Dodaj do ulubionych

Chory zwierzak

22.07.25, 13:54
Nasz domowy zwierz jest chory. Nieodwołalnie.

Jak ja to córce powiem...
Obserwuj wątek
    • lilia.z.doliny Re: Chory zwierzak 22.07.25, 14:40
      Współczuję z serca.
      Jest cień szansy na sensowną terapię?.czy decyzja podjęta?
      • bulzemba Re: Chory zwierzak 22.07.25, 15:26
        Aktualnie już "leczenie" paliatywne. Zwierzak leciwy ale pełny werwy. Szłam z innym problemem. Ale wet zrobił przegląd i najpierw operacja była opcją a po chwili stwierdził że nic nie da.
        • nenia1 Re: Chory zwierzak 22.07.25, 16:10
          według mnie zawsze warto sprawdzić jeszcze taką diagnozę gdzie indziej.
    • szafireczek Re: Chory zwierzak 22.07.25, 15:17
      Bardzo mi przykro 💚🍀
    • 3-mamuska Re: Chory zwierzak 22.07.25, 15:56
      … współczuję 😔 niełatwy czas dla was.
      Przytulam.
    • konsta-is-me Re: Chory zwierzak 22.07.25, 17:28
      Nic nie mów.
      Skoro, jak sama piszesz, zwierz pełen werwy ale leciwy, to jest może szansa, że w miarę spokojnie odejdzie we śnie zanim choroba się rozwinie.U starszych zwierząt procesy chorobowe tak szybko nie postępują.
      Oby tak było.
      • princy-mincy Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:16
        Jeez okropna rada.
        U naszej kotki choroba rozwinęła się bardzo szybko, kotka odeszła w 3 tyg od diagnozy.
        Dzieci wiedziały, że kotka chora, oboje często jeździli ze mną do kliniki. Kotka faktycznie odeszła nagle, niespodziewanie bo rokowania były w sumie dobre.
        Mimo to wiedzieli, że chorowała i że chorobę nie zawsze uda się pokonać lub choć okiełznać. W te 3 tyg zrobili jej masę zdjęć, nakręcili masę filmików.
        • la_felicja Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:22
          Dokładnie - rada z gatunku - nie powiemy im, że kotka przejechał samochód, bo będą rozpaczać, powiemy im, że kotek uciekł
    • la_felicja Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:24
      Bardzo wspólczuję.
      Córka w jakim wieku?

Mój siostrzeniec, kiedy był mały, zaskoczył mnie stwierdzeniem "A Lola jest w niebie"
      Lola to była kotka, która zginęła rok wcześniej (pod kołami samochodu)
    • mabel_mora Re: Chory zwierzak 22.07.25, 21:25
      Bardzo mi przykro.

Obserwuję na Fb wspaniałą kobietę: Karolina Kuszlewicz z jaka miłością towarzyszy swojej ciężko chorej Zi, nie wiem czy to ci pomoże, ale zobacz, poczytaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka