mama.tadka 10.03.05, 15:33 Witam, na co przezaczylyście lub planujecie przeznaczyć 1% podatku? Może coś poradzicie? Pozdr. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katse Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 15:52 ja prawdopodobniena www.zielonyprocent.pl K Odpowiedz Link Zgłoś
mama1974 Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 15:55 My przeznaczyliśmy dla lokalnej instytucji, pracującej z dziećmi autystycznymi. mama Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 16:10 Caritas Diecezji Sandomierskiej z dopiskiem "dla Małgosi Sadowskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 16:14 kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,63265,2563754.html www.caritas.pl/sandomierz/pomoc_malgosi.htm www.aukcja.eu-market.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 11.03.05, 12:20 ja na schronisko dla zwierzat Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 16:30 Krakowskie hospicjum Sw. Łazarza. www.hospicjum.krakow.pl www.polanadziei.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 17:31 Ja przeznaczam na fundacje na rzecz nauki polskiej. Robia super rzeczy. Ale to oczywiscie moj wybor. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
pretty01 Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 18:23 Azyl Pod Psim Aniołem, dla skrzywdzonych i porzuconych zwierząt. www.psianiol.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
avea Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 18:33 Dla nieuleczalnie chorych dzieci. Hospicjum im. Małego Księcia w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 20:09 Stowarzyszenie Rodziców Dzieci z Zespołem Downa "NASZE DZIECI". Na rehabilitację maluszków. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 20:45 my też na to hospicjum Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 21:16 Ja przeznaczyłam na: www.sercedziecka.vmed.pl/main.htm Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
iduka Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 21:57 ZHP - sprawność na całe życie ) brat obecnie prowadzi drużynę harcerską, a bratowa - zuchową. niedofinansowanie tej organizacji jest przerażające. a chętnych do uczestnictwa wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 22:21 Ja przekazałam na Fundację Rodzić po ludzku. Pozdrawiam Marcyszka Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 10.03.05, 22:25 Fundacja Rodzić po ludzku - a tutaj można wydrukowac sobie przelew: Rząd nie dba o to, jak rodzimy - ale Ty możesz przekazać 1 % podatku Fundacji Rodzić po Ludzku Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 11.03.05, 08:20 Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii COR AEGRUM w Krakowie działająca przy Klinice Chirurgii Serca, Naczyń i Transplantologii im. Jana Pawła II w Krakwie w podziekowaniu za opiekę i leczenie tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 11.03.05, 08:27 ZHR- dla odmiany ) niech te moje dzieci do jakiegos przyzwoitszego namiotu pojada..... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 11.03.05, 08:36 Ja dla mających chore serce dzieci www.sercedziecka.vmed.pl/main.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.wis ZHP :-) 11.03.05, 13:40 my z sentymentu a córcia obecnie jest harcerką Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Na fundację założoną przez koleżankę. 11.03.05, 14:25 Moja koleżanka z którą chodziłam do klasy ma bardzo chore dzieci. Założyła stowarzyszenie, które zajmuje się niesieniem pomocy dzieciom dotkniętym tą chorobą. Stowarzyszenie ma status instytucji użyteczności publicznej. U dzieci stwierdzono bardzo rzadką wrodzoną chorobę wzroku, prowadzącą stopniowo do jego utraty - girlandowate zaniki siatkówki i naczyniówki mającą podłoże metaboliczne (deficyt aminotransferazy ornitynowej). Dzieci są pod stałą opieką Oddziału Chorób Metabolicznych przy Klinice Pediatrii w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie oraz Kliniki Okulistycznej w Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym nr 5 w Katowicach. Podstawą leczenia, oprócz stałej kontroli okulistycznej, jest stosowanie ścisłej diety niskobiałkowej - jest to obecnie jedyny skuteczny lek spowalniający rozwój ich choroby. Dzieci nie mogą spożywać mięsa, ryb, mleka, jaj, serów, pieczywa, przetworów mącznych, ryżu, kasz, warzyw strączkowych, czekolady, orzechów. Do prowadzenia diety konieczne jest sprowadzanie z kraju i zagranicy specjalnych produktów i odżywek. Zalecona kuracja jest bardzo kosztowna i długotrwała. Dziewczyna nie może dużo zdziałac bo choroba jesn niezmiernie rzadka. Wykarmić drogimi odżywkami DWOJE dzieci to naprawdę wysiłek. Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział na co ma wpłacać i chciałby pomóc to podaję namiary: Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom z Wrodzonymi Chorobami Siatkówki RETINA 59-300 Lubin, ul. Gwarków 31/28 Wpłaty na konto: Dominet Bank S.A. II O/Lubin 33 1690 0013 2033 0015 2220 0001 Z góry dziękuję gdyby ktoś się dołączył. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: Na fundację założoną przez koleżankę. 16.03.05, 10:41 Dziękuję mamodwojga za te namiary. Wlaśnie na to stowarzyszenie wplacę 1% podatku, już wypalnilam pita, więc wiem, zę kwota nie bedzie oszalamiająca, ale zawsze coś. Pozdrawiam PS. Jestem z Polkowic, więc patriotyzm lekko lokalny też się odezwal. A wzrok to moja obsesja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Na fundację założoną przez koleżankę. 16.03.05, 10:58 Dziękuję w imieniu koleżanki. Naprawdę smutno mi bo OBOJE dzieci ma ten problem. Gdyby chociaż jedno było zdrowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
mona75 Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 16.03.05, 13:04 na schronisko dla koni TARA. tak postanowilam tydzien temu kiedy odkrylam, ze schronisko uzyskalo status umozliwiajacy przekazanie tego 1%. wczesniej zamierzalam przekazac te pieniadze na wioski dzieciece. ktos moze sie oburzyc, ze stawiam konie ponad dzieci ale to nie jest tak. po prostu wiem, ze wiekszosc wplacajacych wspomoze "biedne dzieci" a nie biedne zwierzaki, dlatego postanowilam, ze ja wspomoge zwierzaki. a konkretnie Tare bo kocham konie Odpowiedz Link Zgłoś
aska_mama_wiki Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 16.03.05, 14:58 W zeszłym roku przekazaliśmy na Komitet Ochrony Praw Dziecka, w tym wybór jest znacznie większy i chyba zdecydujemy się na Wrocławskie Hospicjum dla Dzieci. Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
merrlin Re: Na co przeznaczacie 1% podatku? 16.03.05, 20:14 Jak w zeszłym roku -pieniądze przekazujemy dla ośrodka preadopcyjnego (gdzie maluchy czekają na swoich nowych, adopcyjnych rodziców) w Otwocku (IPO, kóra finansuje Fundacja Rodzin Adopcyjnych. Zresztą też pomagamy finansowo cały rok, przekazujemy rzeczową pomoc. Znamy ten ośrodek i wielmy że każda złotówka ejst zgodnie z przeznaczeniem wykorzystywana www.adopcja.org.pl/dolglow.htm Odpowiedz Link Zgłoś