Dodaj do ulubionych

Okulary Warszawa

07.08.26, 08:56
Będę sobie zamawiać nowe okulary do czytania, zwykle, tylko w wersji z ochrona oczu przed światłem niebieskim.

Czy możecie polecić bardzo dobrego optyka, który dobrze dobierze szkła?

I pytanie dodatkowe że świata okulistyki - czy pojawiły się jakieś nowe techniki/technologie w świecie takie ch okularów?

P.s. oprawki obojętne, poradzę sobie.
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 11:37
      Teraz szkła dobiera optometrysta. Optyk dostaje karteczkę i u niego wybierasz oprawki, zamawia szkła i oddaje ci całość.
    • andace Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 12:12
      Optyk robi okulary a nie dobiera szkła. Dobre ceny i olbrzymi wybór oprawek ma optyk na Ząbkowskiej 11, miejsce specyficzne, ale i ja i mo znajomi i rodzina robimy tam okulary od prawie 20 lat.
      Do zbadania wzroku i przepisania okularów polecam optometrystę, np klinikę na Merliniego (mają też okulistów więc jak się coś optometryście nie podoba, to jest możliwa od razu wizyta okulistyczna).
    • mocca26 Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 12:22
      Dzięki. Mój problem z okularami polega na tym, że gubie sie w tych przymiarkach: tak, dobrze? , a teraz lepiej, a może te?. Wiem, że mój udział jest niezbędny, ale ostatnio chyba się poddałam i w sumie nie wiem czy dobrze wybrałam.
      • andace Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 12:25
        Dobry optometysta dobierze porządnie okulary, pierwsza wizyta trwa nawet 40 min i nie ma ze może te a może inne.
        • mocca26 Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 12:36
          Czyli polecasz optometryste z Merliniego? Byłam tam z jakiegoś ma pilnym problemem i byłam zadowolona. Ale potem znalazlam tego samego okulistę na NFZ i tam się przeniosłam.
          • andace Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 17:23
            Tak polecam, ide zazwyczaj dobrego który mi pasuje terminami, jak na razie jestem zadowolona.
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 20:28
      EyeZone na Kłobuckiej 6A, pani Sylwia Ostrowicka, jest wspaniała. Polecił mi ją jeden z najlepszych okulistów w Polsce. Cierpliwa i mega konkretna babka.
    • kanna Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 20:39
      Tokarzewski, optometrysta, niedaleko Racławickiej.
      • mireya79 Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 20:41
        Też polecam.
      • kurt.wallander Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 22:43
        Znalazłam ich stronę. Tam pracuje tylko Tokarzewski czy inni optometryści też? Bo na stronie uzywają liczby mnogiej. Możecie podac z grubsza koszt wizyty? Chciałbym porównac z innym miejscem, które mi polecono, a na stronie nie znalazłam cennika.
        • kurt.wallander Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 23:33
          Nieważne, widzę, że są dwie osoby.

Ale jakby ktoś napisał cenę wizyty, to byłabym wdzięczna smile
    • kropkaa Re: Okulary Warszawa 07.08.26, 23:16
      Dodam, że w tych Medicoverach i podobnych też są optometryści. Ponieważ mam w pakiecie, korzystam i jestem zadowolona.
    • kruszysia Re: Okulary Warszawa 08.08.26, 09:49
      Zakład państwa Burlińskich, w Legionowie niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka