Dodaj do ulubionych

Mocno nawilżający krem potrzebny

19.03.26, 10:22
Po zimie mam strasznie przesuszoną twarz, szyję, dekolt.
Trochę przez własne działania, trochę przez stres sytuacyjny.

Zaczęłam dużo pić wody i generalnie innych napojów ale to jednak za mało.

Jakie kremy możecie polecić do extra nawilżania skóry? Apteczne lub drogeryjne Hebe lub Rossmann?
Obserwuj wątek
    • cudko1 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:24
      przycupne i poczekam na polcajki bo wszystko mi wyszlo i szukam czegos fajnego
    • szarmszejk123 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:31
      Ta maska jest super.
      A krem ostatnio bardzo mi się sprawdza ten w dziwnej buteleczce :p jest lekki i nie zapychający ale świetnie nawilża.
      • szarmszejk123 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:31
        Oj sorry za wielkie zdjęcia:p
        • cudko1 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:57
          szarmszejk123 napisał(a):

> Oj sorry za wielkie zdjęcia:p

zajefajne, przynajmniej cos widac wink
    • geez_louise Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:39
      Warstwami trzeba. Nawilżać i na to natłuszczać.

Mój wieczorny zestaw ratunkowy jak przesuszę sobie twarz: maseczka na pol godziny a na jeszcze mokrą po niej skórę grubszą warstwa kremu cica. Rano ma skórę jak przedszkolak.
      • geez_louise Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:45
        I ogólnie wszystko nawilżające i poprawiające barierę lipidową. Nawet spf. To moje ostatnie, beauty of joseon jest genialny, torriden ma cynk który naprawia mi skórę, purito tak sobie mi podpasował mi urodowo (to bb), ale wiele osób go lubi.
      • snakelilith Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:54
        Też nakładam warstwami. Nie ma takiego kremu, który robi wszystko. A jak cera jest wysuszona, to na koniec musi być tłusta okluzja, bo nawilżenie nic wtedy nie da.
        • feniks_z_popiolu Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 11:57
          Zatem najpierw warstwa kremu nawilżającego a na to warstwa kremu tłustego?
          A w tym tłustym to jakiego skladnika najlepiej szukać ?
          • turzyca Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 12:04
            >warstwa kremu nawilżającego a na to warstwa kremu tłustego?

Raczej tonik, serum, krem. Dwa kremy często się wałkują.
            • geez_louise Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 12:22
              Koreańskie się nie wałkują, nie wiem jak oni to robią że można na siebie nałożyć 10 warstw pielęgnacji i jeszcze na tym makijaż będzie dobrze wyglądać.

Ale tak, na lekko wilgotną po myciu twarz nakładamy wszystko w kolejności od najbardziej płynnych, czyli najpierw wklepujemy toniki, potem esencję, potem sera, na koniec kremy i jeszcze na to spf lub na noc coś barierowego.

Fajna jest technika “flooding”, czyli na regularnie złuszczaną cerę nakładamy obfite warstwy mokrego i na koniec zabezpieczamy kremem i jeszcze w różnych momentach dodajemy mgiełki.
              • snakelilith Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 12:45
                geez_louise napisała:

> Koreańskie się nie wałkują, nie wiem jak oni to robią że można na siebie nałoży
                > ć 10 warstw pielęgnacji i jeszcze na tym makijaż będzie dobrze wyglądać.

Może dlatego, że bazują zwykle na silikonach?
                -
                • feniks_z_popiolu Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 12:57
                  Właśnie, do koreańskich kosmetyków jakoś nie mam przekonania.
                  Ale może od czasu do czasu nie zaszkodzą
                  • snakelilith Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 13:03
                    feniks_z_popiolu napisał:

> Właśnie, do koreańskich kosmetyków jakoś nie mam przekonania.
                    > Ale może od czasu do czasu nie zaszkodzą

W ogóle mogą ci nie zaszkodzić. To sprawa indywidualna. Mi silikon nie służy, powoduje na dłuższą metę rogowacenie naskórka i szarą cerę. Za to mogę posmarować się nawet masłem shea, tłuszcze dobrze mi robią.

• snakelilith Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 13:01
              turzyca napisała:

> Raczej tonik, serum, krem. Dwa kremy często się wałkują.

W życiu nic mi się nie wałkowało. Nie wiem czy mam szczęście, czy to sprawa kompatybilnych ze sobą emulgatorów w kosmetykach ekologicznych. Wałkują się kremy, w których emulgatory są za silne, nastawione na długą trwałość kremu.
              Ja nakładam czasem wieczorem nawet 4 warstwy. Żel aloesowy Urtekram (to nie krem), na to Lavera Basis Senitiv na noc uspokajający (ten bez alkoholu, mega nawilżający), na to odżywczy Dr. Scheller ostowy i na koniec, jak cała woda odparuje jako okluzję Dr. Scheller Intesiv z wiesołka. Ten ostatni jest dosyć gęsty i tłusty, potrzebny mi w zasadzie tylko zimą.
              Jeden krem byłby może lepszy, ale w sumie wolę nawet tak, bo mogę kombinować w zależności od aktualnych potrzeb.

Na dzień stosuję ciut lżejsze kremy, zwykle z typu Barrier Cream (Alverde, HejOrganic, i+m ), ale żaden z nich nie jest wystarczająco tłusty, by sprawdzał się u mnie na noc, zwłaszcza gdy do tego dodam jeszcze retinol.
    • simply_z Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:43
      Lubie krem lipidowy ph doctor
    • beataj1 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:48
      W zimę mam tendencję do przesuszania skóry na policzkach. Lubię Sleeping mask od Nacomi
      Nie wiem czy ma jakieś magiczne składniki i włos jednorożca ale jest w rozsądnej cenie i mam po niej fajną skórę.
      https://cdn.notinoimg.com/detail_main_mq/nacomi/5902539701814_01-o/aqua-hydra-skin___230816.jpg
    • thank_you Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 10:55
      Trust me: Chitosan RegCare (ten podstawowy, bez udziwnień) lub to cosibella.pl/pl/products/real-barrier-15714?country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gad_campaignid=877051125&gbraid=0AAAAADKD5Tx7S-ec8JRDRo0GXI2YTh6m8&gclid=Cj0KCQjwve7NBhC-ARIsALZy9HXt-e9kkvKZZQwW8AYOIFb-OwK3jbs9T3mHeS7G1CdBdvTrZE2b3gsaArtmEALw_wcB#projector_longdescription
    • alina460 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 11:23
      Mi pasują kremy ze śluzu ślimaka.
    • mariola233 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 12:03
      Też mam bardzo suchą skórę a zwłaszcza na nogach,kupiłam w Rossmannie ten krem teraz jest w promocji
    • klaramara33 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 12:23
      Ekstra nawilzenie daje aloes. Wklepujesz żel aowesowy . Następnie po kilku minutach olej na to albo krem Bielenda ceramidy.
      • feniks_z_popiolu Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 12:56
        Ooo, nie wpadłam na to. A mam akurat Bielendę do wykończenia.

Resztę zapisuję do wykorzystania w następnej kolejności

• primula.alpicola Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 19.03.26, 13:11
      Neutrea ma dwa nowe kremy z ceramidami, myślę że każdy z nich by Ci odpowiadał, ale może nawilżający bardziej (testowałam, doskonały)
    • leepka Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 20.03.26, 12:25
      Bardzo fajna jest seria Hydra Glow od Bielendy supremelab. Kremu jeszcze wprawdze nie probowalam ale eliksir i koncentrat nawadniajacy sa super !
    • danka88 Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 20.03.26, 17:47
      Mazidło opatrunkowe z opcji natura . Nakładać na noc bo trochę tłuste ale dla mnie rewelacja
      • feniks_z_popiolu Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 20.03.26, 19:09
        Opcja Natura, nie znałam marki.
        A wydają się te kremy ciekawe, do rozważenia
    • marileskrzys Re: Mocno nawilżający krem potrzebny 20.03.26, 19:12
      NIVEA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka