wiosennedni5 26.10.25, 10:13 Czy któraś z was użytkuje lub użytkowała w sofie? Cały czas poszukuję wygodnego rozwiązania do codziennego spania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekstereso Re: Stelaż włoski 26.10.25, 10:17 Kilka razy spalam u rodziców. Wygodnie, ale tez nie mam z czym porównać (bo jednak na łóżku znacznie wygodniej, a inny typ stelażu kanapowego - nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Stelaż włoski 26.10.25, 10:21 Mam narożnik z systemem włoskim, jestem bardzo zadowolona. W tej dłuższej części bocznej jest pojemnik na pościel. Rozkłada się łatwo, materac mam gruby, wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stelaż włoski 26.10.25, 10:31 Jakiej grubości? A narożnik z jakiej masz firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Stelaż włoski 27.10.25, 01:19 wiosennedni5 napisała: > Jakiej grubości? A narożnik z jakiej masz firmy? Zamawiałam pod wymiar w Erma Meble, materac też na zamówienie 14cm. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Stelaż włoski 26.10.25, 10:28 Czy to taka sofa która po rozłożeniu staje sie posłanym łóżkiem i tylko trzeba poduszki dorzucić? Spałam na tym niedawno w mieszkaniu wakacyjnym. Nawet fajny patent, ten stelaż średnio wygodny. Ja akurat mam małe wymagania co do wygody łóżka alr ktos bardziej wymagający by na pewno narzekał Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Stelaż włoski 26.10.25, 10:32 To taka sofa która pod siedziskiem ma złożony materac, rozkłada się stelaż z tym materacem. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Stelaż włoski 27.10.25, 08:30 Spałam na kilku i powiem, że to zależy. Niektóre są bardzo niewygodne a rozkładanie to walka o przetrwanie:p Ale są też takie dość wygodne które rozkładają się lekko i nie sprawiają wrażenia, że chcą odciąć ci palce :p Odpowiedz Link Zgłoś