geez_louise Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:33 A może rotacyjnie? Według listy najbardziej produkujących się w ubiegłym roku nicków, albo 365 osób i każdy po dniu, albo jeśli jest nas mniej to 120 osób i każdy po 3. Za rok dokonamy ewaluacji i pomyślimy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 23:44 > A może rotacyjnie? Nieeee... jeden dzień to za mało. Nie wiadomo by było, kto ciął trzydniową jatkę. Jedni by się obijali przez swoją zmianę, a inni, co bardziej obowiązkowi, mieliby potem podwójną robotę. Trzeba by było ustalić oddzielny regulamin i grafik na wypadek wyjazdów, operacji i wizyt córek, a także świąt kościelnych, państwowych i zwykłych. Jak coś się dzieje albo akurat jakiś wątek zażre jatkowo, to jedna osoba nie wystarczy, bo spać trzeba, jeść trzeba, nawet do pracy chodzić trzeba i pracować, a dobra jatka jest jak hydra, tniesz jedną gałąź a trzy następne rosną w międzyczasie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:22 wybierzcie osobę, której ufacie; aktywną, wyważoną, możliwie obiektywną, o wysokiej kulturze osobistej i długim (co najmniej 2 lata) stażu forumowym Taka jest, na przykład, Iberka. A forumki proponują osoby ze swoich TWA. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:28 W ogole nie kojarze nocku iberka Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:48 Jest, jest i to od dawna. Ale rzeczywiście pamięta się te najbardzie aktywne i często agresywne nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:27 O matko jestem zaskoczona- jak to się stało, że pojawiłam się jako kandydatka?! No bardzo mi miło, jednak musze odmówić, za dużo dzieje się w realu, a ematka to kątem oka jedynie ... Serio, nie na tym etapie mojego życia, ale może kiedyś. Dla porządku: oddaję głos na borsuczycę Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:38 I już żałuję że odmówiłam aktualnie mam ze 30nicków wyszarzonych, wycięłabym ich w pień 😈😈😈 ależ ja bym banowała- nie macie pojęcia, jaki zapanował by tu ład i porządek 🤗 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:49 Oj weśśśś, zgódź się Nadajesz się do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:53 WIEM! Ale czasowo polegnę. Pisze to całkowicie serio! Nie jestem w stanie do moich wszystkich obowiązków dołożyć jeszcze moderację forum. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:48 Pepsi a to jest twoj jedyny nick? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:03 Oczywiście, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:07 I nie, lajtova to nie pepsi, a pepsi to nie lajtova (tak samo jak lajtova to nie zona, a zona to nie boleyn) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 00:05 Nigdy nie uwazalam ze jesteś lajtova. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:46 Ty nie, a wielonick, któremu sprzyjałaś- tak, obserwowałam to, sprzyjałaś. Lalunia całą batalię przeprowadziła. Że mam inne nicki, niż mam. I że mnie zna- przysłał mi wyrok sądowy jakiejś przypadkowej osoby, że to lajtovej, czyli mój, że jestem mitomanką, że robię imby, w tym wątku zaś, że grozę i szukam sensacji Napiszę tak: w przeciwieństwie do słynnej anny boleyn (słynnej dzięki wielonickowi! ) JA nie będę z nią gadać, i napisałam, że mam 1 nick, ale nie będę się tłumaczyć, że faktycznie mam 1, czy więcej nicków, mam pypcia na ustach, czy mam na nosie, podpisywać się na zdjęciu, udowadniać, że jestem, lub że nie jestem wielbłądem. Wszystko co ona o mnie napisze świadczy wyłącznie o niej. Tyle w kwestii nicka, i wielu nicków. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:51 Przyznam ze nie czytalam tej historii i nawet nie wiem kto jest tym wielonickiem. Ja nie lubie jak wieksza liczba forumek sie na kogos rzuca i staje w obronie i nie jest to nic personalnego. Po prostu protestuje wobec linczow. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:53 princesswhitewolf napisała: > Przyznam ze nie czytalam tej historii i nawet nie wiem kto jest tym wielonickie > m. > Ja nie lubie jak wieksza liczba forumek sie na kogos rzuca i staje w obronie i > nie jest to nic personalnego. Po prostu protestuje wobec linczow. > Słusznie. Lincze świadczą o bardzo złej jakości moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 16:15 A czyli jakbyś była w momencie wyzowlenia obozu Dachau to automatycznie rzucilabyś się bronić ssmanów zabijanych przez więźniów i amerykanskich zolnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 16:27 babilon_nowynick, rozrozniasz forum vs real? Myslisz ja facet. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:54 Chciałabym, żeby moderatorjami były Daniela i Borsuczyca. Zglaszam więc dwie kandydatury, mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:58 koko8 napisała: > Chciałabym, żeby moderatorjami były Daniela i Borsuczyca. To twoje koleżanki forumowe, zgadza się? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:46 Borsuczyca jest raczej taka osoba nie nalezaca do jakiegokolwiek klubu. Nawet jak ma odmienna opinie to sie nie pieni i nie jest wredna. Da sie z nia rozmawiac i nie wbija szpilek. Rzeczowo rozmawia Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:50 Nawet j > ak ma odmienna opinie to sie nie pieni i nie jest wredna. (...) Jasne jasne. Miała tylko wybitnie nieobiektywną sygnaturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:50 [sarkazm] Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:35 princesswhitewolf napisała: > c i nie wbija szpilek. Rzeczowo rozmawia Nie, nie rozmawia rzeczowo. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 06:30 ardzuna napisała: > princesswhitewolf napisała: > > > c i nie wbija szpilek. Rzeczowo rozmawia > > Nie, nie rozmawia rzeczowo. Oczywiście, że nie rozmawia rzeczowo. Dodatkowo jest wielbicielką forum auto-moto i w niektórych ważnych społecznie kwestiach ma poglądy konfiarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 06:42 magnoliaa50_50 napisała: > i w niektórych ważnych społecznie kwestiach ma poglądy konfiarskie Ciekawe w których 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:05 Borsuczyca na tym forum mozna sie dowiedziec wiecej o sobie niz wiesz sama 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 07:48 princesswhitewolf napisała: > Borsuczyca jest raczej taka osoba nie nalezaca do jakiegokolwiek klubu. Nawet j > ak ma odmienna opinie to sie nie pieni i nie jest wredna. Da sie z nia rozmawia > c i nie wbija szpilek. Rzeczowo rozmawia > Żartujesz chyba. Nie jest sprawiedliwa. Zobacz jej prywatne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:04 Ja już wyżej odmówiłam Bardzo mi miło, ale nie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:45 Ja nie będę kandydował, choć przyda się rozsądną przeciwwaga dla Iwoni Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:52 Nikt przy zdrowych zmysłach na to nie pójdzie. Orka na ugorze czytanie tych wszystkich g***oborz. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 06:31 Borsuczyca jest chętna z tego co pamiętam. Chyba, że zmieniła zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:55 > > Liczymy, że wspólnymi siłami Wspólnymi siłami, czyli odrobiną pracy adminów i mnóstwem darmowej pracy owej adminki. Kiedy wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:53 Żeby były wyniki, to najpierw musi być czytelna lista kandydatów i jasny proces głosowania, a nie wymagania, że ktoś (kto?) zakłada wątek (osobny dla każdego kandydata?), a głos za musi zawierać stwierdzenie „ostatecznie głosuje…” . Nie rozumiem dlaczego administracja nie zrobi zwykłej sondy, w której znajdą się nazwiska osób, które zostały w tym wątku zgłoszone i które się na to zgodziły. Jak na razie to chyba tylko Mariolka i Karyna się same zgłosiły, a reszta zgłoszona przez innych albo się nie zgłosiła, albo nie odpowiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:58 Taje czyżbyś przeoczyła najważniejszy punkt o tym że administracja nie zgodzi się na kandydatów którzy nie będą się jej widzieli tylko wybierze i tak swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:01 Tak, widziałam. Tak więc nie jestem przekonana, że głosowanie ma szczególne znaczenie. Ale jeśli się już ustala proces, to niech on będzie jasny. Najwyżej się okaże, kogo chce forum, a kogo administracja. A tak to nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:03 Jejku ale komplikuje sz po prostu będzie ktoś z orszaku Iwoni Ja typuje iwles Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:33 Iwles to już tu chyba kiedyś moderowała, o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:40 O proszę Taka ukryta gwiazda i talent ))) I skromna do tego Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:51 Haha asma Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 20:17 pani.asma napisała: > Taje czyżbyś przeoczyła najważniejszy punkt o tym że administracja nie zgodzi s > ię na kandydatów którzy nie będą się jej widzieli tylko wybierze i tak swoich? Ach. Ematka zgłasza osoby ze swojego TWA, a administracja i tak wybiera swojego faworyta. To ci demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 16:46 Odpiszę w punktach: 1. listę kandydatów zbieracie same, w tym wątku. 2. kandydat musi wyrazić zgodę na kandydowanie 3. następnie ustalacie, kto zakłada jeden osobny wątek wyborczy (sondy niestety mają błędy, dlatego nie może to być sonda) 4. w tym nowym wątku wyborczym wskazujecie loginy wszystkich kandydatów (za ich zgodą*) lub zgłaszacie własną kandydaturę 5. głosować można przez 3 tygodnie od dnia założenia wątku z potwierdzonymi kandydaturami 6. dlaczego “ostatecznie głosuję”? Jesteśmy w stanie sobie wyobrazić - co widać w tym wątku na 3 strony, z niewyłonionymi kandydatami - że w wątku wyborczym pojawią się kolejne/poboczne dyskusje, dlatego skutecznie oddany głos zawiera frazę: “ostatecznie głosuję na <pełnynlogin>”, żeby nie było niedopowiedzeń - tylko te głosy będą zliczane. 7. brak kandydatów na moderatora społecznego oznaczać będzie, że wybierzemy moderatora we własnym zakresie - chcieliśmy po prostu uwzględnić Waszą społeczność w tym procesie, ale to od Was zależy, czy z tego zaproszenia skorzystacie 8. w razie pytań zapraszamy pod adres forum@grupagazeta.pl A tak od siebie/prywatnie, jeśli mogę, to sugeruję po prostu odważyć się i spróbować. Zgoda na moderowanie ematki nie zostanie wyryta w kamieniu – co najwyżej w nagłówku forum za Twoją zgodą – i chociaż szukamy moderatora docelowego i na dłużej, to gwarantuję, że z moderacji można zawsze zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 20:14 Korzystanie z cudzej nieodplatnej pracy przez duża medialna korporację jest niemoralne, droga Kasiu. Zatrudniacie pracownika i przestańcie traktować ematki jak niewydarzone intelektualnie garkotluki. Zarabiacie? Plaćcie za wykonywaną pracę. Przyszłej moderatorce życzę umowy. Bądź dziewczyno twarda bo to ciężka, niewdzięczna praca, którą nalezy doceniać jak KAŻDĄ usługę. Ostatecznie za każdą usługę tez każda z nas musi płacić. Nikt nam niczego za darmo nie swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 07.03.26, 00:07 yenna_m napisała: > Korzystanie z cudzej nieodplatnej pracy przez duża medialna korporację jest nie > moralne, droga Kasiu. Owszem, ale bardziej niemoralne jest branie kasy za cenzurowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 07.03.26, 00:30 Z jednej strony tak. Z drugiej, są ludzie, którzy z chęcią się podejmą nieodpłatnej funkcji społecznego moderowania, bo traktują to jak hobby bez żadnych zobowiązań, podczas gdy odpłatne wykonywanie funkcji wiąże się z bardziej sztywnymi regułami. Tak więc zależy, czego się oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 07.03.26, 10:22 taje napisała: > Z jednej strony tak. Z drugiej, są ludzie, którzy z chęcią się podejmą nieodpła > tnej funkcji społecznego moderowania, bo traktują to jak hobby bez żadnych zobo > wiązań, podczas gdy odpłatne wykonywanie funkcji wiąże się z bardziej sztywnymi > regułami. Tak więc zależy, czego się oczekuje. > Tyle, ze społeczne oczekiwania sa takie, że ciśnie się na jasne, zrozumiale, obiektywne kryteria stosowane do wszystkich a nie tylko do podpadzioch własnych czy tez osob, ktore są nielubiane w gronie towarzyskim moderatora. Do tej pory ematka borykala się z moderacją nieobiektywną (w moim odczuciu). A chodzi tez o to, by to naprawić. Wątek korzystania przez spółkę giełdową z nieodplatnej cudzej pracy pozostaje nadal aktualny, jako wyjatkowo niesmaczny i niemoralny (w moim osobistym odczuciu). Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 07.03.26, 10:25 Moderacja społeczna nie jest niczym dziwnym i niespotykanym. Tylko musi działać. Np. na forum militaria moderatorem (a raczej "opiekunem") jest konto-widmo które ostatni raz cokolwiek na forum gazety publikowało 10 lat temu. O jakości tej opieki z litości nie wspomnę. GW nie widzi problemu. W sumie nie dziwi mnie to; opiekuna pewnie też nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 07.03.26, 11:23 profes79 napisał: > Moderacja społeczna nie jest niczym dziwnym i niespotykanym. Tylko musi działać Moderacja społeczna ma sens i jest kluczowa na małych forach tworzonych przez ludzi dla ludzi, które nie przynoszą wielkich zysków, a mają na celu np. połączenie różnych hobbystów. Natomiast to jest forum Agory, spółki zatrudniającej setki osób i generującej milionowe zyski. Forum emama istnieje, bo przynosi spółce zyski choćby przez to, że generuje ruch, a co za tym idzie kliki. Nie wiem, czy zauważyłaś, ale jeśli zbyt szybko przewiniesz wątek na dół, trafisz na pierwszą stronę gazety. Tutaj wszystko jest skonstruowane tak, żeby napędzać clickbaity, a ty nawet nie wiesz, że jesteś częścią tego systemu. Do tego wyświetlają się setki reklam, które z całą pewnością kliknęłaś nie raz, choćby przypadkiem. Agora na nas zarabia. Trzyma to forum nie dlatego, że ma dobre, pikające serduszko, tylko dlatego, że przynosi zyski! Inaczej byłoby zamknięte już dawno. Jeśli chcesz mieć porządek w chałupie, albo sprzątasz sama, albo kogoś zatrudniasz, a nie robisz ogłoszenia, że weźmiesz wolontariusza, który będzie sprzątał za darmo. Naprawdę, Agorę stać na zapłacenie, choćby za dwie godziny pracy, i wtedy spółka mogłaby wymagać od moderatora obiektywizmu i określonych zachowań. Natomiast od moderatora społecznego nie może wymagać niczego, bo to jest jego dobra wola czy w ogóle cokolwiek robi na forum, czy jest obiektywny, czy subiektywny. Taka funkcja ma sens tylko w przypadku małych, niekomercyjnych for, inicjatyw oddolnych, społecznych, założonych przez pasjonatów. Agora to zupełnie inna bajka, zupełnie inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 09.04.26, 12:31 W pełni Cię rozumiem. Przez dłuższy czas byłam moderatorem społeczności, wyłącznie darmowo. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 21:22 kasi.aa napisała: > i chociaż szukamy moderatora docelowego i na > dłużej, to gwarantuję, że z moderacji można zawsze zrezygnować. Prawdziwa łaskawość z waszej strony 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 21:28 borsuczyca.klusek napisała: > kasi.aa napisała: > > > i chociaż szukamy moderatora docelowego i na > > dłużej, to gwarantuję, że z moderacji można zawsze zrezygnować. > > > Prawdziwa łaskawość z waszej strony 🙂 Ło pani, za darmo, ale zawsze można zrezygnować xD Bardziej się opłaca być niewolnikiem, bo wtedy ma się zapewnione dach nad głowa, żarcie, ciuchy, leczenie, a i opłacą Internet oraz udostępnią za free jakiegoś kompa. Kasiu, może zróbcie nabór na niewolnika? Będzie więcej chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 21:33 Założyłam wątek o tym że szukam wolontariusza do mycia podjazdu to wylądował na oślej. Zupełnie nie rozumiem czemu. Czyn społeczny to czym społeczny! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 21:43 Mnie by się przydał wolontariusz do wyprowadzania psów i sprzątania kuwety. Może jeszcze do sprzątania mieszkania. Kurcze, szkoda, że wrzucili na oślą bo bym też się tutaj ogłosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:57 Zgłaszam Anne z Wiednia bo ona czyta tylko własne wątki i tylko do połowy Odpowiedz Link Zgłoś
marileskrzys Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:05 Tylko abria. Jest to osoba zrównoważona. Ewentualnie dekoderka. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:47 marileskrzys napisał(a): > Tylko abria. Jest to osoba zrównoważona. Ewentualnie dekoderka. Albo padalec Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 23:15 A dlaczego nie obiektywny, spoza grona? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 23:18 Ale jesli mam wybierac to borsuczyca lub princeska. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith [...] 17.02.26, 23:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 23:29 yenna_m napisała: > Ale jesli mam wybierac to borsuczyca lub princeska. Yenna, a ty chciałabyś? Bo już raz napisałam, że powinnaś być moderatorem i zdanie podtrzymuję. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 00:07 Yenna sie nadaje. Rzeczowa. Konkretna. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 01:56 princesswhitewolf napisała: > Yenna sie nadaje. Rzeczowa. Konkretna. > Nie, nie. Mam za duzo na glowie Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 06:34 yenna_m napisała: > princesswhitewolf napisała: > > > Yenna sie nadaje. Rzeczowa. Konkretna. > > > > Nie, nie. Mam za duzo na Mój głos masz. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 08:13 Kurczę w ogóle nie kojarzę tego nicka, to znaczy kojarzę że jest ale z jakimi jatkami związany to już nie A chyba to powinna być jakaś znana forumka Odpowiedz Link Zgłoś
anomaliapogodowa81 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 08:41 Yenna jest tu od stu lat, może czytaj uważniej wątki? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 08:50 Czy to nie wielonickowiec który twierdzi że ja ją „prześladuje” a ja w ogóle nawet jej nie kojarzę? Może „prześladowałam” na jakimś innym nicku ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 09:03 pani.asma napisała: > Może „prześladowałam” na jakimś innym nicku ? Innym swoim? Całkiem możliwe, miałaś ich całkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 09:36 Wybacz, samo, ale nie będę tyrać za free dla korpo. Jeszcze nie upadłam na głowę, by tyrać za darmochę dla korporacji. W 2003 bodajże byłam adminem na edzieckowym czacie gazety i podziękuję. Niech gdzie indziej szukają naiwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma [...] 18.02.26, 09:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 09:47 Asmo, jako zwolenniczka partii Razem jestem przeciwko wyzyskowi pracowniczemu. Wiec nie. Trzeba się szanować Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 09:50 To też plus dla ciebie na pewno nie potrzebujemy jaką moderatorki jakiejś szalonej miłośniczki Rafała albo Donka Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 09:50 Który z tych postów był odpowiedzią do mnie? Nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma [...] 18.02.26, 09:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:38 princesswhitewolf napisała: > Yenna sie nadaje. Rzeczowa. Konkretna. > Ona jest tak samo rzeczowa i konkretna jak ty, Princess, a na pewno tak się widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:03 A ty to kto? Jakies alter ego na nowym nicku? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:09 Przecież to znana forumka. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:54 Nie znam. Moze na innych nickach Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 15:59 princesswhitewolf napisała: > Yenna sie nadaje. Rzeczowa. Konkretna. A w życiu! Rzadko pamiętam, co kto pisze na forum, ale akurat ten nick zapamiętałam, jak przed wyborami prezydenckimi obrażała, manipulowała i straszyła sądem. 😠 Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 16:50 A tak już kojarzę Mea culpa Yenna to fajny rozsądnej nick i jeszcze ma hodowlę Kotów Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 17:31 Nie hoduje kotów od ponad 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 19:28 Ale dlaczego juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 19:55 Bo mnie wq...wiały patologie hodowlane i brak responsywnosci wierchuszki Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 20:30 No ale twoja hodowla nie byla patologiczna Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 20:32 Nie. Ale miałam dosc kopania się z koniem i walki z "niedoskonałym" systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 20:40 Rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 18:32 pani.asma napisała: > A tak już kojarzę > Mea culpa > Yenna to fajny rozsądnej nick i jeszcze ma hodowlę Kotów > Asma, ty przecież popierasz wszystkich, który krytykują PO. Nie mieszaj do tego kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 19:52 taje napisała: > pani.asma napisała: > > > A tak już kojarzę > > Mea culpa > > Yenna to fajny rozsądnej nick i jeszcze ma hodowlę Kotów > > > > Asma, ty przecież popierasz wszystkich, który krytykują PO. Nie mieszaj do tego > kotów. > > Ale asma popiera tylko konstruktywną krytykę PO. Mieszkasz w innym kraju to pewnie nie wiesz, że służba zdrowia w Polsce jest na skraju bankructwa a właścicielka pizzerii dostała z KPO mały jacht, który za rok może sprzedać a podatnicy zwrócą UE pieniądze. Takich kwiatków jest dużo. I nie pisz, że za pisu bardziej kradli, bo właśnie dlatego wybraliśmy KO. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 20:36 > Mieszkasz w innym kraju to pewnie nie wiesz, że służba zdrowia Od 1999 mamy ochronę zdrowia, był czas przywyknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 07:27 angazetka napisała: > > Mieszkasz w innym kraju to pewnie nie wiesz, że służba zdrowia > > Od 1999 mamy ochronę zdrowia, był czas przywyknąć. > Tak, nazwa jest najważniejsza. Masz jak zwykle rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 09:59 Administracjo, zamiast animować forum napiszcie jak wygląda "praca" administratora społecznego. Byłe moderatorki tez mogłyby tu napisać coś w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 20:21 kropkacom napisała: > Administracjo, zamiast animować forum napiszcie jak wygląda "praca" administrat > ora społecznego. Byłe moderatorki tez mogłyby tu napisać coś w temacie. Kropka, kandyduj! Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 16:21 Moderator społeczny - jak działa (skrót): - nie czyta wszystkich wątków (!) - generalna zasada jest taka: moderacja optymalna dla obu stron – tak, żeby forum było aktywnie moderowane, niejako w ramach dotychczasowego czytania i czasu na forum, jednocześnie stosownie do Waszego stylu i tempa życia. Moderacja społeczna to ochotnicza funkcja pomocnicza, nie etat. - możesz na nas liczyć: pod adres forum@grupagazeta.pl można kierować swoje uwagi lub wątki, które wymagają okresowo dodatkowej moderacji/wsparcia - oferujemy bieżące wsparcie i konsultacje w początkowych tygodniach Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 16:34 Nie mam problemów z wolontariatem i chętnie udzielam się społecznie ale nie zrobiłabym tego dla korporacji. No serio ale przesadzacie. Proszę zatrudnić kompetentnego człowieka na etacie. W końcu reklamy się wyświetlają więc na nas zarabiacie. Aż mi się zrymowało Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 16:51 Dziękuję za opinię, aktualnie szukamy moderatora społecznego i tej funkcji dotyczą wybory na forum. Tutaj więcej informacji dla chętnych: forum.gazeta.pl/forum/w,567,179787313,179787313,Wybory_na_moderatora_emamy_zasady.html?p=179832377 Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 18:19 kasi.aa napisała: > Dziękuję za opinię, aktualnie szukamy moderatora społecznego i tej funkc > ji dotyczą wybory na forum. Dziękuję, za informację. A tutaj informacja dla chętnych: Agora w 2024 roku zarobiła 1,48 mld zł przychodów i 26,4 mln zł zysku netto. I zarabia także na nas czyli użytkownikach. Każdy komentarz, każda dyskusja, każda wizyta na forum oznacza więcej odsłon reklam i więcej kasy dla firmy. A mimo to szukacie jeleni, którzy będą pracować za darmo dla spółki, która na nas zarabia ogromne pieniądze. Wstyd, serio wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 19:56 No ale to tak nie dziala. Nalezy zapytac czy dzial pt forum jest tak bardzo dochodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 20:08 nieobiektywnie napisała: > kasi.aa napisała: > > > Dziękuję za opinię, aktualnie szukamy moderatora społecznego i tej > funkc > > ji dotyczą wybory na forum. > > > Dziękuję, za informację. A tutaj informacja dla chętnych: Agora w 2024 roku zar > obiła 1,48 mld zł przychodów i 26,4 mln zł zysku netto. I zarabia także na nas > czyli użytkownikach. Każdy komentarz, każda dyskusja, każda wizyta na forum ozn > acza więcej odsłon reklam i więcej kasy dla firmy. > A mimo to szukacie jeleni, którzy będą pracować za darmo dla spółki, która na n > as zarabia ogromne pieniądze. Wstyd, serio wstyd. Brawo! Rozmawiamy o dużej, giełdowe spółce. Co to gazeta.pl www.wirtualnemedia.pl/gazeta-pl-na-malym-plusie-ile-zarobila-z-reklam,7190988042577537a "Spółka Gazeta (należąca do Agory) przez trzy kwartały 2024 roku zanotowała nieco ponad 85 mln zł przychodów i 1,2 mln zł czystego zysku. Zarabia prawie wyłącznie z reklam, zatrudnia ok. 300 osób." To chyba aż takiego dramatu nie ma? Zwolniono caly dział korekty to chyba na pensje minimalną wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 20:09 "Co do gazeta.pl" a nie Co to gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 20:21 kasi.aa napisała: > Moderator społeczny - jak działa (skrót): > - nie czyta wszystkich wątków (!) > - generalna zasada jest taka: moderacja optymalna dla obu stron – tak, żeby for > um było aktywnie moderowane, niejako w ramach dotychczasowego czytania i czasu > na forum, jednocześnie stosownie do Waszego stylu i tempa życia. Moderacja s > połeczna to ochotnicza funkcja pomocnicza, nie etat. > - możesz na nas liczyć: pod adres forum@grupagazeta.pl można kierować swoje uwa > gi lub wątki, które wymagają okresowo dodatkowej moderacji/wsparcia > - oferujemy bieżące wsparcie i konsultacje w początkowych tygodniach Kasiu najdroższa. Zatrudnijcie pracownika. Ja za 2-godzinne sprzątanie mieszkania musze zapłacić godziwą kasę pani sprzatajacej a wy za codzienne ogarnianie brudów forumowych chcecie dać pracownikowi jedno wielkie nic? Serio? Ale wstyd... Mam nadzieję, ze żadna nie będzie taka durna i nie da się zaprzęgnąć do tyrania za darmochę. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma [...] 18.02.26, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 11:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:55 przepraszam nie uwzględniłam w pkt 1 tego przegrywa z USA Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:05 A to już chyba manifest, jak do siebie zniechęcić większość forum. Ale doceniam za transparentność. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 12:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 12:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:17 Punkt jeden napędza to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:18 I nikt nie kasuje tych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:25 Bo co do zasady nie powinno się moim zdaniem kasować dyskusji tylko dlatego, że ktoś wygłasza poglądy kontrowersyjne albo niepopularna. Powinno się kasować posty tylko wtedy jeśli naruszają prawo albo obrażają konkretną osobę (vide pkt 2 z usuniętego postu abrii), albo są przykładem nękania w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
taje [...] 18.02.26, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:45 > usuwanie postów (...) demodee Moich postów? Na boginię, dlaczego? Przecież ja nie używam wulgaryzmów! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:52 demodee napisała: > > usuwanie postów (...) demodee > > Moich postów? Na boginię, dlaczego? > > Przecież ja nie używam wulgaryzmów! Nie wiem, nie wyjaśniła. Mimo, że mi z Twoimi poglądami nie po drodze to jestem przeciwna usuwaniu nieobraźliwych postów ludzi tylko dlatego, że się z nimi nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:59 Z drugiej strony to gazeta Tuska więc moderatorka musi kochać PO Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:55 Posty popierające PIS są usuwane od kiedy pamiętam. Jest to good practice na forum emama. Większe prawdopodobieństwo usunięcia niż wulgaryzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 13:14 > Posty popierające PIS są usuwane od kiedy pamiętam. Nie tylko. Ja kiedyś jako argument w dyskusji streściłam reportaż nadawany przez TVN. I to streszczenie mi usunęli! Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 13:23 Daj spokój właśnie usunięto mój post w którym tylko napisałam że usunięto posty taje. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje [...] 18.02.26, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 12:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:40 W twoich ustach to komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 12:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:48 To raczej o tobie, bo jesteś facetem podszywającym się pod kobietę. Nikt się na twoje trollowanie tu nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 13:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma [...] 18.02.26, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 13:04 Powtórzyłam treść usuniętego manifestu abrii (omijając inwektywy, których użyła wobec jednej z forumek) oraz odpowiedziałam na inwektywę abrii skierowaną pod moim adresem - jak widać to zasługuje na usunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma [...] 18.02.26, 13:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:55 Podobno wg regulaminu nie mozna cytowac takich wpisow bo tez sa wtedy wykasowywane. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 15:21 Ja je podsumowałam swoimi słowami, nie zacytowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 16:51 I ja jeszcze przez ciebie zostałam zbanowana wciągnęłaś mnie do grupy przestępczej Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 21:17 Widzisz jaka sprawiedliwość. Mogę dla osłody podzielić się nowymi przemyśleniami na temat maski led, jeśli cię to nadal interesuje, bo kiedyś pytałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 07:33 Co za emocjonujący dzień rano taje naruszyła prawo na Forum a wieczorem proponuje w wątku o Moderatorkach informacje na temat maski led (a tydzień wcześniej ostro pogoniła nas z Prinzess o offtop kiedy wątku o studiach dyskutowałyśmy o szkole) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 09:01 Ee tam, ja ja lubie i nie biore takich rzeczy so siebie. Przeciez nie oczekuje by miala takie samo zdanie jak ja na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 18.02.26, 13:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:16 Tu powinien być moderator odgórny, który nie ma nic wspólnego z tym forum. Moderator, który tu siedzi od lat, ulega wpływom i nie jest obiektywny! To widać po tym forum. Chamstwo nie jest kasowane, ale jest tez specjalne traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 20:18 afro.ninja napisała: > Tu powinien być moderator odgórny, który nie ma nic wspólnego z tym forum. A skąd ma się wziąć? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 08:30 > A skąd ma się wziąć? Tak jak inni pracownicy - z rekrutacji wewnętrznej lub zewnętrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 14:21 A to jakis super dochodowy biznes i forum z setkami tysiecy odwiedzajacych by na siebie zarabiało i na takie pozycje? Mam wrazenie ze ludzie nie maja tu kontaktu z realem za bardzo - sorry nie chce obrazac nikogo ale to sie nasuwa Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 14:27 Mnie jakiś czas temu ktoś przekonywał, ze ematka generuje ruch jak na Marszałkowskiej i ze w stosunku do ubiegłych lat nastąpiło ogromne zwiększenie aktywności na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
anomaliapogodowa11 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 13:02 Mój typ to borsuczyca Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 07:32 anomaliapogodowa11 napisała: > Mój typ to borsuczyca Przemyśl to. Jak zmienisz nik, borsuczyca pouczy cię że musisz się przywitać i powiedzieć coś o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 10:48 Wczoraj przegadałam ten post z koleżanką pracująca w mediach. Uśmialysmy się z tej manipulacji i sposobu sformułowania ogłoszenia. Zatrudniacie kogoś. Nikt normalny nie będzie się narażać na hejt w wykonaniu wielonickowych psychofanek. W dodatku nikt nie jest łosiem tyrajacym za darmo. A do tego doprowadził wieloletni sposób moderacji, karmiących takie zjawiska. Trzeba było działać od razu, gdy pojawiły się tego typu zjawiska, żeby ukręcić temu łeb, zanim narośl bardzo poważne problemy na forum. Moja rada. Zatrudniacie kogoś, utajnijcie jego nick. Niech po prostu administruje i robi swoje. Bez tworzenia klik, podlizywaczy, ale tez bez robienia sobie wrogów. Zadbajcie o internetowe bezpieczeństwo tej osoby. I do jasnej Anielki zapłacicie mu, bo to ciężka i jednak dość ryzykowna robota. Zapytajcie o to swoich adminów i modów. Obecnych i byłych, może rozwiną wątek i coś Wam opowiedzą na temat stalkingu. To forowa tajemnica Poliszynela. Musicie to wiedzieć, skoro i ja wiem bo to przecież dzieje się od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 10:49 Sorry za błędy. Słownik w telefonie postanowił być mądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 12:34 Co za megalomania! Rządzić i rozstawiać po kątach to możesz w swoim domu. Wątek został założony w konkretnym celu i jeśli nie masz nic do napisania w temacie, to sobie daruj. Internetowe bezpieczeństwo osoby? Stalking i hejt? To chyba prawie wszyscy piszący na ematce musieliby się leczyć psychiatrycznie. A w kwestii wynagrodzenia, to ja uważam że nie powinno się płacić moderatorowi, bo nigdy nie ma gwarancji solidnego wykonywania tej roboty oraz gwarancji bezstronności i obiektywizmu. I trudno byłoby to miarodajnie ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf [...] 19.02.26, 13:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 13:35 Tak, tak. O stalkingu na ematce nawet ja wiem. Niech Natalia nie udaje naiwnej. Szczegóły zachowam dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 13:53 yenna_m napisała: > Tak, tak. O stalkingu na ematce nawet ja wiem. Niech Natalia nie udaje naiwnej. Szczegóły zachowam dla siebie. Oczywiście, że zachowasz dla siebie. Nikt nie twierdzi że stalking w ogóle nie istnieje w przestrzeni publicznej, tyle że dla ciebie jest nim każda krytyka ciebie lub twoich wpisów. Pamiętam jak robiłaś z siebie ofiarę i straszyłaś sądem za zwykłe komentarze, choć sama jednocześnie agresywnie obrażałaś bez żadnych zahamowań. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 14:29 yenna_m napisała: > Tak, tak. O stalkingu na ematce nawet ja wiem. Niech Natalia nie udaje naiwnej. > Szczegóły zachowam dla siebie. Ona nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 14:50 magnoliaa50_50 napisała: > Ona nie udaje. I proszę. Mamy przykład "hejtu". W jednym tylko wpisie udowodniłam jej, że pisze nieprawdę, w ogóle nie odnosiłam się personalnie. Ale ona teraz będzie łazić za mną i mnie obrażać, najchętniej szczekać zza czyichś pleców, bo takie indywidua to potrafią najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat [...] 19.02.26, 13:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 13:10 A potem okazuje sie ze taka i taka kolezanka dokladnie wie jak dlugo ktos byl zablokowany i za co i pokpiwa sobie. - a niby moderator trzyma sie regulaminu i nie informuje. Masz racje ze osoba moderujaca powinna byc anonimowa Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 13:42 princesswhitewolf napisała: > A potem okazuje sie ze taka i taka kolezanka dokladnie wie jak dlugo ktos byl z > ablokowany i za co i pokpiwa sobie. - a niby moderator trzyma sie regulaminu i > nie informuje. > > Masz racje ze osoba moderujaca powinna byc anonimowa > Powinna być neutralna, spoza grona ematek. To powinien być zwykły, niezaangażowany emocjonalnie w forum pracownik spoza grona ematek. Właśnie po to, by nie wyciekaly różne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 13:58 No ale jestem pewna ze forum jako czesc biznesu nie jest na tyle rentowny by mogli zatrudniac kogos na etat. Ja mysle ( acz nie wiem na pewno) ze byc moze przez redukcje kadr( oszczednosci firmy,) jedna moderatorka stracila prace. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 14:00 Natalio droga, nie dotyczy to mnie. I sprawa jest niezwykle poważna. Btw osoba znieslawiona MA PRAWO złożyć zawiadomienie o tym fakcie. Tak tylko przypominam uprzejmie. To, ze sie na to machnie ręka, to o niczym nie swiadczy. Wiec proszę, troszkę poczytaj na ten temat bo o ile mnie pamięć nie myli, niedawno jedna z forumowych prawniczek tez kogoś w ten sposób upomniała i przypomniała o tym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 14:43 yenna_m napisała: > Natalio droga, nie dotyczy to mnie. I sprawa jest niezwykle poważna. Tak, droga Yenno, jakaś jedna "poważna sprawa", której nie znamy szczegółów potwierdza to, że każdy moderator jest i będzie stalkowany. Skoro tyle o tym piszesz, to na pewno znasz definicję stalkingu. Poza tym jak to wygląda, sama agresywnie obrażasz i piszesz o hejcie? > Btw osoba znieslawiona MA PRAWO złożyć zawiadomienie o tym fakcie. Tak tylko pr > zypominam uprzejmie. To, ze sie na to machnie ręka, to o niczym nie swiadczy. W > iec proszę, troszkę poczytaj na ten temat bo o ile mnie pamięć nie myli, niedaw > no jedna z forumowych prawniczek tez kogoś w ten sposób upomniała i przypomniała o tym fakcie. Nie odwracaj kota ogonem. Nikt tutaj nie dyskutuje stricte o samym stalkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 15:34 Czyli stalkowanie yenny nie mialo miejsca i hejtu tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 15:44 Daj spokój, nie kojarzę dziewczyny, mam ją w zablokowanych chyba od dawna. I widać to nie przypadek. Caly czas rozmawiam o faktach. Ona o osobistych dowalankachi jakis swoich emocjach.. Sądzę, ze redakcja wie, o czym piszę i to wystarczy. Więcej nie napiszę by chronić osobę, której to dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 15:58 Yenna ja tez nie raz sie z czyms z toba nie zgadzam. To normalne ze 2 osoby maja czasem odmienne poglądy. No i ok. Ale lincz i hejt to na cale strony tu byl. A jak bywalec to znosi to ja juz nie wiem. Z zelaza. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:04 Oczywiście, ze był i doskonale pamiętam, kto ten konkretny rodzaj hejtu (schemat dręczenia) zapoczątkował na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:37 yenna_m napisała: > Caly czas rozmawiam o faktach. Ona o osobistych dowalankachi Ja właśnie rozmawiam o faktach. Zapomniało się jak to się robiło osobiste dowalanki, bezpardonowo obrażało i straszyło sądem? Jaka to krótka pamięć u tych "linczowanych". > Sądzę, ze redakcja wie, o czym piszę i to wystarczy. > Więcej nie napiszę by chronić osobę, której to dotyczy. Na pewno redakcja się bardzo przejęła. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:06 >straszyło sądem A to z jakiego artykulu przewinienie pt nie wolno zglosic nic do prokuratury ani sadu? Co ty mowisz, natalia, na boga! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:23 princesswhitewolf napisała: > >straszyło sądem > A to z jakiego artykulu przewinienie pt nie wolno zglosic nic do prokuratury ani sadu? Nie chodzi o przewinienie (bo zresztą prokuratura czy sąd w ogóle by się tym nie zajmowały), tylko o traktowanie swoich rozmówców. Czyli na takiej zasadzie, ja was będę obrażać jak mi się podoba, a jak wy mnie będziecie obrażać to podam was do sądu. Słabe to. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:09 >Czyli na takiej zasadzie, ja was będę obrażać jak mi się podoba, a jak wy mnie będziecie obrażać to podam was do sądu. Słabe to. No to niech podaje. Jeśli sie nic zlego nie uczynilo to woda po kaczce i nie traktowac jako jakis powód do strachu Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:52 princesswhitewolf napisała: > No to niech podaje. Jeśli sie nic zlego nie uczynilo to woda po kaczce i nie tr > aktowac jako jakis powód do strachu Nie zrozumiałaś. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:28 Sadu i Policji boi się ten, kto ma coś za uszami. Straszyć? Nie. Skorzystać z praw do walki o godność. Bo prawo nie pozwala znieslawiac, czy pomawiać. Hejtować również. Jak się hejter by odnalazł w rzeczywistości, ktora chciała jemu zagotować K15X? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:29 Ty lepiej zajmij się swoim hejtem. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:54 yenna_m napisała: > Sadu i Policji boi się ten, kto ma coś za uszami. No i kto się niby boi? > Straszyć? Nie. Skorzystać z praw do walki o godność. Bo prawo nie pozwala znies > lawiac, czy pomawiać. Hejtować również. Ale chodzi o to, że ty robisz to samo. Ty tak samo zniesławiasz i pomawiasz i hejtujesz. I właśnie straszyć. Bo żaden sąd nie będzie się zajmował jakimiś nawalankami na forum (które ty uskuteczniasz z kimś albo ktoś z tobą). Odpowiedz Link Zgłoś
mayoliijka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:44 Njech sobie nawet hejtuje i szydzi do woli jak ma taką potrzebę i taki charakter. Śmieszno-straszne jest jednak to, że Natalia jest święcie przekonana, że jest kulturalnym i merytorycznym rozmówcą yenna_m napisała: > Daj spokój, nie kojarzę dziewczyny, mam ją w zablokowanych chyba od dawna. I wi > dać to nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:51 mayoliijka napisała: > Njech sobie nawet hejtuje i szydzi do woli jak ma taką potrzebę i taki charakte > r. Śmieszno-straszne jest jednak to, że Natalia jest święcie przekonana, że jes > t kulturalnym i merytorycznym rozmówcą > > yenna_m napisała: > > > Daj spokój, nie kojarzę dziewczyny, mam ją w zablokowanych chyba od dawna > . I wi > > dać to nie przypadek. > Wszystkiego najlepszego dla niej. Na ten moment dla działania forum wazna jest obiektywna moderacja SPOZA grona ematek. I dla dobra tego forum, jesli ma ocalić. Odpowiedz Link Zgłoś
mayoliijka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:55 Prawda. yenna_m napisała: > Wszystkiego najlepszego dla niej. > Na ten moment dla działania forum wazna jest obiektywna moderacja SPOZA grona e > matek. I dla dobra tego forum, jesli ma ocalić. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:11 mayoliijka napisała: > Njech sobie nawet hejtuje i szydzi do woli jak ma taką potrzebę i taki charakte > r. Śmieszno-straszne jest jednak to, że Natalia jest święcie przekonana, że jes > t kulturalnym i merytorycznym rozmówcą Brawo! Poszczekałaś zza czyichś pleców i lepiej się poczułaś jako katoliczka? Skoro już piszesz o hejcie i szydzeniu, to w jakim celu pojawiłaś się w tym wątku? Jak rozumiem, chciałaś się wypowiedzieć w temacie i merytorycznie, prawda? Czy jednak z innego powodu? I po manipulujesz? Pisałam, że traktuję rozmówców jak oni mnie. To chyba uczciwe podejście w porównaniu do twojego. Ty obrażasz pierwsza a nawet łazisz po wątkach i wyszukujesz moje wpisy, specjalnie żeby mi dokopać. Masz jakąś obsesje na moim punkcie? Lecz się, bo to zaczyna wyglądać poważnie. 🤔 I jeszcze toto śmie pisać o hejtowaniu i szydzeniu. 😠 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:10 >Poszczekałaś Naprawdę po co takie slownictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:24 princesswhitewolf napisała: > >Poszczekałaś > > Naprawdę po co takie slownictwo... > Zastanawiam się, gdzie moderacja? A pamiętam, jak za słowo na d... oznaczające pupę dostałam na ematce opr i bana. Piknie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 19:06 yenna_m napisała: > Zastanawiam się, gdzie moderacja? No popatrz, a wpisy, gdzie nazywasz forumki "idiotkami", nadal wiszą. A "szczekanie" takie obraźliwe. I poczytaj co ta "kulturalna" osoba o mnie wypisuje i że łazi za mną po wszystkich wątkach. Wysil się na odrobinę i uczciwości. No piknie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
mayoliijka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:33 Żeby maluczcy zobaczyli, jak wygląda kultura przez duże K. princesswhitewolf napisała: > > Naprawdę po co takie slownictwo... > Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:38 mayoliijka napisała: > Żeby maluczcy zobaczyli, jak wygląda kultura przez duże K. > > princesswhitewolf napisała: > > > > Naprawdę po co takie slownictwo... > > Trochę mi się to kojarzy z ostatnim popisem elokwencji pani Gretkowskiej xD Gdzież nam maluczkim prostakom do elit.. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 19:10 O, trzy "kulturalne przez duże K" spijają sobie z dzióbków. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 19:01 princesswhitewolf napisała: > >Poszczekałaś > > Naprawdę po co takie slownictwo... Naprawdę? A widzisz co ona pisze do mnie? I że zza czyichś pleców. Poza tym to już kolejny wątek, kiedy przyłazi specjalnie tylko po to, żeby mnie obrazić, dowalić mi, dodatkowo wplątuje w to moją rodzinę i moje wychowanie. To jest strasznie prostacka osoba. Nawet minimum przyzwoitości i uczciwości. Nie wierzylam że tacy mściwi i małostkowi ludzie istnieją. 😠 A ty masz 5 lat, żeby pouczać dorosłych ludzi co mają pisać do innych. Nie czytaj, jak ci nie odpowiada. Jeszcze żebys ty była kulturalna. > Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:32 princesswhitewolf napisała: > Czyli stalkowanie yenny nie mialo miejsca i hejtu tez nie? Jeśli mam się opierać tylko na twoich i jej słowach, to dla mnie nie miało miejsca. Mam wkleić jej wpisy jak agresywnie i chamsko obraża innych i jeszcze starszy sądem? Ty również hejtujesz Wam wolno więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:05 >Ty również hejtujesz Wam wolno więcej? Hejtowanie to sa prywatne przytyki a ja ich nie robie wobec ciebie . Ty dzis tak i ciagle. Nie pisze kim jestes, jak mowisz po polsku - wcale. Nie obrazam ani twojej inteligencji ani nic nie wywlekam z innych watkow na potrzeby tego watku. Znowu robisz ta odwrocona manipulacje by zrobic z siebie ofiare > Mam wkleić jej wpisy jak agresywnie i chamsko obraża innych i jeszcze starszy sądem? Napad kilkunastu forumek na jedna to jest lincz. Warto sie przyjrzec kto zaczal. Czy to ona poszla z jakims gangiem za kims czy to jednak ty dolaczylas do dowalania jej? Popatrz tam sama obiektywnie na kazda z tych rozmow. Czy to jej wpis a pod nim jakas wieloosobowa nawalanka w nia czy to ona nawala w twoj wpis. W sumie to ja uwazam ze najlepiej po prostu ekstremalne przypadki zgłaszać na forum. Ja nie rozumiem sformułowania " straszenie sadem". Jesli jest powod to sie zaklada sprawe a jesli ktos lubi sie bac to niech sie boi. Sady sa dla ludzi. Nalezy sie tak zachowywac w zyciu prywatnym i na forach ktore wcale nie sa anonimowe by nic nie przegrywac w sadach i nie miec powodu by czuc sie "przestraszonym". Uczciwy czlowiek sie wybroni z przyslowiowym "palcem w d" Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 17:50 princesswhitewolf napisała: > >Ty również hejtujesz Wam wolno więcej? > > Hejtowanie to sa prywatne przytyki a ja ich nie robie wobec ciebie . Robisz. Od pierwszego swojego wpisu do mnie. > Ty dzis tak i ciagle. Nie pisze kim jestes, jak mowisz po polsku - wcale. Ja też nie piszę kim jesteś. Co do języka. Piszę, że skoro nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi, to widocznie słabo znasz polski. Zresztą potwierdzają to też inne twoje błędy. To nie jest hejt. > Nie obrazam anitwojej inteligencji ani nic nie wywlekam z innych watkow na potrzeby tego watku. Ja również nic takiego nie robię. > Znowu robisz ta odwrocona manipulacje by zrobic z siebie ofiare Nie. To ty to robisz. Ty robisz z siebie ofiarę, chociaż to ty mnie pierwsza obraziłaś i oskarżyłaś o popieranie hejtu i stalkingu > Napad kilkunastu forumek na jedna to jest lincz. Na mnie też tutaj kilka napadło. Czy to już lincz? I gdzie był ten napad kilkunastu forumek na jedną. Wklej link na dowód. > Warto sie przyjrzec kto zaczal > Czy to ona poszla z jakims gangiem za kims czy to jednak ty dolaczylas do dowalania jej? Każdy będzie uważał, że zaczął ktoś inny. I każdy będzie miał rację. Dlatego takie dowalanki na forum to najczęściej nie są żadne lincze. I gdzie ja piszę że komuś dowalałam. Chcesz mi teraz wmówić kolejną rzecz, że brałam udział w jakimś linczu? Czemu ty dyskutujesz z własnymi chochołami. Jak tak można? No ludzie. > Popatrz tam sama obiektywnie na kazda z tych rozmow. Czy to jej wp > is a pod nim jakas wieloosobowa nawalanka w nia czy to ona nawala w twoj wpis. Nie ma takiej potrzeby. Ja w ogóle nie pisze o linczu i szukaniu winnych albo ofiar, tylko o wzajemności (skoro ona obraża, to niech nie dziwi się że ktoś obraża ją). > W sumie to ja uwazam ze najlepiej po prostu ekstremalne przypadki zgłaszać na forum. Nie ma takich przypadków. To zawsze jest tak, że ten który nie lubi krytyki albo nie umie sobie z nią poradzić, czuje się linczowany > Ja nie rozumiem sformułowania " straszenie sadem". Jesli jest powod to sie zakl > ada sprawe a jesli ktos lubi sie bac to niech sie boi. Sady sa dla ludzi. Wiadomo że starszy a nie ma podstaw. Oraz nikt z powodu kłótni na forum nie będzie zakładał sprawy w sądzie. Ale to świadczy o takim przeświadczeniu, że mi wolno więcej niż wam. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:13 >Robisz. Od pierwszego swojego wpisu do mnie No skoro uważasz ze bycie przeciwko zdaniom Cyt. >Internetowe bezpieczeństwo osoby? Stalking i hejt? To chyba prawie wszyscy piszący na ematce musieliby się leczyć psychiatrycznie. To idz z tym do sadu i niech sami ci powiedza Koncze bo mam wrazenie że rozmawiam z husky albo evening vibe, a na to szkoda czasu, wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:19 Daj spokój, princess. Czekolada czasu na tlumaczenie. Dziewczyna nie rokuje, ze cokolwiek pojmie, jak do tej pory nie załapała. Jacy niektórzy się wrażliwi zrobili, prawda? Tylko nie widzą, ile sami mają za uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 19:20 yenna_m napisała: > Szkoda czasu na tlumaczenie. Dziewczyna nie rokuje, ze > cokolwiek pojmie, jak do tej pory nie załapała. Nie brnij. Chyba nie chcesz dyskutować z faktami, że chamsko obrażasz i straszysz sądem za nic? > Jacy niektórzy się wrażliwi zrobili, prawda? Tylko nie widzą, ile sami mają za uszami. To nie ja straszę sądem i udaję ze jestem święta. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 19:15 princesswhitewolf napisała: > No skoro uważasz ze bycie przeciwko zdaniom > Cyt. >Internetowe bezpieczeństwo osoby? Stalking i hejt? To chyba prawie ws > zyscy piszący na ematce musieliby się leczyć psychiatrycznie. Można być przeciwko "zdaniom", tylko najpierw trzeba rozumieć ich znaczenie. A jak się pomyliłaś, to przeproś, a nie brnij jeszcze bardziej. > To idz z tym do sadu i niech sami ci powiedza Po co i z czym mam iść do sądu? > Koncze I bardzo dobrze. Kończy ten, kto nie ma argumentów. Trzymam za słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 10:56 natalia.nat napisała: > I bardzo dobrze. Kończy ten, kto nie ma argumentów. O, bynajmniej. Nie w każdym przypadku. Czasem to po prostu słuszne zastosowanie przysłowia "mądry głupiemu ustępuje, a głupi się z tego raduje"🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 12:13 majaa napisała: > O, bynajmniej. Nie w każdym przypadku. Bynajmniej tak. Kończy ten, kto nie ma argumentów. I twoje durne tłumaczenia tego nie zmienią. Kolejna psychofanka miłująca bliźniego, która przylazła jedynie po to, żeby dowalić. Katoliczki jak z koziej du.. trąba. Bezczelne i zakłamane. Wstyd. 😠 Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 13:30 natalia.nat napisała: > > Bynajmniej tak. Kończy ten, kto nie ma argumentów. I twoje durne tłumaczenia te > go nie zmienią. > Mylisz się. I twoje durne zaprzeczanie tego nie zmieni.🙂 > Kolejna psychofanka miłująca bliźniego, która przylazła jedynie po to, żeby dow > alić. No proszę... uderz w stół...😂 A ja cię tylko chciałam wyprowadzić z błędu😜 A poza tym, to czy "ty masz 5 lat, żeby pouczać dorosłych ludzi co mają pisać do innych. Nie czytaj, jak ci nie odpowiada. Jeszcze żebys ty była kulturalna. " > Katoliczki jak z koziej du.. trąba. Bezczelne i zakłamane. Wstyd. 😠 Cudza religia to na szczęście nie twoja sprawa, więc się tak nie denerwuj, Natalko, bo jeszcze zawału dostaniesz. Tudzież nie obrażaj i nie obrzucaj wyzwiskami, bo jako osobie kulturalnej, jaką się tu na forum raczyłaś skromnie obwołać, to naprawdę nie uchodzi i zakrawa na bezczelne oraz zakłamane. Wstyd🫤 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 15:16 majaa napisała: > Mylisz się. To ty się mylisz. Nie ty dyskutowałaś z tym konkretnym nickiem, żeby twoja opinia na ten temat miała jakiekolwiek znaczenie. Weszłaś sobie w cudzą wymianę zdań, żeby dowalić. Jak dzieciak z piaskownicy. > No proszę... uderz w stół... A ja cię tylko chciałam wyprowadzić z błędu A kto zaczął? Ileż to razy pisałam, że traktuję rozmówców jak na to zasługują. Zdawałoby się, że katoliczki nie trzeba uczyć kultury. A jednak. Boli prawda, że jesteś bezczelna, mściwa i zakłamana? Ty nie przyszłaś mnie wyprowadzić z błędu, tylko poszczekać sobie na kogoś z kim na argumenty merytoryczne przegrywasz w przedbiegach. > A poza tym, to czy "ty masz 5 lat, żeby pouczać dorosłych ludzi co mają pisać do innych. To akurat ty przyszłaś pouczać. A ja ci tylko odpowiadam, bo piszesz do mnie. Nie czytaj, jak ci nie odpowiada. > Cudza religia to na szczęście nie twoja sprawa, więc się tak nie denerwuj, Majuniu droga, bo dostaniesz udaru z tej nienawiści. To ty masz obsesję na moim punkcie i łazisz za mną po wszystkich wątkach. Jeżeli więc będziesz mnie dalej chamsko zaczepiać personalnie, to będę jak najbardziej uprawniona obrażać cię i obrzucać wyzwiskami i to konkretnymi. Bo na nic innego nie zasługuje hejt i stalking. 😡 I wklej wpis gdzie obwołuję się osobą kulturalną. A twoja religia byłaby tylko twoją sprawą, gdybyś nie obnosiła się z nią na forum i nie prezentowała tutaj swoich sekciarskich i wykluczających poglądów. 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 21.02.26, 17:34 natalia.nat napisała: > To ty się mylisz. Niestety nie masz racji, Natalko, choć wiem, że jesteś o niej święcie przekonana. Dlatego właśnie nie potrafisz odpuścić, posuwając się do kłamstw, oszczerstw, manipulacji i chamstwa, byle tylko twoje było na wierzchu. I to są właśnie najczęściej te twoje „argumenty merytoryczne”, z którymi faktycznie trudno wygrać, bo pod tym względem prezentujesz poziom iście mistrzowski. Co się natomiast tyczy twoich dalszych wynurzeń, to zdecydowanie musisz mieć paranoję, skoro widzisz mnie „łażącą za tobą po wszystkich wątkach”. O dowód na te urojenia nawet nie będę pytała, bo po co, skoro ludzie mają swój rozum i oczy i ‘koń jaki jest każdy widzi'. To ty pierwsza przyczepiłaś się do mnie, jak rzep do psiego ogona i to akurat w tym samym wątku, w którym podajesz się za kulturalną (natalia.nat Re: czy ateiści to hipokryci? 12.02.26, 22:26 Oczywiście, że jestem kulturalna. A dalej jeszcze Nigdy nie obrażam swojego rozmówcy pierwsza. NIGDY. Tymczasem, znów jako pierwsza, a jakże, pokazałaś swoją „kulturę”, bredząc coś o naszej „sekcie” i żenująco się jeszcze potem tłumacząc, że to przecież „nie jest żadne personalne wyzwisko”, więc niby o co nam chodzi). W tym wątku, z kolei, bynajmniej nie jesteś jedyna, której odpisałam, ale za to jedyna, która z dumą i zadowoleniem z siebie wali takie kocopoły, że doprawdy trudno czasami pozostać obojętnym i powstrzymać się od komentarza. Ale że nie znosisz żadnej krytyki ani odmiennych poglądów, to reagujesz, jak reagujesz, czyli rzuciłaś mi się do gardła, bo śmiałam stwierdzić, że nie masz racji. I znów wyszło szydło z wora, że ta prawda o bezczelności, mściwości i zakłamaniu to jest prawda o tobie, Natalko. To cię pewnie zaboli, bo masz o sobie nadzwyczaj dobre mniemanie, więc spodziewam się niebawem kolejnego wiaderka pomyj, zwłaszcza że się już tu odgrażałaś, pani kulturalna😏. Ale ulżyj sobie i poluzuj cugle, bo widać, że sprawia ci to radochę i nawet, jak nie masz do tego pretekstu, to go sobie zwyczajnie wymyślasz i udajesz obrażoną, żeby wzmocnić efekt😄 Tylko już, na litość, nie truj wiecznie o tym, jak cię tu, bidulko, hejtują, bo mimo, że tak bardzo się starasz, to chyba nikogo nie dałaś rady przekonać😄 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 21.02.26, 18:08 majaa napisała: ... Nie zamierzam dłużej ani czytać ani ci odpowiadać na twoje chore wymysły i obsesje. Nie interesuje mnie zdanie jakiegoś mściwego i zakłamanego anonimowego nicka. Niech będzie twoje na wierzchu. Nie będę grać w szachy z gołębiem. I spojrzyj w lustro, bo to ty pierwsza niegrzecznie mnie tutaj zaczepiłaś zupełnie od czapy i bez powodu zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 10:50 natalia.nat napisała: > majaa napisała: ... > > > Nie zamierzam dłużej ani czytać ani ci odpowiadać na twoje chore wymysły i obse > sje. Nie interesuje mnie zdanie jakiegoś mściwego i zakłamanego anonimowego nic > ka. Niech będzie twoje na wierzchu. Nie będę grać w szachy z gołębiem. > I spojrzyj w lustro, bo to ty pierwsza niegrzecznie mnie tutaj zaczepiłaś zupeł > nie od czapy i bez powodu zresztą. > > Majaa nie jest anonimowym nikiem. A ty uaktywniasz się głównie wtedy, kiedy ktoś coś krytycznego napisze na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 11:35 magnoliaa50_50 napisała: > Majaa nie jest anonimowym nikiem. Bo ma imię "maja" w nicku? Natalia.nat też ma imię 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 17:06 magnoliaa50_50 napisała: > Majaa nie jest anonimowym nikiem. A ty uaktywniasz się głównie wtedy, kiedy kt > oś coś krytycznego napisze na PO. To dokładnie jak majaa i ty, jeśli zamiast PO wpiszesz PiS. I doucz się, co to znaczy słowo "anonimowy". Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 23.02.26, 09:23 natalia.nat napisała: > Nie zamierzam dłużej ani czytać ani ci odpowiadać na twoje chore wymysły i obse > sje. Nie interesuje mnie zdanie jakiegoś mściwego i zakłamanego anonimowego nic > ka. Niech będzie twoje na wierzchu. Nie będę grać w szachy z gołębiem. > I spojrzyj w lustro, bo to ty pierwsza niegrzecznie mnie tutaj zaczepiłaś zupeł > nie od czapy i bez powodu zresztą. 🤦♀️A mogłaś po prostu skorzystać z szansy na milczenie i już się dłużej nie kompromitować... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 23.02.26, 11:39 Tę radę kieruj do siebie. To akurat ty mogłaś skorzystać z szansy na milczenie i już się dłużej nie kompromitować...🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 23.02.26, 11:51 😂😂No ale przecież to ty miałaś zamiar mnie już nie czytać i mi nie odpowiadać, to się do tego zastosuj, a nie robisz z gęby cholewę😂 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 23.02.26, 12:17 🤦♀️A mogłaś po prostu skorzystać z szansy na milczenie i już się dłużej nie kompromitować... Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 24.02.26, 11:01 Na razie to kompromituję ciebie, w czym mi zresztą bardzo starasz się pomagać, i nie wykluczam nawet, że całkiem świadomie😉😄 Bo po co ci było zgrywać honorową, że nie będziesz czytać ani odpisywać, jak dobrze wiesz, że to przecież ponad twoje siły😂 A tak na przyszłość, jak cię nie stać na napisanie nawet jednego własnego słowa, to przynajmniej cudzysłów dodaj😜 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 24.02.26, 14:00 majaa napisała: > Na razie to kompromituję ciebie, w czym mi zresztą bardzo starasz się pomagać, Akurat to ja kompromituję ciebie i ty mi w tym BARDZO pomagasz. Udowadniam że łżesz, hejtujesz, pierwsza zaczepiasz i obrażasz, odwracasz kota ogonem i wymyślasz swoje chochoły z którymi dyskutujesz. Twierdzisz że coś pisałam, ale cytatu nie podasz. To ty weszłaś w środek cudzej dyskusji zupełnie od czapy i bez powodu, a teraz masz pretensje że ktoś ci odpisuje? Na stek samych wyzwisk i łgarstw do tego niechlujnie wklejonych tak że nie wiadomo gdzie jest jaki cytat i co autor miał na myśli, nie mam potrzeby odpowiadać. Ale to nie jest twoja piaskownica, żebyś ustawiała ludzi czy mogą i co mają pisać. Dorośnij. > A tak na przyszłość, jak cię nie stać na napisanie nawet jednego własnego słowa A które to jest nie moje własne słowo? To niewygodne dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 24.02.26, 14:22 🤣🤣🤣 To najbardziej życzliwa reakcja, na jaką tu zasługujesz, Natalko, więc mam nadzieję, że to docenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 24.02.26, 15:16 majaa napisała: > 🤣🤣🤣 > To najbardziej życzliwa reakcja, na jaką tu zasługujesz, Natalko, więc mam nadzieję, że to docenisz. A która reakcja? Te głupie uśmiechy? Musze docenić, na argumenty merytoryczne z twojej strony nie mam co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 12:24 Koncze bo widze ze to husky/evening trance i szkoda czasu. Nie, nie jestem katoliczka Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 12:25 Nikogo nie hejtuje i nie manipuluje. Z ta nerwica z sadami zrob cos Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 12:28 princesswhitewolf napisała: > Nikogo nie hejtuje i nie manipuluje. > > Z ta nerwica z sadami zrob cos > Zdecydowanie przydałoby sie z tym cos zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 13:20 princesswhitewolf napisała: > Nikogo nie hejtuje i nie manipuluje. Oczywiście że hejtujesz i manipulujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
abria [...] 19.02.26, 14:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:26 Azalee to nie jest troll. Znam z reala - sympatyczna i rozsądna dziewczyna. Nikt kto chciałby Cię hejtować, nie wiem skąd ten pomysł. A ze zwrotem o murzynach ma rację - obecnie nie jest uważany za akceptowalny zwrot, mimo, że od lat obecny w polszczyźnie. Język się zmienia 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
blahblah2 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 16:41 Przecież to tyle czytania😳 kto ma na to czas Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:32 natalia.nat napisała: > > > Wklej wiarygodny link, że jacht zakupiony z KPO można sprzedać po roku i że to > decyzja KO. > Z tego co czytam to w przypadku projektów unijnych (w tym KPO) trwałość projekt > ów wynosi zazwyczaj 5 lat (lub 3 lata dla MŚP w niektórych przypadkach) od daty > płatności końcowej. > Owszem, można sprzedać jachty po roku. Było to wielokrotnie potwierdzone przez Szłapkę i Pełczyńską Nałęcz. Natalia, czy ty nie oglądasz żadnych wiadomości? Polecam TVP info w godzinach popołudniowych. Może jak usłyszysz wypowiedzi polityków na żywo to przestaniesz siać dezinformację Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:44 is-laura napisała: > Owszem, można sprzedać jachty po roku. Było to wielokrotnie potwierdzone przez Szłapkę i Pełczyńską Nałęcz. Skoro było wielokrotnie potwierdzone, to chyba nie będzie problemu z linkiem? Takim, który by potwierdzał sam ten fakt oraz że zmieniło to KO a nie że było tak pierwotne. > Może jak usłyszysz wypowiedzi polityków na żywo to przestaniesz siać dezinformację Dopóki nie wkleisz wiarygodnego linku, to niestety ale to ty siejesz dezinformację. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:55 Nie zamierzam niczego wklejać ani ciebie edukować. To twój problem, że trudno jest ci uwierzyć, że twoja ulubiona koalicja nie różni się pod względem cwaniactwa od poprzedników Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 19:34 is-laura napisała: > Nie zamierzam niczego wklejać ani ciebie edukować. No więc właśnie tyle jest warta ta twoja informacja o jachtach. Jest zwykłą dezinformacją i prawacką manipulacją. Siebie edukuj. > To twój problem, że trudno j > est ci uwierzyć, że twoja ulubiona koalicja nie różni się pod względem cwaniact > wa od poprzedników Ja nie musze wierzyć. Ja WIEM, że Koalicja różni się pod względem cwaniactwa od poprzedników. A zasady KPO były ustalane jeszcze za czasów PiSu. Wiec pretensje kieruj do swoich ulubieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 19:46 Ok, zrobiłam to za ciebie Wpisz w google FAQ horeca kpo, znajdziesz dokument pdf, a w nim punkt 48 dotyczy okresu trwałości. Miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 20:19 Jaką datę ma ten dokument? "Wklej wiarygodny link, że jacht zakupiony z KPO można sprzedać po roku i że to decyzja KO." Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 06:12 is-laura napisała: > Natalia, czy ty nie oglądasz żadnych wiadomości? Polecam TVP info w godzinach > popołudniowych. > Może jak usłyszysz wypowiedzi polityków na żywo to przestaniesz siać dezinform > ację Nie ogląda i nie czyta. To jest wielbicielka PO pt. bierna, mierna ale wierna i #Tusku ufam tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 07:50 I # kochampolitykowponizej170I Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 08:59 magnoliaa50_50 napisała: > Nie ogląda i nie czyta. Ty akurat, trollu od prawackich przekazów, wiesz co ja czytam i oglądam. > To jest wielbicielka PO A ty jesteś wielbicielką PiSu, pt. bierna, mierna ale wierna, skoro nie widzisz różnicy między obecnymi rządami a rządami największych szkodników Polski. 😡 Zamiast tych prymitywnych wycieczek osobistych, udowodnij, że to KO zmieniło zasady KPO. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 10:07 Problem w tym, że KO przyklepała zasady przyznawania dotacji i dlatego jest za to odpowiedzialna Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 12:04 is-laura napisała: > Problem w tym, że KO przyklepała zasady przyznawania dotacji i dlatego jest za to odpowiedzialna No nie. KO nie jest za to odpowiedzialna. Te zasady przyklepał PiS, kiedy je tworzył. Nie zmienia się reguł gry w trakcie składania wniosków. Poza tym zdecydujcie się może na jedną wersję, bo twoja koleżanka pisała, że te zasady zmienił rząd KO. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 12:22 Zapraszam do lektury, bo wciąż błądzisz businessinsider.com.pl/wiadomosci/kto-ma-racje-w-sprawie-kpo-rzad-czy-pis-oto-niewygodna-chronologia-zdarzen/grd5gvt Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 12:22 www.money.pl/gospodarka/w-obronie-kpo-i-przedsiebiorcow-krotkowzrocznosc-i-bezmyslnosc-opinia-7188153102990080a.html Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 15:39 is-laura napisała: > Zapraszam do lektury, bo wciąż błądzisz Jeden artykuł jest niedostępny a w drugim nie ma nic na potwierdzenie że błądzę. Jest mowa o rewizji i zmodyfikowaniu warunków programu, żeby "dostosować go do realnych możliwości wykonawczych, uwolnić środki zablokowane wcześniej przez kamienie milowe oraz zmienić priorytety inwestycyjne na lata 2024–2026". O czym wiedziałam i co jest uzasadnione, bo na te środki z UE przez pisowskich szkodników czekaliśmy 2 lata. Natomiast nie wyczytałam, żeby "możliwość sprzedaży po roku prezentów od podatników zmienił rząd KO". Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 17:44 Po co to rozkminiacie jak już ministerka która się tym Zajmuje skończona a Kaczyński wybrał nowego premiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:53 Art 212 nie stosuje się do znieważania nicka na forum 🙄 Wiemy, że podałaś na forum imię i nazwiska. Wszyscy je znamy, ale nikt cię imiennie nie zniesławia. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:57 Sugeruję nieco wiecej poczytać, kogo mozna znieslawic a ja tu nie jestem anonimowa Nie twierdzę, ze znieslawia. Dziwię sie, ze rozmowa o hipotetycznie przestepstwach kogoś obraża. Serio? To moze wartaloby sie zastanowić- dlaczego kogoś to obraza i ktoś to bierze do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 18:59 No i nie znam kontekstu wypowiedzi Natalki. I w zasadzie nie bardzo chce mi sie go poznawać. Nie obchodzi mnie to 🤷♀️ Zastanawiam sie jedynie, co chce osiągnąć, czepiajac się kogoś, kto ją wygasil i próbując z nim polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat [...] 19.02.26, 19:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 20:30 O mnie robiła to samo. "Ach, to sumirka? Mam ją wygaszoną. Wyjątkowo agresywny troll". Urocza jest nasza jętka. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick No i co z tymi wyborami? 19.02.26, 20:42 Ponieważ osobny wątek nie został założony - czy oficjalna moderacja liczy zamiast tego 3 tygodnie od momentu założenia własnego (czyli niniejszego) wątku? Czy też czeka na wątek autorstwa którejś forumki? Na czym właściwie stoimy? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: No i co z tymi wyborami? 19.02.26, 22:46 Oficjalna moderacja pewnie liczy, że wszyscy się tu pobiją (w sumie nie bez podstaw), miną trzy tygodnie i w braku oficjalnych kandydatów i wątków wyborczych, moderacja sama wybierze nam społecznego moderatora. Były konsultacje? Były. To są klimaty jak z Mikołajka: trzeba wybrać kapitana, zaczyna się bójka, Euzebiusz bije wszystkich, Rufus używa gwizdka, Alcest je kanapkę i też dostaje. A na koniec przychodzi pani i podejmuje decyzję. Teraz trzeba tylko zdekodować kto jest kim. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: No i co z tymi wyborami? 19.02.26, 23:36 taje napisała: > Oficjalna moderacja pewnie liczy, że wszyscy się tu pobiją (w sumie nie bez pod > staw), miną trzy tygodnie i w braku oficjalnych kandydatów i wątków wyborczych, > moderacja sama wybierze nam społecznego moderatora. Były konsultacje? Były. No jak moga zrobic inaczej? Daja wam prawo wyboru wlasnego Cenzora a jak nie to dostaniecie "z urzedu". Nie checie byc cenzorowane - wybierzcie taka co pozwoli na wszystko czyli konserwatywna Amerykanke bo ja wy bedziecie pisac to ona bedzie spac Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: No i co z tymi wyborami? 19.02.26, 23:40 engine8t napisał: > taje napisała: > > > Oficjalna moderacja pewnie liczy, że wszyscy się tu pobiją Jak widać, nawalanka już jest. Oto ematczyna demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: No i co z tymi wyborami? 19.02.26, 23:42 e > Nie checie byc cenzorowane Ja się zgadzam na cenzurę. Byle była uczciwa i bezstronna. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: No i co z tymi wyborami? 20.02.26, 01:16 taki-sobie-nick napisała: > e > > Nie checie byc cenzorowane > > Ja się zgadzam na cenzurę. Byle była uczciwa i bezstronna. Uczciwa i bezstronna cenzura? LOL A wiec nie ma tu wolnosci slowa ani takowe nie jest oczekiwane ? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: No i co z tymi wyborami? 20.02.26, 22:44 ani takowe > nie jest oczekiwane ? A ty co z tą stroną bierną? Pisałam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: No i co z tymi wyborami? 20.02.26, 00:14 Jakie to wygodnie: udzielać się na emamie i nie pisać "my", tylko "wy". Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m [...] 20.02.26, 00:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: No i co z tymi wyborami? 20.02.26, 11:01 😄No dokładnie tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
anomaliapogodowa81 Re: No i co z tymi wyborami? 24.02.26, 11:38 taje napisała: > klimaty jak z Mikołajka: trzeba wybrać kapitana, zaczyna się bójka, Euzebiu > sz bije wszystkich, Rufus używa gwizdka, Alcest je kanapkę i też dostaje. A na > koniec przychodzi pani i podejmuje decyzję. 😂 ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 00:56 yenna_m napisała: > Jednakowoż funkcjonuje w literaturze fantasy, jak niejaka rzyć czy chedożenie. > I bywa nadal używana w znaczeniu dawnym. Tez jak rzyć czy chędorzenie. Ematki to bohaterki literatury fantasy, pisanej przez princess? No to tym bardziej podane wyżej przeze mnie i angazetke znaczenie jest właściwe. Nie bron jej. Princess używa tego określenia, by obrazić. Z pełną świadomością. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 02:13 Nie umiem powiedzieć, w jakim kontekście princesska tego używa bo nie siedzę w jej głowie. Łatwo coś nadinterpretowac. Np do określenia "kurka" (bardzo inteligentny ptak, chociaz w zageszczeniu i sytuacjach stresowych może przejawiac tendencje do niebywalej agresji i kanibalizmu) przypisać wizję dobrodusznej i niepracującej pani domu. A nie drapieznej, inteligentnej, agresywnej istoty zdolnej zadziobywać i pożerać współsiostry. Ot, nie siedzimy w cudzych głowach. Możemy jedynie PRZYPUSZCZAĆ, że dobrze zrozumieliśmy to, co oni nam chcą przekazać. Szanujcie kurki i obawiajcie sie ich. Bo są straszne i mądre. Szanujcie dziewki inpodziwiajvie je, bo są zwykle młode i urodziwe Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 06:11 Yenna, proszę cię. Średnio inteligentny człowiek jest w stanie zrozumieć, kiedy w trakcie dyskusji adwersarz chce cie obrazić. Nie trzeba "siedzieć w głowie" tej osoby, by poznać intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 08:11 Nie. Ludzie lubią przypisywać swoje intencje innym. "K.. jak kulturalne" też jest sugestywne. Mam myśleć, ze ktoś się zagalopował i zamierzał nazwać mnie kobietą nierządną, czy po prostu wzruszyc ramionami, bo ktoś nie przemyślał, że to sformułowanie może wywoływać jednoznaczne skojarzenia? Odpowiedź, bo to ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 07:00 yenna_m napisała: > Łatwo coś nadinterpretowac. Np do określenia "kurka" (bardzo inteligentny ptak, > chociaz w zageszczeniu i sytuacjach stresowych może przejawiac tendencje do ni > ebywalej agresji i kanibalizmu) przypisać wizję dobrodusznej i niepracującej p > ani domu. A nie drapieznej, inteligentnej, agresywnej istoty zdolnej zadziobywa > ć i pożerać współsiostry. > > Ot, nie siedzimy w cudzych głowach. Możemy jedynie PRZYPUSZCZAĆ, że dobrze zroz > umieliśmy to, co oni nam chcą przekazać. > > Szanujcie kurki i obawiajcie sie ich. Bo są straszne i mądre. > Szanujcie dziewki inpodziwiajvie je, bo są zwykle młode i urodziwe Cieszę się, że przeczytałaś mój post Tak, oczywiście, latanie po wątkach i wyzywanie forumek od kur w kurniku było wyrazem podziwu dla ich inteligencji. Tak to właśnie brzmiało. Fascynujące jakie fikołki można robić Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 07:01 p.s. szkoda , że nie odniosłaś się do innej częsci postu czyli tego jak rzucałaś oszczerstwa Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 09:06 mocca25 napisała: > p.s. szkoda , że nie odniosłaś się do innej częsci postu czyli tego jak rzucała > ś oszczerstwa > Jakie oszczerstwa? Szkoda, ze nie odniosłaś się do innej części swoich zachowań grupowych, gdzie lazilas za mną i mnie nękalas, i twoje zachowanie odbierałam jako bardzo niechciany, przemocowy kontakt. Przestałaś? Przeciez wiele razy ci o tym pisalam. Nawet teraz to robisz i próbujesz ze mną dyskutować chociaż wiesz, ze jesteś zablokowana. Odezwalam sie, poniewaz niedobrze mi, gdy czyram twoje oszczerstwa na moj temat. Zamiast rozmawiać merytorycznie, znów uzywasz osobistych argumentów. I prawdę mówiąc - po prostu hejtujesz. W tym poście ani slowa mojego o tym, jaka jest mocca. Twoje wypociny o yennie za to są w wielu postach w tej dyskusji. Masz po prostu obsesję i nie umiesz odpuścić. Ale to juz twoje problem. I z takimi zachowaniami, z takimi osobami, będzie musiał sobie radzić mod, bo nie bedzie mógł, dla własnej higieny psychicznej, wygasic takich agresorek. I uważam osobiście, ze KAŻDY psycholog powie, jak bardzo jest to toksyczne, obciążające psychicznie zajęcie. I ze w takiej sytuacji relaks zmienia się w katorge, do tego - za to wszystko zero wynagrodzenia. Nie pisz wiecej. Wracasz na listę wygaszonych bo nic wartościowego nie wnosisz do mojego życia. Mozesz sobie łazić za mną i sie kompromitować, nadal hejtowac i wypisywac obsesyjnie o yennie, wiedząc, ze piszesz w przestrzen. I jesli to zrobisz, pomyślę jedynie, ze jestes zwyczajnie chora. Bo nikt normalny tak nie robi. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 09:12 Rozumiem, że po napisaniu "Szkoda, ze nie odniosłaś się do innej części swoich zachowań grupowych, gdzie lazilas za mną i mnie nękalas, i twoje zachowanie odbierałam jako bardzo niechciany, przemocowy kontakt. Przestałaś?" i tego, że w żaden sposób nie jest w stanie tego udowodnić - cytatem, linkiem, screenem, wracam do grypy wygaszonych więc brak twojej reakcji jest wytłumaczony Nie podasz przykłądów moich "oszczerstw" bo przecież "nie widzisz", że o nie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 09:14 Po prostu caly czas kłamiesz, obrażasz i rzucasz oszczerstwa. Bywa. Tylko nie wkładaj czapeczki merytorycznej forumki walczącej z hejtem bo do ciebie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 08:55 I to znów jest twoja interpretacja. Nie - wyzywanie. Nawiazywanie do stadnych zachowań kur. Moim zdaniem - przerażającego. No ale znów przypisalas mi swoją interpretację i intencje. Przeczytałaś artykul o kurach? Masz doświadczenia hodowlane i zdajesz sobie sprawę, z jak ogromnym problemem borykają się hodowcy drobiu? No tak, przecież odniosłaś to do swoich motywacji i skojarzeń, zapomniałaś, ze jestem hodowcą a hodowca myśli jak hodowca całe zycie. I nie znasz mnie, żeby znać mój sposób myślenia oraz wartosciowania. Taka różnica. Ciekawe, co zrozumiesz z tego posta. Obawiam się, ze znów będziesz nadinterpretowywac i przypisywać mi swoje intencje. A chodziło o proste fakty. A ja piszę suche fakty bo mój mózg tak działa i jestem dość kiepska w aluzja i ich odczytywaniu. Wiedziałaś o tym? Nie? No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 09:04 Ciekawe, co zrozumiesz z tego posta. Zrozumiałam z tego posta to, że usiłujesz robić jakieś dziwne fikołki, zeby nie brać odpowiedzialności za własne słowa i intencje, za te kury, idiotki, gnój i emotki kupy, które wklejałaś masowo Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 09:18 Aha. Wkleję jeszcze raz fermo.pl/blog/post/kanibalizm-u-drobiu-%E2%80%93-jak-z-nim-walczyc?srsltid=AfmBOop-letnYk6CRUc6JykZr1XqncddryFCBFmKgi3I7C9rhsKu0gLf Dla mnie to przerażające i tyle. Dla innych moze smieszne i kojarzy sie z miłymi kurami i gospodyniami domowymi. Widać rozny poziom percepcji i wrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 06.03.26, 21:13 Nie.. kura domowa nie oznacza glupia. Oznacza osobe nie pracująca i siedzaca w domu i wokol spraw domowych. Tak dla mnie to okreslenie pogardliwe. Jesli kobieta nie ma dzieci u cyca, jakiejs sytuacji ze kims sie opiekuje to powinna pracowac. Szczerze nie obchodzi mnie to ze masz inna na ten temat . Tu wpada np snejkowa i bluzgocze tak ze az niedibrze sie robi i to tolerujecie A dziewki- absolutnie nie w kontekscie pan o rozwiazlej seksualnosci to pisalam bo w tym slowie nie ma e po i. A co tam sie podoba czy nie podoba to niech iwles sobie sama z tym radzi, ja znikam i zostawiam w bolu i cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 08:11 Yenna, jeszcze jedno. Pamiętam twoją wymianę zdań z żoną-mi. Wynikało z niej, że kiedy bardzo chciałaś zostać moderatorem społecznym ale ci się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 08:44 Chyba malo mnie znasz. Mam problem z odczytywaniem aluzji i pisaniem w zawoalowany sposób. Nie przypominam sobie, abym chciała być moderatorem społecznym bo na początku lat 2000, o ile dobrze pamiętam, miałam nie raz taką możliwość (oraz propozycje), jednak nie uważam się i nigdy nie uważałam się za osobę odpowiednią do tej roli. I, jak widzisz, nie jestem tym moderatorem i nigdy nie byłam. Może ktoś źle zrozumiał. A nawet, jeśli 20 lat temu taka myśl mi się pojawiła w głowie, to jednak było to dawno temu, byłam de facto inna osoba, a dziś jestem bogatsza o wiele doświadczeń z tych 20 lat. Jak również , bogatsza o doświadczenia życiowe, zaczęłam wyznawać zasadę, że należy się szanować i bardzo nieprzyzwoite jest, gdy korpo nie płaci pracownikowi, ktory na rzecz korporacji wykonuje jakaś pracę. No ale K15X przecież tez wyznaje taką zasadę, biorąc pod uwagę doniesienia medialne o planowanych w tym zakresie zmianach w kodeksie pracy. Prawda? Co w moim światopoglądu cie oburza? Ze uważam, ze jak bogatego stać na fanaberie i utrzymywanie forum, to niech płaci pracownikom? Nikt takich rzeczy nie utrzymuje charytatywnie, szczególnie duże korporacje medialne. Gdyby to nie przynosiło zysków, podzieliloby los bloxa. W korpo jest jedna najwazniejsza zasada - zysk nade wszystko. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 09:01 yenna, nawiązuje tylko do rozmowy twojej z zoną-mi. Wiem, że teraz piszesz, że nie chciałaś, a może nawet jednak chciałaś a w ogóle jak całkiem niedawno napisałaś - na forum można kłamać więc kłamiesz. Dla postronnego czytelnika wyglada to tak, że chciałaś, dostałaś kosza i się obraziłaś. Skoro jednak mnie nie wygasiłaś dlaczego nie przeprosiłaś za oszczerstwa, które na mnie rzucałaś i zbywałaś milczeniem kiedy prosiłam o dodowdy a potem "wygasiłaś"? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 07.03.26, 10:45 >Skoro jednak mnie nie wygasiłaś dlaczego nie przeprosiłaś za oszczerstwa, które na mnie rzucałaś i zbywałaś milczeniem kiedy prosiłam o dodowdy a potem "wygasiłaś"? Bo z trollami , a takxe osobami ktore zatracily zdrowy rozsadek i dystans do zycia forum sie nie dyskutuje, dzieweczko. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 11:40 Aha. O ile dobrze pamiętam, z żoną nie rozmawiam gdzieś od 2014? 2015 roku? No wiec opieranie się na wymyślonych deklaracjach sprzed 10 lat, bo naprawdę nie przypominam sobie takiej rozmowy (widać to było ważne dla zony ale juz nie było dla mnie) jest absolutnie arcypowazne. Zwłaszcza, że na początku edziecka na gazecie (i nie tylko) tez miałam takie propozycje (czego zona nie wie bo przeciez tu jest krocej). Oraz byłam adminem/moderatorem (nie pamiętam dokładnie lat, bo to tez nie było dla mnie zbyt wazne) na edzieckowym czacie - i z tego tez zrezygnowałam. No wiec o co bój? O guzik na ematce? Ale wiesz, ze ludzie w życiu robią poważniejsze rzeczy? Takie naprawdę poważne i społecznie użyteczne? Moderowanie ematki do takich czynności nie nalezy. Nawet nie dodaje powagi ani powodów do dumy (w moim odczuciu). Wiec nie rozumiem sytuacji. Z czym w ogóle do ludzi? Co za dziecinada... Matko i córko... Dorosłe kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 07.03.26, 10:43 >Wynikało z niej, że kiedy bardzo chciałaś zostać moderatorem społecznym ale ci się nie udało. Ale ze czerpiesz satysfakcje z wytkniecia ze jej sie nie udalo czy jakos ogladzasz forum? Naprawde, czy cierpisz na jakas rządze dowalenia yennie, ze taka bzdure wyciagasz- pomijajac czy to prawda czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 09:37 Ciekawy przypadek wielonikstwa pojawił się nawet w tym wątku Uzytkowniczka "inteligentnyjakbrzytwa" wyciągnęła sreeny mające dyskredytować jedną z uzytkowniczek jako kandydatkę na modkę. Wpisy może nie stare, ale historyczne. Na jednym ze screenów widać pod jakim nickiem ta "inteligentny" jest zalogowana na forum Jest zalogowana jako "sebasradochleba" To takie wielonickowe osoby niszczą to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 23:08 Generalnie mogę pogratulować pomysłu - póki co skutkuje to lawiną trolli - i to znanych na forum. A jak takie tuzy jak asma czy boggy zostaną moderatorami to światło zgasicie szybciej niż wam sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 23:58 profes79 napisał: > Generalnie mogę pogratulować pomysłu - póki co skutkuje to lawiną trolli - i to > znanych na forum. A jak takie tuzy jak asma czy boggy zostaną moderatorami to > światło zgasicie szybciej niż wam sie wydaje. > Nie zostaną. Przeciez jest punkt ostatni regulaminu wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 21.02.26, 00:13 Tu sa gorsze trolle Odpowiedz Link Zgłoś
babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 21.02.26, 00:21 Trolli to tutaj jest na kopki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf [...] 21.02.26, 00:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan [...] 21.02.26, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 21.02.26, 21:56 A zglaszaj sobie. W przeciwieństwie od ciebie od ponad 20 lat funkcjonuje pod tym samym nickiem, nie musząc go zmieniać po kolejnych banach. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 21.02.26, 22:52 Przeciez to nie ciebie planuje zgłaszać- drzewko Pani. Ja tez mam ten nick od 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 08:50 Pani to jestem ja , dlaczego mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan [...] 21.02.26, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 08:39 profes79 napisał: > W przeciwieństwie od ciebie od ponad 20 lat funkcjonuje pod t > ym samym nickiem, nie musząc go zmieniać po kolejnych banach. Rzeczywiście wielki powód do dumy "nie bycie zbanowanym" na forum, gdzie administracja daje sobie prawo arbitralnej oceny kogo można obrażać, a kogo nie można, do arbitralnej oceny co jest interesem narodowym, a c nie jest oraz co jest prawdą, a co "dezinformacją". Ostatni mój ban był za to, że kontestowałam przydatność tzw. psychoterapii, nie waliłam czółkiem przed psycholoszkami i nie podobała mi się koncepcja "badania psychologicznego" dzieci bez zgody rodziców. Jedyne zatem, z czego możesz być dumny, to z perfekcyjnej znajomości przekonań administracji, aby wiedzieć, co możesz napisać, a czego nie możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 08:48 dracaria napisała: > > Jedyne zatem, z czego możesz być dumny, to z perfekcyjnej znajomości przekonań > administracji, aby wiedzieć, co możesz napisać, a czego nie możesz. Odnoszę wrażenie, ze pewne trollnicki są specjalnie wysyłane, aby sprowokować wymianę zdań i aby móc zafundować nielubianej foremce bana. Dlatego nie należy wchodzić w takie dyskusje. Co z tego, ze napiszesz dosadniej to, co uważasz, skoro właśnie o to chodziło i dajesz im dokładnie to, czego bardzo chcą? Natomiast tutaj nawet komentarze asmy w stylu "princess będzie mieć przechlapane i dobrze, ze mnie lubisz" pokazują obecny styl moderacji. Tylko moderacja spoza forum. Obiektywny pracownik nie umaczany osobistymi powiazaniami w tym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 08:52 No dokładnie , wątki przed wyborami gdzie można było tylko pisać o PO, miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 08:55 Odnoszę wrażenie, że jest tutaj wiele osób członkowskich tej partii. No I gazeta.pl ma jasno okresloną linię ideologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 08:58 dracaria napisała: > Rzeczywiście wielki powód do dumy "nie bycie zbanowanym" na forum, gdzie administracja daje sobie prawo arbitralnej oceny kogo można obrażać, a kogo nie można, do arbitralnej oceny co jest interesem narodowym, a c nie jest oraz co jest prawdą, a co nie> Napisać można wszystko. Trzeba jednak umiejętnie daną treść włożyć w odpowiednią formę. "Zbanowani" często jednak tego po prostu nie potrafią lub nie chcą. Zależnie od intencji obrażają lub wyszydzają. Nie każdy ma ochotę bawić się w nawalanie łopatkami z zupełnie losowymi osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 09:16 feniks_z_popiolu napisał: > dracaria napisała: > > > Rzeczywiście wielki powód do dumy "nie bycie zbanowanym" na forum, gdzie > administracja daje sobie prawo arbitralnej oceny kogo można obrażać, a kogo nie > można, do arbitralnej oceny co jest interesem narodowym, a c nie jest oraz co > jest prawdą, a co nie> > > Napisać można wszystko. Trzeba jednak umiejętnie daną treść włożyć w odpowiedn > ią formę. > "Zbanowani" często jednak tego po prostu nie potrafią lub nie chcą. > Zależnie od intencji obrażają lub wyszydzają. Nie każdy ma ochotę bawić się w n > awalanie łopatkami z zupełnie losowymi osobami. Wiesz, jeśli w argumentację wchodzą riposty z cyklu napisanie do osoby rozwodzącej się "a teraz idę przytulić się do męża", to myślę, że mogą komuś puścić nerwy. Ja np wyłapałam takie komentarze pod moim adresem przez przypadek, przeszukując wyszukiwarkę. I pomyślałam sobie, ze dobrze, ze wtedy palnęłam o tym rozwodzie na odczepnego jakaś bzdurę bo juz wiem, że nie jest to przestrzeń, gdzie piszesz o problemach. I dobrze, ze się nie rozwodzę, bo by ten komentarz bardzo zabolał. Na szczęście palnęłam na odczepnego bo nie lubie zaglądania do kieszeni - ani mi, ani innym. Natomiast ktoś, kto zmaga się z ogtomnym cierpieniem związanym z problemami, które się mu złośliwie w dyskusji wywlecze, może po prostu się odpalić, bo emocje będą tak silne. I ban murowany. Straszne rzeczy tutaj się dzieją. I nie mam watpliwosci, że to jest wina lat zaniedbań, układów i ukladzikow w kręgach moderacyjnych. Oraz mechanizmu forum, ktory nie pozwala SKUTECZNIE odizolować się od prześladowcy. Nawet ten wątek jest tego przykładem- w tym watku kilka pań łazi za mną i próbuje mnie prowokować wypisując bzdury i wiedząc, ze są zablokowane. W normalnej przestrzeni SM nie miałyby takich możliwości bo blokada pozbawiła je wglądu w treści publikowane przez osobę, która je zablokowała. Mało tego - ten mechanizm forum daje takim osobom poczucie bezkarności. Prześladowany nie czyta bzdetów, nikt nie reaguje na te komentarze - ergo: rodzi się w pale takiego indywiduum poczucie, ze to zachowanie jest ok. Nie, nie jest ok, pokazuje za to stopień zaburzenia jednostek, które tak robią. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria [...] 22.02.26, 09:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 10:02 Przeciez zgłaszałam całe strony takich wyzwisk. I tak, moderacja nie reaguje. Natomiast wyzwiska to jedno, a nękanie to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 10:18 yenna_m napisała: > Natomiast wyzwiska to jedno, a nękanie to drugie. Ale to co to jest w ogóle "nękanie"? Moderacja musi opierać się na czynnikach obiektywnych, a nie na indywidualnym odczuciu, że jest się nękanym. Czynniki obiektywne to stosowanie inwektyw i oskarżeń, na które nie ma się dowodów, reszty nie jesteś w stanie obiektywnie skategoryzować. Domaganie się reakcji na subiektywnie odczuwane prześladowanie jest, znowu wybacz - infantylne. Z własnymi emocjami, które są reakcją na "brak życzliwości" musisz sobie zwyczajnie sama poradzić i wziąć na klatę, że jak się wyłamiesz z obowiązującej narracji, to wrony cię będą podgryzać i o ile nie ma w tym łamania prawa (wyzwiska, łgarstwa) to wszelkie tłumienie tego dziobania będzie zwyczajną cenzurą. Ja nawet jestem zdania, że nawet łamanie prawa nie powinno być wycinane, bo pracownik Agory nie jest prokuratorem, ani sądem i nie ma prawa decydować, co jest łamaniem prawa, a co nie jest. A wyzwiska są ścigane z oskarżenia prywatnego, więc Agorze nic do tego, że ktoś kogoś wyzwał. A jak Agora się boi odpowiedzialności cywilnej, bo ktoś kogoś wyzwał na jej łamach, czy stwierdził, że Polska powinna się dogadywać z Rosją, to niech bardziej boi się odpowiedzialności karnej za stosowanie cenzury, albo zamknie ten kramik w pizdu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 11:11 dracaria napisała: > yenna_m napisała: > > Ja nawet jestem zdania, że nawet łamanie prawa nie powinno być wycinane, bo pra > cownik Agory nie jest prokuratorem, ani sądem i nie ma prawa decydować, co jest > łamaniem prawa, a co nie jest. A wyzwiska są ścigane z oskarżenia prywatnego, > więc Agorze nic do tego, że ktoś kogoś wyzwał. A jak Agora się boi odpowiedzia > lności cywilnej, bo ktoś kogoś wyzwał na jej łamach, czy stwierdził, że Polska > powinna się dogadywać z Rosją, to niech bardziej boi się odpowiedzialności karn > ej za stosowanie cenzury, albo zamknie ten kramik w pizdu. > Po prostu przeżywam szok kulturowy bo w kręgach, w których się obracam, nie widziałam takiego chamstwa i prostactwa. Oraz takiego stylu dyskusji. Z drugiej strony - nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Z jednej strony bolejesz, ze ktoś kogoś wyzywa i musiałaś się tygodniami dobijać, by usunięto takie wpisy, z drugiej - jesteś za wolnością słowa. No to jak jesteś za nieograniczona wolnością słowa i przeciw cenzurze oraz usuwaniu wpisów stanowiacych przestępstwo, to bądź konsekwentna i nie dobijaj się o usuwanie wyzwisk pod swoim adresem tylko wez na klatę wolność slowa. Bo coś Ci się mocno rozjechało i widzę totalny brak konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 11:36 yenna_m napisała: > Bo coś Ci się mocno rozjechało i widzę totalny brak konsekwencji. Już wyjaśniam. To bardzo proste - jestem przeciwko wycinaniu nawet epitetów, ale jeśli już moderacja je wycina, to niech wycina nie tylko mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 11:41 yenna_m napisała: > Po prostu przeżywam szok kulturowy bo w kręgach, w których się obracam, nie wid > ziałam takiego chamstwa i prostactwa. Oraz takiego stylu dyskusji. Dorośnij. Myślałaś, że niezależnośc myślenia jest darmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 11:47 Nie. Myślałam, ze obracam sie w kręgu kulturalnych ludzi. Taka roznica. Zawsze starannie dobieram rozmówców i towarzystwo (wybor nie przebiega na linii wyksztalcenie, funkcja społeczna itd raczej patrze, jakim ktoś jest czlowiekiem). I po prostu nie mam takich ludzi w otoczeniu. Staram sie z takimi ludźmi nie kontaktować bo uwazam, że tacy ludzie nie wnoszą wielkich wartości do mojego życia. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 12:06 yenna_m napisała: > Staram sie z takimi ludźmi nie kontaktować bo uwazam, że tacy ludzie nie wnoszą > wielkich wartości do mojego życia. > > Tylko tyle. Chyba że akurat chcesz sobie humor poprawić nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 12:08 yenna_m napisała: > Nie. Myślałam, ze obracam sie w kręgu kulturalnych ludzi. Internet to nie real. Do tego internet jest według ostrożnej oceny w połowie martwy - to znaczy nie wypowiadają się w nim żywi ludzie, tylko boty lub pracownicy rozmaitych trollowni. Większość tak zwanych "forumek", które cię prześladują, to po prostu trolle polityczne, czyli pracownicy sztabów wyborczych, lub ludzie, których etaty i pensje zależą od tego, jaka opcja polityczna rządzi. Nie zdawanie sobie z tego sprawy to kosztowna naiwność i to ona sprawia, że nie potrafisz nabrać właściwego dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 12:15 I tu mozesz mieć rację, stąd te wpisy. Z drugiej strony - wybacz mi zdziwienie. Jednak ładnych parę lat siedziałam jedynie w kocich wątkach, czasem w politycznych (w ktorych jednak omijałam kwestie odobiste a skupiałam sie na merytoryce) i ominęła mnie wiedza o tym, jak w tym ewoluowała ematka. Z 10-15 lat temu tu tak nie było. Właśnie zdałam sobie sprawę, że tkwię z moimi wyobrazeniami i oczekiwaniami o ematce na ematce sprzed 15 lat. I zapewne tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 14:00 yenna_m napisała: > Właśnie zdałam sobie sprawę, że tkwię z moimi wyobrazeniami i oczekiwaniami o e > matce na ematce sprzed 15 lat. I zapewne tu jest problem. Dokładnie tak jest. Cały internet się zmienił, a w ostatniej 5-latce szczególnie. Nie możesz ematki traktować jak spotkania zwykłych kobiet, które chcą jedynie wymienić się opiniami i poglądami. Od dłuższego czasu to po prostu scena walki o rząd dusz, ale przede wszystkim o to, aby nie utracić własnych etatów i przywilejów. Tu ludzie walczą o realne pieniądze i wpływy, a nie o rację, dlatego walka jest tak zaciekła, a trolle polityczne tak agresywne. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 22.02.26, 14:03 dracaria napisała: > yenna_m napisała: > > > > Właśnie zdałam sobie sprawę, że tkwię z moimi wyobrazeniami i oczekiwania > mi o e > > matce na ematce sprzed 15 lat. I zapewne tu jest problem. > > Dokładnie tak jest. > Cały internet się zmienił, a w ostatniej 5-latce szczególnie. Nie możesz ematki > traktować jak spotkania zwykłych kobiet, które chcą jedynie wymienić się opini > ami i poglądami. Od dłuższego czasu to po prostu scena walki o rząd dusz, ale p > rzede wszystkim o to, aby nie utracić własnych etatów i przywilejów. Tu ludzie > walczą o realne pieniądze i wpływy, a nie o rację, dlatego walka jest tak zacie > kła, a trolle polityczne tak agresywne. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś