Dodaj do ulubionych

Wynajem mieszkania Ukraińcom

• ulla_cebulla Re: Wynajem mieszkania Ukraińcom 09.07.26, 11:21
      W mojej historii wynajmu miałam różne przeboje z wynajmującymi. Pani rozmodlona kościółkowa przestała płacić po dwóch miesiącach i zanim się wyprowadziła, byliśmy nękani przez jej eksa psychopata. Studentki prawa zrobiły z mieszkania imprezownie i kiedy po roku nie przedłużyłam umowy, zastałam kompletną demolkę. Po tej ostatniej przygodzie odpuściłam, zrobiłam remont i przestałam wynajmować, do wybuchu wojny w Ukrainie. Wtedy przyjęłam rodzinę, w zamyśle na kilka miesięcy, ale mieszkają już ponad 4 lata. Płacą terminowo, dbają, przyjaźnią się z sąsiadami, zupełnie nieroszczeniowi. Wiadomo, że ludzie są różni, ale ja dobrze trafiłam.
    • miaumia Re: Wynajem mieszkania Ukraińcom 09.07.26, 11:30
      Ja bym nie miała wątpliwości odnośnie pochodzenia lokatora, a jego nowych praw, nie będzie można podziękować żadnemu w razie braku opłat.
      Nie kierowałabym się uprzedzeniami narodowymi innych wynajmujących czy obawami, tylko podeszła indywidualnie - czy są konkretni i wiarygodni, także finansowo.
    • panna.wiosna2008 Re: Wynajem mieszkania Ukraińcom 13.07.26, 12:09
      Po wielu rozterkach i innych chętnych na wynajem mieszkanie wynajęliśmy owej pani z Ukrainy. W praniu się okaże, jaki był to wybór big_grin
      • heca007 Re: Wynajem mieszkania Ukraińcom 13.07.26, 13:39
        To odezwij się za trochę i napisz jak doświadczenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka