wirlan 25.03.26, 14:41 Mięso przyprawiłam, podsmażyłam i gotuje się teraz wraz z warzywami ( cebula, marchew, cukinia, papryka) czy coś może przeoczyłam ? Jak zakończyć danie, jeśli nie mam passaty pomidorowej? Ani nawet koncentratu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elinborg Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 14:55 Sos sojowy, może masz świeżego pomidora? Paprykę dodałaś w proszku? Czosnek? Generalnie próbuj, dodawaj przypraw, jeśli mdłe. Zagęścić możesz mąką. Odpowiedz Link Zgłoś
wirlan Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 15:03 Papryka w proszku i świeża pokrojona. A w jakiej ilości wody taki gulasz gotować? Bo wlałam 1 l wody ( ok 1 kg mięsa + warzywa) i chyba jest jej za dużo... ? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 15:16 wirlan napisała: > Papryka w proszku i świeża pokrojona. A w jakiej ilości wody taki gulasz gotowa > ć? Bo wlałam 1 l wody ( ok 1 kg mięsa + warzywa) i chyba jest jej za dużo... ? Za dużo raczej. Odparuj i duś. Jak chcesz zageszczać wodą z maką, to tego płynu musi być mniej, bo się rozcieńczyć za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 16:11 z tego, co piszesz, wychodzi mi, że gotujesz zupę gulaszową a nie gulasz Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 15:10 liść laurowy i ziele angielskie? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 15:37 Cukinia sie rozpadnie zanim reszta sie ugotuje. Dodaj sporą ilość papryki, moze być wedzona Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 16:18 To samo sobie pomyślałam 🙂 Cukinię dorzuca się na sam koniec, jak już wszystko inne jest miękkie. No chyba że chodziło o zagęszczenie sosu w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 16:31 wędzona do drobiu to nie jest najlepszy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
wirlan Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 16:33 Cukinia się rozpłynęła...a z "Ania gotuje" miała być w kawałkach... Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 17:59 wirlan napisała: > Cukinia się rozpłynęła...a z "Ania gotuje" miała być w kawałkach... Sprawdziłam ten przepis Tam w ogóle wody nie ma. Ty nie mialaś pomidorow, to trochę wody mogłaś dać, ale nie litr. Ona faktycznie godzinę dusi te warzywa. No za długo oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
wirlan Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 18:44 Dzięki, że spojrzałaś na ten przepis Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 16:40 Ale jak gulasz z udźca? Dla mnie gulasz to jest mięso bez kości pokrojone na kawałki . Pierwsze słyszę o gulaszu z udźca indyka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 16:44 Nigdy nie widziałaś czegoś takiego?: Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 17:52 szarmszejk123 napisał(a): > Nigdy nie widziałaś czegoś takiego?: Pewnie jej się kojarzy z całą nogą tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 19:00 Tak, oczami wyobraźni widziałam całą nogę i się tak zastanawiałam jak ona chce gotować gulasz z tej nogi Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 17:55 Dla mnie gulasz to jest mięso bez kości pokrojone na kawałki wystarczy wydłubać kości przed pokrojeniem Mięso z udźca jest bardziej wyraziste w smaku niż z piersi Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Gulasz z udźca indyka 25.03.26, 17:58 Mięso przyprawiłam, podsmażyłam i gotuje się teraz wraz z warzywami mnie babcia i matula uczyli, że gulasz się dusi. Na początku mięso z cebulą + przyprawy, później dodaje ew. dalsze warzywa (żeby nie rozgotowały się na breję) Odpowiedz Link Zgłoś