Dodaj do ulubionych

Wątek na poniesrątek

11.08.25, 08:22
Dzieńdoberek piękne panie, jak wam się tydzień zaczął?
Ja zaczynam w combat mode, muszę jakoś wyciągnąć dokumenty męża ze szpitala i już wiem, że będzie to kolejna batalia, bo nawet telefonu nie odbierają:p
Obawiam się, że jeśli tam pojadę osobiście, to tym razem będzie mi trudno się powstrzymać i kogoś ukatrupię. .
Kolejna śmieszno-straszna rzecz- nie ma gdzie zrobić badania krwi, bo w sierpniu tutaj życie staje ( czyli ludzie też chyba nie chorują) i laboratoria są zamknięte 🤣

Co u was?
Co na obiad? suspicious
Kupiliście sobie ostatnio coś ładnego? ( To pytanie nie dotyczy Anny, bo już wiemy, że potrafi pokopytkowac do sklepu i kupić trzy niepasujące ciuchy:p)
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 08:27
      Kupilam na wyprzedaży trencz bawełniany, co mnie cieszy, bo mój poprzedni miał chyba 8 lat, szpilki czerwone i kalosze. Jestem więc przygotowana na jesień.
      Poniedziałek zaczyna się wspaniałe, bo robię sobie jednodniowy urlop i idziemy nz babski wypad rodzinny na wystawę Chełmońskiego.
      Obiad ja pewnie zjem z moimi babami na mieście. Reszta ma kotlety z piersi kurczaka, do tego kapustę z koperkiem. Zupę sobie zrobią.
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 08:29
        O widzisz, też chce nowy trencz bo mój aktualny wygląda jak ściera ( ale był tani i z goofnianego sklepu, więc ma prawo).
        Pokażesz twój?
        • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 08:35
          Mój obecny jest z Zary, kupiony na głębokiej wyprzedaży, wiec za śmieszne pieniądze.
          Nowy kupilam w Mohito wiec też nie był drogi ale jest bawełniany, bez domieszek - to plus
          • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 08:50
            O, ładny!
            Mój był ze Stradivarius i guziki zaczęły mi odpadać niemal natychmiast po opuszczeniu sklepu 😂
          • panterarei Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 19:30
            Bardzo ładny.klasyczny
            • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 19:41
              Też tak uznałam 😀
          • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 21:32
            Bawelna bez domieszek - te sa rzeczywiscie najlepsze. Ostatnio szukalam i wszystko bylo sztuczne i sztywne i to jest jednak zupelnie inny plaszcz (choc moze i lepszy na deszczowa pore ale jakos taki mniej przyjemny).
      • gunila7 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:50
        Zazdroszczę tej wystawy. Parę lat temu widziałam "Kuropatwy na śniegu" w Warszawie i stałam oniemiała przed tym obrazem, że tak można namalować śnieg. Z całego Muzeum Narodowego najbardziej zapamiętałam te kuropatwy smile
        • livia.kalina Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:38
          Ja widziałam w Poznaniu. Byłam dwa razy, raz z mężem i dzieciakami, a drugi raz razbralam swojego tatę. Chętnie bym poszła 3 raz smile
          • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:38
            livia.kalina napisała:

> Chętnie bym poszła 3 raz smile

A ja chyba pójdę drugi z moim przyszywanym "dzieckiem" we wrześniu
        • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:58
          Sama sobie zazdroszczę.
      • panterarei Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:43
        Gdzie ten płaszcz? I napisz czy na Chełmońskiego były kolejki
        • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:57
          Nie bÿlo. Bardzo fajnie sie dzis oglądało. Rewelacja. Świetna wystawa, bardzo dobrze pomyślana. A płaszcz Mohito, wyprzedaż
    • mysiulek08 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:01
      kiepsko 😿
      w sobote jedna nasza kota odeszla za TM, 9 lat miala, drugi kot, w niedziele potezny syn Miszcza (*) niefortunnie zeskoczyl z kanapy i utyka na prawa przednia lape, lapa cala zlamania ani pekniecia nie ma, wg weta to tylko 'naciagniecie' - przez 5 dni meloxicam i niech kot nie szaleje,nie ma potrzeby usztywniac
      a najlepsze, to to, ze Bursztyn to typowy facet, 'ojjjjj jak boli, no zobacz jak bolliii' - uzdrawiajaca moc maja przymaczki
      sam wszedl do transportera , u weta byl grzeczny i wyciagnal te prawa lape, ' ojjjjj jak bollii',dal sobie zrobic rtg i zastrzyk w dupsko
      lezy, podsypia , kustyka tylko do kuwety i nareszcie jest ciszaaaa

dzisiaj zaczelam kolejny rok swego zywota
      kupic to prezentowo kupila sobie ( u nas sami sobie prezenty sprawiamy) mala patelnie i maly garnczek, oczywiscie z zeliwnego zlomu i posciel, zlom juz mam, za posciela czekam az chin dojdzie
      zrobilam torcicho i zjadlam kawalek
      • mysiulek08 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:12
        Przecinka (*) i 'ojjj boli lapa'
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:24
          Jaki rudy poduszkowiec 😍
        • dominika9933 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 20:54
          Wszystkiego najlepszego 😘
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:23
        Najlepszego Mysiulku!
        I przykro mi z powodu kitków sad
        • abasia0 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:09
          Urodzinowe serdeczności 💐 a rannego pogłaskaj ode mnie 🙂
          Wczoraj rzeczywiście jakiś grubszy zwierz grasował koło mojej wiejskiej chaty, bo indyki uciekły na drzewo , o czym już pisałam ale też długo żaden kot nie zjawił się na na " stołówce ", którą tam otwieram po przyjeździe.
          Co kupiłam? Kurtkę z Solara i krótki kardigan. Czy dobre to się okaże.
      • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:27
        wszystkiego najlepszego!
        9 lat to jeszcze wczesnie, strasznie to przykre sad
        zdrowia dla rekonwalescenta!
      • homohominilupus Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:28
        Mysiulek, przykro mi z powodu kici.

Ściskam urodzinowo.

Rudzielec podobny do mojego górskiego tylko ma parę kg wiecej 😉
      • migafka357 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:43
        Uściski, Mysiulku, wszystkiego najlepszego!
      • alexis1121 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:49
        Mysiulek, przyjmij moje kondolencje 💐 I Happy Birthday, chociaż na pewno ciężko ci świętować. Po śmieci psa nie byłam w stanie jeść przez 5 dni.
      • lilia_tygrysia Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:01
        Mysiulek, przykro mi z powodu kota.
      • andace Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:28
        Wszystkiego najlepszego! I wyrazy współczucia z powodu straty.
        Bursztyn to bardzo mądry kot, postanowił Was czym zająć żebyście nie mysleli o Przecince.
      • elenelda Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:01
        Mysiulek, wszystkiego naj… z okazji urodzin. Ogromnie współczuję z powodu koteczki. Bursztyna całuj po łapce codziennie, widać w nim geny Miszcza❤️
      • kocynder Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:32
        W Mysiulka urodziny
        Wszyscy buzię cieszymy
        Życzymy Mysiulkowi
        By wszyscy byli zdrowi!

Stawiam kawę w nowej filiżance z Lubiany
        • mysiulek08 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:31
          tort mam tongue_out
          • kocynder Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 19:35
            Wołów! Zazdroszczę! Ja nie mam tortu, ja próbuję schudnąć. Tort jakby nie koniecznie dobry na schudnięcie... wink
            • kocynder Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 19:36
              Jaki "Wołów"?!?!? Wooow miało być! Głupi telefon!
            • mysiulek08 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 20:13
              tez chudne ale na czas obchodow - za chwile mam wszak imieniny, potem wspoldomwnik urodziny/imieniny - na chwile odpuszczam, no nie da sie byc na deficycie tongue_out

to jest wariacja w temacie tortu czarny las ale przyznaje, ze nie jest to zbyt udana wersja - ciasto jak dla mnie zbyt ciezkie - robilam wg Moich Wypiekow

nastepny bedzie marczelo, moj ulubiony smile
      • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:13
        Mysiulku, wszystkiego najlepszego!
        I zdrówka dla tego cudownego rudzielca.
      • majenkirr Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:49
        Happy Bday!

Biedne kotki😔
      • mysiulek08 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:06
        Dziekuje zbiorczo 😘😘

Przecinka z siostra zostaly same jako male kociaki, jeszcze ssace matke, ktora zagryzl kundel sasiadow, nie zdazylam zareagowac sad jakos po dwoch dniach czekania z klatka lapka udalo sie je zlapac - nie przezyly by jesieni
        Obie zostaly dobrze przyjete przez ferajne, ale tez obie byly bardziej kocie niz 'ludzkie', Kropka do dzisiaj jest dzikus, Przecinka czasami czasami przychodzila na glaski
        Z Umpa Lumpa to byl tajfun zniszczenia i kociej radosci zycia, martwie sie o Umpe, on chodzi z bomba nerkowa z opoznionym zaplonem i stres nie jest dobry dla niego sad
        na focie jedno z dziel wariatow z piekla rodem i Siostry B - jeszcze na starych smieciach, oraz grupa cos knujaca
        a rude 'ojj boli' dzisiaj juz lepiej
        • mysiulek08 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 23:58
          Przecinka (*) wrocila do domu 😿 na tablicy pamieci krematorium, jest obok Kici.Yody (*)

nie wiem czy to by sie Krolowej spodobalo...
      • piwoniawpiwnicy Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 07:29
        Spóźnionego ale szczerego Najlepszego i Najmilszego, Mysiulku smile
        Przykro mi bardzo z powodu Twojej kici, to za wcześnie na odejście.
        Zdrówka dla złotego pluszaka <3
    • mariola233 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:09
      Witaj piękna, u mnie dzień rozpoczą się dobrze, od piątku urlop i wyjeżdżamy, ja zaraz idę do biedry ,dzisiaj na obiad zrobię dla męża i syna pierś z kurczaka, na nasze wakacje Masa być upał, jak ja się cieszę, mój Przyjaciel Was pozdrawia,pozdrawiam Was serdecznie piękne i życzę miłego, spokojnego i cudownego dnia 🌻🌹🌷🌺⚘️
      • homohominilupus Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:27
        Czy Przyjaciel również jedzie na urlop?
        • mariola233 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:01
          Przyjaciel jedzie na swoje kolonie,bo niestety ale bardzo złe znosi podróże, mamy zaprzyjaźnione hotelik,bardzo lubi tam zostawać bo ma dużo przyjaciół tam,a my jesteśmy spokojni
      • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:27
        u nas tez upal, uwielbiam upaly smile
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:32
          To weź trochę ode mnie....
          Wczoraj spaliło się 10 km2 sosnowego lasu i makii śródziemnomorskiej w okolicy przez te cholerne upały i śmieci wyrzucane gdzie popadnie sad
    • beataj1 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:21
      W weekend uszyłam sobie sukienkę.
      Miała być tak sukienka testowa by zobaczyć jak zażre nowy wykrój a okazało się, że mam w w efekcie naprawdę fajną kieckę. Sukienka jest mocno efektowna, ale mniej formalna, bo materiał (kupiony na próbę na TEMU) okazał się wystarczająco sztywny by sukienka układała się jak złoto a z drugiej strony jest w kolorowy wzór, więc sukienka nie jest taka wizytowa. A rękawki stoją tak że Ania z Zielonego wzgórza umarłaby z zazdrości.

Już kombinuje z czego by jeszcze sieknąć taką kieckę i zastanawiam się czy materiał z IKEA by nie był ok.
      Poniżej kształt sukienki praktycznie taki sam jak moja. Nie wiem tylko czy w mojej rękawy nie sa jeszcze bardziej bufiaste.
      Jesteśmy tuz przed krótkim wypadem na Mazury i właśnie dodatkowo zaplanowałam wstępnie babski wypad jesienny. W tym roku chce lecieć do Helsinek z promową przeprawą do Tallina: tylko jeszcze laski muszę poinformować. https://www.bykrawcowa.pl/wp-content/uploads/2025/02/bykrawcowa_luty25_ceremony_ph.karolinazaworska-3-768x1152.jpg
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:28
        Zazdroszczę umiejętności!
        Ja to nadal jestem na etapie skracania dżinsów i zszywania kwadracików:p
        Pokażesz wzór?
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:28
          Wzór na materiale w sensie.
          • beataj1 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:31
            taki jest. Fajnie wygląda w wersji kieckowej smile

https://img.kwcdn.com/product/fancy/455087bc-695f-48e8-9802-9f27df247056.jpg?imageView2/2/w/800/q/70/format/webp
            • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:33
              Wow, to musi robić wrażenie! 😁
            • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:33
              ale swietny wzor! kolory tez super!
              • beataj1 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:41
                no i to by było na tyle w kwestii zakupów na TEMU. Prawie 6 metrów bieżących tkaniny za niecałe 120 zł (te rękawy to zużyły prawie połowę). Materiał bardzo ok. Takie sztywniejsze płótno. Po praniu nic się z nim nie wydarzyło.
                Nie mam pojęcia jaki skład, ale na macanego wygląda na jakąś bawełnę z niewielka domieszką.
                Ja generalnie rozkochałam się w afrykańskich wzorach, w planach mam sukienkę z afrykańskiego patchworku. Już do mnie jedzie 160 kwadracików smile Będzie coś w tym stylu
                https://i.etsystatic.com/21270879/r/il/d8008e/2026457396/il_fullxfull.2026457396_2o8g.jpg
                • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:53
                  Meeegaaa!
                  • beataj1 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 08:21
                    Sukienka zainaugurowana wśród ludzi smile

Zbiera pochwały i zachwyty.
                    • kocynder Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 09:22
                      I wcale mnie to nie dziwi! Zazdroszczę umiejętności!
                      • dominika9933 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 21:11
                        O, taka by mi się przydała na urodziny. Mają być bardzo huczne, a ja raczej sportowy ubiór preferujęsmile
                    • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 19:07
                      Szkoda, że nie pokażesz całości, bardzo jestem ciekawa... wink
      • alexis1121 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:49
        Ale jesteś zdolna! Uwielbiam takie rękawy.
    • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:27
      No i jak przewidywałam, nie obeszło się bez problemów. Obrażona pani w słuchawce powiedziała, że za miesiąc będą mieć gotowe dokumenty do wydania 🤣

A w ogóle, to wczoraj mało mnie nie zabiło lustro w grubej, drewnianej ramie, prawie mi spadło na łeb. Finalnie spadło na podłogę ale, ci bardzo dziwne, rama się połamała ale lustro się nie zbiło... Mam demona w lustrze? 🤔 Już mi to było tu sugerowane kiedy znalazłam to lustro upchnięte za szafą:p
      • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:31
        moze upchnij tym zakonnicom, co maryjke wziely?
        dokumenty za miesiac - no tak, idzie ferragosto, nic nie dziala… Jezu, Wlochy bardzo lubie ale czasem wlasnie takie smaczki u nich wychodza.
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:17
          Nie wiem jak miałabym to umotywować a one są wredne :p ostatnio mi zamkneły drzwi zakonnego koscioła praktycznie na twarzy :p
          • andace Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:55
            Zostaw lustro pod drzwiami, zapukaj i odejdź szybkim krokiem nie oglądając się za siebie 😁
            • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 21:33
              Tez myslalam, zeby jakos im znienacka podrzucic wink
          • black.emma Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:00
            Daj im spokój, bo cię w końcu przeklną i będziesz miała tongue_out
            • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:21
              No właśnie ja się ich trochę boję, są dziwne :p
      • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:30
        szarmszejk123 napisał(a):

ci bardzo dziwne, rama
        > się połamała ale lustro się nie zbiło... Mam demona w lustrze? 🤔

męzowi wczoraj w piwnicy spadł słoik z kompotem wiśniowym i pier.dyknął o ziemię. Szkło całe. Lekko wgniotła się zakrętka ale słoik jest...pofalowany. Nie ma obłej równej ścianki tylko fale..
        Hm suspicious
        • konsta-is-me Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:06
          😳😳😳🙅
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:18
          E? Ti chyba dziwniejsze od mojego lustra :p
          Masz nawiedzony kompot!
          • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:38
            OTO ON...
            • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:52
              A w środku atrament z mątwy czy ciemna materia? 😅
              • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:50
                Cwiercwieczne wiśniesuspicious
                • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:10
                  Raczej przedwieczne. wink
              • majenkirr Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:54
                Ogladalam na tiktoku jak otwierano przedwojennà puszkę brzoskwiń - wyglądały tak samo😅
                • azalee Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:04
                  majenkirr napisała:

> Ogladalam na tiktoku jak otwierano przedwojennà puszkę brzoskwiń

Co
                  🤣
                  • majenkirr Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:10
                    Ok, powojenną www.tiktok.com/t/ZTHs4657rGqfQ-Y356T/
            • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:07
              Masz piwnicę pod ciśnieniem? I to chyba sporym 😅😅
              • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:11

> Masz piwnicę pod ciśnieniem? I to chyba sporym 😅😅

ten słoik póki co jest jedyny taki...wyjątkowy suspicious
                • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:14
                  Otworzyliscie go? Bo może was wciągnie czarna dziura po otwarciu:p
                  • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:14
                    jeszcze nie
                    czaimy się..
                    • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 19:08
                      Dalej się czaicie?:p
    • gru.u Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:28
      Wakacyjnie, relaksująco, odbieram dziś wyjechane bombelki starsze i szykujemy się na kolejny wspólny wyjazd.
      W myśl zasady 'Kiedy kobieta ścina włosy, zmienia swoje życie' zrobiłam radykalną zmianę i już nie mam tafli do połowy pleców tylko coś w rodzaju boba.
      Na obiad - fit wariacje z kurczakiem, czyli czyszczenie lodówki przed wyjazdem (ja) i rosół (córka).
      Zakupy: zero ładnych rzeczy. Ale zbliża się rocznica mojego wpisu z kombinezonem mechanika big_grin Więc znowu szukam ciuchów na duży event, tyle że nauczona doświadczeniem dałam na priv do zaakceptowania Shell wink W drugiej połowie sierpnia liczę, że jeszcze jakieś resztki wyprzedaży będą, bo teraz nie mam czasu na zakupy.
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:29
        No nie gadaj! Obcielas włosy????? Pokaż!
        • gru.u Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:44
          Zobacz sobie na gazetowej tu nie będę wrzucać
          • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:13
            O wow! Kalifornijski wajb 😁 super!
            • gru.u Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:26
              Dzięki smile Trochę się bałam ale zrobiłam to zanim zaczęłam się za długo zastanawiać
              • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:18
                Bardzo ci pasuje, aż nie wiem po co trzymałaś te długie 😁
                • gru.u Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:14
                  Pewnie jakby poszukać głębszych powodów to musiał nadejść moment, kiedy poczułam się gotowa na nowy etap
                  • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 19:09
                    Za to ja ( tylko się nie śmiejcie.. albo śmiejcie się w sumie:p) zobaczyłam ostatnio moje zdjęcie z długimi włosami i chyba znów zapuszczę 😂
                    • gru.u Re: Wątek na poniesrątek 13.08.25, 00:02
                      Never ending włosing 😀
                      Mnie pewnie też się szybko zachce włosów, ale na razie potraktuję to jako element wielkiej metamorfozy której finałem będzie zdjęcie aparatu we wrześniu
      • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:52
        o !
        a to ci niespodzianka !
        fajnie, wierzę w znaczenie takich gestów , nowa ty nowe życie
    • kropkacom Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:31
      > Obawiam się, że jeśli tam pojadę osobiście, to tym razem będzie mi trudno się powstrzymać i kogoś ukatrupię. .
      > Kolejna śmieszno-straszna rzecz- nie ma gdzie zrobić badania krwi, bo w sierpniu tutaj życie staje ( czyli ludzie
      > też chyba nie chorują) i laboratoria są zamknięte

Może nie będzie tak źle, co?

Mam stres przed powrotem do pracy big_grin Czekam na nowe perfumy.
    • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:45
      Ostatnie dni w Londynie, maz dzis pracuje z domu, corka ma dosc i zostaje z nim a ja chyba pojde z synem do kina i na lody (jakies super sa w Soho podobno, juz sprawdzilam na ich stronie i wybralam smaki smile Cieplo jest - ponizej 30 ale jak na Londyn to bardzo cieplo i tak. Wieczorem mamy pojechac na pakistanskie/afganskie, ja sie chyba na mango lassi skoncentruje smile
      • lilia.z.doliny Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:27
        Powiedz coś więcej o tych lodach na Soho? Wybieram się do Londynu.
        Wy byliście tylko przelotem, tak? Bo ja myślałam, że przeprowadzka
        • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 21:48
          Moj maz pracuje w Londynie od dawna, przed covidem spedzal tu wiekszosc czasu, teraz dzieki telepracy jest czesciej i dluzej w Brukseli ale mamy tu male mieszkanko i czesto przyjezdzamy na wakacje (od nas to dwie godziny eurostarem a na dworzec i tu i w Brux dojeżdżamy w 15min wiec to naprawde zabi skok smile Maz troche pracuje a troche bierze wolnego wiec oszczedza urlop, dzieci bardzo lubia Londyn, ja tez, zawsze cos znajdziemy do zrobienia/zobaczenia/zwiedzenia i przede wszystkim do zjedzenia.
          Bylismy w lodziarni gelupo - lody bardzo dobre, ciekawe smaki, lodziarnia tak jakby na tylach teatru Apollo. A zaraz kawalek dalej byla spora kolejka przed lodziarnia Bilmonte, moze zajrzymy tam jutro smile Bardzo dobre lody sa tez w Chinatown - Mamasons maja smaki z Filipin (zielone pandan, fioletowe z jakichs tam specjalnych gatunkow slodkich ziemniakow i czarnoszare juz nie pamietam z czego - wszystkie dobre, mozna kupic w wersji zwyklej albo jako nadzienie cieplutkiego jakby paczka) a Tsujiri i inni z matchy w przeroznych wersjach (ulubione mojego syna).
          Jestesmy w Londynie czesto ale wlasnie jako turysci wiec mamy juz wyszukane swoje ulubione miejsca w centrum, zaliczone sporo atrakcji - jak bedziesz miala pytania, to pisz smile
          • lilia.z.doliny Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 07:33
            Dzięki smile
            Na te lody to musowo ( z batatów!!)
            Do Londynu wpadamy najczęściej do teatru albo Tate ( mam tam karnet), ale zawsze przy okazji staramy się ogarniać coś nowego.
            W sumie to ostatnio w Londynie najbardziej mnie fascynuje pięć sklepów Reserved: : D
            • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 17:10
              No ja tez ostatnio dobre pol godziny przegladalam ciuchy w reserved smile Jesli bedziesz niedlugo to jest w British Museum bardzo ciekawa wystawa drzeworytow Hiroshige
              • lilia.z.doliny Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 18:35
                Dzięki za polecajke smile
                Odwdzięczam się takim czymś
                • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 22:29
                  O kurcze, to by bylo genialne dla mojego meza, dzieki smile
                  • lilia.z.doliny Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 22:58
                    Na zdrowiesmile
    • leyla76 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 09:58
      W piątek rano wróciliśmy w końcu z upalnej Turcji. Miało być chłodniej, a tu w Szwajcarii nieźle upały, wiec dalej się męczę.

U nas za tydzień początek szkoły, w tym tygodniu już zaczynamy się zajęcia sportowe najmlodszego (piłka nożna i tenis).

Jakiś miesiąc temu zrobiło mi sie jakieś wybrzuszenie na stopie, jakby cysta czy ganglion na „ścięgnie” najmniejszego palca. Jest twarde i troche boli. Od jakiś 2 tygodni wyskakują mi informacje na Facebooku na temat mięsakow😱.
      Jutro mam wizytę u reumatologa, zobaczymy czy coś powie. U ortopedy od stopy dopiero początek września.

A poza tym to powrót do rutyny. Zaraz jadę zawieść młodego na tenis, potem do restauracji popracować itd.
      O obiedzie jeszcze nie myślałem, więc nie mam pojęcia co ugotować.
      • kurt.wallander Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:55
        Może to tylko ganglion.
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:03
        Guz biblijny, czyli rzeczony ganglion na 99 procent
    • alexis1121 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:35
      Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło gładko. Zdjęcie z rana, pędzę na paznokcie ❤️

• majenkirr Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:11
        Chyba prosto od fryzjera?
        • alexis1121 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:40
          Moja fryzjerka wygrzewa się w Turcji. Już drugi tydzień zaciskam zęby i myję włosy sama 😵‍💫
          • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:08
            No to chyba nie jest ci ona wcale potrzebna, bo nie ma różnicy 🤷
      • mayaalex Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 21:52
        Bardzo ladna sukienka, taka juz troche wczesnojesienna smile
        • alexis1121 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 07:25
          Dziękuję 💓
    • piataziuta Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 10:44
      Pourlopikowy zjazd.
      Z każdym kolejnym wyjazdem dostarczam nam coraz więcej adrenaliny, bo poszukiwanie wiatru zaczynam od siódmej rano, a kończę wieczorem, w miejscowości oddalonej o 90 km od punktu wyjścia. I tak w cztery dni prawie zaorałam Miecia.
      A potem wracamy, i życie jest nudne i żmudne.
      Ale może nuda jest fajna? 🤔

Nie ma obiadu.

Mój najnowszy zakup pewnie Cię nie zainteresuje.
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcTEYVYE5kCuGmO-V0MbnZ1AtHtileGt-OAW2u3Ep5_Gq72QDfXb4jLbtkoMMaeoPyWIVOr7PjXSe1ujwIP_9uc0Kg2Uw4ul2Xs8FqieoLfiBLmS8igkf9j9_BaZ&usqp=CAc

• homohominilupus Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:33
        Sexi flexi 😜
        • piataziuta Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:47
          Seksi, flexi, nie śmierdzi. :p
          Poprzedniej cienkiej Mieciu mi zabronił już używać, jakby lekki odór błotno-glonowo-gnilny to było coś złego. :p
      • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:53
        ziutka, fajny zakup smile mówi : przed tobą dużo zajebistych chwil smile

koniecznie musisz zrobić coś żeby nie było nudno i zmudno suspicious, kurde, życie ma być fajne ! smile
        • piataziuta Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:49
          >koniecznie musisz zrobić coś żeby nie było nudno i >zmudno suspicious, kurde, życie ma być fajne ! smile

Nie chce mi się. :p
          • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:02
            piataziuta napisała:

> >koniecznie musisz zrobić coś żeby nie było nudno i >zmudno suspicious,
            > kurde, życie ma być fajne ! smile
            >
            > Nie chce mi się. :p

No to chcesz czy nie chceszsuspicious 🤪
            • piataziuta Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:08
              Co mam chcieć, jak nic nie wieje?
              Wyczaruj coś na piątek - mam wolne wtedy!

Tymczasem biję się ze sobą, czy iść na siłkę, czy do domu spać...
              • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:52
                Ni dy rydy -w naszej części-będą upały bezwietrzne

Jak tydzień był mocny to wypada odpocząć
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:20
        Przypomniałaś mi jak kiedyś koleżance do drzwi zapukała policja nad , bo miała wywieszona piankę na balkonie i jakiś debil z bloku naprzeciwko zadzwonił że ktoś się powiesił 😂
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:20
          Nad ranem*
        • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:22

> Przypomniałaś mi jak kiedyś koleżance do drzwi zapukała policja nad , bo miała
          > wywieszona piankę na balkonie i jakiś debil z bloku naprzeciwko zadzwonił że kt
          > oś się powiesił 😂

big_grin

ja mam podobny zawał za każdym razem jak widzę auto z tymi debilnymi zaglówkami. Baardzo śmieszne kuwa tongue_out
        • piataziuta Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:44

> Przypomniałaś mi jak kiedyś koleżance do drzwi zapukała policja nad , bo miała
          > wywieszona piankę na balkonie i jakiś debil z bloku naprzeciwko zadzwonił że kt
          > oś się powiesił 😂

Borze, skąd Ty bierzesz te wszystkie historie!?
          • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:57
            Z życia 😁
    • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:13
      Jednodniowego urlopu etap pierwszy 😀
    • hanusinamama Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:15
      Wróciliśmy z gór. Bardzo udał się wyjazd. NIe było upalnie i robiliśmy fajne trasy. Młodsza siedzi i spisuje szlaki i szczyty w swoim górkim kajeciku. Muszą zakisić ogórki, cena hardcorowa...oczywiście jak ogórki mają wysoką cene to ja mam w warzywniku 5 krzaczków. Jak cena była niska miałam cały warzywnik w ogórkach...na podstawie moich zasiewów można chyba ceny warzyw prognozować.
      • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:18
        Drogie sa, to prawda. Ja pierwszy wsad kupiłam, drugi dostałam 😀 cenny prezent
        • grey_delphinum Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:39
          U mnie jeszcze kilka dni urlopu, odpoczywam po Francji 😉

Wyjatkowo mnie przeorał ten wyjazd, bylo nerwowo na linii z m., wakacje uratowala córka (dzieki jej obecności nie ubilam gada 😉).

Wczoraj byl u nas z wizytą moj tata. Nawiozl tyle dobra, ze nie wiem, czy wszystko uda mi się jakos przerobić, ale postatam się niczego nie zmarnować (w mysl podpowiedzi z niedawnego wątku).

Niestety, wczoraj sprawdziło się powiedzenie, ze dobrymi chęciami jest piekło wybrakowane - dalam część wiśni od dziadka dziewczynie syna, ktora byla u nas wczoraj na obiedzie. Okazalo się, ze foliowa torebka z owocami jakimś cudem się rozwaliła, a sok z wisni przeciekł z materiałowej torby na jej śliczną jasną sukienkę w czasie jazdy autobusem do domu (fakt, wisnie byly bardzo dojrzałe).
          Ech...
          • grey_delphinum Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:43
            Tak, to bylo wczoraj 😉 (w koncu napisalam tylko kilka razy, moze ktoś się jeszcze nie zorientował 😉).

Gubi mnie pisanie na raty.
          • daniela34 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:46
            Nie desperujcie. Wbrew pozorom wiśnie się spierają. Trzeba namoczyć przez kilka godzin sukienkę w jakimś środku piorącym, a najbardziej zaplamione miejsca potraktować odplamiaczem. Powinno się udać.
            • grey_delphinum Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:57
              Mam nadzieję, ze uda się doprac, bo szkoda sukienki.

Myślę jednak, ze samo zdarzenie bylo bardzo kłopotliwe (krwistoczerwona plama na podołku...).

• hanusinamama Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:57
              Potwierdzam. Mam 2 wiśnie w ogrodzie. Rodzą bardzo smaczne i duze owoce...z duzymi pestkami. Zadna drylownica nie daje rady, dryluję metalową słomką i jeszcze mi się nie zdarzyło zeby się nie sprało
            • kora.bez.loginu Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:06
              A ja owocowe plamy przelewam wrzątkiem. Ale nie spowijam się w jedwabie
        • hanusinamama Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:55
          Cenny.
    • homohominilupus Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:37
      Jadę sobie do 3miasta na spotkanie z psiapsiolkami.
      W całej Europie upały, tu pogoda na bluzę 😎

Przywiozłam 2 fajne sukienki a ciągle w dżinsach latam albo w innym dresiku. Jak sie nie obejrzeć tak d z tylu.

W Es również życie zamiera w sierpniu. Mam super ważna i pilna sprawę urzędową i co? Pisze maile, probuje dzwonić. Zero odzewu. Słów brak.
      • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:22
        homohominilupus napisała:

> Jadę sobie do 3miasta na spotkanie z psiapsiolkami.
        > W całej Europie upały, tu pogoda na bluzę 😎

No proszę cię! Nareszcie się ciepło i słonecznie zrobiło!
    • marusia_ogoniok_102 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:52
      Kupiłyśmy, nowe okulary. Będą za dwa tygodnie. Portfel zabolał mocno.
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:13
        Oj, też mnie to czeka...
    • kurt.wallander Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 11:59
      Siedzę na walizkach przed wyjazdem. Przebiegaja mi przez głowę myśli, że na co mi to było. Trzeba było jechać nad polskie morze....

Na obiad czyszczenie lodówki przed wyjazdem.

Nic już nie kupuję, bo mi nie dojdzie...
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:14
        A gdzie jedziesz?
      • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:18
        kurt.wallander napisała:

> Siedzę na walizkach przed wyjazdem. Przebiegaja mi przez głowę myśli, że na co
        > mi to było. Trzeba było jechać nad polskie morze....
        >
        O, to dokąd się wybierasz?
        • kurt.wallander Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 19:56
          Wietnam
    • snakelilith Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:08
      U mnie na szczęście nuda i nie chcę żadnych atrakcji, bo czekam już tylko na wakacje.
      Kupiłam sobie dwa czteropaki kolorowych majtek. W ramach przedwyjazdowego przeglądu ekwipunku. Zastanawiam się, czy prać letnią puchówkę, czy dopiero po wakacjach, bo nad Skagerrak na pewno ją wezmę. Kurtka przypomniała mi, że niedługo jesień i zima, więc z rozpędu zaczęłam przeglądać możliwości wyjazdowe w grudniu.
      U mnie w każdym razie dziś 30 stopni, jutro 33, pojutrze 34 i tak do końca tygodnia. Noce powyżej 20 stopni mają być tylko trzy, da się jakoś wytrzymać.

Na obiad kopytka z serem. Mąż mówi, że to aktualnie jego ulubione jedzenie, robię więc hurtowo i na okrągło, ciekawe kiedy mu się znudzi.

Życzę szczęśliwego powrotu do domu. Macie już jakieś terminy?
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:28
        Nie, ale widząc jakie postępy mąż robi z aktualnym fizjo, to myślę że max 2 tygodnie i będzie można spokojnie wrócić. Straciliśmy trochę czasu w szpitalu ( jeden fizjo na cały szpital był akurat na urlopie... ) i z poprzednią fizjoterapeutką, która była beznadziejna.. gdyby od początku pracował z tym chłopakiem, co teraz, pewnie bylibyśmy już w domu.
        • snakelilith Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:31

> Nie, ale widząc jakie postępy mąż robi z aktualnym fizjo, to myślę że max 2 tyg

No to zelżenia upałów, bo 2 tygodnie mogą się w takich warunkach dłużyć.
          • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:16
            Upały, to się akurat właśnie znów wzmagają, ale nic to, nie wyłączony z chaty bez wyraźnej potrzeby i jakoś przeżyjemy. Na szczęście pod domem mam mini market mydło i powidło i masę restauracji, to i daleko nie muszę chodzić:p
            • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:28
              Nie wyłazimy*
      • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:54
        snakelilith napisała:

>
        > Na obiad kopytka z serem.

snake...prowokujesz suspicious
        • snakelilith Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:30
          wapaha napisała:

> snake...prowokujesz suspicious

Będą bronić moich KOPYTEK jak Wanda patriotycznej cnoty. wink A jak ktoś mi rzuci znowu leniwymi pierogami, to posiekam ostrym nożem jak princess w wątku o nabiale. wink
          • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:47
            No weź,bo uprę się jak brenya przy HITach albo Alexis przy Starbucks suspicious
            • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 12.08.25, 07:28
              Swoją drogą, to ciekawe co u Brenyi, zajechała się na śmierć tymi 15 min treningami? :p
    • sandy_cheeks Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:24
      Jest qwa źle, jestem na urlopie za granicą i dziś na śniadaniu złamał mi się całkowicie ząb górna dwójka 😭 jadłam jakieś ciacho do kawy i trzask. Przed wyjazdem ją sobie robiłam,dosłownie 2 tygodnie temu i było wszystko ok, a dziś się kompletnie złamała. Jak się czuje i wyglądam nawet co nie ma co pisać. Dodatkowo wczoraj konkubinowi zepsuł się totalnie telefon, nie odpala się system, po prostu umarł, jedyna opcja której jeszcze ile próbował to reset do ustawień fabrycznych. Stoi przed utrata wszystkich danych, zdjęć sprzed wielu wielu lat, kopii zapasowych nie robił.
      Jakby było mało, przed chwilą starsza córka wpadła nogą na skały w morzu. Rozcięła ją i nie może chodzić.
      Ten wyjazd to jakieś fatum, dodatkowo jest ciepełko jak na południe południa Europy przystało - ostatnia wyspa przed Afryką 🥵
      Mieliśmy plany zwiedzania, ale już nikomu nic się nie chce, będziemy kursować między plażą a basenem hotelowym...
      • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:29
        O kurde, ale kumulacja! Trzymajcie się tam!
      • grey_delphinum Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:39
        sandy_cheeks napisała:

> Jest qwa źle, jestem na urlopie za granicą i dziś na śniadaniu złamał mi się ca
        > łkowicie ząb górna dwójka 😭 jadłam jakieś ciacho do kawy i trzask. Przed wyjaz
        > dem ją sobie robiłam,dosłownie 2 tygodnie temu i było wszystko ok, a dziś się k
        > ompletnie złamała. Jak się czuje i wyglądam nawet co nie ma co pisać. Dodatkow
        > o wczoraj konkubinowi zepsuł się totalnie telefon, nie odpala się system, po pr
        > ostu umarł, jedyna opcja której jeszcze ile próbował to reset do ustawień fabry
        > cznych. Stoi przed utrata wszystkich danych, zdjęć sprzed wielu wielu lat, kopi
        > i zapasowych nie robił.
        > Jakby było mało, przed chwilą starsza córka wpadła nogą na skały w morzu. Rozci
        > ęła ją i nie może chodzić.
        > Ten wyjazd to jakieś fatum, dodatkowo jest ciepełko jak na południe południa Eu
        > ropy przystało - ostatnia wyspa przed Afryką 🥵
        > Mieliśmy plany zwiedzania, ale już nikomu nic się nie chce, będziemy kursować m
        > iędzy plażą a basenem hotelowym...

O matko, współczuję. Rzeczywiście przykra seria...
      • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:45
        sandy_cheeks napisała:

> Jest qwa źle, jestem na urlopie za granicą i dziś na śniadaniu złamał mi się ca
        > łkowicie ząb górna dwójka 😭 jadłam jakieś ciacho do kawy i trzask. Przed wyjaz
        > dem ją sobie robiłam,dosłownie 2 tygodnie temu i było wszystko ok, a dziś się k
        > ompletnie złamała. Jak się czuje i wyglądam nawet co nie ma co pisać. Dodatkow
        > o wczoraj konkubinowi zepsuł się totalnie telefon, nie odpala się system, po pr
        > ostu umarł, jedyna opcja której jeszcze ile próbował to reset do ustawień fabry
        > cznych. Stoi przed utrata wszystkich danych, zdjęć sprzed wielu wielu lat, kopi
        > i zapasowych nie robił.
        > Jakby było mało, przed chwilą starsza córka wpadła nogą na skały w morzu. Rozci
        > ęła ją i nie może chodzić.
        > Ten wyjazd to jakieś fatum, dodatkowo jest ciepełko jak na południe południa Eu
        > ropy przystało - ostatnia wyspa przed Afryką 🥵
        > Mieliśmy plany zwiedzania, ale już nikomu nic się nie chce, będziemy kursować m
        > iędzy plażą a basenem hotelowym...

sandy- tego złamanego zęba wsadź do woreczka ze śliną/wodą
        da się jakoś przykleić ?
        • sandy_cheeks Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:24
          Nie da się przykleić, ostatnio ze stomatologiem protetykiem rozważaliśmy różne opcje, bo ta dwójka była od wielu lat martwa, po leczeniu kanałowym i zaczęła ciemnieć. Zrobiła mi go tak, że nie różnił się kolorem od innych, wyglądał super, ale może go osłabiła, że dziś na ciachu mi się złamał. Będzie trzeba koronę robić, bo to była jedna z opcji do wyboru, ale to będzie długotrwały proces. Juz zarezerwowałam wizytę na następny tydzień, ale u innej protetyk, bo u laski u której robiłam nie było miejsc, dopiero na koniec sierpnia 😭
          Ząb mam w chusteczce i nie zamierzam go wywalać ☹️
          • aankaa Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:32
            wróżka zębuszka powinna przynieść taki prezent, że ho! ho!
          • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:50
            o dzizas jaka lipa uncertain współczuję
      • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:20
        Koszmar... serdecznie współczuję.
    • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:41
      Tak wyszło, że przerzuciłam ponad 300 kg + spacer farmera z obciążeniem tongue_out Na xuj mi siłka, budowa domu dostarcza wszelkich możliwości tongue_out

Obiad polski na specjalne życzenie-schabowy+ziemniaki+surówki-dla mnie wersja z jajkiem sadzonym

Zakupiłam niechcący, samo wpadło do koszyka tongue_out -fajną długo bluzo-kurtkę z kapturem i kieszeniami. Szara. Dzieewczyny stwierdziły że jest ekstra i będzieMY nosić więc musi być spoko wink

Poza tym zaczęłam jakiś czas temu swoją przygodę z zielarstwem więc jakby mi mało było nowych rzeczy w mózgu, i spraw do ogararnięcia, czytam sobie o ziółkach, łazę po polach i je zbieram i szykuję wywary, odwary, i inne czary tongue_out a jako, że urlop i będę odpoczywac to mam już zaplanowane po urlopie dwa kursy tongue_out
      • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:51
        a. i kupiłam sobie książkę specjalistyczną tongue_out za 228 zł tongue_out w nowym domu moja biblioteczka będzie chyba zrobiona ze złota żeby odpowiednio docenić cięzar który dźwiga tongue_out
        • alex_vause35 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:05
          Ja mam Włochy i Francję na talerzu w ramach zainteresowań, też były po około 2 stówki...

Podręcznik do psychologii społecznej za 197 plnów...

I bajki Beatrix Potter po angielsku, piękne wydanie, za ponad 200 - mówisz, że muszę wyeksponować to bogactwo? smile
          • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:20
            moje najtańsze to właśnie takie 180 +.., najdroższa "kobyła" 280 zł..

no wypada wyeksponować przecież,! uszanować!
            moje póki co rozpieprzone w 3 miejscach bo.. nie mam miejsca uncertain
            • alex_vause35 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:49
              Ja myślę nad jakimś bardziej długofalowym rozwiązaniem, książki się z półek wysypują, bo półek za mało.
              • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:00
                Przechodziłam już taki etap. Piwnica i kilka kartonów częściowo pomogły,sporo książek sprzedałam. Zaczęłam wypożyczać i kupiłam kindle . Nie kupuje już innych książek niż "branzowe" na szczęście ale niestety, dom z gumy nie jest. Ja półek duzo nie mam -stoją wiec na komodzie szafkach oparciu łóżka
                U mnie tak długofalowo będzie po prostu jebitny wielki regał-biblioteczka
              • mocca25 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:10
                alex_vause35 napisała:

> Ja myślę nad jakimś bardziej długofalowym rozwiązaniem, książki się z półek wys
                > ypują, bo półek za mało.
                >

Odpowiedzią jest regał Billy. Tak, od jakiegoś czasu chodzę z dobrą nowiną jak świadkowie Jehowy big_grin
                • alex_vause35 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:12
                  Mam już jeden, ale wąski, chyba będzie miał kolegę wink.
                  • mocca25 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:20
                    Ja kupiłam całą bandę i pokochałam.
      • snakelilith Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:41
        wapaha napisała:

> , łazę po polach i je zbieram i szykuję wywary, odwary, i inne czary tongue_out

Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać. wink
        • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:52
          🤣🤣🤣
          Nie no,tak źle to nie jest
          • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:55
            Jest tak 😉
    • alex_vause35 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 12:59
      Jak tak czytam o tych waszych włoskich perypetiach, to przypomina mi się cykl minifelietonów Leszka talki na FB (profil Dolcze Wita). Zajrzyj, jak znajdziesz czas wink.
      U mnie śpiąco poza tym, trzeba było do 1 w nocy filmów nie oglądać (za jakieś 2 tygodnie nie będę już mogła sobie pozwolić na takie przesiadywanie do późna, więc na maxa teraz czytam, oglądam różności...).
      Na obiad udziec z indyka pieczony z gotowymi przyprawami w folii razem z cebulką i śliwkami suszonymi, do tego kasza kuskus, bo szybka będzie, no i ogórki kiszone plus papryka marynowana.
      Potłukłam jajka i muszę zrobić ciasto.
    • andace Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:01
      Trzymam kciuki za rehabilitację męża i cierpliwość do biurokracji szpitalnej.

Na obiad jeszcze nie wiem bo dopiero jadłam śniadanie, po dyskusji o szarlotce i racuchach, zrobiłam placki na białym serze i wyszły tak super że robię 3 dzień z rzędu. Mało cukru, mało mąki a smakują jak biszkopt.
      • alex_vause35 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 13:06
        Bez przepisu się nie liczy, dawaj wink.
        • andace Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:33
          Przepis z Moich Wypieków, użyłam sera do sernika w wiaderku. I wyjątkowo nie zmniejszałam ilości cukru, bo jak korzystam z przepisów z MW to zazwyczaj używam połowy cukru podanego w przepisie, bo inaczej wszystko jest za słodkie.
          mojewypieki.com/przepis/placuszki-serowe
    • mocca25 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:12
      Nic ładnego nie kupiłam ostatnio - mam już za dużo ładnych rzeczy.

Za to sobie naprawiłam jeden sweterek u mistrzyni świata w reperowaniu sweterków
    • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 14:59
      Nie mamy windy, ale mamy samowyzwalacz i skrzynkę elektryczna 😁
      W drodze po kanapki na obiad 😂
      • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:24
        Ale ci córa wystrzeliła w górę! Ile ona ma lat?
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:26
          Osiem wink
          • eglantine Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:29
            Wygląda na więcej. smile Dałabym z 10-11.
            • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:20
              Jest wysoka, to fakt , ubrania jej kupuje +/- na 10 lat, tylko spodnie muszę zwężać w większości, bo jednak w biodrach ma tyle, co przeciętna ośmiolatka :p
        • majenkirr Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 15:57
          Prawda? Zawsze była mniejsza😂
          • majenkirr Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:04
            A tak w ogole to wyglądacie jak siostry!
            • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:21
              Bo mojej twarzy nie widać 😂😂
              Dzięki ❤️
          • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 18:15
            To ci powiem, że jej dwunastoletnia kuzynka jest sfrustrowana jej wzrostem, bo są prawie równe :p
      • alexis1121 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:42
        Pasujecie obie do włoskiej architektury 🤩
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:21
          😘😘
      • wapaha Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:51
        pierwsze moje skojarzenie-pajęczarki wink
        • szarmszejk123 Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 17:22
          Haha, lubiłam! 😁
    • majenkirr Re: Wątek na poniesrątek 11.08.25, 16:02
      Z fajnych rzeczy to kupiłam sobie „basen” do opalania, a wczoraj na ciuchach znalazłam krakowiaków(?), a potem spotkałam forumkę🤪

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka