monia.jarotka 09.04.05, 20:32 mamy wiecej niż dwójki dzieci odezwijcie się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_stella Re: więcej niż dwoje dzieci 09.04.05, 20:40 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16714 Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: melduję się... 09.04.05, 21:01 jedno słowo:podziwiam ja już teraz mam momenty ze nie daję rady Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: więcej niż dwoje dzieci 09.04.05, 21:10 Ja mam troje, dwoje już doroslych (student i maturzystka) i dzięsieciolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: więcej niż dwoje dzieci 09.04.05, 21:13 moje niestety są dużo młodsze syn6,5 córka 2,5 no a w czerwcu noworodek {prawdopodobnie też córka) Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: Uszy do gory ;))))))) 09.04.05, 21:24 myślisz? bo ja na serio mam czasem wątpliwości mówi sie madrze o dobrej organizacji w moim przypadku kurcze sie nie sprawdza zwłaszcza jak rano wstaję obolała(mała w brzuchu strasznie kopie)a tu trzeba iść do pracy nie wspomne o przerwanych studiwch... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Uszy do gory ;))))))) 09.04.05, 21:30 No monika, a masz jakies inne wyjscie? Po prostu MUSISZ dac rade. I dasz. Trzymam za ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: Uszy do gory ;))))))) 09.04.05, 21:39 No już zapowiedziałam mężowi że uciekam z cyganami. A tak poważnie serdecznie dziękuję za słowa otuchy może nie będzie tak tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Uszy do gory ;))))))) 09.04.05, 21:43 No pewnie, ze nie będzie tragicznie, im więcej tym łatwiej. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: Uszy do gory ;))))))) 09.04.05, 21:45 patrząc na tą moją dwójkę mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynka3 Re: Uszy do gory ;))))))) 09.04.05, 22:55 Mam trojke -8, 6 i 2 lata ta najmlodsza jak sie smieje to na deser ) taka macierzynska smietanka do spicia. Dobrze bedzie ) -acha odkad mala podrosla na tyle ze jest jakims tam partnerem dla chlopcow zauwazylam ze musze rzadziej interweniowac - trzecie z trojkata rozsadza i godzi akurat zwasniona dwojke - konfiguracje dowolne ))Trzymaj sie Skrzynka Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: Uszy do gory ;))))))) 09.04.05, 23:29 Dzięki za słowa otuchy. Wiesz do tych wszystkich moich "strachów " dochodzi lęk przed porodem. pewnie że rodziłam dwa razy ale za drugim bardziej bolało a teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
maxi3 Jak dajecie rade finansowo przy tylu dzieciach? 10.04.05, 11:24 Pytam bo nie umiem sobie tego wyobrazić.A zarazem podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Jak dajecie rade finansowo przy tylu dzieciac 10.04.05, 12:13 maxi3 napisała: > Pytam bo nie umiem sobie tego wyobrazić.A zarazem podziwiam. To masz ubogą wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
zoe26 Re: więcej niż dwoje dzieci 09.04.05, 23:41 Ja się odezwę za moją mamę Urodziła nas równo 13! pozdrawiam. Mój Michałek Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 00:00 wyrazy wielkiego szacunku i podziwu dla mamy Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 09:44 Spoko, spoko, źle nie będzie. Ja mam 3,5 latkę oraz dwa półroczniaki. Jeszcze żyję, chociaż poczucie humoru mi chwilami szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
inguna2 Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 11:32 trojka.8 lat,3 i 9 miesiecy. Czasem fantastycznie,zwlaszcza jak spia.Ostatnio mam chyba przesilenie wiosenne bo czuje,ze momentami wysiadam.Ale naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 14:20 być może ja tez mam przesilenie wiosenne. ale wiecie co dziewczyny strasznie cieszę sie że jest nas więcej. kiedy mój brzuszek zaczął być widoczny większość ludzi patrzyła na mnie z politowaniem. w dzisiejszych czasach dwójka to wariactwo a więcej to już samobójstwo. Martwię się o finanse i nietylko ale myślę że nie ja pierwsza i nie ostatnia.W końcu to miłośc i zrozumienie są najważniejsze w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 14:57 > ludzi patrzyła na mnie z politowaniem. w dzisiejszych czasach dwójka to > wariactwo a więcej to już samobójstwo. eeee tam Czy pocieszy cie fakt ze w oasttnim roku u znanych mi rodzin wielodzietnych: pojawily sie dwa samochody dwie rosziny zmienily sobie mieszkania (4 i 5 dzieci) nie na mnniejsze bynajmniej jedna wyjechala na objazd po krajach Beneluksu (po campingach co prawda, ale zawsze...) chyba WSZYSTKIE maja conajmniej jedno dziecko w przedszkolu czy szkole niepublicznej- spolecznej badz prywatnej, a wiekszosc to ma wiecej niz jedno. Czego ci zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 16:36 Ja też nie wiem, jak to jest, ale wśród moich znajomych tak samo. Chciałam powiedzieć, ze u mnie nie, ale przypomniałam sobie, że syn tez na prywatnej wyższej uczelni (dziadek płaci). I czym więcej dzieci, tym wiecej brałam różnych prac, tak że poziom zycia wzrastał, zamiast spadać. Bo dzieci mobilizują... Odpowiedz Link Zgłoś
martek40 Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 16:44 verdana napisała: >Bo dzieci mobilizują... Co prawda, to prawda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: więcej niż dwoje dzieci 01.05.05, 17:11 To fajnie, ze tak im sie wiedzie.Dobrze zarabiaja, to moga sobie pozwolic na gromadke dzieci,w przypadku ludzi dobrze sytuowanych chyba nikt z politowaniem nie patrzy na powiekszajaca sie rodzine. Zas jesli chodzi o "przecietniakow" finansowych,to jest po prostu cholernie trudno utrzymac spora rodzine, dlatego wlasnie tak postrzegani sa ci, w ktorych rodzi sie wiecej niz dwojka, nie z radoscia, tylko sceptycyzmem, czy podolaja wyzwaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: więcej niż dwoje dzieci 10.04.05, 16:59 oj ja niedługo się zaliczę ... jeszcze z miesiąc, półtora )) hehe nie wiem jak ja dam radę .. dobrze, że w razie "W" szpital mam blisko ) hehe śmieję się, ze się zgłoszę na Oddział Zamknięty jak zacznę widzieć białe myszki ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: więcej niż dwoje dzieci 11.04.05, 14:02 Mam trójkę od grudnia. Mały ma 4 miesiące, starsze siostry po 3 i 5 lat. NIe jest łatwo, ale też nie jest nudno Polecam forum Wielodzietnych, tam zawsze dużo uśmiechu, wsparcia i dystansu do wszystkiego - to chyba najczęściej pomaga mi nie zwariować... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga101 Re: więcej niż dwoje dzieci 12.04.05, 13:47 ja też troje 14 lat córka,9 lat syn i 4 lata córka bywało ciężko ale już jest coraz lepiej.Kochamy naszą trójeczkę i cieszymy się ,że są.To była słuszna decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: więcej niż dwoje dzieci 12.04.05, 13:57 Troje, a w zasadzie trzech:16,14 lat i 18 miesięcy... jeszcze nie osiwiałam Odpowiedz Link Zgłoś
monia.jarotka Re: więcej niż dwoje dzieci 12.04.05, 21:21 Kochana jesli nie osiwiałaś to myślę że ja też jakos dam radę. Ale chyba będę musiała zrezygnowac z pracy. Mam małw pytanko czy to prawda że im więcej porodów tym większy ból bo różne plotki słyszałam na ten temat co prawda rodziłam dwa razy a przed trzecim porodem mam diabelnego stracha Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 Re: więcej niż dwoje dzieci 12.04.05, 16:19 Ja nie ale bardzo chcialabym Jak na razie jestem na poczatku tworczosci hi hi hi. W czerwcu urodzi sie drugie a ja chcialabym czworeczke. Trzymajcie za mnie kciuki zeby tym razem udalo sie urodzic fizjologicznie, bo w przeciwnym razie bede musiala zakonczyc na trojce Marta Odpowiedz Link Zgłoś
gepart_czester Re: więcej niż dwoje dzieci 13.04.05, 20:44 Troche nie pasuje do tego watku, ale pisze bo ja wlasnie bardzo bym chciala miec trojke. W czerwcu dopiero bedzie pierwsze, wiec to troche glupie tak planowac. Jednak bardzo podoba mi sie wlasnie taki model rodziny. Mysle, ze w takich duzych rodzinach swieta musza byc piekne, poza tym nie tylko swieta)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: więcej niż dwoje dzieci 13.04.05, 21:14 Ja w czerwcu będę miała też trójkę. Córka ma 8 lat, synek-4 latka i czekamy na malutkiego jeszcze bezimiennego chłopczyka. Będzie dobrze.Starszaki już mi sporo pomagają i troszczą się o mamusie i braciszka. Synek śpiewa piosenki "brzuszkowi" kilka razy dziennie, a córeczka pilnuje abym się nie przemęczała i rwie się do wyręczania mnie z domowych lekkich obowiązków. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: więcej niż dwoje dzieci 01.05.05, 15:10 U nas na wakacjach trzecie dziecie zawita. Starsze to 8 i 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: więcej niż dwoje dzieci 01.05.05, 17:56 Ja w listopadzie będe mamą po raz 3. Starsze dzieci mają 6,5lat[syn] i 18miesięcy[córka] Odpowiedz Link Zgłoś