ortopedyczne-sandaly-woznej 03.02.05, 22:09 lumpenproletariat daje dziwne imiona, patrz koleandra )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyczna1 Re: imię dziecka świadczy o mnie 03.02.05, 22:14 A komuś kto wybiera sobie taki nick musi brakować piątej klepki Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: imię dziecka świadczy o mnie 03.02.05, 22:29 Odchodzę od koleandry, bo wiem że to równa dziewczyna i już kiedyś mówiła mi o tym imieniu. Oryginalne,ale ładne. Co do tych imion, rzeczywiście kilka razy pojawiały się watki na innych forach że imię dziecka zależy od statusu społecznego i wykształcenia rodziców. Coś w tym jest. Z tego co ja zauważyłam,to przypadki z zycia wzięte. Andżeliki, Nicole i inne te imiona nadają młode mamy, takie bardzo młode, najczęściej ich dzieci to wpadki. A także margines społeczny. U mojej babci na osiedlu, dość menelskim mieszka mnóstwo Andżelik, Andżelin, Dżesik, Waness, Gracjanów,Aleksów itp. Natomiast z tego - tego już nie wiem, bo nie widziala, ale czytalam kilka wywiadów z ludźmi z wysokich warstw społecznych, wykształcony, sławnych, znanych - oni mają Franciszki, Józefów, Jasiów i Marysie. To z kolei przegięcie w drugą stronę...Kurde nie mozna by tak normalnie nazwać dziecka, co by się potem w szkole nie wstydziło, albo by nie było jednym z 20 Kacprów w klasie. Kacper to ostatnio najmodniejsze imię dla chłopca...Why??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 09:37 Dzięki 18lipiec. Przypomniałaś mi jak moja teściowa chciała mi nazwać syna. Strasznie mnie to męczyło, że nie pamiętam. Gracjan! Zdrobniale pewnie Gracek. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 13:56 Grisza, moj szwagier ma tak na imie, mnie sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
emilkaq Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 13:55 Z tego co wiem najpopularniejsze imię męskie to Jakub, a nie Kacper. Pierwsza trójka to Jakub, Mateusz i Kacper, przynajmniej w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 13:57 A kiedy bedzie to Kacper, Melchior i Baltazar, to mowie wamn ja Nostramelmire, ze koniec swiata bliski!! Odpowiedz Link Zgłoś
ortopedyczne-sandaly-woznej Re: imię dziecka świadczy o mnie 03.02.05, 23:03 to samo moge powiedziec o Tobie moja droga Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: imię dziecka świadczy o mnie 03.02.05, 23:17 myslę , że o tym kim sie jest nie świadcza imiona jakie wybiera się dla swoich dzieci, ale to jak sie reaguje na dziwne imiona. bo przecież nie jest głupia czy mało wyksztaucona mama Scholastyki, lecz dyskutować mozna o...... no wlaśnie o Jasiu który z tej Scholastyki sie śmieje, a może o jego rodzinie, bo niby skąd to dziecko zwane Jasiem ma niby wiedzić , ze imie Scholastyka jest inne, dziwne, tajemnicze( w jego mniemaniu głupie) więcej tolerancji moje panie.... juz kiedys pisałam , ze w moim pokoleniu nie spotkacie leona, Stanisława, Jana, Marii. matyldy,czy Klary, bo któż by wtedy dał tak prostackie i głupawe imię (Zeby sie dzieci z niego śmiały), które dziś jest tak popularne, mój syn ma na imie Marcel...zgadnij kim jestem?....jakie pokończyłam szkoły.....( ocena po imieniu dziecka , nie po mojej ortografi) Odpowiedz Link Zgłoś
niuska1 Re: imię dziecka świadczy o mnie 03.02.05, 23:27 Myślę, że nadając dziecku imię, przede wszystkim trzeba kierować się rozsądkiem, a nie modą albo swoim widzi mi się. W końcu imię jest dla dziecka, a nie dla mnie. Cóż dziwne imiona są dobre w szkole, łatwo zapamiętać i nauczyciel nigdy się nie pomyli. Imię dziecka świadczy o wyobraźni rodziców, a nie o ich wykształceniu. Takie jest moje zdanie. Magda mama Oleńki Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: imię dziecka świadczy o mnie 03.02.05, 23:30 bea.bea napisała: > myslę , że o tym kim sie jest nie świadcza imiona jakie wybiera się dla swoich > dzieci, > ale to jak sie reaguje na dziwne imiona. > > bo przecież nie jest głupia czy mało wyksztaucona mama Scholastyki, lecz > dyskutować mozna o...... no wlaśnie o Jasiu który z tej Scholastyki sie śmieje, > a może o jego rodzinie, bo niby skąd to dziecko zwane Jasiem ma niby wiedzić , > ze imie Scholastyka jest inne, dziwne, tajemnicze( w jego mniemaniu głupie) > > więcej tolerancji moje panie.... > > juz kiedys pisałam , ze w moim pokoleniu nie spotkacie leona, Stanisława, Jana, > Marii. matyldy,czy Klary, bo któż by wtedy dał tak prostackie i głupawe imię > (Zeby sie dzieci z niego śmiały), które dziś jest tak popularne, > > mój syn ma na imie Marcel...zgadnij kim jestem?....jakie pokończyłam > szkoły.....( ocena po imieniu dziecka , nie po mojej ortografi) ******************************* ******************************* ******** Bea, zgadzam się. Moje córki noszą nie często spotykane imiona i o ile w przypadku Anielki, nie spotkałam się z głosami krytyki, to w przypadku Józefiny, gdy była jeszcze niemowlęciem, owszem. Sceptycy dowodzili, że z takim imieniem, będzie miała ona problemy z rówieśnikami w przedszkolu i szkole. Zapewniam Was, że jak do tej pory (jest w piątej klasie), nic takiego nie miało miejsca. Wręcz przeciwnie. Dzieci na ogół mówią do niej Józefinka, albo Józia i wiecie, że ona woli to drugie zdrobnienie? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 01:31 a Józefina mojego znajomego, jak miała jakieś 5 lat, lubiała tylko Józefina, żadnych zdrobnień. K Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 06:54 Umo! Czy Jozefina to Jozefa? Dla mnie to jak najbardziej najnormalniejsze w swiecie imie Tak samo jak Honorata, Krystyna, Halina, Bozena itp. Nic zdroznego))) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyczna1 Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 00:09 Sama bym tego lepiej nie ujęła Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 10:53 Zgadam się w zupełności z bea.bea.Zawsze jak byłam małą dziewczynką bardzo imponowały mi dzieci które mają inne orginalne imiona.To bardzo proste stwierdzenie że imię mojego dziecka świadczy o mnie, raczej o moim guście o miejscach w których przebywałam a również w jakimś stopniu ma związek z ludzmi z którymi miałam kontakt.Moja córka ma na imie Laura Amelia i uważam że to piekne imiona)Pozdrawaim wszystkie kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 16:13 W zupełności się zgadam z bea.bea. Tak naprawdę istotne podczas wybierania imienia dla dziecka jest to aby to imie nie ośmieszało dziecka. Wsrod imion mo zna znaleść różne mniej i bardziej pospolite. Co do oceny rodziców po imieniu dziecka to szczerze powatpiewam. każdy człowiek jest inny i nie można powiedzieć że wszystkie Moniki to są takie czy inne. Sądzę że wybierajac imię powinnismy się też kierowac tym co by to dobrze brzmiało z nazwiskiem zwlaszcza chlopcy bo oni nazwiska raczej nie zmieniają. Moim zdaniej mie ma nic gorszego jak danie dziecku imienia tylko dlatego że leci jakis serial np. brazylijsji stąs swego czasu pojawiły sie Izaury. To moje osobiste odczucie. Połączenie Alan Kowalski też mi sie nie podoba ale to mnie a może komus się spodoba. Ja dałam mojej corce na imie Emilia. Uważam że przede wszystkim to muszę nauczyc jej tolerancji. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 00:12 Ja mam dóch synów - Mateusza i Pawła. A teraz chciałabym się dowiedzieć co na podstawie ich imion o mnie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aszar.kari Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 01:22 Mam na imie Aszar - jestem bardzo ciekawa, co WSZYSTKOWIEDZACY ;} powiedza o moich rodzicach. To jest po prostu fascynujace ile osob ma problem z pochodzeniem Andzelik czy Denisow. Sprawdzianem polskiej demokracji bedzie jak dobre, powszechne szkolnictwo pozwoli wyrownac jakiekolwiek podzialy spoleczne na starcie i ile Andzelik i Denisow zobaczymy za 20 lat w gabinetach lekarskich, jako autorow wybitnych powiesci czy projektantow pieknych budowli. Oh, my - dzieci z dziwnymi imonami - laczmy sie! ;} Aszar Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 01:29 a co to za różnica. każdy rodzic chce najlepsze imie wybrać. I fajnie, że jest różnorodność. Mi się podobają wszystkie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 01:39 Aszar)) Jakie Ty masz piękne imię)) Szkoda,że nie przyszło mi ono do głowy,kiedy wybieraliśmy imię dla naszej córeczki... Masz piękne imię,jestem pod wrażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 06:55 Mnie Aszar tez sie bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 16:16 Aszar jest pięknym imieniem tylko mogloby się okazać że nie zapisaliby Ci córki , bo jest cos takiego jak księga imion i ostatnio ponoć robią problemy z imionami nie polskimi, bynajmniej w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a do Aszar 04.02.05, 09:31 Witaj Masz piękne imię, czy znasz może jego pochodzenie ? czy mogłabyś co - nieco napisać o swoim imieniu ? pozdrawiam Cię lea Odpowiedz Link Zgłoś
aszar.kari L.e.a :) 05.02.05, 01:30 l.e.a napisała: > Witaj > > Masz piękne imię, czy znasz może jego pochodzenie ? czy mogłabyś co - nieco > napisać o swoim imieniu ? > > pozdrawiam Cię > lea > > Uprzejmie dziekuje za mile slowa i zainteresowanie. Te slowa naleza sie zapewne moim rodzicom, ktorzy uparli sie przy tym imieniu w ponurych czasach Gomulki, gdy oficjalna doktryna glosila, ze W POLSCE MNIEJSZOSCI NARODOWYCH NIE MA. Wbrew tej doktrynie, po wielorakich przebojach w urzedzie stanu cywilnego i w sadzie, imie udalo sie Im zapisac w moim akcie urodzenia. Jest to bardzo stare imie uzywane wsrod Ormian, arabsko-jezycznych Muzulmanow, Zydow i Persow. Ormianie nazywaja tak tylko dziewczynki, Muzulmanie - tylko chlopcow a Zydzi i Persowie zarowno dziewczynki jak i chlopcow Pisownia imienia bywa rozna - Assar, Azsar, Ahar, AAshar no i po polsku trzeba bylo zapisac Aszar. Znaczenie ogolne to bogactwo ale w zaleznosci od jezyka i kultury, to bogactwo jest troche inaczej interpretowane. Dla Ormian - Aszar to skarbiec cennych kamieni szlachetnych (Aszar Kari! to zawolanie z bajki o Ali Babie - polski odpowiednik Sezamie, Otworz sie!); dla Muzulmanow - bogactwo wiedzy - Ashar to wszystkowiedzacy; dla Zydow - bogactwo szczescia, dobroci, zyczliwosci do swiata; dla Persow - bogactwo urody znow przekladane na piekno bizuterii, kamieni szlachetnych itp. Studiowalam w Belgii i tam zmienilam pisownie mojego imienia na Ashar glownie zeby ulatwic sobie zycie z urzednikami, dla ktorych "sz" nie jest tak oczywiste jak w Polsce. Ale dla mojej rodziny i kolegow ze szkoly wciaz jestem Aszar Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie zly za tyle pisania o moim imieniu. Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie - mam nadzieje, ze teraz juz ludzie pogodzili sie z faktem, ze w Polsce sa mniejszosci narodowe i mlodzi rodzice nie musza przechodzic przez tyle biurokratycznych idiotyzmow, przez jakie musieli przechodzic moi, gdy wybrali dla mnie imie. Pozdrawiam, Aszar Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: L.e.a :) 07.02.05, 08:41 Bardzo Ci Aszar dziękuję, miło było się dowiedzieć czegoś o tak rzadko spotykanym imieniu Moi rodzice mieli z kolei kłopot z moim imieniem, gdyż nie urodziałam sie w Polsce, a noszę typowo Polskie imię Pozdrawiam Cie serdecznie lea Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 ciekawe na ilu forach 04.02.05, 09:16 będzie się jeszcze wałkowało podobne, bezsensowne wątki. Juz się w takim wypowiadałam, więc teraz maksymalnie streszczę główna myśl: niech każdy nadaje dziecku takie imie, jakie sie mu podoba, bez oglądania sie na innych i bez dorabiania do tego ideologii!! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: ciekawe na ilu forach 04.02.05, 09:22 za moich czasow jak dziewczynka nie byla malgosia, no to byla monika wzglednie ania ) Zawsze istnialy imiona modne A nataniel to chyba z tradycji biblijnej imie nie? Chociaz isaura to bym sie nie chciala nazywac ) Odpowiedz Link Zgłoś
chwojka Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 09:39 Zastanawiam się czemu mają służyć takie posty? bo chyba nie rzeczowej dyskusji? Wzajemne krytykowanie się, licytowanie,obrażanie nie przystoi ludziom wykształconym (za których się tu większość uważa).Rodzice mają prawo nazwać dziecko jak chcą i to nie jest żaden powód, który upoważnia nas do nazywania ich lumpami,głupimi etc.Dla mnie samo wykształcenie o niczym nie świadczy, ważna jest kultura osobista a tę wynosi się z domu.Człowiek kulturalny szanuje odmienność w nadawanych imionach, poglądach, ubiorze.Można dyskutować ale rzeczowo a nie obrzucać się inwektywami:"jesteś głupia bo masz Vanessę". Mama Oli i Agi Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 09:49 Nie wiem czy imię mego dziecka świadczy o mnie. O moim guście na pewno. Nie lubię niektórych imion (np. Patryk, bo już Patrycję akceptuję), uważam, że imię powinno pasować do nazwiska, Carmen Burak brzmi strasznie. Bez sensu moim zdaniem jest nadawać dziecku imię, które ma polski odpowiedni: np. Żaneta czy Andżelika, Anżelika (różnie pisane). Nie podoba mi się imię Nicoll (brzmi strasznie obco), czy Nikola (we Francji czy Włochach po prostu Mikołaj). Nie nadałabym dziecku imienia bardzo popularnego. Zastanawiałam się nad Jakubem, ale jak uświadomiłam ilu jest ich na naszej ulicy, to się rozmyśliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 10:05 ortopedyczne-sandaly-woznej napisała: > lumpenproletariat daje dziwne imiona, patrz koleandra )))))))))))) A inteligencja nie wyraża się z taką pogardą, bo nie musi się dowartościowywać, że lumpenproletariatem nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 10:13 a ja chce nazwac corke Matylda lub Laura,o Klarze tez myslalam. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 12:03 Ha, moj mily chce nazwac nasza ewentualna przyszla corka Alienor I w sumie nie mam nic przeciwko temu Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 15:51 melmire napisała: > Ha, moj mily chce nazwac nasza ewentualna przyszla corka Alienor I w sumie > nie mam nic przeciwko temu Alienor to po polsku Eleonora. Też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 19:47 Moj luby jest Francuzem, i Eleonora mu nie pasi Za to np. Sigrid tak, bo lubi imiona polnocne Swoja droga, ciezko jest wybrac imie dla dziecka osobom roznej narodowosci! Odpowiedz Link Zgłoś
milarka Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 10:15 melka_x napisała: > ortopedyczne-sandaly-woznej napisała: > > > lumpenproletariat daje dziwne imiona, patrz koleandra )))))))))))) > > A inteligencja nie wyraża się z taką pogardą, bo nie musi się dowartościowywać, No i też pewnie nikt tu nie podejrzewa autorki wątku o przynależność do inteligencji )) > > że lumpenproletariatem nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 10:22 > No i też pewnie nikt tu nie podejrzewa autorki wątku o przynależność do > inteligencji )) prócz samej autorki)) Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 11:59 Oj, to ja pewnie jestem z marginesu. Pozdrawiam patologicznie ;P Aga Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka31 Re: do driadea 04.02.05, 12:06 driadea napisała: > Oj, to ja pewnie jestem z marginesu. > Pozdrawiam patologicznie ;P > Aga ładniutka ta twoja Gloria )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: do driadea 04.02.05, 12:10 Nie chce absolutnie opowiadac sie po którejkolwiek stronie w dyskusji ale rzeczywiscie czytalam o badaniach przeprowadzonych przez socjologów i wyszlo im cos takiego, ze czesto (podkreslam-nie zawsze!!!!!!) imiona takie o jakich tu mowa sa nadawane np. na zasadzie "nie moge dac nic innego to chociaz dam TAKIE imie" Odpowiedz Link Zgłoś
allaxx2 a jesli imię wybrał starszy brat? 04.02.05, 12:48 i nazwał młodszego Kacper to powinnam zasugerować mu zmianę * nakrzyczeć i powiedzieć że teraz jest modne Jan * odpowiedzieć dobrze a w urzędzie zapisać takie imię jakie rodzicom się podoba *wybrać imię które podoba się rodzinie,sąsiadom,koleżankom... .......... Każdy daje takie imię jakie chce a innym pozostaje to zakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: a jesli imię wybrał starszy brat? 04.02.05, 12:52 I nikomu nic do tego. Moje dziecko- ja wybieram-tylko tyle, zeby nie bylo typowo osmieszajace reszta- wszystkie ok niezaleznie od tego czy sie komus podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
iiiiiii driadea 04.02.05, 12:53 gloria imie to jest troche wiesniackie, sory tak mi sie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: driadea 04.02.05, 13:05 Wiesniacko sie czujesz spiewajac Gloria, gloria, in excelsis deo? Gloria znaczy Chwala, to piekne imie- ja tak mojego dziecka bym nie nazwala bo po prostu jakos mi sie nie podoba(i jest to niestety marka mleka w proszku - uzywanie imion na nazwy produktow powinno byc zabronion!), ale obiektywnie patrzac - jest w porzadku! Odpowiedz Link Zgłoś
iiiiiii Re: driadea 04.02.05, 13:08 nie mówimy teraz o tym co oznaczaja imiona. tylko samo w sobie jest brzydkie.(((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
iiiiiii u mnie w szkole mówili.......... 04.02.05, 13:09 ze imie gloria oznacza duzą głowe........ Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: u mnie w szkole mówili.......... 04.02.05, 13:12 To straszne miec takie traumy z dziecinstwa Swoja droga, czego tez te dzieci nie wymysla Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: u mnie w szkole mówili.......... 04.02.05, 13:38 Z całym szacunkiem, ale gdzie chodzilaś do szkoły? Że na wsi, wnioskuję z postów, ale konkretniej (jeśli to nie tajemnica, rzecz jasna)? Cale szczęście, mimo iż ma na imię Gloria, moje dziecko głowę ma proporcjonalną (ostatecznie jednak chyba lepsza duża niż za mała, ekhm...). A imię, cóż, o gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam serdecznie Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyczna1 Re: driadea 04.02.05, 15:20 iiiiiii napisała: > nie mówimy teraz o tym co oznaczaja imiona. > tylko samo w sobie jest brzydkie.(((((((((((((((((((( Coś ci się pomyliło - to, że to imię się tobie nie podoba nie oznacza jeszcze, że jest brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
iiiiiii scseptyczna 04.02.05, 15:26 a napisałam ze nikomu sie nie podoba i jest brzydkie dla kazdego? napisałam ze mi sie nie podoba i dla mnie jest brzydkie.czytaj dziecinko uwaznie Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyczna1 Re: scseptyczna 04.02.05, 16:25 to ty myśl przy pisaniu - napisałaś "to imię samo w sobie jest brzydkie", Odpowiedz Link Zgłoś
ageman Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 13:32 Ha, ha, a myśmy sobie z mężem zawsze żartowali, że jak będziemy mieli córeczkę to ją nazwiemy Anuk Aszyche (to z opowiadań Centkliewiczów o Grenladnii i powieści "Leśne morze"), na razie nie wykorzystaliśmy, ale jeśli zdarzy się nam jeszcze jedna córeczka, to będzie jak znalazł, a co ? Wymyślanie imion to dobra zabawa ))))) Agata Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Ageman :))) 04.02.05, 22:29 Kapitalny ten metelol )))) Ile lat ma Tonia? pozdrawiam )))) Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 13:42 Oooooooo to ja normalnie inteligencja jestem nawet w badaniach - moja coreczka to od zawsze miala byc Marysia a tak ..... Pozdrawiam Ola mama Jasia)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorfip Re: imię dziecka świadczy o mnie 04.02.05, 15:12 To skoro moj syn ma na imię Jakub oznacza to, że jestem super modna choć mało oryginalna. Niech i tak będzie. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciowata Dziwna jesteś Ty -" ortopedyczne-sandaly-woznej " 04.02.05, 16:05 ortopedyczne-sandaly-woznej a co ci to przeszkadza??? Zastanawia mnie, co robią takie dziwne osóbki na forum, które tylko patrzą do czego by się tu przyczepić. A swoją drogą jestem ciekawa jak Ty nazwałaś, albo masz zamiar nazwać swoje dzieci. Wyluzuj i skocz do szewca, może Ci ulży Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Może się przyda? ;) 05.02.05, 11:43 www.wlb.vectranet.pl/~expekt/index2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mam-darynka Re: imie dziecka swiadczy o mnie 07.02.05, 03:06 Moje dzieci to Jerzy i Irena. Nie bardzo rozumiem jak to ma swiadczyc o moim pochodzeniu. Te imiona pojawialy sie w mojej rodzinie i w rodzinie mojego meza od kilku pokolen. Nam sie po prostu podobaly. A o gistach nie warto dyskutowac. Aha, nie chce zapomniec - chcielismy nazwac corke imieniem mojej tesciowej (Xenia) ale szwagrostwu dziewczynka urodzila sie wczesniej i to siostrzenica mojego meza tak ma na imie. Czy to tez ma swiadczyc o pochodzeniu naszej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś