Dodaj do ulubionych

łyżwiarstwo figurowe na IO

• elisabeth.nakatami Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 19.02.26, 23:06
      No i tak. Jak to jednak trzeba dobrze wybrać muzykę, ta muzyka poniosła publiczność, poniosła Alysę, poniosła i sędziów. I wygrała. To dziś był naprawdę jej dzień. Ja tylko mam poczucie, ze Mone Chiba została okradziona z medalu. Ona po prostu MUSI skakać potrojnego axla, bo inaczej jej nie docenią. Bo ma piękny styl, imho piękniejszy od Ami i Kaori.
      • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 19.02.26, 23:10
        No chyba jednak sędziowie oceniali solidnie...
        • elisabeth.nakatami Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 19.02.26, 23:16
          Komponenty to zawsze będzie subiektywna ocena jednak. A techniczną wygrała ze swoimi koleżankami z drużyny.
          • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 19.02.26, 23:34
            No za komponenty kaori wiecej punktów dostała.
            Ale wynik sprawiedliwy. Alisa naj.
            • elisabeth.nakatami Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 19.02.26, 23:42
              Pozostanę przy swoim zdaniu, Mone miala lepszą techniczna ocenę od Ami i Kaori i imho lepsze komponenty. Ale jak wiadomo, komponenty to sprawa subiektywna.
    • mmoni Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 19.02.26, 23:42
      Amerykanie na forach łyżwiarskich będą nie do zniesienia - oni mają jakąś dziwną obsesję na punkcie łyżwiarek, pozostałe konkurencje ledwie zauważają. Ale Alysa wygrała zasłużenie.
      • klaramara33 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 20.02.26, 15:47
        mmoni napisała:

> Amerykanie na forach łyżwiarskich będą nie do zniesienia - oni mają jakąś dziwn
        > ą obsesję na punkcie łyżwiarek, pozostałe konkurencje ledwie zauważają. Ale Aly
        > sa wygrała zasłużenie.
        >
        Alysa była cudowna. Pokazała to co najlepsze w łłyżwiarstwie. Nie liczy się jedynie technika ale też walory artstyczne, ona to czuje i daje jej to radość. Jestem jej fanką .
    • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:07
      Czas na gale i od razu milo widziec rozpoczecie w wykonaniu Caroliny Kostner. Lubie gale ja luz jazdy zawodnikow, ale czasami jest za duzo rewii i kiczu. Balansowanie na granicy i naruszanie mojego poczucia estetyki to nieozdowna czesc tej dyscypliny.
      • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:13
        Jakie elementt naruszaja twoje poczucia estetyki?
        • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:23
          Niektore wybory muzyczne, wybory kostiumow, a najtrudniejsze jest gdy ma byc zabawnie, ale mnie nie bawi. Natomiast na razie jest dobrze.
          Natomiast tegoroczne tance rytmiczne par wspominam wlasnie jako estetyczny koszmar na miare gali poza kilkoma, ktorzy po prostu wpisali sie w moj gust.
          To jest dyscyplina dajaca sie odbierac bardzo subiektywnie bo silnie powiazana z indywidualnym gustem.
          • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:57
            Jak juz pisalam, mnie muspzyka nie przeszkadza, pod warunkiem, ze łyżwiaze ją czują. Stroje nie zawsze mi się podobają, ale u mnie nie zmienienie to odbioru.
            Ale publiczność byla, jest fantastyczna.
      • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:19
        Może nie będzie tak źle wink
        • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:29
          Alysa, ktora jest bardzo autentyczna! Widac, ze autentycznie sprawia jej to przyjemnosc. Tanczy tak jak lubi!
      • mika_p Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:23
        Dobra rewia nie jest zła
        • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:35
          Jak na razie bardzo ok.
          • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:50
            Pięknie.
            • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:53
              Amber świetnie! Japończycy mega!
              • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 21:01
                Sato w tym sezonie naprawdę był wspaniały. Z zawodów na zawody coraz lepszy. Oczarował mnie.
                • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 21:52
                  Maddie z Evanem anielsko.
                  • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:00
                    No wlasnie nie moj gust, zbyt teatralni. Ale Japonczycy pieknie. W tancach rtymicznych brakowalo mi Macareny to dostala teraz 😉
                    • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:02
                      Ilia!
                      • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:06
                        Bardzo niesłusznie dostał bęcki od losu, bo chłopak jest po prostu wspaniały! Aż mi się łezka z żalu zakręciła, że tak to wszystko się potoczyło.
                        • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:09
                          Taki jest sport. Liczy sie ten jeden wystep. Noim zdaniem stal sie ofiara rozbuchanych oczekiwan. Jak bedzie chcial, to wystapi na nastepnych.
                        • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:15
                          Powtarzałam w domu, ze musiałby nogę połamać, zeby złota nie miec. A tu nawet podium zabraklo. Bardzo mu wspólczulam.
                      • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:07
                        W styli rozdramatyzowanego teledysku do piosenki. Ale rusza sie fajnie we współczesnej choreografii.
                      • mika_p Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:14
                        Czy ja mogę pomarudzić jak stara ciotka?

Taka gala, a Ilia w drechu jak lump!
                        • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:15
                          Ahahahaha
                        • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:33
                          Możesz wink
                    • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:05
                      Ilia wnkoncu jest sobą.
                      • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:09
                        I Francuzi.
                        • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:13
                          Bardzo dobrze do siebie pasują. Jak spod dłuta tego samego rzeźbiarza.
                          • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:17
                            gryzelda71 napisała:

> Bardzo dobrze do siebie pasują. Jak spod dłuta tego samego rzeźbiarza.

Zaskakująco dobrze! Nie spodziewałam się, że po rezygnacji Gabrieli ktoś jest w stanie odnaleźć się i stworzyć nową parę. A tutaj pojawia się Laurence, wnosi radość, uśmiech i jest ogień. Niesamowite, że tak technicznie się zgrywają.
                        • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:14
                          Uwielbiam te wyjechane kubraczki Guilliama smile
                          No przepięknie!
                          • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:20
                            Oj tak! Widac, ze kontynuuje stylistyke, ktora mial z Gabriella. No, a cialo to on ma niesamowite.
                    • mika_p Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:51
                      A jak się wam podobała panda Szajdorowa? Bo ja mam mieszane uczucia smile Pokaz był bardzo fajny i zabawny, ale to jest tak śliczny dzieciak, że chętniej bym go oglądała we własnej postaci
                      • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 23:00
                        Ja już go w tej pandzie widziałam. Mnie sie wszystko podobało. Nie mam oczekiwac, ze wszystko serio i na poważnie. W sumie to dla nich występ, pokazują co chcą.
                        • mika_p Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 23:06
                          Spoko, ale szkoda, że chociaż na finał jej nie zdjął. Może zapomniał spodni czy coś smile
          • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:18
            Moi ulubiency! Laurance i Guillaume Taniec najbardziej nawiazujacy do tanca wspolczesnego, pieknie wszystko.
            • angazetka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:20
              Nie umiem ich lubić. Życie poza lodem za bardzo przemawia na ich niekorzyść.
              • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:21
                Za wiele o tym życiu nie wiem.
                • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:23
                  Za to Japończycy wspaniali. Wspaniali.
                  • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:29
                    Szaleli aż oczy prawie zamykałam.
                    Bez wątpienia złota para.
                • angazetka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:27
                  Było baaaaardzo głośno o tym życiu.
                  • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:30
                    Jednostronnie bardzo. Przynajmniej w moje oczy tylko jednej strony.
                    • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:36
                      Guilliame raz się odniósł.
                      Nieskończony żal, że tak to się u Gabrielli posypało. Ale on ma swoje życie i zapewne swoją wersję.
                      • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:41
                        Ka po prostu za malo wiem z tych doniesień.
                    • angazetka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:52
                      Tia. A ona broniła swego poprzedniego partnera oskarżonego o napaść na inną łyżwiarkę i za to zawieszonego. No niefajna z nich para.
                      • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:58
                        Odebrać medal. Odebrać.
        • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:38
          Zaskakująco udana gala!
          • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:40
            Tak, moje obawy sie nie spelnily. Za to bardzo chcialby byc na ich imprezie po gali.
          • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:42
            Bardzo. Ach szkoda, ze koniec.
            • ga-ti Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 22:55
              Szkoda. Piękni, utalentowani, pracowici młodzi ludzie. Aż się serce raduje, a gęba cieszy 😄
    • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:18
      Ostatni wieczór czyli gala.
      Dziękuję za wspólne oglądanie i komentowanie!
      • sylwiastka Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:24
        Co to byly za emocje i fajne wspolne przezycia. Dzieki i przyjemnosci z ogladania!
        • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 20:47
          Tez miło te wspólne oglądanie bede wspominać.
          • ga-ti Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 21.02.26, 21:05
            Ja też. Dzięki za Wasze komentarze i wiedzę!
            Teraz już tylko (aż) przyjemność, bez stresu i punktów.
            Sama radość!
            • kanna Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 22.02.26, 08:19
              To moja pierwsza gala po wielu, wielu latach. Zapomniałam już, jak lubię łyżwiarstwo figurowe.
              Oglądałyśmy z córką.

Wspaniały kawałek z Chicago, z "zabijaniem" kolegów z zespołu big_grin
              Te grupowe , rewiowe kawałki tez robią wrażanie.
              A na koniec po prostu się bawili i wygłupiali, zdobił na mnie wrażanie solista, co podjechał do dzieci od oczyszczania lodu i stał tam długo z nimi, i one go mogły posmyrać po rękach.

Dooglądałam drugą połowę na Maxie, bo na kablu nie było . Max u mnie chodzi jak krew z nosa, trzy razy włączałam, w końcu się odpalił.
              • dawniej_nann Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 23.02.26, 19:26
                Kochane moje, przeczytałam ciągiem cały wątek. Ja która w trakcie olimpiady w Callgary urywałam sie ze szkoy, żeby Short Katariny Witt i Debbie Thomas zobaczyc, przez kilka lat, ME, MS i Olimpiada to dla mnie były tygodnie wyjęte z życiorysu, to były czasy gdy jeszczeTVP1 pokazywało zawody mistrzowskie. Potem wszedł Eurosport i ....chyba troszeczke sie przejadło. W tym roku odkryłam Łyżwiarstwo na nowo. Transmisje na HBO bede ogladac jeszcze wielokrotnie (seriale zaczekaja)
                Moje kochane, koniec marca to Mistrzostwa Swiata, zapewnie nie wszyscy głowni Aktorzy Igrzysk wystapia, ale to czas na nowe objawienia.
                Ogladac bede na pewno!
    • kropkaa Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 02.03.26, 17:25
      Dziś mija rok (jeden rok) odkąd złoci medaliści IO zaczęli wspólnie trenować.
      Pewnie za 4 lata, na kolejnych igrzyskach ich nie zobaczymy, tym bardziej się cieszę, że pokazali nam swoje piękne programy.
      W ubiegłym tygodniu brakowało mi transmisji z Mediolanu, dziś wiosna spowodowała, że zima, narty, łyżwy wydają mi się odległą przeszłością.
      Rozumiem, że na Francję w 2030 jesteśmy umówione? kiss
      • mmoni Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 02.03.26, 18:39
        Ja sądzę, że będą chcieli dociągnąć do ZIO 2030. Owszem, będą wśród tych "bardzo doświadczonych" zawodników, jak to eufemistycznie mówią komentatorzy, ale w tej konkurencji nie byliby wyjątkami: Evan Bates właśnie skończył 37 lat, Charlene Guignard 36. Guillaume na przyszłych igrzyskach będzie miał ukończone 35 lat, Laurence 37.

Gdyby jednak nie dociągnęli, to ja osobiście po nich płakać nie będę, bo mam do nich stosunek podobny co angazetka. Może wreszcie zrobiłoby się miejsce w reprezentacji dla pary Demougeot (uff, ile można mieć niemych samogłosek w nazwisku?) /Le Mercier, których bardzo lubię.
      • gryzelda71 Re: łyżwiarstwo figurowe na IO 02.03.26, 19:05
        Rozumiem, że na Francję w 2030 jesteśmy umówione?
        Of kors
        A od 4 sa mistrzostwa świata juniorów. Niektórzy pewnie na olimpiadzie wystąpią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka