Dodaj do ulubionych

kolacyjka we dwoje...

02.02.05, 18:20
Dziewczyny,czy od czasu do czasu robicie sobie z mężem kolację przy świecach?
\ z okazji lub bez\tak?to fajnie,a co przygotowujecie do jedzenia,żeby się
nie natyrać w kuchni,a zeby było wyjątkowo i apetycznie?Z góry dzięki za
propozycje
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: kolacyjka we dwoje... 02.02.05, 18:27
      ja zazwyczaj robie salatke, zeby sie zbytnio nie obezrec przed dalszym ciagiem
      wieczoru smile szynka albo kurczak, feta i warzywa - ogorek, pomidor, papryka itp
      do tego tosty.
      czasem robie mieso z grilla albo danie obiadowo-kolacyjne - wrzucam do
      piekarnika ziemniaki pokrojone w talarki i posypane ziolami, rozbite i
      przyprawione mieso i pieke. czas przygotowania krotki, a piecze sie samo smile
    • guga74 Re: kolacyjka we dwoje... 02.02.05, 18:36
      Pewnie, z okazji, czasem bez; jak są świece i czerwone winko to nawet najprostsze danie smakuje wyjątkowo. Ja polecam na taką kolację lasagne albo pizzę domowej roboty, a jeśli jesteś początkująca to zapiekanki z bagietki z podsmażonymi pieczarkami i żółtym serem. Roboty mało a pycha. Mogą też być pieczone w folii ziemniaki, jakaś pieczeń i sałata. Nieważne co jecie, ważny jest przyjemny nastrój i to, aby się nie obeżreć, bo po takiej kolacji z reguły następuje przyjemniejsza część programuwink
      • jemma Re: kolacyjka we dwoje... 02.02.05, 18:40
        no jak mogłam nie dodać,że jedzonko ma być lekkostrawne-bo mój gdy się
        porządnie naje to chce mu się spać i odpoczywać
        • guga74 Re: kolacyjka we dwoje... 02.02.05, 18:54
          No to najlepsza sałatka szopska: na liściach sałaty: kukurydza, papryka, pomidor, ogórek zielony, feta, 2-3 pieczarki surowe starte na tarce, na to wszystko vinegret (oliwa, czosnek, sól, cukier, pieprz, cytryna)/ Z bagietką i winkiem. Pycha i jak obydwoje zjecie czosnek to nie będziecie sobie nawzajem "szkodzić" oddechem smile
          • kalina_p Re: kolacyjka we dwoje... 02.02.05, 21:45
            Piers z kurczaka pieczona. Pychota, przepis od znajomego kucharza i co
            najwazniejsze - NIE WYCHODZI SUCHA jak to z oiersiami bywa.
            Nasmarowac toto czyli posypac przyprawa do kurczaka i wsadzic do piekarnika
            rozgrzanego do 200 stopni na 12 (dwanascie) minut. Nie dluzej!!! Wychodzi
            mieciutka, soczysta, pyszniutka piers! Do tego do woli - ziemniaczki, ryz...tam
            w restauracji u tego znajomego kucharza daja to z sosem z winogron - jakos tak
            sie robi, ze przepolowione winogrona na patelnie i troche maki ziemniaczanej
            ale ja sie w to nie bawilamwink
            Pozdrawiam!
    • ewitek01 Re: kolacyjka we dwoje... 03.02.05, 12:02
      odkąd na świecie pojawił się Młody już coraz rzadziej mamy czas na takie
      specjalne kolacje sad(( co nie oznacza, że ich nie robimy wink
      zazwyczaj bez okazji, jak już synek uśnie (po 22) robimy coś szybkiego:
      tzatziki i do tego pieczywko czosnkowe lub z pastą a oliwek, pieczone krewetki,
      jakieś zapiekanki; do tego winko lub drink i jakiś film smile))

• utalia Re: kolacyjka we dwoje... 03.02.05, 15:01
        A ja mam takiego bzika na punkcie ladnie nakrytego stolu i swieczek, ze w
        zasadzie prawie codziennie odpalam. Utalia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka