Dodaj do ulubionych

DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty???

04.01.05, 22:28
Hej, pytam mamy doswiadczone, czy macie jakies super pomysly na prezenty na
dzien babci i dzien dziadka?
Moj synek bedzie debiutowal w tej sprawie w tym roku (ma 7 miesiecy), z obu
stron to jest pierwszy wnuk, wiec troche sie poczuwam do szczegolnego
uswietnienia tego dnia babciom i dziadkom smile)
Pomozecie?
Dziekuje!!!
Obserwuj wątek
    • desire.et Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 04.01.05, 22:37
      na pewno obowiazkowo jakas fajna fotka wnusia... no i cos do tego, ale co??
      Fajny watek.. bede miala ten sam problem, tylko u nas dziadek z babcia
      mieszkaja w odleglosci ponad 1000km, wiec trzeba cos wyslac wink
      • andaba Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 04.01.05, 22:47
        Gdy dzieci były zbyt małe na twórczość własną babce dostawały kartki
        okolicznościowe i nic więcej. Zdjęcie jest dobrym pomysłem. A gdy dziecko umie
        trzymać kredkę w ręce to własnoręcznie wykonana laurka, czy jakiekolwiek inne
        dzieło będzie najmilszym prezentem.
    • mapta Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 04.01.05, 22:52
      no prosze, jeszcze pol godzinki nie minelo i juz mam dpowiedzi!
      Dziekuje bardzo smile)

poki co moj maly trzyma kredke w reku ale wklada ja zaraz do buzi, mowy nie ma
      o rysowaniu smile))
    • mama_maksa Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 11:28
      Polecam kalendarz na 2005 rok ze zdjęciami wnusia. Sprawiliśmy takie naszym
      dzidkom pod choinkę i były to dla nich najwspanialsze prezenty. A to w sumie
      początek roku więc jeszcze nie jest za późno na dzień babci i dziadka. My
      zamówiliśmy przez dziewczyne z forum - Joasiiik25. Polecam gorąco.
      • aga_w76 Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 12:03
        Witam, ja tez w tym roku dla babci i dziadka
        zamówie kalendarze z zdjeciem ich wnuka.
        Mysle ze spodoba im się ten prezent.
    • gemma.v Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 11:41
      Rok temu daliśmy dziadkom kubki ze zdjęciami dzieci (po jednej stronie uszka
      Zuza, po drugiej Wojtek wink) - to była dla nich naprawdę rewelacja. W życiu nie
      widziałam, żeby z czegoś innego tak się cieszyli - i moi rodzice, i teściowie.
      POzdrawiam smile
      gemma
      • ingutka Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 18:20
        Gemma, gdzie można zrobić takie kubki? Najchętniej w Wwie? Teściowie zbierają
        fajne kubeczki, a że oszaleli na punkcie wnusi to na pewno takie bym się im
        spodobały...
        • rhynox do ingutka 07.01.05, 13:00
          nie wiem gdzie w Warszawie , ale u nas robią to agencje reklamowe (obsługujące
          klientów detalicznych) oraz punkty ksero/foto. Robią tam też koszulki z
          nadrukowanym zdjęciem (też fajny prezent swoją drogą).
          Kidyś, jak jeszcze nie mieliśmy Frania dałam mężowi kubek z jego ulubioną
          papugą. Nadruk jest naprawdę trwały. polecam.
          pozdrawiam
          rhynox
    • swku Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 12:07

• desire.et Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 12:09
      tak mi jeszcze wpadlo do glowy.. jesli to taki maluszek, mozna zrobic np odcisk
      stopki albo raczki w jakiejs masie (mozna taka mase zrobic).. fajna pamiatka
      • iduka Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 12:19
        my w zeszłym roku pomalowaliśmy szuwarkowi łapkę farbami i odcisnęliśmy ślady
        na kartce. potem to wycięłam nożyczkami w ząbki i nakleiłam w środek kartki.
        szuwar w zeszłym roku miał 11 miesięcy, więc laurka była nieco bogatsza -
        dostał pędzelek do łapki, został w samym pampersie i mazał po kartce, ja mu
        tylko co jakiś czas kolor farbki na pędzlu zmieniałam. chociaż też możesz
        spróbować - są do kupienia nietoksyczne farbki do malowania rączkami - pozwól
        maluchowi wymazać samego siebie i przy okazji trochę kartkę smile) koniecznie
        zrób przy tej okazji zdjęcia, które potem dołączysz do laurki. z kartki,
        którą "pomaluje" wytnij serduszka i naklej na pierwszą stronę kartki. nie
        będzie dla dziadków lepszego prezentu niż te bohomazy i odcisk prawicy smile) no
        i zdjęcia zapracowanego maleństwa big_grin
        pozdrawiamy
        idka i szuwar
    • mapta Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 05.01.05, 20:42
      swietne te pomysly smile)
      juz widze, jak bedzie wygladalo moje mieszkanie, kiedy bede babcia !!!
      warkoczyk wnusi na scianie, portety wnuczkow, nawet na kubku czy na kalendarzu,
      po prostu wszedzie smile)
      Fajny obraz!
    • guga74 Re: DZIEŃ BABCI I DZIEŃ DZIADKA - jakie prezenty? 07.01.05, 13:07
      My do babć i dziadka wybierzemy się chyba z kwiatkami i laurkami, bo wnuczek - facecik umie już odrysowywać swoją rączkę i paprać farbkami. Oczywiście mu trochę pomogę. Dodam jeszcze, że będę świętować podwójnie, bo w Dzień Babci mam imienimy, a w Dzień Dziadka urodziny smile)
    • nitka111 A MOŻE ZNACIE JAKIEŚ FAJNE WIERSZYKI ??????? 07.01.05, 14:13
      W prezencie dla moich babć i dziadka, mam zdjęcia prawnuka, bo babcie i dziadek
      małego zostali już nimi obdarowani. Kalendarz fajna sprawa.........1
      Ale myślałam o wierszyku, w końcu Bartuś ma już trzy lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka