Dodaj do ulubionych

Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈

22.05.26, 18:51
Jade po calosci 😂
Nie znam się w ogóle. Nigdy nie robiłam. Do swojej facjaty przyzwyczajona jestem i nie widzę zmian jakbym nadal miała 20.. No dobra 25 lat 🤣 Ale metryki nie oszukasz jak to mówią? Popatrzcie na to zdjęcie i powiedzcie zrobiłybyście botoks na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • hailey_bieber2004 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 18:55
      Ja nie.
    • asia.sthm Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 19:15
      Ale po co pytasz? Do czego ci potrzebna wiedza co by ktoś na twoim miejscu?
    • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:03
      Na twoim chyba bym nie robiła. Jeśli chcesz, to wyślę Ci na gazetową moje przed i po botoksie ( ja akurat miałam na lwią zmarszczkę).
      • cudko1 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 12:37
        marta.graca napisała:

> Na twoim chyba bym nie robiła. Jeśli chcesz, to wyślę Ci na gazetową moje przed
        > i po botoksie ( ja akurat miałam na lwią zmarszczkę).
        >

Jasne poproszę 😊
        • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 18:06
          Wysłałam smile
    • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:07
      Skoro nic Ci w twarzy nie przeszkadza, to po co? Standardem jest pytanie pacjentek na początku wizyty co im w ich wyglądzie nie pasuje, nie wciska się nikomu swoich wyobrażeń.
    • primula.alpicola Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:10
      Oczywiście, zrobiłabym!
    • alexis1121 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:27
      Wszystko zależy od tego, czy masz szlachetną twarz. Jeżeli nie, to botoks tu niczego nie zmieni.
      • pepsi.only Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:33
        złośliwa maupa
        • alexis1121 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:56
          Słucham? Przecież nie skomentowałam niczyjego wyglądu, tylko kwestię działania botoksu na poszczególnych twarzach.
          • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 21:02
            Przecież botoksu nie robi się, by mieć szlachetną twarz ( cokolwiek to znaczy).
            • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 22:49
              No nie wiem, jak wciśniesz odpowiednio dużo to można wyglądać jak posąg, a posągi są szlachetne!
              • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 07:52
                Widziałam ostatnio taką laskę na rozprawie, rzeczywiście posąg to właściwe określenie. Ale czy to wyglądało szlachetnie...?
      • alex.vause.is.back Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:37
        No ty raczej nie masz.
      • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 20:53
        Zmieni, oczywiście.
      • glasscraft Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 10:03
        Z wlasnego doswiadczenia mowisz?
      • szarmszejk123 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 14:24
        Ojp🤦 wznosisz się na wyżyny widzę
    • login.na.raz Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 21:57
      Co Ci dadzą nasze odpowiedzi? Ważne, jak ty się czujesz, czy masz z tego powodu kompleksy, czy wpływa to na Twoje samopoczucie.

Ja miałam botoks robiony ze 3 razy, bo przygnębiają mnie moje zmarszczki. Na inne defekty w moim wyglądzie mam wywalone, nie jestem typem "zrobionej" kobiety: prawie się nie maluję, w życiu nie miałam hybrydy na paznokciach, włosy podcina mi koleżanka -(raz na rok), jak nie noszę sukienek, to nawet nóg nie golę 😀
      Ale na te zmarszczki jakoś nie mogłam patrzeć, po prostu nastrajały mnie depresyjne.
    • simply_z Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 22:02
      Przydałoby się nawilżyć skórę.
      • cudko1 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 12:40
        simply_z napisała:

> Przydałoby się nawilżyć skórę.

Robię co mogę. Polecisz coś dobrego ?
        • simply_z Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 21:16
          Ciężko mi się wypowiadać na ten temat, bo nie jestem ekspertką. Ostatnio przesuszyłam sobie skórę ampułkami z retinolem, na szczęście jest już lepiej. Dzięki forum odkryłam kosmetyki marki G&G, bardzo fajne. Mam od nich mocno nawilżający krem, serum peptydowe i krem z filtrem, więc to trochę mi pomaga. Poza tym raz na jakiś czas robię sobie jakiś zabieg u kosmetyczki, ostatnio oczyszczanie wodorowe, zimą mezoterapia, jakieś kwasy ale nie wstrzykuję sobie wypełniaczy ani botoksu, bo chyba jednak się boję. Poza tym ćwiczę jogę twarzy albo po prostu masuję się jadeitowym rollerem, staram się nawadniać, używam filtra, w ciepłych krajach obowiązkowo kapelusz i jednak cień, piję wywar z siemienia lnianego i suplementuję się.
    • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 22:50
      Takie coś miała moja koleżanka z pracy. A potem wybrała się parę razy na kobido i jej rozmasowali, bo napięcie na czole puściło.
      • cudko1 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 12:41
        trampki-w-kwiatki napisała:

> Takie coś miała moja koleżanka z pracy. A potem wybrała się parę razy na kobido
        > i jej rozmasowali, bo napięcie na czole puściło.

Nie znalazłam tu gdzie mieszkam kobido... możliwe że nie umiem znaleźć
        • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 14:29
          To kobido koleżanki z pracy to był botoks 🙄
          • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 20:13
            geez_louise napisała:

> To kobido koleżanki z pracy to był botoks 🙄
            >

Nieee, za dobrze ją znam.
        • hanusinamama Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 14:49
          NOsisz okulary?
          Pytam bo mi te kreseczki sie wyprasowały jak zaczełam nosić. Okazało się ze napięcie na oczle było własnie od słabego widzenia
          • gryzelda71 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 14:21
            Tak. Jak zaczęlam czytac w okularach lwia jest dużo mniej rzucajaca sie w oczy.
    • majenkirr Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 23:19
      Nie
    • ania_z_zielonymii Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 23:37
      Zrób sobie grzywkę😉
      • cudko1 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 12:42
        ania_z_zielonymii napisał(a):

> Zrób sobie grzywkę😉

Wiem że mam wielkie czoło 🤣🙈 grzywki probowalam raz... nigdy więcej 😈
      • lauren6 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 11:34
        To sposób naszych mam. My na szczęście mamy dostępne inne opcje.
        • ania_z_zielonymii Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 11:46
          Czoło autorki postu nie potrzebuje żadnych „naszych” opcji, tam nie ma żadnych głębokich zmarszczek.
          • primula.alpicola Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 12:43
            ania_z_zielonymii napisał(a):

> Czoło autorki postu nie potrzebuje żadnych „naszych” opcji, tam nie ma żadnych
            > głębokich zmarszczek.

Pogłębią się i wtedy już botoks nie pomoże.
            Więc jeśli chce tego uniknąć, to teraz. A jeśli jej nie przeszkadza, to olać i nic nie robić.
            • ania_z_zielonymii Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 14:07
              Ja uważam tak jak większość w tym wątku - ma normalne czoło. Wg mnie o wiele gorzej wygląda sypiący się owal. Gładka twarz przy zwisającym owalu postarza a w drugą stronę (czyli powierzchowne zmarszczki przy dobrym owalu) wyglądają nadal młodo i dobrze. A na owal to lifting za 100 tyś. też nie pomaga - widziałam jak to wygląda po roku bez filtrów u Blanki L. i u matki Kardaszianki - lawinowy powrót do sytuacji wyjściowej i kupa zmarszczek. Szkoda zachodu i kasy. Lepiej zainwestować w siłownię.
              • primula.alpicola Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 14:11
                No oczywiście że zmarszczki są normalne. Można je zlikwidować lub nie, po prostu. Jak siwe wlosy i przebarwione zęby
                • ania_z_zielonymii Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 14:14
                  O wiele bardziej wolałam świat z siwymi włosami, przebarwionymi zębami i zmarszczkami niż ten socialmediowy eksperyment z filtrami, który wyprał ludziom mózgi (mnie również, żeby nie było).
                  • primula.alpicola Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 14:40
                    Kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasówbig_grin

Nie ma obowiązku korzystać.
                    • ania_z_zielonymii Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 16:44
                      Nie ma też obowiązku kobietę z normalnym czołem i z mimicznymi zmarszczkami (widziałam takie same u 25letnich kobiet) namawiać do botoksu. I tak - kiedyś były czasy kiedy ludzie patrzyli na siebie oczami a nie wyostrzającymi wszystkie nierówności aparatami w telefonach.
                      • primula.alpicola Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 16:52
                        Ale kto ją namawia? Zapytała, czy byśmy zrobiły, jedbe jej piszą, że tak, inne, że nie
                        • ania_z_zielonymii Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 16:56
                          Na szczęście się nie zawiodłam na ematce i zdecydowana większość napisała, że nie ma takiej potrzeby.
    • taki-sobie-nick Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 22.05.26, 23:40
      Zawracanie d...
      • kanna Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 12:29
        +1
        • taki-sobie-nick Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 20:41
          kanna napisała:

> +1
          >
          Co masz na myśli?
    • wapaha Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:07
      nie-bo nie ma wg mnie takiej potrzeby, nie masz głębokich zmarszczek
      i nie-bo nie mam zaufani do botoksu jako środka w medycynie estetycznej-
      • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:16
        Napiszesz coś więcej o tym braku zaufania?
        • wapaha Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:33
          marta.graca napisała:

> Napiszesz coś więcej o tym braku zaufania?
          >

to moje subiektywne odczucie i niechęć dom ingerencji w ciało/wstrzykiwania czegoś w ciało więc nie wiem czy cię zainteresuje wink
          • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 09:17
            Rozumiem, myślałam że coś bardziej niepokojącego okołomedycznie smile
            • wapaha Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 09:56
              marta.graca napisała:

> Rozumiem, myślałam że coś bardziej niepokojącego okołomedycznie smile
              >
              nie wink
              okołomedycznie to nudny standard :możliwość reakcji alergicznej, niewłaściwe podanie, ryzyko asymetrii itp suspicious
              • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 10:15
                To mam ogarnięte, alergii nie mam, podawanie zawsze przez lekarza. Bardzo mi pasuje efekt, zmarszczkę miałam od liceum i żałuję, że tak późno się zdecydowałam.
                • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 10:47
                  Jeden z najbezpieczniejszych zabiegów, ryzyko powikłań bardzo niewielkie, większość sama mija po kilku tygodniach max.

Chyba że ktoś ma podejście, że nie robi żadnych zabiegów estetycznych, bo nie akceptuje nawet najmniejszego ryzyka.

Jestem fanką botoksu od lat i osobiście nie spotkałam się z żadnym powikłaniem, jedynie w literaturze (więc oczywiście - występują)
                • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 10:49
                  Gdybym miała lwią zmarszczkę też bym trzaskała botoks, bo wkurzał by mnie ten ponury wygląd, więc rozumiem.
                  • marta.graca Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 11:47
                    Ja mam dziecięcy wygląd, ale i tak zmarcha wyglądała słabo.
        • ardzuna Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 10:14
          marta.graca napisała:

> Napiszesz coś więcej o tym braku zaufania?

Ryzyko jest ogólnie znane, w internecie można sobie znaleźć i jednak dotyka niektórych. Bądź co bądź, jest to inwazyjne wprowadzenie do organizmu obcej substancji, w dodatku trucizny, i można to zrobić bezpiecznie, ale nie zawsze wszystko musi się udać.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:41
        Botoks robi się ZANIM pojawia się głębokie zmarszczki, po to żeby się nie pojawiły.
        • wapaha Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:45
          jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> Botoks robi się ZANIM pojawia się głębokie zmarszczki, po to żeby się nie pojaw
          > iły.

to nie jest REGUŁA, bo każdy ma inną skórę i mimikę twarzy
    • jeste_m_sobie Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:31
      Wystarczy na kilka miesięcy raptem, nie wiem czy o tym wiesz. Wiec pytanie: czy jesteś gotowa, by powtarzać ten botoks potem regularnie albo czy satysfakcjonuje Cię krótkotrwały efekt (bo np. masz jakąś imprezę, wyjazd itp.)
    • 35wcieniu Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:38
      Nie zrobiłabym na Twoim miejscu, bo nie zrobiłabym na swoim.
      W ogóle nie łapię tego cudowania wokół normalnych rzeczy. Rozumiem medycynę estetyczną stosowaną do niwelowania skutków chorób np. blizn potrądzikowych, blizn w ogóle, jakichkolwiek, czy poprawiania rzeczy, które są dla kogoś źródłem kompleksów, ale zastanawiać się czy poprawiać coś co jest normalne i nawet Ci nie przeszkadza? Poza moim pojęciem.
    • fogito Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:41
      Mam 54 lata i w życiu bym botoksu nie zrobiła. Jeśli to pomoże Ci jakoś w decyzji.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 08:42
      Tak, zrobiłabym, żeby się nie utrwalało/poglebialo. Choć może wcześniej rzeczywiście spróbuj Kobido tak, jak ktoś już tu radził.
    • ardzuna Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 10:13
      Nie, nie zrobiłabym.
    • ania357 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 11:19
      Niw robilabym. Ostatnio na facebooku czesto wyswietla mi sie profil dermascan lorin. Sa tam opisywane rozne mozliwe powiklania (wraz ze zdjeciami) i skutecznie wyleczylo mnie to z planowania jakichkolwiek interwencji na wlasnej twarzy. W przypadku botoksu jako powiklanie bylo wymienione m.in. opadanie powieki i asymetria, a jako odlegly obserwowany mozliwy skutek uboczny (zakladam, ze to po wielokrotnym podaniu) cofanie sie linii wlosow na czole. Nie weryfikowalam zrodel, ale skutecznie mnie to odstraszylo.
      • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 11:24
        To znana zaburzona dziwaczka, wyświetla sie wszystkim. Zbiera po grupach dla kosmetyczek jakieś posty z dudy i za pomocą ai tworzy o tym „artykuły”. Omija jedynie powikłania po zabiegach które sama wykonuje (a akurat po nich są bardzo częste).
        • ardzuna Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 14:29
          Opadanie powiek i asymetria są wymienione w katalogu typowych powikłań, nie jest to tylko czyjś indywidualny wymysł.
          • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 14:43
            Asymetria i ptoza rzekoma to są łagodne, samoistnie ustępujące (często bardzo szybko) powikłania, często łatwe do skorygowania dostrzyknieciem małych ilości preparatu w inne miejsca. U doświadczonych lekarzy zdarza się to bardzo rzadko. Po samoistnym ustąpieniu lub po korekcie pacjent później ma kilka miesięcy doskonałego efektu kosmetycznego.
            • ardzuna Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 17:15
              Doskonałego jak doskonałego. Moja dentystka (znane nazwisko), żona bardzo znanego lekarza w swojej specjalności, jak sądzę wybiera najlepszych i wie, jak ich znaleźć. Wygląda bardzo nienaturalnie, i nie jest to wcale wynik przesadzania z zabiegami kosmetycznymi, tylko wyglądu botoksu, który dostała w jedną część twarzy - miało być chyba dyskretnie i naturalnie.
              • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 17:45
                Czyli nie wiesz co tam się u niej stało i czy to w ogole efekt botoksu.
                • ardzuna Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 22:23
                  Generalnie widzę, że kiedyś miała czoło pomarszczone, a teraz gładkie i dziwnego kształtu. Nie wiem, może to taki duży guz albo pszczoła ją ukąsiła i tak już zostało, tylko bez zaczerwienienia?
                  • wapaha Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 09:14
                    ardzuna napisała:

> Generalnie widzę, że kiedyś miała czoło pomarszczone, a teraz gładkie i dziwneg
                    > o kształtu. Nie wiem, może to taki duży guz albo pszczoła ją ukąsiła i tak już
                    > zostało, tylko bez zaczerwienienia?

mam znajomą w moim wieku, która ma lico gładkie jak lalka. Uśmiecha się tylko oczami-bo twarz jak maska sad
                    • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 09:44
                      Właśnie za dużo botoksu działa tak, że nie możesz uśmiechnąć się oczami. Za to zupełnie nie podaje się botoksu w mięśnie odpowiadające za uśmiechanie się ustami, bo byłoby wrażenie osoby po udarze. Czyli to coś innego.

Gula na czole to też nie od botoksu. Botoks nie jest wypełniaczem, jego zadanie to porażanie mięśni które raczej stają się od niego mniejsze i bardziej płaskie.

Botoks ma złą sławę, osoby które go nigdy nie robiły mają tendencję do zrzucania każdego czyjegoś dziwnego wyglądu na botoks.

Tymczasem w opinii 99% lekarzy którzy zajmują się medycyną estetyczną:

Najbezpieczniejszy zabieg - botoks

Zabieg dający najbardziej antyageingowy efekt - botoks

Zabieg dający najbardziej naturalny i świeży efekt na twarzy - botoks.
                      • ardzuna Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 14:47
                        Ona nie ma guli, całe czoło ma fizjologicznie trochę wypukły kształt, ale jest w jej wieku pozbawione zmarszczek i wygląda na sztywne. Botoks jak nic.
                        • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 20:04
                          Coś nie możesz się zdecydować. W każdym razie nawet jeśli jest tak jak piszesz w ostatnim poście, to brak ruchomości czoła minie po kilku tygodniach i będzie przez długi czas bezzmarszczkowo ale nie sztywno.

I to jest też doskonałe w botoksie - nawet jak ta dentystka dziwnie ostrzyknela się sama, zbyt mocno i tylko jeden obszar twarzy, to można by było już teraz to poprawić, a jeśli nie, to i tak samo minie.
                        • aandzia43 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 21:37
                          ardzuna napisała:

> Ona nie ma guli, całe czoło ma fizjologicznie trochę wypukły kształt, ale jest
                          > w jej wieku pozbawione zmarszczek i wygląda na sztywne. Botoks jak nic.

To że nie ma tam zmarszczek (ile ma lat?) to jeszcze nic nienaturalnego bo są kobiety o gładkim czole nawet w późnym wieku. Gorzej z tą dużą sztywnością. Jak jej trochę puści, ale jeszcze nie do końca, to będzie wyglądać lepiej.
            • sztalugi1234 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 19:17

Nikogo nie namawiam, rozumiem lęki, bo sama latami bałam się zrobić cokolwiek. Obecnie jestem fanką niewielkich ilości botoksu, trochę w czoło, trochę w kurze łapki, ale przede wszystkim lip flip, co to jest za genialny wynalazek. Żałuję dwóch lat pakowania (też niewielkich, ale jednak) ilości kwasu w bardzo wąską górną wargę, wyrzucone pieniądze, bo efektu prawie nie było , a to, co było metabolizm zżerał mi po pół roku. Okazało się, że wystarczy lekko rozluźnić mocne mięśnie wokół górnej wargi i mogę się normalnymi ustami, bo to, co się chowało pod spód - teraz wylazło i mój kompleks zniknął.
              A przede wszystkim - siniaki po kwasie leczyłam i dwa tygodnie, mam naczynia niestety tuż pod skórą. Po botoksie - zero śladów, nawet wkłuć nie widać. Jestem bardzo zadowolona smile
    • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 11:44
      Ja nie robię botoksu. Z jednej strony chciałabym być tak gładka i szlachetna jak Agnieszka Woźniak Starak, ale z drugiej strony lubię budzić starego taką miną a to by było niemożliwe! 🤣🤣🤣😜
      • fogito Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 12:50
        😆
      • hailey_bieber2004 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 17:59
        Zupełnie inaczej sobie Ciebie wyobrażałamsmile (jeszcze z czasów okolopandemicznych, jak bywałam na forum - zapamiętałam Cię jako jedną z moich ulubionych forumek ).
        A mianowicie tak: okrągła buzia, czarne, dość krótkie włosy i brązowe oczy smile
        • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 19:20
          Pięknie sobie mnie wyobrażałaś, to bardzo miłe! 😁
          Niestety z tego wszystkiego zgadza się tylko okrągła buzia! 🤣
          • hailey_bieber2004 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 19:25
            To dlatego, że z osobowości jakoś przypominasz mi mamę dawnej koleżanki. A ona była właśnie okrągłobuzia, czarna, drobna (choć z dużym cycem), do tego energiczna i ruchliwa.
            • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 19:34
              Mam nadzieję, że była przede wszystkim fajna! 😜
              • hailey_bieber2004 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 19:38
                trampki-w-kwiatki napisała:

> Mam nadzieję, że była przede wszystkim fajna! 😜

Najfajniejsza z mam smile
                • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 19:40
                  No i kurde dobra odpowiedź 😜
            • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 19:35
              Ja tylko tak chciałam dodać, że to nie jest najlepsze z moich ujęć! Potrafię też wyglądać jak człowiek! 🤣
      • ga-ti Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 18:02
        😂

No coś w tym jest. Ja jestem bardzo mimiczna, przerażają mnie takie twarze w bezruchu.
    • mava12 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 15:43
      z góry przepraszam... ale wygladasz jak łysiejący 50-latek...
      A przeciez ty młodą (w sumie) kobietą jesteś, jak pamiętam.
      Skąd te zakola? po całości...
      Tak, zrób sobie grzywkę. Nie musi być prosta i gęsta ale chociaż taka przerzedzona czy w kierunku na bok. Zasłaniająca czoło.
    • klaramara33 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 16:03
      Nie, retinol splyci to, jeśli nie używałaś, choć to są naprawdę płytkie zmarszczki więc po retinolu mało widoczne będą. Szkoda skóry na botoks, ktorey ma skutki uboczne i działanie tymczasowe. Dodatkowo ryzyko ciągłej chęci poprawek. Zaakceptuj bo naprawdę nie jest źle. Nie bój się starzeć. Jakoś faceci rzadko to sobie robią I są szczęśliwi z tym. Dlaczego kobiety chcą być takie idealne?
      • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 17:47
        Retinoidy bardzo polecam ale akurat na to nie pomogą.
        • miss2 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 22:12
          geez_louise odbierasz pocztę gazetową?
          • geez_louise Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 09:45
            Tylko jak mi ktoś powie że coś mi wysłał 😉
    • ga-ti Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 23.05.26, 17:59
      Aż se zrobiłam selfi z czołem 😆😂🤪
      Też na zdjęciu mam takie wysokie czoło, a normalnie mam normalne 😆
      Nie doradzę, bo ja sobie niczego wstrzyknąć nie dam. U Ciebie też potrzeby nie widzę, ale jeśli bardzo chcesz...
    • hailey_bieber2004 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 13:41
      Powiem wam - wprawdzie nie do końca w temacie - ale ja akurat lubię zmarszczki smile
      Jestem u siebie bardziej wrażliwa na sypiący się owal - ale zmarszczki - zwłaszcza na przykład te w kącikach oczu - uważam za piękne.
      Może to jakieś poetyckie zaklinanie rzeczywistości, ale dla mnie zmarszczki to piękna historia życia i emocji wypisana na twarzy.
      • starczy_tego Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 16:52
        Zazdroszczę; ja nie widzę nic pięknego w starzejącej się skórze
      • trampki-w-kwiatki Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 18:36
        hailey_bieber2004 napisała:

dla mnie zmarszczki to
        > piękna historia życia i emocji wypisana na twarzy.

No! Też to mam 😁
      • szarmszejk123 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 18:38
        Historia życia nie zawsze jest piękna...
        • hailey_bieber2004 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 20:11
          To prawda.
          Ale zmarszczki w kącikach oczu chyba zawsze od uśmiechu smile
          • szarmszejk123 Re: Robic botoks? Uwaga zdjęcia 😈 24.05.26, 20:15
            Nie zawsze, wystarczy z jakiegoś powodu mrużyć oczy ( nieleczona wada wzroku, praca w ostrym świetle) i też się zrobią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka