maxim31 08.04.05, 20:31 Gazety Wyborczej? Bo ja irytację. Wolałabym miec wybór, niż byc zmuszana do niesiedzenia przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka.p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:36 A o co chodzi dokładnie, bo ja dosłownie przed chwileczką weszłam i nic mną nie wstrząsnęło? Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:38 P.internetowy był wyłączony do 18.00 z powodu pogrzebu JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:33 A co w tym złego? czasem potrzebna jest chwila refleksji. Moim zdaniem bardzo dobrze się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko ale to chyba wolny wybór a nie przymus... 09.04.05, 15:55 już naprawde przesadzają Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:37 pierwszy odruch?? "ozesz qr..." potem się uspokoiłam, ale dalej byłam ziritowana, ze aż do 18stej! potem się nie mogłam doczekać.... za to mój T. był baaaardzo szczęśliwy, bo mu dupki nie zawracałam i mógł spokojnie swoje robić Odpowiedz Link Zgłoś
pieczareczka Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:54 to chyba uzaleznienie od forum skoro reagujecie tak zywiolowo na kilka godzin przerwy? kiedys ludzie nie mogli sie doczekac kiedy chleb przywioza do sklepu teraz widac sa inne rzeczy bez ktorych ciezko sie obejsc; wydaje mi sie ze gw jako wlasciciel moze robic to, co uwaza za stosowne; byc moze zalezy im na wlasnym wizerunku i to ich pochylenie glowy nad smiercia Papieza; to jest wlasnie to zaskoczenie - ze media polskie potrafily zrezygnowac z wileu rzeczy przez te dni chociaz nikt w to nie wierzyl; i sa ludzie, ktorzy mimo ze sami nie przezywaja tej zaloby rozumieja innych; nie trzeba wierzyc,aby doceniac powage sytuacji; trzeba tylko miec troche empatii; pozdrawiam pieczareczka Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:58 pieczareczka napisała: > to chyba uzaleznienie od forum skoro reagujecie tak zywiolowo na kilka godzin > przerwy? kiedys ludzie nie mogli sie doczekac kiedy chleb przywioza do sklepu > teraz widac sa inne rzeczy bez ktorych ciezko sie obejsc; > wydaje mi sie ze gw jako wlasciciel moze robic to, co uwaza za stosowne; byc > moze zalezy im na wlasnym wizerunku i to ich pochylenie glowy nad smiercia > Papieza; to jest wlasnie to zaskoczenie - ze media polskie potrafily > zrezygnowac z wileu rzeczy przez te dni chociaz nikt w to nie wierzyl; i sa > ludzie, ktorzy mimo ze sami nie przezywaja tej zaloby rozumieja innych; > nie trzeba wierzyc,aby doceniac powage sytuacji; trzeba tylko miec troche > empatii; > pozdrawiam > pieczareczka no i masz, pytanie było "co poczułyście... po co nas oceniasz? moze i uzaleznienie, moze coś innego, kto to wie? odpowiedz na pytanie i spoko, i będzie fajnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pieczareczka Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 21:23 no coz; ocena towarzyszy mi zawsze i wszedzie, co nie znaczy, ze jest jedyna sluszna; no i mam nadzieje, ze nie trzeba jak w szkole odpowiadac jedynie na pytania, bo byloby strasznie nudno pozdrawiam pieczareczka Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 21:01 pieczareczka napisała: > trzeba tylko miec troche empatii; Właśnie, pieczareczko. Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:51 No ja jakoś do tej pory nie czułam potrzeby forumowania ... i rzeczywiście siedziałam przed TV ( niestety nie w kościele bom chora buuu ) ... Dopiero co weszłam więc nawet nie zauważyłam,zę nie był dostepny ... szczerze mówiąc to większość stacji TV miała wyłaczoną emisję do tej godziny - włąśnie z tego samego powodu. Szczerze mówiąc Gazeta mi w tym momencie zaimponowała ... Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:54 Max Forum nie działało, ale można sobie było poklikać na czacie Gazety - w pokoju "randka" również Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:54 Nic nie poczułam. Dobrze zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 20:54 Zaskoczenie, potem lekką irytację, a potem zadowolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkolak2 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 21:08 Szacunek- dla forum gazeta. pl. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 21:16 pomyslala: no i dobrze! i poszlismy na spacer nad morze Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 21:30 hehehe... szczerze - jakos nawet się ucieszylam, że nie będzie mnie ciagnęło na forum Za to mąż był wniebowzięty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 22:28 To chyba większość mężów...) A ja poczułam współczucie dla tych, którzy nie mogą żyć bez forum, ale nie całkiem szczere Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 21:51 Nic nie poczułam bo w takim dniu to chyba zrozumiałe a wybór przecież masz przez cały rok Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:00 "imprezy żałobne" o uroczystościach w tych dniach pisze nasza kochana Gazeta na swoim portalu, a forum zamyka... ach, nie mam nic przeciwko zamykaniu forum na troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:02 poczułam, że tak właśnie powinno być! Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:08 Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Dla mnie jest to pozbawienie możliwości wyboru: czy mogę komunikowac sie z innymi za pomocą forum dyskusyjnego, czy jest to zabronione... Czyli, poniekąd, ograniczenie wolności jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:09 uma: hołd, to jest jak ty z własnej woli nie zajrzysz, a jak ktoś ci zabroni/uniemożliwi, to jest troszeczkę coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
pieczareczka Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:16 moim zdaniem to mial byc hold gw a nie uczestnikow forum; dlatego np nie uwazam tego za ograniczanie jednostki ani tez sklanianie do zaloby; oni po prostu zamkneli oferowana przez siebie rozrywke; tak jak wlasciciel wesolego miasteczka zamyka swoje karuzele - no wolno mu i nikt nie powie przeciez, ze godzi tym w czyjas wolnosc pozdrawiam pieczareczka Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 21:37 Tak, tylko dlaczego w takim razie działały gazetowe czaty, usemet? Karuzela wyłączona, ale poza tym wesołe miasteczko ma się całkiem dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:03 a ja tylko "a nie mówiłam?!?" p.s. wolałabym, żeby ludzie sami nie mieli ochoty w taki dzień siedzieć na forum, ale to durne, że ktoś uważa, że moralności innym nakładzie do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:08 nicol.lublin napisała: > a ja tylko "a nie mówiłam?!?" > p.s. wolałabym, żeby ludzie sami nie mieli ochoty w taki dzień siedzieć na > forum, ale to durne, że ktoś uważa, że moralności innym nakładzie do głowy A nie pomyślałaś, że forum gazetowe zostało zamknięte na kilka godzin w hołdzie Ojcu Świętemu, a nie po to żeby uczyć kogoś moralności? Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:12 umasumak napisała: > A nie pomyślałaś, że forum gazetowe zostało zamknięte na kilka godzin w > hołdzie > Ojcu Świętemu, a nie po to żeby uczyć kogoś moralności? A dlaczego w hołdzie Papieżowi Gazeta.pl nie zamknęła również czatów??? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:12 penelina napisała: > umasumak napisała: > > > A nie pomyślałaś, że forum gazetowe zostało zamknięte na kilka godzin w > > hołdzie > > Ojcu Świętemu, a nie po to żeby uczyć kogoś moralności? > > A dlaczego w hołdzie Papieżowi Gazeta.pl nie zamknęła również czatów??? No cóż, tego nie wiem. > Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:18 Forum zostalo zamkniete, bo gazetowi administratorzy mieli dzis wolne. O dziwo jednak - przy jednoczesnym zabronieniu ot, chociazby dzielenia sie refleksjami i uwagami nt. pogrzebu mozna bylo sobie zalozyc anons na gazetowych randkach albo poprzegladac oferty "gorących kocic" i "jurnych ogierów". Odpowiedz Link Zgłoś
e_magnolia Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:06 ja tez czułam irytacje i złość, rzadko mam okazję zaglądac na forum, a sprawia mi to wielką przyjemność, a oglądanie pogrzebu przyjemnością nie jest, nawet jesli jest to pogrzeb JPII, wiem że tomoże nie jest popularne oświadczenie, ale ja mam troche tego juz dosyć, chociaż jeden kanał by dla niewierców zostawili, ale może juz wkrótce wszystko wróci do normy Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:11 A ja byłam niezadowolona. Bo w końcu jak ktoś nie chce wchodzić na forum to JEGO sprawa, niech nie wchodzi. Ale nie wszyscy mają ochotę pogrążać się, nie tyle w żałobie co, w jakimś dziwacznym umartwieniu (uważam zresztą że w większości na pokaz). A (nie ujmując nikomu) na każdym programie w telewizji - pogrzeb Papieża, w radiu - pogrzeb, na forum - zamknięte. A ja mam skręconą nogę i nie mogę nawet pójść na spacer. Gapienie się w sufit nie jest miłym zajęciem. Nie lubię przegięcia, a to co się dzisiaj działo było po prostu przegięte. I nie chcę tu obrażać niczyich uczuć religijnych. Sądzę jedynie że powinno dać się ludziom WOLNY wybór - czyli chociaż jeden program w telewizji pokazujący COŚ innego (choćby filmy przyrodnicze) i wolny wstęp na forum i gdzie tam się jeszcze komu chce. Każdy niech na własny sposób zdecyduje jak chce przeżywać odejście Wielkiego Człowieka. Ja po prostu nie lubię jak ktoś decyduje co jest dla mnie lepsze. Bo niby skąd KTOŚ wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Ale forum nie MUSI byc otwarte 08.04.05, 22:21 forum jest "wlasnoscia" gazety i jak gazeta ma ochote w ten sposób oddac hołd papiezowi to ma prawo. Tak, jak napisala któras z poprzedniczek - właściciel wesolego miasteczka tez może je zamknąć i niczyjej wolności to nie narusza. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:24 Zgodzę się z mamądwojga. Gdyz tak naprawdę co ma zamknięcie portalu do żałoby? Od razu przypomina mi się stan wojenny i wyłączenie telefonów. Może to niezbyt szczęśliwe porównanie - ale chodzi w końcu o możliwośc komunikowania się. Wtedy też władza wiedziała, co jest lepsze dla narodu. Takie odgórne współodczuwanie. A przecież mamy demokrację - i niech każdy sam decyduje o tym, co chce robic w tym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:28 No i wlasnie gazeta sama sobie zadecydowala, że forum zamkniete. gazeta to nie Państwowe Przedsiebiorstwo Użytecznosci Publicznej tylko firma prywatna. Admini mieli wolne. tez ludzie, no nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:30 Ok, Kalino, to, że admini mieli wolne -nie wiedziałam. Ale mozna bylo uprzedzic może? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:33 A to inna sprawa, mogli uprzdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:49 Kolejną sprawą jest to, że: 1. Rozumiem dzień wolny z okazji śmierci Jana Pawła II. Tylko, że w takim razie w inne dni wolne od pracy portal GW również nie powinien działac. Np. 1 maja lub 3 maja lub w Boże Narodzenie itd. Naprawdę nie miałby kto administrowac portalem?! Nie wierzę - tym bardziej, że nie wszyscy są np. wierzący. Moim zdaniem - była to kwestia do dogadania się. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:57 natomiast kwestia nie do dogadania jest to, ze wlasciciel forum chcial zamknieciem forum oddac hold papiezowi i jako wlasciciel mial do tego pelne, niezaprzeczalne prawo Pewnie pojawiłoby sie wiele wpisów obraxliwych itd...tak mysle, może to przez to?nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 21:47 Tylko my także mamy prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat prawda? Bo nie ukrywam, że też mnie to zirytowało delikatnie mówiąc. Giertych też mi mówi regularnie w sejmie co powinnam robić w niedzielę. I on także chce zamykać sklepy, puby bo przecież lepiej wie co dla mnie dobre. I ja mam takie same prawo napluć mu wirtualnie w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 00:57 sakada napisała: > Tylko my także mamy prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat prawda? Bo nie > ukrywam, że też mnie to zirytowało delikatnie mówiąc. Giertych też mi mówi > regularnie w sejmie co powinnam robić w niedzielę. I on także chce zamykać > sklepy, puby bo przecież lepiej wie co dla mnie dobre. I ja mam takie same > prawo napluć mu wirtualnie w twarz. Ależ Sakado, nikt Ci przecież nie mówił, co powinnaś była robić w dzień pogrzebu Papieża. Po prostu Agora zamknęła forum gazetowe. Miała prawo i tyle. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 01:49 Po prostu Agora zamknęła forum internetowe. Myślisz, ze brała pod uwagę potrzeby internautów? Co z tymi, kt. nie obchodzili tego dnia w sposób szczególny? Ah, rozumiem, delikatnie im napomknęła, ze ten dzień nalezy uszanowac. Dała im po nosie. Argument, ze ten dzień był wolny dla wszystkich, w moim mniemaniu odpada, bo niby dlaczego tego dnia była wydana Gazeta Wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 09:45 byłam bardzo zła.wściekła i tak dalej. uważam to za ograniczenie mojej swobody obywatelskiej i zapachniało komuną,gdzie jedyna słuszna decyzja,to decyzja "odgórna". ale wyłączyłam kompa i był wyłączony prawie 2dni. złośc mi przeszła,ale i tak uważam,że to nie było w porządku. szczególnie jak sie dowiaduję z tego wątku,że czaty i inne były dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 09:54 Ja też się zdziwiłam-miałam pewien problem i nie mogłam nikogo tu o to spytać. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 10:03 Właśnie, Ira. Miałam w pierwszym momencie, oprócz irytacji, jakieś takie przekonanie, ze coś tutaj jest komus na siłę narzucane. Myślę, że prowadzenie na forum rozmów naprawdę nikomu by nie przeszkodziło i nie umniejszałoby żałoby. Natomiast ww. decyzja (o zamknięciu)przeszkodziła jednak , przynajmniej niektórym, forumowiczom w zrealizowaniu swojej chęci spędzenia czasu w sposób dla nich przyjemny. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 10:26 Co jest? Demokracja Wam się nie podoba? Przecież Agora miała prawo zamknąc co jej się żywnie podoba, nie biorąc pod uwagę niczyjego widzimisie. Jeżeli jesteście tak zbulwersowane, to proponuje napisać oficjalną skragę do Gazety, a nie wywnętrzniać swoich frustracji wobec ludzi, którzy i tak nie mają wpływu na to co postanowi Agora. Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 10:54 umasumak napisała: > Co jest? Demokracja Wam się nie podoba? Uma,to nie jest demokracja-demokracja byłaby wtedy,gdyby się zapytali co my na to i zrobili tak jak chciałaby wiekszość... Przecież Agora miała prawo zamknąc co > jej się żywnie podoba, nie biorąc pod uwagę niczyjego widzimisie. miała prawo i zrobiła to,czym niektórych zdenerwowała. bo NIE POINFORMOWALI wcześniej i tyle. Jeżeli > jesteście tak zbulwersowane, to proponuje napisać oficjalną skragę do Gazety, a > > nie wywnętrzniać swoich frustracji wobec ludzi, którzy i tak nie mają wpływu na > > to co postanowi Agora. nie wywnętrzniam frustracji. wypowiadam swoje zdanie. demokratycznie. nie chcę być złośliwa,żeby znów dyskusja się nei wywiązała,ale czy to Tobie teraz demokracja się nie podoba? demokracja jest ok,ale wtedy,gdy jest po Twojej myśli? miałam prawo sie zdrażnić i miałam prawo o tym napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 11:00 Nie można się, Ira, z Toba nie zgodzic.)) Jakoś tak swoja drogą, Umosumak, nie widzę tutaj niczyich frustracji. Są to forumowe opinie i tyle. Czemu atakujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 11:45 maxim31 napisała: > Nie można się, Ira, z Toba nie zgodzic.)) > > Jakoś tak swoja drogą, Umosumak, nie widzę tutaj niczyich frustracji. Są to > forumowe opinie i tyle. No cóz, a ja widzę. Wściekłość, niezadowolenie z faktu, na którego temat dyskusja po prostu nie przystoi, jest wyrazem frustracji. Czlowiek spokojny, wchodząc rano w piątek na stronę gazety, przyjął decyzje Agory ze zrozumieniem. I proszę, nie porównujcie Waszego prawa do korzystanie z forum, z prawem do zamknięcia przez Agorę dowolnej częsci portalu. Poza tym, całego netu Wam nie odcięli prawda? Piszę o demokracji w tym sensie, że Gazeta mogła zamknąć forum bez uprzedniego rozpisywania referendum dla internautów . Nie musiała też o niczym informować wcześniej, ponieważ wiadomo było, że piątek ma być wolnym dniem od pracy. > Czemu atakujesz? > Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 12:09 Umo, ja nie jestem człowiekiem spokojnym, nad czym czasami ubolewam. Więc Ty również nie mów mi, proszę, jak mam sie zachowywac i idąc dalej, jakie mają byc moje odczucia w związku z rostrząsanym w tym wątku tematem. Nie wiem czy nie wypada mówic na ten temat - nie jest w końcu on w końcu jakimś tabu, tak myślę. Dzień żałoby to jedno, drugie niezadowolenie z braku możliwości wejścia do netu. Ja bym tych spraw raczej nie łączyła. Gdyż myslę, ze swoimi wypowiedziami jednak NIKOGO nie uraziłam - bo szanuję to, ze ktos tego dnia w ogóle o forum nie pomyslał. Natomiast Ty, odnoszę wrażenie, cały czas grozisz palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 10.04.05, 12:19 Jejku, nie grożę palcem, tylko wyrażam odmienne zdanie od Twojego , a mianowicie takie, że ktoś jednak na znak żaloby mógł zamknąć forum. Poza tym nie dramtyzuj, bo nie miałaś odciątego dostępu do netu, jak to cały czas podkreślasz. A Agora, powiem poraz ostatni, miała prawo podjąc taką decyzję, nie konsultując jej z nikim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:19 maxim31 napisała: > Naprawdę nie miałby kto administrowac portalem?! > Nie wierzę - tym bardziej, że nie wszyscy są np. wierzący. > Nie tylko wierzący opłakiwali śmierć Papieża, to jedno, a drugie - to że dzień pogrzebu Ojca Świętego miał być dniem wolnym od pracy, było już wiadomo znacznie wcześniej, dlaczego więc Agora miała jeszcze dodatkowo o tym informaować? Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:36 Ano dlatego, że w moim przekonaniu, użytkowanie internetu powinno byc możliwe na podobnej zasadzie co możliwośc skorzystania z pobytu w szpitalu. Jest to forma sprzedaży pewnej usługi - i oczywiście, właściciel miał prawo podjąc decyzję dot. zamknięcia portalu. Tylko czy nie było to w jakiś sposób jednak lekceważące dla tych, kt. POMIMO żałoby chcieli wejśc na fora dyskusyjne? Milej by na pewno było, gdyby jednak jakaś informacja ww. temacie się pojawiła wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:41 "Ano dlatego, że w moim przekonaniu, użytkowanie internetu powinno byc możliwe na podobnej zasadzie co możliwośc skorzystania z pobytu w szpitalu(...)". A przyznam, że za bardzo tego nie rozumiem. SZPITALU??? Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:48 Tzn., że nawet jeżeli jest ogłoszona żałoba narodowa - to szpitali NIE ZAMYKAJĄ. Rozumiesz teraz porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:55 maxim31 napisała: > Tzn., że nawet jeżeli jest ogłoszona żałoba narodowa - to szpitali NIE ZAMYKAJĄ > . > Rozumiesz teraz porównanie? Chyba tak, ale chyba nie do końcaPrzecież całego internetu nie zamknęli, ani nawet portalu GW. Tylko jego część, że się tak wyrażę - rozrywkową ( i też nie całą). Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 00:01 Sory .. ale porównanie portalu ze szpitalem to już lekka przesada - czy to Forum życie Ci ratuje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 00:02 Maxim31, to chyba też niezbyt szczęśliwe porównanie. Szpitali nie zamykają, bo one ratują zdrowie i życie, a forum raczej takich funkcji nie pełni Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 00:29 wegatka napisała: > Maxim31, to chyba też niezbyt szczęśliwe porównanie. Szpitali nie zamykają, bo > one ratują zdrowie i życie, a forum raczej takich funkcji nie pełni Wegatko, a skąd wiesz ? Ja bym nie była taka pewna . Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 07:26 Porównując szpital do internetu chciałam tylko zwrócic uwagę na fakt niezamykania go, pomimo ogłoszenia żałoby. Tylko tyle i nic ponadto. A co do ratowania życia dzięki internetowi - same odpowiedzcie sobie, czy jest to mozliwe. Moim zdaniem pośrednio tak - chociażby poprzez uzyskiwanie informacji dot. np. przeszczepów organów. Ale z mojej strony jest to oczywiście luźna uwaga - gdyż, powtarzam nie dlatego użyłam tego porównania. Dzisiaj rzekłabym inaczej - internetu byłam pewna tak jak połączeń telefonicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 02:49 umasumak napisała: > maxim31 napisała: > > > Naprawdę nie miałby kto administrowac portalem?! > > Nie wierzę - tym bardziej, że nie wszyscy są np. wierzący. > > > Nie tylko wierzący opłakiwali śmierć Papieża, to jedno, a drugie - to że dzień > pogrzebu Ojca Świętego miał być dniem wolnym od pracy, było już wiadomo > znacznie wcześniej, dlaczego więc Agora miała jeszcze dodatkowo o tym > informaować? > > Dzien wolny to byl tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 09:45 ma.pi napisała: > > Dzien wolny to byl tylko w Polsce. Zgadza się. Dlatego też zostło zamknięte forum na polskim portalu, a nie np na chińskim. Pzdr > > Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:15 Maxim, nie marudź . GG działało, czaty jak doniosła Penelina również, wiec gdzie tu brak możliwości komunikowania się? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:20 hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:37 umasumak napisała: > GG działało, czaty jak doniosła Penelina również [...] Umo O czatach doniosła również Salma i Kammik Kammik wspomniała nawet o anonsach towarzyskich, które także były dostępne Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Penelino ;-) 08.04.05, 23:45 penelina napisała: > umasumak napisała: > > > GG działało, czaty jak doniosła Penelina również [...] > > Umo > > O czatach doniosła również Salma i Kammik > Kammik wspomniała nawet o anonsach towarzyskich, które także były dostępne Nie czytałam wszystkich postów, Twoje zaś zawsze otwieram. Wybacz więc, że wymieniłam tylko Ciebie . Co do "czynności" czatów i anonsów towarzyskich, to sądę, że rzeczywiście w tej sytuacji lepiej byloby je również zamknąć, ale być może nie zrobiono tego właśnie ze względu na innych, nie przeżywających tak głęboko żałoby? Poza tym wydaje mi się, że słowo pisane na czacie jest bardziej ulotne niż na forum i mniej może zranić uczucia. Na forum zawsze troszkę "powisi" zanim się wytnie. Pzdr > Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Umo ;-) 08.04.05, 23:56 umasumak napisała: > Nie czytałam wszystkich postów, Twoje zaś zawsze otwieram. Wybacz więc, że > wymieniłam tylko Ciebie . Jejku)) Nie wiem tylko, czy odbierać Twoje słowa jako komplement (otwieram, bo lubię) , czy raczej jako...hmmm... otwieram, bo ciekawe, co ta wariatka znów napisała? Heh To zagadka dla mnie, ale proszę - jeśli chcesz mi odpowiedzieć - uczyń to na priv > Co do "czynności" czatów i anonsów towarzyskich, to sądę, że rzeczywiście w > tej > sytuacji lepiej byloby je również zamknąć, ale być może nie zrobiono tego > właśnie ze względu na innych, nie przeżywających tak głęboko żałoby? No właśnie - ja też myślę, że jak zamykać - to wszystko. Albo - skoro piszesz,że być może część Portalu zostawiono dla nieprzeżywających głęboko żałoby - to dlaczego nie zapytano, którą część Portalu zamknąć? A może ktoś woli forum od czata? I anonsów towarzyskich? > Poza tym > wydaje mi się, że słowo pisane na czacie jest bardziej ulotne niż na forum i > mniej może zranić uczucia. Na forum zawsze troszkę "powisi" zanim się wytnie. Tu masz rację całkowitą Chociaż na czatach też są tzw."opy" - pewnie, że nie zawsze tam siedzą... > Pzdr Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Umo ;-) 09.04.05, 00:03 co do czatów ... zgadzam się w całej rozciągłości tematu - też powinni pozamykać. W końcu jest jeszcze GG .... jak ktoś chce - może się sobie komunikować no i każdy ma chyba e-mail no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
joa.joa Dziewczyny!!! 09.04.05, 02:10 Wasz "dialog" powinno się wyryć złotymi zgłoskami w białym marmurze i eksponować w Sevres jako przykład wzorcowej forumowej konwersacji. Polecam ten fragment wszystkim nadpobudliwym eMamom, a w pierwszej kolejności sobie A co do zamykania forum, to tradycyjnie przyznaję rację zarówno tym, którzy się zdenerwowali brakiem, jak i tym, co stwierdzili, że czasowy brak w niczym nikomu nie szkodzi. No cóż, w takim dniu jak ten jestem bardzo ugodowo usposobiona, albo po prostu bardzo zmęczona Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Dziewczyny!!! 09.04.05, 08:20 Najlepiej wydrapac sobie oczy w imię słusznej sprawy. Pytanie brzmiało - co poczułyście - i nic ponadto. Czy ja kogos przekonuję do tego, że powinien w dzień pogrzebu siedziec w internecie? Nie, bo to jest indywidualna sprawa. Ale widzę, że osoby, kt. tego dnia były poświęcone innym zajęciom i w zwiazku z powyższym NIE ODCZUWAŁY CHĘCI wejścia do netu, jak zwykle narzucają zdanie innym. A w imie przepraszam czego JA mam rezygnowac z rozrywki? Komu to przeszkadza? To jest moja prywatna sprawa, kiedy, a jakich godzinach siedzę w domu przed komputerem i co robię przy pomocy portalu internetowego GW. I to akurat tego forum dyskusyjnego, a nie czata czy gadu-gadu. I chyba mam prawo do wyrażenia niezadowolenia z powodu braku dostępu. Tak czy nie? Zdolny tworzy, niezdolny poucza. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Dziewczyny!!! 09.04.05, 08:51 To forum cenzuruje się samo.Nie potrzebni są do tego admini Odpowiedz Link Zgłoś
joa.joa do Maxim(założycielki wątku) 09.04.05, 11:16 > Najlepiej wydrapac sobie oczy w imię słusznej sprawy. Ależ ja właśnie podałam powyższy "dialog" jako przykład bezkrwawej i kulturalnej wymiany poglądów. A może poczułaś się zaliczona do grona tych "nadpobudliwych" osób? Wiedz, że nikogo konkretnego nie miałam na myśli-chodziło mi raczej o pojawiającą się tu niekiedy "atmosferę". > I chyba mam prawo do wyrażenia niezadowolenia z powodu braku dostępu. Tak czy > nie? MASZ, jak najbardziej. Co więcej-staram się zrozumieć zdziwienie czy irytację osób, które nie mogły wejść na forum (w dodatku zamknięte bez uprzedzenia). Rozumiem, choć nie tego podzielam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: joa.joa. 09.04.05, 11:23 To nie było do Ciebie, joa.joa. Przez przypadek swoją wypowiedź podpięłam pod Twoją. Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Dziewczyny!!! 09.04.05, 13:42 maxim , najpierw zaptałaś co poczułyśmy - wiele z nas Ci odpowieziało. Potem rozgorzała dyskkusja czy zrobili dobrze czy źle - no i tu tez każdy wyraża swoje zdanie syskutujemy - nie widzę tu wydrapywania oczu ))) Fakt ... słowo pisane nie zawsze oddaje to co chcey powiedzieć - dlatego może odczytujesz niektóre wypowiedzi jako agresywne. Zapewniam, że z mojej strony takie nie są. Nadal uważam,ze zrobili to co uważali za stosowne, to dobry gest ( szkoda, ze nie dotyczył też czatów tak jak dziewczyny pisały ) może mnie to nie dotknęło bo do godz 20:00 bodajże nawet nie myślałam o tym, żeby zaglądać na forum. Ale jestem pewna, zę gdybym zaglądnęła i zobazyła tę informację to i tak by mnie to nie przeszkadzało. I wydaje mi się, że nikomu nie powinno przeszkadzać - bo tak jak zauważyła, któraś z dziewczyn Portal jest usługowdawcą ( do tego bezpłatnie ) i ma prawo zamknąć usługę z powodów sobie znanych nawet - a oni napisali ponoć dlaczego to robią. To nie było moim zdaniem wymuszanie żałoby czy gestu na nas - to był gest z ich strony i nie powinniśmy tego krytykować - takie jest moje zdanie .... Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: aari 09.04.05, 13:51 Wyobraź sobie, aari, że moją irytacja b. szybko przeszła. Wbrew pozorom. To wątek się tak rozbudował, że człowiek zaczyna dyskutowac, dyskutowac, dyskutowac...Dlatego dla mnie (pomimo, ze decyzja o zamknięciu mi się nie spodobała) jest to juz sprawa przeszła. To że zamknieto portal - tak, oczywista, jako właściciel GW mogła to zrobic. Tylko dla mnie to było niejaką niespodzianką - tym bardziej, że mam w domu wczorajsze wydanie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: aari 09.04.05, 16:46 maxim31 napisała: > Wyobraź sobie, aari, że moją irytacja b. szybko przeszła. Nosz właśnie tak myślałam Wbrew pozorom. To > wątek się tak rozbudował, że człowiek zaczyna dyskutowac, dyskutowac, > dyskutowac... To miałam na myśli pisząc o dalszych rozważania ( dobrze czy źle ) Dlatego dla mnie (pomimo, ze decyzja o zamknięciu mi się nie > spodobała) jest to juz sprawa przeszła. > To że zamknieto portal - tak, oczywista, jako właściciel GW mogła to zrobic. > Tylko dla mnie to było niejaką niespodzianką - tym bardziej, że mam w domu > wczorajsze wydanie GW. No niby tak ... ale w sumie to chyba nie warte takich dysput ) hehe Chociaż nadal wydaje mi się ,że mimo wszystko cała dyskusja przebiegała "na poziomie". no dobra to buziaki for ewryłan Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: Dziewczyny!!! 10.04.05, 08:21 pozwolę się wtrącić. Twoja opinia bardzo mi sie podoba. Pozdrowionka Monia mama Marcina Oli i...(prawdopodobnie)kolejnej kobietki Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 07:29 Nie jest to kwestia marudzenia. Ja przywykłam do tej formy komunikowania się i dlatego poczułam irytację z powodu zamknięcia strony. Chyba mam prawo wybrac sobie rodzaj komunikacji? Czy tez nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 09:07 maxim31 napisała: > Nie jest to kwestia marudzenia. Ja przywykłam do tej formy komunikowania się i > dlatego poczułam irytację z powodu zamknięcia strony. > > Chyba mam prawo wybrac sobie rodzaj komunikacji? Czy tez nie wolno? Wolno, wolno. Tak samo wolno było Agorze zamknąć forum i tak samo wolno argumentować zdanie przeciwne do Twojego . Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:21 Podejrzewam, że forum GW było zamknięte, żeby admini mieli chwilkę oddechu. Myślę, że pogrzeb Papieża mógł wywolac masę debilnych komentarzy (podobnie jak miało to miejsce po Jego śmierci ((( ). Mam znajomą adminkę na ogólnym forum GW i wiem od niej, że sobotnią noc adminów straciła na wycinanie chamskich tekstów pod adresem Jana Pawła II (( Niestety, nie wszyscy ludzie umieli uszanować to, co się stało. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:23 mnie najbardziej wkurzyło to, że nikogo wcześniej nie uprzedzono. Mogła być o tym wzmianka. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:29 jagienkaa napisała: > mnie najbardziej wkurzyło to, że nikogo wcześniej nie uprzedzono. Mogła być o > tym wzmianka. Jagienko, być może do Ciebie nie dotarła ta informacja, ale w Polsce dzień dzisiejszy był dniem wolnym od pracy. W administracji rządowej obowiązkowo, natomiast pozostali pracodawcy mieli zasugerowaną tę obcję i większość się z niej skorzystała, jak widać Agora również. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gupik Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:23 Dokładnie to samo - wyłączyli mi w czasie, gdy rano wklepywałam odpowiedź na jakiś forumowy post. Nie rozumiem zupełnie.... Czy rozmowa na forum to jakaś frywolna rozrywka, żeby w ramach żałoby narodowej nie dawać możliwości zamienienia kilku słów??? Tez siedziałam przed telewizorem i wiedziałam, że będę oglądać i przeżywać pogrzeb. Ale czy muszę być do tego dodatkowo nakłaniana poprzez pozbawianie mnie innych możliwości??? Paranoja! Jestem zniesmaczona. Gupik Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:38 Byłam w miarę spokojna, dopóki nie ujrzałam, że czaty działają... Odpowiedz Link Zgłoś
anka_po_prostu Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 22:45 być może, iż technicznie nie można było "unieruchomić" jedynie wybranych forów gazety, dlatego wyłączono całość. Na forum Wiadomości nt. Papieża pojawiały się takie wypowiedzi, że na czas pogrzebu admin chciał chyba uniknąć afer. Tak przypuszczam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:03 Jeden jedyny dzień bez forum nie możecie wytrzymać? Jeśli gazeta chciała w ten sposób oddać hołd Papieżowi miała prawo i wcale nie musiała nikogo informować. Można było się domyśleć, że tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:17 dzidecka napisała: > Jeden jedyny dzień bez forum nie możecie wytrzymać? A jeśli tak, to co? Przypominam: nie można przeklnąć ze skutkiem niewierzącego;- ) Jeśli gazeta chciała w ten sposób oddać hołd Papieżowi miała prawo i wcale nie musiała nikogo informować. Zasadniczo tak, to portal gazety i może ona sobie robić z nim co chce, byleby tylko było zgodne z prawem. Ja na przykład, gdybym mogła, wyłączyłabym dostęp do forum i czatu w dniu/nocy śmierci Papieża, a nie w dniu jego pogrzebu. Inny w ogóle by niczego nie wyłączał, jeszcze inny wyłączyłby cały internet na czas żałoby. Każdy z nas może (????) wyrazić swoje zdanie. > Można było się domyśleć, że tak się stanie. Ja się nie domyśliłam. Wbrew pozorom nie dlatego, że jestem niewierząca - po prostu dla mnie dzień śmierci Papieża jest o wiele bardziej smutny niż dzień jego pogrzebu. Co więcej - dzień pogrzebu dla mnie niesie w sobie nadzieję, spokój, chęć wybiegnięcia poza śmierć. Dlatego nie tylko się nie domyśliłam, ale także byłam zdziwiona i poirytowana. Mogę? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:45 Jeśli gazeta chciała w ten > sposób oddać hołd Papieżowi miała prawo i wcale nie musiała nikogo informować. > Można było się domyśleć, że tak się stanie. A czy gw by cos ubylo, gdyby jednak poinformowala? Powinna to zrobic jak najbardziej, bo przerwa wcale nie była czyms oczywistym. Dołaczam do grona "niedomyslnych", choc nie do tych poirytowanych, bo przyjelam ten fakt ze stoickim spokojem. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:03 Ja poczułam irytację. A przyczyna jest prosta: admini chcieli wreszcie mieć wolne po kliku dniach ustawicznego wzmożonego wycinania postów obrażających i uwłaczających religii katolickiej i Papieżowi. Okazja była w sam raz, że tak powiem Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:15 tak jak ty zapewne mialas wolne w pracy, tak i ludzie z portalu tez mieli wolne z powodu tego smutnego wydarzenia... to proste... Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 08.04.05, 23:53 A ja nic nie poczulam, poniewaz nie mialam ochoty forumowac zaraz po pogrzebie. A kiedy tu weszlam to juz dzialalo. Gdyby nie ten watek nawet bym nie wiedziala. A gdybym nawet weszla wczesniej, to poczulabym sie sama niezrecznie, ze wogole mi przyszlo do glowy siedziec na forum.Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
aari NIEROZUMIEM !!!!! 08.04.05, 23:54 Dziewczyny Czy Wy naprawdę nie macie poważniejszych problemów? Tak jak pisało kilka poprzedniczek - Portal jest własnością Gazety - Gazeta może go sobie zamykac kiedy chce, z takich powodów jakie uważa za stosowne i na ile tylko chce. To kilka godzin ... a forum zwykle jest czynne cały rok non stop - więc w czym PROBLEM ??? Czy to było po to by dać chwilę oddechu adminom ??? A co to ma do rzeczy - nawet jeśli to dobrze, ze Gazeta włąśnie takie kroki podejmuje by uniknąć niestosownych komentarzy w takiej chwili - no cóż rzeczywiście nie wszyscy ludzie cechują się szacunkiem dla innych ( nie tylko dla Papieża ). A teraz jeszcze jedno - wiem,że nie każdy musi być katolikiem - ale zauważmy, że hołd Papieżowi składali nie tylko katolicy ale również wyznawcy innych religii, świadczy o tym sam fakt obecności ich przywódców duchowych na pogrzebie Jana Pawła II. To chyba proste - bo był człowiekiem, który jak nikt inny chciał zjednoczyć cały świat, wszystkich ludzi i wszystkie religie ... no ... to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: NIEROZUMIEM !!!!! 09.04.05, 00:06 i po co te nerwy? ja na ten przykład nie mam innych problemów a w ogóle dyskusja dotyczy odczuciu towarzyszącemu podczas otwierania forum pomiędzy godz. 8 (bogadjże) a 18 Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: NIEROZUMIEM !!!!! 09.04.05, 00:42 Ależ ja się nie denerwuję ( w moim stanie raczej niewskazane ) ) ja siętylko dziwię. A dyskusja owszem na poczatku dotyczyła tylko odczucia - ale potem ( jak to ostatnio u Nas bywa ) zmieniła się w dysputę - dobrze czy źle, co jest wg. mnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Nic nie poczulam. 09.04.05, 00:08 Wstalam dzisiaj o 3.30 rano, zeby obejrzec pogrzeb Papieza i z przyzwyczajenia wlaczylam komputer... weszlam na strone forum i przyjelam do wiadomosci, ze do 18.00 [dla mnie do 12.00] forum ni ma. Po prostu. Wstalam w srodku nocy, zeby oddac czesc papiezowi, a nie zeby rzucac gromy na portal. Taka byla ich wola i potrafie to zrozumiec. Po co roztrzasac...? Demokracja sie wam nie podoba? Mia Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: NIEROZUMIEM !!!!! 09.04.05, 03:01 aari napisała: > Dziewczyny > Czy Wy naprawdę nie macie poważniejszych problemów? Tak jak pisało kilka > poprzedniczek - Portal jest własnością Gazety - Gazeta może go sobie zamykac > kiedy chce, z takich powodów jakie uważa za stosowne i na ile tylko chce. Oczywiscie moze, tylko jak dlugo ludzie beda wtedy tutaj zagladc, jezeli nigdy nie beda pewni czy beda mogli. > > To kilka godzin ... a forum zwykle jest czynne cały rok non stop - więc w czym > PROBLEM ??? > > Czy to było po to by dać chwilę oddechu adminom ??? A co to ma do rzeczy - > nawet jeśli to dobrze, ze Gazeta włąśnie takie kroki podejmuje by uniknąć > niestosownych komentarzy w takiej chwili - no cóż rzeczywiście nie wszyscy > ludzie cechują się szacunkiem dla innych ( nie tylko dla Papieża ). Hymmm, jestem moderatorem jednego z podforow, weszlam rano zeby "sprawic swoja powinnosc", a tutaj forum zamkniete. Nikt mnie nie poinformowal, ze nie bedzie dostepu. Dla mnie przynajmniej dziwne. Pozdr. > > A teraz jeszcze jedno - wiem,że nie każdy musi być katolikiem - ale zauważmy, > że hołd Papieżowi składali nie tylko katolicy ale również wyznawcy innych > religii, świadczy o tym sam fakt obecności ich przywódców duchowych na > pogrzebie Jana Pawła II. > To chyba proste - bo był człowiekiem, który jak nikt inny chciał zjednoczyć > cały świat, wszystkich ludzi i wszystkie religie ... > > no ... to tyle > > Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 02:16 No tak. Wielka tragedia, bo forum zamkneli. A jeszcze wieksza, ze laskawie nie poinformowali. Bo to przeciez, co niektore naburmuszone szly 10 km noca przez ciemny las, zeby sobie forum poczytac. Taka porazka. Czy klikniecie dwa razy myszka to straszny wysilek? Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 07:40 nanuk24 napisała: > No tak. Wielka tragedia, bo forum zamkneli. Ależ oczywiście, że wielkiej tragedii nie było. A jeszcze wieksza, ze laskawie nie > poinformowali. Bo to przeciez, co niektore naburmuszone szly 10 km noca przez > ciemny las, zeby sobie forum poczytac. Taka porazka. Sadzę, że mogli poinformowac. Nic tak nie wcierwia, jak zaskoczenie. > > Czy klikniecie dwa razy myszka to straszny wysilek? Pewnie, ze nie jest wysiłkiem. Tylko myslę, że nie o kliknięcie dwa razy myszką tu chodzi.Chodzi raczej o pewne przekonanie, że bedzie można wejśc na forum. Tylko nie piszcie mi proszę, ze w dzień pogrzebu powinnam zapomniec o przyjemności przebywania w internecie (dokł. na forum Edziecko). Spłaszczyłas moim zdaniem temat, Nanuk. > Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Co poczułyście wchodząc dziś na portal intern 09.04.05, 06:02 Bylam troche rozczarowana, ale przyznam ze nie pamietam kiedy ostatni raz udalo mi sie tak szybko sprzatnac mieszkanie, NAWET wylaczylam komputer na pare godzin (przez caly rok byl co najwyzej restartowany) Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 08:11 byłam gdzieś gdzie nie było netu i cały dzień zabawiałam się w łóżku, super co? zero problemów z TV czy portalem. Zajęta byłam chłopem i to ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 08:41 Ty miałaś dostęp do chłopa, ja chciałam miec dostęp do stron edziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 08:43 Jestem pod dużym wrażeniem, że Gazetę stać było na taki gest. Piękny sposób na złożenie hiłdu papieżowi. Postawa godna prawdziwego Polaka. Mamusiom, dla których problemem są przejawy żałoby, polegające na krótkotrwałej i jednorazowej rezygnacji z czegoś (dobranocka, zamknięty sklep, zamknięty na kilka godzin portal jednej z gazet) z całego serca współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 08:49 Współczuj, współczuj. Braku tolerancji dla odmiennych postaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:02 Tego też współczuję. jak również braku szacunku dla żałoby narodowej i dla ludzi, dla których jest ona ważna Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:24 Ale ja np. nigdzie nie powiedziałam, że nie szanuję żałoby narodowej. Co ma moje odczucie irytacji do żałoby? Proszę, nie nadinterpretuj moich wypowiedzi i co niektórych mam. Skąd Ty mozesz wiedziec, jak ja przezywam śmierc JPII? Nigdzie o tym nie wspomniałam. Pochopne wnioski zostaw dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin do ledzeppelin3 09.04.05, 09:25 "Tego też współczuję. jak również braku szacunku dla żałoby narodowej i dla ludzi, dla których jest ona ważna" czy ja siedząc przed komputerem przeszkadzałam ci w jakiś sposób na przeżywanie żałoby narodowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: do ledzeppelin3 09.04.05, 09:46 "Szacunku" to faktycznie za mocne słowo, po prostu tak w pierwszej chwili odczułam fakt roztrząsania na forum podobnych "problemów". Raczej chodzi o tolerancję dla takich przejawów żałoby...Przepraszam, jeśli Was uraziłam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:14 Maxim, ale U Ciebie też nie widzę tolerancji, np. wobec faktu, że forum zamknięto na jeden, dosłwone jeden i to niecaly dzień Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:18 Nie dzien nawet tylko 10 godzin, hehe. tak to z ta tolerancja bywa - jednostronnie Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:30 Nie wiem, moja droga, czy jest to kwestia braku tolerancji. Raczej irytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:36 A skad irytacja? Z braku zgody na zaistniałą sytuacje? Czyli z nie tolerowania tejze... Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:50 Mówimy tutaj, Kalino, o poszanowaniu prawa do obchodzenia żałoby w dniu pogrzebu JPII, tak czy nie? Co ma do tego moja irytacja na wczorajszą akcję zamykania strony? Nadal bede twierdzic, ze moja chęc siedzenie na emamie np. to nie jest kwestia MOJEJ tolerancji na zaistniałą sytuacje. Ja wolałabym miec możliwośc wyboru, ot co. Brakiem tolerancji jest dla mnie zamykanie strony na ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 09:56 Ależ nie! Wykazwłaśnie Ty tolerancje dla poglądów i poczynań właścicieli portalu. dlaczego wszycsy maja szanowac Twoje poglądy i zachowanie a Ty nie możesz uszanowac tego, że ktos zamykaniem SWOJEGO portalu oddał hołd papiezowi? gazeta miala do tego pełne prawo. Nigdzie w konstytucji nie ma wzmianki o tym, że obywatele Rzeczpospolitej maja prawo do nieograniczonego korzystania ze stron internetowych Gazety Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 10:21 kalina_p napisała: > Ależ nie! > Wykazwłaśnie Ty tolerancje dla poglądów i poczynań właścicieli portalu. > dlaczego wszycsy maja szanowac Twoje poglądy i zachowanie a Ty nie możesz > uszanowac tego, że ktos zamykaniem SWOJEGO portalu oddał hołd papiezowi? Ależ Kalino, czy ja gdzieś powiedziałam, że tego nie szanuję? Chyba nie. Ale również wyrazilam irytację z tego powodu. Miałam prawo? > gazeta miala do tego pełne prawo. Nigdzie w konstytucji nie ma wzmianki o tym, > że obywatele Rzeczpospolitej maja prawo do nieograniczonego korzystania ze > stron internetowych Gazety Tak samo, jak nigdzie w Konstytucji nie jest zapisane, ze dostępu miec nie mozna.))) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 10:24 To wyobraź sobie po prostu, że ten portal jest kawiarnia. gdybys wczoraj na drzwiach kawiarni zastala kartke "zamkniete do 18-tej" to byłabys zirytowana? czy pomyślałabyś, że to normalne, że w dzien wolny od pracy, w dzień pogrzebu papieża właściciel zamknął kawiarnię? Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 10:40 Wyobraźni to ja mam nadmiar, Kalina. Ale ja mowię o tej, zaistniałej sytuacji na portalu GW. Tylko o TEJ. I nie wiem czemu, odnosze wrażenie, że wykazujesz sie brakiem tolerancji do mojej wypowiedzi właśnie. Po co? Ty optujesz za szacunkiem dla żałoby, ja równiez. Czy gdzies z moich słów wynika, że należalo olac ten dzień? Nie. Ale chyba można byc niezadowolonym z racji braku dostępu do netu. I z tego co przeczytałam, nie tylko ja tak myślę. Wczorajszy dzień i tak BYM spedziła ogladajac relację z uroczystości pogrzebowych. Gdyz duchowo chciałam w tym uczestniczyc. Tylko, ze na nieszczęśie, zachciało mi sie rano looknąc na stronę. To chyba nie przestępstwo, co? I nie wmawiaj mi, proszę, ze nie umiem odczytac intencji właścicieli portalu GW. Doskonale je rozumiem - ale wcale nie musiało to miec wpływu na wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 10:44 nie to miałam na mysli... Po prostu Gazeta zrobiła to, co wiekszość firm/instytucji. I nie widze powodu do irytacji i pisania o ogaraniczaniu praw do komunikacji przez Gazete Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 11:06 Ty powodu nie widzisz, ja podzieliłam się swoją refleksją. I byłam ciekawa zdania innych forumowiczek. Dla mnie to bylo zaskoczeniem. Z powodów opisanych przeze mnie powyżej. I myślę, że mozna ten temat juz zakończyc - gdyz JA juz żadnej irytacji nie odczuwam. Pozdrawiam z uśmiechem na ustach)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 09.04.05, 13:29 Doskonałe porównanie kalina .... doskonałe .. popieram Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: A ja nie miałam tego problemu...hihi 10.04.05, 09:39 18lipcowa napisała: > byłam gdzieś gdzie nie było netu i cały dzień zabawiałam się w łóżku, super co? > zero problemów z TV czy portalem. Zajęta byłam chłopem i to ostro. > jesteś niesmaczna Odpowiedz Link Zgłoś