bulzemba 22.07.25, 13:54 Nasz domowy zwierz jest chory. Nieodwołalnie. Jak ja to córce powiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilia.z.doliny Re: Chory zwierzak 22.07.25, 14:40 Współczuję z serca. Jest cień szansy na sensowną terapię?.czy decyzja podjęta? Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Chory zwierzak 22.07.25, 15:26 Aktualnie już "leczenie" paliatywne. Zwierzak leciwy ale pełny werwy. Szłam z innym problemem. Ale wet zrobił przegląd i najpierw operacja była opcją a po chwili stwierdził że nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Chory zwierzak 22.07.25, 16:10 według mnie zawsze warto sprawdzić jeszcze taką diagnozę gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Chory zwierzak 22.07.25, 15:56 … współczuję 😔 niełatwy czas dla was. Przytulam. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Chory zwierzak 22.07.25, 17:28 Nic nie mów. Skoro, jak sama piszesz, zwierz pełen werwy ale leciwy, to jest może szansa, że w miarę spokojnie odejdzie we śnie zanim choroba się rozwinie.U starszych zwierząt procesy chorobowe tak szybko nie postępują. Oby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:16 Jeez okropna rada. U naszej kotki choroba rozwinęła się bardzo szybko, kotka odeszła w 3 tyg od diagnozy. Dzieci wiedziały, że kotka chora, oboje często jeździli ze mną do kliniki. Kotka faktycznie odeszła nagle, niespodziewanie bo rokowania były w sumie dobre. Mimo to wiedzieli, że chorowała i że chorobę nie zawsze uda się pokonać lub choć okiełznać. W te 3 tyg zrobili jej masę zdjęć, nakręcili masę filmików. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:22 Dokładnie - rada z gatunku - nie powiemy im, że kotka przejechał samochód, bo będą rozpaczać, powiemy im, że kotek uciekł Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:24 Bardzo wspólczuję. Córka w jakim wieku? Mój siostrzeniec, kiedy był mały, zaskoczył mnie stwierdzeniem "A Lola jest w niebie" Lola to była kotka, która zginęła rok wcześniej (pod kołami samochodu) Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:25 Bardzo mi przykro. Obserwuję na Fb wspaniałą kobietę: Karolina Kuszlewicz z jaka miłością towarzyszy swojej ciężko chorej Zi, nie wiem czy to ci pomoże, ale zobacz, poczytaj... Odpowiedz Link Zgłoś