salatka_z_cynamonem 08.05.26, 10:02 Ma któraś wannę i kibelek w salonie? Sprawdza się? gratka.pl/nieruchomosci/mieszkanie-warszawa-wola-chmielna/ob/47259077/photo/slider Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
at.attin Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:05 To jest kawalerka. Pole manewru jest więc ograniczone. Dla jednej osoby czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:10 Jaka kawalerka, wypluj to słowo kobieto. Przecież jak byk stoi, że to “2 pokojowy Luksus”, a nawet więcej, “absolutnie wyjątkowy i niepowtarzalny, mały a jakże piękny słoneczny i cichy, wykonany w najwyższym możliwym standardzie 2 pokojowy Apartament o powierzchni 38.5 metrów z wygodną loggią położony w nowoczesnej topowej inwestycji z 2025 roku“! Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:15 Kawalerka o tej wielkości, no nieco mniejsza, bo 36 m2, to było moje mieszkanie na studiach. A że teraz każdą dziuplę nazywają apartamentem, na to nie warto zwracać uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:53 To nie jest kobieta, to Stavros Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 17:54 taje napisała: > “2 pokojo > wy Luksus”, a nawet więcej, “absolutnie wyjątkowy i niepowtarzalny, mały a jakż > e piękny słoneczny i cichy, wykonany w najwyższym możliwym standardzie 2 pokojo > wy Apartament o powierzchni 38.5 metrów z wygodną loggią położony w nowoczesnej > topowej inwestycji z 2025 roku“! > Polszczyzna się w grobie przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:11 Dla jednej i to asocjalnej chyba, bo weź do takiego mieszkania zaproś gości Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:13 A jak nie daj bogini z toalety gość będzie chciał skorzystać… Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:01 Przecież jak zamkniesz drzwi, to ściany stają się nieprzezierne. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:16 LOL Na 38m2 nie da się wydzielić łazienki? Jestem przekonana, deweloper spokojnie dał radę. Interesuje mnie proces myślowy tego kto to wykańczał Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:28 Nasze pierwsze mieszkanie miało 38 metrów Dwa pokoje, osobna kuchnia i jak najbardziej wydzielona łazienka Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:53 arthwen napisał(a): > Nasze pierwsze mieszkanie miało 38 metrów Dwa pokoje, osobna kuchnia i jak n > ajbardziej wydzielona łazienka > Mieszkanie moich rodzicow tez 38,warszawskie Wierzbno - dwa pokoje, oddzielna, zamykana kuchnia, lazienka z oknem, balkon, przedpokoj nadajacy sie do zabudowania (rodzice zrobili tam szafy, niezaleznie od pawlacza) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:54 Bywałam w mieszkaniach dwukrotnie mniejszych. Miały wydzieloną łazienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:59 Bo wydzielenie łazienki to jednak standard. Tyle że dwukrotnie mniejsze to jest 19 metrów, to nie mieszkanie wg obecnie obowiązujących przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:01 Mieszkanie było z lat 60. czy 70, warszawski Żoliborz. BTW i dziś widuję ogłoszenia o wspaniałych kawalerkach 15 mkw. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:19 Wg ustawy mieszkanie musi mieć minimum 25 metrów. Tzn być może nadal funkcjonują mniejsze - bo prawo nie działa wstecz, ale jednak to tylko jakiś promil. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:22 Przecież wiem. Co nie zmienia faktu, że wiele osób chce przepisy obchodzić i np. dzieli mieszkanie na dwa albo trzy mniejsze klitki. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:34 Ale nadal to jest administracyjnie jeden lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:10 Albo próbują sprzedać jako apartamenty hotelowe lub lokale biurowe 🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:04 To by kiedyś standard na kawalerkę. Moja babcia też tak mieszkała - Kredytowa, właściwie centrum Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:21 Na 38 mkw. naprawdę da się wydzielić łazienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:02 Ale tam przecież jest wydzielona łazienka. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:06 Podoba mi się samo mieszkanie, tylko ten widok na okna innego bloku… Za to zszokowała mnie cena, ponad 36.000 za metr. Mój ojciec powinien dziękować bogu, że ulokowałam się w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:07 Poniekad Anna z Wiednia ma, wanne mianowicie. Ale w sypialni, nie w salonie, czy raczej w pokoju ogolnouzytkowym Kibelek ma niestety gdzie indziej, wiec nie bedzie w pelni miarodajna. Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:54 A ona sobie nie podłączyła w mieszkaniu, żeby nie biegać na półpiętro? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:10 Dla ekshibicjonisty pewnie gratka Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:12 A kibelek to się zamyka? Jak tu gości przyjmować w łazience? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:40 aandzia43 napisała: > A kibelek to się zamyka? Jak tu gości przyjmować w łazience? > Ematka gości nie przyjmuje w domu....spotyka się na mieście 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:16 Pomijając walory estetyczne, to to jest szkło ze zmienną przejrzystością, na jednym ze zdjęć widać, ze może być szronione. Widziałam takie kibelki w Tokyo, po zamknięciu drzwi szklana ściana stawała się nieprzejrzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:20 aaa czyli to oferta dla Japończyka? Dość orginalna grupa docelowa nawet w stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:02 Tak, żaden Europejczyk nie uruchomi wyszronienia szkła, czujnik reaguje tylko na Japończyków. Odpowiedz Link Zgłoś
at.attin Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:21 Ja też, ale w Madrid. kk345 napisała: > Pomijając walory estetyczne, to to jest szkło ze zmienną przejrzystością, na je > dnym ze zdjęć widać, ze może być szronione. > Widziałam takie kibelki w Tokyo, po zamknięciu drzwi szklana ściana stawała się > nieprzejrzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:21 Ale wiesz, ze to nie hotel, gdzie pokojowka sprzata dwa razy dziennie i po prostu taka lazienka szybko.przestanie byc estetyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 13:04 Sądzisz, że to moje mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 23:29 Dlaczego mialabym tak sądzić? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:38 O, faktycznie, mąż miał taką hotelu w Szanghaju (chociaż w tym hotelu to jednak poziom wyżej niż ten "apartament", bo tam łazienka była wydzielona z sypialni, a nie całkiem otwarta i tylko jedna ściana była przeszklona). Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:42 Tylko że wtedy musi być podłączenie prądowe. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:54 To tu najwyraźniej jest, bo na jednym zdjęciu faktycznie szyby są całkiem nieprzejrzyste. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:01 Ok, nie śledziłam, ale uważam za genialne. Widziałam to w rzeczywistości, jak byłam przy kremacji mojej psiej córki. Oglądałam, jak wjeżdża do pieca, włosy na niej zapłonęły, a potem facet włączył pstryczek i po widoku. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 13:15 no, faktycznie, pogarsza mi się, bo nie weszłam w link. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 14:43 Nie, nie dlatego. Najwyraźniej pogarsza ci się bardziej niż widać na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:36 alpepe napisała: > Tylko że wtedy musi być podłączenie prądowe. > A to przecież gigantyczny problem, takie doprowadzenie prądu 🤦🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 20:23 No dobra ale kto normalny chce mieć otwarty widok na kibel, nawet jeśli nikt z niego akurat nie korzysta? Jaki jest benefit nie tyle stronienia szyby ile jej wersji nieszronionej? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 01:51 To nie szkło tylko tzw PDLC, cienka folia polimerowa z mikrokulkami ciekłego kryształu naklejaną lub zespoloną ze szkłem. A przełącza się napięciem a nie prądem Na metry można ją kupić na chińskich portalach. Częste rozwiązanie w hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:20 Sypialnia pewnie nie ma okna i stad ten szalony pomysl. Kompletnie niepraktyczny, swoja droga. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:29 Sypialnia ma okno (widać na innym zdjęciu). Chyba że masz na myśli, że nie ma okna w łazience, ale wydaje mi się, że większość łazienek w blokach NIE MA okien. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:30 Sypialnia ma okna, widać na innych zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 16:31 Ok, nie otwieralam linku. Nadal pomysl z przeszklona lazienka.jest kuriozialny. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:33 Przecież jest okno w sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:22 Ewidentnie dla kogos kto obsluguje klientow w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:36 ja to się zastanawiam jakim cudem na drugiej wizualce w lustrze po prawej odbija się łóżko... Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:41 Fizyka przecież. Stań sobie pod dużym kątem do lustra i zobacz co widzisz w odbiciu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:41 Któryś z gejów polskich, nie pamiętam, czy nie Raczek, kiedyś pokazywał swoje mieszkanie i miał wannę w sypialni. Taką wolnostojącą. Anna ma za to wannę pod łóżkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:42 Podoba mi się podłoga bardzo. Mam nadzieję, że to lite drewno Cena - cóż Warszawa to stan umysłu Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:52 Bardziej by mi przeszkadzała bliska odległość drugiego budynku niż ta łazienka. Mieszkanie wygląda przestrzenniej, a raczej rodzina z dziećmi nie kupi. Więc nie widzę problemów choć sama bym nie zastosowała u siebie. Ale mogę zrozumieć, że komuś nie przeszkadza, zwłaszcza że jest możliwość na zmianę szła na mleczne. Widać zresztą na zdjęciach, że przestrzeń się wtedy wizualnie kurczy. Małe mieszkanko dla singla, czemu nie. Nie wszyscy przyjmują gości w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:57 Ja dziękuję za taką przestrzeń z widokiem na kibel... Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 14:51 Ja tu widzę szczwany plan na znajomych, którzy lubią się zasiedziec. W tym mieszkaniu raczej żaden gość nie skorzysta z łazienki Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:05 Możesz zamknąć drzwi od łazienki i nie widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 10:57 Wolę przeszkloną łazienkę, niż klimatyczne 2 pokoje w kamienicy, które algorytm mi ostatnio sugerował. www.otodom.pl/pl/oferta/klimatyczne-2-pokoje-w-kamienicy-parking-ID4B2zz? Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:08 Uaaaa! Ta łazienka to majstersztyk prawdziwy! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:14 Ja bym jednak wolała Twoje - cena dwa razy niższa, metraż większy, a klimat się zrobi po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:06 Może to mieszkanie 'na godziny'..? Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:17 To jest mieszkanie na typowy najem krótkoterminowy lub ewentualnie jako chatkę kopulatkę dla jakiejś sponsoretki. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 11:26 Zwłaszcza dla sponsorów i sponsoretek z fetyszem voyeryzmu. Ludzie z budynku naprzeciwko mają niezły punkt widokowy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 13:11 Najem krótkoterminowy i tyle. Przeraża mnie jak blisko są okna budynku na przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 13:50 nie wiem jak bardzo krotki termin to by musial byc, ewentualnie dla jednej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 14:49 Dokładnie mam ten sam problem, nie przeszkadza mi tak rozwiązana łazienka bo ściany można zrobić żeby nie było nic widać, ale budynek naprzeciwko jest za blisko. Ładna podłoga, klima, chętnie wezmę, myślę że wynajmie się szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:09 Tak, podłoga bardzo ładna. Nie wiem czemu ktoś wpadł na pomysł zrobienia szyby w łazience. Może myślał, że będzie bardziej przestrzennie A wyszło dziwnie... I jeszcze te okna tak blisko. Wyobraźmy sobie, że wysiada prąd (chodzi o mętnienie szyby) i żeby się wysikać bez kontaktu wzrokowego z sąsiadami z przeciwka musisz zasłonić okno w sypialni Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:32 To akurat odwrotnie działa - ono jest matowe jak nie przepływa prąd, a jak przepływa to się robi przezroczyste Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 21:11 To ma sens ale i tak nie wiem po co to robić. Tzn wiem, chodzi o to żeby przyciągnąć czymś wyróżniającym się klientów krótkoterminowych Typu parki, które chcą wpaść do Wawy na weekend Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:08 Może być też tak że ktoś to zrobił dla siebie i zmieniły się warunki i musi sprzedać. Wątpię żeby inwestor robiący to mieszkanie na wynajem, miał takie pomysły, filpper tego nie wykańczał. U mnie w bloku dziewczyna kupiła mieszkanie i zrobiła remont generalny, w widnej kuchni zrobiła łazienkę, kuchnię przeniosła częściowo do przedpokoju i salonu, wyburzyła wszystkie ściany i z bardzo sensownie rozplanowanego mieszkania 50 m2 gdzie były 2 pokoje i oddzielna widna i rozkładowa kuchnia, został jeden pokój z 8m2 łazienka 😳 Po 2 latach zmieniła jej się sytuacja, nie było chętnych na wynajem i prawie rok próbowała to sprzedać, musiała zejść z ceny. Czasem zastanawiam się po co ludzie sobie to robią 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:13 Rozumiem, ze mało miejsca, ale czemu chociaż nie zrobili matowych szyb?🤔 Czy to mieszkanie "na godziny"? Obkleić folià i już. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 15:25 Ale tam są matowe szyby, to jest szkło które zmienia ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 18:00 To chyba szkło elektrochromaryczne czy coś takiego 🙂 że pukniesz ręką i robi się ciemne albo jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 19:13 Ostatnio widzialam realne foty, sypialni z otwartą łazienką. Sedes i prysznic. Brak jakiejkolwiek kotary, o szkle nie wspominając. Jak.mozna mieć kolo łóżka widok na sedes? Nowiutkie budownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 19:25 Też wstawię perełki: Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 19:25 www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/other/mieszkania-jak-z-horroru-trzeba-mie%C4%87-odwag%C4%99-by-tam-zamieszka%C4%87-najgorsze-mieszkania-do-wynaj%C4%99cia-w-polsce/ar-AA229KDl?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=25760042edcf4cb4c4f89f027125932b&ei=29&cvpid=84e6b75b54ea4796ba08cabb2e09ebbf#image=5 Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 20:26 To w prawym górnym rogu wygląda jakby miał się pojawić obraz 3d jak popatrzysz na tapetę i zrobisz zeza Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:09 Choroba morska gratis 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 20:26 Sztuka Patodeweloperki - Antoni Syrek-Dąbrowski Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 20:53 To mieszkanie jest przede wszystkim koszmarnie niepraktyczne nawet dla singla. Nie widzę miejsca na pralkę i suszarkę w łazience, nad wanną też nie ma żadnych wieszaków, na balkonie suszyć nie wypada. W tej wannie nie da się nawet dobrze umyć włosów. Kuchnia też praktycznie nieistniejąca. Może jedynie skusiłby się na to cudo singiel o krótkich włosach, oddający swoje garnitury do pralni. Jeżeli akurat miałby wolne 1,4 mln. Mleczne szkło w łazience to naprawdę pikuś przy reszcie wad tego mieszkania, o przepraszam, apartamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 21:14 Raczej pod wynajem krótkoterminowy lub dla seksworkingu... Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 21:15 W łazience jest cała ściana zabudowy, podejrzewam że nie tylko pralka ale i suszarka się tam zmieści, jest też prysznic więc nie trzeba nadwyrężać kręgosłupa nad wanną, żeby umyć włosy. Jest też szafa na całą ścianę w sypialni i mimo że jest aneks kuchenny to nadal jest kawałek blatu (min 100 cm, może nawet 120), zmywarka, normalnej wielkości płyta i duża lodówka. Jest też szafa w przedpokoju. Moim zdaniem nie jest źle, wiadomo że można to było bardziej funkcjonalnie rozplanować, ale jeżeli chodzi o przechowywanie to dla singla, a nawet pary, która nie gotuje obiadów dla pułku wojska, jest wystarczająco. Łazienka jest dość kontrowersyjna, ale mi by nie przeszkadzało, ciekawe rozwiązanie, biorąc pod uwagę że ściany łazienki sa mleczne i tylko dodatkowa funkcja sprawia że wszystko widać. Zakładam że stawiając ścianki np z płyt gk, zabrałoby to trochę powierzchni mieszkania, a tak jest miejsce wokół łóżka w sypialni. Jedyne co mi brakuje, to drzwi do sypialni, mógłby być tak samo szklane, bo przydałaby się możliwość zamknięcia pokoju. Oglądam sporo i programów wnętrzarskich i mieszkań do sprzedaży i to zdecydowanie nie jest kandydat nawet do pierwszej setki „apartamentów”. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 22:26 Nie cała ściana tylko max 100 cm. Prysznic nie ma żadnej funkcjonalnej kabiny, cała łazienka będzie zalana. I w ogóle nie wiadomo, co w takim małym mieszkaniu miałaby robić wielka stojąca wanna zamiast funkcjonalnego prysznica. Raczej nikt nie zakłada, że to mieszkanie dla młodej rodziny z niemowlakiem albo dla seniora, więc wannę mogli sobie darować. Szafa w sypialni nie ma miejsca do otwierania skrzydeł drzwi, tam jest max 40 cm. Jeśli to drzwi przesuwne to jakoś słabo widać i nawet wtedy 40 cm odstępu od łóżka to za mało. W salonie nie ma żadnego regału ani miejsca na przechowywanie. A tak w ogóle to sądzę, że to są wizualizacje, a nie zdjęcia - na jednym ze “zdjęċ” łazienki widać wnękę w ścianie obok wanny na kosmetyki podczas gdy nie ma możliwości, żeby tam była ściana i grubości pozwalającej na wnękę, z innych zdjęć wynika, że cała ściana jest szklana i nie ma uskoków. Jednostka klimatyzacji widoczna od strony salonu nie ma wyjścia od strony balkonu. Grubość ściany między salonem a sypialnią jest za mała, żeby tam schować standardowa szafę na ubrania. Tak więc wygląda na to, że to kolejna ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 00:47 Nie, ta część ściany gdzie jest prysznic jest właśnie grubsza i na paru zdjęciach to widać. Ściana i szyba są zlicowane od strony sypialni, w łazience jest uskok - i z tego co widzę po planach dostępnych jeszcze mieszkań, to te łazienki były normalnie wydzielone, tu to szkło to jest albo inwencja obecnego właściciela mieszkania albo architekta wnętrz poniosła fantazja. Jednostki do klimy nie ma na zewnątrz, bo z opisy wynika, że instalacja pod klimę jest "fabrycznie" i jednostki centralne są na dachu. Sciana między "salonem", a sypialnią jest normalna (i też zresztą to zmiana w oryginalnym projekcie, bo z tego co widzę, to mieszkania 31-45 metrów są jednopokojowe, a część sypialna od salonowej oddzielona jest, tadam... telewizorem!) - przy czym zgadzam się, że miejsca na otwarcie drzwi od szafy to nie ma, nie wiem jak to ma niby funkcjonować - chyba że na tych takich wysuwanych ramionach, że się na boki otwiera, ale ze zdjęć ciężko powiedzieć. I moim zdaniem to są zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 08:46 W łazience jest składana ścianka prysznicowa, więc prysznic można odgrodzić. Prysznic jest w części z normalną ścianą, tam jest też wnęka na kosmetyki. W salonie jest wystarczająco miejsca żeby sobie regał postawić, można postawić dodatkowe meble na ścianie przy telewizorze, to są meble ruchome, pisałam o stałych zabudowach. Brakuje też stołu w kuchni/salonie, więc resztę mieszkania można umeblować wg potrzeb. Jeśli to prawdziwe zdjęcia, to proporcje są zaburzone bo wszytko jest robione szerokokątnym obiektywem, więc ciężko stwierdzić ile ma szafa w sypialni. W łazience szafa o szerokości 100 cm to sporo miejsca, zwłaszcza że pralkę i suszarkę montuje się jedno na drugim. Szafa w sypialni wygląda ma rozsuwane drzwi, przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach. Co do klimy to w nowych blokach są robione przez deweloperów instalacje pod klimatyzator z wyprowadzeniem jednostek centralnych na dach (tak jak pisze Arthwen), ja tak będę miała w nowych mieszkaniach w Trojmiescie. Całkiem możliwe że to wizualizacje, ale nie ma o tym informacji w opisie mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 09:03 Takie prysznice ze składanymi ściankami sa ładne tylko na zdjęciach, w praktyce powodują same problemy. Wiem, bo moi rodzice taki mają. Wzięcie krótkiego 2-3 minutowego prysznica już zalewa łazienkę, a gdybym próbowała umyć tam długie włosy (2x mycie plus odżywka i spłukanie), cała łazienka by pływała. To mieszkanie jest świetne na wynajem krótkoterminowy albo faktycznie na uslugi seksualne, potem sprzątaczka przyjedzie i wszystko ładnie posprzata ( chociaż co sie nameczy w łazience, to jej), ale nie do praktycznego mieszkania. Oczywiście ja go nie kupię, bo nie ta cena, ale jest wszystkim tym, czego akurat nie potrzebuję. Plus suszarka niszczy ubrania i bardzo wielu ubrań nie można po prostu suszyć. U mnie 90% musi byc prane w trybie ręcznym i wieszane z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 09:52 Jeżeli wszystko jest zamontowane poprawnie to powinien być minimalny spadek. Dla mnie to nie problem, bo ja mieszkam w Holandii i tam standard jest taki, że często nie ma żadnych szyb pod prysznicem i za każdym razem zbiera się wodę. U mnie sprzątaczka jest raz na tydzień, ale między jej wizytami ogarniam dom, więc nie rozumiem gdzie jest problem, mieszkam tylko z mężem i do łazienki zawsze możemy wpuścić gości, nie wymaga szorowania po kilku dniach. Nie mam żadnych ubrań wełnianych i minimalna ilość jedwabiu, więc u mnie prawie wszystko trafia do suszarki, chyba tylko biustonoszy nie suszę w suszarce. A w Warszawie mam niewiele większe mieszkanie i maleńka łazienkę, więc pranie schnie w przedpokoju, suszę w nocy więc nie przeszkadza. Nie kupiłabym tego mieszkania, bo nie lubię patrzeć co sąsiedzi robią i nie podoba mi się brak opcji zamknięcia sypialni, ale zupełnie nie rozumiem wzmożenia, oglądałam tyle kiepskich mieszkań i fatalnych rozkładów, że to dla mnie to mieszkanie jest akceptowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:24 andace napisała: > Nie kupiłabym tego mieszkania, bo nie lubię patrzeć co sąsiedzi robią To chyba nie do końca jesteś kompatybilna z Holandią? Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:42 Ale ja nie widzę co sąsiedzi robią siedząc w salonie czy w kuchni lub na tarasie. A tu z tarasu widać co sąsiad szykuje na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:12 mo_cuishle_26 napisała: >U mnie 90% musi byc prane w trybie ręcznym i wieszane z wodą. Jasne, rasowa ematka nawet skarpetki ma kaszmirowe, leginsy do ćwiczeń z merino a majtki jedwabne, nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:30 Ale rasowa ematka te kaszmiry i jedwabie pierze w pralce Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 10:43 A potem wiesza na suszarce w sypialni i czeka aż woda spłynie na podłogę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:00 Rasowa ematka ma suszarkę bębnową! Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:02 Wystarczy powiesić na godzinę nad wanną, a potem przenieść na taras. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:25 Suszarka nad wanną to ostatnie co bym chciała zamontować w łazience. A jak ktoś nie ma tarasu? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:28 To może sobie kupić to prezentowane mieszkanie za 1,4 mln. Taraz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 12:00 Nie wiem jakie są ceny w tej konkretnej lokalizacji, ale w mojej okolicy to byłaby promocja, małe nowe mieszkania są powyżej 40 tys za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 17:06 Tak, w Warszawie. Z tego co czytałam to chyba w Warszawie przemoczona została granica 100 tys PLN za m2. W Holandii raczej nie ma takich cen (może gdzieś w Amsterdamie w najdroższych lokalizacjach ceny są powyżej 10 tys euro) ale też raczej nie ma tak małych mieszkań, bo w PL im większe mieszkanie, tym często niższa cena za metr. Mieszkanie 35 m2 będzie zazwyczaj dużo droższe za m2 niż mieszkanie 70 czy 90 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 17:10 Otodom pokazuje 350 mieszkań w Warszawie z ceną powyżej 40 tys PLN: www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-w-inwestycji-przy-ogrodzie-saskim-ID4AGc6 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 17:13 A ile ich ma poniżej tej ceny? Bo to jest raczej rynek premium. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 17:21 Pytałaś czy są w Polsce mieszkania kosztujące powyżej 40 tys za m2, wiec odpowiedziałam na pytanie, tak są i nie tylko w Warszawie, ale akurat rynek warszawski obserwuję i wiem ze ceny w przedziale 30-40 tys za m2 to nie jest ewenement. Wysokie ceny związane są lokalizacją, no na Górnym Mokotowie duże mieszkanie (czyli 90 m2 +) to ceny powyżej 20 tys za metr (nie do generalnego remontu), w Śródmieściu czy na Żoliborzu ta cena będzie wyższa. A w tym samym bloku im mniejsze mieszkanie tym wyższe ceny za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:14 >Prysznic nie ma żadnej funkcjonalnej kabiny Jest we wnęce zamykanej z dwóch stron drzwiami prysznicowymi Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:15 >Raczej nikt nie zakłada, że to mieszkanie dla młodej rodziny z niemowlakiem albo dla seniora, więc >wannę mogli sobie darować Skąd założenie, że tylko schorowani seniorzy i niemowlęta korzystają z wanny? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:23 Przy czym schorowani seniorzy i wanna to nie jest dobre połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:26 Schorowani seniorzy w życiu nie wejdą do takiej wanny, nie ma szans. Znam temat aż za dobrze. No i w sumie wychodzi na to, że nie sposób określić grupy docelowej tego mieszkania, bo seniorzy nie, rodziny z dziećmi nie, a bezdzietni też go nie chcą. Ale na wynajem na godziny świetne. Nie wiem tylko, co wspólnota mieszkaniowa na to powie. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:58 Ale to właśnie napisałam, to jest świetne mieszkanie dla singla lub bezdzietnej pary jeżeli podoba im się pomysł z łazienką, mi by nie przeszkadzało. Myślę że bez problemu da się wynająć na najem długoterminowy, jeżeli cena nie będzie z kosmosu. To nie dla seniorów lub ludzi z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 15:33 Ja bym mogła mieć takie mieszkanie jako singielka. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 15:40 A ja nie. Tak jak napisałam, nie spełnia moich podstawowych potrzeb. Single też lubią gotować i mieć czyste ubrania. Ale mogę się tam umówić na Tête-à-tête z jakimś ciachem na godziny. Godzinę przesiedzimy z winem w wannie, dwie następne godziny spędzimy w wyrze. Włosy umyję po powrocie do domu . Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 10.05.26, 10:24 Ale to Ty dowodzisz, że „nie sposób określić grupy docelowej”, bo Ty osobiście nie chcesz wanny, a u Twoich rodziców cieknie prysznic, więc mieszkanie z wanną nadaje się do „wynajmu na godziny” 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 10.05.26, 10:43 Po prostu znam temat przyszniców z takimi drzwiami i bez brodzika od podszewki. I wiem, jakie to jest niepraktyczne do mycia i czyszczenia. Dlatego też z serca odradzam takie rozwiązania, jeżeli nie ma takiej konieczności. A wannę mam, jak najbardziej, praktyczną, służy do wielu celów. Zawsze pierwszą rzeczą, którą sprawdzam przy mieszkaniach na sprzedaż, to wanna. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 10.05.26, 11:08 Ale tam jest listwa spadkowa i prawdopodobnie uszczelka do tych drzwi, więc nie wiszą one w powietrzu i nie będzie się dołem lało. Nie wiem co z tym myciem i czyszczeniem, mieszkałam w mieszkaniu bez kabiny z otwartym prysznicem (w narożniku łazienki, ale bez żadnych ścianek zamykających i bez brodzika) i nawet szybciej się sprzątało niż w łazience z prysznicem walk in który teraz mam. W tym narożniku miałam prysznic, nie było żadnych ścianek, tylko odpływ pośrodku narożnika. Teraz też brodzika nie mam, prysznic jest we wnęce o długości 1,8 m, szyba ma 110 cm, mam zbieraczkę do wody i przyjeżdżam raz wychodząc spod prysznica i tyle. A jak jest problem z czyszczeniem to można założyć zmiękczacz do wody i nic się nie osadza i nie trzeba szorować. Chyba że się sprząta raz na miesiąc, wtedy faktycznie trzeba się umęczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 10.05.26, 11:23 Ta dyskusja jest bezprzedmiotowa, bo nic nie przekona mnie do pozbycia się wanny i zamontowania sobie niepraktycznego prysznica. Nie kupię tez mieszkania z takim prysznicem ani bez wanny. Oczywiście inni mają inne potrzeby, ja tylko wskazuję wady takich rozwiązań, bo wiem, jak to wygląda w praktyce. Osobiście nie mam też problemu z czyszczeniem takiego prysznica, moi rodzice też nie, bo mają od tego trzy inne osoby, które robią to regularnie. Natomiast wielokrotnie w tym wątku padło, że takie mieszkanie jest w porządku dla jednej osoby. No, otóż nie, bo osobom mieszkającym samym też wiele rozwiązań w tym mieszkaniu się nie podoba. Btw. średnia realna cena kupowanych mieszkań teraz w Warszawie to 15 tys. za m2, nie 40 tys. Przynajmniej w moim uniwersum ludzi, którzy realnie kupili mieszkania w tym roku. Za 1,4 mln można znaleźć coś dużo, dużo większego i mniej pretensjonalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 10.05.26, 11:54 Ale nie oznacza to że mieszkanie nadaje sie tylko na godziny. Dla mnie wad nie ma, bo też wiem jak to wygląda w praktyce. Mam 2 łazienki, w jednej jest I wanna i prysznic, ale wanna tylko dlatego że łazienka jest duża i czymś trzeba było zagospodarować przestrzeń, nie korzystam z wanny odkąd wyprowadziłam się od rodziców w 2001 roku 🤣 W moim uniwersum znajomi szukają mieszkań w tych samych okolicach gdzie mieszkają, tylko większych, a nie chcą zmieniać dzieciom szkół i niestety ani na Górnym Mokotowie, ani na Starym Żoliborzu czy na Powiślu nie ma cen 15 tys za m2, nawet ciężko znaleźć coś za 20 tys, co nadaje się do wprowadzenia bez generalnego remontu (czyli włożenia co najmniej dodatkowych 5 tys za m2). Chciałam kupić większe mieszkanie w mojej okolicy, nic poniżej 30 tys za m2 nie ma, a nie chcę się wyprowadzać daleko bo lubię miejsce w którym pomieszkuję. Wiec w Twoim uniwersum ludzie mają inne potrzeby i interesują ich inne lokalizacje, ale ja za nic nie wyprowadziłabym się na przedmieścia, bo za 15 tys za m2 nie ma mieszkań w dobrych lokalizacjach z w Warszawie. Wolę nie mieć wanny a mieszkać w Śródmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_cuishle_26 Re: perełka z rynku nieruchomości 10.05.26, 12:05 Pisałam o Warszawie, nie o obwarzanku. Ale faktycznie trzeba trochę wysiłku w to włożyć, aby znaleźć coś dobrego w dobrej cenie, jeżeli nie jest się snobem dzielnicowym i akceptuje mieszkania np. przy metrze lub przy Al. Krakowskiej. Tak btw. mój kolega jeszcze 2-3 lata temu kupił na Targówku po 10 tys. za m2. Ale kto innym zabroni kupować drogo zamiast korzystnie? Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 10.05.26, 12:12 Ale jeżeli ma się 3 dzieci w szkołach i przedszkolu na Żoliborzu, to faktycznie Targówek lub al Krakowawska jest świetnym wyborem. Na Targówek to mogę wpaść do kolegi na szybki seks i potem wrócić do domu, ale np mieszkać w Al Krakowskiej bym za darmo nie chciała, ale kto innym zabroni kupować byle gdzie byle tanio? Nie dla wszystkich cena jest głównym wyznacznikiem, niektórzy biorą pod uwagę wygodę i lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 17:14 Ja też bym się odnalazła w takim mieszkaniu, jest duża łazienka, wystarczająco miejsca w kuchni, szafy, duży salon, duże łóżko i spory taras. Wystrój i rozkład jest ok jak na tyle metrów. Wolę taką łazienkę niż moje niecałe 3 m2 w Warszawie, co z tego że mam normalne ściany jak ledwo się 1 osobą mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 11:09 Przecież jest prysznic… Odpowiedz Link Zgłoś
lamigliore_offerta55 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 14:16 ja tam widzę akurat sporą zabudowę w łazience, więc może tam jest pralka Wieszaki nad wolno stojącą wanną to chyba rzadkość? Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 21:21 Polecam profil na Instagramie i filmy na YouTube Pawła Paczula, tam są dopiero perełki i apartamenty. youtube.com/shorts/1JP__yrhJ7g Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 22:33 A pani Marylka? i jej pokój kąpielowy i dom w pobliżu auchan i kolejki? Za jedyne 14.000 i właściciel kręci się po działce. Albo inny z kuloodpornymi szybami, z którego mieszkańcy chcą się szybko wyprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 08:48 Pani Marylka, ten koleś od 8 milionowych biznesów i ten od 10 metrowych apartamentów, to jest wszystko piękne. Jest też agent nieruchomości to co nie chce pokazywać byle komu mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 08:51 Tak! Ja jeszcze na drugim biegunie lubię Grzesia, dla którego każda willa jest niesamowita Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: perełka z rynku nieruchomości 09.05.26, 08:58 Lubię też filmiki Pawła jak uaktualnia co ostatnio jest w internetach, plus komentarze na jego profilu na instagramie. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 22:55 To mi przypomina hotel w Poznaniu w którym kiedyś nocowałam. Nie pamiętam nazwy tego hotelu ale to tak właśnie wyglądało i nawet o widok z okna podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 23:00 Juz wiem co to był za hotel www.booking.com/Share-BioQisj Nie zmienił się ani trochę. Te same przeszklone łazienki były w 2007 roku 🤣. Nawet wystrój ten sam a minęły już prawie dwie dekady Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 23:34 My nocowaliśmy w Poznaniu w Starym Browarze. Okna pokoju wychodziły na wewnętrzny zakryty dziedziniec. I nasz akurat był na początku więc siedząc na łóżku mogliśmy praktycznie obserwować panią stojącą za pulpitem w recepcji Dodatkowo część łazienki była oszklona a wc znajdowało się może 70 cm od wezgłowia łóżka i miało szparę w drzwiach (wynikającą z konstrukcji ściany) A sam klozet był kwadratowy. Nigdy nie siedziałam na bardziej niewygodnym Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: perełka z rynku nieruchomości 08.05.26, 23:52 Heco, Hotel Blow Up Hall? Nazwa trochę weird XD Odpowiedz Link Zgłoś