Dodaj do ulubionych

Gdzie one kupują te bikini

12.06.26, 14:36
Od zawsze mam problem ze strojami kąpielowymi. Jestem niska, grubawa, mam biust 75I, na wakacje niby zawsze coś upoluję w triumfie albo polskich firmach dla biuściastych, ale to zawsze nie to. Zbyt zabudowane, zbyt nudne, za 40 lat mogłabym dalej te stroje nosić i moja psiapsi Jadwinia z domu opieki zapyta, gdzie taki porządny i pasujący do wieku strój kupiłam.

I jadę z tymi strojami na wakacje, a tam dwa razy grubsza ode mnie, napruta i kiepsko wytatuowana Angela ma super bikini ze złotymi elementami, falbankami i prześwitami. Jakoś nigdy się nie zebrałam żeby zapytać. Teraz grzebię w necie i znów nic ciekawego. Wszystko na energiczne 80-latki.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 14:44
      Następnym razem zbierz się i zapytajsmile ja pytam, jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym nie dostała odpowiedzi smile
      • geez_louise Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 15:04
        Zwykle pytam, rzeczywiście kobiety sa zadowolone ze ktoś aż tak chwali i chce kupić to samo, i sama chętnie odpowiadam pytana, a z tymi strojami to jakoś się nie zgrało.
    • princesswhitewolf Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 15:16
      Na stronach dla biusciastych masz wybor strojów dla osob z twoim biustem np bravissimo ale tego jest wiecej

Osobiscie lubie swimming dress albo swimming skirts i bra
    • kasiamat00 Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 15:22
      Pytanie czy w tych z falbankami i innym badziewiem da się ruszać/pływać, czy tylko wyglądać i przy podniesieniu ręki będziesz mieć biust na wierzchu. Bo jak ci nie zależy na tym żeby to się trzymało, tu kup gdziekolwiek taki z 10-15 cm za luźny pod biustem i kilka miseczek za mały i będziesz mieć wybór big_grin
    • snakelilith Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 15:28
      Nie kupują w sklepach dla biuściastych, gdzie masz często zabudowane po brodę chomąta z bardzo dziwnym założeniem, że biust musi być stalowy i nieruchomy. Tym bardziej, gdy nie potrzebują zapiętego na ostatnią haftkę obwodu 65-75, tylko spokojnie kupują jakieś 95 D i tylko mocniej związują na plecach, albo i nie.
      Nie mają też problemu, że coś tam im wyjdzie pachą, bo plaża to plaża, dlatego stawiają na look stroju, a nie idealne dopasowanie.
      • princesswhitewolf Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 15:41
        Kiedys tak było. Teraz rozne sa. Nie tylko takie z wybudowanymi metalowymi fiszbinami.

Naleze do ludzi ceniących sobie wygode i lobby biusciastych namawiajacych do zmniejszenia obwodu (i zwiekszania miski ) bylo dla mnie reinkarnacja XIX wiecznych gorseciarek.
        Naprawde sa rozmaite rozwiazania tam. To ewoluuje tez
        • snakelilith Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 19:57
          Kompletnie nie zrozumiałaś sensu mojej wypowiedzi i odpowiadasz jak zwykle nie na temat.
          • princesswhitewolf Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 22:05
            A no to ty nie zrozumialas mojej raczej. Tlumacze ci ze w sklepach biusciastych nie tylko takie jak opisujesz maja- to nie te czasy.
            • snakelilith Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 23:48
              Zarówno ja jak i autorka wątku mamy inne zdanie na ten temat.
          • brenya78 Re: Gdzie one kupują te bikini 13.06.26, 01:08
            snakelilith napisała:

> Kompletnie nie zrozumiałaś sensu mojej wypowiedzi i odpowiadasz jak zwykle nie
            > na temat.

Żadna nowość. Mogłabym rozpoznawać jej posty nawet jakby byly nie podpisane.
    • alpepe Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 17:01
      Na transmisjach na fb.
      • mandre_polo Re: Gdzie one kupują te bikini 16.06.26, 16:47
        O to to - tylko tam eska uciąga do xl
    • pepsi.only Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 17:30
      Ulla Popken? Lubumirske?
      albo
      może Kontri?
    • kurt.wallander Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 19:04
      Na transmisjach i w tzw. butikach wink
    • swiezynka77 Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 19:21
      Na straganach w miejscowościach turystycznych
    • primula.alpicola Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 19:47
      Na Temu/Shein
    • turzyca Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 19:54
      Robię brafitterskie redneck engineering i kupuję to śliczne byle co, byle miało dużą miskę i było wiązane. To drugie jest warunkiem koniecznym. Nie trzyma za dobrze, na wakacje z małymi dziećmi się nie nadaje, na intensywne pływanie też nie, ale na polegiwanie przy basenie i moczenie się w nim z drinkiem z palemką daje radę.
      • snakelilith Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 19:59
        Dokładnie tak.
      • turzyca Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 20:18
        Przy czym jednak zwracam uwagę na podstawowe prawa fizyki czyli raczej: allegro.pl/produkt/stroj-kapielowy-dwuczesciowy-lovesex-czarny-xl-biustonosz-figi-62096f3f-1ed8-4cbd-b1a3-ba387ac1a949?offerId=17667920956 niż to: allegro.pl/produkt/d-look-bikini-komplet-rozmiar-xxl-ed5e36bd-1eb3-415b-89ec-69c368346268?offerId=14476409332
        Mogę się w przyszłym tygodniu spytać na lokalnym kąpielisku, zawsze jest kilka osób w tym stylu, a ja nie mam oporów. Choć podejrzewam, że Shein i Temu rządzą.
      • primula.alpicola Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 21:26
        Ja podobnie, do pływania i walki z falami freya z fiszbinami i zabudowane majtki; do jaszczurczego wylegiwania się trójkąciki, sznureczki i thong na tyłku.
    • fibi00 Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 19:59
      Może na shein? Tak wiem, nie powinnam wspierać tego rynku pracy ale ja naprawdę nie mam wyboru . Tylko tam znajduję ładne ciuchy ,w tym stroje kąpielowe plus size.
      • geez_louise Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 23:46
        Oglądam od kilku godzin SHEIN, kontrast pomiędzy tymi narysowanymi modelkami i zdjęciami klientek jest przezabawny. Przerzuciłam chyba wszystko, mam jeden zwyczajny strój w koszyku 🙄
        • fibi00 Re: Gdzie one kupują te bikini 13.06.26, 07:05
          Tak, czasem zdarza się że ubranie czy strój odbiega od rzeczywistości dlatego dobrze że są zdjęcia w komentarzach. Ja mam kilka strojów z shein i akurat każdy okazywał się taki jak w ofercie. Mam jeden dwuczęściowy i właśnie super było to że mogłam osobno kupić górę a osobno majtki bo u mnie akurat jest odwrotnie i muszę mieć dół większy od góry. Pozostałe stroje mam jednoczęściowe bo zdecydowanie korzystniej wyglądam w jednoczęściowych kostiumach.
        • szarmszejk123 Re: Gdzie one kupują te bikini 16.06.26, 16:59
          Zdjęcia klientek na Temu to moje guilty pleasure 😁
    • eva_evka Re: Gdzie one kupują te bikini 12.06.26, 21:29
      Może Self?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka