Dodaj do ulubionych

..matka Panny Młodej..?

22.01.26, 11:04
Było pewnie ze sto razy już, ale moda w miejscu nie stoi wink
Co powiałybyście na taką suknię, oczywiście w innym kolorze wink ?

Tekst linku
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:11
      Powiedziałabym, że matka panny młodej - jak i moda - też nie stoi w miejscu.
      Dlatego to V na plecach mi się nie podoba, źle się układa w ruchu.
      Przód, rękawy bardzo ładne. Kolor wiadomo do zmiany.
      • znowu.to.samo Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:43
        Plecy zbyt rozebrane, i założyć stanik uncertain poza tym ładna, uwielbiam takie proste klasyczne kroje
    • gris_gris Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:11
      Ze piekna, i gratuluje figury smile A jaki by to byl kolor?

I czy skladac gratulacje z okazji slubu corki..?

• chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:37
        Dziękuję pięknie.. na same gratulacje jeszcze ciut za wcześnie, ale są na to widoki, bliższe niż dalsze.. smile

Co do koloru to waham się między moją ulubioną zielenią a bordo, gdyby termin był jesienny wink
    • aqua48 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:18
      Tył się źle układa w ruchu, a matka pewnie będzie tańczyć zatem i biustonosz by się przydał solidniejszy, a nie taki jaki można założyć do tej sukienki i długość dla mnie jakaś nie taka, ja bym wolała krótszą, tuż za kolano.
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:46
        Mnie się tył akurat bardzo podoba i wydaje mi się, że przy staniku jakiego potrzebuję, powinno dać radę. Ale skonsultuję koncepcję z krawcową oczywiście.
        A długość jest drugim czynnikiem, który do mnie przemawia, bo chociaż na co dzień często noszę krótkie sukienki/spódnice, tak przy takiej okazji 7/8 wydaje mi się optymalna. Wystarczająca by odsłonić kawałek nogi a i koresponduje z długością rękawów.
        Długiej do ziemi z kolei z całą pewnością nie chcę!
        • aqua48 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:27
          Wobec tego jeśli Tobie wszystko się w niej podoba to szyj i baw się dobrze! Tylko zanim kupisz materiał w odpowiednim kolorze skonsultuj z krawcową jaki (skład, grubość, splot) będzie najlepszy do takiego kroju.
          • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:32
            Taki mam plan smile
            Materiał musi być idealny, w mojej sukni ślubnej sprzed lat też robił efekt wow smile.
            Shantung jedwabny.
            Może by powtórzyć..?
            Skonsultuję z krawcową ofc
            • majaa Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:47
              Te nawiązania do Twojego własnego ślubu wydają mi się lekko niepokojące😉Cofnięcie się w czasie jest bardzo kuszące, owszem, ale trzeba uważać, żeby jednak nie przesadzić. Lata lecą nieubłaganie, chociaż "w sercu ciągle maj..."😉🙂 Udanej imprezy! (kiedykolwiek się odbędzie)🙂
              • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:49
                majaa napisała:

> Te nawiązania do Twojego własnego ślubu wydają mi się lekko niepokojące😉Cofnię
                > cie się w czasie jest bardzo kuszące, owszem, ale trzeba uważać, żeby jednak ni
                > e przesadzić. Lata lecą nieubłaganie, chociaż "w sercu ciągle maj..."😉🙂

Uspokoję Cię - nawiązałam do rodzaju materiału, który idealnie się sprawdził, bo był nie tylko elegancki, ale i świetnie się nosił a ja, pomimo sierpniowego bardzo ciepłego dnia, ani przez moment nie czułam się spocona.

A drugie wspomnienie dotyczyło sposobu wyboru danego ubrania. Już tak mam, że jeśli coś do mnie 'przemówi' od pierwszego wejrzenia, to potem z przyjemnością i satysfakcją to noszę. A jak się waham, to najczęściej potem rzecz głównie wisi w szafie wink

> Udanej mprezy! (kiedykolwiek się odbędzie)🙂

Dzięki! smile
                • majaa Re: ..matka Panny Młodej..? 23.01.26, 11:55
                  chlodne_dlonie napisała:

> A drugie wspomnienie dotyczyło sposobu wyboru danego ubrania. Już tak mam, że j
                  > eśli coś do mnie 'przemówi' od pierwszego wejrzenia, to potem z przyjemnością i
                  > satysfakcją to noszę. A jak się waham, to najczęściej potem rzecz głównie wisi
                  > w szafie wink

O, to ja mam podobnie, muszę słuchać "instynktu", więc w sumie Cię rozumiem🙂Tylko raz dałam się namówić na kupno rzeczy, w której wprawdzie wyglądałam naprawdę dobrze, ale mimo to czułam się trochę jak w nieswojej bajce. Myślałam, że się przekonam, ale cóż, jednak nie dało rady🤷‍♀️🙂
        • gris_gris Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:46
          Moja ślubna sukienka miała podobny tył. Tu na zdjęciu na modelce dekolt wygląda na większy, ale w rzeczywistości kończył się dokładnie nad zapięciem biustonosza, nie musiałam więc skorzystać z ustrojstwa do obniżania zapięcia, które na wszelki wypadek kupiłam. Skoro szyjesz, to też możesz to tak zaplanować.
          • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:33
            Też myślę, że krawcowa powinna umieć odpowiednio dopasować ten tył.
            Po to szyć będę a nie zamawiać gotową wink
        • malaperspektywa Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 17:54
          Bardzo mi się podoba. Tył zakryłabym wstawką z czegoś cienkiego żeby jednak plecy nie były całkiem gołe. Nie chciałabym być macana po gołych placach przez stryjka Mietka podczas tańca. Ale to moje zdanie. Jeżeli masz taką figurę to sukienka bardzo na tak i gratuluję.
          • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:00
            Zakrywać dekoltu, który jest głównym wyróżnikiem kreacji, jednak nie zamierzam.
            Mam 168 plus pewnie 8/10 cm obcas i 34 rozmiar, więc nie odbiegam od figury pani prezentującej tę suknię.
            Oczywiście stosowny stanik będzie, sam dekolt też pod niego dopasuje krawcowa.
            Dzięki smile
            • niemcyy Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 19:32
              To przyjemności, ładna sukienka smile
          • primula.alpicola Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 20:11
            malaperspektywa napisała:

> Jeżeli masz taką figurę to sukie
            > nka bardzo na tak i gratuluję.

Autorka ma świetną figurę.
            I suknia też świetna
            • kamin Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 22:17
              Faktycznie - bardzo zgrabna.
    • majaa Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:33
      Nie jestem przekonana, czy to odpowiednia kreacja na taką okazję.
      • ender_celebi Re: ..matka Panny Młodej..? 23.01.26, 12:40
        co? to jaka jest odpowiednia?
    • zla.m Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:37
      Z przodu nuda, z tyły wycięta prawie do tyłka. Matka panny młodej:
      a) zwykle ma lat 50+ i nie ma idealnych pleców do pokazywania
      b) nawet jak punkt a) jest nieprawdziwy albo pani ma to gdzieś, to jednak nie powinna ubierać kreacji, która będzie częściej fotografowana niż para młoda

Podsumowując: NIE
      • gryzelda71 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:45
        Spokojnie, nikt nie jest częściej fotografowany niż para młoda.
        Jak dobrze na tobie leży, stanik zbędny, podoba sie tobie, córka nie kreci nosem, ze skradnie szoł......
        Osobiście wolę jak więcej się dzieje z przodu, niż z tyłu.
        • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:51
          Jakoś dziwnie nie obawiam się 'skradzenia show' Młodej Parze wink
          I mnie akurat ten 'nudny' przód bardzo się podoba!

Myślę jeszcze nad tym czy by nie pójść 'za ciosem' i nie dobrać jakiejś przepaski czy ewentualnie fascynatora..? Włosy mam o długości nieco poniżej linii ramion i dobrze wyglądam zarówno w upięciach, jak i końskim ogonie, jak u modelki.

• gryzelda71 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:11
            Skoro tobie sie podoba, córka nie czuje sie zagrożona nie pytaj forum.
            Pytanie tylko, czy w innych kolorach będzie równie dobrze sie prezentowała.
          • feniks_z_popiolu Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:14
            Przód - klasyka i elegancja a nie żadna nuda
            Długość sukienki jak i rękawy takoż.
            Tylko ten tył - do przemyślenia.
      • hanusinamama Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:06
        Co to są idealne plecy do pokazywania? Ostatnio dowiedziałam się ze wiekszość nie ma idealnych ramion do pokazywania...teraz i plecy.
        Burka?
      • memphis90 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:53
        Serio cała sala gości rzuci się histerycznie fotografować kreację co ma dekolt na plecach…?
        • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:17
          LOL

Ja nie Victoria B. , więc nie mam stracha tongue_out
    • mikams75 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:40
      Bardzo ladna na tej pani, czy na innej bylaby rownie ladna, to nie wiem. Zalezy od figury, wygladu plecow i jeszcze dochodzi kwestia stanika, zazwyczaj mamy mlodych panien stanika potrzebuja a plecy juz nie sa az tak ladne.
    • beataj1 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:44
      Ja też o tym wycięciu ale trochę inaczej. Ja akurat chromolę idealność pleców bo to detal, staniki czy nawet to jak się układa.
      Ale tak sobie myślę, że w tańcu chyba bym niespecjalnie chciała by jakieś upocone wujki/kuzyny mogły mnie dotykać po gołych plecach.
      Niekomfortowo się czuje na myśl o tym.
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 11:58
        Przemyślę to.
        To same początki myślenia nad tematem zresztą, bo 'młodzi' jeszcze na 100 % tej jesieni nie są pewni. Być może dopiero wiosna/lato za rok wink
        Ale po dość pobieżnym zapoznaniu się z tym, co w necie przynajmniej, proponują matkom PM, nabrałam pewności, że będę szyć wink No i to jest pierwszy model, który wpadł mi w oko. A że własną suknię ślubną też 'wypatrzyłam' - akurat w jednym z magazynów (lata 90 wink ) i od razu uznałam, że ta i żadna inna, to być może powtórzę schemat smile
    • hanusinamama Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:07
      Ładna, faktycznie trzeba zobaczyc jak się układa tył w ruchu.
      Jaki kolor?
    • beata985 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:14
      Sukienka mi się nie podoba ...ale to oczywiście kwestia gustu..dla innej moze byc najpiękniejsza na świecie....poza tym bałabym się ze ramiona będą się zeslizgiwac....I to co wcześniej zauwazono...źle się układa z tyłu...
      No i chyba zbyt bardzo rozebrana jak na mamę....
      Może przy innej sukience te plecy miałyby szansę przejść...w tej mi nie pasuje
    • azalee Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:15
      Swietna!
      W kwestii koloru glosuje za zielenia smile
    • dziunia.z.torunia Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:26
      Podoba mi się ta suknia i uważam, że byłaby stosowna
      Musisz tylko zobaczyć, jak na Tobie układa się tył, bo na modelce średnio

Bordowa czy zielona to dla mnie wybór Zofii...
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:34
        smile
    • andaba Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:34
      Sukienka bardzo ładna, tyle że nie wiem, czy panie mające dzieci na wydaniu mają jeszcze na tyle dobre piersi, żeby występować bez stanika (i czy na tyle dobrze się bez stanika czują, żeby siedzieć cały wieczór i pół nocy). Ale jeżeli tak, to czemu nie.
    • heca007 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:48
      Z przodu trochę nudna a tył zbyt otwarty. W ruchu źle się układa i marszczy. Poza tym nie lubię siedzieć opierając się o krzesło gołymi plecami. Ale to ja wink
    • arthwen Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:52
      Ja bym powiedziała stanowcze nie, bo przy moim biuście taki przód to byłaby katastrofa, a w połączeniu z tyłem i kombinowaniem z biustonoszem, bo plecy gołe, to byłaby podwójna katastrofa.

I ten tył modelce strasznie odstaje jak zaczyna się poruszać, nieładnie to wygląda.
    • ga-ti Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 12:56
      Bardzo mi się podoba!
      Elegancko i z pazurkiem. Ten tył można dopasować do Twojej sylwetki, bardziej lub nieco mniej wyciąć.

Co za bzdury z tymi plecami, już bez przesady. Jak coś to ematka fit, srit i nowoczesność. A jak jest konkret to nagle olaboga, plecy wiszą, cycki wiszą, nogi nie takie, dekolt pomarszczony, ramiona do wymiany, nic tylko burka 🤦‍♀️

Staników teraz od groma, a jak nie to są świetne taśmy.
      Pójdź w bardzo dobry materiał (nie znam się, ale "tani" zepsuje eleganckość).
      Aha, nie bierz zbyt ciemnego koloru, jeśli ładnie Ci w pastelach to pomyśl nad jaśniejszym, pastelowym, według mnie.

Trzymam kciuki!
      • azalee Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:03
        ga-ti napisała:

> Co za bzdury z tymi plecami, już bez przesady. Jak coś to ematka fit, srit i no
        > woczesność. A jak jest konkret to nagle olaboga, plecy wiszą, cycki wiszą, nogi
        > nie takie, dekolt pomarszczony, ramiona do wymiany, nic tylko burka 🤦‍♀️

Prawda?
        • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:52
          smile
          No taki już urok tej 'naszej ematki' wink big_grin
          • azalee Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:04
            Jedni powiedza urok, drudzy powiedza schizofrenia wink
            • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:15
              big_grin

Taktownie próbowałam zagadnienie ująć..
              LOL
      • zbytomia100 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:32
        Z tym roznymi stanikami to jest tak, ze jesli sie nie nosi ich na codzien, to one po prostu sa niewygodne. A zakladanie tasmy pierwszy raz, na wazna impreze, to proszenie sie o katastrofe. Komus, kto non stop chodzi w trampkach, tez bys polecala na wazna i dluga impreze, zalozenie strzelistych szpilek?
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:42
        smile
        Stanik wybiorę na etapie pierwszych przymiarek oczywiście. A odpowiadając na wątpliwość która pojawiła się w innej odpowiedzi - mam już jeden taki, nabyłam jakiś czas temu do sylwestrowej kiecki z dużym dekoltem na plecach. Noszę bez problemów wink

Kolor - zielony lub bordo, o których pisałam rozważę, o ile salę się uda Młodym 'odkupić' w terminie jesiennym wink
        Jesli impreza odbędzie się w wisenno-letnim terminie pomyślę nad miętą lub takim 'kamiennym beżem' - widziałam już b.ładny shantung w tym odcieniu.
        • gryzelda71 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:36
          Poka ten stanik.
          • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:50
            Coś w tym stylu mam
          • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:52
            .
            • gryzelda71 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 15:26
              On ma na szyi pasek. , będzie to widać w tej sukience.
              Dzięki, za foto.
              • gryzelda71 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 15:32
                Ale pewnie ma tez inne metody wiązania.
              • hanusinamama Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 15:50
                Ja mam podobny ale z wersją zapięcia normalnego...tyle że jakby bliżej ramion.
              • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 17:42
                gryzelda71 napisała:

> On ma na szyi pasek. , będzie to widać w tej sukience.
                > Dzięki, za foto.

Napisałam, że podobny wink
                Na szybko w necie coś znalazłam- dwa różne modele btw, bo swój przywiozłam z włoskiego outletu akurat wink
                Mój nie ma paska na szyi, a na dole takie skrzyżowane paski i zapina się na sprzączkę z przodu. Nosi się bdb.
                Mam nadzieję, że teraz wytłumaczyłam jasno wink
                • hanusinamama Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:18
                  Ja polecam też tasmowanie biustu. I nie ejst prawdą ze jak się nei chodzi w tych tasmach to nie ma sensu. Byłam raz na imprezie właśnie z cycyem w taśmach i było bardzo ok.
                  POszłam wczesniej na próbne taśmowanie...ale w sumie chyba tylko dla spkojnej głowy
    • pepsi.only Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:01
      Ładna! ale kolor weź inny wink
    • kamin Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:04
      Wylgąda ładnie, ale niepraktyczna przez te gołe plecy.
      Zimno i nie ma jak stanika założyć.
      • kubek0802 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 13:48
        Sama w sobie ładna, ale nie na imprezę gdzie przewidziany jest większy ruch niż przejście z miejsca na miejsce. Sama miałabym dyskomfort dotykając czyichś gołych pleców więc nie narażałabym ewentualnych partnerów w tańcu. Będąc w takiej sukience nie chciałabym też gołymi plecami dotykać krzeseł czy innych kanap.
        • ga-ti Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:08
          Ale kto w tańcu po plecach mizia? Ręka faceta w pasie leży chyba?

Oparcie krzesła można zdezynfekować 🤪
          Szukanie problemów.
          • gryzelda71 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:48
            Dezynfekcja nie zmienia odczuć.
    • ritual2019 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:19
      Jesli ci sie podoba, bedziesz sie w niej dobrze czuc to okay.
      Gdybys to ty byla panna mloda to jak najbardziej. Natomiast gdy tylko wyobraze sobie ja w innym kolorze to jednak nie to samo.

• misiamama Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:42
      Bardzo ładna, długość idealna i shantung jedwabny powinien świetnie wyglądać w tym fasonie. Dekolt na plecach dostosowałabym do zapięcia biustonosza. Kolor kamienny beż może być ryzykowny, na zdjęciach może wyglądać jak biały.
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 17:53
        Opcja odcienia określonego przez producenta jako 'kamienny beż' jest wersją ewentualną wink
        Przy czym na zdjęciach nie przypomina bieli w żadnym razie, bardziej chłodnawy beż.
        Córa zamierza wystąpić w 'porcelain white', więc kontrast byłby spory wink
        Ale to i tak wersja zapasowa, o ile sezon wiosenny wypali, przede wszystkim biorę pod uwagę jasne odcienie zieleni.
        A co do jesieni, to już określiłam swoje preferencjewink
    • majenkirr Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 14:53
      Wg mnie tu to ten kolor właśnie wygląda najlepiej, przy innym ta sukienka straci swój urok😉. Nie podoba mi się długość, wolałabym krócej lub dłużej.
      • ritual2019 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 15:15
        Ta sukienka tylko w bialym lub ecru. W innym kolorze to juz nie to.
        • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 17:48
          ritual2019 napisał(a):

> Ta sukienka tylko w bialym lub ecru. W innym kolorze to juz nie to.

Chyba nie myślisz, że zrobiłabym to własnej córce? Albo i jakiejkolwiek innej PM..?
          wink
          • ritual2019 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:00
            chlodne_dlonie napisała:

> Chyba nie myślisz, że zrobiłabym to własnej córce? Albo i jakiejkolwiek innej
            > PM..?
            > wink
            >
            >
            Przeciez niczego takiego nie sugeruje, napisalam ze ta sukienka jest typowo bridal, wyglada fajnie tylko biala lub ecru.
            • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:01
              Ok smile
      • gryzelda71 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 15:27
        Tez to pisałam.
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 17:47
        Hmmm, a mnie się ta zieleń akurat podoba.
        I pasuje do mnie smile
        • ritual2019 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:01
          Ten kolory jest bardzo ladny ale ta suknia (fasonl bardzo traci w tym kolorze.
        • primula.alpicola Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 20:17
          chlodne_dlonie napisała:

> Hmmm, a mnie się ta zieleń akurat podoba.
          > I pasuje do mnie smile
          >

Lepiej by Ci było w jaśniejszej zieleni
    • ib_k Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 15:35
      Jeżeli krawcowa ci to lepiej dopasuje ( ta na zdjęciu jest okropna, ciągnie się z przodu na biuście, zbyt małe podcięcie pod pachami, odstaje na plecach) to może być chociaż to nie jest jakaś piękna sukienka, ot taka nudna klasyka. No i raczej w jasnych kolorach.
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 17:45
        Lubię nudy wink
        Jasny odcień zieleni będę rozważać o ile wiosna/wczesne lato wypali.
        Na jesieni ciemna zieleń lub bordo - w obu mi do twarzy wink
    • kaki11 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 15:45
      Przy zmianie koloru, nie widzę w niej nic niewłaściwego. Ja sama nie poszłabym na wesele z tak długim rękawem, ale to już kwestia osobista, a sama sukienka, klasyczna, ładnasmile
      • chlodne_dlonie Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 17:44
        Rękaw 7/8 akurat lubię a i przy możliwym jesiennym terminie imo idealny wink
        • kaki11 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:21
          Ja po prostu do tańców wolę krótkie rękawy smile ale tak jak pisałam-to jest moje, część osób tak chodzi i im w tym dobrze.
    • mayaalex Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:18
      Bardzo ladna. I swietne w niej jest wlasnie to, ze z przodu jest taka prosta i spokojna - a z tylu niespodzianka smile Jesli bedziesz ja szyla u krawcowej to wszystko bedzie dopasowane dokladnie do Twojej figury wiec juz w ogole bedzie super.
    • partytura2026 Re: ..matka Panny Młodej..? 22.01.26, 18:58
      Piękna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka