jessi_a 11.02.09, 19:48 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6261857,Jan_Rokita__Wyzywano_mnie_od_Arszlochow.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: Arschloch 11.02.09, 20:10 Jeżeli to prawda, że nie chciał zapiąć pasów i popchnął stewardessę, to na nic lepszego nie zasłużył. Odpowiedz Link
jureek Re: Arschloch 11.02.09, 20:37 Tutaj niemieckie relacje: www.np-coburg.de/nachrichten/regional/frankenbayern/art2592,913092 www.oberpfalznetz.de/nachrichten/20332496_xml-147-Tdpa-Sregio,1,0.html Może należałoby sprostować, że to już nie polityk tylko felietonista Potrafię sobie wyobrazić, że duma pana Jan Marii bardzo ucierpiała z tego powodu, że jakaś tam stewardesa każe mu coś robić. To do niego pasuje. Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: Arschloch 11.02.09, 20:42 jego zdenerwowala wymiana "zdan" z ktorej wyczuwal byl on wyzszosc i bute niemiecka na Polakami. Odpowiedz Link
jureek Re: Arschloch 11.02.09, 20:55 Zachował się absolutnie bez klasy. Myślał, że jest w Polsce i jako znanej personie więcej mu wolno? Tak jak Kurskiemu, który sobie rajd samochodowy do Gdańska urządził? A już to wzywanie rodaków w samolocie o pomoc, jak go wyprowadzali, jest absolutnie żałosne. Przez jakiegoś awanturnika lot się opóźnia, a on ma jeszcze czelność prosić o co właściwie? Pasażerowie mieli rzucić się na policjantów i odbić Jana Marię? Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: Arschloch 11.02.09, 21:04 Dobrze, ze nie krzyczal "Monachium albo smierc!". Odpowiedz Link
jureek Re: Arschloch 11.02.09, 21:06 annajustyna napisała: > Dobrze, ze nie krzyczal "Monachium albo smierc!". Kapelusz w klasie byznesowej albo śmierć Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Arschloch 11.02.09, 22:08 Mozna wiec powiedziec, ze panstwo Rokita zostali sprowadzeni na ziemie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Arschloch 11.02.09, 22:09 Panstwo Rokita? Panstwo Rokitostwo? Panstwo Rokici? Rokitowie? Kto wie? Odpowiedz Link
maria421 Re: Arschloch 11.02.09, 22:15 A to dobrze, zapamietam. Bo za moich czasow to tylko Diabel Rokita byl znany, ale on byl single, bez diablicy. Odpowiedz Link
jureek Re: Arschloch 11.02.09, 22:21 www.tvn24.pl/0,1585819.1,0,1,nagranie-rokity-w-samolocie-ratujcie-mnie,wiadomosc.html Tak napradę to Rokita krzyczał w trakcie wyprowadzania "Ratujcie mnie!" (nagranie pod tym linkiem). Pasażerowie jednak nie rzucili się na policjantów, tylko mówili Rokicie "proszę wyjść", co słychać na nagraniu. Naród strasznie zawiódł Jana Marię. Jura Odpowiedz Link
jureek Re: Rozumiem Twoje rozczarowanie i współczuję 12.02.09, 12:12 Już się Kondzio cieszył na komentarze internetowe w takim stylu jak tytuł jego postu mające potwierdzić jego tezę o odwiecznej nienawiści Polaków i Niemców, atu gucio. Nic z tego. Takie rozczarowanie, taki zawód musiał Kondzio przeżyć. Zdecydowana większość komentarzy skupia się na żałosnym zachowaniu Jana Marii (szczytem obciachu były jego płaczliwe wołania "Ratujcie mnie, Niemcy mnie biją"), a nie na rzekomo brutalnym zachowaniu niemieckiej policji. Podobnie jest z komentarzami prasowymi. Jakoś tytuły prasowe nie rzuciły się ochoczo, żeby bronić rodaka przed tymi paskudnymi Niemcami. Wyjątek stanowi Der Dziennik: www.dziennik.pl/wydarzenia/article317298/Rokita_brutalnie_potraktowany_w_Niemczech.html Co ciekawe, jest to akurat gazeta z niemieckim właścicielem. Podobnie było było zresztą w czasie mistrzostw Europy w piłce nożnej, gdy najbardziej niesmaczne tytuły i zdjęcia antyniemieckie publikowały brukowce znajdujące się w niemieckim rękach. Nie posądzam niemieckich wydawnict o spisek, że specjalnie publikują takie antyniemieckie artykuły, żeby świat zobaczył, jakimi to paskudnymi szowinistami są Polacy. Myślę, że chodzi o trochę nietrafioną strategię byznesową. Niemieccy właściciele polskich gazet wymyślili sobie, że na antyniemieckich resentymentach można w Polsce byznes robić. Panowie managerowie nie zauważyli, że to już nie te czasy, co kiedyś, kiedy w telewizji zawsze "jak gonili hitlerowca, to mu opadały spodnie" (to chyba Kelus śpiewał). Mamy więc w tej całej aferze dwóch najbardziej zawiedzionych - Rokitę dwojga imion zawiedzionego, że rodacy nie ruszyli mu na ratunek i Kondzia zawiedzionego, że sprawa nie zaowocowała wysypem antyniemieckich komentarzy. Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Rozumiem Twoje rozczarowanie i współczuję 12.02.09, 12:23 jureek napisał: że sprawa nie zaowocowała wysypem antyniemieckich komentarzy. --------------------------------- Odpowiedz Link
pboecker Re: Arschloch 12.02.09, 08:08 Z relacji swiadkow potraktowano Jana,zgodnie z procedura.Facet zrobil z siebie idote i nic wiecej,teraz tylko pozostalo mu zaplacic rachunek za opuznienie i akcje Policji.Coz tu dodac,-chyba juz nic. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Arschloch 12.02.09, 09:03 pboecker napisał: > Z relacji swiadkow potraktowano Jana,zgodnie z procedura.Facet zrobil z siebie > idote i nic wiecej,teraz tylko pozostalo mu zaplacic rachunek za opuznienie i > akcje Policji.Coz tu dodac,-chyba juz nic. Rzeczywiście niewiele do dodania - chyba tylko, że piszemy "opóźnienie" Odpowiedz Link
shabbat.shalom Za to nie można winić państwa Rokitów! 12.02.09, 09:52 ja.nusz napisał: Rzeczywiście niewiele do dodania - chyba tylko, że piszemy "opóźnienie" --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Za to nie można winić państwa Rokitów! 12.02.09, 09:58 No to by sie nie zgadzalo, bo pani Nelly byla juz przynajmniej po jednym rozwodzie, do tego z dzieckiem. Ale za to Jan zostal jej ojcem chrzestnym, to moze mozna ja jako nowo narodzona dziewice potraktowac? . Odpowiedz Link
shabbat.shalom Kulturbanause 12.02.09, 10:30 annajustyna napisała: > No to by sie nie zgadzalo, bo pani Nelly byla juz przynajmniej po jednym > rozwodzie, do tego z dzieckiem. Ale za to Jan zostal jej ojcem chrzestnym, to > moze mozna ja jako nowo narodzona dziewice potraktowac? . ------------------------------------------------ Odpowiedz Link
shabbat.shalom Przyjazne, fachowe, polskie. 12.02.09, 11:48 marksistowski 12.02.09, 10:10 (...) Nie bedzie nas szwabska stewardessa po twarzy biła Nie bedzie nas szwabski kapo za nogi z samolotu wywlekal. WYBIERAJMY POLSKIE LINIE LOT. Przyjazne, fachowe, polskie. (...) - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=91234904 Odpowiedz Link
jureek Re: długo musiałeś szukać... 12.02.09, 12:16 ... aż wreszcie jakiś tekścik Józia (marksistowskiego) znalazłeś. Nie szkodzi, że wszyscy wiedzą, że Józio to świr, który wszędzie spiski Zydów (patrz pan - bratnia dusza!) i Niemców widzi. Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom spiski Zydów i Niemców ... 12.02.09, 12:32 jureek napisał: ... aż wreszcie jakiś tekścik ---------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Arschloch 12.02.09, 12:44 Może Jankowi brakowało jednak trochę tego życia publicznego, z którego tak ładnie medialnie 2 lata temu się wycofał. Stewardesie mogły ewentualnie puścić nerwy, kiedy poraz kolejny jakiś Polak chciał postawić na swoim. Wziąwszy pod uwagę, że min. 90% polskich pasażerów na pokładzie niemieckiego samolotu nie rozumie co się do nich mówi, takie sytuacje będą się czasami zdarzać. Nie wiem czy Rokita gada po niemiecku, ale stara raczej tak. A że samce w mundurach lubią sobie czasem pobawić się w amerykańskiego szeryfa, to już inna bajka. Podam przykład z życia wzięty: Miejsce zdarzenia: stacja benzynowa w Hanowrze - na pokładzie mam gościa z Polski, który owszem, jest wysoko wykształcony, ale zero niemieckiego. Ja wlewam paliwo, znajomy stoi kilka kroków dalej. Podchodzi pracownik stacji i pyta znajomego, czy może sprawdzić stan oleju i innych płynów w bryczce. Znajomy podszedł do mnie i spytał dlaczego ten Niemiec na niego się wydziera... Odpowiedz Link
jureek Re: Arschloch 12.02.09, 12:56 ja.nusz napisał: > A że samce w mundurach lubią sobie czasem pobawić się w amerykańskiego szeryfa, > to już inna bajka. Z relacji innego pasażera w TVN24 wynika, że samice też brały udział w interwencji. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Arschloch 12.02.09, 22:56 Znalezione na innym forum: Już nad Monachium wieczór zapada, słowik pieśń nocną zaczyna nucić, a tu kniaź Dreptak w samolot wsiada, by na ojczyzny łono powrócić. Tuż za nim żona się tarabani, ciągnąc za sobą różne bajery: dwa płaszcze z firmy "Tani Armani", pięć kapeluszy, trzy nesesery. Lecz w samolocie ciasność doskwiera tej garderobie, tak bardzo licznej, no, bo kniaź Dreptak – centuś i sknera, kupił bilety w ekonomicznej! "Ty os'le!" – krzyknie w głos Dreptakowa – na licach płomień, w oczętach ognie – "Kto mi zapłaci, ja do cię wołam, gdy się kapelusz mnie strasznie pognie?!" "Nic to – powiada kniaź do kobity – zaraz zaradzę tu biedzie owej, wszakoż nie jestem ja w ciemię bity – przeniosę ciuchy do biznesowej! Nawet i lepiej będzie, tak mniemam, skoro nadejdzie pora wysiadać, gdy z klasy biznes wyjdziem, jak trzeba, pola nie będzie by nas obgadać." Jako rzekł, takoż i był uczynił, lecz stewardessa rzecze: "verboten, enschuldigung, bitte, proszę w tej chwili zabierać zurück deine kapotę." I gdy ta Niemka coś mu tłumaczy, kniaź odpowiada jej z butnym gestem: "Ty głupia babo, wiesz, co ja znaczę?! Czy ty, w ogóle, wiesz kim ja jestem?!" "Schade – powiada Niemka kniaziowi - że pan nasz ordnung w arschu posiadasz, schade, bo fakt ten jasno stanowi, że z polizei pan sobie pogadasz." Herr policmajster przybył i rzecze: "Pan przestań krzyczeć i zechciej wysiąść." "Za nic – powiada Dreptak – człowiecze, choćbyś pan błagał i przez lat tysiąc!" Więc policjanci Dreptaka łapią, kują w kajdanki i precz wynoszą, A ów się szarpie, wyjąc i sapiąc, "Ratunku!" – krzyczy, o wsparcie prosząc. "Ratujcie! – wrzeszczy – bracia Polacy! Niemcy mnie biją w tym wrażym kraju!" (A w tylnych rzędach myślą rodacy – "Czy tam prosiaka gdzie zarzynają…?!") "Ratujcie! – kwiczy – gwałt mi się dzieje! Polaka biją tu Szwaby wredne!" Lecz nikt do wsparcia gotowy nie jest i miny wszystkich... nieodpowiednie. Niektórym uśmiech wargi rozchyla, inni policję wspierają w geście: "Zabrać bufona! Zabrać debila! Niech ten samolot odleci wreszcie!" Jakoż odleciał, a nasz warchołek wraz z żoną, co trwa u męża boku, na policyjny dostał się dołek, gdzie pono rzekli mu: "Ty aszlochu!" Teraz kniaź Dreptak, już bez kajdanek, w krajowej prasie łzy swe wylewa, łka, zapłakany i usmarkany: "Tak było pięknie, a taka krewa!" Lecz po tym, cośmy narozważali, czas by konkluzję tu jakąś przyjąć: czy – gdy mu żona w mordę przywali, on wrzaśnie: "Gwałtu! Niemcy mnie biją!"…??? ) Odpowiedz Link
shabbat.shalom Już nad Monachium wieczór zapada, 13.02.09, 09:42 maria421 napisała: > Znalezione na innym forum: ---------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: czy patriotyzm polega na... 13.02.09, 10:28 ... wspieraniu awanturników, tylko dlatego, że z tego samego plemienia są? Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom unter “R” wie Rokita.... 13.02.09, 10:57 jureek napisał: > ... wspieraniu awanturników, tylko dlatego, że z tego samego plemienia są? > Jura ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link
ja.nusz Re: unter “R” wie Rokita.... 13.02.09, 11:28 Asieku, wyjaśnię ci subtelną różnicę między Rokitą a tobą: Rokita zachował się jak kretyn. Ty natomiast jesteś kretynem - możnaby wię używać powiedzenia "zachował się jak Asiek". Odpowiedz Link
shabbat.shalom "zachował się jak Asiek" 13.02.09, 12:11 ja.nusz napisał: Ty natomiast jesteś kretynem - możnaby wię używać powiedzenia "zachował się jak Asiek". ---------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: unter “R” wie Rokita.... 13.02.09, 20:06 Januszku, ty z ta twoją psychoanalizą! Może skópmy się na twych wizjach lokalnych z Honnovera. Dwóch antyfaszystów postanowiło zatankować. Jeden z nich był nawet wykształcony. POkornie podajesz do wiadomosci, że nie byłeś to ty. Ty tamkujesz, uprzejmy faszysta grzecznie pyta sie twego Kampfgenosse, czy może mu w czyms pomóc. Ten już na dwiek faszystowskiego okrzyku bojowego: Guten Tag, wyciągał granaty dziadka, zakopane w wyszabrowanym ogródku na Zoppoter Ziemii Odzyskanej. Można by tak dalej. Uwżasz, że to jest na temat? Odpowiedz Link
shabbat.shalom He? 13.02.09, 12:19 shabbat.shalom napisała: Januszek sollte doch bitte in den Dossiers seiner Firma (MOSSAD) nachschauen, unter “R” wie Rokita.... ----------------------------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: żebyś się nie zdziwił 13.02.09, 12:37 shabbat.shalom napisała: > Wenn doch der Herr Marija eine jüdische Großmutter hätte... > > Wäre Alles viel einfacher... > > Die Deutschen hätten sich schon lange entschuldigt... gehabt... > > Und die Merkelowa hätte schon lange einen blanko Check ausgestellt.... > > Aber vielleicht ist noch nicht Alles verloren... Twoi koledzy (tak jak Ty węszący wszędzie spisek żydowski) już się żydowskości Rokity doszukali: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=91239691&a=91244748 Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Twoi koledzy... 13.02.09, 13:05 jureek napisał: Twoi koledzy (tak jak Ty węszący wszędzie spisek żydowski) już się żydowskości Rokity doszukali: -------------------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom Ich sterbe... 14.02.09, 12:40 fan.club napisał: Arschloch śpiewa ------------------------- Odpowiedz Link
artur666 specjalnie tobie 14.02.09, 16:30 www.youtube.com/watch?v=5aamj4o6Nx4&feature=related Odpowiedz Link
artur666 phi 14.02.09, 16:30 moj cukiereczek dla roznych Klugschajserow. www.youtube.com/watch?v=5aamj4o6Nx4&feature=related Odpowiedz Link
maria421 A bylo to tak: 15.02.09, 08:47 www.youtube.com/watch?v=F7CeoHJtN-U&feature=related Odpowiedz Link
jessi_a Re: A bylo to tak: 15.02.09, 10:37 on potraktowal niemieckich policjantow jak esbekow. Stawial bieerny opor i wrzeszczal, ze bija. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Ja bym w Monachiumie nie mógł żyć! 15.02.09, 11:03 jessi_a napisała: on potraktowal niemieckich policjantow jak esbekow. Stawial bieerny opor i wrzeszczal, ze bija. ---------------------------------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: Ja bym w Monachiumie nie mógł żyć! 15.02.09, 12:12 Juz sa pierwsze objawy ofiar twej propagandy: Es gbit nur noch den Frank Steinmeier, genauer geagt, Frank ohne Walter. Odpowiedz Link
annajustyna Re: Ja bym w Monachiumie nie mógł żyć! 15.02.09, 12:18 To ja tylko dodam, ze pracuje w budynku, w ktorym byla glowna siedziba NSDAP w czasie wojny, a 100 m dalej byly glowne defilady...Tak to historia kolem sie toczy. Konrad, czy juz odkryles, ze zona barona Gutenberga jest praprawnuczka Bismarcka? Odpowiedz Link
shabbat.shalom Mam do Ciebie prośbę, annajustyno! 15.02.09, 13:19 annajustyna napisała: > To ja tylko dodam, ze pracuje w budynku, w ktorym byla glowna siedziba NSDAP w czasie wojny, a 100 m dalej byly glowne defilady...Tak to historia kolem sie toczy. Konrad, czy juz odkryles, ze zona barona Gutenberga jest praprawnuczka Bismarcka? ------------------------------ Odpowiedz Link
annajustyna Re: Mam do Ciebie prośbę, annajustyno! 15.02.09, 13:27 Nie musze sprawdzac - nie stoja. Jakby stali, to juz bym ich przyuwazyla!!! W czasie wojny spotkales maomowcow?! Pod samym nosem Führera?! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Tylko ja jeszcze intensywnie studiuję dzieła Mao.. 15.02.09, 13:49 annajustyna napisała: Nie musze sprawdzac - nie stoja. Jakby stali, to juz bym ich przyuwazyla!!! W czasie wojny spotkales maomowcow?! Pod samym nosem Führera?! ---------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Tylko ja jeszcze intensywnie studiuję dzieła 15.02.09, 13:53 Eee, bo pisales, ze tuz przed moim urodzeniem... Odpowiedz Link
shabbat.shalom Rocznik 1976 15.02.09, 15:07 annajustyna napisała: > Eee, bo pisales, ze tuz przed moim urodzeniem... ---------------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Rocznik 1976 15.02.09, 15:10 Oj, Konrad - kobiecie sie wieku nie liczy, mialam napisac, ze jestem 30 lat starsza? Gupio tak za seniorke na forum robic... Odpowiedz Link
shabbat.shalom kobiecie sie wieku nie liczy, 15.02.09, 15:22 annajustyna napisała: > Oj, Konrad - kobiecie sie wieku nie liczy, mialam napisac, ze jestem 30 lat > starsza? Gupio tak za seniorke na forum robic... ---------------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: kobiecie sie wieku nie liczy, 15.02.09, 15:34 Tak, moj pracodawca na pewno mnie rozpozna po roczniku. Tylko ja sie wtedy urodzilam. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Tak nisko padła szlachta bayuwarska? 15.02.09, 13:39 annajustyna napisała: Konrad, czy juz odkryles, ze zona barona Gutenberga jest praprawnuczka Bismarcka? ----------------------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Tak nisko padła szlachta bayuwarska? 15.02.09, 13:54 Za pol godziny jade do nich na obiad - przekaze osobiscie! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Und Grüß Gott... 15.02.09, 14:10 annajustyna napisała: > Za pol godziny jade do nich na obiad - przekaze osobiscie! ------------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Und Grüß Gott... 15.02.09, 14:13 Ps. Jeckiego nie bedzie. Dzis bawia sie tylko Freiherry! . Odpowiedz Link
annajustyna Re: Und Grüß Gott... 15.02.09, 15:32 O Matko, jaka to sygnaturka z piekla rodem! Ataku epilepsji mozna dostac! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Jakie szczęście dla Dojczlandii 15.02.09, 15:56 annajustyna napisała: O Matko, jaka to sygnaturka z piekla rodem! Ataku epilepsji mozna dostac! --------------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jakie szczęście dla Dojczlandii 15.02.09, 16:27 shabbat.shalom napisała: Na tym obrazku walczy Januszek z odradzającym się niemieckim faszyzmem Odradzającym się? A kiedy to on niby wymarł? Z tego co widać masz się jeszcze nienajgorzej - pomimo licznych zwapnień. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Januszka powinni wcześniej do DDR posłać! 15.02.09, 16:54 ja.nusz napisał: Odradzającym się? A kiedy to on niby wymarł? ---------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Januszka powinni wcześniej do DDR posłać! 15.02.09, 17:15 Konrad, miales Janusza sobie zablokowac i nie czytac jego postow? Odpowiedz Link
shabbat.shalom Ja bez Januszka żyć nie mogę! 15.02.09, 17:28 annajustyna napisała: > Konrad, miales Janusza sobie zablokowac i nie czytac jego postow? ----------------------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jakie szczęście dla Dojczlandii 15.02.09, 17:41 Januszku, to za co wam cholera dawali te sowieckie odznaczenia? Za zwalczanie "niebolszewickiej" ludnosci cywilnej, czy tylko za szaber? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jakie szczęście dla Dojczlandii 15.02.09, 17:49 lepian4 napisał: > Januszku, to za co wam cholera dawali te sowieckie odznaczenia? Za > zwalczanie "niebolszewickiej" ludnosci cywilnej, czy tylko za szaber? Wpełznij lepiej do swojej brunatnej nory i milcz. Nie mam najmniejszej ochoty tracić czasu na dyskusje z faszystowskimi skurwielami. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jakie szczęście dla Dojczlandii 15.02.09, 18:03 Co towarzyszu, czasy dumy z bolszewickiej patologii juz minely. Pozostalo ci jedynie pisac ballady o gownie? Ile razy musze ci przypominac, ze nie kazdy wywodzi sie z kurnika zza Bugiem. Po co wiec bredzisz o norze? Do dupy wsadz sobie twe retrospekcje z wlasnego dziewcinstwa z epoki przedszabrowniczej! Odpowiedz Link
annajustyna Re: Und Grüß Gott... 15.02.09, 15:33 Swoja droga swietnie by sie nadawala na wizytowke tego forum - niekotrzy panowie to jak ten aniol-terrorysta i diabel-psychol. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Mobbing-Opfer! Leider! 15.02.09, 14:28 annajustyna napisała: > Ps. Jeckiego nie bedzie. Dzis bawia sie tylko Freiherry! . ----------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom Eisernes Kreuz I Klasse 15.02.09, 17:12 annajustyna napisała: Konrad, czy juz odkryles, ze zona barona Gutenberga jest praprawnuczka Bismarcka? ------------------------------------------- Odpowiedz Link
fan.club Re: phi 15.02.09, 09:39 artur666 napisał: > moj cukiereczek dla roznych Klugschajserow. To jakiś bardzo dziwny rodzaj narcyzmu. Arturman, prześcigasz samego siebie! Odpowiedz Link