okruchlodu 22.04.26, 20:22 Myślę nad prezentem urodzinowym dla córki... Macie? Czy są wygodne? Czy te paski nie wrzynają się w ramiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Plecak Fjällräven Kanken 22.04.26, 21:09 A ja szukam solidnego, uniwersalnego plecaka, który przejdzie jako podręczny w samolocie i posłuży do noszenia najprzeróżniejszych rzeczy na długich dystansach. Ma być stosunkowo nieprzemakalny, ma mieć przegródkę na laptopa, i parę innych kieszonek, tudzież minimum jedną siateczkę z boku, na coś do picia. Z naciskiem na solidny. W niezniszczalne nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 01:20 jest tego od groma po wpisaniu do googla "plecak do samolotu". Są nawet modele z kompresją próżniową. Ja mam Puccini Easy Pack, sądzę, że spełnia wszystkie Twoje wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 06:27 Znajoma kupila sobie plecak Himawari, są roznej wielkosci M czy XXL, sprawdz po wymiarach ktory nadaje sie na bagaż podreczny. Miesci laptop i pozostałe bez problemu nosi- mnie urzeka to jak sie go otwiera, i te wszystkie przegródki wewnątrz. Wydaje się byc nieprzemakalny. Ja mam jakiś zwykły miejski plecak, Umbro, najprostszy, brak siateczki na zewnątrz na wodę, to jedyna wada ( ma wewnątrz) . Na dłuższą wedrówke wolę jednak typowo sportowy, a reszta mojej rodziny ma w typie militarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 17:08 Wg. internetów to głównie damskie plecaki. I tak też wyglądają, dziewczyńsko. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 19:17 Ja nie wiem, o co Ci chodzi. Może żona wcześniej korzystała z Twojego komputera i teraz algorytm podsuwa Ci propozycje dla kobiet. Czy to jest "dziewczyńskie"? puccini.pl/plecak-do-samolotu-czarny-pm90171-1 allegro.pl/oferta/plecak-podrozny-40x30x20-cm-wizzair-ryanair-bagaz-kabinowy-do-samolotu-18100200289 allegro.pl/oferta/rgl-plecak-podrozny-na-bagaz-podreczy-do-samolotu-40x30x20-wizzair-ryanair-17755084718 Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 15:09 Właśnie oglądam, estetyczne plecaki. Polecasz jakiś konkretny model? Jedyne ograniczenie to to, że musi mieścić laptopa 15 cali... Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Plecak Fjällräven Kanken 24.04.26, 21:54 Ja mam Macaroon 14″, więc pewnie za mały dla Ciebie, ale to naprawdę wygodny i solidny plecak. I świetnie się pierze. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.madrugada Re: Plecak Fjällräven Kanken 22.04.26, 21:19 Nie są wygodne, wrzynają się, jeśli jest ciężki. Ale można dokupić takie osłonki z jakby gąbką, choć wtedy nie wygląda już tak fajnie Są niezniszczalne, mój ma prawie 15 lat i wciąż wygląda bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
n-ell Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 09:08 To chyba zależy kto i jak używa. Moja córka w rok zrobiła z niego szmatę. Fakt, był jasny, może te ciemniejsze kolory bardziej się bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 17:11 Kupowanie drogiej rzeczy, a potem kupowanie do niej absolutnie podstawowych dodatków, żeby dało się z tego komfortowo korzystać to dla mnie nieporozumienie, świadczące o tym, że producent ma użytkownika gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Plecak Fjällräven Kanken 22.04.26, 21:21 Pytanie podstawowe, czy córka chce takim plecak... Chyba boom był parę lat temu. Nie są wygodne, paski się nie wrzynają i nie dla osób , które lubią przegródki ( tam ich nie ma). Są trwałe, ale już na wstępie wyglądają na trochę zniszczone Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Plecak Fjällräven Kanken 22.04.26, 22:26 Mi nic nie wrzyna więc wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 17:29 kropkacom napisała: > Mi nic nie wrzyna więc wygodny. Mnie też się nie wrzyna Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Plecak Fjällräven Kanken 22.04.26, 22:38 okruchlodu napisała: > Myślę nad prezentem urodzinowym dla córki... > > Macie? Czy są wygodne? Czy te paski nie wrzynają się w ramiona? Kanken forever Mam od wielu lat, mam (w tej chwili) 3 rozne, gdy mi sie kolejny spodoba, kupie just for fun. Paski sie definitely nie wrzynaja, ponadto dzieki Kanken Twoja corka bedzie miec proste plecy - bonus! www.kanken.shop/en/fjallraven-story/kanken-story Najwiekszy problem to which colour, eh Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 06:29 Pytanie czy nastolatce się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 09:50 Moim zdaniem moda na te plecaki minęła, poza tym są niewygodne. O ile córka nie wyraziła wprost, że o nim marzy, to kupiłabym coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 11:09 Jeżeli córka chce ten plecak, to pewnie! Nie rozumiałam zupełnie zachwytu nad tymi plecakami, dopóki nie zaczęłam używać. Sprawdza się na wakacjach, do chodzenia po mieście, bo jest lekki, nieduży, prosty w konstrukcji, mieści dwie cienkie bluzy, jakieś przekąski i butelki z wodą. Paski się nie wżynają. Fajny jest też ten kawałek pianki, który wyciągasz i masz małą karimatę do siedzenia, sprawdza się w deszczu/ śniegu, w sytuacjach kiedy potrzeba usiąść a nie bardzo jest na czym. Ja mam jeden, kupiłam teraz synowi studentowi taki sam drugi. Mieści mu się laptop, notatnik, woda i jakieś jedzenie czyli wszystko, czego potrzebuje na uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 13:39 aga_sama napisała: > mieści dwie cienkie bluzy, jakieś przekąski i butelki z wo > dą. Paski się nie wżynają. (..) Mieści mu się lap > top, notatnik, woda i jakieś jedzenie czyli wszystko, czego potrzebuje na uczelnie. I bardzo wazne: mieszcza sie w nim 3 butelki wina a gdy sie bardzo postarac to i 4 I dalej sie paski nie wzynaja (dzieki za poprawe spelling/orthography!!!). Again: Kanken rulez Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 13:57 "wrzynają" sjp.pwn.pl/sjp/wer%C5%BCn%C4%85%C4%87-si%C4%99;2535296.html Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 14:13 mmoni napisała: > "wrzynają" > sjp.pwn.pl/sjp/wer%C5%BCn%C4%85%C4%87-si%C4%99;2535296.html No teraz to juz for sure nie zapomne Merci. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarszalek.duda Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 13:36 Mnie wersja mini nie wrzyna się, nawet z dwiema butelkami z wodą, jest bardzo wygodna w obsłudze i wytrzymała. Te większe podejrzewam, że mogą się wrzynać, jak załadujesz do pełna, ale nie mam. Zależy, ile lat ma córka - bo plecaki to akurat rzecz bardzo podlegająca modzie. Mojej ostatnio kupowałam i wymogiem było, żeby absolutnie nie był kanciasty (kanken jest kanciasty, więc upewnij się). Poza tym kanken ma wyraźne logo, co też bywa niemile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 14:08 Mysle, ze musisz podjechac pod szkole i zobaczyc co nosza. U nas tylko Nike , do znudzenia. Ile ta firma zarabia na tych plecakach to szok. Kazde jedno dziecko ma tylko nudne Nike. W primary ( do 11 rz) to dziewczynki nosily rozne w tym i Kankeny A teraz to tylko Nike i Nike Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 14:10 Nie wiem w jakim wieku córka. Moje nastoletnie dzieci uznają tylko Vans, żadne z nich nie nosiłoby Krakena. Mój Kraken jest ładny i właściwie niezniszczalny. Nadaje się do schowania portfela, lekkiego, cienkiego kardiganu i być może książki lub czytnika. Cokolwiek włożysz ciężkiego to te paski się wrzynają w ramiona. Wg mnie nie jest warty swej ceny (mój był prezentem). Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 14:26 Córka w wieku studenckim. Zauważyłam, że plecak, z którego korzysta jest dość mocno zjechany. Widziała plecaki Fjällräven Kanken i stwierdziła, że fajne. Nie mam pomysłu na prezent... Nie chce dawać jej tylko kasy. W sumie mogłaby być inna firma, ale coś dobrego jakościowo, co można zabrać do samolotu. Nie musi mieć wielu przegródek. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Plecak Fjällräven Kanken 23.04.26, 14:54 Jeżeli chce taki plecak to jak najbardziej. Moja chciała i miała jako 10--11 latka. W liceum książki nosiła ... w torebce. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Plecak Fjällräven Kanken 24.04.26, 09:47 Mam i uwielbiam. Wygodny, kompaktowy, pakowny, paski się nie wrzynają, przeciwnie, dobrze się tam ciężar rozkłada. Użytkuję od lat, intensywnie, wypycham do granic, nie odeszła nawet niteczka. Odpowiedz Link Zgłoś