Dodaj do ulubionych

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów

09.06.26, 18:48
Wysiadam już psychicznie i fizycznie, mieszkam w jakimś gó...anym budynku gdzie każde stuknięcie słychać, do tego nade mną jest dwójka dzieciaków z czego jedno w wieku szkolnym i to właśnie to dziecko jest najbardziej uciążliwe, a zwłaszcza jego bieganie które brzmi u mnie jak bieganie 100 kg słonia, tak to możliwe nie wiem jakim cudem, ale na pewno słychać to 10 x głośniej niz u nich. Sąsiedzi z góry mają wytłumaczenie, że to dzieci a dla mnie każde takie bieganie kończy się uciskiem w głowie i rozstrojem nerwowym. O walnięciach skakaniach, rzucaniach rzeczami i piskach i wrzaskach tych dzieciaków nawet mi się nie chce pisać. Każdy weekend to koszmar, wyczekuje kiedy wyjdą z domu a kiedy wracają nie mogę nic robić, na niczym się skupić bo tylko słychać tupot lub walnięcia. Czekam do wyprowadzki a póki co chce się po prostu wyzalic jaki ten kraj jest nienormalny, że takie rzeczy są normą
Obserwuj wątek
    • zanetka.x Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 09.06.26, 18:55
      W dawnych czasach były dywany i takie problemy raczej nie istniały. Teraz wszyscy mają panele albo parkiet bez dywanów i wszystko słychać.
    • skumbrie Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 09.06.26, 19:41
      Kup zatyczki do uszu
      • delii Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 09.06.26, 20:01
        Mam zatyczki i nawet na to moge założyć sluchawki przeciwhalasowe i zgadnij. Słychać nadal huk
    • pani_tau Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 09.06.26, 20:16
      Wyprowadzasz sie do domu jednorodzinego?
      • nick_z_desperacji2 Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 00:35
        Ale dlaczego to ona ma się wyprowadzać, a nie ktos uprzykrzający ludziom życie? Równie dobrze, jak ci sąsiad pali na balkonie to ty się wyprowadź, zamiast jęczeć.
        • pani_tau Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 06:44
          Zlota dorada smile :najpierw przeczytaj, co napisała autorka a dopiero później się odpalaj.
        • szmytka1 Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 18:43
          Zamiast odpisywać od czapy, czytaj że zrozumieniem. Autorka ostatnie zdanie poświęca wyprowadzce.
    • subskrybcja Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 09.06.26, 20:24
      delii napisał(a):

> Wysiadam już psychicznie i fizycznie, mieszkam w jakimś gó...anym budynku gdzie
      > każde stuknięcie słychać, do tego nade mną jest dwójka dzieciaków z czego jedn
      > o w wieku szkolnym i to właśnie to dziecko jest najbardziej uciążliwe, a zwłasz
      > cza jego bieganie które brzmi u mnie jak bieganie 100 kg słonia, tak to możliwe
      > nie wiem jakim cudem, ale na pewno słychać to 10 x głośniej niz u nich. Sąsied
      > zi z góry mają wytłumaczenie, że to dzieci a dla mnie każde takie bieganie końc
      > zy się uciskiem w głowie i rozstrojem nerwowym. O walnięciach skakaniach, rzuca
      > niach rzeczami i piskach i wrzaskach tych dzieciaków nawet mi się nie chce pisa
      > ć. Każdy weekend to koszmar, wyczekuje kiedy wyjdą z domu a kiedy wracają nie m
      > ogę nic robić, na niczym się skupić bo tylko słychać tupot lub walnięcia. Czeka
      > m do wyprowadzki a póki co chce się po prostu wyzalic jaki ten kraj jest nienor
      > malny, że takie rzeczy są normą

Tez hałasuj, odkurzaj o najdziwniejszych porach, słuchaj głośno muzyki, wstaw radio do łazienki, hałasuj rano, kiedy oni maja wolne aby sie nie wyspali. Policji nie naślesz bo to tylko dzieci, a rodzicom widac to wisi , czy komus przeszkadzaja czy nie.
      wiertarke możesz włączyć czy stukac - powiesz, że robisz mały remont. do remontu sie nie doczepią.
    • geez_louise Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 09.06.26, 20:47
      Wytrzymaj. Dzisiejsze dzieciaki są głośne tylko kilka lat, zaraz przyspawają się do telefonów i co najwyżej będziesz słyszeć ich drogę od drzwi do łóżka po szkole.
      • mava12 Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 14:15
        >Dzisiejsze dzieciaki są głośne tylko kilka lat,

no chyba że wtedy rodzina sie wyprowadzi a wprowadzi druga "z bombelkami".
        U mnie tak właśnie było.
        I też nie wiem co te dziaciaki robią bo czasami odgłosy sa takie, jakby meblami rzucały po swoim pokoju. Szczególnie, że to dziewczynki.
      • volta2 Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 15:58
        to złudna rada, będzie wytrzymyać kilka lat a potem okaże się, że mieszkanie za małe, albo są miłośnikami kawek na tarasie w osiedlu łanowym, a do mieszkania znów wprowadzi sie rodzina na dorobku z małymi bombelkami (sznanse na to jednak nie są duże, skoro dzieci rodzi sie mało, na dwoje babka wróżyła)
    • chicarica Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 09.06.26, 21:46
      Płyta "Głośny sąsiad" nastawiona na pełen regulator w głośnikach przyłożonych do sufitu, na czas gdy wychodzisz z domu.
      Nic więcej nie doradzę. Ja się poddałam, wyniosłam się zgodnie z radami za morze i do lasu i tu nie mam takich problemów, pomimo że mieszkam w bloku.
    • milva24 Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 06:29
      Coż, współczuję jako matka głośnych dzieci. Niestety mimo upomnień, ze ludzie pod nami mieszkają starsza sprząta i przemeblowuje po północy a młodsza drze japę i trzaska drzwiami o 6 rano kiedy musi wstać do szkoły. Na szczęście sąsiadka twierdzi, że nie przeszkadza jej to za bardzo ale jest starsza i pewnie słabo słyszy. Niestety wyprowadzka na pustkowie w grę nie wchodzi...
      • delii Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 10:47
        Ja rozumiem dzieci itd, ale po prostu tak się nie da mieszkać. Jeśli ta rodzina jest w domu to tak wszystko słychać jakby byli u nas a najbardziej przeszkadza to bieganie i walenie piętami, czy tego też nie da sie okiełznać?
        • angazetka Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 10:51
          Myślę, że na równi z dziećmi trzeba winić budownictwo.
          • delii Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 13:25
            Zgadza sie, budownictwo tez. A to jedyne dzoeci w bloku i tylko my mamy problem. Tylko przy takim budownictwie chyba coś powinno sie zrobić z bieganiem
          • taje Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 16:06
            Przede wszystkim budownictwo. Najprawdopodobniej sąsiedzi mają źle położoną podłogę.
        • milva24 Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 11:49
          Kiedy dzieci były małe starałam się je zmęczyć na dworze o ile pogoda pozwalała, poza tym chodziły po domu w miękkich butach a i tak ówcześni sąsiedzi się uskarżali. Nawet wygłuszenie podłogi porządnymi podkładami niewiele dałosad Dywany odpadały z powodu alergii.
        • mava12 Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 14:18
          >najbardziej przeszkadza to bieganie i walenie piętami, czy tego też nie da sie okiełznać?

pewnie dzieciaki biegaja na bosaka, Wystarczy "przymusić" do kapci.
    • mayaalex Re: Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów 10.06.26, 10:28
      Wspolczuje Ci bardzo. Sama mam dzieci i wiem, jak czasami trudno jest je opanowac (u nas na szczescie do tej pory pod nami bylo archiwum pobliskiej firmy, niedlugo ma sie ktos wprowadzic ale dzieci zdazyly urosnac i zrobic sie spokojniejsze). Piszesz, ze czekasz do wyprowadzki - wynajmujesz to mieszkanie? Czy to rodzina sie przeprowadza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka