodzina odcięła się całkowicie , ojciec i obydwie córki , wypowiedzi trenerów Igi czy wreszcie wywiadów matki, to mogłabym sobie stworzyć obraz dowolny, od niezbyt wspierającego, czułego rodzica po grube przewinienia wobec dzieci. Ale uznaje, że skoro nikt z nich nie chce o tym mówić, to nie powinno mnie to interesować. To klasyczny przykład całkowitego odcięcia się od rodzica, widocznie ma swoje powody, które przeważają nad każdym wkładem finansowym we wczesnym rozwoju kariery ( przypomnę, że od 17 Iga była już sponsorowana ). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 14:44 "ludzie mają różne hierarchie wartości i ważności ale mnie ma prawo się nie podobać." Gdybyś była jedną z "bohaterek" to tak, masz prawo do oceny. A ponieważ jesteś tylko widzem, który nie ma zielonego pojęcia jak naprawdę sytuacja wyglądała i nadal wygląda, ale zdecydowanie przyznajesz rację tylko jednej stronie i to na podstawie autoryzowanego przez matkę wywiadu w gazecie - nie jesteś obiektywna. Podejrzewam, że uciszasz swoje własne jakieś nieprzepracowane traumy z bycia matką, którą dziecko ocenia nie tak, jakbyś ty sobie życzyła. I jeszcze raz powtórzę - cały świat, z Igą na czele, ma gdzieś, co ty o niej myślisz. Więc nikt nie będzie cię przekonywał, żebyś zmieniła o niej zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 15:29 Cały świat, wraz ze mną ma gdzieś, co ty produkujesz na e-mamie, a jednak uparcie klepiesz od lat Umówmy się, że tzw „ świata” g. obchodzi to forum, ten portal itd Powinnam odpowiedzieć ci podobnie - o moich przypuszczeniach o relacjach z matkami tych, co tu tak zaczepnie komentują moje posty. Jakie upiory obudziłam? Najłatwiej atakować ad personam, nieprawdaż? Właściwie powinnam ci się odwinąć podobnym, tak, by mocno zabolało. Potrafię, nie chcę. Odejdż, kobieto, powtórzę: „świata” nie obchodzi, co tu klepiemy, serio, serio , a mnie konkretnie i teraz to, co naklepisz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 20:40 Ups, chyba poruszyłam właściwą strunę, o której chciałabyś zapomnieć. No cóż, potwierdziłaś, że mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 20:47 Pudło kochana O urojeniach nie ze mną, poszukaj kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 22:36 iwles napisała: > No cóż, potwierdziłaś, że mam rację. Zasłużyłaś na pytanie, czy gruboskórność to twoje drugie imię? Może jako laik w dziedzinie urojeń w tym wielkościowych, ale życzliwa osoba podprowadzę: czy organizując akcje obrony zwierząt np koni wożących mieszczuchów nad Morskie Oko trzeba być koniem? W podobnych przypadkach kurą z chowu klatkowego, tuczoną na stłuszczałe wątróbki gęsią? Czy biorąc kogokolwiek w obronę, trzeba przeżyć jego życie? Jednak niekoniecznie? Wiem, nie wychowam, pasuję Pisz, pisz, jak słusznie zauważyłaś nasze pisanie nikogo nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 23:44 ta napisała: > Nie wolno poprosić o info dotyczące publicznych wystąpień pani Świątek? Tylko po to, żebyś TY zmieniła zdanie na jej temat? Bez sensu. Nikogo twoje zdanie nie interesuje. Tym bardziej, że jest wyciąganiem wniosków z du..y. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 23:33 ta napisała: > Jeśli się to choć raz wydarzyło, proszę o informację na ten temat, > a ja wtedy spróbuję zmienić zdanie na jej temat. Moje streszczenie (będące grubą manipulacją opartą na kłamstwie): > "Przedstawcie mi dowody, to może zmienię zdanie" Dziewczyno, wyluzuj (a ja wtedy spróbuję zmienić zdanie na Twój temat). Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:37 A o tym,że dzięki niej cały świat mówi o makaronie z truskawkami i jogurtem nic ? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 15:53 Też o tym czytałam 😄. Włosi dostają masowych zawałów 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Iga Świątek !!! 13.07.25, 22:46 Cudownie strollowała świat. New York Times wrzucił w weekend przepis na to egzotyczne danie Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Iga Świątek !!! 16.07.25, 17:02 Jest pełno tego na tt czy FB 😄 Ale niektórzy nie zrozumieli i usiłują dodać truskawki do pomidorowego sosu...🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 16:05 Powiem tak - Polacy niechętnie albo rzadko kiedy cieszą się z sukcesu innych Polaków i tym samym wspólnych. Szkoda. Z sukcesu Igi cieszyłabym się jeszcze bardziej, gdyby zawsze występowała tylko z polską flagą. Oddzielam też niewątpliwie genialne w tym roku osiągnięcia tenisistki od relacji z Jej matką, bo to dwie odrębne kwestie. Nie wiadomo, jak zachowuje się Jej Mama ale wiadomo, że mocno zainwestowała w Jej rozwój i karierę. A także to, jakim obecnie jest zawodowo człowiekiem - spełnionym zawodowo i finansowo. Wydaje mi się, że Iga nie jest zbyt ciepła czy przyjazna energetycznie , mało empatyczna wobec innych, nie potrafi cieszyć się z czyjejś wygranej i zaakceptować porażki ale to tylko moje odczucia, jako, że nie znam Igi osobiście i nie osądzam. Jednak jest to także w dużej mierze odbicie relacji panujących w Jej domu rodzinnym , stworzonych przez dorosłych i od tego trzeba zacząć. Po prostu na teraz nie ujmuje mnie osobowością, aurą, co nie znaczy, że nad tym kiedyś nie zapanuje. Zbyt mocno skoncentrowana na sobie ( ja, ja, ja..). Sama uznaję zawsze przewagę przeciwnika, jeśli taka wystąpi i stosuję taktykę win- win. Nie podoba mi się natomiast pisanie komentarzy o rzekomo nieprzyjemnym czy niekobiecym wyglądzie zawodniczki na różnych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 16:13 piwoniawpiwnicy napisała: > Z sukcesu Igi cieszyłabym się jeszcze bardziej, gdyby zawsze występowała tylko > z polską flagą. > Jak się gra rakietą tenisową, raczej trudno utrzymać flagę, nawet polską Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 18:16 A kiedykolwiek reprezentowała inny kraj niż Polskę ? Bo chyba nie chodzi o przypinkę, która nosiła w imię solidarności z Ukrainą, kiedy została napadnięta przez Rosję ? Czy jesteś z opcji, że Rosji na arenie międzynarodowej nie należy potępiać, a w sumie to żadna napaść nie była? Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 14:59 Nie, nie jestem z tej opcji i potępiam wszelką agresję, również obecną innego państwa, nazwijmy je 'państwem interesu', żeby moderacja nie kasowała wpisu. Jakkolwiek flaga narodowa jest jedna i ja w takim momencie powiedziałabym wiele dobrego w ramach wsparcia, poparłabym to realną pomocą, jednak nie dawałabym nigdy obcej flagi na swoje ciało. Nawet w formie 'przypinki'. Bo to Polska jest odniesieniem zawodnika w tym przypadku i ten kraj reprezentuje w pełni. Cieszę się, że tym razem jednak ' bez przypinek ' i księżna Kate wiedziała, że gratuluje Polce. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Iga Świątek !!! 14.07.25, 21:35 piwoniawpiwnicy napisała: > Powiem tak - Polacy niechętnie albo rzadko kiedy cieszą się z sukcesu innych Po > laków i tym samym wspólnych. > Szkoda. > Z sukcesu Igi cieszyłabym się jeszcze bardziej, gdyby zawsze występowała tylko > z polską flagą. > > Oddzielam też niewątpliwie genialne w tym roku osiągnięcia tenisistki od relacj > i z Jej matką, bo to dwie odrębne kwestie. > Nie wiadomo, jak zachowuje się Jej Mama ale wiadomo, że mocno zainwestowała w J > ej rozwój i karierę. > > A także to, jakim obecnie jest zawodowo człowiekiem - spełnionym zawodowo i fin > ansowo. > > Nie podoba mi się natomiast pisanie komentarzy o rzekomo nieprzyjemnym czy niek > obiecym wyglądzie zawodniczki na różnych forach. > Kobiety to zagadka nieodgadniona. Niby je znam i pisze na różnych forach. A nie znam. Ciężko bez nich. Ale czasami to tak dołożą do pieca, że trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Iga Świątek !!! 15.07.25, 20:34 Matka, uznany stomatolog chciała, by obie córki poszły jej śladem. Małżeństwo - cóż, wszystko wyjaśnia komentarz matki, że z serwisowania drukarek marzeń się raczej nie wydrukuje.. Miała pewnie dość sporych inwestycji w karierę córki w takim układzie ( duże nakłady, odległa i niepewna przyszłość kariery tenisistki i jednocześnie słabe osiągi męża). Wiadomo, że rozwodzi się para, kobieta z mężczyzną ale czy matka z dziećmi?? Kobieta prawdopodobnie nie chciała być z nierokującym finansowo facetem, który dodatkowo 'opróżniał Jej kieszeń' na inwestycje związane z córkami, potem jedną. W moim odczuciu kierowała się materializmem, jeśli nie wystąpił inny powód rozkładu tego związku. Po rozwodzie obie córki poszły do ojca i jest to znamienne, podobnie jak i podziękowania Igi Ojcu. .Agata nie izoluje się od Igi. Matka miała żal do Igi, że nie wybrała konkretnej profesji, w którą nie musiałaby aż tak wiele inwestować i potem dawała spójność ścieżki i spokojne odcinanie kuponów. Iga postawiła na realizację pragnień. Tata Igi był cały czas obok i wspierał Ją, by odnosiła coraz większe sukcesy i przede wszystkim, wierzył w Jej talent. Wspiera Ją także siostra Agata. Nie wiem, jak wygląda relacja siostry Igi z ich mamą ale to mogłoby rzucić dodatkowe światło na cienie rodzinnego rozdzielenia. Dziecko zawsze czuje ból wobec obojętności matki i wycofania się jej z życia rodzinnego i nie dziwię się w tym przypadku traumie Igi. Odpowiedz Link Zgłoś