Dodaj do ulubionych

Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:)

04.06.05, 12:41
Witajcie e-mamy,
od jakiegoś czasu buszuję sobie w forum "niemowlę" i "dziecko" wszak pociechę
ponadpółroczną mam w domu, a tu jeszcze nie zaglądałam. Widzę, że gracie,
plotkujecie, obśmiewacie...hmm..a czas na dzieci znajdujecie? smile
Pewnie biedactwa w kojcach samiutkie albo podrzucone babciom czy ciotkom,
co??? smile))
Ja odłożyłam na chwilę swoje ponad 7 kilogramów do łóżeczka i chciałam się z
Wami przywitać.
Duramgama
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 13:15
      duramgama napisała:

> Pewnie biedactwa w kojcach samiutkie albo podrzucone babciom czy ciotkom,
      > co??? smile))

Nikt mie nie chce pomóc. Musiałam dziecko związać i wrzucić do łóżeczka bo z
      kojca to by wylazł, duży już jest sad Jak inaczej mogłabym spędzić te kilka
      godzin przy kompie... wink))
      Witam!
      Zona
    • miracll Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 13:43
      Starszego przywiązuję do kaloryfera, a młodszemu pouszczam do bólu karuzele w
      łóżeczku - wtedy mam mnóstwo czasu ! Pozdrawiam
    • lajlah Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 15:00
      witaj duramgama, ja swojego zamykam w piwnicy, trochę krzyczy, ale co tam,
      zatyczki w uszy i heja na forumsmile
      • wegatka Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 15:11
        Drugamamo witaj! Dobrze, że mi o dzieciach przypomniałaś. Tylko gdzie one są?
        Taka cisza w domu, pewnie sobie gdzieś polazły. Aaaa niech łażą, jak im się
        znudzi to może na noc wrócą wink))
        • niunia44 Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 16:22
          No nie, jestes rozbrajajaca pierwszy raz witasz się na forum i od razu
          wyjezdzasz z takimi tekstami.
          To my mamy rozumiec ze swoje dziecko nosisz 24h na dobe na raczkach, a kiedy
          sie chodzisz sie myc i w ogole.
          Troche wiecej luzu.
          Pozdrawiam. Ewka
          • zona_mi Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 16:34
            Niunia, na żartach się nie znasz?

> Troche wiecej luzu.

smile))
            Pozdrawiam
            Zona
            • duramgama Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 20:59
              Oj Niunia, Niunia...żebyś wiedziała! Dziecię mam przytroczone do pleców non
              stop. Zdejmuję je tylko na karmienie...smile))

Dzięki dziewczynki za miłe przyjęcie. Widzę, że spełniacie matczyne obowiązki
              jak należywink
              • kkatie Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 21:06
                Niunia cos sie na zartach nie poznala.. ale pozostale panie-tylko pogratulowac,
                miedzy innymi podzielnosci uwagi, sluchajac jednoczesnie wrzaskow dzieci
                zwiazanych w kojcach i czytania forum big_grin
                tak trzymac, tylko kobiety tak potrafia big_grin
                do forum Matki, do forum big_grinDD
              • zona_mi Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 21:06
                Wiesz co, Duramgama, dam Ci dobrą radę - przytrocz sobie dziecko z przodu, to
                nie będziesz traciła czasu na zdejmowanie do karmienia smile))
                • duramgama Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 21:14
                  To jest myśl, kochana!
                  Tylko zaprojektuj mi coś obrotowego, żebym nie przemęczając się zbytnio mogła
                  przerzucać małą od jednej piersi do drugiej, wszak symetrię zachować trzeba.
                  Hm...tylko z przodu dyndając może mi dziecina o klawiaturę zahaczać...
                  • babka71 Jak zachaczy o klawiaturę!!?? 04.06.05, 21:20
                    • babka71 Re: Jak zachaczy o klawiaturę!!?? 04.06.05, 21:21
                      to mała strata, gorzej jak klawiatura ucierpi??
                    • duramgama Re: Jak zachaczy o klawiaturę!!?? 04.06.05, 21:23
                      Przeczytaj uważnie cały post i uśmiechnij się do chrapiącego mężasmile
                      Ostatecznie możesz go zakneblować skoro aż tak cię rozkojarza...
                      • babka71 Uśmiecham się 04.06.05, 21:26
                        do Ciebie też
                      • zona_mi Re: Jak zachaczy o klawiaturę!!?? 04.06.05, 21:35
                        Duramgama, jesteś mistrzynią tego forum w dyplomacji i poczuciu taktu!
                        Uwielbiam takie! smile))))
                        • kalina_p zona, masz rację! 04.06.05, 21:39
                          Duramgama, ja az zaniemowilamwink))

I witam na forum!
                          • zona_mi Tak, mam rację 04.06.05, 21:48
                            i Duramgamę trzeba wszystkim dawać za przykład!
                            Wrzucę sobie ten wątek do ulubionych, żeby mi nie umknął.
                            Też tak zróbcie smile))

A kto ma rację ten stawia kolację.
    • babka71 Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 21:13
      witam ze śpiącym 19 kg synem...
      ale nie chrapie, a ojciec TAK!!
      • niunia44 Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 21:43
        Ja nie wiem czy na tym forum to w ogóle mozna sie znac na zartach, jak tu sa
        czasmi takie jazdy o byle co...
        Pozdrawiam wszystkie te ktore sie znaja na zartach.
        Niunia
        • babka71 A skąd tu się nikt nie zna 04.06.05, 21:46
          na żartach tylko takie "szutki".. dla jaj
          • duramgama Re: A skąd tu się nikt nie zna 04.06.05, 22:22
            No nie!! Nie bądźcie aż tak fajne, bo będę musiała sprzedać dziecko, żeby
            poświęcić wam tyle czsu ile naprawdę bym chciała...
            A kto kupi półrocznego obsrajdziucha z odstającym uszkiem, zanego z częstych
            wizyt "w mlecznym barze"..?
            Uściski
            • kalina_p Musisz tak: 04.06.05, 22:32
              miec męża, który nie korzysta z komputera...
              Mieć wolne wieczory.
              Miec kojec.
              Miec grzeczne dzicko.
              szybko pisacwink))
              • zona_mi Re: Musisz tak: 04.06.05, 22:41
                Ja dodatkowo nauczyłam się pisać (nawet z polskimi znakami!) i posługiwać myszą
                lewą ręką, aby mieć możliwość karmienia z obu piersi - polecam smile))
              • duramgama Re: Musisz tak: 04.06.05, 22:44
                O! To rozumiem. Od razu dobre rady od starszej stażem koleżankismile
                - Mąż...zostawimy go na koniec, bo nic mądrego mi do głowy nie przychodzi.
                - Wolne wieczory się znajdą jak dobrze poszukam.
                - Kojca nie mam, ale dziecinka na razie zadowala się w pełni swoim łóżeczkiem i
                wykonywaniem salt na rozłożonym na podłodze kocu. Jeszcze jej ganiać nie muszę,
                bo porusza się wyłącznie wokół własnej osi i tym sposobem daleko mi nie umknie...
                - Dziecko grzeczne, a owszem. Ha! I tu się pochwalę - bawić się sama potrafi
                nawet pół godziny. Do kaloryfera przywiązuję więc sporadycznie, plastrami małego
                ryjka nie zaklejam, do piwnicy nie wynoszę, jak niektóre wyrodne macochy!!! A
                fuj!smile))
                - Szybko pisać...hm..szybko się uczę. Zrobi się!
                - no i ten mąż się ostał...Ot problem! Może coś poradzicie skoro w tym dawaniu
                rad doskonalicie się nieustannie zamiast wychowywać przyszłość narodu..?
                • kalina_p Re: Musisz tak: 04.06.05, 22:56
                  2 komputerywink))

Albo po 15 minut na zmianę w internecie.

A jak dziecko bedzie roslo, zacznie sie przemieszczac??? Oj, cięzko bedzie,
                  ciężko...Moja teraz chodzic zaczyna, to juz w ogóle tragedia, hehehe.
                  • duramgama Do kalina_p 04.06.05, 23:22
                    Słuchaj, to ty teraz z laptopem chyba biegasz...?
                    • kalina_p Re: Do kalina_p 04.06.05, 23:25
                      nie, czemu?
                      Męża nie ma terazwink
                      A laptopa planujemy, planujemy, to jedyne wyjście, żeby nam sie małżeństwo nie
                      rozpadlo!
                      • duramgama Re: Do kalina_p 04.06.05, 23:31
                        No jak za maluchem biegasz to chyba z laptopem łatwiej się przemieszczać...
                        • kalina_p hehe - pies za nia biega! 04.06.05, 23:36
                          albo ja w przerwach forumowaniawink a jeszcze tata jest do opieki nad
                          Kindziora...nie jest źle, kwestia organizacjiwink
    • czajkax2 Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 22:43
      Chwała ,że moim dzieckiem zajął się mój pies bo nie wiem co bym robiłasmile A tak
      mam czas dla was dziewczyny.
      Duramgama witaj,wydajesz się świetną babką tylko masz jedną wadę niestetysad(
      Strasznie długo kazałaś nam na siebie czekacsmile)
      Pozdrawiam
      • duramgama Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 22:50
        Och, Czajka, jak to zrobiłaś?
        Odkryłaś moją największą wadęsmile
        • duramgama Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 22:51
          I od razu zakochałam sie w Twoim tekście o gazach. Czyżbym aż tak często
          zmuszona była...wstrzymywać?
          • zona_mi Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 22:56
            Hmmm... odkochasz się, gdy przeczytasz go tyle razy co ja...

Hej, Czajka! Jak się masz? smile))
            • duramgama Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 23:00
              > Hmmm... odkochasz się, gdy przeczytasz go tyle razy co ja...

Jak na razie to wykułam na blachę dialog o Latarni Kukulskiejsmile))
              • zona_mi Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 23:04
                No ale on jest tu dopiero od pierwszego czerwca, przedtem były inne smile))
                A Czajka jest niezmienna!
                • czajkax2 Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 23:13
                  zona_mi napisała:
                  A Czajka jest niezmienna!

Zona sugerujesz że staję się nudna?smile)
                  A samopoczucie mi dopisuje,dziękujesmile
                  • zona_mi Czajka, Ty jesteś... 04.06.05, 23:22
                    ...niezmiennie urocza i dowcipna!
                    Tylko, proszę, zmień sygnaturkę! smile))
                    A poprzednia, o świni, też mi się bardzo podobała!
                    • czajkax2 Re: Czajka, Ty jesteś... 04.06.05, 23:28
                      Normalnie przez babę muszę zmienić sygnaturkesmile ło matko co ja tam teraz
                      napiszę?? Kurna ja nie jestem asertywna,no nie umiem odmawiać.
                      Zona umówmy się ze zmienię sygnaturkę na jakiś tam czas,ale pozwól mi kiedyś
                      wócic do tej,bo ja ją KOCHAMsmile
                      • zona_mi Re: Czajka, Ty jesteś... 04.06.05, 23:33
                        Dobra, masz u mnie chody, zgadzam się! smile))
                        Widzisz, przydali Ci się na coś upierdliwi sąsiedzi... smile
                        • zona_mi Re: Czajka, Ty jesteś... 04.06.05, 23:33
                          Aha, ja też ją kocham, tylko chciałabym się za nią trochę stęsknić...
                      • babka71 Re: Czajka, Ty jesteś... 04.06.05, 23:40
                        Uwierzyłam ale jak Boga kocham...
                        Matko Kochana , kurna
                        majtki mam mokre zmień tą sygnaturkę
                        ja też Cie kocham ale bez wzajemności
                        Chyba!!!!??
                        • czajkax2 babka to było do mnie? 04.06.05, 23:44
                          Bo nie bardzo wiem czy mam się ustosunkowywac? A jakiekolwiek stosunkowanie
                          bardzo by mi się przydałosmile)))))
                        • zona_mi Re: Czajka, Ty jesteś... 04.06.05, 23:53
                          Babka, ja pisałam o miłości do sygnaturki Czajki. A Ciebie kto nie kocha bez
                          wzajemności?
                          Czajka, tęsknota za małżem przebija z każdego niemal Twojego postu... (to o
                          tych stosunkach zagmatwanych smile)
                          • czajkax2 Re: Czajka, Ty jesteś... 05.06.05, 00:00
                            Zona no co ja poradzę że przywiazałam się jak jaka głupia do tego swego
                            zwierzęcia? Po tych paru latach ja już go prawie kocham jak swoją Sunięsmile
                            • zona_mi Re: Czajka, Ty jesteś... 05.06.05, 00:48
                              Ależ kochaj, kochaj, na zdrowie, tylko tak mi Cię żal czasem, biedactwo...smile
                    • zona_mi Duramgama, widziałaś? 04.06.05, 23:35
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=24759968&a=24779586
                      • duramgama Re: Duramgama, widziałaś? 04.06.05, 23:38
                        Zaraz, zaraz...otworzyłam i znalazłam się w tym samym wątku.
                        Już na wstępie chcesz mi zamieszać tak? Żebym się szybko zniechęciła?
                        Och,ty złośliwa, ty...smile))
                        • czajkax2 Re: Duramgama, widziałaś? 04.06.05, 23:39
                          duramgama napisała:
                          > Zaraz, zaraz...otworzyłam i znalazłam się w tym samym wątku

A ja poleciałam za tobę hehe
                        • zona_mi Re: Duramgama, widziałaś? 04.06.05, 23:41
                          Nie, tylko tu się pisze na raz w kilku odnogach i mogłaś przeoczyć jednorazowe
                          zmiany w mojej sygnaturce smile))
                          • kalina_p ha ha ha 04.06.05, 23:43
                            zona, moglas napisac, żeby przeczytala Twój post powyzej a nie wklejasz
                            linki...tez sie pogubilam, że to do ego samego watku! Niezly pomysl, hehehe...
                            Baby! Spać!
                            • babka71 Ha Ha!!!!!!!!! 04.06.05, 23:52
                              sama moderatorko polecam spanie bo nie ogarniasz chyba całości!!!tematu
                            • zona_mi Re: ha ha ha 05.06.05, 00:50
                              Kalinko, ja się dopiero niedawno nauczyłam wklejać linki, daj mi się pocieszyć
                              nowo nabytą umiejętnością!
                          • duramgama Re: Duramgama, widziałaś? 04.06.05, 23:49
                            Aaaa!!!! No i na tepotę wyszłam zupełną. No to masz co chciałaś! Ośmieszyłaś
                            mnie na starciesmile))
                            Pisanie "na raz w kilku odnogach" niezwykle inspirujące. Jak mąż się będzie
                            czepiał, że tak długo siedzę przy komputerze odpowiem mu, że "piszę na raz w
                            kilku odnogach" zatem czasu nie mam, bo muszę sledzić czy odnogi się wydłużyły...
                            Sygnaturka cudowna! Widzisz jak miło jest się odświeżyć?
                            • czajkax2 Oficjalnie prezentuję 04.06.05, 23:51
                              zmianę sygnaturkismile)))))
                              • duramgama Re: Oficjalnie prezentuję 04.06.05, 23:54
                                Co jak co, ale o tobie z całą pewnością powiedzieć nie można, że masz refleks
                                szachisty. No no, ale szybka! Jestem pod wrażeniem...
                                Taka zdolna, a ma problemy z głupim okresem...
                                • czajkax2 Re: Oficjalnie prezentuję 05.06.05, 00:01
                                  Jaka ja zdolna,głupia jak but,skoro głupi okres mnie rozwala na łopatki. Ale za
                                  pochwałę dziękuję.
                                  • duramgama Re: Oficjalnie prezentuję 05.06.05, 00:05
                                    Oj tam, nie dziękuj..Tylko się podlizuję, bo nowa jestem i o aprobatę zabiegamsmile))
                                    • czajkax2 Re: Oficjalnie prezentuję 05.06.05, 00:08
                                      Nie musisz się podlizywać już cię polubiłamsmile
                                      Ale chyba zostałyśmy same na placu boju. cała reszta śpi.
                                      Chyba pogram jeszcze w Heroes,bo i tak przed 2 nie ma szans na zaśnięciesad
                                    • babka71 Re: Oficjalnie prezentuję 05.06.05, 00:11
                                      o aprobatę u Lipcowych zabiegaj nie u nas
                                      My to to stare mamuśki.............
                                      • duramgama Re: Oficjalnie prezentuję 05.06.05, 00:13
                                        Kto to są Lipcowe?
                                        • zona_mi Re: Oficjalnie prezentuję 05.06.05, 00:53
                                          Ha, tu już bym proponowała nic nie wyjaśniać, bo jeśli do tego wątku wtrąci się
                                          lipcowa, to on starci swój obecny urok.
                                          > Kto to są Lipcowe?
                                          Duramgamo - prędko się zorientujesz!
                • duramgama Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 23:15
                  Przecież pisałam, że się szybko uczę smile
                  Może chociaż zmień kolejność? Na przykład:

- Natalia Usenko.
                  - Latarnia? Jak Latarnia Kukulska?!
                  - Mamo, a kto napisał o tej krowie bajkę?

Jakieś pytanko tylko dorób na początek...
          • czajkax2 Re: Tu mnie jeszcze nie było - witajcie:) 04.06.05, 23:11
            duramgama napisała:

> I od razu zakochałam sie w Twoim tekście o gazach. Czyżbym aż tak często
            > zmuszona była...wstrzymywać?

No nie wiemsmile)) Ja się nie wstrzymuję a pomysłów nadal nie brakuje hehe
            • duramgama Kalina mówiłaś o wolnych wieczorach 04.06.05, 23:58
              ...a nie o wolnych nocach!!
              Ale się wkopałam. Pierwszy wieczór i już uzależnionasmile))
              • czajkax2 Re: Kalina mówiłaś o wolnych wieczorach 05.06.05, 00:03
                duramgama napisała:
                > Ale się wkopałam. Pierwszy wieczór i już uzależnionasmile))

Witaj w klubiesmile)
                Dzięki takim nałogowcom to forum istnieje. Ja ostatnio cierpię na bezsenność,
                nie moge zasnać przez 2-3sad(
                Chyba ta tęsknota za moim małżem(jak pisze Zona_mi) daje mi się we znaki.
                • duramgama Re: Kalina mówiłaś o wolnych wieczorach 05.06.05, 00:12
                  Ja na bezsenność nie mogę sobie pozwolić gdyż moje bezkompromisowe dziecię budzi
                  mnie w nocy co godzinę lub dwie na "podjadanio-przytulanie". Ty moze wysyłasz
                  swoją utalentowaną Sunię, ja biegnę sama włączając SSR (System Szybkiego
                  Reagowania).
                  Każda zatem godzina wyszarpniętego snu jest dla mnie na wagę złota, a wy mnie tu
                  belitośnie zagadujecie. O! Już po północy...
                  • duramgama Re: Kalina mówiłaś o wolnych wieczorach 05.06.05, 00:17
                    Uff...Wycofuję się dyskretnie z przyjęcia.
                    Czajka, a Tobie polecam "Kołysanki-Utulanki", może uśniesz. Na moją małą
                    działająsmile))
                    Dobranocka.
                  • babka71 niestety już po północy!!!!!!!!!!!! 05.06.05, 00:17
                    • zona_mi Re: niestety już po północy!!!!!!!!!!!! 05.06.05, 00:58
                      No i to sporo. Dobranoc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka