Dodaj do ulubionych

Opalacie się?

• krwawy.lolo Re: Opalacie się? 04.05.26, 11:06
      Kiedyś kupowało się kremy, a właściwie olejki, do opalania. Krążyły plotki, że niektórzy się naftą smarowali. smile
      • krwawy.lolo Re: Opalacie się? 04.05.26, 11:14
        Niech xuj pochłonie gugle i bingi! Nie idzie znaleźć obrazka przedstawiającego ten woreczek. Wyskakują oferty sprzedaży jakiegoś szajsu! To już dawno nie jest wyszukiwarka tylko kopalnia spamu.
    • vessss Re: Opalacie się? 04.05.26, 11:40
      Uwielbiam, głównie chodzi o porządne wygrzanie się, jak koty. Max spf15 nad naszym morzem, max 30 w cieplejszych krajach. Poza plażą nie stosuję. Nie mam zmarszczek, więc może dlatego się nie boję. Ale bardzo dbam o nawilżanie.
    • celandine Re: Opalacie się? 04.05.26, 13:05
      Smaruję kremem 5O codziennie ale też bardzo dużo chodzę w słońcu i niestety mam i przebarwienia i zmarszczki, trudno, nie mam zamiaru zrezygnować z chodzenia po górach i łąkach.
    • novembre Re: Opalacie się? 04.05.26, 13:46
      Nienawidze sie opalac. Jesli mnie slonce zlapie, to na czerwono, i po dwoch dniach znika. A czytalam ostatnio, ze ciala z lipedema sie nie opalaja, ciekawe, jaki mechanizm za tym stoi.
    • pytajacakinga Re: Opalacie się? 04.05.26, 15:41
      Ja opalam tylko ciało a twarz filtrem tak samo jak w grudniu
    • myelegans1 Re: Opalacie się? 04.05.26, 16:00
      NIe! od lat.... SPF na twarz caly rok... na plazy na wszystko co odsloniete, ale ja na plaze chodze po poludniu do zachodu slonca, na rower nogi, na rece rekawki, ostatnio w Maroku rowerowalam w cienkich leggingsach i rekawkach
    • subskrybcja Re: Opalacie się? 04.05.26, 21:04
      minivini napisała:

> Wiem, że ematki w grudniu smarują twarz kremem z SPF50. A teraz jak tylko wiosn
      > a i pierwsze słońce to opalają się na potęgę. Gdzie tu logika?

to jest tak. Do 20 ki można się prażyć (tzn nie można, ale dziewczyny sie prażą).
      20-30 rok życia, też sie prażą, ale bliżej 30ki, już uważaja na filtry i że brąz nie zawsze jest lepszy niż mała, średnia opalenizna,
      Im bliżej 40ki, spada ochota na leżenie plackiem no i jest za gorąco.
      40-50 wjeżdzaj a już na stałe filtrym nawet jak idziesz tylko do osiedlowego sklepu, leżenie plackiem nie kazdy już jest w stanie wytrzymać/.
      50-60 - skóra szybko "łapie" plamy od słońca, poparzenia, zmarszczki nie sprzyjaja opalaniu a i skóra potrafi sie mocno wysuszyć.
      po 60 - nie wiem, chyba trzeba sie mocno chowac przed słońcem. Stąd bliżej 70ki te kapelusze z rondem i bluzki z długimi rękawami.
    • taje Re: Opalacie się? 04.05.26, 21:26
      Celowo wystawiać się na słońce mogę co najwyżej przez 15 min i to nie twarz. W pozostałym zakresie spf 50 na twarz, resztę odsłoniętego ciała raczej chowam przed słońcem niż smaruję filtrami, bardzo nie lubię się smarować kremami, brr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka