id.a 14.12.04, 09:37 Cos dla maniaczek poszukiwan hihihh Mi sie udalo zdobyc kilka takich unikatow-sweterek cerrutti a dla mojego skarba-dres adidasa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamand Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 11:50 ja wczoraj kipiłam mojemu syniowi bojówki na polarze, praktycznie nie zniszczone - suuuper i koszule z takiego jasnego cienkiego dżinsu, wygląda w nie jak Elwis Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 17:13 Ja nie szukam, ale moja mama dla mojej prawie 5-letniej córki znalazła za kilkanaście zł tak cudną sukienkę wizytową, że ja bez wahania dałabym za nią 70 zł Góra z cienkiego weluru ciemnoniebieskiego, w pasie koronkowa wstążka, dekolt łódka z maleńką różyczką, dół z gniecionego przezroczystego materiału na podszewce - na niebieskim tle fioletowe kwiaty, długość do pół łydki. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu a bielizna? 16.12.04, 10:14 my z kolezanką kupujemy na ciuchach biustonosze naprawde mamy niezłe sztuki... jak sobie ostatnio kolezanka kupiła to myslałam że jej ukradne bo taki śliczny same firmówki - niezniszczone! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: a bielizna? 19.12.04, 12:18 Ostatnio w szmateksie kupilam biustonosz CK, dla malego biala koszule Marks&Spencer i supermodny pasek dla siebie. Wygrzebalam w koszu. Wszystko po 1 zl /szt. Moze niektorzy uwazaja ze to obciach kupowac w lumpeksach, ale co mi tam. Na milionach nie siedze... Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 20:00 mam taki swój ulubiony sklepik i za każdym razem gdy tam jestem znajduję coś ciekawego dla małego. Mam super jeansy za 3 zł i kilka podkoszulków z Nexta! Praktycznie nie używane!!! ania Odpowiedz Link Zgłoś
hugo6528 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 19.12.04, 11:13 Ja też czasami kupuję ciuchy sobie i dzieciom. Ostatnio mój syn wyrósł ze wszystkich spodni więc zajrzałam do "lumpeksu". Znalazłam super spodnie jeans w jego rozmiarze i 2 pary trochę na wyrost. Zapłaciłam 20 zł, ale wiem że w sklepie nie kupię za tą sumę nawet jednej pary szajsowatych dresów. Dlatego wolę "pogrzebać" i znależć coś extra co nie rozwali mi się po pierwszym praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaa_p Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 03.01.05, 20:54 ja sobie w moim ulubionym sklepie kupiłam 2 pary dzinsów ( nówki z metkami) szlafrok ( tez z metka) a w sklepie za niego ok 100 zł ( a tu za 14 zł) no i full ciuszkow dla MAŁEGO. Jak twierdzi mój mąż , najładniejsze ciuszki sa z "mojego sklepu" . Ostatnio czarne bojówki, koluszka z krótkim rękawkiem w czerwoną krateczkę, kowbojska kolusza z długim rękawem i kurteczka też w fajną granatowo-lekko cytrynową krateczkę i dwie pary nowych body. A dzisiaj super T- shirt- nowy i dla mamy sweterek też nówka. Kiedyś się wstydziłam ale jak moja koleżanka mnie oswieciła , że jej majętne klentki ( jast kosmetyczka) też sie w tych sklepach ubieraja to czego się mam wstydzić ) Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 20:08 Ja mam kilka fracuskich bluzek z pieknych materiałów za ok. 4-6zł za sztukę, mój Mąż kurtkę za ok. 1/7 ceny oryginału, ładne tkaniny za parę zł kilka metrów nawet i całe duże pudło nowych, firmowych ubranek dla dzidziusia, którego na razie brak niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
makowapanienka2 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 16.12.04, 08:26 Ja na markach ubrań to się nie znam ale kupiłam córci dużo ładnych rzeczy za kilka złotych i zauważyłam że jak kupie coś nowego to czasem ktoś pochwali że ładne, a jak kupia coś z lumpeksu to mnustwo osób się zachwyca (oczywiście nie przyznaje się gdzie się zaopatruje ) Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 17.12.04, 19:05 Ja już kupiłam mnustwo firmowych nowych ubranek dla mojej córci, a ostatnio kilka biustonoszy triumpha z metkami (ceny w euro)za 4 zł każdy. Z mamą śmiejmy się,że musimy podpisywać w lupeksie listę obecności. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 22.02.05, 21:36 W Krakowie otwarli teraz kilka sklepów z tanią amerykańska odzieżą. Dla dorosłych to nie ma tam specjalnie fajnych ciuchów ale za to dla dzieci trafiaja sie prawdziwe perełki.Ja sie czuje przed wizytą w tym sklepie jak przed polowaniem)))Młoda ma sukienki, spódniczki jakich w naszych sklepach nigdy nie widziałam. Niestmowicie odszyte i dopracowane w szczegółach. Ma np. kurteczke dzinsową z kołnierzykiem w czerowna kratkę i z takimi samymi olamówkami na kieszonkach a na plecach jest wielkie serce tez w czerwona kratkę a w sercu aplikacja - żólta głowa kanarka z keskówek , tem kanarek jest wypukły. No poprostu cudo. pozdrawiam aha i za worek ciuchów dla młodej nigdy nie wydałam więcej niz 25 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 24.02.05, 16:48 napisz które to sklepy, tzn. adresy dzięki ania Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 18.12.04, 22:14 Mi czasami też zdarza się kupić jakieś fajne, firmowe ciuszka dla mojego malucha (H&M, adiadas itp.) Mamy u siebie fajny lumpeks z odzieżą ze skandynawii. Ale perełką, na której nawet udało mi się później zarobić było oryginalne nosidełko baby bjorn w nawet niezłym stanie, które kupiłam za 9 zł )) nie wiedząc nawet ile kosztują nowe Sprawdziłam to dopiero jak przyszłam do domu no i byłam w szoku. To się nazywa fuks Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 19.12.04, 13:57 Płaszczyk ocieplany w Robanie(Kraków). Było 5 zł za 1 kg. Płaszczyk plus kominiarka w cenie 2,90 zł. Hi Hi Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 22.12.04, 21:25 w robanie w krakowie (ale nie w każdym) jeszcze do jutra jest promocja 5zł/kg. Właśnie kupiłam zimową kurtkę nexta za kilka zł, kilka podkoszulków też nexta, dla siebie sukienkę z mark & spencer, kilka koszul itp i zapłaciłam 30 zł!!!! uwielbiam takie zakupy! ania Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: gdzie jest ten roban w kr? 29.12.04, 21:56 podaję stronę z adresami wszystkich sklepów. ja polecam ten na os. niepodległości. zawsze coś tam fajnego znajdę, szczególnie dla dzieci. www.roban.net.pl/sklepy.php ania Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 21.12.04, 21:07 Dwa lata temu kupiłam za 5 zł. nową (z oryginalną metką)kurtkę Disney'a dla córeczki. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 22.12.04, 08:27 ja ostatnio wygrzebałam 3 swetry vero mody cudne, a dla synka (tylko nie kupiłam) bluzę gap ale rozmiar na dwa lata a on ma 4 mieś. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
joszka30 perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 27.12.04, 14:58 Moje najwieksze szmateksowe fuksy to: - nosidełko dla dziecka firmy Snuggli za 8 zł, - spiworek Chicco do wózka za 7 zł - super stan, jakby nieuzywany!! - siedzisko dla córeczki- taki mały worek sako za.. 1 zl! - cała seria - a dokładnie 3,( kombinezony zimowe dla dizecka po 1 zł za sztukę - nowa, włoska skórzana torebka za 25 zł. - plecka ze stelażem karrimora za 5 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 30.12.04, 14:33 Uwielbiam lumpeksy, kupilam juz wiele fajnych rzeczy dla siebie i dzieci. A moze macie jakies ulubione, dobre lumpeksy, podzielcie sie adresami. Najchetniej z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 30.12.04, 19:14 W olokicy Wszystkich Świętych byłam u mojej mamy przez 2 tygodnie i odwiedziłam duży ciucholand. Zasada tam jest taka, że w dniu dostawy cena jest 19,9 zł, następnego dnia 9,9 zł i kolejnego dnia 4,9 zł (powyżej 3 kg cena jest 3,9 zł). I wszystko zaczyna się od początku. Wyszłam z założenia, że jak mam coś kupić to kupię w dniu kiedy cena jest 4,9 a nie 19,9 i miałam sczęście. Raz kupiłam Oli kombinezon za ... 1,8zł. Tak, tak jeden złoty i osiemdziesiąt groszy. Bardzo ciepły a jednocześnie strasznie leciutki. Dorze się w nim dziecku chodzi, nie krępuje ruchów. Kolejny raz wybrała sie również w dniu kiedy cena była 4,9 i wyszłam z ponad 6 kg ciuchów - w tym momencie miałam policzone po 3,9zł/1kg. I proszę mi uwierzyć nie wybierałam nazwijmy to byle czego. Ciuchy są naprawdę bardzo dobrej jakości, niepoplamione. Kupiłam wtedy płaszczy z flałszu - Ola wygląda cudnie, spodenki, sweterki, bluzy, kamizelki, kurtki jesienno -wiesenne. Po dokładnym obejrzeniu w domu nie dopatrzyła się żadnej wady, usterki. Za wszystko zapłaciłam tylko ok. 24 zł. Więcej już tam nie poszłam, bo bałam się, że znowu nakupuję, a potem nie zapakujemy się w samochód jak mąż po nas przyjedzie. A tak na poważnie to po co małej znowu tyle ciuchów, przecież tak szybko rośnie. Po tym wszystkim moja koleżanka obdarował mnie ciuchami po 2 swoich dzieci - 4 duże worki i wracaliśmy obładowani do granic możliwości. Śmieliśmy się, ze możemy otworzyć ciuchland z rzeczami dla dzieci. Pierwsz raz dostałam jakieś ubranka dla córki i bardzo mnie to ucieszyło. Do tej pory wszystko kupowałam. A w domu musieliśmy kupić do pokoju małej szafę, bo przestała się już mieścić ze swoją garderobą ( nic dziwnego z taką ilością ciuchów) na półce w nasze szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
lili111 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 30.12.04, 22:08 Mnie raz udało się kupić nowiutkie super spodnie z metką. Za pare zł. Odpowiedz Link Zgłoś
martad73 Re: perelki z lump.-gdzie ten sklep DO FLURCI? 07.01.05, 12:08 JAK W TEMACIE Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: perelki z lump.-gdzie ten sklep DO FLURCI? 07.01.05, 19:57 W Radomiu ale naśmierć wyleciała mi nazwa ulicy . Zapytam w niedzilę mamę jak będę do niej dzwonić Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: perelki z lump.-gdzie ten sklep DO FLURCI? 14.01.05, 10:41 Sklep mieści sie w Radomiu na Ulicy Żeromskiego przy Batorego (dawny sklep meblowy). Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapyzio uzależnienie :) 01.01.05, 21:30 A ja chyba uzależniłam się od lumpeksu Jeszcze klika lat temu z obrzydzeniem mijałam te miejsca.. Teraz mam córeczke (ciągle rośnie)i nie bardzo mam kase na nowiutkie ubranka a tam gdzie chodzę do lumpeksu są świetne rzeczy.Trochę trzeba się ogrzebać ale sutek... Kupuję jej sukienki i bluzy na które pewnie nigdy by mnie nie było stać.. Tylko nowy towar to 48/kg (ostatnio) chyba dużo co? Po jakimś czasie dopiero 20- 30/kg. Pozdrawiam i życze owocnych poszukiwań Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: uzależnienie :) 02.01.05, 13:00 My z mamą śmiejemy się idąc do lupeksu i mówimy, że musimy listę podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
amj2 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 02.01.05, 13:40 U mnie w Bydgoszczy też 48 zł za kilogram w pierwszym dniu ((I te tłumy. Niestety z wózkiem nie sposób sie tam dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli_i_tomka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 03.01.05, 02:32 Oj tak... Nie tylko mi ale i moja mama często gęsto zagląda w poszukiwaniu czegoś fajnego dla moich maluchów. Faktem jest że nieczęsto zaglądam do lumpeksów, ale zazwyczaj wyciągne 1-2 super sztuki np sweterek nowiutki jeszcze nie prany za całe 10 zł, spodnie czy sukienki po 10-12 zł sztuka, kurtka zimowa dwustronna z kapturem za 20 zł i wiele innych. Sobie też czasem coś upatrzę choć od dłuższego czasu patrzę tylko na rzeczy dziecięce. Uważam że warto połazić po lumpeksach bo są tam naprawdę super ciuchy za małe pieniądze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olka444 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 05.01.05, 16:58 wlasnie dzis kupilam sliczne wisniowe koaczki za 10zl prawie niechodzone z"nieskory", nie jest zniszcxzona ani podeszwa ani wkladka w srodku, wierzch buta tez ok oraz spodnice dzinsowa next za 16zł jeszcze z metka cenowa wprost z londynu Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 05.01.05, 22:57 Kupiłam dwie pary spodni GAP-a, jedne nowe, kurtkę dla Ola (Cottonfield), masę bluzeczek, dla dzieci kilogramami nosze ubranka i tylko bielizne kupuje nową Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 09.01.05, 15:33 A ja wczoraj kupiłam karuzelę do łóżeczka z pluszowymi zabawkami z Kubusia Puchatka aż za ...... 4 zł oraz troszkę ciuszków z Prenatala i H&M dla małej po 2 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
franca1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.01.05, 10:54 dziewczyny gdzie Wy znajdujecie takie perełki? Jestem z W-wy może polecicie mi fajny SH? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.01.05, 18:49 Niestety nie jestem z W-wy, ale na prowincji również są superanckie szmatki. Pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
giovanka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 27.01.05, 14:01 Ja kupowałam swego czasu bajcznie piekne ciuszki dla mojego dziecka.Jestem wielką fanką second hand'ów. Kupiłam córce np. kapelusik Baby dior, spodnie Donny Karan, kurteczke tartine et Chocolate, sporo ubran Jacadi, baby Gap. Nic nie kosztowało wiecej niz 10 zl. Ja mam z ciuchow apaszke Oscar de la Ranta, koszlu YSlaurent rive guache,sporo koszulek CKline.Ostatnio kupiłam męzowi kaszmirowy sweter Trussardi za 2 zł ) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_owieczka Gdzie sa fajne lumpeksy w POZNANIU lub KALISZU? 16.02.05, 15:52 czy ktos moze cos polecic? chetnie tam zajrze ))))))) ania Odpowiedz Link Zgłoś
noico Piaseczno 18.02.05, 20:20 mój ulubiony lumpex w Piasecznie (według mnie najlepszy), to Texland, na J. Pawła. wrwałąm tam ostatnio przecudne, w idealnym stanie spodnie skórzane, na jakie chorowałąm od wielu lat, ale cena mnie skutecznie odstraszała. Cena była przystępna, a spodnie... W sklepach takich nie widziałam- mięciutkie, obcisłe w lekki dzwon. Czysty seks. A nie wspomnę o innych markowych rzeczach, któe mi się tam ciągle udaje kupować, również dla małej, np. ubranka Gapa, dla siebie C. Klein, Promod, Vero Moda, H&M itp. Polecam (o ile mi wolno tu reklamować). Odpowiedz Link Zgłoś
pade a we Wrocławiu? 19.02.05, 21:33 przepraszam, za szybko kliknęłam u mnie na osiedlu są dwa "szmateksy", ale akurat ta nazwa do nich pasuje, potwornie tam śmierdzi, a ciuszki tak zniszczone jak u niektórych na allegro, coś okropnego Odpowiedz Link Zgłoś
zola3 Dobry lumpeks w Poznaniu???????? 20.02.05, 20:25 Może ktoś jest z Poznania i mi poleci jakiś fajny tani sklep, bo to co piszecie zapowiada się super. Bardzo proszę o jakieś adresy. Może być też Płock. Pozdrawiam Zola Odpowiedz Link Zgłoś
olka444 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 25.02.05, 11:35 moim zdaniem sa szamteksy i "szmateksy" tzn takie gdzie mozna złapac firmówke za pare groszy, rzeczy raczej nie zniszczone lub wogole z metkami jeszcze i takie gdzie smierdzi srodkiem na robaki lub jakims strasznie badziewnym proszkiem , byle szmata kosztuje 10zł w doadatku jest albo podarte albo plama i nadaje sie tylko do malowania domu a rzczy ktore ajkims cudem sa mniej zniszcznoe nazywa sie tam ciuchy eleganckie lub "lux" i sa po 50zl za kilo, raz sie strasznie zdziwiłam ze koszulke chyba next czy hm widzialam po 25zl a kilka dni wczesniej na wypzedazry w oryginalnym sklepie za 30zł ,niby drozej ale wybor kolorów chyba ze 3 i "wariacje na temat dekoltu" tez ze 3 reklamowanego tu robana w krakowie (ten przy placu sikorskiego)odwiedziłam sie sie troche rozczarowałam(poza stojrm kapielowym hm za 3zł niezniszczony wlasciwie to jakby ktos nie uzywal) szczególnie odstraszyły mnie wlsnie te pseudoeleganckie porozciagane swetrzyska za cena dnia razy dwa, buty jak ponadgryzane przez myszy itp pozdrawim inne "łowiące" Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija piżamka atłasowa , i inne ŁÓdŹ 27.02.05, 14:41 pidżamka kosztowała mnie 1,35 pidżamka bawałeniana Barbie, 2,35 (b\cena dnai 16 zł) i mnóstow innych bajerów to wszytsko w lumpeksie róg Narutuwicza i wschodniej polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 15.03.05, 12:23 Drogie Panie, a moze jest ktos z trojmiasta i moglby polecic sklepy tego typu? Najlepiej w Gdansku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś