Dodaj do ulubionych

Ematka w akcji- Filip Chajzer

08.05.26, 09:59
www.pudelek.pl/tylko-na-pudelku-zamieszanie-na-spotkaniu-autorskim-filipa-chajzera-matka-jego-19-letniej-dziewczyny-przejela-mikrofon-zrobilo-sie-niezrecznie-7283303239133248a
A to widziałyście? Okazuje się, że Filip po licznych życiowych zawirowanich postanowił się ustatkować u boku 19latki! 🤦‍♀️ Wiadomo, że dziewczyna jest dorosła i jak się zakochała to niewiele można zrobić. Ale doskonale rozumiem desperację tej matki i chęć uchronienia jej przed tym typem.
Obserwuj wątek
    • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:07
      No to diagnozujemy, jakie błędy popełnili rodzice tej dziewczyny, że w ogóle zainteresowała się Chajzerem, za 1, 2, 3...
      Żeby nie było, mnie by to podłamało solidnie.
        • szmytka1 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:53
          Niekoniecznie, mam koleżankę, panią psycholog po 50 wiecznie zachwycona jaki młody hajzer fajny jaki biedny, jaki poszkodowany, jaki dobry. Chyba byłaby zachwycona takim zieciem
      • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:15
        Wysoko energetyczny facet, znany z telewizji, nie mój typ, ale nienajgorszy wizualnie, czarujący narcyz i młode niedoświadczone dziewczę, być może ze starszym nadzianym ojcem jako wzorem mężczyzny. I uważasz, że koniecznie tam musieli rodzice popełnić jakiś błąd?
        • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:26
          Tak.
          Przy tych wszystkich aferach i aferkach jakich był uczestnikiem? Zdecydowanie musieli.
          • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:28
            Decyzję dorosłych ludzi nie są wina ich rodziców
            • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:52
              Często jednak są, zwłaszcza że mówimy o 19-latce.
              • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:10
                Nie na wszystko ma rodzic wpływ.
                19 lat to jeszcze sieczka w głowie
        • bene_gesserit Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:49
          alpepe napisała:

> Wysoko energetyczny facet, znany z telewizji, nie mój typ, ale nienajgorszy wiz
          > ualnie, czarujący narcyz

On jest totalnie pozbawiony wdzięku, ale nie o to chodzi. Nie chodzi też o to, że jest od niej starszy o ponad 20 lat, tylko że to król krindżu, totalnej poruty. Telewizja dokumentowała jego idiotyczne zachowania, jak na przykład całowanie nieznajomych kobiet bez ich pytania o zgodę albo wyśmiewanie się z osób, które mają atak paniki. Plus afery z finansami fundacji i inne, nie śledzę, więc nie wiem. Ktoś taki jako Pigmalion dla dziecka? Naprawdę?

i młode niedoświadczone dziewczę, być może ze starszym
          > nadzianym ojcem jako wzorem mężczyzny. I uważasz, że koniecznie tam musieli ro
          > dzice popełnić jakiś błąd?

Syndrom tatusia to jest konsekwencja błędów wychowawczych. Chciwość i/lub parcie na monitor też nimi mogą być. No chyba, że dziewczyna ma po prostu kiepski gust i się zakochała.
      • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:03
        Tak bo rodzic ma na wszystko wpływ. Dziecko to czysty dysk na którym się wgrywa kolejne oprogramowania...
      • lauren6 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:23
        Były już takie wątki.

Generalnie jest grupa ematek, które nie widzą problemu w tym gdy nastolatek/nastolatka spotyka się z dojrzałym partnerem i wg nich to nie grooming i patologia.
        • simply_z Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:57
          Same tak zaczynaly zreszta😅
        • bene_gesserit Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:50
          Tyle, że tu trudno mówić o dojrzalosci partnera.
          • furiatka_wariatka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:17
            bene_gesserit napisała:

> Tyle, że tu trudno mówić o dojrzalosci partnera.
            >

No więc właśnie, prawdopodobnie są na takim samym poziomie dojrzałości.
    • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:13
      #murem za matką!
      • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:28
        alpepe napisała:

> #murem za matką!
        >

👍
      • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:04
        Amen
      • alex.vause.is.back Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:15
        Też jestem murem za matką, ale taka akcja będzie niestety przeciwskuteczna.
        • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:17
          Ale za jakiś czas dziewczyna nie będzie mogła rzucić w matce w twarz, dlaczego mnie nie próbowałaś powstrzymać, przecież miałam sieczkę w głowie w tym wieku? Otóż próbowała.
        • swinka-morska Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:38
          alex.vause.is.back napisała:

> Też jestem murem za matką, ale taka akcja będzie niestety przeciwskuteczna.

Jest szansa, że będzie skuteczna, bo może za chwilę Filipek straci ochotę na laskę, której rodzina sprawia problemy.

Niestety pamiętam samą siebie z czasów kiedy miałam 18-19 lat i wiem, że zdarza się robić wtedy kardynalne głupstwa. Bez winy rodziców.
        • misiamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:43
          może matce nie chodziło o wpływ na dziewczynę, ale o Chajzera. Teraz o sprawie dowiedzieli się wszyscy i nikt nie będzie mógł twierdzić, że o niczym nie wiedział. Być może Chajzerowi to trochę namiesza w relacjach, może zawodowo go trochę zablokuje (kazdy się 2 x zastanowi przed ewentualną współpracą czy choćby współprowadzeniem spotkania na żywo). Takie działanie może być skuteczne, a w każdym razie, rozumiem że matka chwyta się wszystkiego.
      • lauren6 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:24
        alpepe napisała:

> #murem za matką!
        >

👍👍👍
    • alexis1121 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:14
      Mam na niego alergię. Rodzicom dziewczyny bardzo współczuję.
    • elinborg Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:22
      Niedobrze mi się zrobiło, jak to przeczytałam
      Od czasu przekrętu w jego fundacji uważam, że jest powaznie zaburzony i nie chciałabym z nim mieć kontaktu.
      • szmytka1 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:55
        Dopiero?
        • elinborg Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:30
          szmytka1 napisała:

> Dopiero?

Tak, przedtem myślałam, że jest idiotą
    • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:27
      W przypadku Filipa Chajzera nie różnica wieku jest największym problemem. Typ się przyznał do uzależnienia od narkotyków a w dodatku co krok odwala coś grubego.
      • m_incubo Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:19
        Mentalnie oni są zapewne na podobnym poziomie - starszych nastolatków.
        Przy czym o dziewczynie chyba nic nie wiadomo, a Filip cóż... Uzależnienie, i to raczej więcej niż jedno, dwubiegunówka, niedojrzałość, alimenty, traumatyczna przeszłość (śmierć syna).
        No ale ważne, że się kochają ☺️
    • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:28
      No to wybrała świetny sposób 🙄 z relacji która pewnie szybko by się rozpadła jak to u 19-latek zrobiła „my razem kontra zły świat”, oblężona twierdza i konieczność udowodnienia wszystkim że nie mają racji
      • agatha.trixie Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:50
        Może I tak, ale Chajzer to akurat taki kaliber patologii, że nie ma co się bawić w dyplomację. Sama mam 19latkę i gdyby związała się z kimś takim absolutnie nie siliłabym się na udawanie, że wszystko jest OK. Przekaz byłby jasny: jesteś dorosła i szanuję twoją decyzję, ale nie akceptuję tego człowieka. Kocham cię i zawsze ci pomogę, ale z nim nie chcę mieć doczynienia.
      • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:06
        NO chyba ze by było jak u Żebrowskiego...17 lat pózniej z 4 dzieci
        • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:10
          Zdarza się oczywiście że taki związek przetrwa ale statystycznie mało prawdopodobne - większość ludzi nie pozostaje w relacji w którą wchodzi w tym wieku
          • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:23
            Właśnie rozwodzi się dziewczyna w rodzinie. Jako 18 latka związała się z 40+ latkiem. Pan po rozwodzie, z 2 dzieci...zanim do dziewczyny dotarło w co sie wpakowała mineło niestety nieco czasu
            Mam wrażenie, że związek dwójki nastolatków jest inny niż pan który sobie "wychowuje" dziewczynę na żonę. Tu myślę, że dziewczyna jest mocniej uwiązana
            Przy czym ja się z tobą zgadzam, że takie zachowanie matki będzie raczej antyskuteczne...ale nie dziwię się jej ( tu nie chodzi tylko o różnicę wieku ale i inne problemy tego cżłowieka)
            • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:51
              Ja bym pewnie mojego związku zaczętego w wieku lat 18 nie ciągnęła 8 lat gdyby nie cała afera w domu i konieczność udowodnienia wszystkim że nie mają racji. Jakby to zlali nie robiąc z relacji większej sprawy to by naturalnie wygasła raczej dość szybko. Więc z własnego doświadczenia - nie polecam
              • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:05
                I ja się z tobą zgadzam. Natomiast tu też rozumiem tę mamę. Twój były mąż czy tam partner nie był narkomanem/alkoholikiem i naciągaczem zdaje się
              • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:10
                Nie ma takiej siły na świecie, która by mnie przekonała do zostania w złym związku, bo "muszę innym udowodnić".
                • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:17
                  Majać 19 lat robisz pewne rzeczy nieświadomie...
                  • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:04
                    Pewne, może.
                    Ale akurat nie takie.
                    I mówię to jako osoba, która ma tendencję do robienia na przekór, ale na litość, nie swoim własnym kosztem i to w tak istotnej sprawie.
                    • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:11
                      Zakochana 19latka i świat będący przeciwko jej miłości...błagam.
                      Dośc typowe, ze będzie brnąc w to tym bardziej
                      • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:13
                        Ale ja piszę o sobie, a nie o losowej 19-latce.
                        • lauren6 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 17:05
                          Przecież stan zakochania nie trwa wiecznie, nawet u 18-19 latki. Motyle w brzuchu nie mają prawa trwać wiecznie.
                  • 152kk Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:32
                    To żadne wytłumaczenie bo i 19-latki są różne.
                    Zresztą - z tego co zrozumiałam - gruu pisze, że nawet będąc już grubo po 20 nadal ciagnęła nieudany związek "na złość" rodzicom.
                    Moim zdaniem to nie kwestia "winy" rodziców i w zasadzie nie ma znaczenia, co zrobią/czego nie zrobią (choć w przypadku gruu pewnie i o winie by można mówić, w sensie - że zawinili wychowawczo, pisała wiele razy o patologii w swojej rodzinie pochodzenia). To splot różnych elementów, które powodują wejście i pozostawanie w związku, który jest szkodliwy/toksyczny, wbrew opinii rodziny/bliskich: osobowość, wychowanie, dotychczasowe doświadczenia, ale też i pech (bo nie każdy ma pecha trafić na takiego typa, który będzie chciał związku z nastolatkiem/tką, normalni dorośli nawet jeśli nawiązują takie relacje erotyczne to z zasady krótkotrwale).
                    Zresztą - mocno dorosłe osoby też wchodzą w takie związki, w których jest ewidentna nierównowaga (w różnych sferach) i też nie słuchają bliskich.
              • lauren6 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 17:06
                > Ja bym pewnie mojego związku zaczętego w wieku lat 18 nie ciągnęła 8 lat gdyby nie cała afera w domu i konieczność udowodnienia wszystkim że nie mają racji

Przerzucasz odpowiedzialność za własne błędy na rodzinę. To się nadaje na terapię.
        • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:11
          Ale Żebrowski to zupełnie inny przypadek niż Chajzer. Powtarzam, że u tego drugiego wcale nie wiek jest problemem.
          • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:24
            Tak zgadzam się ale to nadal moje najgorsze sny. Dorosły, dojrząły facet biorący sobie młodziutką dziewczynę i formujący ją sobie po swojemu...
      • mocca26 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:38
        analoga_niet napisała:

> No to wybrała świetny sposób 🙄 z relacji która pewnie szybko by się rozpadła j
        > ak to u 19-latek zrobiła „my razem kontra zły świat”, oblężona twierdza i konie
        > czność udowodnienia wszystkim że nie mają racji
        >

Relacja może i by si rozpadła ale czy w międzyczasie nie wciągnąłby jej w nałogi to inna sprawa
    • piataziuta Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:32
      Jezu, jak dobrze, że nie mam dzieci.
      Bo gdyby moje dziecko zainteresowało się Chajzerem, odebrałbym to jako osobistą, życiową porażkę. 🤦
    • kropkaa Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 10:54
      Współczuję matce. Na typa nie mogę patrzeć.
      Dla mnie również byłaby to porażka wychowawcza, mimo że dziewczyna niby dorosła.
    • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:05
      Panowie w jego wieku biorący sobie nastoletnie dziewczyny są bleeeeeeh.
      On jest dla mnie fenomenem: fizycznie i z charakteru jest koleś, którego bym kijem nie tknęła..a baby lecą
      • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:16
        Tak sobie pomyślałam, że jakbym miała wybrać jego, młodego Królikowskiego i Karolaka i wyjściem nie byłby zakon, to chyba bym wybrała Karolaka. A to jednak sztuka być gorszym wyborem od Karolaka.
        • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:22
          Zawsze jest jakieś wyjście...
        • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:28
          To ja bym chyba jednak wolała sepuku przy takim wyborze. Bo zakładam, że nie można po prostu wybrać samotności do końca życia (bez zakonu tongue_out)
        • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:34
          A weź to wtedy zostaje być tą Wandą co Niemca nie chciała ... ale rozumiem o co ci chodzi. Mam tak samo
        • martishia7 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:13
          To jest jak mojego męża jedna z ulubionych gierek pijackich, czyli: Gdybyś musiała, dla dobra ludzkości - to z Korwinem czy z Kaliszem?
          • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:24
            "Nie cenię aż na tyle dobra ludzkości, trudno, najwyżej wyginiemy."
          • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:28
            I jak brzmi odpowiedź? wink
            • daniela34 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:52
              Wyginajmy
            • martishia7 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:18
              Mam Blue Screen of Death.
          • primula.alpicola Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:33
            martishia7 napisała:

> To jest jak mojego męża jedna z ulubionych gierek pijackich, czyli: Gdybyś musi
            > ała, dla dobra ludzkości - to z Korwinem czy z Kaliszem?

Ja mojego tak dręczę, tylko daję mu do wyboru Beaty big_grin
            • martishia7 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:18
              Szydło i Kępa? Ty zła kobieto!
              • primula.alpicola Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:27
                martishia7 napisała:

> Szydło i Kępa? Ty zła kobieto!

Przprszmbig_grin
    • majaa Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:15
      Tak, na miejscu tej matki też próbowałabym wszystkiego, żeby wyrwać córkę z łap takiego kolesia.
      • elinborg Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:33
        majaa napisała:

> Tak, na miejscu tej matki też próbowałabym wszystkiego, żeby wyrwać córkę z łap
        > takiego kolesia.

Tak samo
        Po prostu nie mogłabym tego znieść. To jest obca dziewczyna, a jest mi jej żal.
    • droch Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:17
      Dobre chęci, realizacja niekoniecznie... przecież teraz wszystkie możliwe media piszą tylko o jej córce. Chyba, że tak miało być...
    • smoczy_plomien Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:21
      Nie pierwszy to przypadek pogubionych życiowo celebryckich dzieciątek. Jestem gotowa się założyć, że za kilka lat będziemy świadkami spektakularnego spektaklu w wykonaniu Krzysztofa Rutkowskiego juniora. Myślę, że ten człowiek ma szanse pobić nie tylko Chajzera, ale także Martyniuka, choć wydaje się to trudne. Na razie możemy na jego przykładzie z uwagą obserwować proces powstawania zaburzeń społecznych na wczesnym etapie rozwoju.
      • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:25
        Tego małego to mi strasznie żal, podobnie córki Marianki S.
      • conena Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:37
        na moje oko Junior jest akurat z nich najostrzejszą kredką, jakoś tak mu dobrze z oczu patrzy. na serio trzymam za niego kciuki i mam wielką nadzieję, że jakimś cudem wyjdzie z tego rozsądny dorosły.
        • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:39
          Dobrze, ale stale smutno. Może nie bawi go ten freak show, nie wiem.
          • conena Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:45
            tak, smutno też. biedny dzieciak.
    • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:28
      Chajzer niczym mnie nie zadziwił, za to pani która przyszła na swoją rozprawę rozwodową z nowym facetem i demonstracyjnie migdaliła się z nim na korytarzu w sądzie, już tak.

www.pudelek.pl/tak-wygladalo-spotkanie-w-sadzie-katarzyny-i-mateusza-wajdow-aktorka-i-jej-nowy-partner-nie-szczedzili-sobie-czulosci-zdjecia-7280427697535040g
      • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:36
        Już ostrzyłam pazury by zapałać świętym oburzeniem a tu jeden cmok na korytarzu w kontekście ludzi, którzy od roku usiłują się rozwieść.
        No bez przesady...
        • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:38
          Rikiego oburza to, że pani może i pokazuje, jak to może.
          BTW, czy ona nie miała korekcji nosa? Wygląda mi to na dzieło chirurga, a kompletnie nie znam aktorki i czy ona ma coś wspólnego z byłym mężem Tyszkiewiczówny?
          • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:46
            Nie mam pojęcia. W ogóle nie znam ludzi
            • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:06
              Ona ( in on) grali w serialu Odwilż. Tam sie chyba poznali i coś się miedzy nimi zapaliło smile
              Natomiast nie wiem po co iśc na rozprawę rozwodową z nowym partnerem...ale to tej pani sprawa
        • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:41
          Ale jaki w ogóle jest sens taszczyć ze sobą nowego partnera na własną rozprawę rozwodową? Niech ewentualnie czeka w samochodzie.

Nie widzicie panie ,że to jest demonstracja dla "starego" (jeszcze) męża "patrz , jaka jestem zayebista"?

Dla mnie zachowanie totalnie bez klasy.
          • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:43
            Widzimy.
            To czy to zachowanie bez klasy zależy od tego, co było nie tak z ich małżeństwem i rozstaniem.
          • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:44
            Może mu się należało. Może jej codziennie wmawiał, że ona jest bez niego nikim i nikt się nią nie zainteresuje. I my tym oto misiem zadajemy temu kłam!
          • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:50
            riki_i napisał:

> Ale jaki w ogóle jest sens taszczyć ze sobą nowego partnera na własną rozprawę
            > rozwodową? Niech ewentualnie czeka w samochodzie.

Dla wsparcia psychicznego? Przecież widać, że to nie żadne migdalenie tylko facet dodaje jej otuchy.

Tak naprawdę to ciężko powiedzieć jaki jest szerszy obraz sytuacji - kto kogo zdradził i czy ten nowy koleś jest przyczyną rozwodu. Z artykułu wynika, że to kolejna rozprawa, z których ostatnia była w listopadzie.

• majenkirr Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:13
            riki_i napisał:
            > Niech ewentualnie czeka w samochodzie.

Partner albo matka💀😉
        • martishia7 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:28
          A tam są jakieś dzieci, że w ogóle się bawimy w więcej niż jedną rozprawę? Poza tym, nie wiem oczywiście, że tak było akurat w tym przypadku, ale bywa i tak, że nowy partner jest świadkiem na temat trwałego rozkładu pożycia.
    • conena [...] 08.05.26, 11:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:39
        No nie dało się chyba pogadać w zaciszu, bo dziewczę się było wyprowadziło.
      • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:42
        Chyba o to chodziło, że nie ma jak pogadać w zaciszu domowym, bo zarzutem było, że namówił 19-latkę do zamieszkania z nim i izoluje ją od rodziny.
        • conena Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:46
          arthwen napisał(a):

> Chyba o to chodziło, że nie ma jak pogadać w zaciszu domowym, bo zarzutem było,
          > że namówił 19-latkę do zamieszkania z nim i izoluje ją od rodziny.
          >

nie doczytałam, straszna świnia z Chajzera.
          • droch Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:53
            nie doczytałam, straszna świnia z Chajzera.

Być może ogólnie jest, ale o izolacji od rodziny to mówi tylko jedna strona
            • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:55
              No, trudno, że Chajzer to powiedział.
              • droch Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:33
                Ale córka też nie potwierdza ("Jestem w pełni szczęśliwa. Od zawsze mam wspaniały i regularny kontakt z rodziną"), jakoś tak mam opory, żeby przyjąć informację o izolacji od rodziny za fakt.
      • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:44
        Conena, związku długiego nie będzie, te wszystkie panie chcą się na nim wypromować, złapać fejm i głaski, przeżyć "kolorowy zawrót głowy" i wszystko. Toż miał już podobny egzemplarz, z którym jakieś joggingi po mieście uskuteczniał. I ta panienka sama się szybko zmyła, wracając do jakiegoś mocno kasiastego gościa, z którym wcześniej była.
      • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:46
        A nie, najlepiej to staremu dziadowi narobić wstydu, by on zerwał. Bo dziewczę otumanione może być, ale on jest wariatem, ale umiarkowanym, stwierdzi, że jednak nie musi i tego kwiatu pół światu i znajdzie inną ofiarę.
        • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:52
          Jakiego wstydu? Przecież teraz dziewczyna pewnie w ogóle nie będzie rozmawiać z rodzicami po tej akcji
          • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:55
            Ale z nim nie będzie.
            • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:56
              A dlaczego ma z nim nie być? To tylko umocni ich relacje, schemat Romeo i Julia, razem przeciwko światu
              • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:58
                Bo Chajzer może nie chcieć kolejnego problemu.
              • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:00
                Bo ON ją rzuci, czego nie rozumiesz?
                • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:06
                  Dlaczego ma ją rzucić?
                  • simply_z Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:08
                    Zalozymy siewink?
          • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:56
            Jakoś rozmawiali po spotkaniu wink
    • semihora Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:47
      Nie trawię typa, więc popieram matkę.
    • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:48
      A ja nie rozumiem matki i jej nie współczuję. Zwłaszcza nie rozumiem co chciała osiągnąć - obcy ludzie mieli ja wesprzeć i wspólnie zaciągnąć dziewczynę do "domu"? Dom w cudzysłowie bo miejsce w którym nie przebywa się dobrowolnie inaczej się nazywa. I co potem? Kazać dziewczynie uśmiechać się do gości i póki można wydać za miłego chłopca ze znajomej rodziny? Feminizm jest nadal bardzo potrzebny.
      • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:49
        Tak, na przykład jest potrzebny po to, żeby młode dziewczyny nie dawały się urabiać starym dziadom.
        • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:53
          Tak, młode kobiety koniecznie potrzebują żeby ktoś za nie myślał, dlatego na przykład nie można dać tym głupiątkom dostępu do antykoncepcji awaryjnej bo będą żarły jak cukierki
          • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:56
            Chyba troszkę nie zrozumiałaś mojego wpisu - skoro mówię w nim o tym, żeby dziewczyny SAME umiały myśleć. I skąd tu doczepiasz antykoncepcję awaryjną, to nie wiem.
            • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:59
              No właśnie jak same myślą i podejmują decyzje, która się nie podoba komuś to nagle jest źle.
              • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:01
                No właśnie tu raczej nie myślą, tylko lecą jak ćmy do ognia.
              • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:13
                analoga_niet napisała:

> No właśnie jak same myślą i podejmują decyzje, która się nie podoba komuś to na
                > gle jest źle.
                >

Decyzję podjąć mogą. Przecież nikt dziewczyny nie zamknie w wieży. Ale tak samo bliscy mają prawo taką decyzję skomentować a nawet próbować odwieźć młodą od takiego związku.

I powtarzam, że tu nie chodzi o związek z facetem 2x starszym tylko niestabilnym emocjonalnie narkomanem z całym bagażem doświadczeń.

• analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:17
                  Mogą odwodzić tylko niekoniecznie publiczny cyrk to dobra droga do tego. Ja bym postawiła raczej na wyrażenie zdania i dbania o bliskie, serdeczne relacje z córką.
                • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:47
                  Pytanie, czy powinno to się załatwiać publicznie? Czy się komuś podoba czy nie, ta dziewczyna jest dorosła, a matka na oczach kamer roztrząsa jej sprawy prywatne. Nie zdziwiłabym się, gdyby córka się odcięła od rodziny całkiem i efekt starań matki będzie wręcz przeciwny do zamierzeń.
            • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:59
              Tylko temat jest o dziewczynie, za którą chce decydować matka a nie ona sama. Gdyby ona SAMA wolała o pomoc w wyjściu z toksycznego związku pisalabym inaczej.
              • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:02
                Problem jest taki, że osoba w toksycznym związku długo nie widzi, że w nim jest. A tu jeszcze dochodzi różnica wieku oraz statusu: on znany i bogaty, ona maturzystka.
                • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:06
                  Więc jesli wobec Ciebie ktoś tak postąpi, to nie będziesz miała uwag? Bo wiesz, to że nie widzisz nic toksycznego w swoim związku, nie znaczy że taki nie jest. Pozwolisz każdemu rozbić swój związek?
              • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:10
                Kto ci woła o pomoc w toksycznym związku??? Jak juz jest mega źle.. to moze.
                • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:12
                  Twój związek można rozbić? Bo o pomoc nie wołasz, więc można założyć, że toksyczny.
                  • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:14
                    Ja napisałam wyżej, ze działania matki nie miały szans na sukces.
                    Tak jak pisze gruu...dziewczyna tym bardziej wpadnie w ten związek.
                    Ale matkę rozumiem. Mam 2 córki i to jest jeden z lęków jaki mam o ich przyszłość
                    • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:18
                      Biorąc pod uwagę skalę spożycia alkoholu i środków odurzających to lęk bardzo słuszny.
                      • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:26
                        Chyba nie rozumiem? Ja spożywam wg ciebie czy moje dzieci?
                        • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:27
                          Społeczeństwo… A domyślam się że z tego społeczeństwa będą wybierać przyszłych partnerów
                    • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:19
                      Nie ma szans na sukces, więc po co to robi?
                      • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:26
                        NIe wiem. Czasami ludzie w desperacji robią dziwne rzeczy...
            • simply_z Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:02
              Po prostu racjonalizuje, bo mysli, ze czepiamy sie tu wieku, a typ jest zaburzonym patolem po prostu.
              • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:05
                Może ona też jest zaburzoną patolką? Tego nie wiemy
                • simply_z Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:06
                  Ale o Chajzerze wiemy.
                • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:15
                  analoga_niet napisała:

> Może ona też jest zaburzoną patolką? Tego nie wiemy
                  >

Raczej nie jest wieloletnią narkomanką
          • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:58
            Ty nie potrzebowałaś, miałaś całą masę issues, potem się związałaś ze starym dziadem, który miał całą masę issues i jedyne, co z tamtego związku wyniosłaś to udane mam nadzieję dzieci, postanowienie o sztucznych cyckach, wylaszczeniu się na maksa i znalezieniu sobie lepszego chłopa. No sorry, tobie by rady nie pomogły, by działałaś w myśl metody: sama sobie krzywdę zrobię i to było bardzo widać na forum. Ale dlaczego uważasz, że każda smarkata ledwo dorosła pannica jest taka jak ty i nie da się jej uratować przed starymi dziadami?
            • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:04
              Cóż, ja akurat byłam wychowana już w duchu feminizmu i niezależności i dokonywałam SAMA wyborów, ale umiałam też dbać o swoją niezależność - finansowa, mentalna, życiową, przez co nie miałam problemu żeby odejść, jak tego chciałam. Krzywdy sobie nie zrobiłam, w przeciwieństwie do niejednej tutaj, która się musi szarpać o alimenty, kontakty, podziału majątku albo na przykład wisieć na rodzicach bo sama nie jest w stanie się utrzymać i wychować dzieci. A wchodząc w związek z ojcem moich dzieci miałam 30 lat - ledwo dorosła to ja nie byłam.
              A tak na marginesie - jeśli chcesz, żeby Twoje dziecko wchodziło w zdrowe relacje to je naucz, że zasługuje na szacunek i traktuj z szacunkiem. Mówią. Pogardliwie „smarkata pannica” o młodej kobiecie robisz coś dokładnie odwrotnego
              • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:12
                I dlatego na złośc rodzicom byłaś w nieudanym związku...8 lat?
                Ale ok ty byłaś wyjątkowo jak na wiek dojrzała...gratuluje
                Ja miałam siano w głowie. Na szczęscie nie trafiłam na takiego faceta w tym wieku
              • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:30
                analoga_niet napisała:

> Cóż, ja akurat byłam wychowana już w duchu feminizmu i niezależności i dokonywa
                > łam SAMA wyborów

Bezdennie głupich, co sama przyznajesz m.in. w kontekście zupełnie niepotrzebnego zakończenia pierwszego małżeństwa.

, ale umiałam też dbać o swoją niezależność - finansowa, mental
                > na, życiową, przez co nie miałam problemu żeby odejść, jak tego chciałam. Krz
                > ywdy sobie nie zrobiłam

Że co, proszę? Proponowali Ci okładki pism erotycznych (geje-przedsiębiorcy to proponowali, więc zupełnie obiektywnie, to nie byli jacyś niepoważni napaleńcy), a to oznacza, że miałaś możliwości ustawienia sobie życia w klimatach forumki z Pola Mokotowskiego. Na bogato. A Ty co zrobiłaś? Głodu nie cierpisz, ale będziesz musiała ciężko harować co najmniej do wieku emerytalnego, przy czym tatuś dzieci , który obecnie odwala połowę obowiązków z nimi związanych, ma wszelkie szanse kojfnąć zanim jeszcze ów wiek osiągniesz.

I to wszystko ma się nazywać "nie zrobiłam sobie krzywdy"?

No, litości!

Ps. Jeśli to wszystko brzmi złośliwie, to przepraszam. Nie jest moim celem wyzłośliwianie się, tylko dyskusja na argumenty.
                • angazetka Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:33
                  Nieśmiało zauważę, że to wątek o Chajzerze i jego dziewczynie, nie o życiu Gruuu.
                  • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:41
                    Angazetka , więcej nie będę. To było ad vocem
                  • simply_z Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:43
                    Przeciez kazdy niemal watek skreca w opowiesci o jej zyciu.
                • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:53
                  Tak, zrobienie sobie okładki w porno pisemku za 500 zł to przepis na sukces i ustawienie się w życiu 😀 Jakoś nie sądzę, żeby Biały Kamień był pełen dziewczyn z tych okładek…
                  Nie cierpię głodu, finansowo mam niezle i nie nazwałabym mojej pracy harówką, przyszły mąż zresztą do biednych nie należy. Dzieci rosną zdrowo i szczęśliwie, stać mnie na ich prywatną edukację.
                  I przyznam Ci, że różnych decyzji w życiu żałowałam ale na pewno nie tego, że nie pokazałam tyłka na okładce
                  • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:00
                    Przecież propozycję zrobienia tej okładki użyłem w mej wypowiedzi jedynie jako niezbity dowód Twej ówczesnej atrakcyjności (jesteś znana na forum z biadolenia jaka to byłaś rzekomo nieatrakcyjna).

Tłumaczę łopatologicznie. Mogłaś wybrać lepszych facetów (faceta).

I koniec, bo mnie tu angazetka zaszlachtuje.
                    • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:15
                      Lepiej późno niż wcale wink
                • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:09
                  riki_i napisał:

> Że co, proszę? Proponowali Ci okładki pism erotycznych (geje-przedsiębiorcy to
                  > proponowali, więc zupełnie obiektywnie, to nie byli jacyś niepoważni napaleńcy)
                  > , a to oznacza, że miałaś możliwości ustawienia sobie życia w klimatach forumki
                  > z Pola Mokotowskiego. Na bogato. A Ty co zrobiłaś? Głodu nie cierpisz, ale będ
                  > ziesz musiała ciężko harować co najmniej do wieku emerytalnego, przy czym tatuś
                  > dzieci , który obecnie odwala połowę obowiązków z nimi związanych, ma wszelkie
                  > szanse kojfnąć zanim jeszcze ów wiek osiągniesz.

O bogowie, przecież to skrajne nawet jak na ciebie riki. Serio, uważasz decyzję o niewchodzeniu w biznes porno/erotyczny za BŁĄD życiowy??

>
                  > I to wszystko ma się nazywać "nie zrobiłam sobie krzywdy"?
                  >
                  > No, litości!
                  >

No, litości...
                  • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:14
                    Arthwen, Ty jesteś kolejna z ery netu, co wszystko bierze wprost??? To jest argument, że była atrakcyjna, a nie argument, że miała realizować się w tej branży. Wyjaśniłem już wcześniej.
                    • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:28
                      Nie. To jest argument, że uważasz gru za na tyle atrakcyjną, że mogła kupczyć tą urodą.
                      I to nie jako muza wielkich artystów.
                      • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:06
                        arthwen napisał(a):

> Nie. To jest argument, że uważasz gru za na tyle atrakcyjną, że mogła kupczyć t
                        > ą urodą.

Zależy jak kupczyć. Co innego kupczyć dosłownie, czego nie popieram, a co innego odpowiednio przebierać w kandydatach i szukać ich w tych stawach, gdzie pływają tłuste karpie, a nie płotki.

> I to nie jako muza wielkich artystów.

A to, to akurat nigdy nie wiadomo kto sie trafi.
            • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:18
              alpepe napisała:

> Ty nie potrzebowałaś, miałaś całą masę issues, potem się związałaś ze starym dz
              > iadem, który miał całą masę issues i jedyne, co z tamtego związku wyniosłaś to
              > udane mam nadzieję dzieci, postanowienie o sztucznych cyckach, wylaszczeniu się
              > na maksa i znalezieniu sobie lepszego chłopa.

Czy lepszego, to się jeszcze okaże "w praniu". Mam nadzieję, że bez kolejnych dzieciątek w pakiecie.

No sorry, tobie by rady nie pomo
              > gły, by działałaś w myśl metody: sama sobie krzywdę zrobię i to było bardzo wid
              > ać na forum.

I nic się nie zmieniło.
              • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:26
                Ależ Ty czekasz na to, że nie wyjdzie 🙄 Tylko nie wiem, po cholerę tyle trułeś, że muszę kogoś znaleźć, że jak to tak samotnie, jak można hulać, muszę poważny związek.
                • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:38
                  Ja już nic nie truję i truć więcej nie będę. Zawsze podejmiesz decyzje w moim krajobrazie mentalnym dziwne. Ale muszę uczciwie dodać, że dokładnie Twoją metodą tj. całkowicie niezobowiązującym "hulaniem" po tinderach, Instagramach, badoo i czym tam jeszcze, wraz z natychmiastową konsumpcją złowionych tamże panów, moja ex złapała młodego multimilionera. Dorobiła się z nim dzieci i mieszka w prestiżowej dzielnicy w stolicy najbogatszego kraju Europy. Więc może to ja się nie znam i właśnie tak trzeba działać. Zobaczymy.
                  • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:55
                    Trzeba po prostu dużo czytać, wtedy może się okazać że autor jednej z przeczytanych książek jest zajebiście seksownym, inteligentnym i fajnym facetem wink
          • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:09
            TRoche sama sobie zaprzeczasz. Z jednej strony same myślą z drugiej byłaś 8 lat w związku który ci nie pasował...zeby zrobić mamie na złość.
            W tym wieku ma sie jeszcze sieczkę w głowie....i tu za tę dziewczynę myśli Chajzer. To jest modelowanie sobie partnerki
            30 katka jest bardziej świadoma co chce, czego moze wymagać...oj trudniej z taką. A młodą dziewczynę mozna sobie ulepić po swojemu
            • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:12
              Nikt mnie nie lepił po swojemu i nie miałam sieczki w głowie. Po prostu zupełnie zbędne było robienie z tej relacji czegoś znaczącego i tyle.
              Ciekawe, że to jest wiek, kiedy się wybiera studia i drogę zawodową - to jest decyzja o dużo większym wpływie na przyszłość niż to, z kim się spotykasz.
              • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:16
                Błagam gruuu....sama dobrze wiesz, ze studia mozna zmienić 500 razy, kto pracuje w zawodzie? Lekarze i prawnicy???
                A zły toksyczny związek moze zniszczyć.
                To ze sie ma dowód i moze pić wódkę nie znaczy, ze się jest dojrzałym w tym wieku. I ja mówie o sobie. Ja nie byłam
                • majenkirr Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:29
                  hanusinamama napisała:
                  > Błagam gruuu....sama dobrze wiesz, ze studia mozna zmienić 500 razy,

Faceta też😉
                  • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:12
                    Tak faceta można. Ale toksyczny związek potrafi zrobić duże kuku...ze śmiercią włącznie.
        • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:57
          Trudno się tego nauczyć żyjąc na krótkiej smyczy. A dziady korzystają na już urobionych do uległości młodych kobietach.
        • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:08
          Moi zdaniem bardziej zeby narobić Jemu koło pióra...i tu akurat brawa dla Pani
          On się kreuje na nie wiem kogo, a to jest oszust, narkoman i pijak.
          • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:10
            Jeśli w życiu zawodowym mu nie przeszkadza że oszust, narkoman i pijak to dlaczego ma mu przeszkadzać że matka partnerki nie akceptuje jego związku?
            • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:13
              Mysle ze jednak zasiegi chociazby reklamowe mu spadną...tak jak spadały przy kazdej jego aferze.
              • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:15
                A gdzie tam, zaraz zrobią rundę po okładkach
              • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:18
                hanusinamama napisała:

> Mysle ze jednak zasiegi chociazby reklamowe mu spadną...tak jak spadały przy ka
                > zdej jego aferze.

Na to bym akurat nie liczyła. Nie w tym świecie...

--
        • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:41
          To na to sie pracuje wychowaniem dziecka wcześniej, a nie budzi z ręką w nocniku, jak dziecko jest dorosłe.
          • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:17
            Jeśli to do mnie, to, choć absolutnie nie mam problemów z moim córkami, bo właśnie wychowywałam je, to jednak wiem, że czasem się młodej pannie (czy młodemu paniczowi) wydają różne rzeczy, m.in. jaka to ona dojrzała, mądra i jak to kocha. I super, ale czasem z tej mądrości wynikają niefajne rzeczy, a, choć często piszę tu babom po czterdziestce, żeby się przestały mazać, bo nie potrzebują matki/ojca/whatever (to w wielkim uproszczeniu), to jednak sądzę, że matka/ojciec, jak widzą, że jednak dziecku coś odbiło, powinni próbować zadziałać. Coś tu na forum było o rozwoju mózgu u młodych ludzi. Otóż u tej panny chyba jeszcze rozwój jest w trakcie.
            • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:20
              U matki też nie do końca rozwój się zakończył, skoro wybrała taką formę przekonania córki do zerwania z Chajzerem.
              • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:24
                A moja wcześniejsza odpowiedź była do angazetki i o urabianiu młodych dziewczyn przez stare dziady. Na to trzeba pracować przez cały okres wychowywania dziecka, żeby potrafiło rozsądnie myśleć. Sama o tym piszesz, że po prostu je wychowywałaś i masz tego dzisiaj efekt.
          • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:13
            O kolejna...bo rodzic na wszystko ma wpływ. Serio wierzy w to tyle osób...
            • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:30
              Co "następna"? Czyżbyś nie podzielała mojej opinii, że dziecko trzeba mądrze wychowywać od samego początku? I że w tym przypadku coś gdzieś zawiodło, skoro ta matka uważa, że sposobem na rozwiązanie problemu jest omawianie rodzinnych, intymnych spraw przed kamerami?
              A że nie zawsze w wychowaniu wszystko się udaje i jest tak, jakbyśmy my, rodzice oczekiwali, to chyba oczywiste, nikt tu Ameryki nie odkrywa - co nie jest jednak żadnym usprawiedliwieniem dla robienia publicznego cyrku.
              • arthwen Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:40
                Ale z drugiej strony, to jak tak się zastanawiam - hipotetycznie, bo nie znam tych ludzi - zresztą przecież Chajzera również, tyle co z doniesień medialnych. Przy czym te doniesienia medialne wystarczą, żeby nie mieć o nim dobrej opinii. Może to wcale nie chodziło o związek córki z Chajzerem, a to zwykła ustawka? Może książka się za słabo sprzedaje (ja np nie miałam pojęcia, że coś napisał, chociaż i tak nie mam zamiaru kupować). Może to wcale nie "błędy wychowawcze", a celowe działanie?
                • droch Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:45
                  (...)Może to wcale nie chodziło o związek córki z Chajzerem, a to zwykła ustawka

Też mi to przeszło przez myśl...
                • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:56
                  Też jest taka możłiwość. Taka drama, a na koniec wszyscy razem sobie usiedli i rozmawiali. Ale jeśli by tak miało być, to tym bardziej nie podoba mi się zachowanie matki.
      • analoga_niet Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 11:52
        „Mariusz wracaj do domu”
      • szmytka1 Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:01
        To jest desperacja, krok ostatniej szansy, niech swiat zobaczy jaka to świnia, niech cos dotrze do pustego łba malolaty. Jako matka dziecka w tym wieku rozumiem
        • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:05
          Do małolaty nic na razie nie dotrze, a Chajzer ma cały świat w rowie.
        • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:13
          "małolata" i "pusty łeb" nie brzmi jak komplement. Ja nie chciałabym zadawać się z ludźmi, którzy tak o mnie mówią. Może to cała tajemnica tej izolacji.
          • zaguba Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:53
            Ale to matka tej dziewczyny tak powiedziała? Że małolata i pusty łeb?
            Czy też Bianka izoluje się od Szmytki? 🤔
            • cegehana Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:03
              To nie jest pytanie do mnie.
    • zaguba Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:17
      Jego syn byłby chyba starszy od tej Bianki, gdyby żył. No cóż.
      I tak, wiem że jestem pełna stereotypów i uprzedzeń, ale już samo imię Bianka kojarzy mi się z dziewczyną, która mogłaby się zainteresować Filipem Chajzerem, więc tego… 🙈
    • primula.alpicola Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:39
      Mamuśka ma cojones!
      • riki_i Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 12:56
        primula.alpicola napisała:

> Mamuśka ma cojones!

Ano ma.

Ps. Przypomnę, że jak Krzysiu Ibisz zadał się z niejaką Pauliną Piosik będącą w tym samym wieku, to z grubsza podobną akcję wykonał tatuś dziewczęcia. Związek nie przetrwał, za to Ibisz popełnił w owym czasie książķę "Jak dobrze wyglądać po 40-stce" (czy jakoś tak, dokładnie tytułu nie pamiętam) 😉
        • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:25
          A Ibisz to nadal o lata świetlne lepsza partia niż Chajzer
        • primula.alpicola Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:41
          Książka, która powinna była trafić na półkę w Biedronce, tuż obo dzieł K. Cichopek, teraz jest białym krukiem i używana chodzi po ok 200 zł na allegro
    • abria Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 13:48
      Pal licho że ma 41 lat!

Ale żeby chociaż on był normalny!
    • princy-mincy Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:08
      Aż mnie zemdliło. Jego zmarły syn byłby dziś starszy niż ta dziewczyna.

Matkę dziewczyny z jednej strony rozumiem (zwłaszcza jeśli on odciął dziewczynę od rodziny) a z drugiej strony nie wiem, czy taka akcja nie napędzi tylko wielkiej miłości typu my kontra reszta świata.
    • misiamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:09
      Padłam. Matkę doskonale rozumiem, aczkolwiek nie wiem czy poszłabym akurat ścieżką konfrontacji na spotkaniu autorskim. Kobieta pewnie w wieku Filipa, była ze swoją matką (babcią Bianki). A Małgorzata Ohme już opowiedziała o głębokim uczuciu oraz że są zaręczeni.
      • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:26
        Ohme, co to się przewalała z kochankiem po galeriach handlowych, takim małym, grubiutkim, z brodą i wąsami, Bartoszem coś tam. Ohme to jest chodząca antyreklama psychologów, to taka chodząca tablica z napisem: zostałam psycholożką, ale nie pomogę nikomu, bo sama mam bałagan na strychu i w życiu rodzinnym.
        • agatha.trixie Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:00
          Właśnie miałam dopisać, że mamy update tego romansu wszechczasów. Filip zastosował love bombing po bandzie, więc absolutnie nie ma się co dziwić desperacji matki. Ale, że psycholog nie widzi czerwonych flag w tej relacji to jednak trochę dziwne i nie najlepiej o niej świadczy. 🤦‍♀️
          • hanusinamama Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:14
            Ojej dla niej wazniejsze zasięgi i ewentualnie głaski od Filipa niż rzetelna wypowiedź.
            Nie pierwsza taka akcja Pani Ohme.
          • borsuczyca.klusek Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:17
            O pani Ohme w tym kontekście można napisać tylko bardzo źle.
          • primula.alpicola Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:17
            agatha.trixie napisała:

>Ale, że psycholog nie widzi czerwonych flag w tej relacji to jednak trochę
            > dziwne i nie najlepiej o niej świadczy. 🤦‍♀️

Przecież to Małgorzata Ohme, czego się spodziewać.
            Nawet chomika bym nie powierzyła jej terapeutycznym kompetencjom.
    • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:18
      Czy podobałby mi się taki partner dla mojego dziecka jak F. CHajzer? Zdecydowanieie. Czy rozmawiałabym ze swoim dzieckiem o moich obawach? Jak najbardziej tak. Czy postąpiłabym tak jak ta matka? Absolutnie nie. Nie uważam, żeby bycie rodzicem dawało mi prawo publicznej ingerencji w prywatne życie mojego dorosłego dziecka. Pomijam skuteczność takiej akcji, ale gdyby ktoś nawet bliski i z dobrymi intencjami roztrząsał w ten sposób moje wybory, to by mnie chyba szlag trafił.
      • alpepe Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:27
        A możesz rozwinąć, jak chciałabyś rozmawiać niby ze swoim dzieckiem, które byłoby izolowane od ciebie przez swojego partnera?
        • balladyna Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:44
          Normalnie. Nie sądzę, żeby ta córka w poniedziałek rano poznała Chajzera, po południu się do niego przeprowadziła i wieczorem zerwała kontakt z rodziną, jakiś czas na rozmowę z pewnością był. Co, wcześniej rodzice też nie mieli 20 lat, żeby córkę wychować na rozsądną osobę, która nie wiąże się z takim typem? Jak to takie totalne zaskoczenie dla matki, to znaczy, że coś gdzieś jednak zaniedbano, a teraz tylko pogarsza sprawę.
    • kropkacom Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 14:29
      Nie byłabym zachwycona jako matka, ale... No właśnie. Teraz jest gra o to aby córka już potem wiedziała, że może wrócić do domu rodzinnego tak po prostu. Inaczej może nigdy nie wróci.

PS. Filip Chajzer podpisuje ksiązkę o wychodzeniu z nałogu u boku bardzo młodej kobiety. Nie jest to dobre świadectwo dla tematu, który podejmuje.
      • bebe_s Re: Ematka w akcji- Filip Chajzer 08.05.26, 15:43
        Ale ten facet jest niesamowity, no przyznajcie to...czego nie dotknie, to zamienia w gó.... Człowiek po każdej jego kolejnej wtopie myśli, że już niżej upaść się nie da, a on za każdym razem dowodzi, że jednak się da big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka