wpore 02.08.25, 10:13 …chciałabym sobie kupić, taki najprostszy. Kupowałam dotychczas tanie ale złoto się ścierało. Jestem skłonna wydać trochę więcej ale na lepszą jakość. Jak szukać dobrego pozłacanego łańcuszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koko8 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:20 Pozłacany łańcuszek będzie pozłacany przez tydzień. Nie idź w to. Btw. Jak tanie złoto jubilerskie może się ścierać? To jest przecież stop metali z (niewieką) domieszką czystego złota, z czego miałoby się ścierać? Odpowiedz Link Zgłoś
wpore Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:22 Czyli nie kupować pozłacanych a złote? Strasznie drogie są. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:23 Stop nie. Ale naniesina cienka warstewka jak najbardziej może się zetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:43 Wrzuc sobie w Google frazę: złote łańcuszki wyprzedaż i znajdziesz nawet za 300- 400 zł. To nie jest chyba dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:51 Tylko odradzam wyprzedaże sklepu emerytki zamykającej biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:54 albo upadającą firmę rodzinną zabitą przez e-sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 11:17 Tak, nie wiem czemu przeczytalam, że autorka kupuje łańcuszki z taniego złota, a nie "tanie pozłacane". 🤷🏼♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 12:23 Zgadzam się, nie idź w to. Wydasz kilkaset złotych i tak jak Ci kolezanka wyżej pisze, łańcuszek będzie dobrze wyglądał przez krótki czas. Poszukaj lokalnego jubilera, nie sieciówki. W tym momencie wyroby ze złota to około 500-650 zł za gram. Ale złoto nie tanieje. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:53 Kup ryngrafik z Maryjką. Tak samo bez sensu, ale może do nieba pójdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 10:54 Kup sobie srebrny pozłacany i gitara. Dobrej jakości, jest tego. A chcesz złoty to w lombardach. Trochę taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 11:32 Lilou, mam ich biżu i generalnie mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 12:24 Ja nie, to są produkty marnej jakości. Perłowy medalik reklamowałam 4 (!) razy - zaczep byl z jakiegoś drutu, który po kilku dniach noszenia wybarwial się na zielono. Za każdym razem reklamację uznawano z łaski argumentując , że to przez złe uzytkowanie( perfumy na szyi, woda morska, woda prysznicowa, balsam do ciała 😄itp). W końcu poddałam się- odmówiono możliwości zwrotu, naszyjnk wyrzuciłam. Podobne cyrki miałam z ich sztandarową bransoletką. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Pozłacany łańcuszek 02.08.25, 13:00 Ściera się złota powlaoka. To samo z Anią Kruk. Odpowiedz Link Zgłoś