karmelek83 31.05.26, 15:10 Czy któraś z Was posiada? Do tej pory miałam 2 kuchnie robione na wymiar i byłam bardzo zadowolona. Teraz rozważam IKEA i moje pytanie- czy te meble są trwałe, rozwiązania funkcjonalne? Jakie macie zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurt.wallander Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 15:17 Mam od kilku lat. Wydają mi się ciut mniej trwałe (fronty, ale to kwestia konkretnych frontów) od poprzednich, też gotowców, ale z innego sklepu. Są funkcjonalne i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 15:18 Mam kuchnię z IKEA, Meble i AGD mają prawie 10 lat i odpukać póki co nie mam problemów. Co do funkcjonalności - co sobie wybierzesz to będziesz mieć; ja widzę, że mogłem niektóre rzeczy zrobić inaczej ale to kwestia mojego planowania a nie tego, że coś nie tak z meblami jest. Z AGD mam płytę indukcyjną, piekarnik i lodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 15:24 Mam od 15 lat kuchnię z Ikea plus wszystkie sprzęty. Wymieniałam tylko raz pralkę. O dziwo kuchnia była raczej z tych tańszych, a wygląda po latach identycznie jak na początku. Mam świecące się fronty. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 15:28 Mam chyba z tej samej serii tylko białą, w biurze, kuchnia dla pracowników. Tak, jestem zadowolona. Nic się nie dzieje. Jedynie zlew z IKEA pokrywa się siateczką pęknięć, ale jak to w biurze, mało kto dba. Ale fronty przecierasz i trzymają się nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 15:29 Mam kuchnię z Ikei. Bardzo dobry zakup. W listopadzie minie siedem lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nieboraczek-raczek Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 16:42 mam ikea, 1. tańsza 2. już nie mieliśmy siły użerac się z kolejnymi wykonawcami lubię za plastyczność i podatność na zmiany, mogę zmieniac fronty, pełne na szklane, szklane na pełne, szafki na szuflady i przestawiać moduły jak mi wygodnie fronty bodbyn: przyznaję zżółkły po latach ale to tylko widać przy przyłożeniu nowego, trochę napuchły przy zmywarce i piekarniku (wina piekarnika), zrobiły się plamy i zacieki przy kąciku z herbatą (dzieci zalewały) Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 17:08 Rozwiązania są bardzo funkcjonalne. Trwałość ok. A jak coś się wydarzy, to nie ma problemu z reklamacją. Zawiasy Bluma. Zmywarkę kupowałam poza Ikea, choć Electroluxa, by uniknąć kupowania adaptera- dodatkowa kasa . W Ikea też mają Electroluxa, ale są droższe niż kupowane gdzie indziej. Polecam brać szufladę pod zlewem elektryczna, i of kors światło pod szafkami na pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Kuchnie z Ikea 31.05.26, 17:10 Meble mam robione na wymiar od stolarza,zresztą całe mieszkanie.Jestem bardzo zadowolona.Nigdu nie myślałam o zakupie z IKEA. Odpowiedz Link Zgłoś