Dodaj do ulubionych

perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc?

14.12.04, 09:37
Cos dla maniaczek poszukiwan hihihh
Mi sie udalo zdobyc kilka takich unikatow-sweterek cerrutti a dla mojego
skarba-dres adidasa.
Obserwuj wątek
    • mamand Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 11:50
      ja wczoraj kipiłam mojemu syniowi bojówki na polarze, praktycznie nie
      zniszczone - suuuper i koszule z takiego jasnego cienkiego dżinsu, wygląda w
      nie jak Elwis smile
      • silije.amj Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 17:13
        Ja nie szukam, ale moja mama dla mojej prawie 5-letniej córki znalazła za
        kilkanaście zł tak cudną sukienkę wizytową, że ja bez wahania dałabym za nią 70
        smile Góra z cienkiego weluru ciemnoniebieskiego, w pasie koronkowa wstążka,
        dekolt łódka z maleńką różyczką, dół z gniecionego przezroczystego materiału na
        podszewce - na niebieskim tle fioletowe kwiaty, długość do pół łydki.
        • sowa_hu_hu a bielizna? 16.12.04, 10:14
          my z kolezanką kupujemy na ciuchach biustonosze smile naprawde mamy niezłe
          sztuki... jak sobie ostatnio kolezanka kupiła to myslałam że jej ukradne bo
          taki śliczny smile same firmówki - niezniszczone! polecam!
          • ania.freszel Re: a bielizna? 19.12.04, 12:18
            Ostatnio w szmateksie kupilam biustonosz CK, dla malego biala koszule
            Marks&Spencer i supermodny pasek dla siebie. Wygrzebalam w koszu. Wszystko po 1
            zl /szt. Moze niektorzy uwazaja ze to obciach kupowac w lumpeksach, ale co mi
            tam. Na milionach nie siedze...
    • cesarus Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 20:00
      mam taki swój ulubiony sklepik i za każdym razem gdy tam jestem znajduję coś
      ciekawego dla małego. Mam super jeansy za 3 zł i kilka podkoszulków z Nexta!
      Praktycznie nie używane!!!
      ania
      • hugo6528 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 19.12.04, 11:13
        Ja też czasami kupuję ciuchy sobie i dzieciom. Ostatnio mój syn wyrósł ze wszystkich spodni więc zajrzałam do "lumpeksu". Znalazłam super spodnie jeans w jego rozmiarze i 2 pary trochę na wyrost. Zapłaciłam 20 zł, ale wiem że w sklepie nie kupię za tą sumę nawet jednej pary szajsowatych dresów. Dlatego wolę "pogrzebać" i znależć coś extra co nie rozwali mi się po pierwszym praniu.
      • gosiaa_p Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 03.01.05, 20:54
        ja sobie w moim ulubionym sklepie kupiłam 2 pary dzinsów ( nówki z metkami)
        szlafrok ( tez z metka) a w sklepie za niego ok 100 zł ( a tu za 14 zł) no i
        full ciuszkow dla MAŁEGO. Jak twierdzi mój mąż , najładniejsze ciuszki sa
        z "mojego sklepu" . Ostatnio czarne bojówki, koluszka z krótkim rękawkiem w
        czerwoną krateczkę, kowbojska kolusza z długim rękawem i kurteczka też w fajną
        granatowo-lekko cytrynową krateczkę i dwie pary nowych body. A dzisiaj super T-
        shirt- nowy i dla mamy sweterek też nówka. Kiedyś się wstydziłam ale jak moja
        koleżanka mnie oswieciła , że jej majętne klentki ( jast kosmetyczka) też sie w
        tych sklepach ubieraja to czego się mam wstydzić smile)

Gosia
    • ajlii Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.12.04, 20:08
      Ja mam kilka fracuskich bluzek z pieknych materiałów za ok. 4-6zł za sztukę,
      mój Mąż kurtkę za ok. 1/7 ceny oryginału, ładne tkaniny za parę zł kilka metrów
      nawet i całe duże pudło nowych, firmowych ubranek dla dzidziusia, którego na
      razie brak niestety.
    • makowapanienka2 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 16.12.04, 08:26
      Ja na markach ubrań to się nie znam ale kupiłam córci dużo ładnych rzeczy za
      kilka złotych i zauważyłam że jak kupie coś nowego to czasem ktoś pochwali że
      ładne, a jak kupia coś z lumpeksu to mnustwo osób się zachwyca (oczywiście nie
      przyznaje się gdzie się zaopatrujesmile )
      • agunek1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 17.12.04, 19:05
        Ja już kupiłam mnustwo firmowych nowych ubranek dla mojej córci, a ostatnio
        kilka biustonoszy triumpha z metkami (ceny w euro)za 4 zł każdy.
        Z mamą śmiejmy się,że musimy podpisywać w lupeksie listę obecności.

Aga
      • kssia Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 22.02.05, 21:36
        W Krakowie otwarli teraz kilka sklepów z tanią amerykańska odzieżą. Dla
        dorosłych to nie ma tam specjalnie fajnych ciuchów ale za to dla dzieci
        trafiaja sie prawdziwe perełki.Ja sie czuje przed wizytą w tym sklepie jak
        przed polowaniemsmile)))Młoda ma sukienki, spódniczki jakich w naszych sklepach
        nigdy nie widziałam. Niestmowicie odszyte i dopracowane w szczegółach. Ma np.
        kurteczke dzinsową z kołnierzykiem w czerowna kratkę i z takimi samymi
        olamówkami na kieszonkach a na plecach jest wielkie serce tez w czerwona kratkę
        a w sercu aplikacja - żólta głowa kanarka z keskówek , tem kanarek jest
        wypukły. No poprostu cudo.
        pozdrawiam
        aha i za worek ciuchów dla młodej nigdy nie wydałam więcej niz 25 zł.
        • cesarus Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 24.02.05, 16:48
          napisz które to sklepy, tzn. adresy
          dzięki
          ania
    • olka444 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 17.12.04, 19:36

• betty1234 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 18.12.04, 22:14
      Mi czasami też zdarza się kupić jakieś fajne, firmowe ciuszka dla mojego
      malucha (H&M, adiadas itp.) Mamy u siebie fajny lumpeks z odzieżą ze
      skandynawii. Ale perełką, na której nawet udało mi się później zarobić było
      oryginalne nosidełko baby bjorn w nawet niezłym stanie, które kupiłam za 9
      smile)) nie wiedząc nawet ile kosztują nowe smile Sprawdziłam to dopiero jak
      przyszłam do domu no i byłam w szoku. To się nazywa fuks wink
    • catalinka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 19.12.04, 13:57
      Płaszczyk ocieplany w Robanie(Kraków). Było 5 zł za 1 kg. Płaszczyk plus
      kominiarka w cenie 2,90 zł. Hi Hi
      Kasia
      • cesarus Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 22.12.04, 21:25
        w robanie w krakowie (ale nie w każdym) jeszcze do jutra jest promocja 5zł/kg.
        Właśnie kupiłam zimową kurtkę nexta za kilka zł, kilka podkoszulków też nexta,
        dla siebie sukienkę z mark & spencer, kilka koszul itp i zapłaciłam 30 zł!!!!
        uwielbiam takie zakupy!
        ania
        • olka444 gdzie jest ten roban w kr? 29.12.04, 07:55

• cesarus Re: gdzie jest ten roban w kr? 29.12.04, 21:56
            podaję stronę z adresami wszystkich sklepów. ja polecam ten na os.
            niepodległości. zawsze coś tam fajnego znajdę, szczególnie dla dzieci.

www.roban.net.pl/sklepy.php
            ania
    • kostruszka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 21.12.04, 21:07
      Dwa lata temu kupiłam za 5 zł. nową (z oryginalną metką)kurtkę Disney'a dla
      córeczki. Kasia
    • beatagl Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 22.12.04, 08:27
      ja ostatnio wygrzebałam 3 swetry vero mody cudne, a dla synka (tylko nie
      kupiłam) bluzę gap ale rozmiar na dwa lata a on ma 4 mieś.
      Beata
      • joszka30 perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 27.12.04, 14:58
        Moje najwieksze szmateksowe fuksy to:
        - nosidełko dla dziecka firmy Snuggli za 8 zł,
        - spiworek Chicco do wózka za 7 zł - super stan, jakby nieuzywany!!
        - siedzisko dla córeczki- taki mały worek sako za.. 1 zl!
        - cała seria - a dokładnie 3,( wink kombinezony zimowe dla dizecka po 1 zł za
        sztukę
        - nowa, włoska skórzana torebka za 25 zł.
        - plecka ze stelażem karrimora za 5 zł...
    • hella100 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 30.12.04, 14:33
      Uwielbiam lumpeksy, kupilam juz wiele fajnych rzeczy dla siebie i dzieci. A
      moze macie jakies ulubione, dobre lumpeksy, podzielcie sie adresami.
      Najchetniej z Warszawysmile
    • flurcia Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 30.12.04, 19:14
      W olokicy Wszystkich Świętych byłam u mojej mamy przez 2 tygodnie i odwiedziłam duży ciucholand. Zasada tam jest taka, że w dniu dostawy cena jest 19,9 zł, następnego dnia 9,9 zł i kolejnego dnia 4,9 zł (powyżej 3 kg cena jest 3,9 zł). I wszystko zaczyna się od początku. Wyszłam z założenia, że jak mam coś kupić to kupię w dniu kiedy cena jest 4,9 a nie 19,9 i miałam sczęście. Raz kupiłam Oli kombinezon za ... 1,8zł. Tak, tak jeden złoty i osiemdziesiąt groszy. Bardzo ciepły a jednocześnie strasznie leciutki. Dorze się w nim dziecku chodzi, nie krępuje ruchów. Kolejny raz wybrała sie również w dniu kiedy cena była 4,9 i wyszłam z ponad 6 kg ciuchów - w tym momencie miałam policzone po 3,9zł/1kg. I proszę mi uwierzyć nie wybierałam nazwijmy to byle czego. Ciuchy są naprawdę bardzo dobrej jakości, niepoplamione. Kupiłam wtedy płaszczy z flałszu - Ola wygląda cudnie, spodenki, sweterki, bluzy, kamizelki, kurtki jesienno -wiesenne. Po dokładnym obejrzeniu w domu nie dopatrzyła się żadnej wady, usterki. Za wszystko zapłaciłam tylko ok. 24 zł. Więcej już tam nie poszłam, bo bałam się, że znowu nakupuję, a potem nie zapakujemy się w samochód jak mąż po nas przyjedzie. A tak na poważnie to po co małej znowu tyle ciuchów, przecież tak szybko rośnie. Po tym wszystkim moja koleżanka obdarował mnie ciuchami po 2 swoich dzieci - 4 duże worki i wracaliśmy obładowani do granic możliwości.
      Śmieliśmy się, ze możemy otworzyć ciuchland z rzeczami dla dzieci. Pierwsz raz dostałam jakieś ubranka dla córki i bardzo mnie to ucieszyło. Do tej pory wszystko kupowałam. A w domu musieliśmy kupić do pokoju małej szafę, bo przestała się już mieścić ze swoją garderobą ( nic dziwnego z taką ilością ciuchów) na półce w nasze szafie.
      • lili111 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 30.12.04, 22:08
        Mnie raz udało się kupić nowiutkie super spodnie z metką. Za pare zł.
      • martad73 Re: perelki z lump.-gdzie ten sklep DO FLURCI? 07.01.05, 12:08
        JAK W TEMACIE
        • flurcia Re: perelki z lump.-gdzie ten sklep DO FLURCI? 07.01.05, 19:57
          W Radomiu ale naśmierć wyleciała mi nazwa ulicy . Zapytam w niedzilę mamę jak będę do niej dzwonić
          • flurcia Re: perelki z lump.-gdzie ten sklep DO FLURCI? 14.01.05, 10:41
            Sklep mieści sie w Radomiu na Ulicy Żeromskiego przy Batorego (dawny sklep meblowy).
    • sylwiapyzio uzależnienie :) 01.01.05, 21:30
      A ja chyba uzależniłam się od lumpeksu smileJeszcze klika lat temu z obrzydzeniem
      mijałam te miejsca..
      Teraz mam córeczke (ciągle rośnie)i nie bardzo mam kase na nowiutkie ubranka a
      tam gdzie chodzę do lumpeksu są świetne rzeczy.Trochę trzeba się ogrzebać ale
      sutek... smileKupuję jej sukienki i bluzy na które pewnie nigdy by mnie nie było
      stać..
      Tylko nowy towar to 48/kg (ostatnio) chyba dużo co? Po jakimś czasie dopiero 20-
      30/kg. Pozdrawiam i życze owocnych poszukiwań smile
      • agunek1 Re: uzależnienie :) 02.01.05, 13:00
        My z mamą śmiejemy się idąc do lupeksu i mówimy, że musimy listę podpisać.
    • amj2 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 02.01.05, 13:40
      U mnie w Bydgoszczy też 48 zł za kilogram w pierwszym dniu crying((I te tłumy.
      Niestety z wózkiem nie sposób sie tam dostać...
    • mama_oli_i_tomka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 03.01.05, 02:32
      Oj tak... Nie tylko mi ale i moja mama często gęsto zagląda w poszukiwaniu
      czegoś fajnego dla moich maluchów.
      Faktem jest że nieczęsto zaglądam do lumpeksów, ale zazwyczaj wyciągne 1-2
      super sztuki np sweterek nowiutki jeszcze nie prany za całe 10 zł, spodnie czy
      sukienki po 10-12 zł sztuka, kurtka zimowa dwustronna z kapturem za 20 zł i
      wiele innych.
      Sobie też czasem coś upatrzę choć od dłuższego czasu patrzę tylko na rzeczy
      dziecięce.
      Uważam że warto połazić po lumpeksach bo są tam naprawdę super ciuchy za małe
      pieniądze.
      Pozdrawiam
    • olka444 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 05.01.05, 16:58
      wlasnie dzis kupilam sliczne wisniowe koaczki za 10zl prawie niechodzone
      z"nieskory", nie jest zniszcxzona ani podeszwa ani wkladka w srodku, wierzch
      buta tez ok
      oraz spodnice dzinsowa next za 16zł jeszcze z metka cenowa wprost z londynu
    • barbamama Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 05.01.05, 22:57
      Kupiłam dwie pary spodni GAP-a, jedne nowe, kurtkę dla Ola (Cottonfield), masę
      bluzeczek, dla dzieci kilogramami nosze ubranka i tylko bielizne kupuje nową smile
      • agunek1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 09.01.05, 15:33
        A ja wczoraj kupiłam karuzelę do łóżeczka z pluszowymi zabawkami z Kubusia
        Puchatka aż za ...... 4 zł oraz troszkę ciuszków z Prenatala i H&M dla małej po
        2 zł.
      • franca1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.01.05, 10:54
        dziewczyny gdzie Wy znajdujecie takie perełki? Jestem z W-wy może polecicie mi
        fajny SH?

Magda
        • agunek1 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 14.01.05, 18:49
          Niestety nie jestem z W-wy, ale na prowincji również są superanckie szmatki.

Pozdrawiam. Aga
          • giovanka Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 27.01.05, 14:01
            Ja kupowałam swego czasu bajcznie piekne ciuszki dla mojego dziecka.Jestem
            wielką fanką second hand'ów. Kupiłam córce np. kapelusik Baby dior, spodnie
            Donny Karan, kurteczke tartine et Chocolate, sporo ubran Jacadi, baby Gap. Nic
            nie kosztowało wiecej niz 10 zl. Ja mam z ciuchow apaszke Oscar de la Ranta,
            koszlu YSlaurent rive guache,sporo koszulek CKline.Ostatnio kupiłam męzowi
            kaszmirowy sweter Trussardi za 2 zł smile)
    • pani_owieczka Gdzie sa fajne lumpeksy w POZNANIU lub KALISZU? 16.02.05, 15:52
      czy ktos moze cos polecic? chetnie tam zajrze smile)))))))
      ania
    • noico Piaseczno 18.02.05, 20:20
      mój ulubiony lumpex w Piasecznie (według mnie najlepszy), to Texland, na J. Pawła.
      wrwałąm tam ostatnio przecudne, w idealnym stanie spodnie skórzane, na jakie
      chorowałąm od wielu lat, ale cena mnie skutecznie odstraszała. Cena była
      przystępna, a spodnie... W sklepach takich nie widziałam- mięciutkie, obcisłe w
      lekki dzwon. Czysty seks.
      A nie wspomnę o innych markowych rzeczach, któe mi się tam ciągle udaje kupować,
      również dla małej, np. ubranka Gapa, dla siebie C. Klein, Promod, Vero Moda, H&M
      itp.
      Polecam (o ile mi wolno tu reklamować).
    • pade A znacie jakiś fajny sklep we Wrocławiu? 19.02.05, 21:31
    • pade a we Wrocławiu? 19.02.05, 21:33
      przepraszam, za szybko kliknęłam
      u mnie na osiedlu są dwa "szmateksy", ale akurat ta nazwa do nich pasuje,
      potwornie tam śmierdzi, a ciuszki tak zniszczone jak u niektórych na allegro,
      coś okropnego
    • zola3 Dobry lumpeks w Poznaniu???????? 20.02.05, 20:25
      Może ktoś jest z Poznania i mi poleci jakiś fajny tani sklep, bo to co piszecie
      zapowiada się super. Bardzo proszę o jakieś adresy. Może być też Płock.
      Pozdrawiam Zola
    • olka444 Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 25.02.05, 11:35
      moim zdaniem sa szamteksy i "szmateksy" tzn takie gdzie mozna złapac firmówke
      za pare groszy, rzeczy raczej nie zniszczone lub wogole z metkami jeszcze i
      takie gdzie smierdzi srodkiem na robaki lub jakims strasznie badziewnym
      proszkiem , byle szmata kosztuje 10zł w doadatku jest albo podarte albo plama i
      nadaje sie tylko do malowania domu a rzczy ktore ajkims cudem sa mniej
      zniszcznoe nazywa sie tam ciuchy eleganckie lub "lux" i sa po 50zl za kilo, raz
      sie strasznie zdziwiłam ze koszulke chyba next czy hm widzialam po 25zl a
      kilka dni wczesniej na wypzedazry w oryginalnym sklepie za 30zł ,niby drozej
      ale wybor kolorów chyba ze 3 i "wariacje na temat dekoltu" tez ze 3smile
      reklamowanego tu robana w krakowie (ten przy placu sikorskiego)odwiedziłam sie
      sie troche rozczarowałam(poza stojrm kapielowym hm za 3zł niezniszczony
      wlasciwie to jakby ktos nie uzywal) szczególnie odstraszyły mnie wlsnie te
      pseudoeleganckie porozciagane swetrzyska za cena dnia razy dwa, buty jak
      ponadgryzane przez myszy itp

pozdrawim inne "łowiące"
    • oliwija piżamka atłasowa , i inne ŁÓdŹ 27.02.05, 14:41
      pidżamka kosztowała mnie 1,35
      pidżamka bawałeniana Barbie, 2,35 (b\cena dnai 16 zł)
      i mnóstow innych bajerów to wszytsko w lumpeksie róg Narutuwicza i wschodniej
      polecam
    • bablara Re: perelki z lumpeksow-udallo Wam sie zdobyc? 15.03.05, 12:23
      Drogie Panie, a moze jest ktos z trojmiasta i moglby polecic sklepy tego typu?
      Najlepiej w Gdansku. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka